NBA

  • 619 213
  • 4 315

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Nyt alkaa löytymään Thunderilta ihan kivasti laajuutta Warriorsin todelliseen haastamiseen paras seitsemästä -sarjassa.

Nojaa, tiedä tuosta. Katsellaan ensin, että miten OKC selvittää Donovanin johdolla kolmen pallosta elävän pelimiehen yhteiselon. Pleikkarilla tuo kombo varmaan toimii, mutta tosielämässä voi olla vaikeampaa. Vaikka Melo siirtyikin Thunderiin, niin en siltikään näe heitä parempana, mitä Houston tai Spurs on.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ihan newyorkilaisten katsojien mielenkiinnon puolesta, ketä tuonne Knicksiin jäi? Porzingis ja...? Noah terveenä pysyessään (josta itse en pidä lainkaan), juniori-Hardaway, varaus-ranskis Ntikilina... Rebuild nuorten ympärille, New Yorkissa? Ehkä sitten. Onko tuolla joitain mainitsemisen arvoisia nuoria lupauksia, kun en näitä niin hyvin tiedä? Vai mikä muu edes etäinen rakennusidea siellä olisi nähtävissä? Puolustus on heikko ja hyökkäys on yhden kaverin varassa ja silti rahaa palaa älyttömästi. Treidipalaset takaisinpäinkin olivat aika ynnämuuta, Chicagon kakkoskieppiä lukuunottamatta.

Tässä ESPN:n näkemystä:

What Carmelo Anthony's departure means to New York Knicks - NBA

Idässä isot markkina-alueet, Chicago ja New York ovat aika rakennusvaiheessa tällä hetkellä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Nojaa, tiedä tuosta. Katsellaan ensin, että miten OKC selvittää Donovanin johdolla kolmen pallosta elävän pelimiehen yhteiselon. Pleikkarilla tuo kombo varmaan toimii, mutta tosielämässä voi olla vaikeampaa. Vaikka Melo siirtyikin Thunderiin, niin en siltikään näe heitä parempana, mitä Houston tai Spurs on.

No joo, nämä on vähän makuasioita. Toivottavasti joku lännen porukoista pystyy Warriorsin peittoamaan. Olisi kiva nähdä joku muukin finaaleissa välillä. Sama juttu idän puolella.

Ensi kesän varaustilaisuudesta on tulossa kovatasoinen. Luka Doncicin jo monet tietävätkin, mutta hänen lisäkseen ainakin Michael Porter Jr ja DeAndre Ayton varattaneen ihan kärkipäässä. Omissa papereissa Doncic tällä hetkellä ykkönen, mutta saa nähdä, että miten rankingit lähtevät muuttumaan kauden aikana.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NBA muuttui todella paljon tälle kaudelle, kun paitalogot sallittiin. Näkyvyyteen nähden summat ovat vielä mallia peanuts. Golden State oli eka, joka teki vähän isomman sopimuksen. Vielä merkittävämpi asia on uusi liigan jättisopimus Niken kanssa. Adidas heitti pyyhkeen kehään, kun ei saanut oikein rahoilleen vastinetta, eikä paidoissakaan saanut olla logoja. Tilalle tuli tällä hetkellä koriskenkämarkkinoita ylivoimaisesti dominoiva Nike. Se tuli oikeaan aikaan, kun liiga oli valmis antamaan brändeille näkyvyyttä. Swoosh näkyy nyt hyvin peliasuissa ja kassakone kilisee. Kuriositeettina mainittakoon, etten tajua sitä, miten se aito pelipaita voi maksaa 200 euroa. Mistä pirusta se on valmistettu.
Eikös tuo Swoosh korvannut ihan samanlailla paidoissa olleen Adidaksen logon, eikä mitään sen isompaa muutosta tältä osin tullut? Uutta toki ovat nämä mainitsemasi täksi kaudeksi tulleet paitamainokset ja varmaan mielenkiinnolla odotellaan muiden liigojen mielipiteitä moisista. Eipä se nyt niin paha ole, pieni pläntti rinnassa ja monesti vielä paikallinen yritys, mutta kun on tottunut mainoksettomiin paitoihin näissä sarjoissa.

Hyvä puoli Adidaksen poistumisessa on, että niistä hihallisista pelipaidoista päästiin samalla eroon.

Lainaus siirretty tähän ketjuun.
 

scholl

Jäsen
Eikös tuo Swoosh korvannut ihan samanlailla paidoissa olleen Adidaksen logon, eikä mitään sen isompaa muutosta tältä osin tullut?

Ei. Adidaksen aikana (eikä sitä ennen) paidoissa ei ollut ollenkaan logoa. Vain ns. replicapaidoissa eli faneille myytävissä fanipaidoissa oli logot ja tietysti warm-up-asuissa. Tässä yksi esimerkki peliasuista: https://cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/8617605/691331486.jpg
Adidas koki, etteivät saa kunnolla näkyvyyttä, kun missään televisiossa tai lehdissä ei näy, kuka liigaa vaatettaa. Sen sijaan esim. koripalloissa on saanut lukea valmistajan nimi. Ei tuo toki ainoa syy ollut, vaan myös se ratkaisi, että NBA päätti 2,5 vuotta sitten avata tarjouskilpailun ja adidas katsoi, ettei sen ole järkevää olla mukana, sillä oli varmaan tiedossa, että Nike on valmis menemään nyt pitkälle saadakseen sopimuksen. Addu keskittyykin koriksessa nyt enemmänkin tekemään yhteistyötä selektiivisten urheilijoiden kanssa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
EM-kisojen jälkeen heräsi kysymys: kuinka korkealla menee Luca Doncic? Kun ei yhtään ole seurannut yliopistokorista, niin en tiedä millaisten pelaajien kanssa hän kilpailee. Täytyy olla top 5, mutta kuinka korkealla. Hämmästyttävän monipuolinen nuori pelaaja, joka valitettavasti loukkaantui finaalissa.

Lainaus Lauri Markkanen-ketjusta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Doncic menee kahden ensimmäisen pelaajan joukossa ja vaikka draftiin onkin vielä paljon aikaa, niin hyvin hankala on nähdä Doncicin tippuvan viiden kärjestä. On lyönyt nyt jo niin kovat näytöt pöytään. Minun papereissani on tällä hetkellä ykkösenä.

Doncic muuten pelasi ihan kohtuullisen matsiin viime viikolla Efesiä vastaan Euroliigassa: Luka Doncic vs Anadolu Efes [27pts, 4ast, 4rbs, 32PIR, EuroLeague 2017-18, Round 1] - YouTube
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
https://www.youtube.com/watch?v=Peb2sFuv9kM

Katselin Lauri Markkasen highlights-videoita youtubesta kun eksyin minulle entuudestaan tuntemattoman kaverin videoon. Linkitetyn videon jälkeen nimi suorastaan huusi pikaista googlettelua. Giannis Antetokounmpo oli linkitetyssä videossa semmoinen hirviö, että koripalloa seuraamatonkin kaveri nosti hattua. Jos yksi äijä voi voittaa koripallomatseja niin tuo on varmaan aika lähellä sitä. Käytännössä puolet joukkueen pisteistä, puolusti aivan uskomattomasti ratkaisevilla hetkillä ja tottakai itse viimeisteli ratkaisevan korin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Giannis Antetokounmpo oli linkitetyssä videossa semmoinen hirviö, että koripalloa seuraamatonkin kaveri nosti hattua. Jos yksi äijä voi voittaa koripallomatseja niin tuo on varmaan aika lähellä sitä. Käytännössä puolet joukkueen pisteistä, puolusti aivan uskomattomasti ratkaisevilla hetkillä ja tottakai itse viimeisteli ratkaisevan korin.
Joo, Greek Freak ja kaverilla tosiaan lapaset viistää maanpintaa, ihan hillitön siipiväli ja taidot kohdallaan mitoistaan ja mittasuhteistaan huolimatta.

Oli Suomelle onni mutta muuten harmitti, että kyseinen Antetokounmpo oli loukkaantuneena kesän EM-kisoissa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Oli Suomelle onni mutta muuten harmitti, että kyseinen Antetokounmpo oli loukkaantuneena kesän EM-kisoissa.

Niin, oliko oikeasti, sitähän vähän arvottiin. Jotain pientä kremppaa, joka ei olisi varmasti pitänyt poissa NBA-playoffeista, mutta jotkin EM-höntsät ja seura ei antanut lupaa. Taisi olla jotain oikeustoimilla uhkailuakin Kreikasta päin, mutta jäi toteutumatta.

Itseltänikin söi lähes kaiken kiinnostuksen kisoihin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Fred Hoiberg [Bulls-valmentaja] on kovin kokematon NBA-tasolla ja juttujen perusteella ilmeisesti myös aika huono.

NBA management rankings 2017: Coach ratings, from 1 to 30
Laitan tämän tänne kun paremmin sopii. Vilkaisin tuota listaa ja hiukan mietitytti jotkut asiat. Onko esim. Kerr ja Erik Spoelstra oikeasti noin hyviä valmentajia, vai saako pelaajamateriaali heidät näyttämään hyviltä? Viimeisen tapauksessa siis saiko. Entäs sitten toisesta päästä, käsittääkseni Milwaukee on tekemässä uutta tulemista, onko heillä täten varaa pitää top-10 huonointa valmentajaa ja onko Jason Kidd oikeasti moinen. Hänellä on kuitenkin jo neljäs kausi lähtemässä siellä. Entäs sijan korkeammalta, Doc Rivers? Kovin on miehen osakkeet tippuneet Boston-ajoista. Onko mies muka noinkin huono? Tietysti varmaan aina näissä näkemyseroja on, mutta kysyn nyt yleisesti ottaen palstan mielipidettä, että onko tuo lista pääosin missä muutkin herrat näkisivät? Mielestäni rosteri aina tällaisissa listauksissa vaikuttaa liikaa suuntaan jos toiseen.

Kiitos muuten @scholl tuosta logoselvennyksestä. Vaikka olen yleensä näissä aika tarkka, en ollutkaan huomannut että logoa ei varsinaisissa pelipaidoissa ollutkaan. Mistä päästäänkin NBA-sukkiin. Stance käsittääkseni osti Adidas-aikana diilin sukkiin, mutta onko tuo nyt rauennut? Mitä ovat nämä pitkät kalsarit, jotka näkyvät olevan suosiossa, mm. 4/5 Bulls-pelaajasta käytti niitä kotiavauksessaan. Onko ne jotkut extrapitkät sukat vai mitkä?

Täytyy vielä sanoa, että jos joku NHL-selostaja hehkuttaisi yhtä kovin jotain suomalaista/vaatisi pelattavan hänelle kuin tämä Palotie Markkasta, hänet hirtettäisiin varmaan munista tuolla NHL-puolella. Muuten kyllä herra paransi ekasta ottelustaan omasta mielestänikin. Vahvasti tuli myös Saku Koivu-fibat, kun yleiseltä kanavalta näytetään livenä eka kotipeli (vai oliko Koivulla ihan vaan eka NHL-peli).

Katsoinpa myös Knicksin avauspelin ja aika samanlaista menoa kuin Bullsilla, Porzingis pitää joukkuetta mukana - pitkä tulee olemaan kausi sielläkin.
 

scholl

Jäsen
Mistä päästäänkin NBA-sukkiin. Stance käsittääkseni osti Adidas-aikana diilin sukkiin, mutta onko tuo nyt rauennut?

Niken ovat sukatkin nykyään. Heidän sivuiltaan voi lukea teknologiasta. Five Things to Know About Nike's New NBA Socks - Nike News

Pitkät kalsarit minuakin ärsyttävät. Antaa jonkinlaisen homomaisen kuvan. Teemu Rannikolla oli korisliigassa viime kaudella pitkät kalsarit. Kai ne jotain kompressiota ovat, mutta minusta eivät kuulu lajiin. Korista pelataan shortseissa ja sillä sipuli. Toivoisin, että shorsit lyhentyisivätkin reilusti. Hankalat tuollaiset lökärit, jotka ulottuvat lähes nilkkoihin. Larry Birdin ja kumppaneiden aikoihin shortsit olivat vielä sellaiset, että niillä pystyi urheilemaan kunnolla iilman, että olivat tiellä.
 
Mielenkiintoista, aina olen jotenkin pitänytkin Rondoa hieman ylimielisenä jo Celtics-ajoista.

Jos luet tuon linkkaamani ESPN:n jutun, huomaat, että sille ylimielisyydelle on olemassa ehkä myös jonkinlaisia perusteita. Voi olla melko turhauttavaa, kun monille pelikavereille joudutaan vääntämään rautalangasta esim. pelikuvioita, jotka Rondolle itselleen ovat kertakuuntelulla päivänselviä. Näitäkin pelikavereita olisi kuitenkin pitänyt oppia sietämään. Rondo ei oppinut, ja siksi hänen uransa on ollut viime vuosina melkoisessa syöksykierteessä.

Näin Rondoa kuvailee tuossa artikkelissa hänen yliopistoaikainen koutsinsa:
It's like being in the classroom with 30-some kids. They all don't learn at the same level. And then you have one that's just so superior -- 'Hey, we've got to find other work for him to do.' Really, that's the way Rajon was. That is a challenge for coaches to be creative, just like it would be for a teacher in a classroom.

Ja tällaisia olivat herran lukioajat:
AS A FRESHMAN at Eastern High School in 2001, Rondo took a sophomore AP geometry class, taught by a man named Doug Bibby. He didn't do homework. He wouldn't bring his books. He frequently fell asleep at the back of the classroom, waking up only when an angry Bibby called on him to answer a question. Rondo would rouse himself, glance at the board, blurt out the correct answer and resume his slumber. He aced all his tests, which led Bibby to suspect Rondo of cheating, so the teacher gave Rondo different tests. "He aced those too," Bibby says. To send a message, Bibby still gave Rondo a D. It was, Bibby says, "a pissing contest."

Rondo oli suosikkipelaajani jo ennen kuin kaksi ja puoli vuotta sitten ostin lehden jossa tuo artikkeli julkaistiin. Jutun lukeminen lisäsi arvostustani kyseistä pointtia kohtaan entisestään.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Jos luet tuon linkkaamani ESPN:n jutun, huomaat, että sille ylimielisyydelle on olemassa ehkä myös jonkinlaisia perusteita. Voi olla melko turhauttavaa, kun monille pelikavereille joudutaan vääntämään rautalangasta esim. pelikuvioita, jotka Rondolle itselleen ovat kertakuuntelulla päivänselviä. Näitäkin pelikavereita olisi kuitenkin pitänyt oppia sietämään. Rondo ei oppinut, ja siksi hänen uransa on ollut viime vuosina melkoisessa syöksykierteessä.

Niin, fiksulta ihmiseltä tietysti saattaisi löytyä kykyjä myös sopeutua ympäristöönsä. Eihän Rondon varmaan olisi pakko ollut koripalloa pelata, jos älynlahjat muuhunkin olisivat riittäneet ja jos itseään yksinkertaisempi seura ei maistu. Ymmärrän toki turhautumiset ja ymmärrän hyvinkin, että sinä symppaat tällaista hahmoa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Toivoisin, että shorsit lyhentyisivätkin reilusti. Hankalat tuollaiset lökärit, jotka ulottuvat lähes nilkkoihin. Larry Birdin ja kumppaneiden aikoihin shortsit olivat vielä sellaiset, että niillä pystyi urheilemaan kunnolla iilman, että olivat tiellä.

Tuo on kyllä aika jännä juttu että koripallossa on pitkään tavallaan annettu periksi suoritustasoa muodin takia, nimittäin on täysin kiistatonta että on raskaampi lökäreissä pelata kun lyhyissä shortseissa, tosin näyttää siltä että shortsit ovat lyhentymässä ja paidat keventyneet. Aiemminhan pelattiin melko raskaissa paidoissa myös.
 
Niin, fiksulta ihmiseltä tietysti saattaisi löytyä kykyjä myös sopeutua ympäristöönsä. Eihän Rondon varmaan olisi pakko ollut koripalloa pelata, jos älynlahjat muuhunkin olisivat riittäneet ja jos itseään yksinkertaisempi seura ei maistu. Ymmärrän toki turhautumiset ja ymmärrän hyvinkin, että sinä symppaat tällaista hahmoa.

Parhaimmillaan Rondo veteli NBA:sta 13:n miljoonan dollarin vuosiliksaa. Nyt kiukuttelut ovat laskeneet hänen osakkeitaan niin pahasti, että tästä kaudesta rahaa tulee enää 3,3 miljoonaa dollaria. Aika moni ihminen, joka tylsistyi lukion matikan tunneilla opetettavien asioiden helppouteen, ei taida elämässään tosin päästä edes kolmen miljoonan vuosipalkoille. Että voisivat ne asiat Rajonilla huonomminkin olla.

Alun perin ihastuin Rondoon hänen näyttävien syöttöjensä vuoksi. Olen Raimo Helmisen ajoista asti ihaillut syöttökoneita lajissa kuin lajissa.
 

janóz

Jäsen
Joo, Greek Freak ja kaverilla tosiaan lapaset viistää maanpintaa, ihan hillitön siipiväli ja taidot kohdallaan mitoistaan ja mittasuhteistaan huolimatta.

Oli Suomelle onni mutta muuten harmitti, että kyseinen Antetokounmpo oli loukkaantuneena kesän EM-kisoissa.

Samaa itsekin harmittelin, olisi ollut hieno nähdä tämä nouseva tähti livenä. Piti tyytyä velipoikaan.

Mutta jos jollakin alkaa Jamesin ja Curryn hehkutukset kyllästyttämään niin tässä on uusi kaveri seurattavaksi. Kreikkalainen, joka pelaa Milwaukeessa ei lähtökohtaisesti sytytä, mutta kun yhden pelin katsoo niin haluaa varmasti nähdä lisää.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Peb2sFuv9kM

Katselin Lauri Markkasen highlights-videoita youtubesta kun eksyin minulle entuudestaan tuntemattoman kaverin videoon. Linkitetyn videon jälkeen nimi suorastaan huusi pikaista googlettelua. Giannis Antetokounmpo oli linkitetyssä videossa semmoinen hirviö, että koripalloa seuraamatonkin kaveri nosti hattua.

Joo, Greek Freak ja kaverilla tosiaan lapaset viistää maanpintaa, ihan hillitön siipiväli ja taidot kohdallaan mitoistaan ja mittasuhteistaan huolimatta.

Kevin Durant lateli hiljattain Antetokounmposta aika kovaa tekstiä: The Greek Freak I think is a force, and I've never seen anything like him. And his ceiling is probably ... he could end up being the best player to ever play if he really wanted to. That's pretty scary to think about. But he's by far my favorite player to watch."
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Giannis on alkanut saada jo superstara-kohtelua tuomareiltakin. Paljon on heittopelissä parannettavaa vieläkin, mutta jos kaukoheitotkin alkavat sujua, niin oksat pois, NBA:n seuraava suurin tähti on siinä.

Bucks-selostaja Marques Johnson kadotti jo marmorikuulansa viikonloppuna.
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuo on kyllä aika jännä juttu että koripallossa on pitkään tavallaan annettu periksi suoritustasoa muodin takia, nimittäin on täysin kiistatonta että on raskaampi lökäreissä pelata kun lyhyissä shortseissa, tosin näyttää siltä että shortsit ovat lyhentymässä ja paidat keventyneet. Aiemminhan pelattiin melko raskaissa paidoissa myös.

Mustat miehet ovat vallanneet lajin niin ei voi kovin lyhyitä shortseja pitää, siellähän kullit heiluisivat lähes kaikilla ja valkoisille pelaajille tulisi paha mieli. Voi olla tietty että NBA saisi sillä tavalla naiskatsojien määrän kasvuun.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mustat miehet ovat vallanneet lajin niin ei voi kovin lyhyitä shortseja pitää, siellähän kullit heiluisivat lähes kaikilla ja valkoisille pelaajille tulisi paha mieli. Voi olla tietty että NBA saisi sillä tavalla naiskatsojien määrän kasvuun.
Näin se on ja tuohon schollinkin mainitsemaan trikooasiaan mietin just jotain Markkasen kuvia katsellessani syksyn mittaan, että melkein pakkohan siellä on olla trikoot alla, kun muuten noin avonaisilla ja lötköillä shortsien punteilla tulisi esim. vaihtopenkiltä aika hävytöntä kuvamateriaalia haarat levällään istuvista jättiläisistä.

Siinä mielessä ihan hyvä, että käyttävät noita trikoita shortseissaan. Tottakai siellä lähtökohtaisesti kalsarit alla on, mutta jos joku karvaperse stringeissä tykkää pelailla niin trikoilla vältytään pahimmilta järkytyksiltä.

Jättimäistä bisnestä nuo peliasuhommatkin kyllä luonnollisesti on, mitä adidas edellisenä ja nyt Nike parketeilla ja ennen kaikkea sen ulkopuolella pyörittävät.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös