Pe 22.9.2017 TPS - Kärpät

  • 8 116
  • 60

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tottakai se syö miestä kun Kallio saa puhuttua tuolla tavalla jälkikäteen jäähyn Kärpille, ja se olikin muka yllättäen 2+2 ja siitä tuli vielä maali sen toisen kaksiminuuttisen aikana. Mutta ihan saa Kärpät katsoa peiliin. Ylivoima oli joka kerta ihan säälittävän huonoa, kiekkoa ei edes saatu oikein hyökkäysalueelle. Peli olisi todennäköisesti kuitenkin hävitty ilmankin tuota Tepsin YV-maalia.

En ota kantaa tuohon Kallion puhumiseen mutta jos siitä jäähy piti viheltää niin silloinhan 2+2 on ainoa oikea jäähy koska Virran naama oli auki.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Ei jääny Kärpät itkemään 10 minuutiksi Bertrandin tilannetta, vaikka aihetta olisi ollu. TPS jäi itkemään omaa tilannetta oikein Kallion voimin. Hametta päälle turussa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun mielestä ei saa. Onnea Kallion Tompalle muuten kolmannesta alumnin is tähdestä. Nyt oli täysin ansaittu. Hienosti puhuttu kolme pistettä. Olisiko ne ammattituomarit jo pikku hiljaa ajankohtaisia?

Itsekin olisin ammattituomareiden kannalla ja tuokin tilanne olisi mennyt alusta alkaen oikein eli Lasulle 2+2. Ammattituomareilla oltaisiin voitu nähdä tuo Mäkelän oksettava hyppy ja tuomita filmauksesta. Taitaa tuo filmaus olla kärppäläisillä veressä. 27.12.2009 TPS - Kärpät Xtra: Kohtelias turkulaisyleisö filmaamisen jälkeen - YouTube
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raikasta pelaamista Tepsiltä. Ansaittut pisteet siis turkulaisille. En minä tyytymätön Kärppienkään suorittamiseen ole, sillä tykkään tuosta luistelumäärästä ja työmoraalista kovin.

Tuomarilinja oli tänään surkea oikeastaan ensimmäisen kerran tälle kaudelle. En ole oikein ikinä arvostanut tuota Bomania, surkea tuomari. Vaikuttaa vähän pelkurilta.

Ilkka Heikkinen on kyllä edelleen aivan timanttinen puolustaja. Vie esimerkiksi Tapparan kuusikkoa tyylipuhtaasti.
 
Itsekin olisin ammattituomareiden kannalla ja tuokin tilanne olisi mennyt alusta alkaen oikein eli Lasulle 2+2. Ammattituomareilla oltaisiin voitu nähdä tuo Mäkelän oksettava hyppy ja tuomita filmauksesta. Taitaa tuo filmaus olla kärppäläisillä veressä. 27.12.2009 TPS - Kärpät Xtra: Kohtelias turkulaisyleisö filmaamisen jälkeen - YouTube
Omasta puolesta Mäkelä olisi voitu heittää pihalle tuosta hypystä. Tuo tilanne ei silti tee tuomareista yhtään sen parempia. Linkkiä en uskalla avata ilman kuvausta. Sehän voi olla vaikka viirus.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Jotkut turkulaiset riekkuu täällä palstoilla niinkuin viime keväänä yhden voitetun IFK-matsin jälkeen. Jäitä hattuun tai osuu nopeasti omaan nilkkaan, karma is a bitch. Kelpo vahti tuo Tepsin Setänen, meidän Veinille ehkä äkkiseltään liian monta starttia putkeen. Eteenpäin!
 

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Oulun pojat on ihan pois tolaltaan syyskuisesta tappiosta? Joko te ennen kauden alkua jaoitte siellä kultamitalit ja mietitte, että tämä kausi vedetään tappiotta? Siksikö tämä itku ja jalan poljento?
 
Jotkut turkulaiset riekkuu täällä palstoilla niinkuin viime keväänä yhden voitetun IFK-matsin jälkeen. Jäitä hattuun tai osuu nopeasti omaan nilkkaan, karma is a bitch. Kelpo vahti tuo Tepsin Setänen, meidän Veinille ehkä äkkiseltään liian monta starttia putkeen. Eteenpäin!
Kyllä mä tämän matsin perusteella mielummin Veinin ottaisin kuin Setäsen. Molemmille yhdet helpot, mutta noin muuten Vehviläinen oli virkaveljeään parempi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vittu mitä paskaa tämä ketju. Ihan sama mitä joku tänne kirjoittaa, niin se on "itkemistä", oli kyseessä millainen kommentti tahansa niin se on aina "itkemistä". Koskee yhtälailla Kärppien ja TPS:n kannattajia.

Tepsi voitti ja kolme pistettä sinne, life goes on ja pelit jatkuu huomenna.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En oikein ymmärrä tätä valitusta "itkemisestä". Mielestäni se on kapun homma pitää joukkuekavereitten puolta, ja jos vääryksiä koetaan, niin totta kai siitä pitää tuomareita muistuttaa, tiettyyn rajaan asti. Kukaan ei kuitenkaan väitä, että tuomio olisi ollut väärä, joten siltäkin osin kaikki ok. Sekin on ihmeellistä, miten ihmiset aina yllättyvät siitä, että jäähy voidaan antaa "myöhässä" tuomarinelikon neuvottelun jälkeen. Jos rike on selvä, niin ihan hyvä että niistä rangaistaan vaikka pienen neuvottelun jälkeen.

Peli itsessään oli tasainen ja pieniä virheitä täynnä molemmin puolin. Molemmilla oli etsikkoaikansa. Hyvä että Virta sai vihdoin maalitilin auki.

Olipas muuten hyvähenkinen pressitilaisuus, meni suorastaan siirrapiseksi vastapuolen kehumiseksi. Sieltä voisivat muutamat palstalaiset ottaa vaikka mallia...
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
"Hieman" mukavempaa ja kunnioittavempaa puhetta vastustajasta kuin täällä. Sais jokainen ottaa mallia. Täällä sitä tapahtuu kaikissa leireissä mutta olihan tämän iltainen "lestahuutelu" etc. ihan uskomatonta kuraa muutamien nimimerkkien puolesta. Hävettääköhän edes. Jokatapauksessa, hyvä Kaskinen ja Manner!
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Tuskinpa kukaan voi puolueettomasti sanoa, että tuomarointi muutenkaan oli itse ottelun tasolla.

Mielestäni valitus Liigan tuomaroinnista on (miltei aina) aiheellista. Tuomarit jättävät jatkuvasti selkeitä jäähypaikkoja viheltämättä ja viheltävät milloin mitäkin joko yleisön, vaihtopenkin tai kentällä olleiden paineesta. Pitäisi viheltää vain sen mitä näkee ja tietää tapahtuneen. Kyllä noiden silmäparien määrän pitäisi riittää objektiiviseen ja kykenevään työskentelyyn, kuten esim. pohjoisen Amerikan ammattisarjoissakin. Ja Suomessa jäähykynnyksen esim. kiekottomien estotilanteissa pitäisi olla paljon herkempi kuin tällä hetkellä Liigassa on.

Ja maila kasvoihin on tietenkin jäähyn paikka. Lisättäköön.
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Eiköhän tuon perjantaimatsin voi paketoida: Voittaja on parempi ja tuomarit eivät taaskaan ratkaisseet peliä.
!Adelante!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
No niin rakkaat forumistoverit ja arvon lukijat. Keskinäinen nokittelu hetkeksi seis ja fokus laadukkaan ottelun analysointiin. Yksi vuoden kohokohdista eli Oulun Kärppien vieraspeli Turussa on ohi. Onneksi näitä on yleensä se kaksi vuodessa/kaudessa, miten vain asian haluaa ilmaista. Olen joka tapauksessa ollut aina hallilla, kun Kärpät pelaa Turussa viimeiset 5-6 vuotta. Yleisöä oli tänään vain reilut 4800 silmäparia. Päällimmäinen syy lienee futis-Tepsin samanaikainen matsi Kupittaalla ja TUTO Hockeyn peli Marli Areenalla. Mutta sen pidemmittä löpinöittä analyysin ja raportin sekoituksen kimppuun, olkaa hyvät.

Kärpät aloitti ensimmäisen vaihdon hyvin. Ykkösketju sai aikaan pyörityksen, jonka päätteeksi Junttila haki takatolpalta Bertrandia, mutta tämän lapa oli pidettynä. TPS puolestaan sai ensimmäiset paikkansa käytännössä kolmannessa vaihdossa, kun Kärppien Hakanpää aloitti matsin katastrofaalisesti. Ensin pitkä kiekko punaisen tuntumasta ja sen jälkeen hän sähläsi kiekon kanssa oman maalin kulmalla, josta TPS sai riiston ja tekopaikan, jonka Vehviläinen onneksi torjui. Kolmen minuutin kohdalla Kärppien kakkonen pelasi kiekon hyökkäyssinisen yli. Jyri Junnila oli viivassa kiekon kanssa ja koitti syöttää viereen. Väyrynen katkaisi tämän yrityksen helposti ja TPS pääsi 2v1-hyökkäykseen. Niemelällä oli heittäytymisensä kanssa ajoitus täysin pielessä, joten Väyrynen pääsi kiertämään hänet, joten Niemelä joutui jäästä maadessaan vetämään jalat alta. Seurauksena oli rangaistuslaukaus. Väyrynen tuli melko keskeltä ja laukoi kohti kilpikulmaa, mutta veto oli sen verran pehmeä ja suuntautui keskelle, että Vehviläinen söi junnun elävältä. Kärppien ykkönen loi myös toisessa vaihdossaan muuten tekopaikan. Bertrand tuli vauhdilla sinisen yli ja haastoi hyvin TPS-pakin päästen ohi. Sen jälkeen oikeasta laidasta syöttö ristiin alueen läpi Heshkalle, joka oli liukunut takatolpan ja b-pisteen välimaastoon. Veto lähti suoraan syötöstä melko matalana ja Setänen ehti siihen mukaan patjoineen. Kuudes minuutin kohdalla Kärppien nelonen sai aikaan pienen pyörityksen, kun ensimmäistä peliään Liigassa sentterinä pelannut Kupari piti rohkeasti kiekkoa maalin takana ja kulmassa, mutta ei lopulta saanut mitään valmista aikaan. Kiekko ajautui Kärppien päätyyn. Reunanen pääsi tulittamaan viivalta, mutta Kangas ehti blokkaamaan tuon kudin ja sen jälkeen röyhkeästi antoi poikkaria Reunaselle siivoten samalla kiekon ulos alueelta. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kaikkinensa vierasjoukkueen virheiden sävyttämä. TPS sai useita riistoja, joista se käänsi nopeasti, mutta ainoastaan Vehviläisen jumalamoodi piti vieraat mukana pelissä. Muun muassa Perrin pääsi kertaalleen kokeilemaan hyvästä paikkaa slotista. Lähinnä virheitä sattui Kärppien puolustajille pelin avausvaiheessa. Kivihalme-Hakanpää -akseli oli eniten ongelmissa alussa, mutta myös muut haparoivat. Ajassa 9:30 Kärppien kakkonen loi hyvän mestan. Junnila pääsi laukomaan vasemmasta laidasta kohti oikeaa alakulmaa. Veto blokattiin ja kiekko jäi pyörimään lempisanani kohdalle eli slottiin, johon Koivisto ehti ensimmäisenä laukomaan reboundin kohti maalia. Setänen oli jo jäissä, mutta onnistui torjumaan vedon.

Ensimmäinen kymppi oli siis tekopaikkojen valossa isäntien etsikkoaikaa, mutta koska se ei käyttänyt paikkojaan, Kärpät siirtyi johtoon ajassa 10:57. Tilannetta edelsi fantastinen alueelle tulo. Humalojan vitja käänsi pelin nopeasti keskialueen ja hyökkäyssinisen välimaastossa. Humaloja-Kestilä -akseli sahasi pienillä syötöillä ja kierroilla Kestilälle, joka meni sinisen yli ja jätti kiekon takaa tulleelle Humalojalle, joka laukoi vasemmalta läheltä siniviivaa. Kuti blokattiin, mutta yksi Kärppien illan onnistujista eli Sailio nappasi kiekon ja pelasi sen vahvan suojauksen jälkeen viivaan. Mäkelä levitti viereen Kivihalmeelle, joka toimitti kiekon kohti maalia ja Humaloja ohjasi sen lopulta sisään. Täytyy jo tässä vaiheessa raporttia kehua tämän ketjun esitystä. Varsinkin Säiliön kulma- ja laitapelaaminen oli timanttista, loistavia siirtoja ja oikeita valintoja kiekon kanssa ahtaassa tilassa. Tuon maalin jälkeen Kärpät sai otteen pelistä itselleen. Pääsin todistamaan alkukaudelta tuttua kääntökärppää eli peli käännettiin nopeasti vastustajan alueelle. Avauskympillä vierailla oli hieman käsijarru päällä, mutta maalin jälkeen flow löytyi. Puolustajat paransivat suorittamistaan erän edetessä ja koomailu loppui. Kärpät pelasi alusta asti seitsemällä pakilla, joten pakkiparit eivät olleet vakituisia. Toki Mäkelä ei läheskään aina päässyt jäälle vuorollaan. Erän loppupuolella muistuu mieleen myös sellainen tilanne, jossa nelosvitjan Kangas oli jälleen esillä. Kiekko oli Kärppien kulmassa ja Kangas antoi jälleen laidan lähellä röyhkeästi poikkaria. On todettava se, että melko miehekkäästi Kangas väänsi eikä pelännyt laittaa itseään likoon, vaikka ei fysiikassa olekaan kaikkein vahvin tai isokokoisin. Noiden poikkarien jälkeen sitten vielä kiekko rauhassa haltuun, katse viereen, pieni siirto ja kiekko pois omista. Erinomaista tekemistä. Ajassa 17:30 Tepsin Eronen oli melko kuistilla. Ensin hän ei nähnyt häntä kohti syötettyä kiekkoa kuin vasta viime tingassa, jolloin Kärpät sai pidettyä paineen päädyssä. Samassa vaihdossa Eronen tuli kiekon kanssa maalin takaa maalin kulmalle ja Säiliö ajoi hänet pystyyn vastapalloon. Ja kyllä, tykkään käyttää Sailiosta lempinimeä Säiliö, koska se kuvaa hänen pelityyliään osuvasti mielestäni. Mutta tuossa avauserän tilanteet pähkinänkuoressa. Torjunnat kirjattiin 8-7.

Toinen erä alkoi Kärppien ykkösen minuuttipaineella eli Tepsin pakkipari Tallinder-Heikkinen veti heti minuutin vaihdon. Avausvitosella Kärppien kulmassa astui esiin Lasun erinomaisuus puolustuspäässä. Hän suojasi luistimilla ja kropallaan kiekkoa ja piti Palmua pilkkanaan, joka yritti epätoivoisesti saada kiekkoa ennen kuin Niklas siirsi sen varmasti omista pois. Lasulle rutiinisuoritus, jota tarvitaan menestyvässä jääkiekkojoukkueessa. Avausvitosen paras paikka siunaantui Kestilälle, kun Kärppien kolmonen sai puolivahingossa hyvän maalipaikan. Humaloja oli 2v1-tilanteessa maalin edustalla sekavahkon tilanteen jälkeen ja sai syötön perille takatolpalle Kestilälle, mutta jotenkin Setänen ehti vielä pelastamaan Kestilän yrityksen. Ei se vain mene sisään tällä hetkellä Kestilällä mistään. Positiivista on sentään se, että tekeminen on näyttänyt hyvältä edellisessä pelissä KalPaa vastaan ja nyt Turussa. Ajassa 24:50 sitten nähtiin mielenkiintoinen episodi. Jälkikäteen nähtynä Virralta lähti hampaista paloja, kun Lasun maila osui häntä naamariin. Paikan päällä tuo tilanne ei ihan avautunut. Joka tapauksessa ensin siitä ei tuomittu rangaistusta, kunnes Kallio ja Virta kävivät puhumassa tuomareille ja lopulta Lasu sai yhteensä neljän minuutin boksin. Ensimmäiset kaksi minuuttia Kärpät kesti hyvin. Kärpiltä alivoimaa pelasivat vuoronperään kolme kärkipakkiparia. Hyökkääjäpareja olivat Ruohomaa-Junttila, Humaloja-Mäenalanen, Junnila-Bertrand sekä Humaloja-Sailio. Tepsin ylivoimakoostumukset olivat Eronen-Perrin-Lindsten-Kallio-Heikkinen ja Virta-Nyström-Palmu-Pikkarainen-Tallinder. Kärpätkin pääsi jopa kerran kokeilemaan alivoimalla maalintekoa, kun Tallinder avasi maalin takaa suoraan Sailion lapaan siniselle. Tämä pääsi laukomaan läheltä slottia, mutta Setänen torjui helposti kilvellä kiekon verkkoihin. Seuraavasta tilanteesta sitten TPS tasoitti pelin tämän jälkimmäisen kakkosen aikana, kun Kallio syötti neliön läpi Lindstenille, joka sai putata tyhjiin. Tuota tilannetta ennen Vehviläisellä oli mahdollisuus sulkea kiekkoa, mutta hän hukkasi sen räpylänsä alta ja Koivisto joutui siirtämään sen vain maalin taakse, josta TPS nappasi kiekon, pelasi viivaan Kalliolle ja loppu on historiaa. Heshka oli hieman myöhässä eikä ehtinyt blokkaamaan Jasun vetoa. Toki en osaa sanoa, että miten Kärpät on sopinut alivoimassa sen, että kuka on kenenkin mies. Syöttö ei joka tapauksessa saisi tulla läpi tuolla tavoin.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi lievästi isännille. 30 ja 35 minuutin välillä ei tapahtunut oikeastaan muuta mainittavaa kuin se, että Virta katkaisi kertaalleen hyökkäyssinisen lähellä kärppäavauksen. Sen jälkeen haastoi itsensä rystyn kautta maalille ja kiekko näytti pomppivan ilmassa maaliin, mutta Vehviläinen kilpiliimasi pomppukiekon lopulta haltuunsa. TPS peluutti melkein koko ajan sen omaa ykkösketjua Kärppien ykköstä vastaan. Samaten Tepsin kolmonen eli Karvosen ketju pelasi Kärppien nelosta vastaan eli Kuparin koostumusta. Erän jälkipuolisko oli melko aaltoileva. Pikkarainen joutui jäähylle ajassa 36:59 huitomisesta. Tuota edelsi Kärppien kakkosketjun hyvä kulmamylly. Mäkelä toimitti useasti kiekon viivasta kulmaan, jossa Lasu paini Mäenalasen ja Junnilan kanssa Tepsin nelosketjua ja kakkospakkiparia vastaan eli vastassa olivat Pikkarainen, Virtanen, Nurmi, Reunanen ja Eronen. Kärpät pääsi siis ylivoimalla. Ykkösylivoima oli tutussa koostumuksessa eli Koivisto-Junttila-Bertrand-Kukkonen-Ruohomaa ja kakkosylivoimassa olivat Heshka-Kivihalme-Junnila-Lasu-Mäenalanen. Tepsillä alivoimaa pelasivat Tallinder-Heikkinen ja Forrström-Eronen parit sekä hyökkääjistä Virtanen-Nurmi ja Karvonen-Väyrynen. Kärppien parhaat paikat tulivat Koivistolle, joka laukoi pari kertaa viivasta suoraan syötöstä sekä Bertrandille, joka koitti maalin kulmalta miltei nollakulmasta ujuttaa kiekkoja sisään tuloksetta. Heti kun joukkueet olivat tullee täysilukuisiksi, Mäenalanen soolosi itsensä alueelle oikeasta laidasta, leikkasi keskelle ja laukoi slotista tolppaan. Hieno haasto, ainoastaan viimeistely uupui. Se olisi ollut arvokas koppimaali vieraille. Erän viimeisellä sekunnilla Heikkinen laukoi vielä viivasta Vehviläisen takapatjaan. Toisen erän torjunnat kirjattiin 10-7.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Päätöserän alku oli murheellinen Kärpille. Ajassa 41:39 TPS meni johtoon. Kukkonen kaatui painin seurauksena kulmassa. Palmu sai syöttää kiekon vapaasti laidan läheltä Virralle, joka nousi maalin takaa esiin. Niemelä joutui pitämään syötön takatolpalle, joten Vehviläisen tehtävä oli pitää etukulma kiinni. Hän ei sitä tehnyt, vaan Virta nosti tyylikkäällä kääntörannarilla kiekon etupeltiin. Maalivahdin piikkiin ilman muuta, ei jossiteltavaa. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Ruohomaa hävisi aloituksen omassa päässä Karvoselle. Heikkinen levitti viereen ja Tallinder laukoi aivan sinisen kulmasta kiekon kohti maalia. Bertrand ei ehtinyt blokkaamaan ja maskia oli sen verran, että kiekko lurahti Vehviläisen varusteiden läpi sisään. Pasi Nurmisen sanoin maalivahdilla on yksi tehtävä ja se on nähdä se kiekko, joten osittain noin löysän rannelaukausheiton meneminen sisään menee Vehviläisen piikkiin, mutta maskia oli niin paljon, että osin hän ei sille voinut mitään. Joka tapauksessa nyt se kiekko valitettavasti meni sisään ja TPS siirtyi kahden maalin johtoon. 45 minuutin kohdalla Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Palmu otti hyökkäyspään jäähyn kampituksesta. Mäkelä lähti luistelemaan maalin edestä kohti kulmaa, mutta kaatui ja Palmu sai jäähyn. Piippuhyllylle tuo näytti kampilta, mutta ilmeisesti TV-kuvissa kyseessä oli Mäkelän oma kompurointi. Niin tai näin, vieraat pääsivät ylivoimalle. Ainoa merkittävä paikka tuli ensimmäisellä kolmella sekunnilla, kun Ruohomaa voitti aloituksen, Koivisto levitti Kukkoselle, joka laukoi heti siivestä one-timerin, mutta Setänen torjui patjoilla. Muutoin Kärpillä oli vaikeuksia päästä edes alueelle. Jäähyn umpeutumisen jälkeen Kallio pääsi laidasta vauhdilla spurttamaan alueelle ja laukoi tutun rannarin suoraan luistelusta. Vehviläinen torjui tyylikkäästi räpylällä ja ilmeisesti jälkitilanteesta Sailio sai estämisjäähyn. TPS pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta Heikkisen viivakuteja parempia paikkoja se ei saanut sahattua.

Viimeinen kymppi alkoi siis 3-1 lukemissa, mutta vierasjoukkue kavensi pian. Ajassa 50:32 Lasu toi kiekon alueelle ja jätti sen taakse Hakanpäälle, joka laukoi ranteella viivan tuntumasta kiekon takakulmaan. Setäsen piikkiin tuo säkki. Kakkossyöttö Kivihalmeelle. Plussat puolestaan myös junnukaksikko Kupari-Kankaalle. Maalin jälkeen Kärppien kolmonen sai aikaan jälleen huikean paineen. Säiliö näytti taistelullaan esimerkkiä ja voitti kaksinkamppailuja, joiden ansiosta kiekko pysyi hyökkäysalueella. Tuon mylläkän seurauksena Tallinder sai jäähyn väkivaltaisuudesta. Kärppien YV yski kuitenkin taas. Ruohomaan kuti siivestä oli paras paikka, mutta taas Setänen torjui patjoilla helposti. Kakkosylivoimassa silmiinpistävää oli se, että Kivihalme kyllä toi kiekkoa aktiivisesti jalalla ylös. Hän heitti sen välillä punaiselta päätyyn ja luisteli itse perään maalin taakse. Pakeille on näköjään annettu lupa mennä päätyyn asti samalla vauhdilla Mannerin kanadalätkässä ja hyökkääjät sitten paikkaavat alaspäin. Kivihalme jopa voitti muutaman kiekon päädyssä ja ehti palaamaan omalle paikalleen viivaan jatkamaan pyöritystä. Viimeisellä vitosella Tepsin ykkösellä oli paikka naulata matsi. Lindsten riisti hyökkäysalueella loistavasti ties monennenko kerran pelin aikana kiekon kärppäpakilta ja pelasi viereen Perrinille, mutta tämä ei keskeltä haudannut matsia lopullisesti. Kolme minuuttia ennen loppua Junttila puolestaan ajoi oikealta sisään mäenalasmaisesti, mutta laukoi suoraan muikkuverkkoihin kohtuullisen hyvästä paikasta. Minuutti ennen loppua puolestaan Bertrand koukkasi Lindstenia kesken Kärppien pyörityksen ja takaa-ajo tyrehtyi siihen. En nähnyt tilannetta kunnolla livenä, joten en ota kantaa tuomion oikeellisuuteen. TPS pyöritti rauhassa kiekkoa ykkösylivoimakoostumuksellaan Kärppien alueella, kunnes puoli minuuttia ennen loppua Ruohomaa pääsi jalalla nostamaan vastaiskua. Samalla Veini lähti pois maalilta ja Humaloja hyppäsi askiin. Hän saikin kiekon maalin takana, mutta syötti sen niin huolimattomasti kohti viivaa, että Lindsten pääsi polkemaan Perrinin kanssa 2v0-tilanteeseen ja Jasu tarjoili Ekille viereen tyhjän maalin 12 sekuntia ennen loppua. Tuossa vaiheessa lähdin kipuamaan piippuhyllyltä alas, jotta ehdin vessaan ilman jonoa ja sitä kautta bussiin ajoissa. Päätöserän torjunnat 7-11, joten molemmat veskat kirjasivat 25 torjuntaa ottelussa lopulta yhteensä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Raportin loppuun tuttuun tapaan pelaaja-analyysit molemmista joukkueista. Ensin vierasjoukkue Oulun Kärpät.

Kärpät

+ Vehviläinen oli kaksi erää loistava, avauserässä täysin kuningas. Päätöserässä sitten Virran kuti meni liian helposti ja osin Tallenin roikku. Hyvä neljän matsin putki kuitenkin, jossa kolme voittoa. Rynnäs sitten maaliin seuraavaan matsiin.
+ Puolustajista jokainen paransi avauskympin jälkeen. Kolmosparin ukot eli Kivihalme ja Hakanpää olivat kuitenkin lopulta ne, jotka suoriutuivat ehyiten Heshkan ohella. Kivihalmeen jalka oli loistava. Hakanpää on ollut tällä kaudella huiman hyvä ja jatkoi hyvää pelaamistaan. Kruununa tietysti jo kauden toinen maali. Aktiivinen molemmissa päissä kenttää ja uskaltaa hyökkäyssiniselläkin tehdä järkeviä ratkaisuja kiekon kanssa. Heshka oli rauhallisen hyvä, ainoastaan siinä 1-1 tasoituksessa olisi voinut tehdä jotain toisin. Niemelä ei ollut niin hyvä jalalla kuin aiemmissa peleissä. Koivistolta puolestaan hieman tasapaksumpi esitys. Kukkonen joutui melko paljon painimaan omissa, mutta selvitti tilanteet kuitenkin yleensä. Mäkelä on riittävän hyvä seiskapakki. Oli mukana avausmaalissa ja liike on ihan jees. Fysiikan puute rajoittaa välillä pelaamista.
+ Hyökkääjistä ykkönen ja kolmonen olivat ylivoimaisesti parhaat koostumukset. Ykkönen pelasi Tepsin ykköstä vastaan ja maalipaikat menivät lopulta melko tasan. Junttila oli jälleen luistelukingi. Bertrand oli pelin sisällä ja pääsi laukomaan monta kertaakin, mutta ei huippupaikoista. Ruohomaalta 3-1 maalissa paha aloitustappio, mutta muutoin suoritui mallikkaasti. Osaa ylittää keskialueen vauhdilla kiekon kanssa, imeä itseensä pari miestä ja sitten antaa vapauttavan syötön viereen. Kolmosesta tosiaan täytyy nostaa esiin vielä Sailio. Härkämäinen esitys kulmissa ja laidoissa. Kuten olen todennut aiemmin ainakin Kärppien kausiketjussa, Sailio pystyy myös kiekolla hyviin ratkaisuihin ja tänään taas nähtiin sitä parasta Sailiota, mitä hän voi tarjota Kärpille. Viisaita siirtoja ahtaissa väleissä. Humaloja teki maalin ja raatoi alivoimalla. Kestilällä oli yksi huippupaikka, mutta oli koko ajan pelin sisällä/päällä.
- Kakkosketjussa Junnila oli huonoin hyökkääjä. Epävarmoja ratkaisuja jatkuvasti, kruununa avauserän rankkariin johtanut tilanne. Leskistä huutaa tuo kakkosketju kovin. Mäenalasella oli yksi huippupaikka, liike oli hyvää, mutta ehkä Junnilan kädettömyys vaivasi lopulta tuota ketjua liikaa. Lasulle 0+1 tehot ja puolustussuuntaan maagista työtä. Hän monta kertaa jo pelkällä sijoittumisellaan ja kiilaamisellaan sai pelattua kotijoukkueen pelaajan pois kiekosta. Hieman tulee jo mieleen kemppasmainen dominanssi puolustuspelaamisessa sillä erotuksella, että Kemppaisen takakarvauspelaaminen on vieläkin parempaa kuin Lasulla. Rutiini puolustussuoritteissa on kuitenkin huima. Nelosketju jäi melko vähille minuuteille. Kankaan miehekkäät poikkarit jäivät mieleen, samoin Kuparin muutamat rohkeat kiekon hallussapidot. Ikonen oli jotenkin vaisu ja kankea, Junnilan ohella huonoin hyökkääjä. Mutta edelleen uskon, että Ikonen on keväällä arvokas pelaaja.
- Erikoistilanteista YV oli huonoa. Liikaa peli pyöri vain siivissä tai sitten ei päästy edes alueelle. AV ei myöskään oikein toiminut, koska papat saivat pyörittää melko rauhassa ja värkkäsivät yhden maalinkin.

TPS

+ Setänen oli voittava maalivahti. Toinen maali lirahti helposti, mutta voitto tuli silti. Useita patjatorjuntoja sivuttaisliikkeessä.
+ Heikkinen oli johtava pakki. Sai käyttää kutiaan monta kertaa ja sijoittui hyvin. Tallinder puolestaan oli viime kauteen verrattuna paljonkin epävarmempi ajoittain. Yllättävän huonoja siirtoja muutaman kerran, muun muassa se Sailion paikka alivoimalla. Reunanen oli kakkosparista ehdottomasti parempi, peliasento on seisova ja ylväs. Toki kaipaa vielä voimaa kamppailupelaamiseen, mutta luistelulla selvittää jo usein tilanteet kuten myös kolmosparin Berger.
- Eronen oli huonoin pakki. Avauserässä samassa vaihdossa pari koomailua. Jalka oli raskaannäköinen. Forrströmille peruspakin näkymätön iltapuhde molemmissa päissä kenttää, ei loistanut eikä pettänyt.
+ Ykkönen pelasi ykköstä vastaan ja maalipaikat tosiaan melko tasan. Lindstenin riistopelaaminen oli komeaa seurattavaa. Sai palkaksi lopulta 1+1 tehot. Perrinilta myös hyvä matsi ja myös hänelle samat tehot. Selvä tasonnosto viime kaudesta liikkeen osalta, jonka ansiosta Ekillä on enemmän aikaa tehdä hyviä päätöksiä. Kallio täydensi sitten tuon vitjan. Ei ollut niin näkyvä kuin ketjun kaksi muuta jamppaa. Kakkosketjussa Virta-Palmu -akseli oli ihan jees, värkkäsivät yhden maalin. Palmu oli hauska nähdä livenä ensimmäistä kertaa, vaikka pojan pisteet laskivat silmissäni salakalastusepisodin vuoksi. Odotin vielä energisempää luistelua häneltä, koska koko rajoittaa niin paljon, mutta ainakaan tässä pelissä liike ei ollut mitään ylivertaista kuten esimerkiksi Junttilalla. Silti toki keskivertoa parempaa kuten myös Virralla, joka oli kiekolla ehkäpä tämän ketjun näkyvin. Sai sen maalinsa vihdoin ja haastoi aktiivisesti kärppäpakkeja muutoinkin. Nelonen hoiti ruutunsa rutiinilla ja piti nollat omissa. Nurmi-Virtanen raatoi alivoimalla. Nurmi on toki edelleen bambi luistimilla, mutta ei enää niin kankea kuin viime kaudella. Virtanen lienee Liigan hitaimpia suunnanmuutospelaajia, mutta paikkaa sijoittumisellaan. Pikkarainen jäi tasaviisikoin melko näkymättömiin, kakkosylivoimassa oli toki sitten mukana.
- Väyrynen oli pehmeä ja flegu. Hukkasi pilkun ja ei oikeastaan tuo kuin näennäistä koohotusta tuohon ketjuun tällä hetkellä. Ihmettelen, että Otto Nieminen istuu viltissä Väyrysen sijaan. Kolmosketjusta Nyström oli pimennossa, Karvonen puolestaan eniten kiekossa ja otti arvokkaan aloitusvoiton voittomaalissa, joten häneltä ihan jees matsi. Raatoi myös alivoimalla onnistuneesti. Kolmosen toinen laituri eli Taavitsainen oli Nyströmin tavoin melko turhake. Viimeiset ratkaisut kiekon kanssa vaativat vielä hiomista. Itseluottamus vaikuttaa ehkä olevan hieman hukassa.
- AV loistavaa ja YV:lläkin yksi maali. TPS voitti selvästi erikoistilannepelaamisen siis ja se osittain ratkaisi pelin.

Melko paljon jälleen tekstiä, mutta tapani on tehdä paikan päällä nähdyistä peleistä kattavat raportit eikä tyytyä nykyjournalismin tapaan vain kertaamaan maalit tekstin muodossa. Se ei palvele millään tavalla sellaista lukijaa, joka janoaa lisätietoa siitä, mitä muuta pelissä tapahtui ja miten yksilöt suoriutuvat highlightien ulkopuolella. Näköjään tämänkin raportin joutui laittamaan kolmessa osassa, koska merkkirajoitus lienee edelleen se 10 000 merkkiä per viesti. Yhteenvetona harmittava tappio näin kärppäkannattajan näkökulmasta, mutta en murehdi sitä liikaa, koska tärkeintä oli nähdä jälleen oma lempijoukkueeni livenä jäällä. Seuraavan kerran sitten helmikuun alussa ellen mene esimerkiksi Helsinkiin, Raumalle, Poriin tai Tampereelle johonkin vierasmatsiin sitä ennen. Viihdyttävä kiekkopeli, josta maksoin mielellään 15 yksikköä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen kun kävin illalla kotiin palattuani tätä ketjua vilkaisemassa, oli vastassa tuutin täydeltä turhauttavaa ja kovinkin nykyjatkoaikamaista itkemistä, itkemisestä itkemistä ja itkemiselle itkemisestä itkemistä. Vaan nyt kun aamulla avasin saman ketjun, aukesi silmieni eteen palstaveli Salmingin seikkaperäinen ja laadukas "ottelukooste" ja -analyysi, tällaista lukee todella mielellään, hyvää duunia siellä! Ainut huono puoli tuollaisessa on, että se varmaankin tappaa tämän vähänkin keskustelun, tuohon kun on vaikea lisätä enää mitään, eikä juuri mistään voi olla edes perustellusti eri mieltä.

- Väyrynen oli pehmeä ja flegu. Hukkasi pilkun ja ei oikeastaan tuo kuin näennäistä koohotusta tuohon ketjuun tällä hetkellä. Ihmettelen, että Otto Nieminen istuu viltissä Väyrysen sijaan.

Samaa mieltä siitä, että Väyrynen oli yksiselitteisesti huono. Vaan en ihmettele silti sen suuremmin kokoonpanopaikkaansa, tänään on kuitenkin tilanteeseen sarjataulukontyngässä nähden vaikein mahdollinen peli, kun sarjaa johtavaa JYPiä lähdetään vieraissa haastamaan ja aika varma olen siitä, että Salmingin mainitsema Nieminen tuoreine ja nopeine jalkoineen tulee ottamaan Väyrysen paikan kokoonpanossa.

Tallinder puolestaan oli viime kauteen verrattuna paljonkin epävarmempi ajoittain.

Vähän riippuu vertaako viime kauteen kokonaisuutena, vai sen alkuun. Kungen aloitti viime kauden(kin) heikosti ja oli useammassa pelissä kuin varjo (jos sitäkään) keväisestä itsestään. Toivon ja oikeastaan jopa luotankin siihen, että Tallen saa pelistä vielä kiinni. Itse asiassa luotan niin paljon, että olisin valmis jopa lyömään asiasta vetoa. Kyllä se siitä dieselien hyrähdettyä kunnolla ja kaikilla sylintereillä käyntiin tulee (ilman suurempia loukkaantumisia) olemaan Liigan puolustajien eliittiä tälläkin kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös