La 9.9.2017 KooKoo - SaiPa

  • 4 333
  • 17
Suosikkijoukkue
KK
Kauden ensimmäinen peli Kouvolassa ja toinen toinen kohtaaminen Kaakon Derbyn muodossa. KooKoon Keränen on sivussa Kunykin eilisen takaluksen seurauksena sekä Kunyk itse väliaikaisen ottelukiellon takia. KooKoo ei hirveästi muuta ketjuja, mutta Björkstrrand siirretään laitaan ja hänen tilalleen keskelle nostetaan Tamminen. KooKoon kokoonpano on seuraava:

Kähkönen - Pitkänen - Björkstrand
Niemi - Kristensen

Leivo - Liivik - Savilahti
Salmela - Newton

Hakulinen - Tamminen - Hyvärinen
Tuhkanen - Pelli

Vainikainen - Virtanen - Korhonen
Järvinen

Järvenpää
(Perhonen)

Eilinen peli päättyi aika murskaavasti KooKoon 1-7 voittoon ja SaiPa on varmasti latautunut otteluun paremmin, kuin eilen. SaiPa laittaa aloitukseen maalille eilen kesken peliä Markkasen tilalle vaihdetun Tuohimaan. Ihan järki veto. Muuten en osaa SaiPan miehityksestä hirveästi sanoa, joku lepralainen osaa kertoa paremmin, jos jotain nämä Kaakon derbyt kiinnostavat. Lippuja peliin on myyty ennakkoon ihan ok, mutta ilman illan koripallopeliä lehtereille saapuisi varmasti enemmänkin väkeä. Mielenkiinnolla odotan, miten Keräsen poissaolo näkyy ja millä intensiteevillä SaiPa otteluun lähtee.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
SaiPalle kokoonpanoon Carson ja Virkkunen mukaan, muutenkin ketjuja hieman hämmennetty ja Goodwin vihdoin ylempänä kuin nelosessa jonka ehdottomasti ansaitsee.

Nättinen - Koho - Oksanen
Maalahti - Savilahti

Radke - Kaksonen - Strömberg
Lappalainen - Carson

Goodwin - Löfman - Tanus
Kojo - Taipalus

Virkkunen - Koski - Kettunen
Sneck

Tuohimaa (Markkanen)

Ei muuta kuin kasvojen pesun paikka. Onneksi uusi yritys heti perään eikä mitään kahden kolmen vuorokauden taukoa. Eilinen oli niin iso pettymys, jotenkin sitä odotti uutta alkua niin kovasti. Vielä en heitä pyyhettä kehään mutta tänään täytyy näkyä kentällä Joukkue joka pelaa Jääkiekkoa. Suojakänni päällä, ei tätä muuten kestä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Nyt kun isoveli saa vuorostaan melaa hanuriin, niin alkaa vihdoin allekirjoittaneella angsti nousemaan KooKoo:ta vastaan. Tai sitten yksinkertainen totuus on että ennakkoarvioita vasten kosvoja lyöden, KooKoo on yksinkertaisesti hyvä tällä kaudella!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kaakon derbyt takana ja sarjakärjessä. linkki: YouTube

En tiedä mairittelivatko numerot eilen KooKoota, mutta tänään ainakin ne mairittelivat SaiPaa. Ei sillä, että KooKoo mitenkään erityisen loistava olisi ollut, mutta olipa ehkä hampaattomin SaiPa miesmuistiin. KooKoon ei tarvinnut esittää mitään ihmeellisyyksiä, pelata vain järkevästi omissa keskusta pois ja tehdä tarvittavat maalit, sen verran sekaisin sputnikit nimittäin olivat. Lopussa lappeenrantalaiset saivat pelin näennäisesti tiukaksi 2-4-kavennuksellaan, mutta eipä KooKoolla oikeaa hätää lopussakaan missään vaiheessa ollut.

SaiPan hyökkäyspelaamisen mielikuvituksettomuuden ylittää ehkä vain keltamustien ylivoiman tönkköys ja KooKoo pääsi omissaan tänään hävettävän helpolla. Molemmilla joukkueilla jalka selvästi painoi eilisen jälkeen, mutta KooKoo teki tarvittavat maalit yksinkertaisella kiekko-maalille-ja-riparista-sisään ylivoimalla ja Tuohimaa ja puolustus tarjosivat sitten 3-0-osuman kimpassa. Savilahti ja Liivik voivat muuten nakuttaa kauden aikana muutaman pisteen ylivoimalla, jos homma toimii maalinedustalla jatkossakin noin hyvin. Näillä mennään.

Yleisömäärä +4200 oli mieluinen yllätys.

P.S. Onko SaiPan Savilahti-Nagander Liigan huonoin pakki?
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt kun isoveli saa vuorostaan melaa hanuriin, niin alkaa vihdoin allekirjoittaneella angsti nousemaan KooKoo:ta vastaan.

KooKoolla näitä isoveljiä riittää, jos ei muualla niin SaiPan ja Jukureiden fanien puheissa. Yleensä isoveli-kortti vedetään esiin silloin, kun mikään muu ei enää tue sitä isoveljen asemaa. Itse näkisin, että kaakonkulmalla (lasketaan nyt vapaamielisesti Mikkelikin tähän) on tällä hetkellä aika tasavahva liigajoukkueiden kolmikko. Ja hyvä niin, se tuo kummasti mielenkiintoa koko sarjaan, vaikka kärkisijoista ei kukaan tappele. Itse toivon SaiPalle ja Jukureille mitä parhainta menestystä, kunhan muistavat hävitä KooKoolle ja pysyvät sen takana. Ja tähän hymiö.

KooKoo muuten johtaa sarjaa. Ensimmäinen kerta seuran liigahistoriassa. SaiPahan on tainnut käväistä sarjajohdossa useampanakin syksynä, mutta käväisikö Jukurit viime syksynä? Korkealla oli sarjataulukossa, mutta tarkkaan en muista. Pystyisiköhän joku tästä kolmikosta ottamaan joskus talvimestaruuden?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kirjoitin jo tuonne KooKoo -osioon että: RUMA voitto. SaiPa oli parempi lähes kaikessa paitsi maalintekopelissä ja jäähykurissa. KooKoon viisikkopeli oli säälittävää katsottavaa.

SaiPa nollasi eilisen ja pystyi rakentamaan peliä uudelle tasolle. KooKoo nollasi eilisen ja jäi pelillisesti nollatasolle. SaiPa paineisti ja sai KooKoon panikoimaan. KooKoo ei pystynyt paineistamaan koska viisikko lepatti missä kutakin pelaajaa huvitti. Kun viisikko on asemissa, joissa puolustajat ovat lähellä puolustusB-pisteitä kärkihyökkääjä on hyökkäyssinisellä ja 2muuta hyökkääjää keskiviivan "paremmalla" puolella niin mitä muuta voi odottaa kuin tuollaista roiskimista, sohlaamista ja koheltamista. Jatkuvasti 2KooKoo hyökkääjää jäi pelin taakse kun SaiPa riisti ja käänsi. Eikä näitä (Kähkönen, Björkstrand esim.) hirveästi kiinnostanut kiirehtiä omiin. Rakenna siinä hyvää hyökkäystasapainoa kun joudut puolustamaan alivoimaisena lähes jatkuvasti.

Onneksi maalintekopeli pomppii KooKoolle toisin kuin harkkakaudesta olisi voinut päätellä. Mutta heikko pelillinen esitys KooKoolta, vaikka pisteistä tässä kai lopulta pelataan. Mutta ei tuollaista koohotuskiekkoa ole kiva katsoa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
SaiPa nollasi eilisen ja pystyi rakentamaan peliä uudelle tasolle. KooKoo nollasi eilisen ja jäi pelillisesti nollatasolle. SaiPa paineisti ja sai KooKoon panikoimaan.

Nyt on kyllä, ihan hyvässä hengessä, pakko ihmetellä seurattiinkohan me varmasti samaa matsia?

Siitä samaa mieltä, että eihän peli kummaltakaan kovin kaunista ollut, mutta se nyt on myös ihan oletettavaa a) tässä vaiheessa kautta, b) back-to-back-pelien toisessa osiossa ja c) näillä materiaaleilla, joilla kaakon joukkueet tällä hetkellä operoivat.

Toki SaiPa siinä mielessä pystyi "rakentamaan pelinsä uudelle tasolle", että tukkaan ei tullut murskalukemin, mutta pysyn edelleen sen takana, että KooKoo ei tänään yksinkertaisesti tarvinnut tehdä kaikkea ihan maksimitehoilla, koska, kuten sanoitkin aivan oikein, niin sarjapisteistähän tässä pelataan, ei tyyli-.

SaiPan hyökkäyspelaamisessa ei tuntunut olevan mitään yhteistä sabloonaa ja se suorastaan huutaa peliätekevää ykkössentteriä. KooKoo sai painettua SaiPan hyökkäysalueella laidoille ja pelasi mailoilla fiksusti keskustaa pois. Toki KooKoolla oli ajoittain vaikeuksia purkaa kiekkoja keskialueelle, mutta ei se tarkoittanut sitä, että SaiPa olisi pystynyt luomaan tänään kovinkaan montaa oikeaa tekopaikkaa. Harvat sektorilauksetkin tulivat usein ilman maskia ja Liigan laukaisukartasta voi jokainen tarkastaa, että määrä ylipäätään on tasoa +10, jolla harvoin pelejä voitetaan. KooKoon nelonen oli ainoa porukka, joka oli pahemmin vaikeuksissa omissa, mutta tähänkin reagoitiin peluutuksella.

Tässä ei ole tarkoitus missään nimessä keulia, koska arki koittaa taas pian, mutta kyllähän tänään kentällä mielestäni näki, että kovin kovin sekaisin olivat keltamustat.

Onko tästä lappeenrantalaisilla tai muilla SaiPa-kannattajilla mielipiteitä?
 
Viimeksi muokattu:
KooKoo oli heikohko tasaviisikoin, mutta toisaalta nykyjääkiekossa nämä hommat ratkaistaan erikoistilanteissa, kuten eilenkin tapahtui. SaiPa vaikutti fyysisesti jälleen todella heikolta, eikä heillä tunnu löytyvän pelistä kamppailuvoimaa. KooKoo veti tilanteet loppuun ja sytytti yleisön. Omituisinta tuntui olevan lappeenrantalaisten jatkuva tarve mennä kulmiin pyörimään, mutta toisaalta se kertoo taas siitä kamppailuvoiman puutteesta, kun ei edes haluta maalin eteen painimaan.

Järvenpää on palannut ja on Liigan parhaimpia maalivahteja, mitä toki jo oli kaksi vuotta sitten. SaiPa sen sijaan on aika kusessa näiden molareiden kanssa, mutta annetaan nyt Tuohimaalle vielä aikaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Unohdin toki mainita että KooKoo vei maalivahtipelinkin selvästi.

Jäin kuitenkin kaipaamaan yhtenäisempää viisikkoa KooKoolta, joka nähtiin avausottelussa ja muutamassa viimeisessä harkkapelissä. Ehkä tämän vuoksi torppasin KooKoon tässä ottelussa.

Viisikko oli hajallaan. Tämä näkyi esim. hyökkäyksiin lähdöissä. KooKoo ei tahtonut saada kiekkoa kontrolliin omalla alueella SaiPan epäonnistuneen hyökkäyksen ja huonojen laukausten jälkeen. Yksinkertaisesti ei ollut hyvää tarjontaa lyhyelle avaussyötölle tai sille 2syötölle. Näitä oli aiemmin.

Puolustajien ja hyökkääjien etäisyydet kasvoivat liikaa. En käsitä, mitä hyötyä on siitä, että yritetään avata 2syöttö hyökkäyssiniselle omalta puolustusalueelta. Vastustajan on helppoa antaa puolustuspaine tällaiseen hyökkääjään ja täytyy olla melkoinen taituri ( ehkä Hakulinen tai Keränen ) joka tästä huolimatta rakentaa hyvän tilanteen. Hakulinen tosin vain kiertää maaliin ja jatkaa kierrostaan ellei liimata seinälle. Hyökkäyspäässä nämä viisikon liian suuret etäisyydet näkyvät siinä, että ollaan usein myöhässä antamassa painetta, koska vastustajalla on tilaa kiekotella eikä oma hyökkäysininen "pidä" kun puolustajat tulevat paikalle jälkijunassa. Jos kiekkoa ei saada tai se menetetään on vastustajalla hyvää tilaa rakentaa hyökkäystä, koska puolustajat joutuvat nopeasti kääntymään puolustussuuntaan.

Muun muassa näiden takia arvostelin voimakkaasti tätä ottelua KooKoon osalta, koska joukkue oli pelillisesti aivan eri kuin Lappeenrannassa. Pelkkä Keräsen poissaolo ei tätä selitä.

Esimerkiksi on kysyttävä mitä Liiviik teki kyttäämässä hyökkäysinisellä kun Salmelalla ja Newtonilla on kiekko puolustusBpisteellä? Miksi Kähkönen ja Björkstrans menevät antamaan painetta hyökkäyspäädyssä kun SaiPa on miehittänyt oman pään 4pelaajalla ja paineen antajat lähtevät liikkeella hyökkäysBpisteiden huonommalta puolelta? Miksi niin hemmetin usein 2 KooKoo hyökkääjää luisteli pelin ulkopuolella ja hyökkäyksen takana kiinni hyökkäystä? Ei näitä kysymyksiä tarvinnut esittää ensimmäistä peliä katsottaessa eikä 2 viimeistä harkkapeliäkään.

Tässä ovat ne lähtökohdat, joiden perusteella pidin KooKoon peliä huonona.
 
Onko Liivikin jalkapyyhkäisy SaiPan Lauri Taipalukseen mennyt kurinpitokäsittelyyn? Jälkitilanteesta KooKoo teki 2-0 ja Taipalus ilmeisesti loukkaantui. Vielä törkeämpi teko oli Radken jäähyn jälkeen, kun Liivik yritti jäässä ollessaan vääntää jaloillaan saksiotteella Kojon nilkan paskaksi. Ja tuomari ei nähnyt kummassakaan mitään väärää?
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Onko Liivikin jalkapyyhkäisy SaiPan Lauri Taipalukseen mennyt kurinpitokäsittelyyn? Jälkitilanteesta KooKoo teki 2-0 ja Taipalus ilmeisesti loukkaantui. Vielä törkeämpi teko oli Radken jäähyn jälkeen, kun Liivik yritti jäässä ollessaan vääntää jaloillaan saksiotteella Kojon nilkan paskaksi. Ja tuomari ei nähnyt kummassakaan mitään väärää?

Miksi Liivik päätyi jäähän, eihän Radke muistaakseni häntä kampittanut? Ja saihan Liivik kakkoset Kojon kanssa, vaikka tilanteessa ei oikein mitään tapahtunut.

Edit: en nyt välttämättä sanoisi jalkapyyhkäisyksi, kun hidastusta ei ole tarjolla. Taipalus peruuttaa ja Liivik liikkuu, jotta pysyy maskissa. Jalat kyllä kolahtavat yhteen.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Liiviikki on vittumainen pelaaja vaikka yrittääkin omien sanojensa mukaan eroon "kulttipelaajamaineestaan".

Tuomaristo raportoi tietääkseni otteluvalvojalle, vain otteluvalvoja tai päävideotuomari tietääkseni voivat viedä kenttätapahtumia kurinpidon käsittelyharkintaan ja tuo uusi kurinpitoryhmä kai sitten päättää mitä se ottaa käsiteltäväkseen niistä tapahtumista, joista ei selkeästi ole annettu peli- tai ottelurangaistusta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onko Liivikin jalkapyyhkäisy SaiPan Lauri Taipalukseen mennyt kurinpitokäsittelyyn?

Kun katsot esim. Ruudun koosteesta, niin näet, että Liivik pysyy paikoillaan ja Taipalus taaksepäin liukuessaan törmää Siimin jalkaan. Ei rikettä mutta, harmittava säkä Taipaluksella, koska ikävältähän kaatuminen näytti.
 
Kun katsot esim. Ruudun koosteesta, niin näet, että Liivik pysyy paikoillaan ja Taipalus taaksepäin liukuessaan törmää Siimin jalkaan. Ei rikettä mutta, harmittava säkä Taipaluksella, koska ikävältähän kaatuminen näytti.
Ei vaan tarkoitan sitä tilannetta missä Liivik liukuu Taipaluksen taakse ja oikealla jalalla pyyhkäisee takaperin liukuvan Taipaluksen selälleen... Jokatapauksessa enemmän ihmettelen miksi tuomari ei puuttunut siihen Kojon nilkan vääntämiseen vaikka oli vieressä. Ymmärrän kaikki tuuppimiset ja hanskanhieromiset vihelluksen jälkeen, mutta tuo oli törkeimpiä tilanteita tällä kaudella. Ihan kunnolla yritti vääntää nilkan paskaksi...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei vaan tarkoitan sitä tilannetta missä Liivik liukuu Taipaluksen taakse ja oikealla jalalla pyyhkäisee takaperin liukuvan Taipaluksen selälleen...

No, kai sen voi noinkin halutessaan nähdä ja sen verran pitää korjata, että kyllä tilanteessa molemmat ovat liikkeessä, ei vain Taipalus. Silti tuossa tilanteessa ei mitään pyyhkäisyliikettä omiin silmiin ole.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mikähän vamma Taipalukselle tuosta saattoi tulla? Kontakti ei ollut kova ja hän kaatui todella iljaisessa vauhdissa tosin taaksepäin. Mutta jalkaansa varatenhan Taipalus poistui pukusuojiin.
 
Jokatapauksessa enemmän ihmettelen miksi tuomari ei puuttunut siihen Kojon nilkan vääntämiseen vaikka oli vieressä. Ymmärrän kaikki tuuppimiset ja hanskanhieromiset vihelluksen jälkeen, mutta tuo oli törkeimpiä tilanteita tällä kaudella. Ihan kunnolla yritti vääntää nilkan paskaksi...
Hauska viesti.
Kojo tuli tilanteeseen kolmantena ja antoi löi kovalla poikittaisella mailalla Liivikin jäähän. Kojon jalka jäi Liivikin jalkojen väliin ja Liivik yritti kuumentaa ja härnätä Kojoa puristamalla jalkoja yhteen.
Luistimen tukema nilkka ei ihan äkkiä väänny "paskaksi" tuollaisesta.
Kojo kunnostautui muutenkin hakkaamalla vklopun peleissä poikittaista mm. Keräsen niskaan, joten aikamoista jeesustelua.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Liivik ojentaa oikean jalan selvästi Taipaluksen luistelulinjalle, kun vasen jalka on menossa aivan eri suuntaan. Täysin selvästi haettu kontakti, jonka Siim olisi voinut tehdä myös pelkällä kropallaan. Aivan sama miltä laseilta sitä tilannetta katsotte. Onnittelut KooKoolle voitosta ja hienosta kauden alusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös