Pe 20.10.2017 Jukurit - Kärpät

  • 2 985
  • 13

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Syysloman alkajaisiksi kylään saapuu Kärpät. Viime aikoina kun ei juuri ole kotijoukkueen esityksistä tarvinnut iloita niin iloitaan sitten vastustajasta. Ikiomalle saapuu vieraaksi nimittäin sarjajohtaja, jonka Mikko Manner on saanut pelaamaan resurssien edellyttämällä tavalla. Manner on toinen* potentiaalinen ehdokas seuraavaksi suomalaiseksi huippuvalmentajaksi. Illalla kentällä luistelevat mm. maalipörssin (10) kärki Charles Bertrand, pistepörssin (20) kärki Julius Junttila ja puolustajien pistepörssin (13) kärki, vanha tuttu Miika Koivisto.
* Sivuun kirjoittaneen uskon mukaan, ja se toinen löytyy Hämeenlinnasta, mutta se on toinen asia.

Luistelevat siellä kentällä myös ± -tilaston viisi heikointa:
412. Koivisto, Henrik -10
413. Tallberg, Teemu -10
414. Budish, Zach -11
415. Jaatinen, Antti -11
416. Suhonen, Teemu -13

Viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueet ovat samoilla sijoilla kuin sarjataulukossakin - viimeinen ja ensimmäinen. Jukurit on hävinnyt kotonaan selkeästi JYPille, ja viimeksi Lukolle, vaikka jälkimmäinen peli oli numerollisesti tasainen, voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Vieraissa Jukurit hävisi Tapparalle ok -esityksellä, sai Ilvekseltä pisteen huonolla esityksellä. Ja jäi Pelicansin jalkoihin, kohteliaasti arvioituna, onnettomalla esityksellä. Jukuriyli- ja alivoiman voi kuvata prosentteja paremmin edellisen pelin teoilla: Pelicansin kolmen kaksiminuuttisen aikana Jukurit sai yhteensä kaksi (2) laukausta, Jukureiden kahden kaksiminuuttisen aikana Pelicans sai yhteensä kaksi (2) maalia.

Kuten sarjataulukostakin näkee Kärpät on pelannut aivan eri tahtiin. Viimeisen viiden pelin aikana kaatui Lukko Raumalla mutta Tapparalle tuli tappio Tampereella. Oulussa jälki on ollut vakuuttavaa, maalin voitot JYPistä ja KalPasta, sekä 5-0 teurastus HIFK:sta. Ylivoima on parantunut; prosentti viiteen viimeiseen peliin on 31,58. Alivoimalla Kärpät ei ole viiden viimeisen pelin yhteensä yhdeksän kaksiminuuttisen aikana päästänyt maaliakaan. [Tuskin päästää tänäänkään, lat huom].

Kokoonpanot

Jukurit

#9 Roine, Miika - #18 Budish, Zach - #38 Tallberg, Teemu
#4 Suhonen, Teemu - #7 Piipponen, Samuli

#15 Leskinen, Ville - #88 Vähätalo, Julius - #54 Piitulainen, Jesper
#52 Hietanen, Valtteri - #43 Jaatinen, Antti

#25 Kalliola, Joonas - #82 Koivisto, Henrik - #33 Ritamäki, Janne
#5 Hyvärinen, Ville - #3 Karalahti, Keni

#73 Pitkänen, Ilmari - #61 Flinck, Markku - #16 Henritius, Teemu
7. puolustaja: #2 Auvinen, Henri

#35 Aho, Juhana
(#30 Rajaniemi, Sami)


Kärpät

#13 Junttila, Julius - #33 Ruohomaa, Mikael - #3 Bertrand, Charles
#55 Koivisto, Miika - #26 Heshka, Shaun

#8 Mäenalanen, Saku - #31 Lasu, Nicklas - #12 Leskinen, Ville
#5 Kukkonen, Lasse - #28 Niemelä, Mikko

#41 Sailio, Jari - #19 Kupari, Rasmus - #62 Ikonen, Jasse
#61 Kivihalme, Teemu - #58 Hakanpää, Jani

#20 Vartiainen, Tuomas - #25 Kestilä, Aku - #84 Junnila, Jyri
7. puolustaja: #37 Mäkelä, Aleksi

#40 Rynnäs, Jussi
(#35 Vehviläinen, Veini)

Jukurikokoonpanoa on säädetty Jukurikokoonpanoksi aika rajusti. Asplund sivussa, Aho pääsee kolmatta kertaa maalille sekä Ritamäki palaa telakalta. Myös surullisen kuuluisa kakkosketju on hajotettu.

Ottelun tuomareina toimivat
#14 Petri Lindqvist (Päätuomari)
#12 Jani Luoma-aho (Päätuomari)
#50 Henri Neva (Linjatuomari)
#53 Hannu Sormunen (Linjatuomari)

Veikkauksen kertoimien perusteella kierroksen varmin vierasvoitto pelataan Mikkelissä: 4,80 4,10 1,58.

Sanotaan että "Hoppee ei ole häppee". Kotijoukkueelle hopeamitali tämän illan mittelössä vaikuttaa käytännössä varmalta. Toivottavasti se hankitaan kuitenkin esityksellä jota ei tarvitse hävetä.

PS. Olen mielelläni väärässä, en pahastu yhtään jos Jukurit jättääkin Kärpät hopealle.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
"Hoppee ei oo häppee" tai "nolla-viis, siitä viis". Asetelma on aika Daavid vs. Goljat. Jos tästä kotijoukkue pinnankin kairaa, niin se on lähes torille lähdön paikka. Toki tästäkin voidaan varmasti jotain oppia, kun mennään niihin tärkeämpiin peleihin. Sama koskee kyllä molempia.

Jukureissa katse kiinnittyy uusiin kokoonpanoihin. Tietysti Aho voisi myös maalissa ottaa jokusen gamesaverin ja vahvistaa asemiaan. Vähän liiaksi jäänyt nyt Rajaniemen varjoon. Tukulta pelaajia odotan selkeää tason nostoa ja erityisesti oikeaa asennetta. Hävinnytkin voi pelata hyvän pelin. Luulisi tuo pelaaminen näinä aikoina kiinnostavan, kun agentit sorvaavat taustalla jo ensi kauden soppareita. Joidenkin kohdalla voi tosin olla hiljaisempaa.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpistä haluan nähdä tänään miten valmistautuminen ennakolta heikompaan vastustajaan on onnistunut. Manner paalutti tämän osakauden teemaksi valmistautumisen vieraspeleihin ja tänään on sille näytönpaikka. Lopputulos näyttää toki suosiolliselta Puolen Suomen Joukkueelle, mutta en ihmettelisi jos ensimmäisen maalin mättää Jukurit. Työmoraali Kärpissä on ollut koko kauden erinomainen, joten takamatkakaan tuskin Kärppiä lannistaa. Kärpistä kannattanee seurata tänään Leskistä ja Kivihalmetta.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpistä haluan nähdä tänään miten valmistautuminen ennakolta heikompaan vastustajaan on onnistunut.

Ei ole helppoa mennä Oulusta Mikkeliin pelaamaan. Altavastaajan asema on aina helpompi. Ei tätä peliä ole ollenkaan kirkossa kuulutettu. Tiukimpia pelejä tällä kaudella oli Ilves kotona, josta maalin voitto. En tunne Ahoa, mutta Rajaniemeä pidän aiempien näyttöjen perusteella huippuveskarina. Samoin Jukureiden valmennus osaa varmasti luoda oikean latauksen. Ulospuhallus jos tulee niin Jukurit voittaa se on varmaa.

Kärpistä oma mielenkiinto kohdistuu nuoreen Kupariin jolla näytön paikka Humalojan paikalla. Jos Kärpät voittaa veikkaan meidän kolmosketjun onnistuvan. Jari Sailiolta odotan avausmaalia peliin.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Hyvä avaus hil.
Pelottaa että Aho seisoo päällään tänäiltana Jukureiden maalilla.
 

fouba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, HPK
Eikö voittomaalin tekijäksi olisi tullut merkitä Bertrand?

Katselin seuraavaa sääntökohtaa:
http://www.leijonat.fi/files/Jaakiekkosaannot/Jaakiekon_virallinen_saantokirja_2014-18.pdf
"
Voittomaalikilpailussa ratkaisevan maalin tekijä on
voittomaalintekijä (esim. jos joukkue voittaa vo
ittomaalikilpailun 2-0, niin ensimmäisen maalin
tekijä tilastoidaan voittomaalintekijäksi). (VM = voittomaali, VL= voittomaali
voittomaalikilpailussa)
"

Vai onko Liigalla oma sääntökirjansa?
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Eipä ollut peli sellainen kuin kuvittelin. Ihan alun herpaantumisien jälkeen Kärpät oli tukevasti ajajan paikalla. Sitten Dufvan taikatemput ja Kärpät sai turkkiinsa koko ajan. Kärpät itse tämän luovutti ylimielisenä ja Jukureille se kunniaksi että luistin liikkui hyvin lopussakin kun Kärpillä henkinen katkeaminen oli tullut. Rynnäs oli heikohko tänään vaikka rankkarit veikin.

Toivottavasti Kärpät kasvaa tästä henkisesti ja osaa välttää nämä tulevaisuudessa.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rynnäs oli heikohko tänään vaikka rankkarit veikin.

Rynnäs oli sanalla sanoen paska tänään. Alussa ei tullut vetoja, mutta alkoi tulemaan kun hoksasitkin ettei mikään pysy räpylässä. Toki ei hirveästi apuja tullut joukkueltakaan. Tällä hetkellä selkeä ykkönen on Vehviläinen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Loistava voitto ja kaksi pistettä Kärpille, aina kelpaa tällainen tulos vieraskaukalosta.

Nojoo. Jukureille propsit hienosta noususta, itse näin vain viimeisen erän mutta jos niitä Kärppien muutamaa lahjaylivoimaa ei olisi tullut niin Jukurit olisi voinut hyvinkin porhaltaa voittoon varsinaisella peliajalla. Torjuntavoittona sitten rankkarivoitto, mutta kyllä tämän matsin moraalinen voittaja oli Jukurit.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän esityksen jälkeen odotan huomenna ryhtiliikettä. Toki pystyy ymmärtämään, että noinkin selkeä tilanne voi aina kääntyä, kun vastustaja on jumbona ja seuraavana päivänä odottaa jo matsi kovempaa joukkuetta vastaan. Mutta nämäkin tilanteet pitäisi pystyä käsittelemään. Kaikille tulee mahalaskuja, nyt tuli Kärpille. Ottaisivat nyt edes oppia tästä. Kaksi pistettä ei lämmitä juuri nyt yhtään.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
mutta kyllä tämän matsin moraalinen voittaja oli Jukurit.
En ihan tätä ajattelutapaa osta. Millä tavalla Jukurit enemmän muka "ansaitsi" voiton? Mikä itseään kunnioittava jääkiekkojoukkue päästää kotikentällään vastustajan 1-5 johtoon? Ei sellainen joukkue voittoa ansaitse sen enempää kuin 5-1 johtotilanteen menettäväkään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Rotsin napit lävähti auki 1-5 tilanteessa niin että.. voi Jeesus saatana! Olkoon sarjakärki vastaan jumbo. Ei ne tasoerot kuitenkaan niin isot ole, etteikö sieltä jumbo tasoihin tule jos lopetetaan pelaaminen kokonaan.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
En ihan tätä ajattelutapaa osta. Millä tavalla Jukurit enemmän muka "ansaitsi" voiton? Mikä itseään kunnioittava jääkiekkojoukkue päästää kotikentällään vastustajan 1-5 johtoon? Ei sellainen joukkue voittoa ansaitse sen enempää kuin 5-1 johtotilanteen menettäväkään.
Sillä tavoin ansaitsi, että sillä välin kun Kärpät perseili ja Rynnäs imuroi maaleja, Jukurit ei sentään lannistunut, vaan jaksoivat silti yrittää ottelun viime minuuteille saakka ja se vielä kantoi hedelmää, kun yksi piste jäi Mikkeliin. Vaikka olenkin henkeen ja vereen Kärppä-fani, toivoin silti melkein sitä, että Jukurit olisi voiton vieneet, olisi ollut ainakin tehokas opetus Kärpille, mitä tällaisella pelaamisella saa aikaan.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ihmetyttää tuo Dufva kun joka lehdistötilaisuudessa tuo esille "tätä liigataivalta tässä opetellaan", meinaakohan herra montakin kautta mennä ton taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös