Puskista nousseet ja odotukset pettäneet suomalaiset NHL:ssä

  • 12 739
  • 32

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Varviohan aloitti ainakin tehojen puolesta uran hienosti, mutta joutui koirankoppiin hyvin pian. Koska tuohon aikaan ei vielä pelejä joka yö nähnyt, niin on vaikea sanoa mikä oli syy - arvailla voi, ja arvaus on, että Varvio oli hyvä maalintekijä mutta huono pelaaja. Kuitenkin olisi uskonut, että mahdollisuuksia olisi annettu enemmänkin. 30 joukkueen liigassa näin varmasti olisikin.
Muistelen että ensimmäisen ihan lupaavasti menneen Pohjois-Amerikan kauden jälkeen Varvio hankki kesän aikana n. 10 kg lisää lihasta. Jääkiekkolehdessä oli tällöin Varviosta juttua, että valmennusjohdolta oli tullut ohjetta lisätä massaa jos aikoo vakipaikan Starsin kokoonpanosta lunastaa. Massaa kun tuli lisää niin Varvio ei enää kyennyt käyttämään aiempaa vahvuuttaan nopeutta hyväkseen. Niimpä Varviosta tuli kohtuullisella laukauksella varustettu kohtuullisen nopea hyökkääjä jollaisella ei ole käyttöä kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja muut ominaisuudet olivat sitä luokkaa ettei oikein alemmissa ketjuissa kannattanut Varviota peluuttaa.

Varvio ei Amerikan reissun jälkeen enää koskaan pystynyt pääsarjatasolla yli 20 maalia kaudessa tekemään..
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Saksa (futis)
Kai Nurminen kävi itsellänäkin mielessä floppeja kelaillessa, mutta mies kuitenkin pelaili Kingseissä ihan mukiinmenevästi yhden kauden. Jostain syystä maitojunaili kuitenkin takaisin, sen yhden raivohullun TPS-kauden jälkeen lähti takaisin mutta sitten ei natsannut enää yhtään. En kuitenkaan ihan top-5 urpo-tasolle jamppaa laittaisi sen yhden OK NHL-kauden takia.

Voi olla, että muistan täysin väärin, mutta käsittääkseni Kaitsulle tarjottiin Kingsissä jatkoa. Olikohan niin, että luvattu rooli ei ollut tarpeeksi suuri ja Kaitsu taisi tuolloin sanoa ettei NHL ollut hänelle mikään pakkomielle, mutta halusi nähdä pärjääkö siellä. Tämä on ihan muistikuva eli korjatkaa ken tietää paremmin. Kings-valmentaja Larry Robinson tokaisi muuten tuolloin ettei juurikaan ole nähnyt kenelläkään kovempaa rannaria kuin Kaitsulla oli.

Kyllähän uudella yrittämällä Minnesotassa tuli farmissa 72 pinnaa 74 ottelussa ja NHL:ssä kaksi peliä ja maali. Kuten joku jo mainitsikin niin vuotta myöhemmin Toke Virralla myös kovat farminäytöt ja NHL:ssä 8 peliä ja viisi pinnaa. Sinänsä jännää ettei maalintekovaikeuksista kärsivä tiimi antanut kummallekaan enempää vastuuta noilla näytöillä. No, siellähän oli Lemaire koutsina niin ehkei ainakaan Kaitsu oikein sopinut kuvioihin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Leo Komarovista on tullut paitsi miltei kolmen miljoonan vuosipalkkaa nauttiva myös Toronton fanisuosikki. En olisi uskonut silloin kun kaveri vielä Liigaa pelasi.
 

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
Viime vuosina puskista nousseet: Haula, Pakarinen, Raanta, Hännikäinen, Nutivaara.
Kuka olisi osannut oikeaan aikaan näistä jätkistä sanoa että on vuoden päästä taalakaukalossa.
 
Kirjaimellisesti puskista nousseet: Kalle Kossila, Janne Kuokkanen, Jussi Timonen, Joonas Nättinen, Sami Aittokallio ja Mikko Lehtonen (-87 syntynyt hyökkääjä). Kenenkään näistä uran edeltävät kaudet eivät olleet sellaisia että olisi odottanut NHL- pelejä tulevan lähitulevaisuudessa. Ainakaan toistaiseksi kukaan nimistä tosin ei ole ottanut vakiopaikkaa sarjassa.

Pettymykset: Aki-Petteri Bergistä Hockey Stars tai vastaava lehti aikoinaan maalaili sarjan johtavaa pakkia. Ei ihan toteutunut ja ottelumääräkin on vähemmän kuin vaikkapa Lauri Korpikosken tai Christian Ruutun vastaavat. Liigassa tehoillut Juha Riihijärvi ei saanut yhtään NHL- peliä edes alle vaan pelit jäivät Cape Breton Oilersiin. Jarmo Myllyksestä olisi odottanut enemmän viimeistään kun siirtyi laajennusdraftissa Sharksiin, tiedä sitten jäikö pienestä koosta kiinni tuo P- Amerikan läpimurto.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Peter Ahola on kyllä puskista tulleiden ykkönen. Jotkut Antti Laaksoset tai Erik Haulat olivat kuitenkin joskus tähtijunioreita Suomessa ja pelasivat nuorisomaajoukkueissa. Ahola oli keskitason junnu Kiekko-Espoossa jolla ennen Amerikkaan lähtöä oli yksi divarikausi takana melko vaatimattomassa roolissa kuitenkin jo päälle kaksikymppisenä. Jo se että hän mahtui Bostonin yliopistojoukkueessa pelaavan kokoonpanoon oli ällistyttävän kova saavutus kun siellä pelasi kuitenkin useampi jo NHL:än varattu U20 MM-kisat kolunnut pelaaja. Tie vei sitten kuitenkin NHL:än asti ja pelaavaan kokoonpanoon.
Aholassa on myös se hauska puoli että hän teki tulokaskaudellaan NHL:ssä 19 tehopistettä joka oli enemmän kuin hän oli yhdelläkään kaudella Suomessa tehnyt pelatessaan I- ja II-divisioonassa tai A-nuorten liigassa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Viime vuosina puskista nousseet: Haula, Pakarinen, Raanta, Hännikäinen, Nutivaara.
Kuka olisi osannut oikeaan aikaan näistä jätkistä sanoa että on vuoden päästä taalakaukalossa.

Columbuksen Markuksien tekemisestä on kyllä pakko tykätä. Hännikäinenhän on vetänyt junnumaajoukkueet läpi tuossa samassa roolissa ja propsit kaverille, että osaa omilla vahvuuksillaan olla hyödyksi pohjois-amerikkalaisten leipälajissa eli alempien ketjujen NHL-kiekossa. Nutivaara puolestaan on kyllä ihan täysin puskista noussut lahjakkuus. Hirveä tahti on Nutivaaran kehityksessä viimeisten vuosien ajalta ja tällä kaudella piste-ennätys on jo rikki ja kaveri matkalla yli 30 tehopisteen kauteen.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Markus Granlundilta en odottanut NHL:ssä juuri mitään. Siellä se vaan painaa häkkejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös