Formula 1 – kausi 2018

  • 299 129
  • 1 853

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuo Martini-diili näköjään nousee aika merkittäväksi tekijäksi kuskiruletissa. Sopinee näihin F1:sten ihmeellisiin kuvioihin kun ei suoraan pysty palkkaamaan sitä parasta vapaana olevaa kuskia vaan nyt on sitten sponsorin asettama ikäraja. Olisiko tosiaan Kubican sauma, täytyy yltää Massan tasolle ja Williams ei halua ottaa pienintäkään riskiä että joutuisi vaihtamaan kuskia kesken kauden ja se vasta hankalaa olisikin, koska sen varakuljettajankin tulee sopia sponsorille.

Kevennyksenä kuva Claire Bottaksesta, ainakin urlin mukaan.
http://grandepremio.uol.com.br/Images/2017126943677_ClaireBottas_II.jpg
Onhan tässä ehkä jotain Kubican näköäkin "its good to be a king"
http://www.luxuriousmagazine.com/wp-content/uploads/2016/03/MG_7655_BW.jpg

Lauda oli muuten taas antanut hienon kommentin, Alonsosta, mukava kuulla että paremmissakin piireissä sanotaan asiat suoraan. Toisin sanoen 'mitäs läksit ison hillon perään', olisi varmasti ollut menestyksen kannalta parempiakin vaihtoja kuin McLaren mutta mikään ei olisi ollut yhtä tuottoisaa rahallisesti kuskille kuin McLaren.

Linkit Williams aiheisiin kuviin grandepremio ja luxuriousmagazine

_
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Bottas siis 2018 Mersulla. Vain vuoden jatko siis, mutta hyvä että asia on nyt pois päiväjärjestyksestä. Voisiko Bottas siten olla vuoden päästä vaikkapa yksi vaihtoehto Kimin korvaajaksi, kun Vettel ei ehkä halua ainakaan Ricciardoa tai Verstappenia tallikaveriksi, ja Ferrari on yleensä luottanut kokemukseen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hienoa että vahvistus tuli nyt eikä Singaporen anneta vaikuttaa siihen koska on monesti ollut haasteellinen kisa Mersulle, voi sattua ja tapahtua. Nyt on Valtterilla rento fiilis lähteä viikonloppuun.

Tuo 2019 kuvio ja siirto Ferrarille voi olla täysin mahdollinen jos Vetteliltä kysytään, olen ymmärtänyt että haluaa vaikuttaa tallikavereihin ja kyllähän Valtteri suomalaisena luo tuota rauhallista ilmapiiriä mistä nyt kiitellään Mersullakin.
Ferrarilla tosin on kova paikka nyt yhdessä vuodessa tulkita onko Lecrecistä tai muista kandeista tuoda se tarvittava kokemus ja nopeus talliin kun Kimi lähtee.

_
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itselläni on tunne, että Ferrari jatkaa Kimillä niin kauan kunnes Leclerc on valmis hyppäämään mukaan. Bottas olisi varmasti halunnut pidemmän sopimuksen, mutta Mersun kannalta tämä on hyvä diili, koska heillä on akatemiassa lupaava Ocon. Olisi varmasti nostettu jo ensi kaudeksi mikäli Bottas olisi flopannut, mutta viimeistään ensi kaudella Bottaksen pitäisi kyllä päästä raa'assa nopeudessakin lähemmäs Hamiltonia.

2019 kuskimarkkinoilla saatetaan toki nähdä enemmän yllätyksiäkin, kun molempien RB kuskienkin sopimukset päättyvät.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikä pidä unohtaa sitä, että 2019 Maclaren ja Renaultkin voivat olla jo ihan eri tavalla kilpailukykyisiä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Odotettu juttuhan tuo Bottaksen jatko oli, mutta hyvä että asian vatvominen loppui tähän päivään. Ensi kaudella hyvät näytöt tiskiin, niin ovet voivat aueta moneenkin paikkaan.

2019 siirtosirkusta odotellessa, siitä voi tulla huikein karnevaali sitten 2010 paikkojen jaon.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mersu tietää että kuskiruletti saattaa pyörähtää kunnolla 2018 kauden jälkeen kun useammallakin kuskilla on sopimukset katkolla, joten ilmeisesti halusivat pitää vaihtoehdot avoimina ja siksi Bottakselle vain vuoden sopimus. Onhan siellä esim.omista junnuista loistavasti ajanut ja taas vuoden kokeneempi Ocon tyrkyllä ja jos Red Bullin ongelmat jatkuu niin myös Ricciardo ja Verstappen voisivat olla saatavilla. Ricciardohan on jo ilmoittanut julkisesti että jos RB ei ensi kaudella taistele mestaruudesta niin hän vaihtaa maisemaa. Kun Hamiltonkin on väläytellyt välillä lopettamisajatuksiaan niin ehkä on Mersulta ihan järkevää tosiaan pitää vaihtoehdot avoimena. Bottaksen kannalta tietenkin ikävää että joutuu taas tavallaan ajamaan veitsi kurkulla myös ensi kauden, mutta toisaalta mestaritason kuljettajan pitää kestää paineita ja loppujen lopuksi homma on Valtterista itsestään kiinni. Jos pystyy vielä hitusen parantamaan tästä kaudesta ja haastamaan Hamiltonia tasaisemmin kisasta toiseen niin ei jatko Mersulla ole mahdottomuus, ja vaikka Mersu päätyisikin toiseen vaihtoehtoon niin Hamiltonin haastaminen on sellainen näyttö jolla pitäisi aueta paikka jostakin muualta. Ferrari on esimerkiksi sellainen tapaus että vaikka tuota Kimiltä lähitulevaisuudessa vapautuvaa toista paikkaa on vahavsti pedattu Leclercille niin Ferrari ei ole varsinaisesti tunnettu siitä että se luottaisi herkästi nuoriin kuljettajiin, joten voi olla jos Leclerc ei pysty Sauberilla tekemään ihan jäätävän kovaa jälkeä niin sielläkin voitaisiin olla kiinnostuneita varmasti suorittavasta, kokeneesta ja nopeasta kuljettajasta mikäli Kimi pistää hanskat naulaan.

Kauden 2018 siirtoruletista ei kyllä tosiaankaan kovin kummoinen sirkus näytä tulevan, mutta vuotta myöhemmin voi olla että tuolit pistetään vaihtoon ihan isolla kädellä. Kun vielä tuo RB:n moottoritilanne on vähän auki, ja talli varmasti katsoo aika pitkälle ensi kauteen Toro Rosson suorituksia Hondan moottoreilla ennen kuin tekee päätöksiä 2019 moottoreista. Se vaikuttanee myös kuljettajatilanteeseen koska en oikein jaksa uskoa että Ricciardo ja Verstappen haluavat samanlaiseen tilanteeseen kuin Alonso ja he tuskin haluavat odotella loputtomiin tallin moottoripäätöstä vaan alkavat katsela hyvissä ajoin vaihtoehtoja myös muualta. Jos RB menettää jomman kumman tai jopa molemmat, ja Gasly ei esitä Toro Rossolla todella kovia suorituksia, niin voi hyvinkin olla että RB:kin joutuu pitkästä aikaa etsimään kuljettajia ihan vapailta markkinoilta oman junnuohjelmansa ulkopuolelta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
https://twitter.com/tgruener/status/908255759036817408

Renault lopettaa moottorien toimittamisen Red Bullille 2018 kauden jälkeen ja Red Bull siirtyy Hondan moottoreihin.
Hondan siirtyminen Toro Rosson pariin ensi kaudeksi toki antoi hyvin viitteitä siihen, että Red Bull tulee myös jossain kohtaa siirtymään Hondan moottoreihin, jos ja kun niistä on saatu huomattavasti kilpailukykyisempiä.
Reilu vuosi aikaa Hondalla saada myllyt kuntoon Red Bullille ja on tässä Red Bullin kannalta todella isot riskit kyseessä.
Ilmeisesti yhteistyön päättäminen Red Bullin kanssa tuli nimenomaan Renaultin toimesta.
Vetivätköhän herneet tuosta Toro Rosso-Honda kuviosta, joka antaa selviä viitteitä Red Bullinkin mielihaluista.

Aikamoiset markkinat on ensi kauden jälkeen kuskien rintamalla ja nämä moottorikuviot saattaa myös vahvasti vaikuttaa niidenkin liikehdintään.
Bottakselle lyötiin "vain" vuosi, Kimillä ensi vuosi sopparia ja Ricciardokin totesi eilen, että jollei Red Bull ole mestaruudesta taisteleva auto ensi kaudella, niin hän katselee muita vaihtoehtoja.
Hamiltoninkin soppari taisi loppua ensi kauden jälkeen jne.
 

BaronFIN

Jäsen
Aika vahvasti kaivellaan jo poteroita ja asemia 2021 kauden moottoriuudistukseen: uusina moottorintoimittajina on jo väläytelty Cosworthia ja Porschea. Hondalla on kovat paineet saada laatua ulos jotta kukaan haluaa sitoutua heidän koneisiin 2020 aikana.

Red Bull powered by Porsche kuulostaisi vain hienolta. Toki Cosworthina matka tekisi täyden ympyrän kun tallin alku oli Stewart Cosworthina (-> Ford -> Jaguar -> Red Bull) aikoinaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin tuo Red Bull ja Porsche vaan kuulostaisi sellaiselta "luonnolliselta liitolta" että kun puhutaan Porschen mahdollisesta comebackista lajiin niin RB tulee mieleen ensimmäisenä vaihtoehtona kumppaniksi. Mutta tietysti jos Honda onnistuu lopulta selättämään nämä ongelmansa niin voihan se olla että RB ei halua muita moottoreita katsella hetkeen. McLarenilla ja Porschella on yhteistä historiaakin mutta en tiedä miten peliä muuttaa nykyisin se että myös McLaren valmistaa siviiliautoja ja on periaatteessa yksi Porschen kilpailijoista sillä puolella, varsinkin kun myös McLaren on suunnitellut uutta mallia edullisempaan hintaluokkaan.

Cosworthin kaltaisia valmistajia F1 minun mielestäni kaipaisi. Eli olisi vanhan Cosworthin tyyliin täysin riippumaton valmistaja joka valmistaisi ja myisi moottoreita sen sijaan että on yksinoikeudella sopimus jonkun tietyn tallin kanssa. Ja kun näiden uusien moottoreiden hinta jollakin ihmeen säännöllä saataisiin pidettyä kurissa niin ehkä se voisi innostaa taas uusia tallejakin mukaan kun moottorit saisi ostettua kohtuuhintaan. Nämä kalliit ja übermonimutkaiset hybridit ja Hondan esimerkki ei kyllä varmaan hirveästi houkuttele mukaan sen enempää uusia talleja kuin moottorivalmistajiakaan. Ei minulla mitään sitä vastaan ole vaikka hybriditekniikalla jatkettaisiin vieläkin, mutta yksinkertaisemmaksi tuota pitäisi saada että tuo voimayksikkö ei olisi niin kiinteä osa autoa kuin se nykyisin on. Tämä nykysysteemihän suosii nimenomaan Mersun, Ferrarin ja Renaultin kaltaisia talleja jotka tekevät itse moottorinsa. Vaikka vaikeaahan tuo on Renaultillakin ollut.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on ennättänyt jo kertomaan, että kohta tulee ilmoitus, mutta siihen ei liity Porsche tai Honda. Kuulemma suhde jonkun autoyhtiön kanssa. Siitä vaan sitten arvailemaan, jotenkin vähän epäilytti tuo Red Bullin ja Hondan mahdollinen yhteistyö muutenkin. Ei siellä sentään niin tyhmiä olla kuin McLarenilla.

Ensi kesänä kyllä helvetti räjähtää noiden kuskisiirtojen kanssa. Sieltä on tulossa pikkuluokista lupaavia kuskeja (Gasly, Leclerc jne) ja sarjan kokenut kasti (Räikkönen, Massa?) siirtyy syrjään. Siihen vielä päälle Hamilton, Bottas, Verstappen, Ricciardo yms. En pitäisi lainkaan mahdottomana Hamiltonin vetäytymistä sarjasta, koska on jo voittanut lähes kaiken eikä ole mikään nuori kaveri enää.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kuulostaisi oudolta Red Bullin taholta lähteä ottamaan riski "uuden" moottoritoimittajan kanssa koska

A) Noilla kalliilla koneilla ajetaan vain 2019 ja 2020 kunnes peli menee uusiksi.

B) Honda osoitti jo että kiitos testirajoitusten ja muun kulukikkailun, isollakaan rahalla ei saada muiden etumatkaa kiinni kehityksessä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuo koko huhuiltu paketti on nyt sitten virallinen eli McLaren ja Honda katkaisevat yhteistyönsä ja McLaren on tehnyt kolmivuotisen sopparin Renaultin kanssa. Samalla ilmoitettu että Honda siirtyy Toro Rosson moottoritoimittajaksi. Samalla myös Palmer on saanut lukea kuulemma netistä että ei aja enää ensi kaudella Renaultilla, vaan hänen tilalleen siirtyy Toro Rosson Carlos Sainz. Se tässä on mielenkiintoista että Sainzin sopimus kattaa vain kauden 2018 ja on lainasopimus, eli virallisesti Sainz jatkaa edelleen Red Bullin sopimuskuljettajana.

Honda osoitti jo että kiitos testirajoitusten ja muun kulukikkailun, isollakaan rahalla ei saada muiden etumatkaa kiinni kehityksessä.

Tämä on osasyy mutta ei koko totuus, eli kyllä siellä Hondalla on tehty myös paljon asioita väärin ja tuo japanilainen tyyli toimia ei vaan näköjään oikein toimi hyvin vahvasti brittiläisessä F1-maailmassa. Rahalla itsessään ei saada menestystä jos ne rahat käytetään koko ajan väärin, kysykää vaikka Rauman Lukon faneilta lisätietoa asiasta. Minä uskon että esim. joku Porsche tai Audi olisivat huomattavasti nopeammin muiden kyydissä vaikka isolta takamatkalta joutuisivatkin lähtemään, ko. yhtiöissä kulttuuri on vaan niin erilainen kuin japanilaisilla ja VW-konserni on osoittanut aiemminkin että silloin kun lähtevät tosissaan mukaan johonkin niin koko toiminta on sillä tasolla että menestystä tulee nopeasti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Perez tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Force Indian kanssa.

2019 kaudelle on aika mukavat hulinat luvassa kuskimarkkinoilla. Sen verran monella on juuri ensi kauden sopimukset vain taskussa ihan kärkinimistäkin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Perez tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Force Indian kanssa.

2019 kaudelle on aika mukavat hulinat luvassa kuskimarkkinoilla. Sen verran monella on juuri ensi kauden sopimukset vain taskussa ihan kärkinimistäkin.

Tuo 2019 tilanne näyttää kyllä aika huikealta, koska minun mielestäni siellä ei ole tällä hetkellä yhdelläkään kuljettajalla sopimusta kaudelle 2019. Tai Sainzilla käsittääkseni on, mutta sekin on eri talliin kuin missä hän ajaa kauden 2018 (Sopimus on Toro Rosson/Red Bullin kanssa mutta ajaa vuokralla Renaultilla kauden 2018). Hülkenbergilla taitaa olla tallin optio, muiden kohdalla en ole varma onko jotain optioita. Mutta mitä nyt katsoin niin niistä kuljettajista joilla sopimus on tehty jo ensi kaudelle, soppari on katkolla 2019 Hamiltonilla, Bottaksella, Vandoornella, Perezillä, Oconilla, Verstappenilla, Ricciardolla, Räikkösellä, Grosjeanilla ja Magnussenilla. Massalla, Strollilla, Kvyatilla, Alonsolla, Vettelillä, Ericssonilla ja Wehrleinilla ei ole vielä julkistettua sopimusta ensi kaudeksikaan. Sitten kun siellä on vielä hämmentämässä Kubica, Gasly, Matsushita, Leclerc, Giovinazzi jne. niin onpa mielenkiintoista nähdä mihin kukakin asettuu.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Karua on F1-maailma jälleen kerran. Viittaan Pascal Wehrleinin kohtaloon, joka käytännössä sinetöityi Perezin jatkon myötä. Ajanut parilla umpisurkealla autolla pisteille asti ja muutenkin suht lahjakas kuljettaja, mutta kun se aina riitä, kysykää vaikka Mika Salolta. Williamsille Wehrleinin menon estää Martini-diili, Toro Rosso ei ota kuljettajaa oman kuskiohjelmansa ulkopuolelta ja Sauberillakaan ei jatkoa ole näköpiirissä, kun Ferrari vie tiimiä takaisin B-tallin suuntaan ja Ericssonin taustajoukot tuovat paljon rahaa.

Tuo 2019 tilanne näyttää kyllä aika huikealta, koska minun mielestäni siellä ei ole tällä hetkellä yhdelläkään kuljettajalla sopimusta kaudelle 2019.
Ainakin Vettelillä on sopimus tuolle kaudelle, samoin Verstappenilla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin Vettelillä on sopimus tuolle kaudelle, samoin Verstappenilla.

Ei kun joo, Vettelin jatkohan julkistettiinkin jo. Ja Verstappenin "until 2019" tosiaan tarkoitti että hänellä on sopimus 2019 loppuun saakka.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Esteban Ocon jatkaa Force Indialla myös ensi kaudella. Eli nyt avoimia paikkoja on ainoastaan McLarenilla, Toro Rossolla, Sauberilla ja Williamsilla, eikä näihinkään paikkoihin ole mitään yllätyksiä luvassa. Isoin vääntö liittyy lähinnä siihen, että ajaako Charles Leclercin tallikaverina Sauberia Marcus Ericsson vai Antonio Giovinazzi.

http://www.sport24.co.za/Motorsport/ocon-will-remain-at-force-india-for-2018-20170920
Linkki Sport24-sivuston juttuun Oconista.
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Isoin vääntö liittyy lähinnä siihen, että ajaako Charles Leclercin tallikaverina Sauberia Marcus Ericsson vai Antonio Giovinazzi.
Sauberin rahatilanne lienee paranemaan päin, joten Ericssonin rahoja ei välttämättä tarvita. Giovinazzin ottamalla Sauber saisi todennäköisesti myös enemmän teknistä tukea Ferrarin suunnalta, mikä kokonaisuutena voisi olla parempi. Ericsson omasta mielestä jo aika nähty tapaus.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sauberin rahatilanne lienee paranemaan päin, joten Ericssonin rahoja ei välttämättä tarvita. Giovinazzin ottamalla Sauber saisi todennäköisesti myös enemmän teknistä tukea Ferrarin suunnalta, mikä kokonaisuutena voisi olla parempi. Ericsson omasta mielestä jo aika nähty tapaus.
Eipä siitä kuitenkaan haittaa ole, siis lisärahasta. Eikös Giovinazzi ole jo jollain tapaa "menetetty" tapaus? Jostain olen käsittänyt että Leclerc on jo ajanut Giovinazzin ohi. Joten uskoisin että riittävästi teknista tukea tulisi jo hänen takiaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä siitä kuitenkaan haittaa ole, siis lisärahasta. Eikös Giovinazzi ole jo jollain tapaa "menetetty" tapaus? Jostain olen käsittänyt että Leclerc on jo ajanut Giovinazzin ohi. Joten uskoisin että riittävästi teknista tukea tulisi jo hänen takiaan.

Aika surullista sinänsä jos kahden ajetun kisan jälkeen on jo "menetetty tapaus", varsinkin kun Giovinazzi osoitti noissa kisoissa virheistään huolimatta ihan mukavaa vauhtia. Ilmeisesti Ferrari ei ainakaan ole herran suhteen luovuttanut vaikka Leclerc on tainnutkin hierarkiassa nousta hänen ohitseen, koska käsittääkseni Ferrarilla on ihan oikeasti yritystä saada myös Giovinazzi Sauberille ensi kaudelle. Ja mikäpä olisi parempi tapa vertailla kahta tulevaisuuden kuljettajaa keskenään kun laittaa heidät suurin piirtein samanlaisella kokemuksella samanlaiseen autoon, joten sikälikin ymmärtää että Ferrari haluaisi mieluummin nähdä Sauberilla Giovinazzin kuin Ericssonin.

Ericssonin jatkon puolesta puhuu se että hänen salaperäiset ja rikkaat tukijansa on suurelta osin samoja henkilöitä jotka omistavat suurimman osan Sauberista. Varmasti he mielellään näkisivät "oman pojan" omassa tallissa, mutta joku näiden omistajien puhemiehistä ehti jo sanomaan että tästä kytköksestä huolimatta pyrkivät katsomaan mikä on tallille paras ratkaisu, ja jos se tarkoittaa Ericssonin siirtämistä muualle niin sitten heidän pitää tehdä se.

Sauberin lisäksi ilmeisesti jonkinlaista vääntöä on vielä Williamsin ja Toro Rosson toisesta tuolista, koska ilmeisesti Massan jatko ei olekaan ihan niin läpihuutojuttu kuin ensin oletin. Williams edelleenkin käsittääkseni joutuu etsimään yli 25-vuotiaita kuljettajia ja siellä on ainakin Kubica ilmoittanut jo kiinnostuksensa tuohon paikkaan, ja jos Ericsson joutuu lähtemään Sauberilta niin hänkin lienee vahva kandidaatti Williamsille. Toro Rossolla Gasly ja Kvyat lienevät aika todennäköiset mutta jos Kvyat jatkaa tätä jatkuvaa perseilyään niin voi olla että siellä aletaan miettimään vielä kuvioita uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Red Bullilla ei noita juniorikuljettajia Gaslya lukuun ottamatta ole, joten täydellistä vaihtoa ei voi tehdä. Hondan myötä Matsushitaa varmaan haluttaisiin talliin, mutta kysymys onkin saako superlisenssiä. Hirveästi ei taida myöskään olla sellaisia kuskeja, jotka eivät kuulu mihinkään junioriohjelmaan.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ferrarin leiristä ainakin tuli aika sen suuntaista kommenttia viikonloppuna, että en yhtään ihmettelisi jos Leclerc - Giovinazzi on Sauberin parivaljakko.

Aika jännä että tuo Wehrlein on jäämässä ilman paikkaa, vaikka tammikuussa oli menossa vielä Mercedekselle! Mielestäni kuuluu ehdottomasti sarjaan, mutta tiukassa on vaan nuo paikat.
 

BaronFIN

Jäsen
Todella surullista, jos Williams päätyisi Eriksoniin. Rosberg (isä), Patrese, Mansell, Prost, Senna, Hill, Villeneuve, R. Schummacher, Montoya, Rosberg (poika), Button, Bottas, Massa... Siinä on sellainen kattaus Williamsilla ajaneita GP-voittajia ja maailmanmestareita, että oksat pois. Sitten nykyisellään ajattaisivat kahta maksukuskia. Mitä fakkia tälle lajille on tapahtunut?

Toki luin juuri kausi kirjan vuodelta 1983 ja ainoat tutut tallit sieltä olivat McLaren, Williams ja Ferrari (+Renault, mutta hieman on ollut on/off tässä matkan varrella). Muut olivatkin jo jääneet historiaan, joten saavutus jo sinällään, että ovat mukana. Mutta jos kahdella maksukuskilla vetävät, niin saman tien saisivat lopettaa.

2021 sääntöuudistukseen lataan paljon odotuksia ja toivon, että tulevaisuudessa vielä nähtäisiin aika, jolloin yllättäviä GP voittajia tulisi keskikastinkin talleista. Tosin ei siitä ole montakaan vuotta ole kun kauden seitsemään ensimmäiseen kisaan tuli seitsemän eri voittajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös