Ti 17.10.2017 HPK - KalPa

  • 2 704
  • 7

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Rinkelinmäen tiistai-illassa kohtaavat HPK ja KalPa, joilla molemmilla viime kauden menestys on vaihtunut tahmeaksi kauden aloitukseksi.

KalPa on viimeisestä kuudesta pelistä saanut kolme pistettä, joten synkkää on sielläkin. Alkukauden 14:ssä pelissä on KalPa tehnyt ainoastaan 24 maalia, joten tehotonta on ainakin ollut. Miltä se peli sitten on näyttänyt, siitä ehkä kuulemme vastustajan kannattajilta. Samaten kiinnostaa, että miten siellä suhtaudutaan Sami Kapasen päävalmentajakauden alkumetreihin. KalPan osiossa on ainakin avattu ketju nimeltä "Potkut päävalmentaja Sami Kapaselle" jo ennen kuin runkosarja on edes alkanut, vaikkakin vähän kieli poskessa. Itsekin kyllä uskoin ja uskon edelleen, että Kapanen on tällä kaudella epätodennäköisimpiä potkujen saajia, mutta kertokaas nyt mikä siellä tökkii?

HPK:n puolella on edelleen avaamatta Antti Pennasen potkuja vaativa ketju, mutta varmaan se joillakin liipaisemalla oli tuossa menneiden viikkojen tappioputken aikana. Nyt tuli taas vähän tilaa hengittää, kun Kerho katkaisi viime viikonloppuna synkän kuuden ottelun tappioputkensa ja otti tyylikkäästi kuusi pistettä kotipelistä Sportia vastaan ja vieraspelistä Ässiä vastaan. Erityisesti Ässiä vastaan nähtiin jo viuhahduksia viime kauden vahvasta kiekkokontrollista ja molemmissa viikonlopun peleissä oli tahtotila ja taisteluilme todellakin kohdillaan. Myös alkukauden tuskaisen tehoton ylivoima on alkanut loksahdella kohdalleen, kun Ässiä vastaan syntyi peräti neljä ylivoimamaalia ja viimeisen viiden pelin aikana on vastustajan verkko heilunut ylivoimalla kahdeksan kertaa. Alivoima on ollut rautaa koko kauden, joten Kerho löytyykin tällä hetkellä liigan erikoistilannevertailussa kakkosena TPS:n jälkeen. Kerhon erikoistilannetehokkuudet ovat YV 19,23 % ja AV: 92,75 %. KalPallakin kyllä keskivertoa paremmat, eli YV 16,67% ja AV 86,27%.

Viime kaudella nähtiin pelkkiä vierasvoittoja keskinäisissä kohtaamisissa:
1.10. KalPa - HPK 2-3 VL
14.12. HPK - KalPa 3-4 VL
7.1. HPK - KalPa 1-2
10.2. KalPa - HPK 0-2

Viime kaudella nuo molemmat Kerhon kotiottelut oli tappioista huolimatta äärimmäisen viihdyttäviä otteluita, joten toivottavasti nähdään tälläkin kertaa hyvää peliä.

HPK:n parhaat pistemiehet
1. Oula Palve 5+6=11
2. Otto Paajanen 5+3=8
3. Teemu Turunen 3+5=8

KalPan parhaat pistemiehet
1. Balazs Sebok 2+5=7
2. Santeri Lukka 2+5=7
3. Juuso Riikola 1+6=7
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaahas, Liigan kaksi hienointa joukkuetta kohtaavat. Viime kaudella kaikki matsit KalPaa vastaan taisi olla muistaakseni äärimmäisen viihdyttäviä. Vähän verrattavissa HPK:n tämän kauden avausviikonlopun Kärppä-matseihin. Toivottavasti tänään nähdään yhtä hienoa vääntöä. Pistetään nyt HPK:lle 3-1. Vesalainen heräsi ja jatkaa siitä mihin jäi viime pelissä eli tänään iskee pari, Palve yhden. KalPalta maalin tekee vihdoin Maione.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan pelilliset ongelmat ovat aika monijakoiset. Puolustuksesa on vain 3-4 Liiga tasolle kelpaavaa pakkia. Sentterikaistalla on 18-vuotiaita poikia 3kpl. Maalivahti peli on ollut ihan riittävää. Suurin ongelma on varmaan siinä, että nuo Virran pelikirjan takaisin peruuttamiset ja "järkevät" hyökkäykset loistavat poissaolollaan

Usein joudutaan heikon pakiston takia painimaan pitkiä aikoja omissa, sitten ei ole virtaa lähteä hyökkäämään. Sitten kun kiekko saadaan ja pitäisi hyökätä niin tyrkätään vain kiekko päätyyn. Sinne on korkeintaan se yksi menossa 3 vastustajan pelaajaa vastaan. Tuloksen voi varmaan jokainen veikata ihan itsekseen. Ajoitukset ovat jatkuvaan pielessä niin vaikea siinä on mitään hyökkäyspeliä rakentaa. Tuo puolustuksen heikkous syö niin valtavasti tuosta hyökkäyspelistäkin. Siitä kertoo osansa se, että Riikola ja Lukka kellottavat tällä hetkellä koko Liigan suurimmat peliaika minuutit ja välillä jopa 30min / peli. Tuohon kun lisää sen joka kaudella tutun maalinteon vaikeuden niin vaikeaa meinaa KalPalla olla. Paikkoja on kyllä ollut läpiajoa sun muuta mutta kiekkoa ei saada sisään.

Sami Kapanen hakee pelillisesti siis ehkä liian NHL kiekkoa jota on osittain Mestis-pelaajisto toteuttamassa. Tuo vielä Niiralan lentokenttänä tunnettu kaukalo ei varmasti asiaa auta yhtään. Tulevaisuudessa kaukaloa pienennetään ja uskoisin tuon pelityylin sopivan sinne paremmin. Viime aikoina on kuitenkin tullut myös sitä Virralle tuttua takaisin peluuta ja tämä on mielestäni järkevöittänyt pelaamistakin. Viime viikolla KalPa voitto Stavengerin CHLssä ja rankkareilla KooKoon kotonaan. Viikon kolmannesta pelistä tuli maalin tappio Kärppiä vastaan. Tuostakin olisi voinut pinnoja saada paremmalla viimeistelyllä mutta tämä on tällä hetkellä tätä. Pientä järkevöitymistä ja piristymistä sieltä on siis KalPankin suunnalta saatu aikaan. CHLssä maaleja paukkoi useampi kappale ja viime viikolla Kookoo ja Kärpät pelissä yhteensä 5kpl. Eli tuosta alkukauden maalimäärästä ollaan ehkä tulossa ylöspäin.

HPKn peliä ei ole tullut tällä kaudella katsottua yhtään kappaletta. Jostain kumman syystä on tällä hetkellä itselle yksi Liigan HMV joukkueita. Ehkä kun joidenkin vuosien takaisia nimimiehiä sieltä ei tällä hetkellä löydy. HPKllakin on vaikea kausi ollut, mutta jotenkin on semmoinen kutina että tänään nähdään hyvää hyökkäyspelaamista molemmin puolin. Paljon tilanteita molemmissa päissä ja paremmin viimeistellyt pelin vie (kappas kummaa)

KalPalta uskon itsekkin että Majoneesi-Matti tekee tänään avausmaalinsa Liigassa. On ollut jo todella lähellä useamman kerran niin pakko se on joskus myös helähtää. Mahdollista vielä että tuo maali tulee pakki-pakki syötöllä läpiajosta.. KalPa ottaa tänään kaikkien yllätykseksi 2-5 voiton. Muut maalintekijät ovat Nuutinen, Lavoie 2x ja Tavi.
 

Uncle Ben

Jäsen
Rinkelinmäen tiistai-illassa kohtaavat HPK ja KalPa, joilla molemmilla viime kauden menestys on vaihtunut tahmeaksi kauden aloitukseksi.

Tosiaan viime kaudella HPK ja KalPa pelasivat molemmat nopeaa, kiekollista ja resursseihin nähden myös varsin tuloksekasta kiekkoa. Kelpasi seurata. Korjatkaa ketkä mahdollisesti paremmin tiedätte, mutta olisko tällä kaudellakin ollut molemmissa leireissä hiukan samanlaisia askelmerkkejä. Olen vähän siinä käsityksessä, että molemmat lähtivät tavallaan puoliväkisin ”nopeuttamaan” ja ”aktivoittamaan” peliä entisestään ja se muutos ei sitten mennyt ihan putkeen, vaan aikaisempi hyvä kiekollinen peli kärsi. Niinpä molemmat löytyvät tällä hetkellä toisesta päästä sarjataulukkoa kuin viime kauden päätteeksi. Ilmeisesti molempien peli on kuitenkin menossa parempaan suuntaan, ehkä Kerholla kuitenkin varmemmin tai ainakin viime peleissä tuloksekkaammin.

Se ero tietysti on, että HPK jatkaa saman päävalmentajan alaisuudessa, kun taas KalPassa Virta vaihtui Kapaseen, ja tietysti koko joukkuekin meni suurelta osin uusiin puihin. Siinä mielessä KalPan alkukauden hapuilu on jossain määrin odotetumpaa.

Tähän peliin HPK on kotonaan epäilemättä suosikki, mutta ei nyt ihan satavarma voittaja kuitenkaan.
 

kolaolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
naamansapitelijät
HPKn peliä ei ole tullut tällä kaudella katsottua yhtään kappaletta. Jostain kumman syystä on tällä hetkellä itselle yksi Liigan HMV joukkueita. Ehkä kun joidenkin vuosien takaisia nimimiehiä sieltä ei tällä hetkellä löydy. HPKllakin on vaikea kausi ollut, mutta jotenkin on semmoinen kutina että tänään nähdään hyvää hyökkäyspelaamista molemmin puolin. Paljon tilanteita molemmissa päissä ja paremmin viimeistellyt pelin vie (kappas kummaa)

Sinänsä mielenkiintoinen homma, kun viime kaudella pelit HPK:n ja KalPan välillä olivat mielestäni todella hyviä niin pidän itse ensimmäistä kertaa ikinä KalPa peliä mielenkiintoisena, kun lähdetään uuteen kauteen. Sillä rehellisesti sanottuna KalPa on minulle edustanut ääretöntä tylsyyttä vastustajana, mutta viime kauden matsit olivat kyllä parhaita runkosarjapelejä.

Tällä kaudella peli ei kyllä ole HPK:n osalta ollut tähän mennessä kovin lennokasta, että et ihan älyttömästi ole menettänyt, mutta odottaa sopii että tänään tosiaankin on nopea ja viihdyttävä matsi. Tsemppiä ja parempi varmasti voittaa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rinkelinmäellä laitetaan tulostaululle 5-1 peliajan päättyessä. KalPa on tällä hetkellä todella sekaisin.
Hyvin ennustettu.

Peli oli HPK:n osalta hyvää jatkumoa viime pelien onnistumisiin. Peli-ilo on löytynyt ja vihdoin myös niitä onnistumisia alkaa tulemaan. Eka erä oli varsinkin sellaista vanhan ajan kotipelien muistuttavaa peliä jossa vastustaja pistetään väkisin polvilleen. Oli pelissä KalPallakin paikkansa ja sehän voitti laukaukset aika selvästi. HPK:n puolustuspeli ei ollut parhaimmillaan mutta KalPa myös sössi itse paikkoja ja lisäksi Larmi oli hyvä.

D'Amigon taklaus Porselandiin tuli liian myöhässä. Ehkä Porselandin olisi pitänyt olla paremmin hereillä mutta mielestäni silti taklaus oli tarpeeton. Tuo tapahtui juuri sillä etäisyydellä laidasta, jolloin ei voi ottaa laidasta tukea ja toisaalta ei kerkiä kaatuessaan reagoimaan ennen osumistaan laitaan. Pelaajan kunnioitus tulee taas puheeksi. Nyt ei jäähyä annettu vaikka paljon pienemmistäkin on ulos heitetty pelaajan loukkaantuessa. Eiköhän kurinpito ota tapauksen käsittelyyn.

KalPasta on vuosien saaatossa jäänyt liikkuvan pelitavan lisäksi mieleen se, että aina, kun se pyrkii pelaamaan kovaa ja fyysisemmin niin se ei siihen kuitenkaan kykene, aina menee lopulta jotenkin yli. Kannattaa varmaan pysyä siinä tyylissä minkä parhaiten osaa eli painaa vaan lujaa ympäri kenttää. Ei mikkihiiri muutu möröksi vaikka kuinka haluaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös