La 21.10.2017 JYP - Pelicans

  • 2 454
  • 8
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Kun ei kerran kukaan muukaan pistänyt ketjua pystyyn ja pelin alkuun on enää reilu tunti aikaa niin otin ohjat omiin käsiini.

Jyväskylässä siis kohtaavat tänään sarjakolmonen JYP ja sarjavitonen Pelicans. Molemmat joukkueet kävivät häviämässä eilen, Pelicans KooKoolle ja JYP KalPalle. JYP on hyvän kauden alun jälkeen hävinnyt viidestä edellidesta pelistään neljä, ainoan voiton tullessa Vaasan Sportista. JYP on noissa viidessä pelissä tehnyt vaivaiset yhdeksän maalia joista neljä tuli tuossa Sport-voitossa. Joukkue on siis tuskaillut pahasti maalinteon kanssa ja eilisen tappion jälkeen osa Jatkiksen faneista vaati jälleen potkuja Virtaselle...

Pelicans oli puolestaan ennen eilistä voittanut edellisestä kuudesta pelistä viisi mutta eilen lahtelaisryhmälle sattui täydellinen ohipeli, kun puolustajat lahjoitti KooKoon kuudesta maalista käytännössä neljä eikä Juvonen maalinsuulla pystynyt lainkaan sellaisiin isoihin torjuntoihin joita Pelsun eilinen esitys olisi vaatinut.

Erikoinen tilastofakta Pelicansista on että se on maalannut kuudella edellisellä ylivoimallaan, joka on nostanut kauden ylivoimaprosentin käsittämättömästi lähes 30% tuntumaan. Myös Pelicansin alivoima on yhä Liigan neljänneksi parasta joten erikoistilannepelaamiseen se tuskin tulee tänäänkään kaatumaan.

Pelicansilta on sairastumisen takia poissa Iikka Kangasniemi ja Juha Leimu sekä loukkaantuneina Hannes Björninen, Aleksi Mustonen ja eilen sairastuvalle liittynyt Casimir Jürgens.

JYPilta on poissa ilmeisesti ainoastaan koko kauden missaava Miika Lahti sekä Ossi Louhivaara.

JYP tänään:

Tuppurainen - Immonen - Puustinen
Kolehmainen - Hytönen - Rooba
Turkulainen - Suomela - Nättinen
Jokinen - Kanninen - Saari

Kalteva - Vainio
Kuukka - Ikonen
Jokinen - Mäenpää
Yonkman

Olkinuora
(Laurikainen)


Pelicans tänään:

Vartiainen - Siikonen - Heikkinen
Rekonen - Tyrväinen - Jantunen
Koivisto - Elimäki - Saarinen
Pereskokov - Toivola - Mustonen

Rowley - Kousa
Sulak - Lassen
Manelius - Ek

Voutilainen
(Juvonen)

Pelicansilta seurantaan toista liigapeliään viilettävä Marko Jantusen poika Jonne Jantunen ja JYPiltä alkukauden komeetta Robert Rooba. Jyväskylä on tavallisesti ollut Pelicansille hankala paikka mutta tähän mennessä kun Voutilainen on ollut maalissa, Pelicans ei ole jäänyt kertaakaan pisteittä, eikä Voutilainen ole tuota kauden ekaa KooKoo-peliä lukuunottamatta päästänyt vielä kertaakaan taakseen yli kahta maalia. Tämän kun yhdistää JYPin maalinteko-ongelmiin niin toiveissa olisi sellainen nihkeä mutta kliininen 1-3 vierasvoitto :) Viihdyttävää kiekkoiltaa molempien jengien faneille tasapuolisesti!
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan tuo Pelicansin hyökkäys käsittämättömän ohut. Muutama poissaolo tiputtaa tasoa radikaalisti. Omat junnut saavat nyt paikkoja, mutta ei tällä menolle pidemmän päälle pystytä pitämään alkukauden tahtia. Puolustus on hyvä, vaikkei sitä eilisen jälkeen uskoisikaan.

Poissaolojen takia JYP palaa voittokantaan tänään. Ei voi mitään.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Myös Anttoni Honka puuttuu JYPin kokoonpanosta. Toivon todella, että kyseessä on vain nuoren pojan lepuutus, sillä ensimmäiset kaksi peliä osoittivat pojan kuuluvan ehdottomasti pelaavaan kuusikkoon. Toivottavasti on taas seuraavassa pelissä kokoonpanossa, muuten JYPin touhussa ei ole taas mitään järkeä, jos joukkueen parhaimmistoon kuuluvia tiputellaan kokoonpanosta vain koska on vasta täyttänyt 17.

JYPin peli on ollut luokattoman huonoa oikeastaan koko lokakuun ajan ja nyt olisi syytä korjata kurssi. Näin ei voi jatkua. Peli on ollut niin kauheaa kuraa, että harkitsen vakavasti KHL-matsin katsomista JYPin pelin sijaan.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Vähän harmittaa että Hongalle ei anneta mahdollisuutta, hyvin olisi voinut Vainion pistää poppareille tänään.

Pelsuilla lienee aika hyvä alakerta joka yhdistettynä JYPin hyökkäyksen tahmeuteen saa aikaan sen että JYP tuskin maaleilla nautiskelee tänään. Pappaosastolle toivoisi tänään onnistumisia, etenkin Mäenpää-Hytönen-akselille.

Nupe ja Matikainen ei ainakaan turhia stressaillut, sen verran hyvän näköiset nokoset näyttivät olevan kesken kun siitä Pelsujen bussin ohi kävelin.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mukavan päätöntä peliä JYPillä taas. Ei siinä, Pelicans kyllä puolustikin hyvin. JYP hakkaa päätä seinää ja näköjään kokee että se toimii kun muutoksia ei tapahdu. Mäenpääkin vois pikku hiljaa alkaa pelaa ja ansaitsemaan oletetun isoa palkkaansa.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jyppi voitti aloitukset 52-23! Ei auttanut.

Tuo sama resepti toimii joukkueesta riippumatta: Sota-alue tukkoon. Kalpa, Saipa ja Pelsut tekivät saman. Jälkimmäinen parhaiten. Onnittelut.

Sulak todella kova äijä! Hyvä joka osa-alueella. Harva saa tuolla tavalla läpiajon puolustettua - oliko Puustinen joka ei saanut edes laukausta aikaan.

Venäläisen soolo huikea, vaikka totuuden nimissä olihan siinä tilanteessa aika valuva puolustus.

Immonen hitaudestaan huolimatta JYPin paras. Saarelta hyvää työntekoa mutta häneltä on turha odottaa isoja hyökkäystehoja.

Mäenpää ei jostain syystä tuo enää jalalla kiekkoa ylös. Eikä edes avaa lyhyellä helpolla. Odottaa avauspaikkaa ylöspäin kunnes hyökkäys valuu liian ylös. Ja vedotkin polkkareihin ja plekseihin. Mutta eipä tuolta JYPin pakkiosastolta kukaan muukaan saanut hyökkäyspäänhän mitään aikaan. Honka kehiin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypillä ottelussa ehkä tasan nolla maalipaikkaa ykkössektorilta. Pelicansilla kolme ykkössektorin paikkaa varmaan puolen minuutin sisään, joista kolmannesta Sulak sitten rankaisi. Ei Jypillä ollut tänään mitään asiaa maalinedustalle ja irtokiekoille, ja siitä kaikki kunnia Pelicansille. JYP oli taas huono.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
En tiedä onko Matikaisella ylivertainen pelikirja mutta homma näyttäisi tällä hetkellä toimivan vaikka kentälle laitettaisiin b - junnuja.

Vode hyvä, Pereskokov hyvä ja Sulak Kingi.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En tiedä onko Matikaisella ylivertainen pelikirja mutta homma näyttäisi tällä hetkellä toimivan vaikka kentälle laitettaisiin b - junnuja.

Vode hyvä, Pereskokov hyvä ja Sulak Kingi.

Pelsut onnistuivat Jypin hyökkäyspelin eliminoimisessa. Millään tavalla häikäisevää ei ollut myöskään Pelsujen oma kiekollinen/hyökkäyspeli. Mutta vakuuttavan viisasta puolustuspeliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös