To 5.10.2017 Lukko - Kärpät

  • 2 983
  • 11

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eilen pelanneet, ja pelinsä voittaneet Lukko ja Kärpät eivät kovin pitkää lepoa saa vaan iskevät tänään yhteen Rauman Äijänsuolla kello 18.30 alkavassa pelissä. Mollivoittoisesti sujuneen viime kauden jälkeen kumpikin joukkue on aloittanut tämän kauden erittäin hyvin: Lukko on sijalla kaksi tasapisteissä JYPin kanssa, tosin yhden pelin enemmän pelanneena ja Kärpät löytyy sijalta neljä. Eroa Lukkoon on kaksi pistettä, pelejä on sama määrä pelattuna eli 11.

Kärpistä suurimman huomion keräävät kaksi Lukkotaustaista pelaajaa eli Liigan pistepörssissä toisena oleva ja kahdeksalla maalilla maalipörssiä johtava Charles Bertrand, tosin JYPin Puustisella on sama maalimäärä ja yksi peli vähemmän pelattuna. Tykkäsin kovasti Bertrandin pelaamisesta silloin hänen ensimmäisellä täydellä kaudellaan eli 2011-12 ja on mukava nähdä että homma toimii taas heikohkon viime kauden jälkeen. Toinen Lukkotaustainen pelaaja on puolustaja Miika Koivisto joka puolestaan johtaa puolustajien pistepörssiä, ja kolmantena seurattavana Kärppänä voisi olla vaikka koko pistepörssiä tehoilla 1+13 johtava Julius Junttila. Kärppien valmentajana tällä kaudella aloittanut Mikko Manner herätti lähinnä hymähtelyä asioista tietämättömien taholla mutta näemmä homma toimii heti kuin ajatus.

Hyvin on aloittanut kotijoukkue Lukkokin uuden päävalmentajansa Pekka Virran komennossa. Peli on Lukkolaisittan poikkeuksellisen hienoa ja eilen tuli Hämeenlinnasta neljäs peräkkäinen voitto ja Lukon puolustus on varsinkin toiminut alkukaudella erinomaisesti: 17 päästettyä maalia. Enää ei voi hehkuttaa sataprosenttista alivoimapeliä, sillä sekä TPS että HPK ovat onnistuneet nyt Lukkoa rankomaan jäähyjen aikana. Alivoimaprosentti on edelleen hyvä, 95,12 kun se Kärpillä on 85,71.

Lukon ylivoimapeli toimi ihan sarjan alussa niinikään hyvin, mutta nyt siinä on pientä takkuilua ollut ilmassa. Tilaisuuksia kyllä tulee, mutta kaksi peliä peräkkäin on jo mennyt ilman ylivoimamaalia. Yv-prosentit ovat Lukolla 19,57 ja Kärpillä 13,95 eli erikoistilannepelaaminen Lukolla on jonkin verran Kärppiä parempaa.

Lukosta kannattaa seurata Janne Kerästä, jo ihan pelkästään senkin takia että Ville Vahalahden päässä vuosikausia loistanut kultainen kypärä vaihtoi kantajaa eilisen pelin jälkeen ja on nyt tehot 6+3 tehneellä Keräsellä. Vahalahdella on sama pistemäärä mutta vähemmän maaleja eli 2+7.

Tuli vähän Lukkovoittoinen sepitys mutta Kärppien kannattajat osaavat ja voivat tietysti omista suosikeistaan kirjoittaa enemmän. Pistänpä nyt piruuttani vielä kokoonpanotkin tähän jatkeeksi.

Lukko

Mv: Kähkönen (Ylönen)

I: Niskala-Motin; Vahalahti-Hillding-Koivisto
II: Marttinen-Riikola; Keränen-Ilomäki-Fleury
III: Ahonen-Mäkinen; Koivistoinen-Tiivola-Suuronen
IV: Liedes-Friberg-Claireaux
(seiskapakki Sevänen)

Eli ainoa muutos eiliseen on Atte Mäkisen tulo Ahosen pariksi ja Seväsen siirtyminen vilttiketjuun.

Kärpät

Mv: Rynnäs (Vehviläinen)

I: Koivisto-Mäkelä; Junttila-Ruohomaa-Bertrand
II: Kukkonen-Niemelä; Mäenalanen-Lasu-Kupari
III: Kivihalme-Hakanpää; Sailio-Humaloja-Vartiainen
IV: Kestilä-Ikonen-Junnila
(seiskapakki Ronkainen)

Tuomarit: Boman-Leppänen (Hägerström-Niskanen)
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Kaapo se vaan jatkaa maalilla. Sebastian Ylönenkin on (ranskalainen) asia! Mutta ei totta vieköön ole Kähkösen otteissa ollut moitteen sijaa, tai no eilen vähän pomppi, mutta kiekon edessä kuitenkin oli yhtä vailla kaikissa kudeissa.
Lukolla paketti on kasassa hyvin tällä hetkellä, ja pelejä on kiva katsoa. Jännä (tosi jännä) nähdä poikkeaako Lukon pelaaminen jotenkin viime viikon Pelicans-ottelusta johon lähtökohdat oli vähän vastaavat ja Lukko hiukan ottavana osapuolena, pl vastustaja oli levännyt muistaakseni
 
Lukko lähtee ennakkosuosikkina tänään kaukaloon. Heillä on löytynyt hyvä meininki heti alusta, kuten myös Kärpilläkin, mutta ennustaisin Virran pelitavan soveltuvan tämän päiväiseen vastustajaan hyvin. Ylivoima rokkaa kotijoukkueella ja vähän arvelen sieltä löytyvän se ero maalien teossa tänään.

Kärppien mahdollisuus on siinä, että alku pysyy tasaisena ja jalat lähtevät irtoamaan pelin edetessä. Mikäli pelihuumori pysyy korkealla, niin mahdollisuudet ovat raapia jopa täyttä pistepottia mukaan, mutta se vaatii jo oikein hyvän pelin. Jotenkin tuntuu, että ok peli on tarjolla vaan se ei mahda Lukkoa vastaan riittää. Saas kuitenkin nähä miten käy :)
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kärpät oli ilkeä vastustaja tänään. Kovaa estämistä, kahvaamista, repimistä ja blokkeja. Hienosti Kärpät hyödynsi erittäin sallivan tuomarilinjan, eipä siinä muuta. Eteenpäin ja pelit jatkuu.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Molemmat maalivahdit olivat loistavia ja tekivät pelistä tasaisen. Paikkoja oli molemmilla nipullinen, mutta eipä auta kun on ammattilaiset maalissa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kärpät oli ilkeä vastustaja tänään. Kovaa estämistä, kahvaamista, repimistä ja blokkeja. Hienosti Kärpät hyödynsi erittäin sallivan tuomarilinjan, eipä siinä muuta. Eteenpäin ja pelit jatkuu.
Ai. En ihan tuolla tavalla peliä nähnyt, mutta näkökykymme rajoillahan me näitä katsellaan. Kohtuullisen mielenkiintoinen ja ajoittain vauhdikaskin otteluhan tuo oli, vaikka edellisenä päivänä pelatut näkyivät selvästi molempien otteissa.

Kähkönen oli kyllä tämän ottelun ylivoimaisesti paras pelaaja. Lukko olisi vain hyvän maalivahdin kanssa todennäköisesti hävinnyt selkeämmin numeroin. Rynnäs ei lähellekään yhtä pahoihin torjuntoihin joutunut.

Mahtaa Ilomäellä jäädä ne kaksi hutia pomppivaan kiekkoon mieleen. Jotenkin kovin koominen tilanne se voittomaalin synty oli.
 
Mietin juuri, että olisi kohtalaisen "hauskaa", jos tuollainen tulisi 7. finaalin jatkoajalla.
Siinä Peltolan Jukan tyhjät katseet kalpenisi, kun kaksi kertaa kiekon ohi sutinut "arttuilomäki" katsoisi tilanteen jälkeen kauas aika-avaruuteen.

Kaapo oli kyllä liekeissä tänään. Tosin Sailio eikä Calle saanut kumpikaan kiekkoa kattoon ratkaisevalla hetkellä, mutta sehän ei ole Kähköseltä pois. Rynnäkseltä myös loistava peli.

Ensimmäinen ja viimeinen kymppi oli kyllä molemmat aika nihkeää menoa. Pleijareissahan tuo otteluruuhka on sitten äärimmäinen. Saa nähdä miten nykyisellä pelityylillä jaksaa vetää.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kärpät sai sitten kunnian olla ensimmäinen kolme pistettä Äijänsuolta tällä kaudella vienyt joukkue. Eikä lopputulosta 1-2 voi mitenkään vääryytenä pitää, kyllähän Kärpät parempi tänään oli. Mutta vaikka tappio tulikin niin kyllä mä silti tykkäsin että hyvä peli nähtiin.

Lukko tuli alussa todella lujaa päälle ja siinä kieltämättä olisi joku huonompi joukkue voinutkin olla pari maalia takaa-ajoasemassa alta viiden minuutin. Kärpät ei ollut, ja ensimmäisen erän edetessä vieraatkin saivat sitten jo juonen päästä kiinni. Joakim Hillding alkaa pikku hiljaa pääsemään vireeseen, nyt hän teki jo kauden kolmannen maalinsa ja pelasi muutenkin parhaan pelinsä Lukossa.

Nyt Lukko on näemmä ruvennut päästämään sen yhden pakollisen alivoimamaalin peliä kohti sillä Kärpät tuli Junttilan ylivoimamaalilla tasoihin. Se oli tekemällä tehty maali.

Toinen erä, vaikka maalittomaksi jäikin ja torjunnatkin näyttivät vähän toista, oli puolestaan Kärppien heiniä. Hyvät maalivahdit kuitenkin hoitivat hommansa.

Kolmas erä oli taas minusta tasaisempi kuin toinen erä, ja Lukollakin siinä oli omat paikkansa vaikkapa johtomaaliin. Kärpät sen kuitenkin teki, monen pompun kautta ja lopulta videotarkistuksen päätteeksi. Sitten kun Lukko rupesi hakemaan riskillä tasoitusta lopussa, oli esim. Bertrandilla läpiajo mutta Kaapo hoiti senkin.

Eipä tässä juuri jossiteltavaa ole. Lukko pelasi hyvin mutta Kärpät vielä paremmin. Ja tolppien välistä ne pelin ykköstähdet löytyivät, Liigan paras maalivahti Kaapo Kähkönen oli jälleen Lukon ykkösmies mutta hyvin Rynnäskin pelasi.

Joakim Hillding tuli tuossa aiemmin jo kehuttua. Saapa nähdä jos hänestä vielä pelimies tulisi, kunhan syksy tästä etenee? Muutkin ykkösketjun miehet olivat ne Lukon onnistujat, eli Vahalahti ja Koivisto, ja Vahalahti näemmä otti sen Keräselle yhden pelin ajaksi lainaamansa kultakypärän takaisin jo lauantaiseen peliin.

Ilomäen johtama kakkosketju laidoillaan Keränen ja Fleury ei nyt pystynyt samaan kuin eilen Hämeenlinnassa. Ei ollut tilaa eikä aikaa Kärppiä vastaan.

Puolustajista Jyri Marttinen pelasi ihan kelpo pelin. Kai häneenkin pikku hiljaa tottuu?

Yleisöäkin oli paikalla liki kauden ennätys, 3315. Olikohan jotain ilmaislippuja liikkeellä kun pikkuväkeä näytti olevan niin paljon?
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Näkikö joku paikan päällä, mitä siinä Sailion 1. erän jäähyssä tapahtui? Ja liittyikö Virran hermostuminen siihen tilanteeseen vai johonkin muuhun? TV:stä ei näytetty tuota ensimmäistä tilannetta ollenkaan, saimme tyytyä Virran tuimiin katseisiin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näkikö joku paikan päällä, mitä siinä Sailion 1. erän jäähyssä tapahtui?

Sailio löi vaihtoaitioin edessä Suurosta nyrkillä naamaan, hanska oli kyllä kädessä, mailaa ei. Olisi tuosta mielestäni voinut antaa enemmän kuin 2 min väkivaltaisuudesta, mutta eilen tuomarilinja oli salliva, tosin tasapuolinen.

Sailio pelasi muuten eilen hyvä ottelun, ärsytti Lukkolaisia läpi ottelun ja sai mm. kalastettua Mäkiselle jäähyn (tuo vihellys olikin ainoa ns. kevyt jäähy)
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En nähnyt kuin viimeiset n. 43 minuuttia ja voisi kaiketi todeta että lopputulos on oikea. Oli siinä Kärpillä loppupeleissä kuitenkin paremmat paikat lisämaaleihinkin, kun Lukolla alkoi paikoissa ihmeellinen vastuun pakoilu. Yrittiköhän Koivisto ja Vahahti tehdä Hilldingistä väksin maalitykkiä, kun poikkeuksetta melkein kaikki paikat rakentuivat Jokkelle? Hyvä kuitenkin että Hillding pääsi paikoille eilen varmaan yhtä monta kertaa kuin aikaisemmissa 11 pelissä yhteensä. Kärppien voittomaalista voinee todeta että Ilomäellä on liian nopeat kädet :)
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.97
  • 3.70
  • 3.50
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös