Mitä pelejä pelaat juuri nyt?

  • 243 047
  • 1 549

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Ostitko tuon ja oliko sitten niin hyvä kuin miltä demo tuntui?

Mua kiinnostaisi nimenomaan tuo yksinpeli, onko pituutta ja mistään kotoisin?

Ostinhan minä sen ja parin kaverin kans saatiin muistaakseni muutaman viikon illat kulutettua ihan mukavasti. Lopussa rupesi tulemaan kyllästyminen ja vedettiin hampaat irvessä kaikki tehtävät vain läpi ja sen jälkeen peli onkin maannut hyllyssä.

Yksinpeliin ainakin itse kyllästyin aika äkkiä (kolme tekoälysotilasta kaverina), pelikaverin tai useamman jos saat niin sitten hauskuus moninkertaistuu. Kyllä tuohon varmaan se 30-40 tuntia tuli käytettyä aikaa, olikohan siinä muistaakseni joku 60 kpl pääjuoni-tehtäviä plus sitten muut riehumiset ja kykyjen kehitykset vielä päälle.

Näin jälkikäteen fiilikset jäi vähän ristiriitaiseksi koska oli aika buginen silloin kun pelattiin ja tehtävät alkoi melko nopeasti toistamaan itseään. Olisiko noin viittä-kuutta erilaista tehtävätyyppiä pienillä variaatioilla. Toki lähestymistapoja on erilaisia niiden tekemiseksi. Meillä mentiin aika pitkälti stealthina niin pitkään että meni vituiksi ja sitten vaan ammuttiin kaikki. Jotkin tehtävät oli toki pakko vetää stealthina kokonaan.

Positiivisena jäi mieleen että peruspelaaminen (räiskiminen ja hiippailu) oli mielekästä ja kohdillaan, ja sitä pelattavaa tosiaan oli paljon. Joskus saatoin esimerkiksi pidemmän tovin ihan vain crossipyörillä ajella pitkin vuoria kun oli niin siistiä, ja kerran ajettiin kilpaa kaverin kanssa crossilla mapin päästä päähän, taisi siihenkin mennä tunti muistaakseni.

Ihan hyvä peli kaiken kaikkiaan joka viihdytti aikansa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Stardew Valley on viime aikoina Xboxissani (ilmestynyt myös pleikalle, switchille ja PC:lle) pyörinyt ahkeraan. Pelissä on siis tarkoituksena noin tiivistäen pyörittää omaa farmia, mutta kaikenlaista muutakin sisältöä ja tekemistä on niin paljon, ettei mitään järkeä. Mutta kuitenkin kaiken saa hoitaa tai olla hoitamatta omaan leppoisaan tahtiin. Melkein voisin väittää, kyseessä on mielestäni paras peli pitkään aikaan! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan.
 

ace

Jäsen
Thimbleweed Park on nyt loppuratkaisua vaille valmis. Aloitin lämmittelemällä helpommalla tasolla, jossa juoni kuljetetaan läpi oikoen. Vaikeammalla tasolla tarinan kaikki vivahteet tuodaan kunnolla esiin ja nautinnollinen pelikokemus on taattu.

Pelihän on siis (ilmeisesti, en jaksa nyt tarkistaa) samojen tekijöiden kuin The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, The Day of Tentacle ym. Point and Click pelit. Huumori on tuttua näistä peleistä ja myös runsaasti viittauksia näihin kaikkiin löytyy. Ainakin osa noista oli muistaakseni Lucas Artsin tekemiä, mutta TP ei taida olla. En sitten tiedä mikä on tarkempi yhteys.

Loistava peli, suosittelen kaikille genren ja noiden vanhojen pelien ystäville.
 

Baldrick

Jäsen
CS:GO on muutaman viime viikon aikana tullut jauhettua melkoisesti ja Civilization V:tä tullut pelattua ajankuluksi hieman.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
CS:GO on kieltämättä omalla tavallaan koukuttavaa, kunnes alkaa vituttamaan. Tarttis vaan asillisen tiimin tai compit on aikamoista arpapeliä, saatko hyvät vai huonot tiimikaverit. Kolmisen vuotta sitten tuli pelattua tutun kaveriporukan kanssa ihan urakalla ja taitotasot oli jo ihan mukavalla tasolla, kaikki tiesi roolinsa. Mutta eipä siinä tarvinnu kun alle vuosi taukoa, niin korttitalo sortuu ja saat alottaa taas pohjalta. Lisäksi koko pelihän on aikalailla erilainen kuin vuosia sitten. Aseiden tarkkuuksia, spray-kuvioita ja vahinkoa muutellaan suuntaan ja toiseen. Sitten vielä entisten mappien uudistaminen, toiset muuttuneet enemmän toiset vähemmän, silti se on aina mietinnän paikka, kun entinen taktiikka ei enää toimi. Eikä sitä pääse pahemmin randomien kanssa miettimäänkään.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
MLB The Show 17 on ollut nyt noin viikon ajan pelattavana. On vienyt mennessään, vaikka samaa pallonlyöntiä ja heittämistä se on vuoroparista ja ottelusta seuraavaan. "Moneyball-hengessä" franchise moodi Oakland Athleticisilla käyntiin ja pirteästä ensimmäisestä kuukaudesta huolimatta näyttää jo toukokuun puolella homma kääntyvän ennakkoon odotetulle tasolle ja kaudesta on tulossa vielä vaikea. Paljon on vielä tekemistä kun perehtyy scouttaamiseen ja pelaajien harjoitteluun niin että niistä jotain hyötyykin.

Ghost Recon Wild Lands ja GTA V tulivat myös pleikkarin mukana. Ensimmäinen odottelee että kaveri saisi ostettua ko. pelin ja pääsisi pelaamaan verkossa, jälkimmäisessä on tullut käytyä häröilemässä onlinen puolella pari tuntia mutta vaatisi kyllä kunnon crewn että tuosta saisi kaiken ilon irti
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
F1 2017 ja NBA2K16 tällä hetkellä. Kirjastosta varauksessa Project Cars 2 ja NBA2K18. NHL 18 jaksoi kiinnostaa 2 päivää ja voikin palauttaa kirjastoon samantien.
FF7 ja FF9 pitäisi pelata pojan kanssa.
 

teppana

Jäsen
Viime aikoina sekä Fallout 4 että Xenoblade Chronicles X on ollut kovassa kulutuksessa, mainioita molemmat (joskin FO4 on vähän pettymys joiltain osin ja Xenoblade vaatii että tykkää JRPG:stä), mutta välillä tulee open world-ähky. Tarvitsi jotain vähän kevyempää ja rauhallisempaa vaihtelun vuoksi.

Ostin siis PS Storen tammialesta The Talos Principle:n. Pelihän ilmestyi jo 2014 lopulla PC:lle, mutta meni ohi tutkan (ja en juurikaan PC:llä enää pelaa), PS4:lle tuo ilmestyi lisäosineen syksystä, mutta ei silti heräteostoshintaan. Nyt oli 20€, joten ajattelin kokeilla. Kyseessä on Portal-henkinen peli, siis siinä mielessä, että FPS-tyyliin toteutettu puzzle-peli, mutta muuten jokseenkin erilainen. Portalin huumori loistaa poissaolollaan, tunnelma on enemmän tekoälyfilosofointia, ja siinä missä Portal on täysin lineaarinen, tässä on useampi "hubi" käytössä josta voi sitten poimia puzzleja haluamassaan järjestyksessä. Ja jättää myös kesken ja siirtyä toiseen jos menee hermo tai ei vaan osaa (tai ei pysty - pelin edetessä saa lisää "työkaluja" käyttöön).

Teknisesti ei mikään nätein ikinä, mutta ruudun päivitys tuntuu olevan tasainen 60fps mistä aina plussaa. Jos howlongtobeat.com:ia uskominen, peliin saa upotettua yli 15h ja lisäosaankin luokkaa 13h. Nyt muutama tunti takana ja kyllähän tää maistuu (pariin kenttään ehtinyt jo menettää hermonsa, mikä lienee tarkoituskin). Ainakin rahalle vastinetta jos tämän tyyppisistä peleistä tykkää.

Itsellä jo useamman vuoden ollut Talos Principle ja vuoden verran tuo Road to Gehenna lisäosa. Portalit ovat legendaarisia pulmapelejä jotka menevät heittämällä omaan kärkikymppiin sen genren peleissä.

Nyt kun taas pitkästä aikaa aukaisin Talosin niin täytyy kyllä sanoa että omalla kohdalle menee pulmapelien ykköseksi. Henkinen painostava teema sopii itselle kuin nenä päähän ja varsinkin pääosan tarina vetoaa itseeni melkein yhtä paljon kuin itse pulmien ratkaisu.

Suosittelen myös jokaiselle joka pulmapeleistä pitää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tuli tuossa viime viikolla sairaana ollessa aloitettua Dininity Original Sin 2 - Definitive Edition PS4:llä ja olen nyt vähän alkua raapaissut. Olen kuullut ettei tämä peli pahemmin pidä kädestä kiinni vaan hypätään aikalailla suoraan syvään päähän. Pelihän julkaistaan virallisesti tän kuun vikana päivänä (31.8.2018) mutta ennakkotilaamalla on siis päässyt jo pelaamaan act 1:stä loput aukeaa sitten pelattavaksi virallisena julkaisupäivänä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuli tuossa viime viikolla sairaana ollessa aloitettua Dininity Original Sin 2 - Definitive Edition PS4:llä ja olen nyt vähän alkua raapaissut. Olen kuullut ettei tämä peli pahemmin pidä kädestä kiinni vaan hypätään aikalailla suoraan syvään päähän. Pelihän julkaistaan virallisesti tän kuun vikana päivänä (31.8.2018) mutta ennakkotilaamalla on siis päässyt jo pelaamaan act 1:stä loput aukeaa sitten pelattavaksi virallisena julkaisupäivänä.

Paras roolipeli ja ihan peli yleensäkin vuosikausiin. Ei mulla muuta.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ehkä tälle olisi voinut oman ketjunsakin avata, mutta kirjoitellaan nyt tänne.

Marvel's Spider Mania tullut nyt perjantaista lähtien joku tunti pelattua, noin 20% pelistä suoritettu. Ihan mukava avoimen maailman seikkailu/toiminta/tappelupelihän tuo on. Liikkuminen on aika sujuvaa, samoin tappelut. Aloitin vaikeimmalla vaikeusasteella ettei tulisi ihan heti kyllästymistä noihin tappeluihin. Alkuun ollutkin sitten vähän vaikeuksia esim Fisk Hideoutien selvittämsiessä. Vaan kun tajuaa hyödyntää ympäristöä ja myös puolustautua jatkuvan hyökkäämisen sijaan niin alkaa isommatkin vihollislaumat taittua.

Oon yrittäny aika paljno tehdä pääjuonen lisäksi muutakin mitä peli tarjoaa, eli näitä perus keräilyhommia ym. Ettei sitten tosiaan heti olisi tarina läpi ja sitten puuduttavaa minitehtävien tekoa jäljellä.

Mielenkiintoista nähdä mitä perinteisiä hämiksen vihulaisia vielä tuleekaan vastaan. Vanha kunnon Shocker tähän mennessä, lisäksi tarinan edetessä tullut muutama hahmo jotka luultavasti ottavat antisankarin roolia jossain vaiheessa peliä.

Kyllä tuolle pelille helposti 8/10 alkufiilisten perusteella antaa. Ei ole semmonen tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta johtunee enemmän itsestäni kuin pelistä. Sanosiin tämän perusteella että Marvel universumia vois laajentaa peliteollisuuden puolelle reippaasti, ainakin Imsoniac tietää mitä tehdä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Paras roolipeli ja ihan peli yleensäkin vuosikausiin. Ei mulla muuta.
Hetkonen, tällainen peli on mennyt multa ihan ohi! Vaikuttaa erittäinkin lupaavalta. Joskus sata vuotta sitten Baldur's Gatet ja sen johdannaiset sekä Planescape Torment olivat kuuminta hottia, meneekö tämä jollain tavalla samaan kategoriaan? Pitänee nimittäin ottaa työstettäväksi talven pimeyteen jos näin on.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eastside Hockey Manager, Half-Life ja Skyrim pyörivät aina välillä. Muuten välillä Age of Empires II pyörii myös riippuen fiiliksestä. Hearts of Ironia kokeilin vähäsen ja vaikutti liian hitaalta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Hetkonen, tällainen peli on mennyt multa ihan ohi! Vaikuttaa erittäinkin lupaavalta. Joskus sata vuotta sitten Baldur's Gatet ja sen johdannaiset sekä Planescape Torment olivat kuuminta hottia, meneekö tämä jollain tavalla samaan kategoriaan? Pitänee nimittäin ottaa työstettäväksi talven pimeyteen jos näin on.

Todellakin samaan kastiin menee. Isometrinen, vuoropohjaiset taistelut jne.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tässä nyt jo jonkinaikaa pelaillut ajan salliessa Wolfenstein 2: New Colossus(PC)- rymistelyä. Pelissä on kyllä periaatteessa kaikki kunnossa. Graafisesti hyvä, hyvä sekoitus synkkää draamaa ja kelpo huumoria, paljon pelattavaa (kuulemma) ja juoni ja ajankuva vedetty niin överiksi tarkoituksella että sille hymähtelee vaikka realismiin päin olisikin kallellaan. Myös nykyään pakolliset hahmon- ja aseidenkehitys on sopivan simppeliä mutta riittävää. Mutta, sitten tulee se mutta. Olen jo ehtinyt seniori-ikään mitä tulee tietokonepelaamiseen, joskin itsellä se on sellainen ajoittainen harrastus, mutta kokemusta on. Päällimäinen ajatus mikä tätä pelatessa tulee on että onpa VÄHÄN VITUN VAIKEA! En ole tosiaan mikään hc-peluri, niin yleensä aina valitsen keskimmäisen vaikeustason, eli "normaalin", tässä tapauksessa "Bring'em on!" Ei saatana, on kyllä vaikein koskaan pelaamani FPS jos tuo on normaali vaikeusaste. Henki lähtee aivan tämän tästä ja pelinautinto laskee kymmenesosaan kun saa tallettaa puolen minuutin välein. En ole koskaan joutunut laskemaan vaikeutta pelissä, nostamaan sitäkin useammin. Tässä kohtaa oli aivan pakko. Siltikin toiseksi helpoimmallakin tuntuu tiukalta välillä. Pakko tämä nyt on loppuun vetää kun on aloittanutkin mutta voi olla että joutuu jossain kohtaa koittamaan helpoimmalla. Pelko on perseessä että silloin peli muuttuu läpijuoksuksi vailla mitään vastusta. Mutta tällä mennään toistaiseksi. Onko muilla samankaltaisia tuntemuksia?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Johnny B. Goode

Tästä Wolfensteinin vaikeudesta kirjoitettiin myös arvosteluissa aikanaan. Ei muuta kuin huoletta tasoa alemmaksi, koska nautinto on se tärkein. Itse jouduin turvautumaan samaan XCOM2:sen kanssa viimeksi. Aika ei riitä enää liian vaikeiden pelien pelaamiseen, eikä tässä iässä tarvi myöskään todistella kenellekään, eikä tulla miksikään. Aion myös pelata nämä uudet Wolfensteinit, kunhan ehtii.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
@Johnny B. Goode

Tästä Wolfensteinin vaikeudesta kirjoitettiin myös arvosteluissa aikanaan. Ei muuta kuin huoletta tasoa alemmaksi, koska nautinto on se tärkein. Itse jouduin turvautumaan samaan XCOM2:sen kanssa viimeksi. Aika ei riitä enää liian vaikeiden pelien pelaamiseen, eikä tässä iässä tarvi myöskään todistella kenellekään, eikä tulla miksikään. Aion myös pelata nämä uudet Wolfensteinit, kunhan ehtii.

Rupesin tässä kiekon katselun ohessa kuuklailemaan ja juu, onhan tota parjattu ihan kovemmissakin piireissä. Kuulemma pelissä on joku semmoinen "achievement" että vetää pelin vaikeimmalla kerrasta läpi kuolematta kertaakaan, ja muutama jannu/jannutar olisi tässä onnistunut. Tähän on yhtä helppo uskoa kuin neitseelliseen syntymään. Siis ei halvattu, mitä nuo muutamat ihmiset (?) tekee työkseen/ ylipäätä elämässään? Huhhuh.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä työn alla tuo uusi Spider-Man, jonka kanssa viihtyy hyvin. Tappelut luo sopivasti haastetta ihan normaalillakin vaikeusasteella. Muutenhan tuo on taas perinteinen aikasyöppö, kun Manhattanin mittainen hiekkalaatikko tutkittavana. Tuuraajana toimii Yakuza Kiwami 2, joka on tarinan läpäistyä sitten yksinkertaisesti koukuttava minipelihelvetti, johon saa helpostikin hukkumaan joutilaana olo aikaansa. Seuraavana ostolistalla olisi uusin Tomb Raider ja tässä vesi kielellä odotetaan jo tammikuuta, kun saadaan Resident Evil 2 Remake tulille.
 

Tunturihaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vuosituhannen alussa yksi lempipeleistäni oli C&C Renegade. Peli ilmeisesti julkaistiin kiirehditettynä ja jäi varsinkin yksinpelin puolelta täysin torsoksi, mutta moninpeli oli silti mielestäni silloin yksi parhaimmista tarjolla olevista.
Nyt sitten löysin saman pelin uudelleen nimellä Renegade X, fanivoimalla tehty remake. Ilmeisesti ollut saatavilla jo neljä vuotta, mutta ei ole saanut paljoa huomiota. Peli on siis kuin vanhan moninpeli, mutta pelattavuutta on kehitetty jonkin verran eteenpäin.

Tätä on nyt siis tullut pelailtua aina kun jotain pelaan. Peli ei tosiaan kovin tunnettu taida olla, ja uusille pelaajille olisi aina tarvetta.

Jos kukaan muu muistelee tuota vanhaa peliä lämmöllä tai muuten on kiinnostunut, niin kokeilkaa ihmeessä. Peli on täysin ilmainen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Far Cry 4&5 tuli hommattua, ja nyt tuota nelosta jauhanut vähän aikaa. Siis ihan alussa vielä, olisko jotain alle 10%. Pääasiassa keräillyt kaikkea XP:tä kasvattavaa että saisi taitoja kehitttyä mahd. paljon ennen kuin alkaa kunnolla tarinaa pelaamaan. Paljon tuntuu olevan samaa pohjaa tuossa kuin kolmosessa joka oli varsin kelpo peli. Välillä tuntuu että oikominen kohteeseen on perin hankalaa kun joka puolella kasvaa helvetinmoista kallioseinää. Mutta sitten se suurin ihmetys/vitutus. Meinaan nuo villieläimet. Joka helvetin puskasta ja puuntakaa hyökkää joku verenhimoinen luontokappale ja tarjoilee perseeni mulle lautasella. Ja lippaallisen pateja saa sylkeä joka vitun hamsteriinkin joka hyökkää jostain kivenkolosta. Mutta tosiaan, vasta alussa ollaan. Tuo pääperkele Pagan Min vaikuttaa... ...mielenkiintoiselta herrasmieheltä.
 

Labomba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Far Cry 5 oli itselle pienoinen pettymys, osittain varmaan suuresta hypestä johtuen. Peli alkoi toistaa itseään hyvin nopeasti ja pääpahikset olivat mielestäni vähän ohuita, ei saanut oikein syvennyttyä tarinaan kun kaikki tuntui olevan pikaisesti kirjoitettua lässynläätä. Tarinassa olisi mielestäni ollut mahdollisuus repäistä pelaaja kunnolla mukaan mutta tuntuu että tehtiin vain nopeasti loppuun dollarin kuvat silmissä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Skyrimia ja Pokemon Rediä lähiaikoina. Rankkaa hommaa.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Tuli tilattua PS4 ja siihen myös tuo paljon kehuttu Red Dead Redemption 2.

Olisiko suosituksia mitä muita pelejä kannattaisi hommata näin alkuun? Ajattelin hankkia noin viisi peliä, joita voisi sitten pidemmän aikaa myllyttää. Roolipelit miellyttävät, mutta vastapainona myös kevyemmät myllytyspelit. Urheilupelit ja CoD:t eivät kiinnosta.
Hieman vaikea lähteä toiselle pelejä suosittelemaan, mutta noin niinkun omasta mielestä ainakin kaksi viimeisintä Assassin’s creed- sarjan tekelettä (Origins ja Odyssey) ovat huippupelejä. Odysseyssa otettu vielä askel roolipelimäisempään suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös