HIFK Fotboll

  • 361 462
  • 1 713

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelvollista peliä n. 80 minuuttia, mutta loppuun kunnon sukellus. Sinänsä sama, tuliko tappio 1-2 vai 1-4 lukemin. Maalieroetu on edelleen IFK:n puolella, jos sitä joutuu vertailemaan. EIköhän sitä kuitenkin kannata jo henkisesti varautua karsintaan, vaikka edelleen on mahdollisuus ja itse asiassa JJK piti ohkaisen oljenkortensa elossa, mutta vaikea uskoa että ne vetäisivät loppukauden täysillä pisteillä ja vaikka vetäisivät, IFK:lle riittää yksi piste.

Etenkin Ristolalta kaksijakoinen peli. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä käsittämätön tyhjän maalin missaus Mäkelän ylärimakudin jälkeen. Ei voi tulla tilanne niin yllätyksenä, että onnistuu tuollaisessa tilanteessa vetämään pallon sivurajasta yli... Mutta muuten tarjoili ihan hyvin hyökkäyspäässä, etenkin rajaheitoillaan.

Moneskohan kerta tällä kaudella muuten oli, kun vastustaja pääsee heti kuittaamaan johtomaalin? Ei ne vaan opi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kelvollista peliä n. 80 minuuttia, mutta loppuun kunnon sukellus. Sinänsä sama, tuliko tappio 1-2 vai 1-4 lukemin. Maalieroetu on edelleen IFK:n puolella, jos sitä joutuu vertailemaan.

Maalieroetuhan itse asiassa sinetöityi IFK:lle tällä tuloksella. Kemi kun ei saa pelejään voittaa ja ainoat vertailut voivat tulla mallilla IFK 4, Kemi 0 tai IFK 6, Kemi 2 lopuista peleistä, niin IFK on kaikissa tilanteissa maalieroltaan tuolloin parempi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Olihan se kunnia että näki tämän kauden bravuurin: legendaarisen maalinjälkeisen vastustajan maalin ihan paikanpäältä. Kyllä v-tti, varsinkin kun tosiaan heti alkuun olisi pitänyt päästä jo johtoon, mutta kun ei. Oli muuten tarkimmat turvatarkastukset sitten pieneen hetkeen mitä kaikenlaisissa tilaisuuksissa nyt on oltua, mm. derby. Loppu meni ihan perseilyksi ja numerot retkahtivat. Ei voi edes sanoa että koska ylihyökättiin, koska eihän siellä hyökkäyksessä mitään kummempaa edes tapahtunut. Kyllä kelpaa kiittää joukkuetta tuollaisen jälkeen. Mikluakin on varaa penkittää aina sillointällöin näköjään koko matsi. Hatunnosto muuten sille vanhemmalle pariskunnalle, jotka aina tuntuvat olevan mukana näissä HIFK:n vieraspeleissä - jos vaikka täällä lukevat taikka kirjoittelevat.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loppu meni ihan perseilyksi ja numerot retkahtivat. Ei voi edes sanoa että koska ylihyökättiin, koska eihän siellä hyökkäyksessä mitään kummempaa edes tapahtunut. Kyllä kelpaa kiittää joukkuetta tuollaisen jälkeen. Mikluakin on varaa penkittää aina sillointällöin näköjään koko matsi.
Oli nuo lopun vaihdot kyllä taas sellaisia aivoituksia Mursulta, että ei logiikka auennut. Jos olisi ollut tilanne, missä tasapeli pitää varmistaa, ne olisivat tuntuneet järkeviltä. Nyt tilanne oli siinä vaiheessa Interille 2-1 ja Hänninen ja Lassas ei ole mitään varsinaisia maalitykkejä. Ennemin vaan riskillä kaikki maalintekovoima kentälle - tuloksesta näkee, ettei se ainakaan huonommin olisi voinut mennä.
 

scholl

Jäsen
En ymmärrä Hännisen ja Bäckmanin peluutusta ollenkaan. Siis vaikken nähnytkään tämän iltaista peliä, niin siinä on kaksi ihan turhaa jätkää ja samaan aikaan joku Korhonen päästettiin Honkaan, kun Mursu ei suostunut peluuttaa sitä. Materiaali on kyllä ohut.

Haluan ensimmäiseksi uuden omistajan, en sitä urpoiluosakeantia. Toivottavasti säilytään, mutta jos ei säilytä niin sitten pitää tehdä kunnon ryhtiliike. Ilveksestä voisi ottaa mallia ja SJK:sta organisaation suhteen.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Tänään pelataan viimeinen kotiottelu ennen mahdollisia karsintoja. Kymmenentenä olevaan Kemiin on vain neljä pinnaa, joten nyt jos joskus tarvitaan jengiä katsomoon.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaihteeksi maistuva tasapeli, kun tulee viimeisen kympin aikana kahden maalin päästä tasoihin ja tasoitus syntyy pelin viimeisestä tilanteesta. Kuitenkin, ensimmäisen puolikkaan karmeat virheet pännivät. Kaksi niistä maksoi maalin ja Erikssonia on kiittäminen, ettei peli ollut tauolla 0-5. Koko matsi oli kuin tämä kausi pienoiskoossa - toivottavasti kausikin päättyy lopulta yhtä herkullisesti.

Päätöskierroksen Lahden vierailuun on herkulliset asetelmat, kun kumpikin on pakkovoiton edessä eikä tee tasapelillä mitään. Toki kummankaan kohtalo ei ole omissa käsissä. Lahdella siis panoksena 4. sija ja europaikka. Melko kiharainen tilanne: Lahti tarvitsee Maarianhaminan tappion, HIFK Kemin. Ja nuo pelaavat hopeamitalia janoavia Ilvestä ja KuPSia vastaan, joten ainakin kolmella paikkakunnalla pelataan veren maku suussa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
joten ainakin kolmella paikkakunnalla pelataan veren maku suussa.

Ja nimenomaan vain kolmella. Muissa kolmessa ottelussa ei ole käytännössä mitään muuta panosta kuin kauden päättäminen voittoon. Ei ole europaikkoja, ylimääräisiä kotiotteluja eikä edes maakuntamestaruuksia jaossa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Maalit vaan saa ihmettelemään enemmän miksi sitä Forssellia ei peluuteta. Kuitenkin hieno toinen puoliaika ja oikeat vaihdot sisään. Ekalla puoliajalla kun Lassas tuhri Väyrysen tuurisyötön jälkeen kuudentoista sisällä tilanteen, kun lähti syöttämään jonnekin hevonkuuseen vetopaikastaan. Myös jo seitsemännellä minuutilla Mäkelälle tullut pallo boksiin kuvaa hyvin tätä suomalaista jalkapallokulttuuria. Pallo on siis kuudentoista sisässä, hiukan kulmassa, mutta vain yksi mies vastassa. Ei katsettakaan maaliin, ei rintamasuuntaa sinne, ei mitään. Katsellaan kenelle tiputetaan alas, vaikka yksi helvetin mies vastassa. Kuka on kieltänyt kokonaan haastamisen. Ja mitä sillä muka menettäisi, jos nyt ei pelkästään pallonhallintaa halua pelissä voittaa. Nytkin Mäkelä tiputti alaspäin, seuraava yhä alaspäin ja tämä kaveri yritti puolenvaihtoa, joka meni toiselta puolen rajasta yli. Niin tyypillistä. Alkoi pikkasen kiehua kun ei edes yritetä maalipaikkoihin/-paikoista. Sitten vielä noi kaksi omaa tarjoilua vastustajan maaleihin, niin olin valmis lopettamaan koko joukkueen. Onneksi toinen puoliaika oli hivenen parempi. Viikon päästä sitten Muurinen voisi vihdoin vetää sen kanin hatustaan ja iskeä kauden tärkeimmän voiton, uskon kyllä KuPSin voittoon panoksellisessa ottelussaan, kova joukkue tällä kaudella.
 

scholl

Jäsen
Viime kaudellahan se oli ihan selvä juttu, että aina yksi syöttö liikaa ja siihen meni pisteitä. Tällä kaudella ei oo päästy edes paikoille samalla tavalla.
 

scholl

Jäsen
Jesse Torniainen pitää saada välittömästi pois IFK:n ympäriltä. Elinikäinen porttikielto niin koti- kuin vierasmatseihin ja sen lisäksi hänet voisi leimata ihan miksikä hyvänsä. Pääasia, että mies ei näyttäydy enää missään, mikä liittyy seuraan millään tavalla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oli täysin selvää tämän olevan omissa käsissä eikä Kemin pelistä tarvitse välittää. Enää pitää hoitaa, ihan hyvin ollaan pysytty kyydissä ja kaikki on mahdollista.

Kenttä on melkoisessa kunnossa.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jäätävässä kunnossa tuo kenttä. Oiskohan se täällä Suomessa järkevää pelata tekonurmella niin kuin suurin osa jengeistä taitaa pelata?
Ihan selvästi tasotuksen jälkeen hallittu peliä. Luotto on kova ja voitto otetaan! Kingit timanttia, saispa Nordiksellekin...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eriksson taisi joutua kentän uhriksi, kun tukijalka petti alta maalipotkussa. Kova paikka HIFK/2:n ja A-junnujen Tomi Mikkelsonille. Liukasteli kyllä Mikkelsonkin pari kertaa siihen malliin, että toivottavasti ei lopu veskarit kesken, kun ei rankkarispesialisti Bäckmankaan ole kokoonpanossa...

Olisi nyt pöytä katettuna suoralle säilymiselle. Honsu hoitaa osuutensa Kemissä.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Järkyttävää flipperipalloa, mutta hienosti Kingit vaan jaksaa katsomossa möykätä. Pikkuhiljaa voisi pallon laittaa pussukkaan jo.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, kausi jatkuu sitten vielä kahden pelin verran. Meni kyllä voitto vähän lahjana Lahdelle, mutta totta munassa kannatti yrittää voittoa todennäköisesti viimeisestä kulmasta hinnalla millä hyvänsä.

Peli oli kuitenkin sellaista, että karsinnoissa lienee ihan kelvolliset saumat nousta kuiville.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Noh, kausi jatkuu sitten vielä kahden pelin verran. Meni kyllä voitto vähän lahjana Lahdelle, mutta totta munassa kannatti yrittää voittoa todennäköisesti viimeisestä kulmasta hinnalla millä hyvänsä.

Tavallaan vähän törkeää naapuri-IFK:ta kohtaan, kun tuo oli sellaisen muutaman sadantuhannen euron maali. Mutta ei tietenkään ollut, tälläistä tämä on.

Mitä naapurin valmentaja olisi tehnyt? Niin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä naapurin valmentaja olisi tehnyt? Niin.
Niinpä. Kun tämä peli oli lähemmäs 10 minuuttia muita myöhässä, arvelinkin että pelin ollessa tasan loppuhetkillä voi käydä näin, mikäli toiset ottelut on päättyneet suotuisasti. Sen verran painostavampi osapuoli Lahti oli, että toivoin menevän toisin päin... Olisi toki Aho voinut pistää sisään siinä 85 minuutin kohdalla, mutta pallo taisi ottaa kimmokkeen lahtelaisesta, kun siitä seurasi kulma, jonka ohjaajakin missasi.

Tuo muuten pientä lisähuolta karsintoihin tuo maalivahtitilanne. Eriksson tuskin kovin pahasti loukkaantui, kun kuitenkin käveli omin jaloin kentältä - niin teki tosin tällä kaudella myös Kuusijärvi ja vamma silti piti loppukauden sivussa. Missä Maanoja? Päästetty lomalle, kun ei ole penkillä istuminen napannut vai loukkaantunut? Mikkelson olisi turhan raakile karsintoihin. Tänään selvitti kyllä hommansa ihan kunnialla, vaikka kovin pahoja paikkoja ei ollutkaan.
 
Viimeksi muokattu:

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Karsintamatsien aikataulu on selvillä:

Keskiviikko 1.11. klo 18.30 FC Honka – HIFK, Tapiolan urheilupuisto
Lauantai 4.11. klo 14.00 HIFK – FC Honka, Telia 5G Areena


TV:stä tai netitse pelit näkyvät Elisa Viihde Sport 1:ltä.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hongan kotimatsiin kannattaa ostaa liput ennakkoon. Sinne kuitenkin mahtuu aika vähän väkeä ja ainakin se Ykkösen voiton ratkaissut peli reilun viikon takaa oli loppuunmyyty ja ilmeisesti paljon halukkaita jäi ulkopuolellekin.

- Lippuautomaatti -

Kotimatsin liput tulevat ilmeisesti maanantaina myyntiin.

Kovin on välinpitämätön olo, vaikka luulisi että on jo löysät housussa. Jos voisi olla varma, ettei koko jengi mene nurin putoamisen myötä, voisi Ykköseen paluu vain puhdistaa ilmaa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Vähän harmi että on Honka vastassa, kun mielestäni TPS oli tuossa heidän viimeisessä kohtaamisessa heikompi joukkue. Honka vaan tyhjensi ilmapallonsa johtomaalinsa jälkeen ja TPS pääsi tuikkaamaan tasoituksen. Honka oli tuossa etenkin pallollisena aktiivinen ja osaava joukkue.

Tuleeko matsit Veikkaus-tv:stä? Ei mitään Elisan omaa kanavaa kiinnostaisi hankkia, saati edes tiedä mikä moinen on.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kotimatsin liput tulevat ilmeisesti maanantaina myyntiin.

Kovin on välinpitämätön olo, vaikka luulisi että on jo löysät housussa. Jos voisi olla varma, ettei koko jengi mene nurin putoamisen myötä, voisi Ykköseen paluu vain puhdistaa ilmaa.

On ihan totta, että nyt tarvitsisi tietää kannattaako säilyä ehdoin tahdoin. Eihän sitä vain taida edes lähemmin asianosaiset varmuudella tietää. Parempi siis säilyä.

Vituttaa kyllä aavistuksen tuo touhu, että jatkopeli ei sisälly kausikorttiin. Taloudellisesti kituva joukkue saa tietenkin kassaan muutaman kolikon, mutta nämä asiat pitäisi ottaa huomioon alun perin niitä kausikortteja myydessä.

Ja siis näyttääkö Ruutu+ nyt sitten pelit meille etäkannattajille? Sekin tietenkin venkoillaan jotenkin hähää emmepä näytäkään, kun eihän tämä ole Veikkausliigaa nähnytkään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja siis näyttääkö Ruutu+ nyt sitten pelit meille etäkannattajille? Sekin tietenkin venkoillaan jotenkin hähää emmepä näytäkään, kun eihän tämä ole Veikkausliigaa nähnytkään.
Ei se varmaan tule, kun se on Ykkösen peli. Eli tulee Fanseatistä: Fanseat.com | FC Honka - HIFK ja sieltä Elisa Viihteestä vissiin. VeikkausTV:stä en osaa sanoa @stiflat.
 

scholl

Jäsen
Ei se varmaan tule, kun se on Ykkösen peli. Eli tulee Fanseatistä: Fanseat.com | FC Honka - HIFK ja sieltä Elisa Viihteestä vissiin. VeikkausTV:stä en osaa sanoa @stiflat.

Teknisesti tuollaiset karsinnat ovat aina - aivan samalla tavalla kuin Suomen cup - Palloliiton alaisia pelejä.

Honkavaara muuten valmensi KuPSin hopealle. Mielenkiintoista katsoa statistiikkaa siitä, että he olivat erinomaisia viimeisellä 15 minuutilla tällä kaudella. Samahan se oli HIFKissäkin 2 vuotta sitten. Joukkue tuli tasoihin tai ohitse lopussa. Se ei ole pelkästään kuntokysymys, vaan sen pitää liittyä kyllä valmennukseenkin. HIFK puolestaan oli tällä kaudella huono aina lopussa. Johtuukohan Mursun iästä, mies nukahtaa ennenkuin pelit päättyvät.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös