Jukurit kaudella 2017–2018

  • 222 275
  • 748

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jeppistäjuu. Tänään oli taas sellaista mankelia tarjolla jukurijoukkueelle (tällä kertaa Lukon toimesta) että pisti välillä ihan oikeasti miettimään, mitä tolkkua on tuommoisella n. miljoonan euron porukalla Liigaa pelata (ja disclaimerina, jos jonkun muun joukkueen kannattaja tulee tätä kyselemään, olen valmis repimään siltä pään irti). Eroa viime kauteen ei toki porukassa paljoa ole nimien suhteen, mutta ongelmaksi muodostuu että todennäköisesti puolet viime kauden jukurihyökkäyksistä avannut kaveri on yksi niistä ketkä nykytiimistä puuttuu. Jälkiviisaus toki sitä imelintä viisauden lajia, mutta tässä vaiheessa on helppo sanoa että jos M. Koivisto olisi pysynyt Mikkelissä 100k€ palkankorotuksella, niin olisi kannattanut korotus maksaa. Tai vaikka 200, siinä kuitenkin yhdessä ukossa koko alakerran avaustaito, jota taas illan matsissa jonkun verran kaipaili (todella viisaan puolustuspelaamisen lisäksi). Tällä kertaa Lukko näytti vuorostaan mitä tapahtuu kun jukuripakistoon isketään kiinni, vaikka melko vähillä täydellisillä hasardipasseilla selvittiinkin (eikä niistä maaleja syntynyt, mikä toki tuollaisissa tilanteissa lähinnä veskan vireestä ja tuurista kiinni). Näytti myös miten maalille ajetaan ja omaa maalia puolustetaan, minkä luulisi onnistuvan heikommallakin materiaalilla kunhan on halua lähteä ottamaan (ja antamaan) niitä mustelmia.

Ja voi herranjestas tosiaan sitä mankelia. Eihän siinä minkään että kaveri pyörittää, mutta että joka pyörityksessä juostaan pari askelta perässä kunnes aivan varmasti on koko viisikko hapoilla ja tajun lähtö hetkien päässä. Toistan itseäni otteluketjusta, mutta kyllä se vähän näkyy jos 1v1 vartioinnissa vartioitavat ovat henkilökohtaisessa taitotasossa (toki palkassakin) muutamaa pykälää korkeammalla kuin vartijat.

Oli tuossa positiivistakin, H. Koivistolla muutama hyvä ratkaisu puolustuspäässä (kakosketjun on pakko oppia puolustamaan kun siinä ei ole tosiaan takana sitä M. Koivistoa antamassa jumalaista avaussyöttöä vauhtiin ettei tarvitse itse "kuin" pistää kiekkoa pussiin) ja luonnollisesti Leskisen pari kassia ja Piitulaisen tekeminen molemmissa päissä (Jeppe tuntuu olevan vahvimmillaan Lukkoa vastaan, joskin paljon parempi on ollut tänä syksynä viime syksyyn verrattuna tai ainakin näyttää siltä). Noilla ei vaan ihan kuuhun saakka ole menemistä kun peruspalikoita puuttuu alakerrasta liikaa varmojen perustusten valamiseen.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Hahl totesi jälkilämmöllä pisteitä tulevan ennemmin tai myöhemmin, kun jatketaan samalla tavalla! Heh! Onhan tuokin kommentti. Tulee pitkä kausi ja yleisökin alkoi kipuilemaan tänään. Jukurit oli syväkyykyssä tänään, turha sitä kiistää. Joukkueen kasaajalle kysymys? Neljäsosa peleistä pelattu ja pelaajat antavat varmasti kaikkensa kentällä, mutta riittikö yksilön taitotaso parempaan? Dufva? Nieminen?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Hiemanhan tuo ihmetyttää. Pataan tulee peli toisensa jälkeen ja mikään ei muutu. Samat ketjut jatkavat ja jatkavat ja jatkavat "kaikki pelaa" hengessä ilman tulosvastuuta. Pisteitä kertynyt todella vaatimattomat 0,73/ottelu. Molemmat tulosyksiköt ovat flopanneet ja pahasti vaikka samat äijät teki viime kaudella kovaa tulosta. 15 ottelua takana eli neljännes kaudesta ja joukkueen parhaalla pistemiehellä on vain 7 pistettä. Aholle tulee maalissa vain hajapelejä kolmen kolmen pelin viikoilla. Ei Raju niin maaginen ole etteikö ensi kauden potentiaaliselle ykkösmolarille (?) kannattaisi hakea kokemusta, Aho on kuitenkin pelannut muutamat pelinsä hyvin. Puolustus on lähinnä kädettömiä pujottelukeppejä ja samaan aikaan mm. Kokkonen höntsäilee harkkahallissa A:n kanssa. Saa nähdä mikä liigajoukkue nappaa lupauksen riveihinsä pelaamaan, kun täällä ei vastuuta näytä löytyvän missään tilanteessa.

Av ei toimi lainkaan, tänään kaksi jäähyä ja kaksi maalia omiin, kauden av 72,9%. Yv ei ole edes pelote, tänäänkin taas nolla maalia, kauden yv 13,7% . Papp miesvartiointi on surkuhupaisaa, Lukko pelissä ja tänäänkin molemmat pakit seurasi kuin lampaat teuraalle, kun hyökkääjät tietoisesti hakivat heidät maalinedustalta pois. Karvauksen alla kiekon menetykset ja harhasyötöt ovat vain ajan kysymys, kuten tänäänkin nähtiin. Hyökkäykset eivät toimi, tänään Pelsumolarilla 17 torjuntaa koko pelissä, viime viikon Ilvespelissä 12 torjuntaa. Nemo on tv lähetyksessäkin mainituissa huhuissa siirtymässä jo ensi kaudeksi Lahteen. Maalineduspelaaminen on munatonta. 1vs1 kamppailutvhävitään säännöllisesti kulmissa ja päädyissä.

Faktat on faktoja. Kauteen valmistautuminen on pahasti epäonnistunut. Pelikirja ei toimi hyökkäyksessä eikä puolustuksessa. Pelaajat alisuorittavat kautta linjan. Tasoaan viime kaudesta nostaneita pelaajia ei käytännössä ole. Hankinnat ovat flopanneet lähes täydellisesti. Koko liigan kaikkien pelaajien plusmiinus tilaston viisi viimeistä sijaa miehittää Jukuripelaaja. Jos vahvistuksia ei hankita, toimivaa pelikirjaa ei löydetä pian ja pelaajat jatkavat nykyistä pellailuaan, kaudesta on tulossa todellinen syväkyykkäys. Ja miten reagoivat nuoren ja hauraan kiekkokulttuurin mikkeliläiskatsojat? Joko perjantaina yleisömäärä alkaa kakkosella? Kohta - tai jo nyt - ollaan tilanteessa, missä palaverit ja saunaillat ei enää riitä.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Dufvan mielestä harjoitellaan Liigan tavoille!? Miten pitkään asian läpi näkevä yleisö harjoittelee paskan näkemistä? Nyt se pää vetävän käteen!
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Playoffsit voidaan unohtaa jo nyt. Niin karua kuin se onkin, niin nyt pitää alkaa kasaamaan ja scouttaamaan ensi kauden jengiä. Tämä kausi oli tässä. Seuraava kausi tulee olemaan todellinen haaste vähenevien tulojen myötä. Pitäisi saada oikeita pelimiehiä duunareiden sijaan, mutta mistä löytyy rahaa budjettiin?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Itsehän olen jo jonkun tovin totutellut ajatukseen että käy kotimatsit lähinnä tsekkailemassa vastapuolen tekemistä ja minimoi muilta osin seuraamisen, mutta satunnaiskatsojia tuskin niin kiinnostaa (eikä toki kiinnostaisi itseäkään ilman kausikorttia).

Eka kausi meni yläkanttiin lähinnä alkukauden onnistumisten (ja siitä saadun draivia) sekä kädellään alakerran ansiosta (M. Koivisto breikkasi aika helvetin isosti), nyt nähdään se realismi mitä käy kun lähdetään yrittämään joukkueellisella kolmosketjun heppuja ilman maagista onnistumista scouttaamisessa ja roolituksissa.

Toimistolla ei toki helppoa. Jukurit ei mielellään pistä penniäkään ylimääräistä organisaatioon, mutta jossain vaiheessa olisi ehkä reagoitava kun uskottavuuden täydellinen menetys liigataipaleen tässä vaiheessa olisi aika helvetin huonoa hiihtokenkää sekin. KooKoon 300k€ tappiot toki pelottavat perkeleesti joten ei ole vaihtumassa todennäköisesti kukaan porukasta vaikka katsomossa olisi enää kausarilaiset. Luulisi kyllä että kannattaisi kokeilla sitten edes ketjumuutoksia ja siitä hiton miesvartioinnista luopumista.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Katselin kuuden viime ottelun laukaisukartoista, pitääkö huomio munattomasta maalineduspelistä paikkaansa. Pitäähän se. Jukureille on tehty kuudessa viime pelissä 18 maalia. Näistä 12 eli kaksi maalia kolmesta on tehty alle kahden metrin päästä maalista, 5 maalia B -pisteen kaaren sisäpuolelta ja vain yksi kauempaa maalista. Toki näinhän se tuppaa olemaan yleisestikin, mutta kyllähän tuo alleviivaa fyysisyyden puutetta sekä miesten ja mailojen poispelaamisen puutetta oman maalin edessä. Kyllähän pakistossa pitäisi kokoa olla (Suhosta lukuunottamatta kaikki pelaavat pakit yli 185 cm, kolme yli 190 cm), mutta ei näytä realisoituvan kentällä. Ja kun pelataan miesvartiointia niin pakithan tuppaavat olemaan suuren osan ajasta hyökkääjien perässä missä sun sattuu, mutta eivät maalin edessä.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Huvittavinta tuossa päällystakkivartioinnissa on nuo koomiset törmäillyt oman joukkueen pelaajan kanssa. Ihan kuin tätä luettaisiin kuin avointa kirjaa konsanaan. Niin sekaisin tuo Jukuripakisto välillä on. Pitäisi välillä hyökätäkin, muttei jaksa tai kykene enää.

Mitä luulette. Olisiko tälläistä tapahtunut Pennasen ja Kerttulan aikaan? Ei mahda mitään, mutta ikävä on kylmäkiskoista, analyyttistä, toteemipaaluista valmentajakuvatusta Jukurien penkin takana.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tallberg - Koivisto - Budish. Pelaavatko samassa kentässä? noilla miinuksilla kannattaisi varmaan ainakin hajoittaa ketju jos pelaavat.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tallberg - Koivisto - Budish. Pelaavatko samassa kentässä? noilla miinuksilla kannattaisi varmaan ainakin hajoittaa ketju jos pelaavat.
Kyllähän tuota kakkosketjun hajottamista on toivottu aika pitkään, viime kauden alun näytöillä pysyy kuitenkin kasassa sitkeästi. Välillä ottelun aikana on keskellä käytetty esim. Vähätaloa ja tekemiseen tullut jotain järkeäkin, mutta tämä reagointi yleensä aivan liian myöhään ja seuraavassa matsissa taas ketju entisellään.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kävi sitten tämän illan pelissä miten tahansa, niin toivon että pelaajat edes yrittäisivät. Tai edes näyttäisi siltä että yrittävät. Särmää siihen toimintaan. Tuli ja liike on puuttunut nyt muutamissa peleissä. Sellainen alakuloinen fiilis on ollut porukalla.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Noniin, kokoonpanot ainaki laitettu totaalisen uusiksi illan peliin ja Aho maalille.. Saahan nähä miten vaikuttaa, harmi että Pikkarainen edelleen sivussa. Ritamäki sensijaan palaa kaukaloon.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt on yritystä ainakin kokoonpanon suhteen, lisänä vielä Ritamäen paluu ja Aho maalissa.

I 9 Roine - 18 Budish - 38 Tallberg
4 Suhonen - 7 Piipponen
II 15 Leskinen - 88 Vähätalo - 54 Piitulainen
52 Hietanen - 43 Jaatinen
III 25 Kalliola - 82 Koivisto - 33 Ritamäki
5 Hyvärinen - 3 Karalahti
IV 73 Pitkänen - 61 Flinck - 16 Henritius
2 Auvinen
Mv: 35 Aho (30 Rajaniemi)
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tämä olisi pitänyt tehdä jo 5-6 kierrosta sitten eikä nyt kun litkut on jo housussa. Päästään taas jossittelemaan pleijaripaikasta. No, ketjut palaa ennalleen toisen erän aikana.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Toivottavasti tänään on paluu pelillisiin asioihin keskittymiseen katsomossakin.

Muutokset vaikuttavat hyviltä. Nähtäväksi jää, annetaanko uusille ketjuille se niiden tarvitsema minimissään 3-4 peliä vai ollaanko huomenna Kerhoa vastaan vanhoissa ketjuissa. Optimisti odottelee myös pelillisiä muutoksia, mutta realisti toppuuttelee. Nähtäväksi jää. Takasuoran makkaramyyjäkin näkee, että nykyisellä touhulla ei pärjätä kenellekään tässä sarjassa. Kannattaa muuten kuunnella THF:n uusimmasta jaksosta (Nyholmin p*****nuolenta pois lukien) Marjamäen huomioita ja ajatuksia seurakiekon pelilisestä kehittymisestä eri maissa ja peilata tuota paikalliseen tekemiseen nyt ja tulevina kausina.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vaikka nyt on perse odotetusti hellänä, niin vois huomiseen asti koittaa uusilla ketjukoostumuksilla. Ei se enemmän päin helvettiä voi mennä kuitenkaan kuin kausi tähän asti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No ihan hyvä nousu nyt kuitenkin, kipeällä pepulla. Se kestää 60 minaa jne jne.
Ei se vielä ihan torille asti juoksututa vaikka Kyrpillä aukesi rotsi polviin asti 1-5 tilanteessa. Toivottavasti tää nousu tois nyt jonkunlaista itseluottamusta pelaajille ja onnistuis ne ratkaisut maalipaikoissa edes pikkuisen aiempaa paremmin esim. huomisessa matsissa.

Toki piste (viidestä maalista puhumattakaan) helvetin paljon enemmän kuin matsilta osasi odottaa tai edes toivoa.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mr. Wolfia Pulp Fictionista lainatakseni: "Well, let's not start sucking each other's d***s quite yet."

Olihan tuo peli kauheaa katsottavaa 5-1 saakka. Nousu ja ryhtiliike oli hieno, toivottavasti isoja apinoita putosi selästä useammaltakin pelaajalta. Ahon vaihto maalista... yksikään kolmesta ei ollut Ahon maali eikä tuo vaihto kovin gutaa tehnyt itseluottamukselle. Nemo kävi kuumana koko ottelun ja pääsi kolmannen erän (harkitulla) heitollaan ainakin Mannerin ihon alle. Saa nähdä rapsahtaako sakkoa. Ladossa oli kauden paras tunnelma tänään ja nousu tuskin jätti ketään kylmäksi. Fanipäädyssäkin oltiin sovussa, propsit siitä. Harmi, että siellä näkyi olevan paljon tyhjää - toivottavasti jatkossa pääty on taas täynnä.
 
Nemo kävi kuumana koko ottelun ja pääsi kolmannen erän (harkitulla) heitollaan ainakin Mannerin ihon alle. Saa nähdä rapsahtaako sakkoa.

Lisätietoja tästä?

Hyvä nousu tosiaan, voitto olisi tehnyt itseluottamukselle hyvää.

Yleisesti ajatellen alakerta on aivan liian kevyt liigatasolle ja nyt kun viime kauden hyökkäyksen pistemiehet (Koivisto Asplund Budish...) ovat olleet todella vaisuja niin tulos näkyy nopeasti sarjataulukossa.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Varmaan on kyse siitä mainoskatkohaastattelusta. No kyllähän Nemo asiaa puhui. Ei se RD:kään koko ottelua viilipyttynä seissyt...
 
Ei ehkä paras ketju tälle, mutta tuuppaampa kuitenkin: Torstaina nauratti kovasti, kun bongasin tämän Ilta Sanomien jutturungon perjantain Kärppä-matsiin. Ehdin jo unohtaa sen olemassaolon, mutta sielläpä tuo edelleen möllöttää. Toimittajan retale on ollut jyvällä, kauaksihan tuo ei sitten loppujen lopuksi jäänyt. Laitetaan nyt liitteeksi kuvakaappaus, kun häviääpi tuo linkitetty sivu kohta kuitenkin.
 

Liitteet

  • is-hassuttelu.jpg
    is-hassuttelu.jpg
    195,5 KB · kertaa luettu: 457
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös