Espanjan La Liga

  • 66 790
  • 426

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Nännimäinen kirjoitti:
Oli siinä sen verran tönimistä ja nokkapokkaa ennen räkäisyä, että kyse ei ollut mistään vahingosta. Osuminen ei mielestäni ole relevanttia, penalttia tuollaisesta on annettava.

Oli tönimistä juu, oli nokkapokkaa. Pikkupikkutelkkaristani homma näytti nopeasti katsottuna siltä kuin Eto´o olisi vain räkäissyt ja sattunut osumaan. Pitäisi nähdä koko tilanne uudestaan ja arvioida sitten uudestaan koko jupakka. tätähän ei eilen näytetty uusintana.

Ja edelleen korostan, että tilanne NÄYTTI minusta puolivahingolta, koska limppi näytti osuneen eteen tulleeseen Bilbaon pakin käteen. JOS mälli on naamaan osunut, ei kyseessä ole enää vahinko. Kattellaan.

Tahattomalla ja tähdätyllä räkäisyllä on vissi ero. Ja niin pitäisi olla myös niistä tempuista annettavissa rangaistuksissa.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Eto´o olisi voinut sylkäistä vaikka toiseen suuntaan tilanteessa, ei olisi jäänyt jossiteltavaa. Nopeasti nähtynä tilanne näytti vahingolta mutta kun ajattelee tilannetta niin tahallisuus tulee enemmän mieleen. Pakki aika hyvin hiillosti puhellaan. Hidastusta vieläkin odotellessa...

Deco(kuten 99% portugalilaisista) voisi oppia pysymään pystyssä. Hirveää katsoa sitä kaatuilua ja itkemistä. Ihan oikein että Deco sai punaisen tukistamisesta ja siihen pitää antaa lisärapsuja päälle. Jo kaatuiluista pelin aikana olisi voinut antaa pari keltaista!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Pakko hinata tätä ketjua suosta ylöspäin. Oli tapahtumiltaan kyllä niin virkistävä baskien taistelu urheilukanavalla eilen illalla. Ottelu oli erittäin yleisöystävällinen kaikin puolin. Komeita maaleja, muutama tiukempi kontakti ja hienoa yhden kosketuksen pallonsiirtelyä tietyin väliajoin molemmilta joukkueilta. Vaikkakin Bilbao oli kaiken kaikkiaan niskan päällä jonkun verran. Luultavasti molempien joukkueiden johtoportaassa on sydän pomppinut kiivaaseen tahtiin tai ylikierroksilla illan aikana.

Ottelun käännekohta oli mielestäni se kun Clemente vaihtoi Danobeitian kentälle toisella jaksolla. Mies oli alati Sociedadin puolustuksen riesana vasemmalla laidalla viimeisen puolituntisen ajan. Sekä passasi myös loistavasti Adurizin 2-2 tasoituksen. Adurizia kuitenkin varmasti kahdesta maalista ja syötöstä huolimatta kismittää se läpiajotilanne missä hän ilmeisesti kompuroi hieman omiin jalkoihinsa ja pallo karkasi uloittumattomiin.

Toisessa kenttäpäässä on myös kehuttava Skouboa ja Nihatia, jotka olivat myös vaarallisia lähes koko 90 minuuttia ja pistivätkin pallon yhteistyössä kolme kertaa punaraitaisten verkkoon.

Loppukaudesta tosiaan voi nousta 3-3 tasoitus yliajalla arvaamattoman tärkeäksi asiaksi putoamista vastaan taistelevalle Athletic Bilbaolle. Ainakin tuollaisesta ottelusta luulisi itseluottamuksen nousevan rajusti.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
El Clasico

Eli tänään on tarjolla jälleen todellista huippujalkapalloilua kaikille jääkiekonkin ystäville jotka pallon potkimisesta jotain ymmärtävät, kun Barcelonan Nou Campilla kohtaavat parin tunnin päästä Barcelona ja Real Madrid. Joten pieni alustus tännekin lienee paikallaan. Kyseessähän on nimensä mukainen klassikko-ottelu, jota inflaatio ei ole nakertanut, sillä ottelu pelataan vain pari kertaa kaudessa. Vaikka tällaisten joukkueiden kohtaamisia joku enemmänkin toivoisi. Barca johtaa sarjaa 68 pisteellä ja Real on kakkonen 57 pisteellä.

Barcan hyökkäyspäässähän Ronaldinho ja Etoo kaksikko on iskenyt jo lähes 40 häkkiä tämän kauden sarjassa. Sekä tänään todennäköisesti myös aloittava, tuuraajan roolissa tällä kaudella ollut Henke Larsson on iskenyt 9 kertaa.

Realilla ei aivan yhtä huikeita tykkejä ole ollut, vaikka nimistä voisi niin päätelläkkin. Joukkeen parhaat maalaajat Ronaldo ja Robinho ovat päässeet yhteensä pariinkymmenee osumaan. Tosin joukkueen kausi onkin ollut varsin rikkonainen hyökkäyspään osalta. Esimerkiksi Madridin kultapoika Raul on ollut paljon sivussa.

Ottelun ratkaisut nähtäneen keskikentän alueella, ja sen hallinnassa sekä siinä kumman joukkueen puolustus pitää paremmin tähtihyökkäysten rynnistyksen. Ja Realin puolustus on ollut jo vuosia todella haavoittuvainen.

Ronaldinho, Deco, Zidane ja Beckham ovat kaikki tärkeitä joukkueelleen ja voivat jälleen olla ratkaisijan rooleissa. Silti liikkuminen kentällä tuolla osastolla on Barcan hyväksi tänään. Tanskalainen Gravesen olisi ollut tärkeä Realin keskikentälle riistämään palloja ja taistelemaan, mutta pelaako? Muistelisin, että ei. Guti ja Babtista lienevät siis keskikentällä edellisten lisäksi.

Myös Roberto Carlosin laitanousut voivat olla arvaamattoman ratkaisevassa roolissa illan koitoksessa.. Ja myös arvaamattoman harmillisessa oman joukkueen kannalta, sillä ihan aina mies ei takaisin puolustukseen ehdi.

Uskoisin osaltaan kotiedunkin myötä vaakakupin olevan Barcan puolella. Tietysti yksi osatekijä on kotijoukkueen mukana olo Champions League:ssa Benficaa vastaan, ja tämä jos mikä saattaa vaikuttaa Rijkaardin valintoihin kokoonpanon suhteen. Joukkue johtaa reilusti kotimaan sarjaa, ja ei varmasti tahdo ylimääräisiä loukkaantumishuolia tässä vaiheessa. Realin taas olisi lähes pakko voittaa ottelu, mikäli se haluaa ottaa La Ligan mestaruuden vielä tällä kaudella nimiinsä.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Rankun jälkeen laitoin kaverille tekstarin, että "Pikkumulkku näkee tänään punaista". Ei tainnut viesti saavuttaa vielä vastaanottajaansa, kun näin oli jo tapahtunut.

Ei voi muuta sanoa, muuta kuin että hieman jopa hävettää katsella Roberto Carlosin esiintymistä kentällä tänä päivänä. 1990-luvun loppupuolella mies oli yksi suosikeistani, juosten laitalinkkinä hirvittävää vauhtia päästä päähän ja laittaen ulkosyrjällä kauheita kierremoukkuja sisään tolkuttoman etäisyyden päästä. Tänä päivänä tuntuu märisevän jatkuvasti, ja lisäksi kaatuilee tieten tahtoen koko ajan ihmeellisellä sivukierteella hyppien. Kierteellä, jonka teennäisyys taitaa näkyä kilometrin päähän.

Herra Roberto Carlos, eikö olisi jo aika jättää nämä karkelot paremman "jalkapalloetiikan" omaaville pelitovereille?
 

scholl

Jäsen
Hieman epäonnea ja tehottomuutta, mutta kyllähän tuollaisessa piste-erossa voi veikata tasapeliin johtavaa matsia.

Hieno tapahtuma tuo ottelu joka tapauksessa aina on, vaikkei tänään noussutkaan elämää suuremmaksi.

Viimeiset minuutit voivat tietysti vielä tuoda ratkaisun, mutta kyllä tuo tasapelikin tässä tilanteessa minimisaavutuksen täyttää.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Niin kyllähän barca ottelua vei miten tahtoi, mutta välillä se maalin tekeminen on vain ylivoimaista. Eikä jokaista ottelua jalkapallossa voi 4-0 voittaa. Sikäli väriä riitti, että hyviä tilanteita, mistä olisi pallon voinut verkkoon pommittaa, syntyi lähes liukuhihnalta. Varsinkin toisen jakson loppua kohti kun Realin keskikenttä ei enää ollut niin kiinnostunut puolustamisesta, ja näin pakkien ja keskikentän välit kasvoivat liian suuriksi. Itse tosin hieman yllätyin siitä, että Realin paketti kesti kasassa noinkin hyvin. Vääryys ei siis olisi barcan voitto ollut eilen, mutta tällä kertaa näin..Ja tulihan se ainut maalikin kieltämättä "kevyin" perustein.

Ottelun hauskinta antia kieltämättä olivat sekä R.Carlosin punaiseen johtaneet juttutuokiot dumarin kanssa ensimmäisen parin kympin aikana, sekä läski-Ronaldon keltaiseen lappuun johtanut heittäytyminen toisella jaksolla. Ei oikein ollut jouhevan näköistä kaatuilua siinä tilanteessa.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Hieman kismitti, että Ronaldinhoa ilmeisesti lepuuteltiin toissa perjantaina Barcelona-Villarreal -pelissä. Paikan päällä tuli oltua, ja olisihan se ollut hienoa nähdä mestari työssään. Tunnelmaa oli toki silti, sen takasi 99 000 katsojaa.
 
mice kirjoitti:
Hieman kismitti, että Ronaldinhoa ilmeisesti lepuuteltiin toissa perjantaina Barcelona-Villarreal -pelissä. Paikan päällä tuli oltua, ja olisihan se ollut hienoa nähdä mestari työssään. Tunnelmaa oli toki silti, sen takasi 99 000 katsojaa.
Joo, itsekkin ollin paikalla ja pikkasen otti päähän rollen poissaolo, tosin villaltakin puutuui forlan ja tacchinardi, mestarienliigan takia.
Taisit vähän liiotella tuota yleisömäärää, oli 80 000.
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin, nyt sitten on ratkennut La Ligan mestaruus on ratkennut! Legendaarinen FC Barcelona otti historiansa kahdeksannentoista mestaruuden, kun Mallorca voitti Barcan pahimman kilpakumppanin, Valencian 2-1 kotikentällään. Barcelonalla on vielä parhaillaan matsi käynnissä Celta Vigoa vastaan, mutta ei ole mitään väliä kuinka tässä ottelussa käy. Kas kummaa, että itse Taikuri otettiin vaihtoon lähes heti toisen puoliajan alussa.
Loppukaudesta tekee mielenkiintoisen parikin asiaa; kumpi vie maalipörssin voiton, Eto'o vai Villa ja mitkä joukkueet La Ligasta pelaavat ensi kaudella UCL:ssä. Sarjan kaksi parastahan selviytyvät suoraan Mestareiden Liigaan, kun taas kolmas ja neljäs pääsevät kyseisen cupin karsintoihin.
 
Viimeksi muokattu:

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Virkkunen heitti aika pahan eilisessä matsissa: Barcelonan pelaajien silmissä siintää varmasti jo Champions-liigan finaali, one night in Paris... Ja nythän emme puhu Paris Hiltonista... (köh köh) tjsp.

nojuu
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
scala10 kirjoitti:
Joo, itsekkin ollin paikalla ja pikkasen otti päähän rollen poissaolo, tosin villaltakin puutuui forlan ja tacchinardi, mestarienliigan takia.
Taisit vähän liiotella tuota yleisömäärää, oli 80 000.
Onko tuo yleisömäärä ilmoitettu jossain virallisesti? Eikös stadion ollut käytännössä täysi ja loppuunmyyty? Ainakin sen käsityksen sain ja siltä paikan päällä myös näytti.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
CAMPIONS!

ONNEA FC BARCELONA!!!

18. liigamestaruus varmistui eilen ja siinä sivussa kaatui umpianeminen Celta Vigo. Kentällä sinisissä oli myös entinen Liverpool -höntsäilijä Antonio Nunez, eikä eilisen perusteella tullut miestä paskankaan verran ikävä.

Tästä on todellä hyvä lähteä Arsen kaatoon Pariisin yössä.

Kiitos Barça!!!
 
Viimeksi muokattu:

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olipas huikeaa viihdettä tarjolla Urheilukanavalla. Pitkän mietinnän jälkeen tuli katseltua Suomi-Latvia-pelin sijaan Real-Villareal ottelu, eikä kaduta. 3-3 tasapeliin päättyneessä (Zidanen jäähyväis)pelissä ei tapahtumia puuttunut ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli mielin määrin. Real pyöritti peliä välillä kuin parhaina päivinään ja pallo liikkui todella kauniisti eivätkä Villarealin harvat hyökkäyksetkään mitään kamalaa katseltavaa olleet... Realin ensimmäinen maali oli todellinen herkkupala ja ottelun loppuhuipennuskaan ei tosiaan jättänyt kylmäksi (Realin tasoitus ottelun loppuun ja Villarealin painostus + Riquelmen kaksi hirmuvetoa lisäajalla). Kiitos Urheilukanava!
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
zamuel kirjoitti:
Olipas huikeaa viihdettä tarjolla Urheilukanavalla. Pitkän mietinnän jälkeen tuli katseltua Suomi-Latvia-pelin sijaan Real-Villareal ottelu, eikä kaduta. 3-3 tasapeliin päättyneessä (Zidanen jäähyväis)pelissä ei tapahtumia puuttunut ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli mielin määrin. Real pyöritti peliä välillä kuin parhaina päivinään ja pallo liikkui todella kauniisti eivätkä Villarealin harvat hyökkäyksetkään mitään kamalaa katseltavaa olleet... Realin ensimmäinen maali oli todellinen herkkupala ja ottelun loppuhuipennuskaan ei tosiaan jättänyt kylmäksi (Realin tasoitus ottelun loppuun ja Villarealin painostus + Riquelmen kaksi hirmuvetoa lisäajalla). Kiitos Urheilukanava!
Hieno matsi tämä tosiaan oli!!! Herää vain kysymys, miksei Real pelaa aina tällä lailla..?

Eilen paljon parjaamani Beckham näytti, mihin hän parhaimmillaan pystyy, jos vain saa riittävästi tilaa ja aikaa oikealla laidalla. Laadukkaita ja vaarallisia keskityksiä ja pystypalloja sateli oikealta laidalta solkenaan. Svennis varmaan katselee tämän matsin nauhoitusta muna pystyssä ja rukoilee Becksin pelaavan kesällä Saksassa tällä tavalla.

------

Kiitos ZZ!!! Olet todellakin yksi suurimmista näkemistäni pelaajista.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Legendaarinen Estadio Vicente Calderón jäi tänään historiaan La Liga-pyhättönä kun Atletico Madrid avasi kotiavauksessaan remontoidulla (ja täyskatetulla) Wanda Metropolitano -stadionillaan. Hienolta, todellisen suurseuran stadionilta näytti tv-kuvissa ja olipa kulmalipun kukkapuskakin mukana. Uusitun stadionin avausmaalin ja Malaga-ottelun ainoan teki Antoine Griezmann, vaikka moni varmaan odotti vaihdosta tulleen oman pojan Fernando Torresin hoitelevan kunnian. Oikeastaan itse vaan odottelin että onhan Malagan nyt perinteitä kunnioittaen tasoitettava peli lisäajalla, mutta ei tällä kertaa. Pedro on saanut uuden kodin.

Nostetaan samalla koko liigaa koskeva otsikko ylös, josko - ja toivottavasti - myös yleistä keskustelua tästä sarjasta riittäisi näin enemmän. Onko jossain muuten La Ligaa koskevaa hyvää ennakkoa jopa suomeksi? Kiinnostaa liiga kokonaisuudessaan, kahden-kolmen suuren takanakin.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Malaga vaihtoi viime kaudella valmentajaa muistaakseni kolmesti. Tuskin kovin pitkään tarvitsee seuraavaa valmentajan vaihtoa odotella. Eilinen tappio Atleticolle oli jo 5. peräkkäinen eli kaikki sarjapelit hävitty. Harjoitusottelut menivät myös vahvasti mollivoittoisesti.

Näin suomalaisesta näkövinkkelistä Malagan toivoisi kyllä säilyvän sarjassa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Nostetaan samalla koko liigaa koskeva otsikko ylös, josko - ja toivottavasti - myös yleistä keskustelua tästä sarjasta riittäisi näin enemmän. Onko jossain muuten La Ligaa koskevaa hyvää ennakkoa jopa suomeksi? Kiinnostaa liiga kokonaisuudessaan, kahden-kolmen suuren takanakin.

Hieno sarja on, mielestäni hienoin. Tänne ehkä voisi tulla sitten siittimienmittauksiin koskien Real Madridia ja sitä toista seuraa. Ja yleensä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Hahahahaaa! Kriisiä pukkaa Madridiin. Ero jo 7 pistettä. Joko punakortti-muslimin penkki heiluu.

Ja yllättäen kuka unohtaa miehensä maalissa, muuta kuin "maailman paras puolustaja" jälleen kerran. Ylöspäin voi hyvin olla maailman paras toppari, mutta puolustuspäässä mies ei ole vuosiin ollut eliittiä.

Ja taas nähtiin se totuus tästä "maailman parhaasta viimeistelijästä", kun tuhlasi tukun paraatipaikkoja. Todellisuudessa ei todellakaan ole mikään kliininen viimeistelijä, vaan tuhlaa lukuisia paikkoja yhtä maalia kohti. Ei voi puhua samassa lauseessakaan Messin kirurgin tarkkojen laukausten kanssa, kun puhutaan Ronaldon hanaa sinnepäin tyylistä. Paikkoihin hakeutujana maailman paras, toki siihen auttaa että on ainoa asia mihin kentällä keskittyy ja miehen tukena maailman paras pelintekokoneisto (Modric-Kroos-Isco).
 

Nadchal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Espanjassa eletään todella pahasti lainarahalla se on totta mutta missään muualla ei joitain yksittäisiä seuroja lukuunottamatta eletä samalla tavalla kuin koko KHL.
Siirsin KHL ketjusta sopivanpaan paikkaan.

Itsellä kun ei ole tietoa niin onko tämä La Liga juttu ihan faktaa vielä vuonna 2017? 00-luvulla tosiaan vielä näin mutta ainakin olen ollut käsityksessä että Espanjan talouskuplan puhjettua vuosikymmenen lopussa lainarahan tulo fudisseuroillekkin loppui ja joukkueiden talouden pitokin järkevöityi. Seurat Barcan ja Realin ulkopuolella eivät haaveile Euroopan valloituksesta lainarahalla ja mikäli talous uhkaa jäädä miinukselle myydään pelaaja valioliigaan. Taitaa aika suuri osa valioliigan tv rahoista muutenkin valua manner eurooppaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Huomasin että ilmeisesti La Liga on liittynyt Premier Leaguen ja Ranskan Ligue 1:n pariin käyttämään standardeja numero- ja kirjainfontteja pelipaidoissaan. Sääli sinänsä, koska nämä tekevät joukkueista aina vähän samaa massaa, kun voisi erottua kuten esim. nämä villit Villarrealin edelliset paidat osoittavat. En kyllä ihan varma ole koskeeko tämä nyt vielä kaikkia, koska ainakin Real on ollut kentällä poikkeavilla fonteilla ja onko Barcelonankaan kotipaita ihan samaa fonttimallia. Ainakin heidän vieraspaitansa ja Atleticon kotipaita viikonloppuna olivat kuitenkin jo näillä uusilla fonteilla.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ylen La Liga-ilmaisottelu ei osunut vähempään kuin jouluaatonaattona pelattavaan El Clasicoon Real Madridin ja Barcelonan välillä. Peli on päiväpeli ja alkaa jo kello kaksi, lähetys ilmeisesti varttia aiemmin.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vuodesta toiseen samaa paskaa korruptoituneessa La Ligassa, kun muista joukkueista poiketen katalaaneille ei riitä maaliin se että pallo ylittää maaliviivan. Ei vissiin Real muuten pärjää, kun vuodesta toiseen täytyy antaa tasoitusta Perezin talutusnuorassa olevan liigan toimesta.
Miten oikeasti kukaan vähänkään asioista perillä oleva voi kannattaa tuota yököttävää seuraa, joka edustaa sellaisia arvoja kuin rasismi ja syrjintä, ja jonka menestyksen eteen liiga/tuomarit ovat valmiita tekemään kaikkensa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Oikea meininki liigassa, huoraa turpaan.

Hyvä, että menee kerrankin näinpäin nämä tuomiot liigassa. Kauan saikin oikeutta odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös