Turvallisuus Suomessa

  • Viestiketjun aloittaja Kiekkokatsoja
  • Alkaa
  • 1 105
  • 3
K

Kiekkokatsoja

Turvallisuus Suomessa on heikentynyt. Väitän että jokainen joka ajattelee asiaa järkevästi ja loogisesti, on samaa mieltä. Turvallisuus on heikentynyt pakolaispolitiikan vuoksi, mutta myös yhteiskunnasta syrjääntyneiden ihmisten vuoksi. Lisäksi avoin media, joka tuo tapahtumia omalla tavallaan esille, "ruokkii sekopäisten" ihmisten esilletuloa.
Mitä mieltä sinä olet, Suomen tämänpäivän turvallisuudesta?
 
K

Kiekkokatsoja

Tänään: Poliisioperaatio Siilinjärvellä, Raahessa, Vuosaaressa. Tapahtumia, en vielä tiedä.
Puutuuko ihmiset yhteiskunnassa tapahtuviin vaaratilanteisiin, kun niitä on niin usein?
Herääkö siihen vasta, kun itse on jollain tavalla läsnä tapahtumissa?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Hyvä ja aiheellinen ketjunavaus.

Muutamia kommentteja:

Suomen sisäinen turvallisuus on toistaiseksi yleiseurooppalaisittain hyvällä tasolla; esim. poliisi- ja pelastusviranomaiset ovat koulutetut ja hyvin varustetut, ja vasteaika suurissa asutuskeskuksissa on verrattain lyhyt. Esim. poliisi on määrätietoisesti lisännyt näkyvyyttään katukuvassa sekä partioiden varustusta, ja valtion ensi vuoden talousarvioon esitetään n. 10 miljoonan lisäresurssia poliisiviranomaistoimintaan.

Suomen sisäinen turvallisuus ei mielestäni ole heikentynyt pakolaispolitiikan vuoksi, vaan hallitsemattoman maahantulotilanteen johdosta. Kun syksyllä 2015 maahan päästettiin - syystä tai toisesta - terrorijärjestöjen hallitsemilta alueilta ja Schengen-alueen läpi n. 30 000 taustoiltaan tuntematonta henkilöä, joista tuhansia on "kadonnut" kahden vuoden aikana ¹, valtion sisäisen turvallisuustilanteen voidaan perustellusti katsoa muuttuneen. Varsinkin, kun Suojelupoliisin tiedustelutietojen mukaan Suomessa on nyt jo yli 300 henkilöä, joilla on suoria yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin ².

Yhtä lailla heikentyneeseen tilanteeseen vaikuttavat laajakantoiset kansalliset sosioekonomiset ongelmat, erityisesti syrjäytyminen sekä siihen suoraan ja välillisesti liittyvä päihteiden häiriökäyttö. Satunnaisten väkivallantekojen riski ja todennäköisyys kasvaa, kun yhteiskunnan sisäinen koheesio murenee.

Voinee todeta, että kummatkin edellä mainitut tekijät uhkaavat loppujen lopuksi erittäin vakavasti kahta demokraattisen länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen keskeisimmistä elementeistä: vapautta ja luottamusta. Ongelma ei ole pelkästään Suomen, vaan se koskee laajemmassa mitassa koko eurooppalaista elämänmuotoa ja yhtenäiskulttuuria siten kuin se ns. klassisessa mielessä Ranskan vallankumouksen perintönä ymmärretään.

¹) STT: Tuhansia turvapaikanhakijoita kadonnut Suomessa – missä he ovat? | Helsingin Uutiset
²) Suojelupoliisi: Suomessa jo 300 henkilöä, joilla yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:
K

Kiekkokatsoja

Hyvä jatkokirjoitus ikävänkantajalta.
Turvallisuus on myös olotila, minkä itse kokee.
Viranomaisiltapäin se on mielikuva, jonka he saavat luotua. Tuo mielikuva on hajoamassa käytännön tapahtumien myötä, mutta myös siksi, että turvallisuus viranomaiset ovat tuoneet sitä avoimemmin median kautta esille.
Suomessa on toki turvallista, mutta ei enää siten, kuin jokunen vuosi sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös