Jatkoaika Music Awards 70-luku

  • 6 619
  • 68

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Täytyy kommentoida jo ennen virallisia tuloksia sen verran, että olen yllättynyt juuri Ramonesin, myös Sex Pistolsin vähäisistä liputuksista. Saiko The Jam tai The Clash ainoatakaan mainintaa? Olivat kai Suomessa varsin suosittuja jo 70-luvun lopulla, Rockradio aloitti toki vasta 1980 ja silloin näitä bändejä ei voinut olla kuulematta.

Kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että 70-luku oli niin täynnä legendaarista musiikkia genrestä kuin genrestä, että joku "alaa muuttanut" levytys ja kaksikin jäävät näin epäsuositussa äänestyksessä väistämättä äänittä. 60-luku olisi myös kova, mutta itselleni helpompi vuosikymmen tehdä valintoja.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiitos äänestyksen järjestämisestä, @Ted Raikas. Tiesin että omat valintani olivat hyvin amerikkalaiskeskeisiä, ja että Suomessa jyräsi 70-luvulla brittiläinen ja kotimainen musiikki, mikä näkyikin äänestystuloksessa.

Joka tapauksessa olisi ihan saatanan kova juttu, jos joku pistäisi pystyyn samanlaisen äänestyksen suomalaisesta musiikista. Pääsisi äänestämään Isokynää, Wigwamia, Pekka Strengiä, Maaritia sun muuta. Luon tässä katseen nimimerkkiin @Ted Raikas siksi, koska hän selvästi osaa järjestää homman hyvin. Ei paineita @Ted Raikas, mutta jos joskus siltä tuntuu, niin nostan sulle hattua!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, piti toteamani aiempaan viestiin, että suomalaisten artistien ja bändien osuus oli huomattavan pieni äänestyksessä ja kotimaisia ei omalle listallenikaan yltänyt. Kertonee musiikin todella kovasta kansainvälisestä tasosta ja siitä, että maailmalla, etenkin Briteissä ja Yhdysvalloissa tuutattiin sellaista klassikkoa kehiin, että siinä on vaikeuksia valita. Kyllähän Suomessakin on laadukasta kamaa tehty 70-luvulla paljonkin.

@nummenkallio , ehdottamasi äänestys on kiehtova, mutta ainakaan itselläni ei ihan hetkeen tässä ole jaksamista järjestellä äänestyksiä ja varsinkaan laskeskella ääniä. Ei ole varsinaisesti mitään herkkua. Katsotaan, mutta mitään en lupaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän Suomessakin on laadukasta kamaa tehty 70-luvulla paljonkin..

Mä jätin Isokynät, Wigwamit, Pekka Strengit ja Maaritit pois kun ajattelin että ne tulevat erikseen. Mutta my bad, ei olisi pitänyt olettaa.
@nummenkallio , ehdottamasi äänestys on kiehtova, mutta ainakaan itselläni ei ihan hetkeen tässä ole jaksamista järjestellä äänestyksiä ja varsinkaan laskeskella ääniä. Ei ole varsinaisesti mitään herkkua. Katsotaan, mutta mitään en lupaa.

Okei, vaativathan nämä panostusta. Joka tapauksessa kiitos panostuksestasi tähän saakka. Katsellaan!
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Äänestyksessä vähille äänille jääneitä laatulevyjä esim. Lou Reed - Transformer, Beatles - Let it be, Hurriganes - Road runner, Bob Marley - Burning, Uriah Heep - Look at Yourself, Camel - Mirage, Eppu Normaali - Maximum Jee Jee, Kari Peitsamo - Jatsin syvin olemus, Emerson Lake and Palmer - S/T, The Who, Leonard Cohen.... Äänestyksen voittanutta Led Zeppeliniä en koe itselleni mitenkään läheiseksi, taika vaan ei toimi. Stairway to Heavenin sanoitus on minulle liian runollinen ja rokkibiisit tylsiä. Kiitokset järjestämisestä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Ted Raikas, hienoa että olit valmis uhraamaan osan kesästäsi tällaiseen äänestykseen, otit vielä pari rekesi kannoille hypännyttä veljeä mukaan!
Nämä äänestykset saattavat näyttää yksinkertaisilta osallistujille, mutta vetäjältä ne sitovat kummasti aikaa.
Tuloksista nautin, palautui muistoja, tunnelmia. Levariini pitäisi vaihtaa rca-johtopari jotta pääsisin kuuntelemaan Tubular Bellssiä, käyttämätön uusi äänirasia on ollut kaksi vuotta kelkassa odottamassa. Joo, ehkä olisi pitänyt Oldfield nostaa listoilleni. Mielenkiintoisia uusia nimiä olivat esim. Steve Hillage ja Baby Huey, yritän tutustua.
Zappa, Rush ja Yes. Mahavishnun jutut jotenkin upposivat, myös Yesin jotkut vedot pystyn sulattamaan, mutta kyllä se on myönnettävä: ei arveen kapasiteetti, keskittymiskyky riitä levyllisiin. Genesis menee helpommin. Ja Floydin Ummagummakin.
Heitän tähän muutaman tunnelman, muistelun 70-luvulta veljeni levykokoelmasta: Exception 00.04 tai sitten se oli Exceptionin 5, neulatin vinyyliä urakalla. Bobby Blandin Dreamer: mustia hoikkia naisia bikineissä levyn kannessa ja avausraita Ain't No Love In the Heart on the City, se oli jostain syystä helvetin kova, samoin kuin Freddie Kingin Larger Than Life-levyn Ain't that I don't Love You. Merkillistä kuinka jotkut raidat tuli aina valittua, yhä uudelleen. Samaan kastiin kuului jokin Climax Blues Bandin biisi, en muista nimeltä, Allmanien Win, Lose or Draw-albumilla oli myös joku magneetti minulle.
Ja sitten naiset. Frida näkyi sen ajan mediaympäristössä kyllä, oli sexympi kuin Agnetha mutta mä rakastuin levyltä ääneen: Linda Ronstadt. Ja levy oli Hasten Down the Wind. Olisi pitänyt vetää sekin kymppilistaan, Tubularin viereen. Ja Oxygene, sekin vielä. Myöhemmin rakastuin sitten Emmylou Harrisiin, Evangeline ilmestyi toki kahekskytluvulla vasta.
Tulipa vuodatettua mutta tämä äänestys sai tosiaan muistoja herätettyä.

Ja arvee lisäys: minäkin jätin Suomi-osaston noteeraamatta. En siksi, että se olisi mitätön, sekundakamaa vaan seiskytluku oli vain niin mahtavaa ilotulitusta. Einarin polkupyörän ensikuuleminen oli minulle varmaan yhtä merkittävä kuin Floydin Timen vaikutus. Suomi-seiskytluku olisi oman äänestyksen arvoinen. Minä en lupaudu, ehkä joku muu siihen on vaikka ensi kesänä valmis.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SIlti täytyy ihmetellä hieman, että tämä tukevan keski-ikäinen rockhenkinen joukko on niin vieraantunut Aerosmithin ja Kissin 70-luvun puolivälin tuotoksista. Vissiin sitten eri musat soineet. Meitsi kuunteli niitä kehdossa rakkaassa Kouvolassa, ja ne soivat päässä vieläkin.

Tuolta se kuulostaa teille muille:

Aerosmith: No More No More
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
SIlti täytyy ihmetellä hieman, että tämä tukevan keski-ikäinen rockhenkinen joukko on niin vieraantunut Aerosmithin ja Kissin 70-luvun puolivälin tuotoksista.
Mitään vieraantunut. Nuo eivät vain pärjää tässä vertailussa. Ei se riitä, että on vaan niin saatanan rock. Musassa pitää olla hiukan keskivertoa enemmän ideaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tukevan keski-ikäinen rockhenkinen joukko on niin vieraantunut Aerosmithin ja Kissin 70-luvun puolivälin tuotoksista.
En innostunut Kissistä kovinkaan paljon edes silloin 70-luvullakaan. Hirveä pettymys kun serkun levyhyllystä löytyi Destroyer, kansikuva asetti kovat odotukset, mutta levyn sisältö ei sitten vastannut rajuudessaan kansikuvan antamaa mielikuvaa. Judas Priest oli paljon parempi. Enkä edelleenkään Kissiä pidä mitenkään merkittävänä yhtyeenä.

Aerosmithiin tutustuinkin vasta Guns n' Rosesin "kautta" kahdeksankymmentäluvun lopulla.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitään vieraantunut. Nuo eivät vain pärjää tässä vertailussa. Ei se riitä, että on vaan niin saatanan rock. Musassa pitää olla hiukan keskivertoa enemmän ideaa.

Aivan loistava esimerkki viestistä, jossa ei oikeasti tiedetä asiasta mutta kommentoidaan kuvitteellisesti jostain ylempää. Arvon nimimerkki Leon, uskon että pystyt parempaankin.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Joskus yksinkertainen on nerokasta. Sama pätee myös Ramonesiin musikkiin ja millaisia vaikutteita se jätti jälkeensä. Uskaltaisin melkein väittää, etteivät ne - vaikutteet - olleet yhtään pienemmät kuin puhuttuaessa noista 70-luvun jättiläisistä.

Ramonesia kyllä aliarvioidaan musiikillisesti. Tietenkin tämä on helppoa puhuttaessa bändistä, joka on myynyt enemmän t-paitoja kuin levyjä, mutta kyllä Ramonesilla myös myös musiikilliset vaikutteet ovat hyvin laajat rock-musiikin saralla. Jos olisin tähän äänestyksen osallistunut, niin olisi kyllä löytynyt ainakin top-10 bändien/artistien listalta pelkästään tuolla perusteella.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
En innostunut Kissistä kovinkaan paljon edes silloin 70-luvullakaan. Hirveä pettymys kun serkun levyhyllystä löytyi Destroyer, kansikuva asetti kovat odotukset, mutta levyn sisältö ei sitten vastannut rajuudessaan kansikuvan antamaa mielikuvaa. Judas Priest oli paljon parempi. Enkä edelleenkään Kissiä pidä mitenkään merkittävänä yhtyeenä....

Sama juttu itsellä KISS:in osalta. En innostunut silloin aikanaankaan. Jotenkin tuntui liian teennäiseltä tuolloin. Myöhemmin olen kyllä oppinut arvostamaan tiettyjä yksittäisiä biisejä. Myhemmin samaan kategoriaan joutui mun kohdalla Mötley Crüe. Ei vaan osunut eikä uponnut.
 

Sapergia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, San Jose,Everton
Hyvä topic, pitääkin kaivella perinteiset vinyylit taas esiin,ja laittaa B&O:hon soimiaaan, Huomasin omistavani 9/10 suosituimmista levyistä, näköjään perusjutut on hallussa mutta aikoinaan kitarasankarin uraa haaveilleena, löytyy vielä Frank Marino, Rory Gallagher, Dixie Dregs, Ted Nugent, Al Dimeola, Magnum, Toto ja livenäkin nähty Mountain
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
nähty Mountain

Hieman aiheen vierestä, missä olet nähnyt Mountainin ja milloin? Siinä oli/on pirun kova orkka, Creamia raskaammassa tenhossa. Leslie West pitäisi roudata säröisen skebansa kanssa pyörätuolissa tännepäin maapalloa, kun vielä vanhassa kannossa on virtaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kuusrockissa nuo ainakin olivat 80-luvulla, vaimoni oli paikanpäällä.

Aivan, Pappalarditonta aikaa jo, mutta Mark Clarke oli yhtyeeseen kova tekijä bassoon silti. Leslie tuskin on tinkinyt kovaäänisyydestä ja raskaudesta!
 

Sapergia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, San Jose,Everton
Mountain oli Kuusrockissa 1995 ja Leslie West oli silloin hyvässä iskussa. Tuntematon Mighty Flyers myös, ainakin baarissa...
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mountain oli Kuusrockissa 1995 ja Leslie West oli silloin hyvässä iskussa. Tuntematon Mighty Flyers myös, ainakin baarissa...
Ei vaan jo -85, tuolloin kymmentä vuotta myöhemmin Kuusrockia ei enää ollut olemassakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös