La 23.9.2017 JYP - TPS

  • 10 942
  • 83

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
TPS oli varmaan paras tämän kauden näkemistäni vastustajista, joten ihan ansaittu voitto ja sarjan piikkipaikka. JYPillä ei ihan ollut maalintekoasenne 100% ja sota-alueelle ei oikein kotijoukkue päässyt maskia tekemään ja kakkoskiekkoja hakkaamaan sisään, ja vastaavasti Tirroselta mainio peli.

Kova taistelupeli, hyvin play off- henkinen jo tässä vaiheessa kautta. En ihmettele jos molemmat löytyy keväällä runkosarjan kärkipäästä.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ansaittu voitto Palloseuralle ja erityisen positiivista ettei tuppura kolannut ketään selästä loppukaudeksi sivuun.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Ihme kipuilua threadi täynnä. TPS oli ensimmäiset 20min pelillisesti parempi ja loi enemmän laadukkaita maalipaikkoja, Jyp oli jälkimmäiset 40min pelillisesti parempi ja voitti myös maalipaikat. Maalit ja sitä myöten pisteet veikoko 60min jälkeen tänään vierasjengi.

Sinänsä kummankaan jengin kannattajat eivät näytä olevan oman porukan esitykseen pettyneitä, eikä tarvitse ollakaan. Jyp oli laajalla rintamalla pelaava ja aktiivinen, ja jälkimmäisen 40min aikana karvasi ylhäältä ja tukki TPS:n avauspelaamisen tehokkaasti.

TPS:n tekemisestä sitten pari sanaa enemmän, kun tähän on hiukan perpektiiviä. TPS oli alussa tehokas, ja kesti lopulta Jyp:n paineen toisen erän ajoittaisesta kiekolla sekoilusta huolimatta yllättävän hyvin huomioiden eilinen peli ja väsymys. Jalkahan alkoi painaa pelin edetessä selvästi, ja mm. hyökkäyssuuntaan karvatessa jätettiin selvästi töitä tekemättä (vaikka osin tämä oli myös taktinen valinta). Tämän osalta huoli playoff-kevääseen liittyen on ennenaikaista, pleijareissa kun harvemmin joutuu väsyneenä pelaamaan levännyttä vastustajaa vastaan.

Vastustajan aggressiivinen karvaus taas on alkukauden ajan ollut TPS:lle aika myrkkyä, mutta tältä osin kiekolliset ratkaisut ja ennen kaikkea yhdessä kiekotellen paineen purkaminen on selvästi mennyt eteenpäin. Tänään tehtiin jo paineen alla parempia ratkaisuja, vaikka fyysinen valmius oli sen verran vajavainen ettei tuolta nyt kovin usein tyylipuhtaaseen rintamahyökkäykseen päästy kääntämään. Tirronen oli hyvä ja on parin pelatun pelin perusteella ansainnut ainakin meikäläisen luottamuksen. Ei sätki maalilla turhia, vaan tekee eleettömän varmaa perustyöskentelyä ilman suuria virheitä. Vetoja tuli tänään paljon, mutta myös puolustus auttoi kiitettävästi ja piti vastustajan pääasiassa pois parhaalta maalintekosektorilta. Nyström oli ensimmäiset 20min oikein pirteä, mutta katosi sitten jotenkin kuvasta. Pari maalia kuitenkin, toivottavasti saa lisämahdollisuuksia näyttää taitonsa parissa kärkikentässä. Noilla ominaisuuksilla on minusta kärkikenttien kaveri tai sitten ulkona rosterista kokonaan. Aloituksissakin alkukauden trendin mukaisesti tänään pärjättiin, mm. monsterimonni on jotekin mystisesti vielä vanhalla iällä kesän aikana oppinut aloittamaan (oisko Rintasella tms vaikutusta?).

Kokonaisuutena ihan laadukas kiekkopeli ajankohta huomioiden. Katsotaan sitten lokukuun puolella uusista asetelmista Turussa uudestaan, varmasti mielenkiintoinen ja viihdyttävä ottelu on odotettavissa silloinkin.
 

Jarzki

Jäsen
No jopas vedetään Turussa herneitä nenään. Kuka on täällä sanonut, että TPS voitti väärin? Sai helpot maalit pelin alkuun, joista toinen vielä korkean mailan jälkeen. Ei siinä mitään, TPS oli parempi 20min ja loput 40min JYP oli selvästi parempi joukkue, pelillisesti. Lähellä oli, että JYP olisi noussut tappioasemasta vähintään tasoihin. Nyt ei kuitenkaan riittänyt. Pointti onkin kai siinä, että tuollaisella suhdanteella pelin sisällä JYP veisi peleistä ehkä 8/10. Onnea TPS:lle siitä, että tänään kuitenkin voitti!

Minä ainakin katson tässä vaiheessa enemmän tuloksen taakse ja totean, että JYPillä ei ole jatkossa mitään hätää vaan tällaisilla esityksillä voitetaan paljon enemmän kuin hävitään. Pelillisesti JYP oli parempi, tuloksellisesti ei. Seuraavassa keskinäisessä suhdanteet voivat toki olla aivan erilaiset.

Mitä nyt yleisesti itsellä tulee pelistä mieleen. Tirronen oli hyvä, joskin pelin edetessä rupesi myös tiputtelemaan enemmän kiekkoja eteensä. Suoraan logoon tuli varmasti ainakin puolet laukauksista ja piti ne hyvin hallussaan. Toki maalivahdilta on taitoa olla oikein sijoittunut ja ottaa kiekko logoon. Liian helpolla kuitenkin päästettiin Tirronen, vaikka 44 torjuntaa kertyikin.

Perrinin kentällinen tuntui olevan TPS:n porukasta ainut, joka sai lähes joka vaihdossa jotain aikaan myös hyökkäyssuuntaan. Perrin itse tuntuu olevan hurjassa kunnossa muutenkin, on hyvällä jalalla pelissä mukana ja voittaa sen takia sen ratkaisevan verran aikaa itselleen. Erityismaininta pelin loputtua miehen tultua kiittämään JYPin faneja samalla kun muu joukkue vielä juhlii voittoa Tirrosen ympärillä. Iso respect!

JYPin pappaosasto on edelleen unten mailla, Suomelan kentällinen puolestaan aivan loistava edelleen. Mäenpää teki hienon maalin, mutta muuten neppaili ja menetti kiekkoja pahoissa paikoissa aivan liikaa. Sanoi myös lehdistötilaisuudessa, että vieläkin joutuu totuttelemaan Liigan ja JYPin pelitapaan verrattuna kahteen edelliseen kauteen Sveitsissä. Siltä se ajoittain näyttääkin.

Kokonaisuutena hyvä peli JYPiltä, mutta joskus se on hävittäväkin. Tosin 90-luvulta peruja olevien antipatioiden takia sen ei olisi tarvinnut tulla TPS:ää vastaan...

E: Lisätään vielä sen verran, että kun tuosta väsymyksestä on niin paljon täällä väännetty, niin mun mielestä väsymystä näkyi myös JYPin pelissä. Ei ehkä niinkään liikkeessä vaan siinä, että ei ihan riittävästi jaksettu painaa sinne keskustan ahtaisiin väleihin maalipaikoille. Tämä oli JYPille viikon kolmas ns. kärkiottelu ja edelliset pelit ovat kuitenkin asettaneet niin kovat haasteet sekä mentaalisesti että fyysisesti, että nyt ei ehkä oltu valmiita tekemään sitä viimeistä työtä maalin eteen. Ja sekin on toisaalta ihan ymmärrettävää tässä vaiheessa kautta, keväällä ei.
 
Viimeksi muokattu:

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Suuri osa JYPin laukauksista tuli ilman maskia tai sektorin ulkopuolelta, Tirroselle kertyi paljon hyviä perustorjuntoja ja puolustajat siivosivat maalinedustaa varsin hyvällä tasolla. Toki tuon tason painostuksella tuli pahojakin paikkoja, mutta yllättävän vähissä kuitenkin olivat noilla laukaisumäärillä. Tepsi pelasi puolustussuuntaan tilanteeseen nähden järkevästi ja yksinkertaisesti, piti keskustan tiiviinä ja kärsivällisyys kesti myös pitkien pyöritysten aikana. Kyllä siellä "nuoremmatkin" jengit olisivat kovilla, kun vastassa on alle 24h sisään kaksi Liigan kärkijengiä, ja jälkimmäinen peli on levännyttä joukkuetta vastaan 300km bussimatkan päässä.

Etenkin puolustuspeli on Tepsillä mennyt kokoajan eteenpäin ja omat painajaiset CHL-vieraspeleistä alkavat hiljalleen karista. JYP oli odotetun hyvä ja on varmasti top3-jengi tämän kauden Liigassa. Eiköhän JYPin kanssa hyvät väännöt saada jatkossakin, tällä kertaa lopputulema oli tämä. Lopetetaan kitinä puolin ja toisin ja mennään eteenpäin!
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tällaisten ketjujen takia tänne ei juuri enää jaksa kirjoitella.

Jospa sitä vetäytyisi muutaman kuukauden luovalle tauolle ja antaisi teinien vallata areenan. Vapaalla on tällä ikää muutakin tekemistä,vaikka ihan hallilla.

Hyvää kiekkokautta kaikille!
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
En lukenut aikaisempia kommentteja tästä ketjusta nyt ja olin some-pimennossa 6h, jotta näkisin pelin ilman spoileja kun katsoin jälkilähetyksenä äsken. Oli kyllä melkoinen aivopieru tuomarilta hyväksyä tuo korkealla haltuun otettu ja siitä tehty maali. Täysin selkeä ja en voin vaan käsittää miten tuomari joka sen parhaiten näkee, levittää kädet.

Hyvin JYP myllytti pari vikaa erää mutta niin pirun hätäisiä oli ratkaisut että eipä tuossa Tirroselle ollut mitään haastetta. Hienosti kyllä pelasi! Täysin yllärinimi meikäläiselle.

Jos Lukkoa vastaan pelattiin hienosti viisikolla kotona, niin nyt panikoitiin täysin hyökkäysalueella, vaikka peliä hallittiin kaks viimeistä erää täysin.

Mäenpää oli tänään aivan kujalla vaikka maalin tekikin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mikä kettuherraa ihmetyttää tuossa Tirrosen peluuttamisessa? Onhan se nyt jumalauta kovin näytön paikka tässä kohtaa.
Eikö se nyt tekstistäni käynyt ilmi? Mä ihmettelin (ja ihmettelen vieläkin) ajankohtia, jolloin valmennusjohto päättää heittää Rasmus Tirrosen maaliin.

Tirronen laitettiin pelaamaan elämänsä ensimmäisen SM-liigaottelun Lappeenrannassa SaiPa:n vieraana. Tuolloin joukkueen tilanne oli se, että kolmesta ensimmäisestä ottelusta laarissa oli seitsemän pistettä (2,33ppo) - kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Joukkueen maaliero oli +8 (13 tehtyä, viisi päästettyä). Oskari Setänen oli esiintynyt erittäin varmasti kaikissa kolmessa ottelussa. Setäsen torjuntaprosentti kolmesta ensimmäisestä ottelusta oli 92,86% (65/70). Ennen ottelua oli vieläpä kaksi välipäivää. Miksi ihmeessä yksikään valmentaja maailmassa vaihtaisi maalivahtia tässä tilanteessa?

Joo, silloinkin oli tulossa tuplapeliviikonloppu - ensin perjantaina 15.09.2017 Lappeenrannassa SaiPa ja heti perään lauantaina 16.09.2017 Kuopiossa KalPa. Oli erittäin todennäköistä, että maalivahdit tulevat tasaamaan viikonlopun rasitukset. Menikö peluutus kuitenkaan oikein päin? JOS Tirronen olisi epäonnistunut liigadebyytissään (esim. päästänyt ensimmäisessä erässä kolme maalia), niin tämähän olisi vaikuttanut koko joukkueen henkiseen puoleen ja sitä kautta pelaamiseen koko viikonloppuna. Tulokasmaalivahdin pieni jännitys uransa ensimmäisessä SM-liigaottelussa ja koko idän kiertueen pistesaalis olisi ollut hyvin todennäköisesti pyöreä nolla. Siinä olisi mennyt Tirrosen itseluottamuksen lisäksi hyvin todennäköisesti joukkueen luottamus Tirroseen. JOS taas Setänen olisi pelannut Lappeenrannassa, niin lopputuloksesta huolimatta Tirronen olisi päässyt Kuopiossa kohtuullisen paineettomasti uransa ensimmäiseen esiintymiseen SM-liigassa. Mahdollinen Tirrosen epäonnistuminen Kuopiossa olisi hyvin voitu "selittää" esim. koko joukkueen väsymyksellä tms. Tällaiset pikkujutut saattavat olla erittäin tärkeitä erityisesti maalivahdeille. Välillä ne ovat henkimaailman juttuja!

Pari asiaa kyllä puoltaa TPS:n maalivahtivalintaa Lappeenrannan ottelussa. Kolmesta hyvin pelatusta ottelusta huolimatta Oskari Setäsen trendi oli laskeva: 08.09.2017 LUK-TPS 95,83% (23/24), 09.09.2017 TPS-TAP 92,00% (23/25) ja 12.09.2017 TPS-SPO 19/21 (90,48%). Toinen selittävä tekijä saattaa olla se, että Setäsellä ei todellakaan ole TPS:n paidassa mitkään mairittelevat tilastot Lappeenrannasta. Jos en aivan väärin katsonut, niin Setänen on pelannut kaksi kertaa TPS:n paidassa Lappeenrannassa. Tuloksena ovat voitto ja tappio. Tilastot kuitenkin huolestuttavat...

20.02.2016 SAI-TPS 5- 2 (0-1,0-1,5-0) - Oskari Setänen 7+7+10 = 24 - 24/28 - 85,71% (+1TM)
11.03.2017 SAI-TPS 2- 4 (1-1,0-1,1-2) - Oskari Setänen 1+3+2 = 6 - 6/8 - 75,00%

Jos TPS:n kolmen ensimmäisen ottelun (maalivahti-) tilastoja näytettäisiin sadalle valmentajalle, niin veikkaan, että 99 olisi jatkanut Lappeenrannassa Oskari Setäsellä. Toisaalta jos Oskari Setäsen Lappeenrannan torjuntatilastoja (83,33% - 30/36) näytettäisiin sadalle valmentajalle, niin veikkaan, että 99 olisi laittanut tolppien väliin minkä tahansa muun vaihtoehdon. Ehkä Lappeenrannan peliin Fredrik Norrena teki sittenkin oikean valinnan?

Mä en näkisi tuota noin, vaan ihan tuplapelien rasituksen tasaamista veikkaan. Toki onko nyt varaa siihen näin kärkikamppailussa, jää nähtäväksi. Toisaalta usein joukkue myös puolustaa "heikomman" maalivahdin edessä aktiivisemmin.
Juuri tätä itsekin mietin tämän päiväisen maalivahtivalinnan nähtyäni.

Jotenkin todennäköisempää mielestäni olisi ollut Rasmus Tirrosen peluuttaminen kotona Kärppiä vastaan ja Oskari Setäsen peluuttaminen JYP:n vieraana. Mahdollisesti tähänkin löytyy selitys esim. Setäsen Jyväskylän statseista? En nyt sen enempää tarkastellut, mutta eikö se ollut nimenomaan Setänen, joka aloitti (ja vaihdettiin pois) pari kautta sitten siinä Jyväskylän hurlumhei-illassa? Setäsen Lappeenrannan saldot ovat kyllä murheellista luettavaa. Jos Setäsen Jyväskylän saldot ovat yhtä murheelliset, niin siinä tapauksessa en ihmettele enää yhtään tämän iltaista maalivahtivalintaa. Kyllä se Norre taitaa oikeasti tietää mitä tekee?

Vai meinaakko että vedellään Oskulla päätyyn asti? Hieno veto Norrenanalta ja valmennukselta.
En todellakaan meinaa!

Oletukseni on, että (ilman loukkaantumisia, pelikieltoja) Rasmus Tirronen tulee aloittamaan 2-3 ottelua kymmenestä. Todennäköisesti kauden päätyttyä Tirronen on aloittanut runkosarjassa noin viidessätoista (+/-3) matsissa. Kuten mielestäni (kohtuullisen selkeästi?) ilmaisin avausviestissäni: kaikkein eniten ihmettelen ajankohtia, jolloin Norrena päättää heittää Tirrosen maaliin. Toistaiseksi "uhkapeli" on toiminut 2/2 - eli 100%. Oma veikkaukseni on se, että jossain vaiheessa kautta korttitalo romahtaa, ja Norre heittää Tirrosen aivan väärään matsiin aloittavaksi maalivahdiksi. Toivottavasti olen väärässä!
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Ja hetkonen, mikä näitä tepsukka-fanipoikia vaivaa :D just luin loput ni mitä ihmettä nää leijuu täällä.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmanessa erässä TPS:n puolustusalueella oli todella usein nro 29 aloittamassa, eli mitä ...ttua? onko Monsteri Monni nykyään niin hyvä aloittaja? :)
Ja mikäs mies tää Nyström on? "Ottaa taitavasti kiekon ilmasta kiinni ja pistää saman tolpan viereen.."
taidan lähteä 28.10. -17 Turkuun katsomaan revanssia.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Kolmanessa erässä TPS:n puolustusalueella oli todella usein nro 29 aloittamassa, eli mitä ...ttua? onko Monsteri Monni nykyään niin hyvä aloittaja? :)
Ja mikäs mies tää Nyström on? "Ottaa taitavasti kiekon ilmasta kiinni ja pistää saman tolpan viereen.."
taidan lähteä 28.10. -17 Turkuun katsomaan revanssia.

Filppula telakalla ja Perrin ei voi kaikkia ottaa, joten ei palloseuralla ole juuri parempiakaan aloittajia (okei, Virta ehkä). Tietty jarrukentän sentterin pitäisi varmaan myös pystyä ottamaan aloituksia omissa. Ehkä tuo Virtanen onkin näissä kehittynyt, ainakaan ei enää mene koko muun porukan mailabudjettia vastaavaa määrä työkaluja rikki pelkästään aloitusympyrässä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja hetkonen, mikä näitä tepsukka-fanipoikia vaivaa :D just luin loput ni mitä ihmettä nää leijuu täällä.

Höh, tyhmä (tai kuten edarit sanois - daiju) kysymys. Voitetaan peltotraktorit paskallakin pelillä. Vähemmästäkin keulii. Hyvällä pelillä voitto on oletus, paskalla pelillä voitto on parasta just nyt.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
No voi vittu oikeasti arvon kettuherra. Toki nuita tilastoja voi ynnäillä vaikka maailman tappiin asti. Kuka laskee todennäköisyyksiä millon Tirrosen pitäs pelata? Eiköhän se pelaa silloin kun käsky käy. Tirronen oli kentän paras pelaaja tänään ja thats it. Norrenalle ja valmennukselle sulka hattuun.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kolmanessa erässä TPS:n puolustusalueella oli todella usein nro 29 aloittamassa, eli mitä ...ttua? onko Monsteri Monni nykyään niin hyvä aloittaja? :)
Ja mikäs mies tää Nyström on? "Ottaa taitavasti kiekon ilmasta kiinni ja pistää saman tolpan viereen.."
taidan lähteä 28.10. -17 Turkuun katsomaan revanssia.
53% aloituksista voitti, joten kyllä. Jonne lienee myös Tepsin ainut pelaaja, joka uskaltaa blokata laukauksia. Tervetuloa Turkuun. Hyvää kiekkoa on aina kiva katsoa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JYP oli huono ekassa erässä. Huonoimpia joukkueita mitä ollaan kohdattu. Loppumatsin se paransi, mutta sen olisi pitänyt parantaa _aivan helvetisti_ jotta se tuon ykköserän olisi kuitannut.

JYPin 2-3-kavennus tuli selvän kampitusrikkeen päätteeksi. Muuten tuomareilta ok matsi.

JYP ampui kaikkialta mutta Tirronen oli hyvä. Huippupelastuksia silti Laurikaisella enemmän kuin Rassella sillä JYP vain laukoi kaikkialta ja pelkästään patjaan tai logoon osui noin 35 kiekkoa. Surkeaa hyökkäyspelaamista viimeistelytyöskentelyn osalta.

TPS oli tyly ja marssi sarjakärkeen. Ansaitusti.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Ja hetkonen, mikä näitä tepsukka-fanipoikia vaivaa :D just luin loput ni mitä ihmettä nää leijuu täällä.
Ei sielä mitää fanipoikia leiju. Näät hallusinaatioita. Lopeta se Valtran pakokaasujen haistelu!
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
JYPin 2-3-kavennus tuli selvän kampitusrikkeen päätteeksi. Muuten tuomareilta ok matsi.
Täh?

Juujuu. Niin ja pelin jälkeen myönnettiin tarkkailijan toimesta että tokan maalin korkea maila oli oikeasti korkea. Hyvä peli tuomareilta. Teidän kannalta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
JYP ampui kaikkialta mutta Tirronen oli hyvä. Huippupelastuksia silti Laurikaisella enemmän kuin Rassella sillä JYP vain laukoi kaikkialta ja pelkästään patjaan tai logoon osui noin 35 kiekkoa. Surkeaa hyökkäyspelaamista viimeistelytyöskentelyn osalta.

Jypin hyökkäyspelaaminen perustuu siihen että oletetaan vastassa olevan keskinkertaisen maalivahdin ja/tai puolustuksen, sillä paljon ampumalla huonoilta tonteilta voi voittaakin pelejä. Ei tule enää onnistumaan kevätkaudella.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypin hyökkäyspelaaminen perustuu siihen että oletetaan vastassa olevan keskinkertaisen maalivahdin ja/tai puolustuksen, sillä paljon ampumalla huonoilta tonteilta voi voittaakin pelejä. Ei tule enää onnistumaan kevätkaudella.

Tämä on pitänyt paikkansa useana kautena. Tällä kaudella ei. Voit katsoa esim. Tapparaa vastaan tehdyt maalit, ei yhtään roiskaisua pomppu maalia kuten Tepsillä tänään. Tänään vaan ei kärsivällisyys riittänyt ja hakattiin päätä seinään. Tiedän että vastaan provoon mutta eipä ole muutakaan tekemistä. Keväällä se nähdään kun on peräkkäisiä pelejä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Täällähän on meno äitynyt rajuksi. Olihan JYP kuskin paikalla, enkä usko että moisella pelillä montaa peliä pystytään voittamaan. Olen silti ihan helvetin tyytyväinen että meillä on myös tällainen käsijarru pelitapa. En olisi huolissaan ettei kunto riittäisi, olen sen puoleen tyytyväinen että sitä osataan säästellä. Viime vuonna mentiin peräsuoli pitkänä koko kausi ja sitten keväällä oli bensa loppu. Ei ne kauden pelin hallinnan enää silloin lämmittäneet. Mieluummin siis katson silloin tällöin tällaista antikiekkoa jos se kantaa hedelmää kevättä ajatellen.

Mielestäni puolustettiin pelin sisällä hyvin eikä JYP ihan siitä parhailta sektoreilta lopulta päässyt paljoa koittamaan. JYP luistelee kotona jalat alta kaikilta tässä Liigassa, siihen kilpaan ei kannata lähteä, ainakaan edellisen päivän peli jaloissa.

Kyllä Tepsin peli hakee vielä uomiaan, mutta siinä ohessa on otettu kyllä hyvin pisteitä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
JYPiltä toinen surkea aloitus peliin tällä viikolla. Mikäköhän siellä on taas niin vaikeata saada joukkue pelaamaan jääkiekkoa ennen kuin vastustaja on pari maalia edellä. TPS oli eilen lopulta sen yhden korkealla mailalla alas otetun läpiajosyötön verran parempi.

Tuppurainen tuhoaa tällä hetkellä vain ketjunsa peliä. Allu on aina menossa väärään suuntaan, antaa yksinkertaisesti huonoja syöttöjä tai ei osu edes siihen saamarin kiekkoon, kun pitää laukoa onetimer. En ymmärrä miten tuolla tasolla ja tuota palkkaa nauttiva pelaaja ei edes saamari osaa perusonetimeria niin, että se lähtee 10/10 kertaa maalia päin.
Aika pitkälti tästä syystä JYPin "ykkösylivoima" hakkaa päätä seinään. Takakolmio Immonen-Mäenpää-Tuppurainen ei yksinkertaisesti ole kummoinen pelote. Tuppurainen ei saa Hytöselle ohjureita neliön keskelle kuin ehkä yhden kolmeen peliin ja hukkaa järjestäen kiekkoja onnettomilla ratkaisuillaan.
Toisella puolella on taas Immonen, joka ei tällä hetkellä lauo tuolta omalta tontilta kertaakaan. Jarkolle pitäisi saada äkkiä maali tai pari, niin löytyisi se Jarkko Immonen, joka uskaltaa käyttää painaa laukaustaan tuolta tontilta. Tällä hetkellä tuolla puolella ei ole lainkaan pelotetta.
Mäenpää onkin siis kolmikosta ainoa, joka sen kiekon saa edes sen kiekon useammin kuin kerran pelissä maalille asti. Vielä, kun Mäenpäälle tarkoitetut syötöt tulisivat edes hieman kovempina, että tämä pääsisi tälläämään niin, että vastustajan maalivahti ei ole jo ehtinyt saada torjuntavalmiuttaan valmiiksi, koska maskipelaaminen on JYPin yv:llä tosi usein puutteellista ja tällöin nuo vedot viivasta hyvin harvoin menevät maaliin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
No voi vittu oikeasti arvon kettuherra. Toki nuita tilastoja voi ynnäillä vaikka maailman tappiin asti. Kuka laskee todennäköisyyksiä millon Tirrosen pitäs pelata? Eiköhän se pelaa silloin kun käsky käy.
Luetko sä edes näitä viestejä? Nyt kolmannen kerran...

Mä ihmettelin (ja ihmettelen vieläkin) ajankohtia, jolloin valmennusjohto päättää heittää Rasmus Tirrosen maaliin.

Jokainen voi käydä TPS:n, Veikkauksen tai SM-liigan sivuilta lukemassa MITÄ tapahtuu!
Tässä ketjussa voidaan ehkä myös pohtia MIKSI jotain tapahtuu!

Sun antisi ketjulle:
MITÄ: Rasmus Tirronen pelaa Jyväskylässä, Oskari Setänen on kakkosena
MIKSI: Rasmus Tirronen pelaa Jyväskylässä, koska käsky kävi

Joku muu voi pohtia vähän syvällisemminkin:
MITÄ: TPS:n valmennusjohto Fredrik Norrena etunenässä päätti heittää Rasmus Tirrosen maaliin Jyväskylän vierasmatsiin
MIKSI: pelipäivän aamuna Fredrik Norrenan puolilöysä aamuheijari sojotti kolme milliä oikealle normaalin vasemman sijaan

Yksi vaihtoehto on tutkia (esim. juuri tilastoja) hieman tarkemmin ja löytää sieltä ne mahdolliset syyt kakkosvahdin peluuttamiselle noinkin kovassa paikassa. Vastauksena siis boldaamaani kysymykseesi: mä todellakin toivon, että Fredrik Norrena ja muu valmennustiimi laskee todennäköisyyksiä milloin Tirrosen pitäisi pelata.

Norrenalle ja valmennukselle sulka hattuun.
Kyllä, valmennukselle ja erityisesti Fredrik Norrenalle sulka hattuun koko alkukauden maalivahtivalinnoista.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Jes. Ymmärsin pointtisi. En todellakaan halunnut pahoittaa mieltäsi ja teet loistavia ketjunavauksia jne. Käsi ylös täältä turhasta postauksesta eilen liittyen tilastointeihisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös