KalPan juniorijoukkueet kaudella 2017–2018

  • 23 260
  • 42

Uncle Ben

Jäsen
Tässä ketjussa seurataan KalPan juniorijoukkueiden otteita kaudella 2017-2018.

A-junioreiden kesäharjoitteluryhmä on julkaistu kaikessa hiljaisuudessa KalPan sivuilla: Nuoret | KalPa

B-junioreiden vastaavaa täällä: Joukkue

Jos tuosta A-junioreiden ryhmästä poimisi jotain esille, niin varmaan nuo liigasopimuksen piirissä olevat miehet ovat jollain tapaa kiinnostavia. Heitähän tuolla nyt on ainakin hyökkäyksessä Mikko Juusola, Juuso Könönen, Juuso Nevalainen, Leevi Aaltonen, Tuomas Ahtonen ja Aleksi Klemetti, ja puolustuksessa Joona Riekkinen ja maalilla Jokipojista siirtynyt Arttu Ruotsalainen.

Leevi Aaltosen ja maalivahti Ruotsalaisen ohella 2000-luvulla syntyneitä kavereita ovat Kim Nousiainen ja JYPistä siirtyvä Topias Ranta puolustuksessa ja Pekka Suhonen, Severi Immonen ja Karri Kapanen hyökkäyksessä.

Valtteri Meisaari näyttäisi siirtyvän KalPan puolustukseen Kärpistä ja Eetu Martikainen Hokista.

Viime kauden ryhmästä kovasti yli-ikäinen Janne Koponen siirtyi IPK:n riveihin, tai no tarkemmin ottaen KalPan ja IPK:n yhteistyöpelaajaksi, ja Waltteri Ruuskanen siirtyi SaPKoon. Eetu Torpström oli viime kaudella joukkueen kärkipakkeja, ainakin pisteiden valossa, hänen uran jatkostaan ei taida tässä kohtaa tietoa olla. Sama tilanne maalivahdeilla, Samu Lonkila ja Severi Kinnunen ovat uutta osoitetta vailla.

Tommi Miettinen ja Jukka Hentunen näyttäisivät jatkavan nuorten valmennuksessa.

KalPan junioreissa menneellä kaudella pelannut lupaava juniori Jussi Tammela siirtyy Tapparan A-junioreihin.

Itse vähän ounastelin, että Jussi Tammela olisi voinut olla jopa noita liigasopimuksen saavia junnuja, mutta hän ei ollut aikanaan mukana tässä porukassa, jolle noita liigasoppareita kerrottiin tehdyn. Kun hänen nimeään ei sitten näkynyt edes tuossa junnujen kesäryhmässä, niin muualle siirtyminen oli aika selvää. Ikävää tietty KalPan kannalta.
 

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Mistähän mahtaisi löytyä A-nuorten harjoitusotteluiden ohjelma? KalPan sivulla sitä ei näytä olevan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mistähän mahtaisi löytyä A-nuorten harjoitusotteluiden ohjelma? KalPan sivulla sitä ei näytä olevan.
Niukasti nuista on tosiaan aina ilmoitettu. Mutta näin mutulla uskoisin ainakin finhockeyn sivuilta löytyvän.
 

Uncle Ben

Jäsen
Viime kauden ryhmästä kovasti yli-ikäinen Janne Koponen siirtyi IPK:n riveihin, tai no tarkemmin ottaen KalPan ja IPK:n yhteistyöpelaajaksi, ja Waltteri Ruuskanen siirtyi SaPKoon. Eetu Torpström oli viime kaudella joukkueen kärkipakkeja, ainakin pisteiden valossa, hänen uran jatkostaan ei taida tässä kohtaa tietoa olla. Sama tilanne maalivahdeilla, Samu Lonkila ja Severi Kinnunen ovat uutta osoitetta vailla.

Vähän offtopicia, mutta tarkennetaan tätä nyt sen verran, että viime kauden joukkueesta Eetu Torpström siirtyi sittemmin Pohjois-Amerikkaan yliopistokiekon pariin ja Severi Kinnunen suunnisti Suomi-sarjan Hokkiin.

UMass Athletics

Hokille kolme uutta vahvistusta – Niemelä, Huovinen ja Kinnunen liittyvät Hokkiin – Kajaanin Hokki

Mistähän mahtaisi löytyä A-nuorten harjoitusotteluiden ohjelma? KalPan sivulla sitä ei näytä olevan.

Nyt näyttäis tulleen. :) KalPan sivuilla siis nyt vain tulokset jo pelatuista harjoitusotteluista.

Nuorten harjoitusottelut | KalPa

A-junnuillahan alkaa sarja jo ensi viikolla, KalPa-JYP keskiviikkona 30.8.
 

Uncle Ben

Jäsen

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ainakaan omaan ensisilmäykseen ei näy tuossa A-junioreiden tämän illan kokoonpanossa olevan kuin kaksi pelaajaa jotka olisivat olleet Liiga joukkueen mukana muutamia pelejä. Puolustaja Joona Riekkinen sekä hyökkääjä Aleksi Klemetti. Onko joku seurannut tuota junnupuolta mitenkään tarkasti, että tietäisi keitä sieltä voisi olla kärkkymässä edustusjoukkueen pelipaikkoja mikäli loukkaantumisia paljon sattuisi tulemaan? Varmastikkin nuo kaksi edellä mainittua herraa mutta onko muita jotka pystyisi mahdollisesti miehissä jo pelaamaan?

Silmiini pisti myös nimi Bruno Kreisz silmään. Näkyisi olevan Unkarin poikia niin liekkö Sebok houkutellut kaverin Kuopion kehittymään? Kokoa näyttäisi olevan ihan hyvin mutta ei nyt mikään hirveä pistemies ole kuitenkaan junnusarjoissakaan olleen. U18 on pärjännyt mutta U20 ei ole ihan samanlaista jälkeä syntynyt. Toki myös Leevi Aaltonen 3. kentästä pistää silmään. Nyt varmaan punnitaan jo osittain riittääkö minne asti taso. Ollut ikäluokansa parhaita nuin yleisesti. Toki 16-vuotiaana pelaaminen paria vuotta vanhemmisa voipi jonkun verran tulostaululla myös näkyä.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Leveän liigarosterin takia ei välttämättä montaa ole edustukseen mukaan nousemassa vaikka "nimekäs" A-junnujen joukkue tällä kaudella onkin.

Joukkueen runko on pitkälti viime kauden B-junnujen mestarijoukkuetta, joten nuori joukkue kyseessä.

Kuten sanottua niin ehkä ei tälle kaudelle nouse liigamiehistöön - edes hajapelejä pelaamaan montaakaan pelaajaa. Potentiaalisimpina niminä ehkäpä juuri Aleksi Klemetti, Joona Riekkinen ja uutena nostona Juuso Könönen. Lisäksi -97 syntyneistä jo liigassa pelanneet Knuutinen ja Kokkola seilanneevat välillä liiga/A-junnut/IPK. -98 syntynyt Mikko Juusola toipuu vielä loukkaantumisesta, mutta on rajoilla kehittääkö enää pelit A-junnuissa.

Nuoremmista ikäluokista eli -00 alaspäin löytyykin sitten mm. paljon puhuttu Leevi Aaltonen, maajoukkuepakki Kim Nousiainen, masjoukkuesentteri Karri Kapanen ja mikkorantasmainen voimahyökkääjä Pekka Suhonen.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mikähän tuolla juniorimaalivahtisektorilla "piiputtaa"? On nimittäin hankala hahmottaa, milloin viimeksi kuopiolaistaustainen maalivahti olisi pelannut itselleen vakipaikan liigassa. Pitääkö mennä Tuomas Nissiseen asti? Mika Järvistä en oikein laskisi, koska hän oli jo 17-vuotias tullessaan KalPaan. Kuopiolaisten maalivahtien puuttuminen on siinäkin mielessä mielenkiintoista, että jossain vaiheessa hehkutettiin suureen ääneen, kuinka Kuopiossa tehdään maan parasta työtä maalivahtikoulutuksessa.

Lieneekö tilanne jatkossa parantumassa?
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielenkiintoinen tilanne tosiaan. Eipä ole omia poikia kasvanut piiiiiitkään aikaan. Vuosiin lupaavin täysin oma poika, Leevi Laakso lähti jo nuorena Sportiin. U18-kultajoukkueen veskareita, ensi kausi Mestiksessä.

-01 ikäluokassa on tulossa Pohjolaleirin parhaaksi maalivahdiksi valittu Erkki Raerinne. Taitaa pelata C-junnuissa myös tulevan kauden. Mitään tietoa pelaajan kehityksestä Pohjolaleirin jälkeen ei itselläni ole.
 

Uncle Ben

Jäsen
Pientä päivitystä tälle osastolle. Nuorten SM-Liigan alkusarjassa KalPa on tällä hetkellä viidentenä, 14 peliä ovat tuottaneet 24 pistettä. Paikka kymmenen joukossa on siis tällä erää hallussa, mutta toisaalta yhdentenätoista oleva TPS on ainoastaan neljä pistettä KalPaa jäljessä. Tuossa sarjan keskivaiheilla on siis varsin tasaista.

KalPan ylivoimaisesti paras pistemies on Aleksi Klemetti, neljääntoista peliin 12 maalia ja 10 syöttöä. Tuolla saldolla irtoaa koko sarjan pistepörssin kärkipaikka. Klemetistä voisi kenties olla tulevaisuudessa KalPan ”Iikka Kangasniemeksi”, sopimushan hänellä on kevääseen 2020 asti. Leevi Aaltoselta ei ole vielä tällä tasolla erityistä maalijuhlaa nähty, kasassa on pisteet 3+3. Mutta nuorihan mies tietysti vielä onkin.

Myös B-juniorit ovat sarjassaan viidentenä, kahdestatoista ottelusta 21 pistettä. Parhaana pistemiehenä JYPistä siirtynyt Aleksi Käyrä, 12 ottelua 5+10, Benjamin Korhosella piste vähemmän, 7+7.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
A-Junnut nelosina eli menestyvää arsenaalia löytyy loppukauden edustukseen, jos äijät alkaa loppua
 

Uncle Ben

Jäsen
Nuorten SM-Liigan alkusarjassa KalPa sijoittui lopulta kuudenneksi. Paikka kymmenen joukkueen varsinaiseen SM-Liigaan tuli siis tienattua, pelit tuon sarjan osalta alkavat tällä viikolla. Aleksi Klemetti oli KalPan paras pistemies, hän sijoittui koko sarjan pistepörssissä kolmanneksi – 33 ottelua ja pisteet 21+22=43. Mikko Juusola puolestaan oli koko sarjan paras maalintekijä, 30 ottelua toivat pisteet 23+16=39. Mainittakoon vielä, että vuonna 2000 syntynyt Kim Nousiainen kasasi pakin paikalta 32 ottelussa tehot 3+19=22.

Leijonat.fi - Nuorten SM: Draamaa viime metreille – tässä loppusarjaan jatkajat

B-juniorit päätyivät omassa alkusarjassaan sijalle yhdeksän, paikka loppusarjaan tuli siis sielläkin. Kalpalaisia ei ole sarjan pistepörssin kärkisijoilla, paras pistemies oli Aleksi Käyrä, 31 ottelua ja pisteet 9+17=26, koko sarjan pistepörssisijoitus on kahdeskymmenes.

Leijonat.fi - BSM: Kärpät jyräsi alkusarjan voittoon – päätöskierroksella vielä jännitystä

C-junnujen puolella KalPa sijoittui oman karsintalohkonsa kakkoseksi, tarkoittaen jatkopaikkaa myös tällä osastolla.

Leijonat.fi - CSM: Karsintasarjat ohi – tässä päätöstilanteet

KalPan paras pistemies oli Anton Vierimaa, 19 ottelua ja pisteet 12+13=25. Täältä on kuitenkin syytä huomioida 2003 syntynyt Jeremi Tammela, ymmärtääkseni Jonnen ja Jussin velipoika. Hänelle pisteet 6+11=17 ainoastaan kahdeksassa ottelussa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Nuorten SM-Liigassa on edetty pudotuspelivaiheeseen. KalPa sijoittui sarjassa viidenneksi ja kohtaa puolivälierissä pykälää ylempää löytyvän JYPin. Kolmella voitolla jatkoon.

Aleksi Klemetti naputteli Nuorten SM-Liigan 18 peliin tehot 4+16 = 20. Hän siis oli KalPan paras pistemies, kuten alkusarjassakin.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja on muuten aivan täydet mahdollisuudet ottaa mestaruus A-junnuissa. Todella laadukas ja tasainen joukkue kasassa.

Toki osa joukkueista saa liiga-apuja ku pleijarit ohi. KalPalla ois edustuksessa Luostarinen, Ikonen ja Texier, joista tosin kaks viimestä tuskin A-junnuissa keväällä pelaisi. Yli-ikäsenä pelaamaan saa ottaa Leskisen. IPK:ssa lisää käyttökelpoisia yli-ikäisiä.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
A:lle välierissä Tappara vastaan kotiedulla. Kotipelit to ja su. Huomionarvoista on, että lauantaina 24.2 pelataan Tampereella. Eli aamulla liikkeelle ni kerkee molemmat pelit nähä Hakametsässä. Tarvittaessa pelataan vielä seuraavana tiistaina Tampereella ja torstaina Kuopiossa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onko tuossa junnujoukkueessa potentiaalisia liigapelureita?
Onhan sieltä ukkoja Liigassa käynyt. IPKlla kausi jo paketissa niin eiköhän sieltä ekana korvaajia tule. Piipponen tehnyt Sapkoa vastaan viisi maalia. Kokkola co sitten seuraavina. Kait sieltä on mahdollista jopa Kinnusen Sakua ottaa pakistoon..

Ei pitäisi sen suhteen olla Liiga jengillä hätää. Toki nyt saa A-junnutkin kelpo vahvistuksia, kun Liiga joukkue on parhaalla kokoonpanolla liikenteessä. Gymer/Mutanen taitaa olla vielä kierrossa. Ainut poissa on Valtteri Parikka.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
KalPa otti 5-1 kotivoiton Tapparasta sarjan avauksessa, kovan kolmannen erän turvin. Ahtonen 1+2, Könönen 0+2 parhaimpina pistemiehinä. Kokkolakin taisi maalin tehdä myös.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPan A-nuoret matkaavat finaalipeleihin! Tappara kaatui äskettäin välierien neljännessä osaottelussa Hakametsässä lukemin 3-5, Aleksi Klemetin hattutempun säestämänä, ja näin ollen KalPa etenee haastamaan Kärppiä mestaruudesta. Tämähän on A-junnuille eka kerta finaaleissa kymmeneen vuoteen ja vuonna 2008 tulikin sitä kultaa, josko nyt toistettaisiin tuo temppu. Kaikin puolin laadukas nippu vaikuttaa olevan nyt kasassa.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos käy niin huonosti, että miesten pelit loppuu tänään tai perjantaina, niin eikös sieltä vapaudu Ikonen, Texier, Luostarinen ja Leskinen? Vai onko nuo jo yli-ikäisiä?
 

Ylänahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chicago Blackhawks
Jos käy niin huonosti, että miesten pelit loppuu tänään tai perjantaina, niin eikös sieltä vapaudu Ikonen, Texier, Luostarinen ja Leskinen? Vai onko nuo jo yli-ikäisiä?

Kaikki noi saa pelata ikänsä puolesta ainakin ja lisäksi a-junnuissa on muistaakseni sääntö, että joukkueet saa käyttää maksimissaan viittä(5) -96 syntynyttä pelaajaa per ottelu eli tuon puolesta myös Gymer saisi pelata kun on -96 syntynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös