NHL18 – yleinen keskustelu

  • 189 707
  • 658
Päivityksen jälkeen ei enää pysty ottamaan aikalisää ainakaan versus-peleissä. Tähän mennessä on jo ottanut päähän se että et voi muokata kenttiä erätauoilla tai edes vaihtaa maalivahtia. Ennenhän tuo oli mahdollista. Sama mokke siellä imuroi pakosti koko pelin vaikka koppi ei tarttuisi. Ja nyt siis pelistä on hävinnyt mahdollisuus ottaa aikalisä. Realistista :D
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Päivityksen jälkeen ei enää pysty ottamaan aikalisää ainakaan versus-peleissä. Tähän mennessä on jo ottanut päähän se että et voi muokata kenttiä erätauoilla tai edes vaihtaa maalivahtia. Ennenhän tuo oli mahdollista. Sama mokke siellä imuroi pakosti koko pelin vaikka koppi ei tarttuisi. Ja nyt siis pelistä on hävinnyt mahdollisuus ottaa aikalisä. Realistista :D

Maalivahdin voi vaihtaa erätauolla pikakomennolla hallitse joukkuetta -valikosta painamalla kolmiota.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meinasi jo tuossa joku päivä lähteä pleikkari ja uusi änäri kaupasta mukaan. Ei kuitenkaan vielä. Eilen sitten selvis tätä ketjua lukemalla ja googlen avusxtuksella, että eihän tähän peliin enää saa edes omaa musiikkia lisättyä! Joo, ei varmasti ole pelin suurimpia ongelmia, mutta aikamoinen fiiliksen tappaja kylläkin. En ole EA:n promoa seurannut tämän pelin osalta, vieläkö ne jaksoi mainita autenttisesta pelikokemuksesta ja että jokainen halli on erilainen? Ja kuitenkin jokaisella joukkueella soi samat noin 10 biisiä joukkueen luistellessa jäälle ja tehdessä maalin. Surullista. Ehkä vieläkin täytyy pysyä X360 ja NHL 15, kmonista puutteistaan huolimatta gm modea jaksaa kuitenkin pelata. Ei tuo NHL 18 jääkiekko itsessään vaikuttanut juurikaan erilaiselta verrattuna 15.

Tekisi hyvää siirtyä pois vuosittaisesta versiosta ja julkaista uusi peli vaikkapa 3 vuoden välein. Tosin taitaa nämä tekeleet kaikesta huolimatta olla sellaisia rahasampoja että siihen ei ole mitään syytä. Toki 2k voisi yrittää minkälaisen jääkiekkopelin saisivat aikaan, tekisi hyvää. Nojoo, onhan nämä asiat toisteltu jo moneen kertaan.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehkä vieläkin täytyy pysyä X360 ja NHL 15, kmonista puutteistaan huolimatta gm modea jaksaa kuitenkin pelata. Ei tuo NHL 18 jääkiekko itsessään vaikuttanut juurikaan erilaiselta verrattuna 15.

Ymmärrän täysin. Itse pelaan nykyään suurimmaksi osaksi NHL14 (ps3) be a gm:ää ja tuo hakkaa kyllä osakseen monet uudemmat häröilyt.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Vielä tosiaan peliä ei löydy, mutta ostan sen jossain välissä. Mutta pari kysymystä:

Onko Franchise Moden gameplay parantunut? Saako sen slidereilla edes kohtuu hyväksi jääkiekoksi, vai onko pohjiltaan samaa kuraa mitä aiemmin?
Lähettääkö botti oikeasti hyviä treidiehdotuksia ja tuntuu muutenkin älykkäämmältä GM:ltä?
Kehittyykö pelaajien arvot edelleen täysin epäloogisesti ja vain tietyiltä osin? Esim. Grindaajan puolustusarvot on paskat.
Ovatko bottipelaajat omalla puolella edelleen liikaa zombieita?

HUT vissiin on kuraa gameplaylta, mutta Franchise Mode napostelisi.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Lähettääkö botti oikeasti hyviä treidiehdotuksia ja tuntuu muutenkin älykkäämmältä GM:ltä?
En tuosta gameplaysta osaa sanoa, mutta nuo treidiehdotukset on pitkälti samaa mitä nhl17. Aika monta kautta menty vähän testaillen pelkällä simuloinnilla ja lykkää noita samoja treidejä aika paljon, enkä vielä yhtäkään ole hyväksynyt.
 

samwise

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL
Onko jossakin ollut jo juttua, koska tulisi uusin rosteripäivitys? Yleensä tullut aikalailla heti kun kaikki nhl-joukkueet ovat avanneet kautensa.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Buginen kuin mikä. Stanley Cup -finaalit alkamassa ja joka peliä ennen saa odottaa, toimiiko vai ei. Eilen näkyi parhaimmillaan aloitusruutu, jossa aika juoksi ja selostus kuului, mutta mitään ei päässyt tekemään. Takkiin tuli.

Toisen kerran jämähti siihen aloitusvalikkoon ja kolmesti pelin ladanneena päätin simuloida, josko sillä tavalla pääsisi eteenpäin. Pääsihän sitä, mutta takkiin tuli siinäkin pelissä.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään latasin ja testailin pari online-matsia. Tämähän on onlinessa täysin paska peli, jopa NHL 17 hakkaa tämän mennen tullen. Vituttaa turha rahanmeno.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muilla ihan selkeä momentumi joka vaihtelee?

Pari peliä takana missä vastuksella ei yhtään maalipaikkaa ja silti toisessa 5 maalia ja toisessa 8 maalia?!?

Itellä tyhjää maalia, läpiajoa, laukauksia kaks kertaa enemmä jne. mutta kun ei mene. Veskari tulee aina tyhjästä eteen tai kiekko tolppaan tms.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puolikas kausi Franchise Modea takana laajennusjoukkue Seattle Warriorsilla. Tähtipelaaja, 6 min erät ja harcore-simulaatiosta muokatut sliderit käytössä.
Edellisvuotisiin änäreihin verrattuna botteja vastaan pelaamisessa on menty eteenpäin pienin askelin, mutta selkeästi oikeaan suuntaan. Botti tuntuu pelaavan aktiivisemmin ja peli on selkeästi edellisvuosia vaikeampaa. Pidän suuresti siitä että välillä yksinpelissäkin tulee ihan kunnolla turpiin ja joukkuetta joutuu oikeasti rakentamaan menestymisen toivossa. Entistä enemmän tulee tilanteita joissa voi vain katsoa peiliin kun botti pääsee maalintekoon. Pelin kääntäminen on vaikeampaa ja joskus ihan purkukiekkokin on aiheellinen. Pelaajat erottuvat myös toisistaan entistä selkeämmin, tosin vieläkin olisi varaa tehdä eroavaisuuksia ison kömpelön pakin ja pienen kynä-sentterin välille. Overallien laskut ovat oikea suunta.

Slidereilla oli pakko muokata mm. oman maalivahdin reaktionopeutta, sekä AI:n kiekonkäsittelyä, syöttelyä ja kiekonriistoja. Sopiva balanssi on hiljalleen löytymässä, mutta vielä tulee liian paljon ihmeellisiä tilanteita, joista ei oikein tiedä että teinkö itse jotain väärin, vai suosiiko peli omiaan. Liian usein menetän kiekon voimahyökkääjällä pienestä tönäisystä, kun taas botti suojaa kiekon varusteisiinsa kerätessään itseään jässtä kovan niitin jälkeen. Irtokiekko päätyy 8/10 kerrasta botin lapaan ja botin pokettamalla riistämä kiekko käyttäytyy epärealistisesti. Monesti kiekko pysähtyy poken tai tönäisyn seurauksena, tai jopa sinkoutuu juuri AI:lle edulliseen suuntaan. Tänään huvittavin tilanne oli, kun törmäsin irtokiekkoa hakiessani laitaan. Pelaajani kompuroi ja horjahtaessaan tönäisi kiekon maalinedessä odottavalle botille. Oman joukkueen bottipelaajat eivät puolestaan omaa vastaavia liimalapoja tai jeditaitoja, vaan 1 vs 2, tai jopa 1 vs 3 sumputuksesta vastustaja selviää voittajana esim. kulmatilanteissa. En vielä ihan ole keksinyt, voiko näihin vaikuttaa slidereilla vaikuttamatta pelin yleiseen vaikeustasoon, joka on nyt muuten sopivan tiukka ja kaoottinen.

Onlinessa en vielä ole uskaltanut edes koittaa. Pari edellista versiota veivät hermot alle 10:ssä pelissä ja olen aina pitänyt offline GM-pelaamisesta. HUT:ssa pari haastetta on suoritettu ja siellä nähtävästi joukkueen rakentaminen perustuu erikoiskortteihin ja huippujengeihin. Kaukana ovat ne ajat kun oma joukkue oli ekat 20 peliä HUT:ssa 70-85 overallin kavereita.

Hyvä ostos itselle jokatapauksessa. Slidereita vielä säätämällä offline-pelaamisesta saa varmasti todella miellyttävää ja ehkä onlineakin voisi rohkeasti vaikka kaljaspäissään joskus kokeilla.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Myydään kyseinen peli PS4:lle.
Tarjoukset yv:nä.
Peli Oulussa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
1vs1 NHL 18 eSM @ Grail Quest - Twitch
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt oli maaginen maali. Meen riistää kiekkoo vastustajalta vastustajan maalin vierestä. Mun pelaajan maila osuu kiekkoon, samalla kiekko lipuu maaliin, kampitan vastustajan ja saan jäähyn. Mieluusti otan jäähyn ja siirryn maalin johtoon.
 
Välillä tulee tota franchisea tosiaan single playerilla hakattua ja onpa siinä muutama hauska tilanne(bugi?) osunut eteen.
Kesäkaudella oli joukkueet hommaneet free agenteista pelaajia. Pelailin Edmontonia vastaan niin tuli ilmoitus että Tyler Kennedy pelaa tänään ensimmäisen NHL-ottelunsa. Selostajat vielä selittivät että rookie skated all alone ja jotain paskaa. Paitsi että kyseessä oli yli 30 v. Tyler vitun Kennedy joka veti ekan änäripelinsä joskus 10 v. Sitten.

No eipä tämä vielä mitään. Tuli vastaan Washington joka oli kaivanut Shane Doanin rosteriinsa jostain. Doan sitten pääsi tekemään maalin mua vastaan. Siinä sit kattelin ku selitettiin että Shane Doan teki uran avausmaalin tänään. Eddie Olczyk selittää kalsarit koppurassa että as a rookie you always remember your first goal ja joku vitun burakovsky heittää kiekkoa huoltajalle että tää oli Doanin ekan maalin kiekko. Siis vittu Shane Doan teki ekan maalinsa silloin kun Olczyk vielä pelasi ja Burakovsky oli kutina palleissa. Mitä vittua?

Toinen mikä ärsyttää kautta pelatessa on että veskalla ei koskaan ole unelmailtaa. Aina päästää ainakin 3 maalia. Itellä jos maalivahdilla on yli 87 prossat niin melkein voi viskata vezinalla. Ei puhettakaan esim. 5-0 voitosta vaikka menisi kuinka hyvin ja tietokone päästää 20 laukauksesta 5. Oma äijä päästää 8 laukausesta 5 ja jatkoille mennään. Siellä sitten jotkut vitun Dzingelit lähettää purkukiekon omista ja oma veska imee. Hyvät oli venytykset taas.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo mulla tuossa franchisessa ensimmäisen kauden jälkeen voitti Calderin Kucherov. Ja veskat tosiaan päästää paskamaaleja pelistä toiseen, todella rasittavaa. Ja ihan kiva tuo, että tilastoissa on nykyään blokit ja mm. myös yv-pisteet, mutta turha niitä on verrata muihin pelaajiin kun muut joukkueet saavat noin yhden ylivoiman per peli.
 

Teloch

Jäsen
Tuo LW:n mainitsema rookie-hommelikin oli jo aiemmassakin pelissä mukana. Matt Cooken uran avausmaalia todistin joskus taannoin ja raportoin siitä kyllä eteenpäin, mutta eipä tuollaisia asioita korjaamalla pelejä myydä.
Mitä taas omiin kassareihin, nehän olivat jopa hyviä vielä kun NHL18 julkaistiin. Tuolloin tietokone laukoi huonossakin ottelussa sen 20+ kertaa ja vähän paremmalla pelipäällä ollessaan jopa tuplasti sen, koska se roiski huonoistakin tilanteista kiekkoa maalille. Tässä vaiheessa omalla kassarilla harvemmin nuupahti prosentit alle 90:n. Sitten EA meni vähän säätelemään jotain, kone ei lauo aina edes hyvästä paikasta, kerää sen 10-15 laukausta maksimissaan maalia kohti ja tekee niillä aina sen 3-4 maalia. Vituiksmän, ens vuonna uudestaan.
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Itse olen huomannut että nuo kaikki uudemmat asetussarja versiot on ihan kuraa. Kannattaakin vaihtaa se siihen alkuperäiseen (1.00) versioon sieltä valikoista. Ainakin itsellä ollut ihan mielekästä peli ja myöskin vastustaja laukoo. Ainut mikä tuossa ärsyttää niin tuntuu että tietokone vetää ihan päin persettä 2 ekaa erää, laukaukset yleensä itselle jotakin 25-11 kahden ekan erän jälkeen. Yleensä sitten kolmannessa tuleekin sitten kunnon kiekkosade ja vain muutamaa harvaa peliä lukuunottamatta tietokone jäänyt alle 20 kudin pelissä.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Sellainen kysymys juolahtti mieleeni, että saako noita online versus pelien kokoonpanoja muokattua jostai niin, ettei niitä joutuisi ennen joka peliå vaihtamaan?
Eli tosiaan alkanut hutti vituttamaan ja ajattelin siirtyä vs, mutta joudun aina vaihtamaan pakkien kätisyydet jne.
 

asn2012

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sellainen kysymys juolahtti mieleeni, että saako noita online versus pelien kokoonpanoja muokattua jostai niin, ettei niitä joutuisi ennen joka peliå vaihtamaan?
Eli tosiaan alkanut hutti vituttamaan ja ajattelin siirtyä vs, mutta joudun aina vaihtamaan pakkien kätisyydet jne.

Paina (muistaakseni) neliötä siinä näkymässä, missä valitset joukkueen, pelipaidan ym. niin pääset valikkoon, jonka kautta voi muokata ketjuja ja strategioita. Tehdyt muutokset säilyy niin kauan, kunnes poistut versus-pelimuodosta. Ainakin muistaakseni, en oo nyt konsolin äärellä.

Tuolla tavalla ei ihan joka pelin alussa tarvi tehdä samoja muutoksia. Sitä en tiedä, muistaako se eri joukkueille tehdyt muutokset yhden versus-session aikana, jos vaihtaa välillä joukkuetta.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Pelaajalehti: EA: FIFA ja Madden saattavat siirtyä tulevaisuudessa vuosittaisjulkaisusta tilauspohjaiseksi palveluksi.

"Miksi myydä pelaajille sama peli joka vuosi, jos sen voisi vuokrata heille joka kuukausi."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös