Joukkueen rakentuminen kaudelle 2017–2018

  • 126 572
  • 344

Phil.A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se vahvasti siltä näyttää, että Ilveksellä on selvästi Liigan paskin maalivahtikaksikko. Ruusu on täysi vitsi eikä Lehtosessakaan juuri ole hurraamista.
 

Nigi

Jäsen
Ikonen sisään ja Kuronen ulos. Kurosen paluu on toistaiseksi ollut iso pettymys. Tuntuu ettei millään löydä paikkaansa, peli mennyt ulkopuolella hiihtelyksi ja hätäilyksi. Muutama hyvä pommi ei riitä. Kaverilla on kahden vuoden suora pahvi, joten ei voi kuin toivoa, että löytää itsensä pian.
Tänään painanut sitten 2 kaappia. :D
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kovista tehopisteistä huolimatta ei ollut Kurosen muu peli vieläkään kuosissa. Toki parempaa kuin esim. Pelicansia vastaan, ehkä ketjun vaihto auttoi ja rooli selkiintyi. Onneksi nuo maalit, toivottavasti ote vain paranee tuosta. Edelleen outoja kiekon menetyksiä, joita toki oli muillakin, esim Rautiaisella ja Koivulalla. Tamminenkin taisi 3 erässä sählätä yhden maalin vastustajalle.

Laatikainen aloitti pirteästi, mutta kolmannessa erässä tuli sitten muutama musta hetki, jossa osittain huonoa säkää. Enemmän pitäisi Piskulan ja Laatikaisen rauhoittaa tilannetta, silloin kun sen paikka on. Ilves ei saa tasakentällisin oikein järkevän tuntuisia hyökkäyksiä. Taitaa olla liian kiire, ja ei malteta antaa niitä helppoja syöttöjä. 3-2 kavennus oli oikeastaan ainoa tasapainoinen hyökkäys, jossa Liuksiala sitten pisti karat sisään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ihan en ymmärtänyt tänään Myrrän ajatuksia maalivahdin suhteen. Joku olisi vaihtanut kassaria kolmannen jälkeen, joku neljännen, joku viidennen ja jotkut olisivat odottaneet siihen kuudenteen maaliin asti. Mutta kun koppi ei kerran tarttunut Ruusulle niin sai sitten harjoitella koko pelin. Ekan erän 4/7 oli aika jäätävä suoritus. Lopulta 22/28 ja prossat nousi melkein 80:een.

Sais olla Lehtonen pelikunnossa ja pysyä kunnossa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lada pelasi ehkäpä huonoimman pelinsä. Oli tosiaan kiire kokoajan. Avaukset surkeita, ylivoimalla ei tainnut saada kertaakaan kiekkoa kärkikarvaajan ohi. Sokerina pohjalla käsittämätön heitto oman maalin eteen, josta Kerä kiitti illan toisensa.

Kerä kyykytti tänään muutenkin kokeneinta osastoa suht räväkästi. Laaksoa vietiin aloitusympyrässä muutaman kerran aivan satanolla.

No hienosti löytyi selkärankaa, nousu voittoon 0-3:sta oli hieno temppu. Mutta ei voi ymmärtää tätä maalivahtitilannetta. Ilmeisesti Urpolahteen ei ole luottoa kellään, kun ei edes tänään päässyt kehiin. Toivottavasti Lehtonen toipuu viikonlopuksi, nyt on kaksi liian pahaa peliä edessä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sokerina pohjalla käsittämätön heitto oman maalin eteen, josta Kerä kiitti illan toisensa.
Laatikainenhan yritti tuossa syöttää rystyllä laitahyökkääjälle, mutta "yllättäen" kiekko ei mennyt karvaajan läpi, vaan kääntyi tämän luistimista KooKoon kannalta onnekkaasti maalin eteen Keräselle. Ei ilmeisesti tajunnut, että karvaaja oli jo noin lähellä, koska olisi voinut myös syöttää tai purkaa laidan kautta.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän hetken pakiston ongelmana on, että viime kaudesta nopeutettu ja suoraviivaistettu pelitapa ei ehkä joko sovi tai oppimisprosessi on hitaampi kuin on ajateltu. Eilen hyökkäykset sujuivat paljon paremmin kun otettiin hitaampi kontrolloitu lähtö.

En tiedä johtuuko pelitapaan tehdyistä viilauksista, niin hirveä määrä energiaa kuluu oman pään suunnittelemattoman näköisessä kiekon laitavierityksessä. Ainoastaan Parikka, Piskula ja Laatikainen pystyvät ottamaan kiekon AJOITTAIN hallintaan ja antamaan sen helpon syötön. Viljasella, Pullilla ja Vainoilla on nyt omassa päädyssä vaikeampaa. Jotenkin tutuu, että asioita ei ole sovittu. Sillä nyt se näyttäisi siltä, että vyörytä sinä tuohon suuntaan, niin minä vyörytän sitten tuohon, ja jos pääset siihen kiinni, niin vyörytä laitaa pitkin ylös, jos vaikka joku omista hyökkääjistä saisi siihen osuman ja alueelta ulos. En usko, että kuuluu pelitapaan kuin muuten, että on neuvottu: jos olette paniikissa, ettekä tiedä, mitä teette, niin älkää ainakaan antako sokkona keskelle.

En tiedä kuuluuko pelitapaan tuokaan, mitä hyökkääjät viljelevät, että yksi kuljettaa ja muut kattelee. Koivula, Rautiainen ja Koppanen kuljettavat kiekon saadessaan sitä aivan liian paljon, Tämmöinen tarttuu. Pelicans pelissä myös Sandell ja Meskanen ryhtyivät kuskaamaan, ja Tamminenkin kun on innostunut varmasti siitä, että taso riittää heittämällä liigapeleihin. Ketjuilta näyttäisi tällä hetkellä puuttuvan suunnitelmallisuus lähes täysin.

Ilves näyttää tällä hetkellä venäläiseltä jääpallojoukkueelta, jolta ruotsalaiset ovat jollain uudella taktisella oivalluksella ottaneet tikkarin pois: jokanen alkaa yrittämään omia ratkaisuta. Siinä on vain se ero, että kun yksilötaitoa ja fysiikkaa on reilusti enemmän kuin hyvin puolustavalla vastustajalla, voi se onnistua. Muuten ei. Ja silloin ainoaksi ratkaisuksi jää joukkuepeli. Eli jos se Koivulakin saisi sen kiekon ollessa kiekottomana kierrossa, aukeaisi niitä maalipaikkoja, ei niitä aukea niin helposti, jos lähtee itse kulmasta 30 sekunnin vaihdon jälkeen puskemaan kiekon kanssa siniviivaa kohti keskustaan kuin höyryjyrä. Vastustajan on pelin sisältä helppo puolustaa sitä. Mutta jos tähän liittyisi syöttöjä, olisi Koivulan helpompi pelata omakin maila vapaaksi. Silmiin pistävää näissä kuljetuksissa on se, että ei Rautiainen eikä Koivula osaa/pysty syöttämään niistä vapaissa maalintekopaikoissa oleville kanssapelaajille, eikä nämä kanssapelaajat Sandellia lukuunottamatta oikein osaakaan tehdä itseään pelattavaksi tällaisissa tilanteissa. Katotaan vaan, tekeekö se maalin vai mitä?, Ei oikein mennä maalillekaan

Ainoastaan Suomi-Ruotsalainen akseli toimii suhteellisen tasapainoisesti ja hetkittäin se on enemmän kuin osiensa summa. Sillä molemmat syöttävät ja liikkuvat. Varsinkin Suomen syötön löytävät Ruotsalaisen hyvin väleistä. Vielä hitusen rauhallisuutta, niin peli paranee. Liuksiala sopii siihen paremmin kuin Kuronen tai Valtonen, mutta olisiko Sandellin paikka palatessaan nimenomaan Suomen ja Ruotsalaisen rinnalla. Samilla olisi sitten kaksi kiekottelukaveria? Sillä Laakso ei pahemmin kiekottele, eikä Rautiainenkaan tällä hetkellä. Yksi mahdollisuus olisi Lepaus, koska Lepaus-Koppanen akseli ei tunnu toimivan. Onko nyt niin, että Koppanen ei sittenkään näe kenttää aivan niin hyvin kuin erinomainen luistelu ja pysty peliasento NHL-varauksella voisi antaa olettaa? Vai onko halu tehdä se ensimmäinen maali liian kova. Koppaselle kuitenkin tunnustusta paikoitellen hyvästä alivoimapelaamisesta.

Ripaus rauhallisuutta. Turha hätäily pois. kiekko liikkumaan. syötetään ja liikutaan ja odotetaan, että se kaveri antaa kiekkoa takaisin. Ja keskitytään Rautiainen ja Kuronen niihin syöttöjen vastaanottoihin ja syöttöihin. Pidetään vauhtia, mutta ei hätäillä.

Maalivahtipeli ei ole tällä hetkellä häävillä tolalla, mutta eipä taida olla tuo oman pään pelaaminenkaan, silloin kun vastustaja saa paineistettua. Pulli on selvästi tällainen peittävä maalivahti, joka pelaa perhostyylillä alakulmat pois, mutta jotenkin on raakileen tuntunen. Sporttia vastaan ei tarvinnut montaakaan varsinaista torjuntaa ottaa, nyt kun kiekko on pomppinut maalilla enemmän, on sitten enemmän sattunut ja tapahtunut. Jos on pienikin maski, niin Markuksella on vaikeuksia. Onko liiankin flegmaattinen, eikä etsi näköyhteyttä kiekkoon? Lehtonen on taas tässä täydellinen vastakohta ja se näkyy sitten ylipelaamisena. Saisko Korhonen ruuvattua nämä kohdilleen. Torjuntaprosentit näyttävät tosiaan heikoilta, eikä toisaalta vastustajilla niitä huippupaikkoja kovinkaan montaa peliä kohti ole. Mutta sellasia outoja hässäköitä ja viisikkopuolustusvirheitä kylläkin jonkin verran.
 

Iku-Turso

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR
Lehtonen ja Ruusu lienevät yhtä mahdottoman tehtävän keskellä kuin Niemi ja Lehtonen olivat viime kauden Starsissa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kurosen muuten luulisi saavan jatkaa viime pelin 3 maalin jälkeen hyvässä ketjussa. Toivottavasti itseluottamusta tuli kasapäin eilisen onnistumisista.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ruusun eilisellä maalivahtipelillä ei montaa peliä pitkässä juoksussa voiteta. Huono juttu on, että Lehtonenkin on pelannut pirun epävarman alkukauden. Meillä on totuttu keskivertoa parempaan maalivahtipeliin ja nyt onkin pitkästä aikaa ongelmia. Ei tuohon ihan helppoa ole löytää ulkopuolelta ratkaisuja, on ilmeisesti vaan toivottava Lehtosen nopeaa paluuta askiin ja uskottava, että Korhonen saa poikien kanssa kehitystä aikaiseksi kauden aikana. Pakistokaan ei liikaa asiaa auta, sillä edelleen pelistä toiseen tulee erikoisia sähellyksiä, joista vastustajat tekevät sen 1-2 maalia per peli. Ruusu pelasi hyvän pelin Sportia vastaan, mutta ilmeisesti fysiikka ja psyyke ei vielä kestä Liiga-tason pelejä illasta toiseen.

Joku heitti Ilvesfoorumissa Heleniuksen nimen ilmoille. Pelaa Kalpassa lokakuun loppuun ulottuvalla sopparilla. Olisiko siinä ratkaisu, vai riittääkö taso kuitenkaan olennaisesti parempiin otteisiin kuin nykyisillä. Varmasti Lehtosen terveystilannekin ratkaisee paljon, sillä ainakaan Ruusu ykkösenä ei voida kovin pitkään jatkaa.

Ilves on viime kierroksilla tehnyt hyvin maaleja, mutta vastaavasti oma verkko soi yhtä tiuhaan. Sportin jälkeen päästetty toiseksi eniten maaleja omiin ja Sporalla yksi peli enemmän pelattuna. Ei mairittele ei.
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oli eilinen kyllä Ruusulta ihan pohjanoteeraus. Lukuun ottamatta Keräsen toista maalia, niin hyvänä päivänä kaikki muut olisivat olleet otettavissa, normaalina päivänä ainakin 4. Toivottavasti kuitenkin voitto tekee jotain postitiivista pääkopalle, sillä eilen meni niin helppoja (ja myös Pelicans-ottelun eka) että vika pitää olla enemmän korvien välissä kuin taidoissa. Kähkösen ja Newtonin laukaukset otetaan normaalisti 100/100.

Sinänsä komppaan kyllä, että maalivahtimme ovat pelanneet hyviä pelejä, mutta kokonaiskuva on enemmänkin epävarma, molempien osalta.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
KYLLÄ.. Olisi pitänyt olla rahaa hankkia Kolppanen, pitää Keränen ja hankkia vielä pari tasokasta pakkiakin lisää.
Ei ollut rahaa..tuli täsmähankinta Piskula kesken kautta ja loistava hankinta onkin.

Ensikaudella sitten ?
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Molaripalapelin hajottaminen/muuttaminen uudella hankinnalla on toiseksi radikaalein toimenpide heti valmentajan vaihtamisen jälkeen. Sitä kun ei voi tehdä ilman, etteikö se olisi suora epäluottamus nykyisiä torjujia kohtaan, eikä sitä niin vain palauteta edes aikasemmalle tasolle, jos uusi yrittäjä osoittautuu vielä alkuperäisiä vahteja huonommaksi.

Ehdottomasti järkevintä on tässä tilanteessa luottaa siihen, että Lehtonen tervehtyy täysin, Ruusu rauhoittuu ja mv-koutsi Korhonen osaa treenauttaa molemmat molarit psyykkisesti ja fyysisesti omalle huipputasolleen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@George Parros

Just näin. Ehkä hölmöintä olisi tässä vaiheessa tuoda maalivahtia ulkopuolelta, kun kuitenkin tiedetään, että taito on nykyisillä torjujilla puserossa. Nyt pitäisi saada vain tasaisuutta ja hyvä vire päälle molemmille. Keväämmällä sitten edes toiselle godmode, niin mennään pitkälle.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
@George Parros

Just näin. Ehkä hölmöintä olisi tässä vaiheessa tuoda maalivahtia ulkopuolelta, kun kuitenkin tiedetään, että taito on nykyisillä torjujilla puserossa. Nyt pitäisi saada vain tasaisuutta ja hyvä vire päälle molemmille. Keväämmällä sitten edes toiselle godmode, niin mennään pitkälle.

Jaa mistäs me se tiedetään? Ruusu ollut ikinä hyvä, ja Lehtosesta ei voisi tulla enempää Mika Manninen mieleen. Loppukausi putkeen, kun Tammi jäi Jonesin alle, mutta lopun uraa paska.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Mielestäni juuri pitäisi tuoda joku ulkoa ja päästää Ruusu Mestikseen. Minne hän siis kuuluukin tällä hetkellä. Jos kummallakaan ei ole lähelläkään edes torjuntaprosentti 90%, niin silloin pitää reagoida, eikä vain odotella, jos sattuisi alkaa tarttumaan kiekot. Odotellessa voi mahdollisuudet sääleihin mennä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jaa mistäs me se tiedetään? Ruusu ollut ikinä hyvä, ja Lehtosesta ei voisi tulla enempää Mika Manninen mieleen. Loppukausi putkeen, kun Tammi jäi Jonesin alle, mutta lopun uraa paska.

Ruusu ei ole ollut mielestäsi ikinä hyvä? Vähänpä taidat hänen tähänastisesta urasta sitten tietää. Lehtosestakin vedät Manniseen yhtäläisyysmerkkiä yhden samantapaisen kevään myötä, vaikka muuten urat ovat täysin erilaiset.

Enemmän syyttäisin puolustuksen koomailuja näiden meitin vahtien huonoista statseista tähän alkukauteen.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Ruusu ei ole ollut mielestäsi ikinä hyvä? Vähänpä taidat hänen tähänastisesta urasta sitten tietää. Lehtosestakin vedät Manniseen yhtäläisyysmerkkiä yhden samantapaisen kevään myötä, vaikka muuten urat ovat täysin erilaiset.

Enemmän syyttäisin puolustuksen koomailuja näiden meitin vahtien huonoista statseista tähän alkukauteen.

Ei ole Ruusu vielä tällä tasolla ollut koskaan sellainen maalivahti jonka varaan voi laskea. Ei ole muuten Lehtonenkaan, jonka viime kauden lasken Mannismaiseksi suonenvedoksi. Lepsu alkukausi tukee tätä oletusta. Toki pakeillakin on ollut varaa parantaa, mutta veskari on se joukkueen tuki ja turva, tärkein pelaaja joukkueessa. Jos maalivahtipeli jatkuu koko kauden tällä samalla tasolla, niin ei siinä auta kenttäpelaajien onnistumisetkaan, kun maalivahdit imevät liikaa omiin. Paremmilla maalivahdeilla oltaisiin tällä hetkellä kiinni paremmissa sijoituksissa. Nyt ollaan paskat housussa, ja pelaillaan tyhjille katsomoille. Olisi ollut tärkeää päästä kiinni viime kauden lopun nosteeseen, mutta nämä kaksi imuria ovat olleet toista mieltä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Antti "hyökkäyspään jäähy" Kangasniemi sisään. Kari Heikkilä pyyhkii heti jäätä muilla urheilutoimenjohtajilla!
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Hah, jos on joukkue nuori ja kokematon, niin samaa voi sanoa junnumaisesti ja kärsimättömästi höntyilevistä kannattajsta.

Millon on Lepaus paska, ei vaan riitä, milloin Kuronen, vaihtoon vaan, Liuksiala toisen kauden kirous, Lekiin hakeen vahtita, nyt sit molarit. Pois vaan ja uutta ukkoa sisään.
Ei mitään sitkeetä kehitystyötä, kuten Lehtosen kanssa, joka oli vuosi sitten syksyllä myös ihan "menetetty tapaus". Ei siitä Ruususta mitään tuu, scoutit ollu puusilmiä kun ovat änäriin varanneet.

Vähän odottais syvempää näkemystä ja asiantuntemusta legendaarisen Tampereen Ilveksen kannattajilta ja aktiiviseuraajilta.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juu minäkin antaisin vielä Ruusulle ja Lehtoselle aikaa. Sen sijaan joukkuepuolustukseen keskittyisin erityisesti ja puolustuksen avauspeliin.

Mitä tulee Lekiin lähettämisen suhteen, niin sitä on hyvä käyttää, jos pelit eivät jolla kulla suju. Mutta toki harkiten ja keskustellen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä haku Kangasniemi on tähän kohtaan. Jos tarve todellakin on vain pari peliä, niin mieluiten tuollainen rutinoitunut kaveri. Ei tuossa porukassa ole ketään ylimääräistä sentteriä nyt. Luutikoon alivoimat ja hoitakoon oman pään. Hyvinhän tuo on näköjään Lekissä alkukauden pelannut.

Kun ei nyt vaan Sandell tai Tamminen olisi pidempään poissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös