• 2 067
  • 14

hil

West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Perjantain ja 13. päivän kunniaksi vietetään noin yleisesti Tapaturmapäivää, ja Ikiomalla vietetään Perhepäivää - vähän makaaberi kombinaatio - kun vieraaksi saapuu viime kauden Jukureiden pisteautomaatti Rauman Lukko. Eikä Lukon nykyinen valmentaja KalPan peräsimessäkään oikein onnistunut Mikkelissä. Tällä kaudella taas Jukurit ei ole onnistunut kumpaakaan vastaan, ei Virran entistä eikä nykyistä joukkuetta vastaan. Eikä oikein muitakaan vastaan. Lukko taas on aika lailla odotetuilla sijoilla, ehkä jopa vähän yläkanttiin.

Viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueet ovat kuitenkin somasti peräkkäin, Lukko 10. ja Jukurit 11. Lukko on kahden ottelun tappioputkessa, ja Jukurit kolmen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Raumalla Lukko vei 4-1, ja harjoituspelin Mikkelissä 2-4.

Jukurit on viidessä viimeisessä pelissä onnistunut maalin teossa kahdeksan (8) kertaa, näistä puolet tuli Sporttia vastaan kotona voittopelissä. Seuraavassa kotipelissä JYPpiä vastaan jäätiinkin nollille, kuten myös aiemmin KalPaa vastaan Kuopiossa. Tapparalle hävittiin Tampereella kohtuullisella pelillä 1-2, ja Ilvekseltä saatiin kehnommalla pelillä piste. Alkukauden aikana ylivoima (12. 13,04 %) ei ole oikein toiminut, mutta ei ole toiminut alivoimakaan (12. 75,56 %). Puhumattakaan maalinteosta (14. 19). Eikä ykkösmaalivahdin prosentillakaan kuuhun mennä (17. 89,51 %).

Lukko on alkukauden neljästä tappiostaan puolet hankkinut kahdessa edellisessä pelissä, HIFK:lle vieraissa ja Kärpille kotona. Sitä ennen Lukko haki pisteet Hämeenlinnasta suoraan ja Turusta voittolaukauksilla. Myös jatkoaikavoitto Pelicansista kotona mahtuu viiden ottelun kuntopuntariin. Samasta puntarista näkee myös että alkukauden hyvä ylivoimaprosentti on romahtanut lukemaan 5,26 %. Minkähänlainen lukema on tämän illan jälkeen. Maalivahtipeli taas on toiminut koko kauden erinomaisesti, Kähkönen on ykkönen sekä päästetyissä maaleissa (1,65) että torjuntaprosentissa (93,71).

#33 Jani Pesonen (Linjatuomari)

Veikkauksen kertoimien perusteella kierroksen ainoa vierasvoitto pelataan Mikkelissä: 3,25 3,70 1,98

Sanotaan että numerot eivät valehtele. Jukurit on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 1,46 maalia peliä kohti. Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen on päästänyt tällä kaudella keskimäärin 1,65 maalia peliä kohti. Jukureiden seitsemästä kotiottelusta kolme on päättynyt 0-3. Lukko on kolme kertaa päätynyt jatkoajalle ja voittanut ne kaikki. Jukurit on kaksi kertaa päätynyt jatkoajalle ja hävinnyt ne molemmat. Onko mitään muuta syytä kuin se että peli on pelattava ensin jolla voisi perustella Jukureille voittoa? No, ainakin se että suomalainen ei usko ennen kuin näkee. Hallilla tavataan.

Andy-80

Mikkelin Jukurit
Odotan tulikuumalta Koiviston kentältä ehdotonta pelin hallintaa ja muutamaa maalia! Ketju on parantanut otteitaan peli peliltä ja valmennusjohtokin on sen onneksi huomannut.
Mielenkiintoinen peli niin kentällä kuin katsomossakin!

Missäs Pikkarainen? Eihän sairasloman pitänyt kestää kuin viikon! Pisteet valmennusjohdolle, kun joukkueen kehnoin sentteri on poppareilla!

Roku

Rauman Lukko
Janne Väyrynen pääsee tänään Lukon kolmosketjussa näyttämään osaamistaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella, poislukien harjoituspelit. Toni Suuronen tekee Väykylle tietä ja siirtyy ylimääräiseksi hyökkääjäksi, Atte Mäkinen puolestaan putoaa kokonaan pois.

Ja Lassi Lehtinen tulee kakkosvahdiksi Sebastian Ylösen tilalle, toivottavasti Lassia ei tänään tarvitse kuitenkaan kaukaloon pistää niinkuin vajaa vuosi sitten Äijänsuolla Jukurien voittaessa 7-1.

Väsymystähän tässä lokakuussa on jo Lukon suunnalta valiteltu. Nyt ei ole liki viikkoon pelattu joten luulis että tänään mennään ja vauhdilla.

Wiljami

Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos Lukko ei väsy niin tulee rumat lukemat. Matsin alkuun vähän ihmettelivät, mutta sitten käänsivät pelkällä yksilötaidolla kontrollin. Ehkä Jukureillakin on joskus varaa edes yhteen Keräsen tasoisen pelaajaan.

Yllättävän hyvin tuntuu olevan sentään väkeä ja raumalaisetkin päässeet paikalle vaikka oli ilmeisesti jotain seikkailuja?

Roku

Jukurit-Lukko 2-3, eli Lukko katkaisi kahden pelin tappioputkensa.

Kyllähän Lukko tuon vaikeaksi itselleen teki. Alku oli suht tasainen ja Jukurit siinä menikin johtoon. Lukko otti ensimmäisen erän jälkimmäisen mainoskatkon jälkeen homman haltuunsa ja parin minuutin välein käänsi maalin tappioaseman maalin johdoksi.

Toisen erän alku oli Jukurien heiniä ja Lukko joutui käyttämään aikalisänsä. Pian sen jälkeen Jere Friberg teki Lukolle 3-1 johdon ja homma oli kaikinpuolin hanskassa. Lukko haki toisessa erässä noita Virran haluamia pitkiä pyörityksiä ja minusta sellaisia nähtiinkin Jukureiden päädyssä kolme kappaletta joista ensimmäinen oli päättyi Fribergin maaliin.

Kolmannessa erässä Lukko rupesi sitten puolustamaan kahden maalin johtoaan ja ihan hyvin se sujuikin. Oli siinä pari sellaista tilannetta Kaapon maalilla että hän joutui parhaaseensa venymään, pääasiassa torjunnat tulivat noista Jukureiden siniviivavedoista.

Lopussa meni jännäksi kun Ville Leskinen kavensi toisella maalillaan ylivoimalla pelin 2-3:een. Ei siinä onneksi sitten enää ollut kuin 37 sekuntia peliaikaa jäljellä eikä Jukurit sinä aikana enää kunnon tasoitusyritystä saanut.

Kaapo oli Lukon ykkösmies tänään. En tiedä oliko se Jukurien toinen maali hiukan helppo, pieni kolo siellä ylhäällä oli ja Leskisen veto oli tarkka. Noita meni viime kaudella Kaapolle useamminkin, tällä kaudella taisi olla ensimmäinen tuosta paikasta. No samapa tuo, hyvä peli kuitenkin.

Se oli erittäin hienoa että Peter Tiivola onnistui maalinteossa, kuten myös Jere Friberg. Tiivolalle osuma oli kauden kolmas ja Fribergille kauden toinen.

Ilmeisesti Pekka Virta ei ollut tyytyväinen Eetu Koivistoisen pelaamiseen pelin alussa sillä ei Eetu montaa vaihtoa ehtinyt pelaamaan kun hän joutui sivuun ja Toni Suuronen tuli tilalle. En keksi mitään muuta syytä tuolle viltitykselle kuin Virran porvarinkoulu, sillä kolmannessa erässä Eetu oli taas pelissä mukana.

On ihan pakko kysyä Jukurien kannattajilta että mitä mieltä olette siitä että RD peluuttaa Antti Jaatista sekä ylivoimalla että alivoimalla ja jopa silloin kun haetaan maalia kuudella kenttäpelaajalla? Katsoin viime kaudella Jukurien peliä aina kun mahdollista (eli kun Lukolla oli vapaailta), ja tuntuu että Jaatisen peliaika on vaan kasvanut. Jokaisella valmentajalla tietysti on ne omat suosikkipelaajansa, Jaatinen on RD:n luottopakki, ja onhan Lukollakin Atte Mäkinen jonka vaihtaisin Jaatiseen koska hyvänsä. No, Atte ei tänään pelannutkaan.

Joo. Huomenna homma jatkuu Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Saas nähdä mitä sieltä tulee?

L4E

Rauma Luk
Olipa uninen ottelu. Huonointa liigakiekkoa mitä tällä kaudella näkynyt. Lukkoa ei kiinnostanut kuin se pieni hetki toisen erän lopussa, joka johti voittomaaliin.

Kähkösenkään ei tarvinnut olla kuin kohtuullinen, kun naapurilla ei paikkoja ollut. Paljon jää petrattavaa jos Saipalta meinaa huomenna pisteitä saada.

Jotenkin kait aavistin tämän, kun näytti että helppo olisi satkulla ottaa tuplaus. Vetäydyin ja peliin nähden oikea päätös.

Wiljami

Ihmeen heikkona ovat raumalaiset Lukon nähneet, omaan silmään siitä vakiopaikaltani hallin keskivaiheilla näkyi aika tylyllä tavalla mitä tekoa Liigassa on n. miljoonan euron porukalla. Suunnilleen 50 minuuttia ottelusta vieraat tekivät aivan mitä halusivat ja Jukureilla kolmannessakin erässä kun olisi pitänyt jotain kiriä viritellä, kiekko hallussa maksimissaan kolme sekuntia kerrallaan (toki erän ensimmäisen puolikkaan, Virta pisti ukkonsa aivan suotta puolustamaan johtoa kun tuossa olisi ollut hyvä paikka antaa jätkien hankkia hyviä kokemuksia täydellisellä hallinnalla). Raumalaispenskan veikkaama 6-1 Lukolle (vinkkinä muuten haastattelijalle että vaikka haastateltavalla on sinikeltaista, kannattaa silti tarkastaa vielä asusteissa oleva logo) olisi ollut aika ansaittu, Jukureill ensimmäisen maalin jälkeen pari paikkaa heti kolmannen puolivälissä. Hauskahkoa oli myös seurata miten raumalaispelaajista useampikin dominoi omalla henkilökohtaisella taidollaan, luistellen jukuriviisikkoa puolustuspäässä täysin solmuun (ihme ettei niistä pyörityksistä tullut useampia kasseja). RD:lle vinkkinä että miesvartiointi ei toimi jos vartijat ovat monta pykälää heikompia henkilökohtaisessa taitotasossa vartioitaviin nähden. Tuolla porukalla olisi se yksinkertaistaminen ja paikan pelaaminen aika selkeästi oikea ratkaisu.

Mutta eipä ku ens viikkoon.

cottonmouth

KooKoo & Philadelphia Flyers

LukkoUkko79

Lukko
Samaa ihmettelen, että miten joku on tuon pelin nähnyt Lukolta huonoksi. Pääosinhan Lukko oli kiekossa ja teki välillä mitä tahtoi kentällä. Lukko tuhlaili hyviä paikkoja vähän turhaankiin näpräilyyn. Lopussa meinasi mennä jännäksi. Kai siinä jo säästeltiin huomiseen SaiPa -peliin. Toivottavasti.

Wiljami

Ja eniten tässä luonnollisesti kiinnostaa miten katsomossa meni Sarvisten ja ViikinkiVeljien osalta?
JSC taisi jäädä tulematta paikalle, VV hyppi ja chänttäsi mutta ottelun laatu latisti suuremmat halut sivukatsomojen mukaanlähtöön.
Henkisen puolen juttuja ruveta himmailemaan lopussa johtoasemassa vaikka on vienyt kuin litran mittaa koko matsin ajan. Tuskin vaikuttaa huomiseen matsiin Lukolla eikä uskoisi teidän ukkojen pahasti väsyneen edes tässä ylikävelyssä.

Sonny Burnett

Lukko
@Roku
Olen joskus puolileikilläni sanonut Jaatisesta että kaveri menisi NHL:ssä joka joukkueen kolmospariin, hoitaisi ruutunsa komiasti ja kukaan ei huomaisi mitään. Kunhan ei yrittäisi mitään ylimääräistä. Ja eihän se useinkaan yritä. Dufva vaan jostain syystä kuvittelee että Jaatinen on yv:n pelintekijä/viivapyssy.

Roku

Juuri siksi minä Jaatista arvostankin. Ei ole hänen syynsä että RD näkee hänessä jotain mitä mies itsekään ei näe. Kuten sanottu, vaikka Atte Mäkinenkään ei ole tällä kaudella niin huono ollut kuin viime kaudella, niin minä hetkenä tahansa vaihtaisin Mäkisen ja Jaatisen keskenään jos minulle se valta suotaisiin.

Wiljami

@Roku
Viime kaudella Jaatinen sai pelata Liigan parhaan puolustajan parina ja oli itsekin aivan huikea roolissaan, eli siinä äärivarman puolustavan pakin tontilla. M. Koivisto teki peliä (tai voidaan melkein sanoa että teki peliN, tosiaan suurin osa jukurihyökkäyksistä viime kaudella taisi lähteä M. Koiviston lavasta) mutta tuota helpotti luonnollisesti kun sai olla varma siitä että kaveri pitää puolustuksesta huolen. Nyt ei ole pelintekijäpakkia (saatika Liigan parasta pakkia) ja Jaatista yritetään peluuttaa jossain hybridiroolissa (mikä toki on luonnollista kun edelleen jonkun pitäisi saada se avaussyöttö eteenpäin ja jonkun kautta pitäisi pystyä viivapeliä luomaan), mikä ei kaverille sovi lainkaan ja sotkee sitten sen puolustavankin pelin välillä totaalisesti. Tapparaa vastaan Jukurit peluutti tosin pelkästään Suhosta yv:llä kolmannen erän (veti siis täysiä ylivoimia hyökkäysnelikon vaihtuessa), eli RD:kin tietää ettei porukassa oikein kädellisiä pakkeja ole.