Milloin HIFK muuttui miespilluksi?

  • 147 570
  • 463

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Miälenvikasta scouttandeerosta.

Onneksi Harry tulee ja pelastaa sen osaston.

Mut ihan oikeesti, miksi ei mennä lakki kädessä Göranin officelle ja sanota: "Arvon herra Stubb. Olemme erittäin pahoillamme menneistä ja haluamme IFK:n puolesta esittää mitä nöyrimmän anteeksipyynnön. Mikäli Te herra Stubb otatte tämän nöyrän anteeksipyynnön vastaan, esitän Teille herra Stubb hedelmällistä ja menestyvää yhteystyötä nostaa Helsingin IFK sille paikalle, minne se kuuluu."
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Liityn keskusteluun heittämällä vertailun HIFK:sta yhteen alasarjajengiin jenkkilästä. AHL liigassa operoivan Syracuse Crunchin historia on täynnä vihkoon menneitä kausia ja ennen kaikkea tappeluiden sävyttämiä matseja. Jengissä pelasi vuosien saatossa hanskaosaston edustajia joilla ei näyttänyt olevan enää yhtään muumia laaksossa. Miten vain, Crunch pelasi pari vuosikymmentä ilman sen kummempaa menestystä ylläpitäen samalla mielikuvaa kovaotteisesta jengistä tappelemalla paljon. Kovat otteet eivät johtaneet tuloksiin ja parin viime kauden aikana tappeluiden (ja puhdasveristen tappelijoiden) määrä putosi roimasti. Tämäkään ei tuottanut parannusta heikolle menestykselle ja tälle kaudelle päätettin palata pelaamaan fyysisemmin, mutta fiksummin.

Tällä hetkellä joukkueesta löytyy hyvin vähän täysiveristä tappelija-ainesta, mutta jokaiseen pelaajaan on iskostettu joukkuueen sisäinen sääntö, jonka mukaan jokaiseen haasteeseen vastataan. Eli, jos näet joukkuetoveriasi tönittävän, luistelet avuksi saman tien. Kun yhtä Crunchin pelaajaa taklataan väärin on kimpussa saman tien useampi joukkuekaveri. Ja konsepti toimii. Toisin kuin hieman perinteisemmissä joukkueissa, joissa viilettää yksi tai kaksi nyrkkisankaria joita vastustajat joutuvat välillä varomaan ja jotka on suht helppo taktikoida pihalle, ei Crunchilla tätä ongelmaa ole. Jokainen osallistuu aktiivisesti sekä peliin että vaadittaessa ylitöihin ja tämä luo joukkueesta paitsi yhtenäisemmän, myös kollektiivisesti fyysisemmän. Tällä hetkellä Syracuse majailee konfferenssinsa kärjessä vaikka istuu tukevasti liigan jäähypörssin topvitosessa.

Tätä voisi kokeilla meilläkin. Sen sijaan että roudataan niitä täällä mainittuja Ustrunuleja ja muita vastaavankaltaisia täsmäaseita niin panostetaan siihen että jokainen pelaaja (koostaan ja kokemuksetaan riippumatta), näyttää jäällä pelkäämättömyyttä ja aitoa halua taistella jokaisessa tilanteessa kynsin ja hampain. Mua ei kiinnosta kärkimiesten mitat niin kauan kun yksikään heistä ei välitä mahdollisista hammasvaurioista. Enkä siis toivo joukkueesta mitään ajokoirajengiä vaan tietysti täytyy taitoa olla ja fysiikkaharjoittelu kunnossa jne, mutta sitä vartenhan meillä onkin sitten fyffet. Kadonneen identiteetin löytämiseen tarvitaan ennen kaikkea jokaisen yksittäisen pelaajan halua omaksua joukkueen ideaalit ja vaadittava jokaiselta täydellistä sitoutumista muutamaan hyvin yksinkertaiseen oppiin.
 

Faga

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Allekirjoitan edellisen. Syracuse on esteettisesti ruma teollisuuskaupunki, mutta vahva yliopisto-urheilun kaupunki Lake Ontarion kulmilla. Mikäli huudeille eksyy, kannattaa käydä suuressa shopping mallissa ja sen alakerran syracuse-liikkeessä. Siellä on myyjänä vanhempi paikallinen herrasmies, jonka kanssa juttua lätkästä ja cusessa pelanneista suomalaisista riittää. Itse olen saanut kuulla mm siitä, kuinka suomalaiset paikalliset pelaajat tunnetaan ennen kaikkea...erittäin raskaista juomatavoista. Ihme, ettei ifk:hon ole tullut cusesta enemmän pelaajia... Ot, my Bad.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
puna-hundi: Tuollaista menoahan HIFK on esiittänyt aina menestyskausina. -98 on se ultimate HIFK. Hyvänäkakkosena tulee -11 mutta tuolloin tietysti liigakin oli jo erilainen. Sheddenin kausi oli myös eräänlainen karvalakkimalli tuosta, silloin hölmöiltiin rosterissa(no millon ei...).

Olen sanonut tän aiemminkin; ihan turha HIFK:n on lähteä rahtaamaan hulluna taklaavia tai pelkkiä hanskaajia täyttämään joukkuetta. Täsmäinkkari on jees kun muu sakki on koossa oikein. Kaiken a ja o on se, että joukkueen pelityyli tukee fyysisyyttä ja vice versa. Lennua on turha tuoda jengiin jos pelataan kalpakiekkoa.

Kyllä pelaajat tietää minkälaista kiekkoa Nordiksella rakastetaan. Pelisysteemi kuntoon, joukkuehenki tappiin ja avot. Silloin wärnit puolustaa omiaan ja kousat rymistelee sen minkä kroppa antaa irti. Ja kun 95% jengistä on tämän systeemin takana niin silloin yksi taiteilijatakatukka sopii laumaan kuin pisteeksi iin päälle. Vrt. Caloun.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lähes ainoa asia, jonka Baxter osasi, oli tuo Syracuse -kuvio. Muistan kuinka pelaajat kertoivat, että kun jonnekin kulmaan tai maalille syntyi hässäkkä, siihen osallistuminen oli pakollista kaikille. Koko viisikolle. Tällä nousee joukkuehenki ja lisäksi vaikeutetaan tuomareiden työskenkelyä. Jäähyjen jakaminen on vaikeaa, kun kaikki ovat messissä ja jäähyt menevät todennäköisimmin tasan. Varsinkin siis, kun on itse aloittanut, niin ilman muuta koko viisikko mukaan. Aitoa NHL/AHL -toimintaa. Jos tätäkin yksinkertaista sääntöä noudatettaisiin kauden alusta alkaen, niin se hitsaisi joukkuetta mukavasti yhteen.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähes ainoa asia, jonka Baxter osasi, oli tuo Syracuse -kuvio.

Ehkä lähes ainoa mitä osasi, mutta mielestäni osasi toisenkin -ei niin vähäpätöisen- asian. Baksu osasi voittaa otteluita. Peli oli hirveän näköistä sekametelisoppaa mutta vaikka joukkueet oli koottu päin vittua Baksu repi niistä valmentajakykyihinsä nähden hirveät tehot irti.

Tämä sivuhuomautus siksi, että siitä on jo pitkä aika kun joku valmentaja on saanut IFK:n pelaamaan enemmän kuin osiensa summana varsinkin pleijareissa. Rehellisesti sanottuna niin jopa mestaruuskaudella IFK pelasi käytännössä ,ateriaalinsa edellyttämällä tasolla. Ei mitään pois taikaviitalta, esim PS näytti ettei se ole mikään itsestäänselvyys sekään mutta kyllä minä olisin mielelläni nähnyt esim. tällä kaudella hiukan itsensä ylittämistä.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päätin nostaa tämän ketjun pienen miettimisen jälkeen ylös, koska otsikko ei kaikkia pelaajia todellakaan koske. Ehkä kysymys on enemmänkin munattomasta pelisysteemistä ( Stögö ) ja tavasta pelata peliä nimeltä jääkiekko ( kulmissa pörrääminen ), eli yleisestä munattomuudesta mikä joukkuetta vaivaa. Valmentajat eivät todellakaan saa synninpäästöä tästä.
Vaikka hyökkäyksiinlähdöt ja keskialueen ylitykset ovat olleet enemmän tai vähemmän hanurista, ongelman ydin on ollut koko kauden se ettei mennä päättäväisesti sinne missä tulosta tehdään. Sen sijaan meidän maalin eteen pääsee kuin Stockan ovista. Tämä on juuri miespilluilua minkä takia pelit jäävät vähämaalisiksi ja niitä hävitään. Ei enää riitä se että pääsääntöisesti päästetään 2-3 maalia / peli, kun itse niitä ei pystytä tekemään.
Jonkun kopissa ( kenen? ) pitäisi ottaa vahvasti homma hanskaan, Stögöstä siihen ei selvästikään ole, vaikka tietysti aika vahvasti valmennuksen ruutuun asia kuuluukin.

PS. Näin Somervuoren pari viikkoa sitten Kisahallissa, löytyikö sylttytehdas?
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Haha, olin unohtanut jo tämän ketjun. Kiitos nostosta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silloin, kun edarit lakkas saamasta ns. lähellä ylös.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On mahdollista! Aikanaan IFK:n otteet olivat sellaisia (keväällä 99) että Juhani Syvänen vertasi Hesarin kolumnissaan IFK:n pelaajia törkyileviin serbisotilaisiin. Samoihin aikoihin oli jossain iltapäivälehdessä ifk:n otteista juttua ja kuvituksena oli kokosivun kuva urheilusivuilla, jossa hymyili leveästi sika. No nyt, jos Syvänen olisi vielä puikoissa, hakisi varmaan kolumniinsa vertauskuvan ajankohtaisesta uutisesta oulun sikaloiden suunnalta, viitteellä "antautui astuttavaksi".
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Aika nostaa ketjua ison ja "ilkeän" Finleyn tempun jälkeen. Kertokaa nyt asianomaiset milloin tämä muutos tapahtui lopullisesti?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiffarit taitaa olla vielä kopissa, joten kandee venaa ja pidättää henkeä siinä samalla.
Vai keitä 'asianomaisia' tarkoitit?
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kaiffarit taitaa olla vielä kopissa, joten kandee venaa ja pidättää henkeä siinä samalla.
Vai keitä 'asianomaisia' tarkoitit?
Kannattajat ja fanit ovat osa seuraa sekä yleensä pidempiaikaisempia kuin yksittäiset pelaajat tai valmentajat.

Joten tässä tapauksessa asianomaisia olette kaikki IFK'n värejä tunnustavat.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kannattajat ja fanit ovat osa seuraa sekä yleensä pidempiaikaisempia kuin yksittäiset pelaajat tai valmentajat.

Joten tässä tapauksessa asianomaisia olette kaikki IFK'n värejä tunnustavat.

Olemmeko myös asianomaisia siihen, mitä komissaarit neuvottelevat suljettujen huoneiden takana? Komissaareja emme äänestä, vain europarlamentaarikkoja, ja senkin äänestämisen vaikutuksesta voi olla montaa mieltä. Itse en ole myöskään päässyt äänestämään IFK:n päättäjistä tai pelaajista. On ehkä helpompi sanoutua irti IFK-faniudesta kuin eurooppalaisuudestaan, joskin kummatkin ovat loppupeleissä hemmetin vaikeita päätöksiä.
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Mulla on ikävä vanhaa kunnon sika-IFK:ta. Trevor Gillies, Kip Brennan, Libor Ustrnul, Roman Vopat, Pasi Nielikäinen, Toni Mäkiaho, Tom Laaksonen jne. Oi niitä aikoja kun oikein odotti että pääsee matsiin. Viha ja väkivallan uhka ovat yksi tärkeimmistä jääkiekon "suolista". Toki myös NHL on IFK:n ohella menettänyt rintakarvansa kun enforcerit on ajettu sukupuuttoon.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Mulla on ikävä vanhaa kunnon sika-IFK:ta. Trevor Gillies, Kip Brennan, Libor Ustrnul, Roman Vopat, Pasi Nielikäinen, Toni Mäkiaho, Tom Laaksonen jne. Oi niitä aikoja kun oikein odotti että pääsee matsiin. Viha ja väkivallan uhka ovat yksi tärkeimmistä jääkiekon "suolista". Toki myös NHL on IFK:n ohella menettänyt rintakarvansa kun enforcerit on ajettu sukupuuttoon.
Ja hyvä niin. Lätkä on paljon parempitasoista kun sellaiset hitaat ja kankeat koohottajat eivät ole pelissä mukana. Enforcereita ei ajettu sukupuuttoon, mutta kun koukkaaminen ja mailahäirintä alettiin kitkeä pelistä pois, niin nuo Laaksoset ja Brennanit ei vaan enää pysy mukana kun vauhti kasvaa. Itse katson ainakin mieluummin Nordgrenin kaltaisia taitureita kuin odotan Laaksosen yhtä taklausta joka osuu. Hyvä esimerkki on Petrell. Pelaa vieläkin, mutta ei ole enää mikään uhka kun peli on niin nopeaa, ettei Lennu ehdi taklaamaan.
Maailma muuttuu ja onneksi Lätkä on hypännyt messiin.
 
Viimeksi muokattu:

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Viha ja väkivallan uhka ovat yksi tärkeimmistä jääkiekon "suolista".

Anteeksi nyt suoruuteni, mutta mikä ihme sinua oikein vaivaa? Mene itse hankkimaan turpaas jossain nakkikioskilla, ja nauti kaltaisistasi, vieressä hurraavista seuraajista. Tyydytät siinä heidän osalta saman nälän, kuin mikä itseäsi jäytää.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se mikä on mennyttä, on mennyttä. Ei ole yhtäkään syytä palata ajassa taaksepäin.
Derek Boogardin kohtalo avautui syksyllä 2011 ja sitä myöten selvisi paljon aivovammojen yleisyydestä ja niiden laaja-alaisista vaikutuksista.
Ryminäpronssit on haudattu jo seitsemän vuotta sitten.
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Anteeksi nyt suoruuteni, mutta mikä ihme sinua oikein vaivaa? Mene itse hankkimaan turpaas jossain nakkikioskilla, ja nauti kaltaisistasi, vieressä hurraavista seuraajista. Tyydytät siinä heidän osalta saman nälän, kuin mikä itseäsi jäytää.
Me vissiin seurataan eri lajia.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on ikävä vanhaa kunnon sika-IFK:ta. Trevor Gillies, Kip Brennan, Libor Ustrnul, Roman Vopat, Pasi Nielikäinen, Toni Mäkiaho, Tom Laaksonen jne.

Tähän hommaan meni maku viimeistään silloin kuin Gillies ei saanut mitään aikaiseksi J. Ruudun kanssa. Ja mitä joku Vopatkaan ikinä teki? Pelkkää pullistelua.

Siellä on kulttuuritalolla taas parin kolmen viikon päästä vapaaottelua, jos päähän lyöminen kiinnosstaa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mulla on ikävä vanhaa kunnon sika-IFK:ta. Trevor Gillies, Kip Brennan, Libor Ustrnul, Roman Vopat, Pasi Nielikäinen, Toni Mäkiaho, Tom Laaksonen jne. Oi niitä aikoja kun oikein odotti että pääsee matsiin. Viha ja väkivallan uhka ovat yksi tärkeimmistä jääkiekon "suolista". Toki myös NHL on IFK:n ohella menettänyt rintakarvansa kun enforcerit on ajettu sukupuuttoon.

Mites Schnabel?

Yks intensiivisimmistä näkemistäni eristä/10 minuuttisista oli päivälleen 13 vuotta sitten, kun Ässät ja HIFK kohtasivat Isomäessä pyhäinpäivän iltana. Nickerson-Lostedt vapautti painetta osaltaan, mutta muun muassa Nielikäinen ajo ukkoa surutta katolleen, Schnabel kuittas heittelemällä Pasia paria vaihtoa myöhemmin laitaan kuin rukkasta, Ässillä oli Kuparisen johtama telaketjunsa. 1. erän jälkeen fyysinen jännite purkautui ja keskityttiin enempi pelaamaan jääkiekkoa.

Vuotta myöhemmin näin yhden laimeimmista otteluistani koskaan. Samat jengit, tais olla tiistaipäivä. Silkkaa läpsyttelyä. Nielikäinen oli kerennyt jo Kerhon kautta IFK:hon. Laimeuden taustalla tietenkin se, että Liiga oli ottanut käyttöön ns. nollatoleranssilinjan, jota NHL oli työsulkukautensa jälkeen ajanut sisään edellisellä. Oli opettelemista pelaajilla, oli opettelemista tuomareilla linjan kanssa, peli meni silkaksi hipaksi. Toki linja sitten löyty jollain lailla paremmin myöhemmin, kuten tuppaa tapahtumaan. Nollatoleranssilinjaus kuitenkin alkusysäys sille missä nyt ollaan, nopeus ja taito voiman ja painimisen edellä.

Toinen sysäys tietoisuuden lisääntyminen, tai tosiasioiden tunnustaminen, päävammojen osalta. "Ei tappeluissa juuri koskaan mitään vakavampaa tapahdu" oli olevinaan yks totuus, joka saatto pitää osin paikkansakin - kun kysymys yhdestä tappelusta. Sitten kun noita kasautuu puolen tusinaa, saati kymmeniä kauden aikana, tähän päälle mahdolliset ylikovista taklaustilanteista tulleet pääkontaktit, ollaankin ongelmissa. Siksi enforcerien oli poistuttava areenalta. Aika paljon ulkonen paine, imago, raha ohjaa. Tai lähes täysin. Tais NHL:kin laskea, että jatkamalla entisellä linjalla ja joutumalla valokeilaan erinäisten tragedioiden kautta, ei kovin hyvältä näytä. Bisneksen kannalta.

Helenius palas Suomeen 2003. Nielikäinen ja RV myllytti 2006. Tuohon noin neljään kauteen tiivisty kilpavarustelu kovanaamojen suhteen Liigassa. Jokereilla ja IFK:lla tais olla legendaarista vihanpitoa Heleniuksen saapumista edeltävällä kaudella, samoihin mittasuhteisiin tiivisty sitten 10 vuotta myöhemmin. Ben-Amor-Peltonen, Ruutu-Gillies merkitsi myös jonkin aikakauden päätöstä, muutenkin kuin että Stadin paikalliset poistuivat. Oli vielä se viimenen jälkijäristys vanhan liiton vihakiekon suhteen. Ikoni-Peltosen muilutus jännitteiden päätteeksi, kenties hieman yli mennyt toimeenpano, pakotti imago/pr-koneistot reagoimaan Suomessakin. Jos nyt täällä sellasia asioita osataan hoitaa. Median/sosiaalisen median paine tekee julkisen vihanpidon hieman vaikeaksi.

Jäällä saa toki sattua ja tapahtua, mun puolestani. Launtaina pelattiin Vaasassa niinkin tarunhohtoinen kamppailu kuin Sport-Kärpät. Oli hyvin valmistautunut kotijoukkue, puolen Suomen dominanssi reilut 300 km pohjoisempaa, lauantai-latautunut Kuparisaari. Oli intensiteettiä, fyysisyyttä, jälkipeliä. Talaja ja Karvinen -yllätys- pudottivat lopulta hanskat Tommi Tikan -yllätys- laukoessa kiekkoa selkeästi vihellyksen jälkeen. Leijonat/KHL-statuksella paluun tehnyt Ohtamaakin antoi ja otti iskua.

Hyvää, reipasta, sopivasti kiukkusta kiekkoviihdettä. Totta toki on, ettei tuota liian usein nää. Tai sitten juuri sopivasti? Tampereella palataan paikallismatsien pariin ensi viikon lopulla. Edellinen päätty Tapparalle erinäisten törmäysten ja putoamisten jälkeen. Sopivasti jännitettä tuollakin. Tampereella ei ole ollut ominaista keskittyä liikaa ulkojääkiekollisiin asioihin, mutta nyt Ilveksen noustua varteenotettavaksi joukkueeksi löytyy kaupungista kaksi joukkuetta, jotka haluaa voittaa, ja yhtä tärkeää, ei todellakaan halua hävitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös