SaiPa kaudella 2017–2018

  • 522 796
  • 2 027

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tämä joukkue voi tosiaan kysymysmerkkiensä vuoksi dipata ja syvään, mutta kääntöpuolena se voi mennä vaikka kuinka pitkälle. Kausi näyttää, uskotaan viimeiseen vaihtoehtoon.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miun mielestä mitään varmoja hakuja ei ole olemassakaan. Vaikka siellä olisi 200kEUr AHL-ukkoja kaksi ketjua niin siltikään mikään ei takaa, että mitaleista taisteltaisiin, kaikki voi aina flopata ja loukkeja voi myös tulla. Nyt on niitten sijaan lupaavia pelaajia jotka voivat yllättää kaikki mutta metsäänkin voidaan mennä mutta tuskin niin surkeasti kuin viime kaudella. Luotan Lehterän pelisilmään ja ammattitaitoon.

Edelleen SaiPa tarvitsee silti sen AHL-tason kokeneen ykkössentterin, ilman sitä ei voida kauteen lähteä mutta jos se tänne Lappeenrantaan saadaan niin uskon, että siinä on juuri sopiva palanen tähän Lehterän sakkiin. Uskon, että SaiPa parantaa roimasti ensi kaudesta mutta mitään sijoitusta en uskalla vielä tässä vaiheessa veikata. Avainasemassa on se, miten pelaajat kestää kasassa. Jos avain - ja runkopelaajat pysyvät terveenä, niin tämä joukkue tulee kyllä olemaan pleijareissa. Lehterä on erinomainen haku ja luotan täysin kaverin kykyihin. Tulevalla kaudella se nähdään sitten. Joku voi sitten kuitata miun sanomiset ensi kaudella lainaamalla tätä viestiä jos miun veikkaus menee perseelleen. Jälkiviisaus on vaan niin vitun helppoa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tulevalla kaudella se nähdään sitten. Joku voi sitten kuitata miun sanomiset ensi kaudella lainaamalla tätä viestiä jos miun veikkaus menee perseelleen. Jälkiviisaus on vaan niin vitun helppoa.

Tuskin tässä tarvitsee kenenkään sanomisia millään kaudella kuittailla tai vittuilla, pessimisteille jälkiviisaus on kaikki kaikessa (mitä me Pat'95:n kanssa edustetaan, me vanhat opportunistit). Kyllä multa valmennukseen löytyy jotain luottoa, koska pohjalta suunta on vain ylös. Nyt kun happea on otettua, niin jollain tavalla antaa myös Sannille synninpäästön, vaikka toisaalta se silti edellen vituttaa. Ja kuten Pat'95 edellä mainitsi, se on todella turhauttavaa että tähän tilanteeseen takaisin pudottiin, odotti jotain...edistystä? No toivotaan ainakin että nuoret breikkaa ja KooKoo saa kuonoon!
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa:n joukkue kauteen 2017-2018 taitaa Kunykin sopimuksen myötä olla valmis. Täällä odotellaan jo kovasti kauden alkua ja muutaman päivän päästähän tämä riemu taas alkaakin. Halusin kirjoitella ylös vähän omia ajatuksia tulevasta kaudesta, jos sitä innostuisi naputtelemaan jatkossakin. Tämän tarinoinnin tarkoitus on vähän kerrata etupäässä itselleni, että ketäs meillä tänä vuonna pelaakaan. Samalla vähän terapiaa perjantaita odotellessa...

Pienintäkään hajua ketjukoostumuksista ei ole, mutta äkkiseltään katsottuna pidän tuosta kokoonpanosta jo nyt erittäin paljon. Nimekäs tai kokenut se ei ole, mutta potentiaalia ja oikeasti lupaavanoloisia pelaajia löytyy useampaan ketjuun. Tottakai näyttää hurjalta, että ns. "varmoja" ja tasonsa liigassa näyttäneitä pelaajia ei ole kärkiketjuihin oikeastaan ollenkaan, mutta itseäni se ei tässä syksyn innostuksessa haittaa niin yhtään. Tähän vielä täysin kääntämätön valmentajakortti Lehterä, joten mielenkiinto senkuin kasvaa!

Suurta menestystä heti alkuun on vaikea odottaa, mutta "uusi alku"- brändäyksenä sopii SaiPan alkavaan kauteen hienosti. Onneksi osa nuorista hankinnoista on saatu kiinnitettyä pidemmillä sopimuksilla tai optiovuosilla. Vaakanaiselta nyt ei voi odottaakaan kuin yhtä kautta, mutta Roy Radkella olisin mielelläni nähnyt try outin lisäksi option seuraavastakin kaudesta. Goodwin, Nättinen, Oksanen ja Tanus ovat kaikki pelaajia, joiden odotan nousevan kauden aikana laadukkaiksi liigatason pelimiehiksi. Heidän onnistuessaan olisi helppoa lähteä rakentamaan hyökkäystä myös seuraavalle kaudelle. Pakistossa ja maalivahtiosastolla tilanne on taas täysin toinen. Siellä järjestetään rivit pahimmassa (vai parhaassa?) tapauksessa täysin uusiksi kauden jälkeen.

Pienimuotoinen depth chart ja omat odotukseni pelaajista. Sentterilaiturit listattu laitureiden alle.

Kunyk - Kärkisentteri. Pari kautta AHL:ssä kelvollisilla tehoilla ja ilmeisen hyvällä kahdensuunnan pelillä. Pelaajatyyppinä minulle arvoitus, mutta tilastoscouttauksella voi odottaa ammattimiestä. Peliälyä kehuttu, olisiko tässä ylivoimalle moottori?
Löfman - Toinen kärkisentteri, toivottavasti pysyy suurimman osan kaudesta ehjänä. Liikettä, käsiä, duunia kahteen suuntaan ja ehjällä kaudella yli 30 pistettä?
Koho - 3.ketjun moottori. Iki-SaiPa, johtaja, alivoimaspesialisti ja mitä näitä nyt on. Osaa myös hyökätä ja paikata kärkiketjuissa. Ehjä kausi alle tänne myös, kiitos.
Koski - Jättänyt työteliään kuvan itsestään ja hoitaa varmasti roolinsa. CHL-peleissä väläytteli tehojakin, mutta pienessä roolissa on vaikea loistaa.

Nättinen - 14 ja 23 pistettä kahdella viime kaudella. Tälle kaudelle odotan suurta vastuuta ja yli 30 pinnaa. Harvoin näitä hyökkäysorientuneita nuoria liigapelureita saadaan Lappeenrantaan.
Goodwin - Urheilullinen, luisteluvoimainen ja taitava pelaaja yliopistotaustalla. Eihän tästä taas mitään varmaa pysty sanomaan, mutta toiveissa nousujohteinen kausi ja 30+ pistettä.
Oksanen - Tuntematon nimi ennen tätä kautta, mutta ehdottoman mielenkiintoinen. Iso, vahva ja maalivainu kohdallaan. Tulee hieman Oskar Osalan tulokaskausi Bluesissa mieleen. Liigavauhtiin pääseminen vaatii varmasti aikansa, mutta tarjoilun toimiessa 10-15 maalia on todellakin odotettavissa.
Radke - Henkilökohtaisesti uusista hankinnoista innostun Radkesta ehkä eniten. Iso, vahva ja kovaa oikealta laukova kanukki, jolla on varaus ja tähtäin edelleen NHL.ssä. Ei näyttöjä vielä aikuisten tasolta, mutta joskus se ensimmäinenkin kausi pitää pelata. Harjoitusotteluiden ja youtube-pätkien perusteella tuo maalintekopotentiaalia ja tietynlaista röyhkeyttä rosteriin. Odotuksissa läpimurtokausi ja 15+ häkkiä. Näin kun ääneen kirjoitan, niin lähtee kuitenkin lokakuussa kotiin?
Strömberg - Hämmentävän löysän näköistä peliä ajoittain, mutta silti yli 20-pisteen kausia. Oppinut pelaamaan myös alaspäin, joten 3-ketjussa on käyttöä. Saisiko tällä kaudella käytettyä hyvää laukaustaan useammin?
Tanus - Hurja Mestiskausi takana, mutta hyppy liigaan on iso. Joko vihdoin saisi lunastettua junnuvuosien odotukset ja nousisi maalintekijäksi myös liiga-tasolla? Odotettavissa kaikkea Järveläisen, Jaskon ja J.Koskirannan väliltä. Veikkaan "Jekimovsia". 20 pinnaa, pihalla omissa, mutta täydentää kolmosketjua kiekollisella osaamisellaan.
Virkkunen - Alivoimapörrääjä ja arvokas 4-ketjun laita. Tekee pari alivoimahäkkiä ja 10 pistettä.
Kaksonen - Elmeri koohottaa molempiin suuntiin ja tekee 10-20 pistettä vastuun määrästä riippuen.
Mönkäre ja Kettunen - Bubbling under - osastoa. Mönkäre ollut ilmeisen hyvä harjoitusotteluissa, Kettusesta pidin jo edellisillä kausilla. Mönkäreellä enemmän hyökkäyspotentiaalia ja stunttaa tarvittaessa ylemmissäkin ketjuissa. Kettusesta on kehittymässä mainio energiasentteri, enkä pitäisi huonona asiana ollenkaan, mikäli pelaisi alemmissa ketjuissa vakituisesti.
Nikko - Viimeinen näytönpaikka? Maaliahne, mutta harmillisen hidas ja kömpelö. Loukkaantumiset ovat vaivanneet, mutta ei pidä unohtaa että takana on jo 10- ja 11-maalin kaudet, vaikka ikää vasta 23-vuotta. Saa tervehdyttyään muutaman näyttöpaikan, mutta nyt pitäis jo onnistua.
Salminen - Odotin jostain syystä Salmiselta paljon, kun tuli SaiPaan. Liike, kädet ja pää eivät kuitenkaan riittäneet ja rooli jäi pieneksi. Käyttökelponen nelosen laidalla taklaavana pelaajana.

Carson - Isäntä ja itse rauhallisuus. Mainio peruspakki jonka viime kausi loppui harmillisen aikaisin. Pidän Carsonin pelityylistä paljon ja hän muodostaa varmasti hyvän ykkösparin kiekollisen puolustajan kanssa, kuka siihen ikinä asettuukaan. Tuo tärkeää kokemusta pakistoon..
Vaakanainen - En olisi uskonut ikinä että tämän luokan prospektia nähdään SaiPassa. Loukkaantuminen täytyy hoitaa huolella ja sitten askiin. Läpimurtokausi toiveissa, yli 20-pinnaa, kokonaisvaltaista peliä ja syksyllä 2018 isommille areenoille.
Lappalainen - Moderni isokokoinen kiekollinen pakki. Viimekausi meni täysin pieleen, mutta edellisellä näytti potentiaalia hyökkäyssuuntaan. Nyt uudessa valmennuksessa uusi alku ja lopullinen läpimurto. Pääseekö käyttämään kovaa laukaustaan hyväksi ja ylittämään edelliskauden 7-maalia?
Taipalus - Santasen pelikirjattomuudessa täysin hukassa. Muutenkin pari vaikeaa kautta alla. Pelirohkea, taitava ja hyvin liikkuva pakki. Hankittiin kärkipakiksi, mutta oikeampi rooli 2-3-parissa. Lehterän aktiivinen pelitapa voi toimia Taipalukselle.
Maalahti - Samat sanat kuin Taipaluksesta. Loukkaantumiset vaivana, mutta potentiaalia olisi kiekolliseen rooliin. Lehterän kiekossa mahdollisuus nousta uudelle tasolle, mutta montaa kautta ei ole enää aikaa odotella. Menisikö 20-pinnaa viimein rikki?
Savilahti - Pärren taso on laskenut harmillisesti viimevuosina. Iso, kömpelö ja pehmeä. Parhaimmillaan ulottuva, urhautuva ja käyttökelpoinen 3-parin puolustaja. Laukaus lähtee kovaa ja epätarkasti. Pelaako koko kauden Lappeenrannassa vai vaihtaako maisemaa? Sneck ja Kojo kärkkyvät Savilahden paikkaa ja ajanevat tällä kaudella ohi.
Kojo - Iso peruspakki 6. tai 7.puolustajan rooliin. Hyvä leveyshankinta viime keväältä. Ulottuva ja fyysinen, mutta kiekon kanssa vaikeuksissa. Kehittyy kuitenkin koko ajan ja odotettavissa Savilahden roolin vieminen.
Sneck - Salmisen tavoin kovilla odotuksilla SaiPaan. Pieleen meni, mutta uskon Sneckin kehityskäyrän olevan ylöspäin. Isokokoinen pakki stunttaa 3-parissa. Pystyykö kehittymään fyysisen peruspakin rooliin liigatasolla?
Koponen - Pieni mutta lupaava puolustaja. Pelannut sentterinä harjoituspeleissä? Ei vielä vakiroolia liigaan, mutta tulevaisuudessa liiga-tason suorittamista. Stunttaa tarvittaessa.

Tuohimaa - Jo viimekaudella hyviä otteita, mutta harjoitusotteluissa vakuuttava. Viekö ykkösveskarin roolin tällä kaudella? Toivottavasti pystyy tasaisiin otteisiin ja hoitamaan 30-40. Jussi hoitaa tyylillä loput.
Markkanen - Jokaisella tulee se aika, kun pitää antaa tilalle nuoremmille. Jussilla se tulee nyt. Terveenä edelleen eliittivahti liigassa, mutta kunto ei kestä koko kautta. Vastuun määrä riippunee paljolti Tuohimaan onnistumisista.

Nyt kun listaa katsoo läpi, niin monella on toiveissa läpimurto ja/tai selkeä tasonnosto viimekaudesta. Toivotaan että tärppää. Tästä lähdetään liikkeelle. Katsotaan mitä viikonloppu tuo tullessaan!
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nostan hattua tällaisille pitkille teksteille, vieläpä analyyttisille. Muutamat teistä kirjoittavat kattavia juttuja! Annan arvoa vaivannäölle jota moni näkee :-) Toivotaan mielenkiintoista kautta!
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Casey Bailey'n agentti on twiitannut herran menevän Islandersiin Try-Outille. Josko sieltä vapautuisi sitten tänne puuttuvaksi palaseksi?
"Casey Bailey’s agent tweeted that Bailey will be an Islanders tryout as well. He scored 21 goals last year for the Binghamton Senators."
Linkki vie CTpostin uutiseen, josta ylläoleva lainattu.

http://m.ctpost.com/soundtigers/art...n-four-captain-to-camp-on-tryout-12192595.php
 

ahal

Jäsen
Katselin tuota Ipa-matsia jälkeen päin ja siitä muutama huomio. Sarjapeleistä se oli ehkä ehyin suoritus ja suunta näyttää olevan hyvä. Koko joukkueelta eka erää lukuun ottamatta tasaista suorittamista. Tosin Ipakin on alkuvaiheessa projektissaan ja paikkansa oli silläkin, ihan loppusekunneile asti.

Löfmanin vitja saattaa olla kaudella todella kova, jos kaverit pysyvät ehjinä. Toivotaan niin ja ettei Anssi ja Ville ole samaan aikaan vempulassa, jos kerran pakko on. Löfman johtaa kokeneen pelurin tavoin esimerkillään, ei enää raketti mutta pelisilmä korvaa turhat höntyilyt. Goodwinin hintalappu kohoaa päivä päivältä, samoin Tanuksen. Toivotaan, että saamme vielä ykkösestäkin yhtä "pelottavan".

Nelosketju jaksaa pörrätä sinnikkäästi ja Kettuselle sorvaisin kyllä pahvin. Radkesta en vielä osaa sanoa, kassotaan.

Pakistoon tulee mukavasti pöhinää, kun Vaakanainen ja Taipalus on taas kehissä.

Yhtä kaikki, positiivinen fiilis nähdystä jäi ja vierasvoitto voi kantaa pitkälle, antaa uskoa tekemiseen ja palkinnon uurastuksesta. Saattaa hyvinkin olla, että syksyllä 10-15 sijoilla vuorottelevat nuorilla joukkueilla operoivat, mutta kevätpuolella asetelmat vaihtuvat. Muun muassa loukkaantumisten vuoksi.

Tammessa on nyt jo yksi oksakin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Löfmanin loukkaantumishistorian tietäen vähän hirvittää, että Kunykin ja Kohon poissaollessa hän on SaiPan ns. ainoa kovemman profiilin sentteri. Kädet ristissä pitää nyt toivoa, ettei Anssille käy mitään...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
No onneksi kaverit pelaavat meillä ainakin tulevan kauden loppuun asti
Sen jälkeen voi olla, että rahaseurat taas kerran vievät. Ja varmasti niin onkin.

Eikös molemmilla ole sopparissa myös SaiPan optio kaudesta 18-19?

Edit. ei kun Tanuksella onkin suora soppari myös seuraavasta kaudesta. Goodwinilla vain optio.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Edit. ei kun Tanuksella onkin suora soppari myös seuraavasta kaudesta. Goodwinilla vain optio.
Jep. Mutta toki siis seuran optio se aina on

Toki on mahdollista, ettei kumpikaan pelaa SaiPassa ensi kaudella, mutta tällöin rahaa on ainakin

En kyllä näe oikein syytä tosin, miksi näin kävisi

McTavish kai aikanaan siirtyi Bluesiin kesken sopimuksen? Mutta harvinaistahan tuo on. Ja rahakasta.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Goodwin jakaa Liigan pistepörssi kärkipaikan JYPin Suomelan ja Ässien Lagainieren kanssa, on ollut Davidilla melkoinen startti kauteen! Eilisessä ottelussa David oli toki jäällä myös molempien Ilveksi maalien aikana, muttaa saahan niitä omiinkiin päästää, kunhan muistaa tehdä vastustajan päähän yhden enemmän. Huomenna ei kyllä tarvitsisi antaa tepsukoille paria maalia eteen...
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Niin kerrotko avatar nyt, että milloin SaiPa on myynyt sopimuksen alaisen pelaajan kauden jälkeen? Siis sellaisen pelaajan, joka on pelannut onnistuneen tai jopa huippukauden. Sitä tässä sinulta nyt kysytään. Goodwinin ja Tanuksen SaiPassa jatkaminen on täysin SaiPasta kiinni, koska heillä on joko sopimus tai seuran optio. Se että pelaajat sopimuksen päätyttyä hyvän kauden jälkeen siirtyvät muualle, ei liity tähän asiaan mitenkään.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Niin kerrotko avatar nyt, että milloin SaiPa on myynyt sopimuksen alaisen pelaajan kauden jälkeen? Siis sellaisen pelaajan, joka on pelannut onnistuneen tai jopa huippukauden. Sitä tässä sinulta nyt kysytään. Goodwinin ja Tanuksen SaiPassa jatkaminen on täysin SaiPasta kiinni, koska heillä on joko sopimus tai seuran optio. Se että pelaajat sopimuksen päätyttyä hyvän kauden jälkeen siirtyvät muualle, ei liity tähän asiaan mitenkään.

Avatar kirjoitti että tulevan kauden jälkeen rahaseurat todennäköisesti vievät. Tämä kausi on 2017-2018, tuleva kausi on 2018-2019, jonka jälkeen näiden kavereiden sopimukset päättyvät. Ei hän missään vaiheessa puhunut tästä kaudesta ja sopimuksen alaisten pelaajien myynnistä.

Edit: Tai itseasiassa puhui, mutta eri asiayhteydessä. Ei tuossa lainatussa keskustelussa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Niin kerrotko avatar nyt, että milloin SaiPa on myynyt sopimuksen alaisen pelaajan kauden jälkeen? Siis sellaisen pelaajan, joka on pelannut onnistuneen tai jopa huippukauden. Sitä tässä sinulta nyt kysytään.
Kuten jo sanoinkin, McTavishin kanssa muistelen näin käyneen. Joku voi korjata jos muistan väärin.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä tulee alkaneeseen kauteen ja yleisesti ottaen SaiPan toimintaan, niin vaikka kaksi ekaa (varsinkin eka) peliä meni miten meni, en ole erityisen huolissani asioiden suunnasta. Moni asia tuntuu olevan menossa parempaan suuntaan verrattuna viime kauteen. Siltä se ainakin vaikuttaa. Lähtökohtaisesti SaiPa on alakynsi verrattuna moneen muuhun (ei kaikkiin) Pelitapaetua kuitenkin pitäisi löytää, se voi olla aika haastavaa.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä kaudella ei välttämättä tärkeintä ole sijoitus(kunhan menee paremmin kuin viime kaudella) vaikka toivottavaa onkin, että vähintään se säälipleijaripaikka irtoaisi ja viime kausi jätettäisiin kunnolla taakse isolla loikalla. Mutta toivottavasti monella sektorilla SaiPa ja pelaajat ottaisivat isoja kehitysaskeleita. Erityisesti näiltä uusilta nuorilta toivoisi onnistumista ja sitä kautta itseluottamuksen kasvua. Toivottavasti Lehterä onnistuisi tällä kaudella ja saisi sitten jatkaa myös ensi kaudella koska nyt monella näillä uusista kavereista on joko useampivuotinen sopimus tai optio seuraavasta kaudesta joten vuotta kokeneempana tällä joukkueella olisi aika hyvät lähtökohdat ensi kaudella jos siis tämä kausi olisi hyvä ja vähintään se säälipleijaripaikka saavutettaisiin.

Lisäksi jos Lehterä olisi puikoissa myös ensi kaudella niin ehkä joukkue olisi sitten vielä enemmän Tertsin näköinen kun Lehterä voisi hommata useamman uuden pelaajan. Nythän sitä rajoitti vähän se, että monella viimevuotisella pelaajalla oli soppari myös täksi kaudeksi, muuten varmaan joukkue olisi laitettu aika lailla uudeksi viime kauden jälkeen.

Lehterän jatkamista ensi vuonna toivoisi myös senkin takia, että ensi kaudella ei tarvitsisi maksaa enää kenellekään ylimääräiselle vanhalle valmentajalle palkkaa ja se antaisi lisää mahdollisuuksia pelaajahankintoihin. Toki senkin takia on hyvä, Lehterällä on vaan seuran optio ensi kaudesta mutta silti, kyllä parempi olisi jatkaa samalla valkulla myös ensi vuonna. Muuten ensi vuonna aloitus olisi taas nollasta. Mutta se riippuu tietenkin siitä miten hyvin Lehterä onnistuu. Nythän Santasen palkka lienee jonkin verran vähentänyt pelaajabudjettia tällä kaudella. Mikäli sillä on ollut vaikutusta.

Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä projekti on aika pitkä. Voi kestää aika pitkään ennen kuin SaiPa pelaa sellaista peliä mitä moni on odottanut tai mitä Lehterän tavoitteena on. Sen takia ei ole varmaankaan kovin yllättävää, että romahduksia viime perjantaisen KooKoo-ottelun tapaan tulee varmaan vielä sattumaan. Nuoret uudet pelaajat tarvitsee nyt vaan paljon aikaa ennen kuin pystyvät saamaan tasaisuutta otteisiinsa. Puolitoista kuukautta jäällä ei takaa vielä yhtään mitään. Kärsivällisyyttä tarvitaan. Ei se Lehterä mikään messias ole. Viime kausi jätti niin isot haavat, ettei nekään hetkessä parane. Tuo joukkue tarvitsee itseluottamusta lisää ja siksi tuo keskiviikon Ilves-voitto olikin suorastaan elintärkeä jatkon kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös