Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 756 508
  • 8 640

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
NHL:ssä on 30 joukkuetta, joilla ei tämä tiedossa ollut. Aho varattiin vasta toisella kierroksella (tai aika monet olivat silloin sitä mieltä, että jo toisella), eli jokainen NHL-joukkue passasi hänet ensimmäisellä kierroksella. Pulju sen sijaan otettiin ekan kierroksen vitosena.

Erehtyminen on inhimillistä ja ihmisiähän scoutitkin ovat. Aika moni joukkue passasi myös Henrik Zetterbergin ensimmäisellä, toisella, kolmannella, neljännellä, viidennellä sekä kuudennella kierroksella kunnes Detroit varasi hänet seitsemännellä kierroksella numerolla 210. Eikö olekin hämmästyttävää että tuota potentiaalia ei kovin moni nähnyt?
 

Wire

Jäsen
Tuo koordinaatio-ongelma selittyy osittain sillä, että Pulju ei ole vielä "sinut" kehonsa kanssa, toisaalta hänellä on ollut ongelmia esim valita oikeanpituista mailaa. Tämän kanssa taisteltiin jo Kärpissä aika paljon.

Montako vuotta tätä syytä vielä meinataan käyttää?

Nyt vaan Jesse nöyränä eteenpäin ja tehdä kaikki hommat viimeisen päälle.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Edelleen uskon että Pulju on vaan liian "kakara". Nyt englanti on jo auttavalla tasolla joten oppiminen helpompaa. Todellakin voi viedä yli vuoden oppia kieli jolla ei osaa yhtään lausetta ilmaista, kun ympäriltä kuuluu vain "siansaksaa".

Parempi nyt aloittaa isolla vastuulla ylhäällä.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
toisaalta hänellä on ollut ongelmia esim valita oikeanpituista mailaa. Tämän kanssa taisteltiin jo Kärpissä aika paljon.

Tätähän on siis tehty jo pari vuotta ainakin. Miten ihmeessä oikeanpituisen mailan löytyminen voi olla noin vaikeata?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
NHL:ssä on 30 joukkuetta, joilla ei tämä tiedossa ollut. Aho varattiin vasta toisella kierroksella (tai aika monet olivat silloin sitä mieltä, että jo toisella), eli jokainen NHL-joukkue passasi hänet ensimmäisellä kierroksella. Pulju sen sijaan otettiin ekan kierroksen vitosena.

Jeps, mutta Aho pelasikin huikean vuoden Liigassa draftin jälkeen. Tämän lisäksi veti päälle onnistuneet MM-kisat ja World Cupin ennen NHL:ään siirtymistään. Potentiaali näyttä vuosi draftin jälkeen täysin erilaiselta.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Montako vuotta tätä syytä vielä meinataan käyttää?

En tiedä, itse näin preseasonilla Puljujärven joka ei osannut käyttää kehoaan kovinkaan hyvin niin varmaan ainakin tällä hetkellä? Voihan se olla, ettei Jessestä tule koskaan mitään umpikätevää kaveria.

Unohtui mainita tuo Jessen peliasento, siinäkin näyttäisi olevan vielä aika paljon tekemistä. Näyttää siltä, ettei Pulju a) saa johdettua voimareservejään tehokkaaseen kiihdytykseen ja b) asento vaikuttaa epävakaalta, mikä heikentää tietysti kiekonkäsittelyä ja etenkin lyöntilaukausten teknistä suorittamista.

Ongelmat peliasennossa tietysti kertautuvat sitten ihan jokaisella pelin osa-alueella.

Itse uskon että Jessen taustajoukot ovat melko kyvyttömiä havainnoimaan heikkouksia ja luomaan harjoittelumetodeita ja miekkosen oma ymmärrys tällaisista asioista ei ole myöskään kovin korkealla tasolla. Pahimmillaan tämä johtaa täydellisesti hukattuun potentiaaliin. Tietysti pelkkää arvailuahan tämä on minun osaltani.

Samaa mieltä siitä, että nöyränä eteenpäin ja kaikki viimeisen päälle, mutta voisi tehdä hyvää saada asiantuntevammat taustajoukot? Tietääkö kukaan, onko tuolla rintamalla tapahtunut mitään muutoksia?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Erehtyminen on inhimillistä ja ihmisiähän scoutitkin ovat. Aika moni joukkue passasi myös Henrik Zetterbergin ensimmäisellä, toisella, kolmannella, neljännellä, viidennellä sekä kuudennella kierroksella kunnes Detroit varasi hänet seitsemännellä kierroksella numerolla 210. Eikö olekin hämmästyttävää että tuota potentiaalia ei kovin moni nähnyt?
Zetterberg oli jollain tavoin poikkeustapaus, sillä hän pelasi varaushetkellä Timråssa ykkösdivaria ja sikäli hänen potentiaalia eivät niin kovin monet NHL-scoutit olleet tosiaan päässeet näkemään. Hän ei ollut ollut mukana nuorempien mm-kisoissa ennenkuin 99 pelasi kolme peliä kiikaritehoilla u20-kisoissa. NHL:ään Zeta nousi vasta 22-vuotiaana.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Tapaamme sanoa, että sokeakin skoutti näkee, kuka osaa luistella, syöttää ja kuljettaa. Tärkeämpää on pelikäsitys ja se, miten pelaaja osaa pelata vaistoilla. Sitten tuleekin nämä asiat, miten pelaaja pelaa sydämellä ja kilpailee päivästä toiseen. Ja se on asia, mitä ei katsomosta helposti näe, Kekäläinen avaa.

Boldaamaani kohtaa voi hyvin soveltaa myös Puljujärveen. NHL:ssä kaukalo on pienempi, pelin tempo ja pelaajien vauhti Eurooppaa isompi, ja siellä se vaistoilla pelaaminen on aivan keskiössä, pelaatpa sitten 3.pakkiparissa tai 1.sentterinä. Peliälyä se vaistoilla pelaaminen tietyllä tapaa on, ja pelaaja tekee pelin aikana tuhansia pieniä ratkaisuja, joista muodostuu se kokonaisuus. Sijoitutko omalla alueella metrin väärään vai oikeaan paikkaan, menetkö kiekolla liian lähelle vastustajaa ja annata vastustajalle paikan pelata mies tai kiekko pois, menetkö kiekottomana metrin liian pitkälle ja suljet itsesi syöttösuunnalta kun kiekollinen haluaisi syöttää, jne jne.

Tämä ei tarkoita etteikö Puljullakin peliälyä olisi, ja vaistoilla hänkin osaa pelata, mutta NHL:ään se peliäly ja vaistoilla pelaaminen ei toistaiseksi riitä. Puljujärven lahjakkuus on perustunut pitkälti loistavaan luisteluun ja laukaukseen, mutta peliälyn puutteesta johtuen hän ei pääse käyttämään noita kumpaakaan läheskään maksimaalisella tavalla. Lisäksi Puljulta löytyy kiekollista juonikkuutta jolla osaa pelata paikkoja varsinkin itselleen, ja noilla pärjäsi paremmin Euroopassa ja esim. U20-kisoissa, mutta NHL:ssä kliseisesti sanottuna sitä tilaa on vähemmän jolloin ei riitä että olet juonikas, vaan pitää olla lisäksi pirun nopea pelipää ja maalipaikkaan pääsyssä auttaa myös ne hyvät kädet.

Kaukalon kokoa ja tempoa vieläkin isompi juttu on ne vastustajat, jotka NHL:ssä on tietenkin maailman parasta luokkaa. Junnuissa ja tietyissä määrin jopa Liigassa saa usein vastustajan pakin haastettua tai jopa pelattua ulos kun laitat nopeat jalat liikkeelle ja haastat luistelulla, NHL:ssä isotkin pakit on niin hemmetin hyviä sijoittumaan, ettei heitä pelata pelkällä luistelulla yleensä pois, ja jos et osaa suojata kiekkoa luistelun lisäksi, niin nopeasti se tikkari viedään lavasta. Esim. McDavid pystyy kiekollisena dominoimaan luistelullaan, mutta ei hänenkään peli pelkästään siihen perustu, vaan ne kädet tekee jatkuvasti luistelun mukana oikeita ratkaisuja, ja McJeesuksen kiekon suojaus kovassa vauhdissa on järkyttävän kovalla tasolla. McDavidia on tietenkin epäreilua verrata oikeastaan kenenkään, mutta pointtina on se, ettei Puljun kiekollinen taito sekä kiekollinen peliäly ole sillä tasolla, että tuosta todella hyvästä luistelusta saisi NHL:ssä riittävästi irti. Jos vaikkapa Niko Kapasella olisi ollut Puljun luistelu, fysiikka ja laukaus, niin olisi ollut aika pirun kova seppä NHL:ssä.

Vaistoilla pelaaminen kehittyy iän myötä, ja sitä voi jopa harjoittaa eri harjoitteilla, kuten NHL:n puolella paljon tehdäänkin. Peliäly taas ei kehity enää aikuisena merkittävästi, eikä sitä voi hankkia lisää. Puljusta voi vielä hyvinkin tulla hyvä pelaaja NHL:ään, ja noita pidemmän polun kautta tulleita lupauksia löytyy kyllä muitakin. En kuitenkaan itse usko että Puljusta koskaan tulee hyvää 1.ketjun NHL-pelaajaa. Voin hyvinkin olla väärässä, mutta pidän todennäköisempänä että Puljusta voisi mielummin kuoriutua 2-3.kentän voimahyökkääjä. Se voi vaatia vielä useampia kausia AHL:ssä, ja fysiikkaa Puljun pitäisi edelleen saada paremmalle tasolle. On myös aivan mahdollista, ettei Pulju tule merkittäviä määriä NHL:ssä pelaamaan, ja tulee aikanaan takaisin Eurooppaan. Pulju ei kuitenkaan vaikuta ''maitojunalaiselta'', vaan varmasti halua on päästä NHL:ään, vaikka se veisi aikaa ja vaatisi isot määrät työtä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lyhyesti vielä jatkoa edelliseen. En tiedä tarkalleen että onko Puljulla sellaista pelurin päätä jota maailman huipulla pelaaminen myös vaatii. Pelurin päällä tarkoitan sitä hirveää kilpailullista viettiä, halua olla muita parempi, ja halua tehdä raakaa duunia päivästä toiseen. Tuosta raa'asta duunista joku taisi jo kirjoittaakkin toisella sivulla. Laineeltahan se pelurin pää löytyy, nauttii vastuusta ja paineesta, hirveä halu olla muita parempi, ja siihen päälle vielä armoton harjoittelija. Voihan se olla että Puljukin on noita, mutta vähän on jäänyt kuva sellaisesta kieliposkella -tyypistä, joka ei välttämättä ihan käsittänyt että mitä se NHL:ssä pelaaminen vaatii, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Toivon että Pulju vielä lyö läpi NHL:ään, ennemmin tai myöhemmin, ja olipa se rooli sitten vaikka 4.kentän työmyyrä. Jotku kutsuu jo Puljua flopiksi, joka ei tule koskaan tekemään pidempää uraa NHL:ssä, niin minäkin ajattelin aikanaan Joel Armiasta, mutta niin vain siitä ''laiskanpulskeasta'' lahjakkuudella ratsastaneesta maalitykistä kuoriutui kova treenaaja, joka pelasi hienon viime kauden Winnipegin alempien kenttien voimahyökkääjänä / rouhijana. Armia on hieno esimerkki myöhemmin kypsyneestä pelaajasta, josta kuoriutuu jopa varsin eri roolin pelaaja, kuin mihin on alunperin erikoistunut. Nostan Armialle hattua, että jaksoi painaa kolme kautta bussiliigassa, ja tulla vaikeampaa kautta NHL:ään, ja se että on vielä pystynyt muuntautumaan maalintekijästä kiekottoman pelin osaajaksi, joka toki edelleen osaa tehdä maaleja.

En tiedä, jotenkin tuntuu, että Puljun kannalta kohta paluu liigaan ja Kärppiin voisi tässä kohtaa olla se paras ratkaisu. AHL vaan taitaa valitettavasti murentaa lisää jo olemattomaksi murentunutta itseluottamusta. Kausi kotona voisi tehdä hyvää.

Itseluottamuksen kannalta paluu Kärppiin voisi olla hyvä ratkaisu, mutta pelillisen kehityksen sekä jopa henkisen kehityksen vuoksi on parempi jatkaa AHL:ssä. Puljulla on edelleen pelillisiä puutteita, jotka nimenomaan korostuu P-Amerikkalaisessa lätkässä, joten olisi vähän hölmöä lähteä takaisin isoon kaukaloon, kun on vuoden kerennyt oppia P-Amerikan pelityyliä ja pienempää kaukaloa. AHL on myöskin maineeltaan bussiliiga jossa ei ole kovin loistokasta jääkiekkoilijan elämää, ja se on myöskin nuoria pelaajia koskien AHL:n tarkoituskin. Tehdä pojista miehiä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Artemi Panarin pelasi aikanaan vastaavan ikäisenä osan kaudesta MHL:ssä. Blake Wheeler aloitteli uraansa yliopistossa ei niin loistokkaalla tavalla. Nino Niederraiter pelasi NHL:ssä 51 peliä joissa tehot 1+0. Mark Scheifele pelasi junnuissa. Ryan Johansen teki NHL:ssä 21 pistettä 67 ottelussa. Jaden Schwartz pelaili yliopistossa. Jonathan Drouin pelasi NHL:ssä tehden peräti 32 pistettä 70 otteluun. Seuraavalla kaudella pääsi farmiin oltuaan huono.

Joo kenestäkään ei tullut mitään.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Iltapulun mielestä Jesse on joutunut sopimuskikkailun uhriksi

- Voimme lähettää hänet (Puljujärven) AHL:ään ja kutsua takaisin. Jos taas lähetämme Kailerin alas, voimme kutsua hänet takaisin ylös vasta, kun heidän (AHL-joukkueen) kausi on päättynyt, Edmontonin GM Peter Chiarelli kertoi taannoin Edmonton Journalin haastattelussa.

Sopimusten osalta tilanne keikahtaa kuitenkin päälaelleen siinä vaiheessa, kun Yamamoto on pelannut yhdeksän ottelua NHL:ssä.

Yamamoton tulokassopimus astuu nimittäin voimaan, mikäli hän pelaa kymmenen ottelua NHL:ssä. Tätä Edmonton pyrkii todennäköisesti välttämään, sillä seuran kannalta tulokassopimuksen siirtäminen ensi kaudelle olisi palkkakattonäkökulmasta erittäin järkevää.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Peliäly taas ei kehity enää aikuisena merkittävästi, eikä sitä voi hankkia lisää. Puljusta voi vielä hyvinkin tulla hyvä pelaaja NHL:ään, ja noita pidemmän polun kautta tulleita lupauksia löytyy kyllä muitakin. En kuitenkaan itse usko että Puljusta koskaan tulee hyvää 1.ketjun NHL-pelaajaa. Pulju ei kuitenkaan vaikuta ''maitojunalaiselta'', vaan varmasti halua on päästä NHL:ään, vaikka se veisi aikaa ja vaatisi isot määrät työtä.

Sinänsä mielenkiintoinen kirjoitus ja paljon hyviä pointteja. Otan tuosta pätkästä kiinni.

Vähän turhan dramaattinen tuomio. Poika on vielä poika ja Öljymiehillä hyvä joukkue. Vaikka Oilersista ei tulisi paikkaa, niin kaikki edellytykset hänellä on pelata myöhemminkin NHLää joukkueensa ykköspelaajana. Yksittäisissä peleissä se toteutui jo. Kaikki kypsyvät omaa vauhtiaan ja vähän hitaammalta kypsymisestä vaikuttaa. Mutta pari vuotta voi hyvin mennä vielä, kunhan jaksaa vain painaa. Toisessa jengissä, miksei myöhemmin jopa Oilersissa jo tällä kaudella, voisi onnistua jo. Ei se nyt niin kaukana ole. Hän on poikkeuksellinen, kunhan jaksaa vain tehdä töitä.

Kannattaa varmasti katsoa tuo sopimuskikkailu ja kuukausi pari, mutta sitten bussiliigaan lähteminen on myös aina riski. Jos kunnon näyttöpaikkaa ylhäällä ei tuossa jengissä tule, busseillemaan lähtemistä loppukaudeksi kannattaa todella miettiä. Siellä toki tulee laitettua itsensä monella tavalla huonompaan asemaan ja jonkinlaista todistamista kai sekin. Olisi paljon parempi tulla vaikka Ouluun ja treenata sekä pelata täällä kunnolla. Toki bussissa istuminen sopii jollekin, tässä tapauksessa se haisee virheeltä, kun voisi oikeasti vielä kehittää vahvuuksiaan.

Itsetunnolle voisi tehdä myös Olympiakisat todella hyvää. Bussissa istuminen ei treenaamisen kannalta ole kenellekään optimaalista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olisi tärkeää että Jesse saisi nyt kehitettyä sitä fyysistä peliä. Eli miten pystyä tekemään joukkueen peliä edistävä suoritus kun aikaa ja tilaa on vähän. Ei sen aina tarvitse olla mikään läpisyöttö, vaan ihan perusjututkin riittää. Kiekon suojaamista, taklauksien vastaanottamista, kaksinkamppailujen voittamista etc. Jessen ongelma on ollut se että aina väläyksittäin sieltä näkee sitä että peli tulee luontevasti selkäytimestä, mutta sitten pari virhettä riittää siihen että se pelin ulkopuolella kaartelu alkaa ja itseluottamus murenee. Silloin Jesse on koko ajan potkun pari perässä, tulee kiekonmenetyksiä ja ei pääse osalliseksi peliin niin hyvin kuin pitäisi. Keittiöpsykologi minussa väittää osan ongelmaa olevan täten itseluottamuksen puolella ja korvien välissä. NHL-veteraanit kun kautta linjan taitaa sanoa sitä että NHL:ssä on aikaa niin vähän että miettiä ei voi pelin aikana yhtään, vaan suoritukset pitää tulla vaistojen kautta. Oma analyysini on se että Jessellä ei vaan ole vielä tarpeeksi toistoja ja kokemusta pelistä jossa tilaa ja aikaa tehdä ratkaisut on noin vähän.

Kukaanhan meistä ei tulevaisuudesta tiedä.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aikamoista, että Puljujärven tasoinen(mukamas) lupaus joutuu jälleen farmiin, ja joku ihmeen Yamamoto pelaa paikan häneltä pois. Olihan se tiedossa, että ei Puljujärvi Laineen tai Ahon veroinen lupaus ollut, mutta on tämä kyllä aika valtaisa pettymys jälleen kerran MM-kisojenkin jälkeen. Jotain NHL-potentiaalia saattaa yhä olla, mutta on lienee aika haudata haaveet siitä, että Puljujärvestä olisi tullut 60-70 pisteen ykkösketjulainen. Ja onhan se nyt aivan selvää, että junnukisoissa Laine ja Aho hoitivat pohjustuksen ja Puljujärvi korjasi sadon. Sen näki turnauksen aikana, ja sitä edeltävät kuten sen jälkeisetkin tapahtumat tukevat tätä näkökantaa.

Puljujärven peliäly vaan ei riitä korkeammalla tasolla pelaamiseen, ja sitä on erittäin paha alkaa korjaamaan. Toivottavasti saa otettua itseänsä niskasta kiinni ja tekee kovasti töitä päästäkseen edes kolmosketjun raatajaksi. Kuitenkin, se vaatisi täydellisen uudelleenasennoitumisen ja totuttelun siihen ajatukseen, ettei olekaan läheskään mikään joukkueensa tähti(Jonka oletan tuottavan jonkin verran vaikeuksia).
Niin. Puljujärvi voitti kisojen pistepörssin Ahon ja Laineen takia. He eivät voittaneet, koska Pulju oli niin kakka. Nuiden U20 kisojen jälkeen Pulju veti Liigassa 0.9ppgllä. Joka nyt sattui olemaan kovempi mitä esin Laineella. Mutta tämä toki koska Kärpät olivat Tapparaa kovempi. Vai kumpikos se nyt Mestaruuden voittikaan.

Puljua on myös turha syyttää laiskaksi treenaajaksi. Valmentajat ovat joutuneet enemmänkin toppuuttelemaan herraa. Siitä homma ei ole kiinni. Vaan enemmänkin siitä, että on ehkä treenattu vääriä asioita. Jessen luistelu on kaukalopallo tyyppistä. Isoja kaaroksia pitkiä liukuja. Kun NHLssä pitäisi olla lyhyitä suunnanmuutoksia ja terävät ekat potkut.
Toinen selkeä heikkous on pelaamisessa kovuus. Kyllä hän painaa kovalla intensiteetillä ja uskaltaa mennä tilanteisiin. Siinä kuitenkin missä esim Laine menee ja ottaa kiekon, Pulju tyytyy taustalta mailalla vähän vain kaapimaan. Semmoinen tappamisen(pelin päättäminen) ja voittamisen halu ei minusta Jessestä erotu kentälle. Vertailuksi taas Laine Aho Mikke jotka ottavat jokaisen kamppailun tosissaan ja täysillä. En tiedä voiko tuota sitten opettaa edes. Lähtee aikalailla pelaajasta itsestään.

Menetetty lupaus? Nojaa. Aika pitkällä kaavalla tässä on mennyt muitakin suomalaisia. Salomäki ei ole vieläkään vakiokokoonpanossa. Armia saavutti tuon aseman vasta pari kautta sitten. Kapanenkin on saanut vain hajapelejä. Donskoi kävi varauksen jälkeen vielä pelaamassa mobta kautta Liigaa. Kemppainen palasi samantien maitojunalla kotiin, samoin Kontiola. Ja sitten tämä Pulu Pulkkisen Teemu. Monta vuotta jo tuolla pelannut ja ei vieläkään vakipaikkaa ylhäällä. Vaikka dominoi AHLssä maalien muodossa. Jesselle toinen kausi edessä ja pelaa salettiin useamman pelin tänäkin vuona ylhäällä. Odotettaisiinko vielä 1-3v kuitenkin?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Menetetty lupaus? Nojaa. Aika pitkällä kaavalla tässä on mennyt muitakin suomalaisia. Salomäki ei ole vieläkään vakiokokoonpanossa. Armia saavutti tuon aseman vasta pari kautta sitten. Kapanenkin on saanut vain hajapelejä. Donskoi kävi varauksen jälkeen vielä pelaamassa mobta kautta Liigaa. Kemppainen palasi samantien maitojunalla kotiin, samoin Kontiola. Ja sitten tämä Pulu Pulkkisen Teemu. Monta vuotta jo tuolla pelannut ja ei vieläkään vakipaikkaa ylhäällä. Vaikka dominoi AHLssä maalien muodossa. Jesselle toinen kausi edessä ja pelaa salettiin useamman pelin tänäkin vuona ylhäällä. Odotettaisiinko vielä 1-3v kuitenkin?

Tai jos verrataan meikäläiseen niin Puljujärvi on ihan ylivertainen pelaaja.

Mutta jos verrataan varausnumeroon tai yleiseen hehkutukseen niin keskimääräistä heikommin on mennyt. Joku Donskoi tai Pulkkinen olivat kuitenkin "vain" 4.kierroksen varauksia. Tietenkään tuo median (tai fanienkaan) hehkutus ei ole Puljujärven vika.

AHL:ssä nyt kuitenkin kausi alkaa eikä tuo liene ihme. Kilpailu on kovaa. Nuorempiakin yrittäjiä on kisassa mukana, vaikka tuo Yamamoto. Joka tosiaan draftattiin tänä vuonna, mutta jos olisi 15pv vanhempi, olisi varattu jo viime vuonna, samaan aikaan vajaa 5kk vanhemman Puljujärven kanssa.

1998 syntyneet kaverit ovat siis kuitenkin melko samanikäisiä, vaikka monissa silmissä Puljujärvi on "vuoden" vanhempi. Toki sopimusteknisesti näin onkin

Yamamotosta kirjoitettiin että todennäköisesti pelaa vaan 9 peliä ylhäällä ja sitten passitetaan takaisin junnusarjaan, ettei tulokasdiilin 1.vuosi astu voimaan, mutta onko whl:llä annettavaa enää kehityksen kannalta. Kuitenkin jo pari vuotta painanut siellä kovilla tehoilla, viime kaudella 65 pelissä 99 pistettä (42+57). Luulisi että Oilers pitää kaverin joukkueessa, jos miehestä on hyötyä ja ihan kehityksenkin kannalta. Varsinkin jos tehoja tulee. Ja varsinkin jos pelaa paremmin kuin Puljujärvi.
 
Historiallisesti, top 5-varauksista vain harva pelaaja joka ei pelaa kunnon NHL-kautta Draft+2-kaudellaan tulee oikeasti hyväksi pelaajaksi

Kuitenkin tuon mukaan esimerkiksi seuraavien hyökkääjien urasta pitää alkaa olla huolissaan: Dylan Strome, Timo Meier, Nick Ritchie, Jake Virtanen, Michael Dal Colle, William Nylander, Kevin Fiala, Brendan Perlini, Jakub Vrana, Sonny Milano, Gurjanov, Connor, Barzal, DeBrusk, Mantha....ääh, en jaksa enempää.

Ijuka puhui TOP5-varauksista. Listaamistasi pelaajista harva kuuluu siihen porukkaan. Tässä on joitain TOP5-varauksia, jotka eivät pelanneet toisella kaudella varauksen jälkeen kunnon NHL-kautta: Blake Wheeler, Bobby Ryan, Jevgeni Malkin, Alex Pietrangelo, James van Riemsdyk, Andrew Ladd, Nino Niederreiter, Karl Alzner ja Brayden Schenn.

Näin optimistinen en kuitenkaan pysty olemaan. Toki myöhäiset ahaa-elämykset ovat mahdollisia mutten laskisi niiden varaan.

Muutamat muutkin suomalaiset ovat NHL:ssä yltäneet yli 60 tehopisteen kauteen, vaikka 19-vuotiaina eivät änärissä pärjänneetkään. Näistä tulee mieleen ainakin Mikael Granlund, Saku Koivu, Jussi Jokinen ja Sami Kapanen. Myös Kimmo Timosesta tuli ihan kelpo pelimies. En väitä että Puljusta tulee yhtä tehokas pelaaja kuin edellä mainituista mutta ehkä odottaisin vielä hetkisen ennen lopullisen tuomion langettamista.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Iltapulun mielestä Jesse on joutunut sopimuskikkailun uhriksi.
No jaa, on tuossa ehkä vähän perää vaikkei ihan faktat osuneetkaan kuten @palle fontän edellä totesikin.
Eli ensinnäkään Puljujärven ei tarvitse mennä waivereiden kautta joten häntä on helppo liikuttaa edestakaisin. Mutten nyt tuota sanoisi kikkailuksi vaan ihan normaaliksi toiminnaksi. Ja vaikka tuo onkin etuna niin silti Puljujärvi olisi ylhäällä jos otteet sen olisivat sallineet. Tai kuten jo ennen leiriä organisaatio antoi ymmärtää, niin Puljujärvelle oli paikka kaavailtuna kolmosketjussa ja olisi vain pitänyt se ottaa haltuun.

Toisena asiana että Yamamoto tosiaan todennäköisesti lähtee takaisin junnuihin yhdeksän pelin jälkeen ja sieltähän ei käytännössä voida enää Oilersin kauden aikana nostaa takaisin. Poikkeuksena toki joku todella karmea loukkaantumissuma mutta tuo on aika epätodennäköinen skenaario. Ja tuolloin jos Yamamoto lähtee junnuihin on toki hyvä mahdollisuus, että Puljujärvi nousee takaisin ylös. Tietenkin Slepyshevin tilanne on kysymysmerkki ja voi vaikuttaa suuntaan tai toiseen. Ja sekin vaikuttaa että tehdäänkö Kellyn kanssa sopimus vai ei.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Olihan se tiedossa, että ei Puljujärvi Laineen tai Ahon veroinen lupaus ollut, mutta on tämä kyllä aika valtaisa pettymys jälleen kerran MM-kisojenkin jälkeen. Jotain NHL-potentiaalia saattaa yhä olla, mutta on lienee aika haudata haaveet siitä, että Puljujärvestä olisi tullut 60-70 pisteen ykkösketjulainen.

Jälkiviisaus on aina noloa. Puljujärvi oli viimeisellä kaudella liigassa välillä häikäisevä mitä oli myös junnujen kisoissa monessa ikäluokassa. Se, miksi ura menee eri raiteita TÄLLÄ hetkellä kuin Laineella tai Aholla, onkin herkullisempi kysymys. Kehitystä ei ole tapahtunut samassa tahdissa, oli syyt taustalla mitä tahansa. Mutta jos yhtään on NHL-sarjaa seurannut, tietää että 19-vuotias mies joka pelaa AHL, voi jonakin päivänä olla vaikka "pojo per peli ykkösketjulainen"- isossa liigassa. Miehen potentiaali ei ole kadonnut mihinkään, hän on edelleen poikkeuksellinen lahjakkuus. Uskon kyllä että Jessen aika vielä tulee.

Mutta absurdia ja noloa tulla tänne "pätemään" jälkikäteen, että Jesse ei ollut Aho/Laineen tasoinen lupaus.
 
Ijuka puhui TOP5-varauksista. Listaamistasi pelaajista harva kuuluu siihen porukkaan. Tässä on joitain TOP5-varauksia, jotka eivät pelanneet toisella kaudella varauksen jälkeen kunnon NHL-kautta: Blake Wheeler, Bobby Ryan, Jevgeni Malkin, Alex Pietrangelo, James van Riemsdyk, Andrew Ladd, Nino Niederreiter, Karl Alzner ja Brayden Schenn.

Joo huomasin kyllä, että puhui kärkiviisikosta, mutta laajensin hieman speksejä, jotta saadaan laajempi otanta. Yhtä kaikki, samaa mieltä me näytämme olevan.
 

Carlos

Jäsen
Olisi tärkeää että Jesse saisi nyt kehitettyä sitä fyysistä peliä. Eli miten pystyä tekemään joukkueen peliä edistävä suoritus kun aikaa ja tilaa on vähän. Ei sen aina tarvitse olla mikään läpisyöttö, vaan ihan perusjututkin riittää. Kiekon suojaamista, taklauksien vastaanottamista, kaksinkamppailujen voittamista etc. Jessen ongelma on ollut se että aina väläyksittäin sieltä näkee sitä että peli tulee luontevasti selkäytimestä, mutta sitten pari virhettä riittää siihen että se pelin ulkopuolella kaartelu alkaa ja itseluottamus murenee. Silloin Jesse on koko ajan potkun pari perässä, tulee kiekonmenetyksiä ja ei pääse osalliseksi peliin niin hyvin kuin pitäisi.

Tässä asiaa hiukan tutkittuani, niin eipä kai Puljussa muuta vikaa ole kuin että hän ei vain ole vielä valmis isoon liigaan. Kehitys on selvästi kesken, annetaan vuosi-pari-kolme aikaa niin eiköhän se siitä. Peleissä kaveri on jotenkin usein aika "pihalla", väärässä paikassa, jonkun muun tiellä -josta sitten seuraa se että höntyilee ympäriinsä eikä pysy pelissä mukana. Kroppa pysyisi mutta aivot sanoo että sori non possiamo. Tämä on täysin yleinen ja normaali ilmiö kun esim junnupelaaja nostetaan liian nopeasti liian kovalle tasolle.

Nyt vaan ihan rauhassa kypsyyttä ja kokemusta siellä AHL:ssa, ei mitään kiirettä pois, hyvä siitä tulee. Nousee ylimmälle tasolle sitten kun on siihen valmis. Tältä pohjalta vaikka ihan kokonainen kausikin AHL:ssa voisi tehdä hyvää, olisi sitä pysyvyyttä ja jatkuvuutta, löytäisi oman paikkansa edes jostain.

Ehkä tässä isoin ongelma on se että Puljusta vaan luultiin enemmän (tässä kehityksen vaiheessa) kuin mitä oikeasti on. Kaveri on raakile, ja kaikki raaka kypsyy kyllä ajan kanssa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Puljun suurin ongelma on se, että pelityyli ei sovellu kapeaan kaukaloon - varsinkin kun vastassa on maailman eliitti.

Asiat, jotka pitää pystyä korjaamaan:

- Luistelutekniikan hiominen NHL-tyyliin sopivaksi. Helvettiin ne suuret kaarrokset ja tilalle teräviä käännöksiä ja suunnanmuutoksia. Ei toki ihan helpoin urakka, kun ikä lähentelee 20 vuotta.
- Kaksinkamppailupelaaminen ja kiekon suojaaminen. Pienemmätkin kaverit osaa tämän. 80% kehonhallintaa, tasapainoa ja terän käyttöä, 20% raakaa voimaa.

Asiat, jotka huolestuttavat:

- Mailatekniikka näyttää edelleen aika ajoin kömpelöltä. Yleensä junnuilla on taitopuoli kunnossa.
- Edistystä ei ole tapahtunut puutteiden osalta kesän aikana odotetusti.

Ehdotukset liigaan palaamisesta ovat kertakaikkiaan älyttömiä. Näitä heikkouksia ei liigan pelityyli kehitä. 80 peliä AHL:ää isolla vastuulla lienee parasta, mitä voi tapahtua. AHL:n hieman epäorganisoitunut pelityyli voi olla Jesselle jopa hyödyksi. Ei tule kiekkoja vauhtiin keskialueella, vaan tilanteista pitää selvitä myös seisovin jaloin.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä asiaa hiukan tutkittuani, niin eipä kai Puljussa muuta vikaa ole kuin että hän ei vain ole vielä valmis isoon liigaan. Kehitys on selvästi kesken, annetaan vuosi-pari-kolme aikaa niin eiköhän se siitä. Peleissä kaveri on jotenkin usein aika "pihalla", väärässä paikassa, jonkun muun tiellä -josta sitten seuraa se että höntyilee ympäriinsä eikä pysy pelissä mukana. Kroppa pysyisi mutta aivot sanoo että sori non possiamo. Tämä on täysin yleinen ja normaali ilmiö kun esim junnupelaaja nostetaan liian nopeasti liian kovalle tasolle.

Nyt vaan ihan rauhassa kypsyyttä ja kokemusta siellä AHL:ssa, ei mitään kiirettä pois, hyvä siitä tulee. Nousee ylimmälle tasolle sitten kun on siihen valmis. Tältä pohjalta vaikka ihan kokonainen kausikin AHL:ssa voisi tehdä hyvää, olisi sitä pysyvyyttä ja jatkuvuutta, löytäisi oman paikkansa edes jostain.

Ehkä tässä isoin ongelma on se että Puljusta vaan luultiin enemmän (tässä kehityksen vaiheessa) kuin mitä oikeasti on. Kaveri on raakile, ja kaikki raaka kypsyy kyllä ajan kanssa.

Ehdottomasti olen ajatuksissani samaa mieltä, tuumailin jo aikoinaan, kun Pulju lähti rapakon taakse, että nyt viedään junioria liian aikaisin, että ei missään tapauksessa tule pelaamaan ylhäällä vielä moneen vuoteen ja näinhän siinä on käymässä. Kaikista viisain ratkaisu olisi ollut, että olisi jäänyt Suomeen ja Kärppiin pariksi vuodeksi kehittymään, olisi saanut isoa roolia joukkueessa ja sitä kautta onnistumisia ja tehoja sekä keskittyä itse asiaan eli pelaamiseen ja siinä kehittymiseen. Puljunhan kuuluu pelata joukkueessa isossa roolissa, mitään järkeä ole tuollaista kaveria peluuttaa nelosketjun jarrumiehenä missään sarjassa, koska se ei ole missään tapauksessa Puljun vahvuus.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@palle fontän naulasi hyvin Puljun tilanteen.

Onko Puljulle kerrottu, että mitä pitää kehittää? Ei välttämättä, sillä pelaaja ei ole tarpeeksi älykäs kirkkaisiin valoihin, jos ei itse ymmärrä puutteitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös