Otteet kaukalossa 2017–2018

  • 305 369
  • 2 502

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jonkinlaista trendiä havaittavissa kun nyt 4 kotitappiota ja 3 vierasvoittoa. Jälkimmäisten joukossa voitot sarjan kärkijyristä JYP ja TPS. Tänäänkin 5vs5 tasavahvaa tekemistä. Laganiere esimerkiksi sai selvästi paremmin juonesta kiinni kakkosketjussa, kun taas ykkönen ei oikein hirveän vakuuttava ollut. Nelosketjulta pirteää tekemistä - mitä tehdään kun Lamberg palaa? Ihme ukko tää Salmio. Tuntuu, että on ihan varjojen mailla, mutta sitten tekee maalin ja vaikuttaa todelliselta mailataiturilta pehmeine käsineen.

Edit: Ja Peltola pelasi tänään "vain" 18:30.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Loppujen lopuksi hyvää vieraskiekkoa, ei sillain että niin valtavasti pitäs pelin elää ollaan sitten kotona tai vieraissa, mutta joku ero niissä tuppaa olemaan.

Ja tuo, että vastoin pirujen maalailemisestani peli ei notkahtanutkaan kahdesta ylivoimamaalista huolimatta, on positiviinen asia. Ryhtiä ja selkärankaa löytyy. Ja miksei löytyis, ohan tossa nipussa paljon kokemusta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
5vs5 pelaaminen ihan hyvää ja järkevää vieraslätkää. Jäähyt olivat kyllä typeriä suurin osa. Jotenkin nuo täytyisi saada kitkettyä pois. Korkeista mailoista suurin osa on ihan puhtaita huolimattomuusvirheitä.

Andylle meni yksi helppo, muuten hyvä peli ja varmaan ässäuransa paras rankkuskaba.

Matukka pelasi varmaan huonoimman pelinsä tällä kaudella. Silti, kun peli päättyi ja katsotaan kuka oli ratkaisemassa voittoa, siellä näkyy herra #43. Blood alkaa lunastamaan odotuksia. Kaksinkamppailuissa todella kova. Ihan puhtaalla voimalla vie ne isolla prosentilla. Mäkelä pelasi erinomaisen pelin.

Nyt vaan lauantaina järki päähän ja kotonakin voittojen tielle.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Monella eri tapaa voi näitäkin näemmä katsoa. Mun mielestä Ässät on ollut tänään hyvä, selkeästi Tepsiä edellä 5vs5 pelissä. Toki paljoakaan siitä ei iloa ole, kun boksista ei ulkona pysytä ja AV-pelissä soi kerran kerrasta omissa. Toki tuossa on nyt varianssikin iskenyt päin näköä aika tylysti viimeisessä neljässä erässä.

Yhdyn tähän, että 5v5 pelissä ei ainakaan huonompia ollut, mutta jatkuva jäähyjen ottaminen tekee tuohon todella pitkän miinuksen. Nämä älyttömyydet, kun saataisiin pois niin pisteitä tulisi takuulla eri tahdilla.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku jo nostikin esille, mutta nostetaan vielä, eli Mäkelältä erinomainen ja miehekäs esitys! Jäähyt ja oma yv oli ottelun ainoat miinukset. Tepsille kauden toinen kotitappio ja Ässille eka voitto Turusta 2vuoteen. Ei voi olla, kuin tyytyväinen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Yhdyn tähän, että 5v5 pelissä ei ainakaan huonompia ollut, mutta jatkuva jäähyjen ottaminen tekee tuohon todella pitkän miinuksen. Nämä älyttömyydet, kun saataisiin pois niin pisteitä tulisi takuulla eri tahdilla.

Juuri näin. Tosiaan jos katsotaan vaikka viimeistä viittä peliä, niin 5v5 pelissä ei sinällään olla oltu huonompia (Pelicans-ottelu nyt ehkä poikkeus), vaan muut asiat sakkaavat ja vielä hakusessa oleva pelisysteemi häiritsee. Ehdottoman positiivista on myös se, että vastustajan johtoasema ei lamaannuta, vaan siitä kyetään vielä nousemaan mukaan peliin (näin on ollut kaikissa viidessä viime ottelussa).. se on sitten toki eri asia riittääkö se vai ei

Ja nimenomaan jatkuvien typerien jäähyjen ottaminen on pilannut juuri viimeiset kotipelit. Sen takia SaiPa sai kaksi pistettä, vaikka 5v5 pelissä oltiin jopa parempia. Pelicans tappoi ottelun parilla ylivoimamaalilla, saati sitten miten HPK suorastaan murskasi Ässät ylivoimillaan. Kyllä tällä tämä ongelman keskiö on kohtuu selvä, aivan turhaan vaikeutetaan omaa peliä tuolla tavalla..
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kirjoittelinkin jo otteluseurannassa mutta sanotaan nyt täälläkin. Ässät on nykyisellään aivan helvetin huono joukkue. Todella paskaa tekemistä ja jäähyjä aivan helvetisti, joista vastustaja tekee lähes joka kerta.
Silloin kun saadaan sarjakärjeltä kaksi pistettä, niin pelaaminen on ollut pikkubudjetin joukkueella ihan hyvällä mallilla. Sarjataulukko kertoo samaa. Pelin taso ailahtelee pelistä toiseen ja luvattoman usein myös erästä toiseen. Ei Ässät kuitenkaan ole "helvetin huono joukkue". Turha heittäytyä liian dramaattiseksi. Pisteitä tulee ja pisteitä menee. Joukkueessa on mielestäni hyvää potentiaalia, etenkin hyökkäysosastolla. Katsotaan mihin se riittää ja kuinka palaset loksahtelevat paikoilleen kauden edetessä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Turhan aikaista, vai turhanaikaista? Neljä vuorokautta Satakunnan Derbyyn Isomäessä. Mietin miten tulisi pelillisesti lähestyä. Ei tietysti sen kummemmin kai, ellei kotitappioiden ja vierasvoittojen putkissa ole jotain merkille pantavaa. Tai tavoissa suorittaa koti vs vieras.

Lukolla oma tiiviimpi putkensa takana ja nyt ollut ns. lepposampaa, Peliohjelma pe-la nyt toista viikkoa putkeen. Pelaavat perjantaina kotiottelun vs HPK. Pistemenestyksen suhteen heikoin jakso meneillään, 3/12 vikasta neljästä pelistä. Tappiot Kärpille, HIFK:lle, SaiPalle. Voitto Jukureista. Suhteellisen vähämaalisia pelejä, Lukko ei maali-iloittele mutta eipä omiinkaan mene juuri mitään.

Taustalla kolme tappiota höntsäpeleissä, selkäsauna Äijänsuolla. Eiks Jyri Marttinen tee Isomäki-debyyttinsä Lukko-paidassa? Vois ottaa Bloodia vastaan myllyt niin tähänkin elämää suurempaan kiistakysymykseen saataisiin lopullinen vastaus.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Noniin, kakku kärsitty... eilisestä pelistä sen verran, että onhan nuo jatkuvat jäähyilyt aivan käsittämättömiä ja kestämättömiä. 5vs5 pelissä oltiin vieraspeliksi todella hyvin mukana mutta hommasta tehtiin itse extravaikea typerillä jäähyillä, hyvä esimerkki se Seppälän korkeamaila 160cm pitkän kaverin naamaan pelitilanteen ulkopuolella. Nuo jäähyt, eilen ja aikaisemminkin, johtuvat suurelta osalta huolimattomuudesta ja välinpitämättömyydestä. Näitä pystyy halutessaan vähentämään. Muuten lämmittää todella paljon sarjajohtajan kotoa haetut 2p. Andy mokasi kerran mutta otti useamman tärkeän kopin 2/3 erässä + rankuissa ja oli yksi voiton takuumiehiä.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyppi- ja Tepsuvoitot vieraissa todistavat että kärkiporukatkin kaatuu, eli kaikki on voitettavissa. Nyt vaan pitää saada tasaisuutta otteisiin, ja päästä eroon niistä "ohipeleistä" ns. heikompia vastustajia vastaan. Keskittymistä ja toistoja se vaatii, mutta uskon että noilla pelaajilla sen pitäisi onnistua.
Nelosketjun Juhola ja Varttinen ovat kyllä huikeassa iskussa, sillä miltei joka vaihdossa saavat aikaiseksi hyökkäyspäässä jotain hyödyllistä sillä kauhealla pörräämisellään, aktiivisella karvaamisella ja nopeudellaan.
Insam ei kyllä vakuuta yhtään enää. Jos taso laskee tätä menoa, niin melkeinpä antaisin ensi kuussa mennä menojaan, enkä jatkaisi try outtia, vaan hakisin samalla rahalla toisen yrittäjän.
Matushkin ja Laganiere ovat sellaisia, jotka haluaisin nähdä vielä ensi kaudellakin, mutta taitaa olla utopiaa. Noin hyvät kiekolliset kaverit viedään isomman rahan perässä muualle.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
4.kenttä ollut kyllä todella kova. Jännä siis nähdä, miten käy kun Lamberg pääsee pelikiellostaan. Jakaa varmasti mielipiteitä.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ihan hyvältä vaikuttaa 5 vs 5 peruspelaaminen. Rutiinia ja huolellisuutta tekemiseen, että taso säilyisi läpi pelin ja pelistä toiseen, huolimattomuudesta johtuvat jäähyt ja maalivahtien lipsahdukset pois niin alkaa pelaaminen olemaan ihan hyvällä mallilla.

Ei tässä nyt varsinaisesti maalivahteihin olla kaaduttu, mutta maalivahtipelin pitäisi kyllä olla vähän parempaa, jos meinataan menestyä. Satunnaisia huonoja pelejä tulee tietysti jokaiselle, mutta nyt tuntuu pelistä toiseen tulevan vähän helppoja maaleja. Omasta mielestäni maalivahti peli on hyvää, jos pelissä ei tule yhtään helppoa maalia ja otettavissa olevat laukaukset torjutaan. Huippua se on, jos otetaan vielä muutama "mahdoton" torjuttava. Oleellista on, että helppoja ei saisi mennä yhtään vaikka sitten todelliset huipputorjunnat puuttuisivatkin kokonaan. Helppojen maalien kun on tapana syödä pelaajien luottoa maalivahtiin, mikä vaikuttaa pelaajien pelaamiseen. Tällöin pelaaminen menee kuin ilman maalivahtia pelaamiseksi, jolloin yritetään epätoivoisesti päästä estämään kaikki laukaukset maalia kohti. Lisäksi helppo maali omiin kesken kovan takaa-ajon on henkisesti kova kolaus.

Nyt kun joukkueen peli on ailahtelevaa ja voittaminen kotona on vaikeaa, voisi pelkkä maalivahtien huippupelaaminen kääntää pelejä voitoiksi. Nyt 1-2 helppoa maalia joka peliin vain tekee muutenkin vaikeasta voittamisesta vielä vaikeampaa.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viimeiset voitot vieraissa kertoo Ässien kovasta potentiaalista. Eilisen ryhtiliike 0-2 tilanteesta oli hämmästyttävän kova. Alisuorittajia ei joukkueesta löytynyt hakemallakaan. Mielestäni Ässien kotitappioistakin suurin osa on olleet enemmänkin työtapaturmia. Alivoimalla on kolissut pahasti, vaikka se osasto on olllut kunnossa viime syksystä asti. Viime kaudella nähtiin, että ottelua ei voiteta jos omiin menee yli kaksi maalia. Nyt on sellaista yllätyksellisyyttä ja ratkaisuvoimaa, että kuuden sakki häämöttää. Yksittäiset perseilyt pois ja haalarit päälle joka ilta, niin hyvää tulee.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
1/4 runkosarjaa takana, joten aika katsoa vähän tilastoja

top5 pistemiehet

Lähteenmäki 9+4=13
Matushkin 4+6=10
Laganiere 5+3=8
McRae 1+7=8
Kotkaniemi 3+4=7

Ei mitään hirveän mullistavaa. Kotkaniemi positiivinen yllätys. Suoranta terveenä olisi varmasti tuossa viisikossa mukana

top5 +/- tilastossa

Tommila +8
Insam +6
Matushkin +6
Seppälä +6
Kuparinen +5

Insam yllättävän korkealla tilastossa, myös Matin +5 on hyvä suoritus

top5 jäähyilijät

Blood 49min
Seppälä 39min
Laganiere 31min
Lähteenmäki 27min
Lamberg 25min

Seppälä yllättävästi noin paljon minuutteja. Lähes jokainen noista olisi jossain muussa joukkueessa joukkueensa jäähykunkku. Isot jäähyt ovat osuneet näin alkukaudesta monelle Ässäpelaajalle, toivottavasti jatkossa nämä tulevat vähenemään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos pientä kommenttia noihin tilastoihin, niin on Lähteenmäen johto nyt ehkä vähän mullistavaa, etenkin kun se on ryyditetty nyt jo yhdeksällä maalilla. Lopultakin se läpimurto tulee liigahyökkääjien eturiviin ja kenties hyvinkin EHT:lle asti

Insam ei ole yllättävän korkealla plusmiinus tilastossa, koska Insam-Kuparinen on ainoa parivaljakko mitä tässä alkukaudesta ei ole hajotettu. Kolmonen on ollut koko alkukauden se selkeästi puolustavin hyökkäysvitja, riippumatta siitäkään kuka siinä on ollut kolmantena lenkkinä. Insamin pakkaslukema on mitätön -3, mutta miehen vastainen oppositio täällä on koko ajan olemassa, joten kyynisempi voisi sanoa että hän on saanut plussansa ihan siinä puolustusexpertti Kuparisen siivellä, mutta jätän kommentoimatta. Onhan tuo itsekin jonkin maalin saanut myös aikaan..

Ja noista jäähyminuuteista, saati sitten Ässien kokonaisminuuttimäärästä, on turha edes aloittaa. Siinä ovat mukana mm. Lähteenmäen ja Laganieren täydelliset vahingot, joten ihan huonoa tuuriakin on paljon noiden massiivisten minuuttien takana. Jos noita vahinkoja ei olisi sattunut, niin Ässillä olisi ainakin 50 minuuttia (vai saivatko molemmat tilanteistaan 5+20, en edes muista.. ei kun Lähteenmäki sai vähemmän.. vai saiko? Kertokoot joku joka muistaa tai jaksaa tarkistaa) vähemmän jäähyjä ja Kerho johtaisi sitä tilastoa, eikä tätä keskustelua edes käytäisi..
 
Viimeksi muokattu:

Nigi

Jäsen
Jos noita vahinkoja ei olisi sattunut, niin Ässillä olisi ainakin 50 minuuttia (vai saivatko molemmat tilanteistaan 5+20, en edes muista.. ei kun Lähteenmäki sai vähemmän.. vai saiko? Kertokoot joku joka muistaa tai jaksaa tarkistaa) vähemmän jäähyjä ja Kerho johtaisi sitä tilastoa, eikä tätä keskustelua edes käytäisi..
Lukko-pelin korkeasta mailasta Lähteenmäki kuittasi 5+20.

Otteluseuranta | Lukko - Ässät 16.9.2017 | Liiga
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Insam ei ole yllättävän korkealla plusmiinus tilastossa, koska Insam-Kuparinen on ainoa parivaljakko mitä tässä alkukaudesta ei ole hajotettu. Kolmonen on ollut koko alkukauden se selkeästi puolustavin hyökkäysvitja, riippumatta siitäkään kuka siinä on ollut kolmantena lenkkinä. Insamin pakkaslukema on mitätön -3, mutta miehen vastainen oppositio täällä on koko ajan olemassa, joten kyynisempi voisi sanoa että hän on saanut plussansa ihan siinä puolustusexpertti Kuparisen siivellä, mutta jätän kommentoimatta. Onhan tuo itsekin jonkin maalin saanut myös aikaan..

Tehotilasto/+- vain suuntaa antava, mutta alkaahan tässä olemaan jo otantaa.

Insam ottanut takaiskun tasakentällisin vain kahdessa ottelussa tällä kaudella (2 vs Pelicans), eikä Kuparisen luku neljä ole sekään valtaisa lukema.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos pientä kommenttia noihin tilastoihin, niin on Lähteenmäen johto nyt ehkä vähän mullistavaa, etenkin kun se on ryyditetty nyt jo yhdeksällä maalilla..

Hienosti on aloittanut kyllä. Uskoin ja toivoin, että kun Lähteenmäki tulee saamaan paljon peliaikaa + ylivoima-aikaa niin keikkuu Ässien sisäisessä pistepörssissä korkealla läpi kauden. 9 maalia tässä kohtaa kautta on toki paljon enemmän kuin mitä ennakkoon odotin.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suoranta kun palaa takaisin niin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu Kotkaniemelle. Suoranta pamahtaa 1.ketjuun Kotkan paikalle, kakkonen jatkanee entisellään kuten myös kolmonen. Neloseen ei mielestäni sovi ja siellä kilpailee vielä Saha ja Lamberg paikoista. Kotkaniemi pelaa liian vaikeasti ja tuloksena on pitkä pisteetön pätkä. Lisäksi pisteet tulleet Ilvestä, Jukureita, KooKoota ja Sportia vastaan. Jos joku nyt johtopäätöksiä haluaa vetää...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suoranta kun palaa takaisin niin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu Kotkaniemelle. Suoranta pamahtaa 1.ketjuun Kotkan paikalle, kakkonen jatkanee entisellään kuten myös kolmonen. Neloseen ei mielestäni sovi ja siellä kilpailee vielä Saha ja Lamberg paikoista. Kotkaniemi pelaa liian vaikeasti ja tuloksena on pitkä pisteetön pätkä. Lisäksi pisteet tulleet Ilvestä, Jukureita, KooKoota ja Sportia vastaan. Jos joku nyt johtopäätöksiä haluaa vetää...

Suorannan paluuseen on vähintään 9vk vielä, en lähtisi hirveästi vatvomaan asialla, silloin voi olla jo x-määrä muita ukkoja sairastuvalla....

edit: ja onhan sieltä tulossa nuorten kisoja joihin Kotka lähtee, missaa varmaan muutaman Liigapelinkin?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hyvä näin, esimerkiksi Salmio kiittää tästä lopputuloksesta.. saapa nyt nukkua ensi yön ainakin suunnilleen rauhassa *hymiö*

Todella tärkeä kaivaa voitto kotona edes näin, jotta saatiin kotitappioputki poikki. Nyt oli esityskin taas sellainen, että kaksi pistettä voi ottaa hyvillä mielin
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kaksi pinnaa tuli, kolmekin olisi tänään ollut aivan otettavissa. Taas Ässiä vastaan erikoinen pomppumaali, toiveissa on että nämä tulevat tasoittumaan kauden aikana. Positiivista pisteiden lisäksi se, että tänään ei istuttu älyttömästi jäähyllä, harvinaisesti vain kerta riitti. Tosin muutaman kerran molemmat joukkueet selvisivät päivänselvistä jäähyistä, onneksi linja oli molemmille sama.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään voiton ratkaisi Matushkinin lisäksi se että pysyttiin pois boxista. Pari jäähyä tuohon niin aika hiljaista olisi voinut olla pisteiden kanssa. Toivottavasti tuo jäähyjen kontrollointi jatkuu.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ruusunen kysäs pelipäivän nollapuhe-haastiksessa Aholta, mitä vierasvoitosta Turussa voidaan ammentaa Lukkoa ajatellen. Aho mainitsi muutamissa vieraspeleissä esitetyn hyvän ja oikea-aikaisen puolustuspelin. Samoin totes, että kotipeleihin ja niiden alkuihin ei oo saatu haluttua sykettä.

Voi sanoa että vs Lukko puolustuspeli toimi ja pelin/erien aluissa oltiin hyviä.

2. erässä tuli tilanteita, joissa omalla alueella haluttiin purkaa paine kiekossa pysymällä, syöttämällä, roiskimista vältellen. Tästä seuras kourallinen kiekonmenetyksiä ja vaikeuksia, kun Lukko haisto veren eikä Ässien tukitoimet tai kiekollisen ratkasut olleet tarpeeksi laadukkaita, teräviä.

2. erä, pitkä vaihtoväli ja kaikkee. Ehkä nämä valitun taktiikan ja helppojen kiekonluopumisten välttelyn syynä. Näistä seuras menetysten takia huonoja jaksoja, mutta ehkä tämänkin oman alueen kiekollisen pelitavan sisäänajamisella on tarkotuksensa.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotenkin nuo heikommat jaksotkin olivat Lukkoa vastaan kuitenkin hanskassa, eikä suipot päässeet niissä juurikaan maalipaikoille. Saatiin pidettyä peli kulmissa pyörimässä ja keskusta tukossa. Silmiinpistävä parannus olis omassa pelaamisessa melkein koko ottelun säilyneet etäisyydet. Nyt päästiin taas niillä lyhyillä syötöillä pelaamaan (vaikka välillä syötöt ja/tai syöttöjen vastaanotot sitten olivat huolimattomia), kun parissa edellisessä kotipelissä on tupannut syöttö tulemaan keskialueelle niin, että siellä on jo vastustaja iholla. Nyt saatiin joko kiekko kaverille hiukan aiemmin ja vauhtiin tai sitten selkeästi paineettomaan tilaan. Tässä toki vastustajan pelitapa vaikuttaa paljon, Pelsuja vastaan noita paineettomia koloja keskialueella ei vaan ollut, eli olisi pitänyt päästä sillä vauhdilla haastamaan ja tukija lähellä. Joka tapauksessa oli hienoa katsottavaa ja melkein koko pelin ajan Ässillä tilanne hallinnassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös