Chelsea FC 2017–2018

  • 45 366
  • 265
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Olipa hieno voitto eilen, viimeisellä lisäajan minuutilla Michy laittaa pallon verkkoon ja ansaittu voitto oli sinetöity. Voitto tuli oikeaan osoitteeseen ja saman myönsi myös pelin jälkeisessä pressissä Simeone. Paikkoja oli tehdä maaleja vaikka kuinka, mutta viimeistelyssä oli vähän huolimattomuutta. Kante ja Bakayoko olivat keskikentällä juuri niin hyviä kuin heidän pitkin, paljon riistoja. Se pitää sanoa, että Atleticon kotiareenalla on aika hieno tunnelma näin telkkarinkin välityksellä... Lauantaina jatkuvat isot ottelut, kun Stamford Bridgelle saapuu vieraaksi Man City.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sellaista ripulipaskaa sitten tällä kertaa, Chelsea ei pystynyt haastamaan Citya oikeastaan ollenkaan ja se viimeinenkin oljenkorsi kuoli sillä hetkellä kun Morata poistui kentältä.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Kausi on nuori ja saatan nolata itseni tällä kommentilla, mutta hällä väliä. Conte on mahdollisesti maailman paras projektivalmentaja, mutta pitkässä sarjassa en usko hänen kykenevän vastaamaan Guardiolalle ja tämän materiaalille
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Onko Moratan tilanteesta kuulunut mitään? Kramppasko reisi vai mitä tapahtui?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Conte ainakin sanoi, ettei kyseessä ole vakava asia, pieni lihasvamma reidessä. Morata oli halunnut kentältä pois, ennen kuin napsahtaa kunnolla. Maju tauko tuli juuri oikeaan paikkaan.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Conte ainakin sanoi, ettei kyseessä ole vakava asia, pieni lihasvamma reidessä. Morata oli halunnut kentältä pois, ennen kuin napsahtaa kunnolla. Maju tauko tuli juuri oikeaan paikkaan.
Joo, olikohan jossain brittilehdessä juttua, että max parisen viikkoa sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei se sitten ihan pikkuvamma ollutkaan, Morata on pois kentiltä arviolta kuusi viikkoa. Nyt joutuu Michy kannattelemaan joukkuetta, ilman kärkipelaajaa ei voittoja tule...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kante meni sitten loukkaantumaan maajoukkueen peleissä ja on määrittelemättömän ajan pois kentiltä. Lihasvamma kyseessä ja se kuvataan lähiaikoina. Morata on myös pois huomisesta Palace ottelusta, mutta olisi jo mahdollisesti takaisin ensi viikon Roma ottelussa. Drinkwater edelleenkin saikulla ja hänen kanssa ei kuulemma pidetä kiirettä. Keskikenttäpelaajat loppuvat kesken tätä menoa... Huomenna kuitenkin paikallisottelusta täydet pisteet, ei ole muuta vaihtoehtoa.
 
Joukkueen kolmesta tärkeimmästä pelaajasta kaksi on nyt sivussa ja se kolmas on vasta toipunut ja pääsemässä täyteen pelikuntoon. Juuri tämän vuoksi huippujoukkueella on huippulaadukas ja huippulaaja rinki. Eikun, hetkinen...

No, Moratan vamma on ilmeisesti sittenkin arvioitua lievempi ja paluuta sopii odottaa mahdollisesti jo viikon kuluttua. Kanten osalta ei kannata arvioida vielä mitään, mutta jos nyt tulee pidempi poissaolo, niin sitä ei yksinkertaisesti paikata yhtään mitenkään ja sitä myöten joukkueen kausi on ohi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eilisessä pelissä jo pitkään jatkuneet pelilliset ongelmat saivat jatkoa. Kotipelissä täysin vastustajan jaloissa ja aikamoisella tuurilla lopputuloksena tasuri. Roma pelasi todella hyvin ja prässäsi ylhäältä, tämä aiheutti suuria vaikeuksia Chelsean puolustajille. Omiin menee aivan liikaa maaleja tällä hetkellä. Viime kauden tiivis puolustuspelaaminen on enää muisto vain, kun tällä kaudella vastustaja tulee pienistäkin väleistä läpi ja jatkuvat merkkusvirheet aiheuttavat vaarallisia maalintekopaikkoja.

Valioliigan mestaruuden uusiminen vaatii jo pienen ihmeen, kun manchesterin sininen joukkue porskuttaa kovassa myötätuulessa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään sitten liigacuppia Evertonia vastaan, otteluruuhka saa siis jatkoa. Drinkwater pelaa ensimmäisen ottelunsa Chelsea paidassa ja Michy varmaankin tekee jälleen hatun... avaus olisi seuraava:

Caballero; Rudiger, Christensen, Cahill (c); Zappacosta, Drinkwater, Ampadu, Kenedy; Willian, Batshuayi, Musonda

Ihan hyvin tulee rotaatiota ja pari nuortakin saa jälleen avauspaikan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään AS Roma vieraissa, ei todellakaan helppo peli tiedossa. Toivoa sopii, että nyt joukkue olisi valmis tekemään töitä. Aloituksessa ei yllätyksiä:

Courtois; Rudiger, David Luiz, Cahill (c); Azpilicueta, Bakayoko, Fabregas, Alonso; Pedro, Morata, Hazard
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämä joukkue räpiköi nyt syvässä päädyssä ilman kellukkeita. Ei löydy joukkueesta yhtään pelaajaa, joka olisi valmis ottamaan reppuselkään. Puolustus on sekaisin kuin seinäkello ja tämä ongelma näyttää menevän vain huonompaan suuntaan, puolustus ei kestä paineistamista ollenkaan.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Oli kyllä koomisen näköinen Chelsean puolustus yhdessä tilanteessa, kun kaikki kolme topparia olivat yhden Roman miehen kimpussa ja noin neljä miestä Romalla vapaana ympäri boksia. Omilta junnuajoilta jo muistaa, että tuo opetettiin pois samantien, että ei kaikki miehet samaan palloon ikinä. Niin sitä vaan sekoaa maailmanluokan pelaajatkin, kun tarpeeksi sekaisin on koko paletti.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Täällähän on hiljasta, vaikka otettiin todella tärkeä voitto Man Unitedista. Kanten paluu näkyi ja keskikenttä oli hyvin hallinnassa, toki osin syynä Pogban poissaolo. Ratkaisu maalissa hieno keskitys Azpilta ja Morata täysin vapaana puski komeasti taka nurkkaan. Cityllä on kaulaa kärjessä paljon muttei vielä liikaa.
David Luizin tilanne huolestuttaa, ei Christensenistä taida olla tuolle paikalle vakituisesti. Nytkin melkoisia tilanteita järjesti loppuminuuteilla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kiva että tänne joku muukin kirjoittelee :) sunnuntain voitto oli tärkeä ja joukkue saavutti sen ehjällä pelaamisella. Kyllä se Kante on vaan lähes puoli joukkuetta. Fabregas ja Baka pääsivät pelamaan vahvuuksillaan.

David Luiz on ollut jo hetken aikaa aika karmea puolustuksen keskustassa. Pelaa liikaa pallon kautta ja tämän takia menee koko puolustus sekaisin -> omissa kolisee. Kyllä nuori tanskalainen oli huomattavasti parempi kuin tämän hetken Luiz. Olisiko tammikuussa tulossa uusi puolustaja? Ja kuka sen hankkii, kun tekninen johtaja otti juuri loparit?
 
Viimeksi muokattu:

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
David Luiz on ollut jo hetken aikaa aika karmea puolustuksen keskustassa. Pelaa liikaa pallon kautta ja tämän takia menee koko puolustus seikkaisin -> omissa kolisee. Kyllä nuori tanskalainen oli huomattavasti parempi kuin tämän hetken Luiz. Olisiko tammikuussa tulossa uusi puolustaja? Ja kuka sen hankkii, kun tekninen johtaja otti juuri loparit?



Tämä oli uutinen mulle.. no en ole katsonut kun 9 liigamatsia tällä kaudella. Enkä tarkoita kaveria mitenkään kehua erityisesti, ei toki mestaruus kauden tasoa ole ollut. Onko sitten europeleissä ollut noin huono? Toki siellä on lähes jokainen ukko ollut heikko tai vaikeuksissa viime peleissä esimerkiksi Azpilicueta joka on aina tasaisen hyvä, pelasi pari heikompaa peliä viime kuussa. Cahill mun mielestä tosta puolustuksesta pitäisi ensin heivata, vaikka jotenkin kuvittelen hänestä uutta JT:tä.

 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Cahill tuskin jatkaa näin suuressa roolissa ensi kaudella (Zouma tekee paluun Stokesta) ja Luizin jatkokin varmaan kortilla, jos meno jatkuu nykyisenlaisena. Tosin, Luizilla on ollut melkein koko kauden toinen jalka (polvi/reisi) teipattuna, joten silläkin saattaa olla vaikutusta suoritustasoon. Viime aikoina on ollut kuitenkin jopa heikompi kuin Cahill. Christensenissä on sen verran paljon potentiaalia, että hän tulee olemaan ensi kaudella avauskokoonpanon puolustaja, ellei sitten jostain ulkopuolelta tule joku todella kova nimi. Azpi on osaksi kärsinyt siitä, että puolustus on ollut keskikentästä lähtien sekaisin, Kanten poissaolo on heijastunut myös hänen peliinsä.

Ray Wilkins sanoi, että Luiz olisi parempi keskikenttäpelaajana. Enpä tiedä siitä, kun hänen liikkeensä on kuitenkin aika verkkaista. Välillä on pelannut ihan ok keskikentän pohjalla, mutta silloinkin kyllä jännittää, milloin kortti heilahtaa, kun syöksyilee vastustajan pelaajan sukille aika hanakasti. Tai oikeastaan jyrää suoraan päin, mitä harrastaa myös topparina.
 
Hieno ja vapauttava voitto sunnuntaina. Joukkueen suoritustaso ailahtelee todella paljon. Parhaimmillaan tuo joukkue pelaa niin, että sitä on mahdotonta voittaa kuten vieraissa Atleticoa vastaan. Ei Unitedia vastaankaan mitään hätää ollut missään vaiheessa ja voitto oli täysin ansaittu. Pahimmillaan taas pelaaminen on kuin vieraissa Romaa tai liigassa Palacea vastaan. Tuntuu, että heti kun Kante on sivussa, niin joukkueen pelaaminen leviää ihan käsiin.

Luiz on tosiaan ollut tällä kaudella sen verran hasardi, että ihan ansaitusti on penkillä (tai no, katsomossa). Saa nähdä onko Luizin hyllyttäminen pysyvää sorttia vai ei. Brittilehdistö ainakin tykkää jo huhuilla välirikosta Conten kanssa. Christensen on pelannut hyvin ja parantaa koko ajan kun pääsee systeemiin sisään. Luiz on aiemminkin pelannut isoissa otteluissa keskikentän pohjalla ja siinä itsekin näkisin hänet. Ainoa vain, että kunnossa ollessaan Kante ja Bakayoko ajavat kuitenkin edelle. En näe topparihankintaa tammikuussa mitenkään pakollisena. Tuolla on kuitenkin viisi ihan hyvää vaihtoehtoa kolmen linjaan.

Emenalon lähdöstäkään en jaksa olla huolissani. Itseasiassa olen salaa toivonut jo pidempään, että nigerialainen siirtyisi sivuun. Jos tämä tarkoittaa Contelle enemmän vastuuta pelaajahankinnoista, niin hyvä vaan. Abramovitshin oikea käsi Marina Granovskaja hoitakoon sitten Conten haluamat siirrot maaliin. Mistään mitään tietämättä veikkaisin, että tuo on juuri syy miksi Emenalo siirtyy/siirretään sivuun.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään olisi sitten pakkovoiton paikka Qarabagista. Muilla lohkolaisilla on ollut ongelmia pelata Bakussa ja en usko, että tulisi niin selvää voittoa kuin avausottelusta. Kokoonpano on ainakin sellainen, että voitto on ainoa vaihtoehto: Courtois, Azpi, Rudiger, Luiz, Zappacosta, Alonso, Kante, Fabregas, Pedro, Willian ja Hazard. Se on harmi, ettei Michy ole pelikunnossa, koska nyt Conte joutuu peluuttamaan Hazardia kärjessä ja Morata on penkillä viikonlopun Liverpool ottelun takia. Reilu puolituntia ja peli alkaa...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Viikolla tuli pakkovoitto Swanseasta, paikkoja oli tehdä maaleja vaikka kuinka ja paljon, mutta pallo löysi verkkoon vain kertaalleen. Tuollaista paikkojen tuhlausta ei pitäisi tapahtua. Tänään vuorossa Newcastle kotikentällä ja nyt todennäköisesti viimeistelyyn tulee vähän terävyyttäkin, kun Hazard on jälleen aloituksessa. Christensen on noussut pakkien hierarkiassa korkealle, kun pääsee jälleen aloitukseen, Contelta löytyy hyvin luottoa, joka on myös täysin ansaittua. Tässä avauskokoonpano tunnin päästä alkavaan otteluun: Courtois; Azpilicueta (c), Christensen, Rudiger; Moses, Kante, Drinkwater, Fabregas, Alonso; Hazard, Morata. Michykin on kuntoutunut jo pelikuntoon ja löytyy vaihdosta, muut vaihtopelaajat ovat: Caballero, Cahill, Zappacosta, Bakayoko, Willian ja Pedro
 
Jos nyt luin oikein, niin jatkoarvonnassa vastaan voi tulla ainoastaan PSG, Barcelona tai Besiktas. Ja noista todennäköisin on Barcelona.

Molempia noita isoja vastaan on käyty legendaarisia ottelupareja viime vuosina ja hienoja otteluita olisi nytkin luvassa. Besiktas taasen olisi tasoltaan lottovoitto. Eli kaikki käy. Lohkovoitolla olisi ollut tarjolla kevyempiäkin vastustajia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
PSG on ollut turhan usein vastassa jatkopeleissä viime vuosina ja onhan sitä historiaa Barcankin kanssa ihan riittävästi, sen puolesta Besiktas olisi mieluisin vastus.

Atleticosta olisi kyllä pitänyt kairata voitto niillä paikoilla, mitä joukkue sai aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään olisi sitten vaihteeksi Lontoon paikallisottelua tiedossa West Hamin muodossa. Joukkue alkaa olla terveenä juuri sopivasti, kun vuoden vaihteen otteluruuhka pukkaa päälle. Michy pelasi viikolla reserveissä ja teki kaksi maalia. Charlie Musonda teki jatkosopimuksen, joka pitää pelaajan sinisissä vulteen 2022 asti -> hyvä jatkosoppari.

Tänään siis paikallisottelu klo 14:45 ja pakkovoittoa huutaa, koska tänä viikonloppuna olisi hyvä mahdollisuus kuroa kärkikaksikkoa kiinni, todennäköisesti Manua.

Kokoonpanossa tuskin tapahtuu suuria muutoksia sitten tiistain. Bakayoko penkille ja Pedro/Willian hyökkäykseen. Alonso ottaa oman paikkansa vasempana wing packina ja Zappa/Moses pelaa oikealla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös