Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 114 497
  • 618

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin peleihin vuodelta 1986 tulee sen verran päivitystä, että hieman lehtiuutisista riippuen Sisu Team voitti DDR:n tai Itä-Saksan joko 16.12.1986 tai 17.12.1986 pelatussa ottelussa maalein 6-5 ja tämä ottelu pelattiin Hallen Jäähallissa siinä missä 18.12.1986 pelattu ja Sisu Teamin 6-1 voittoon päättynyt ottelun DDR:stä tai Itä-Saksasta pelattiin Weißwasserin Jäähallissa.

Harmittavasti vielä tuota kolmatta ottelua DDR:ää tai Itä-Saksaa vastaan ei kerrottu, että millaisella lopputuloksella se päättyi.

Toisaalta taas voi myös olla, että kenties pelattiinkin lopulta vain kaksi ottelua kolmipäiväisellä turnauksella joiden päivistä yksi olisi ollut välipäivä koska joskus meneteltiin noinkin. Tosin ainakin Hesarissa kirjoitettiin, että otteluja pelataan kolme siinä missä taas muutamassa muussa lehdessä oli puhetta vain kahdesta ottelusta kolmeen päivään.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vihdoin ja viimein todella pitkän etsinnän jälkeen Sisu Teamin osalta on löytyneet vuoden 1975 Sisu Teamin Päävalmentaja ja Varapäävalmentaja lisättynä myös Apulaispäävalmentajallaan. 1970-luvun puolivälissä Apulaispäävalmentajakin vaikutti olevan Sisu Teamissa arkipäivää kun muutoin mentiin yleensä Päävalmentajalla ja Varapäävalmentajalla ja joskus harvoin tiettävästi ilman mitään muita valmentajia kuin pelkästään Päävalmentajalla varsinkin alkuajoista puhuttaessa.

Harmittavasti vuoden 1974 ja 1976 Sisu Teamin Päävalmentajat niiltä vuosilta puuttuvat yhä ja varsinkin 1974 Sisu Teamin Päävalmentaja on melkoinen mysteeri koska 1976 Sisu Teamin Päävalmentajasta on sentään jotain huhuja säilynyt eri lehdissä enemmän tai vähemmän toisin kuin vuoden 1974 Sisu Teamin Päävalmentajan tai oletettavan Päävalmentajan hallinnoijasta.

Tuona vuonna eli 1975 Sisu Teamin Päävalmentaja ja Apulaispäävalmentaja olivat usein omissa seura-asioissaan liikaa kiinni jolloin Varapäävalmentaja sitten hoiti suurimman osan vuotta Päävalmentajankin paikkaa. Varapäävalmentaja oli lopulta tosin erittäinkin tuttu mies mikä vähän sentään selventää pahinta tietoaukkoa siihen mitä tulee tuohon Sisu Teamin 1970-luvun valmennukseen ja varsinkin 1970-luvun puolenvälin mittaiselle ajalle ennen Seppo Liitsolan ja Kaj Rosvallin aikakautta.

Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä kokonaisuudessaan täydennettynä Päävalmentajallaan, Varapäävalmentajallaan ja Apulaispäävalmentajallaan joka oli myös Pelaaja-Valmentaja asemansa ja aivan lopuillaan olevan pelaajauransa takia:

Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma

Päävalmentaja: Matti Ruohonen

Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan: Heikki Erm

Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma Jorse Suokko
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eliteprospectin mukaan kaudella 1991-1992 U20 päävalmentaja olisi ollut Jarmo Tolvanen.
[Q28WJC.29
usberg, post: 7170829, member: 110679"]Vuoden 1991 Sisu Teamin epäselvä Päävalmentajan kohu tuolle vuodelle näyttää vielä ainakin hetken aikaa pysyvän mysteerinä.

Uusimmat ehdokkaat ovat viime päivinä olleet tosiaankin Sakari Sakke Pietilä jo mainitusti, Juhani Tamminen joka kuitenkin oli vain enemmänkin vain Varapäävalmentajaehdokas tai Sisu Teamin Konsultti kuin varsinainen Päävalmentajaehdokas ja hänkin lopulta vielä tuolloin sai jäädä valmentamaan Sveitsin A-maajoukkuetta joten sinänsä sillä huhulla ei ole mitään merkitystä ja sitten on ollut vielä kaksi ehdokasta joista toisesta esitän pian kysymyksen, mutta ensimainittu ehdokas oli Hannu Aravirta joskin hänkin oli suurimman osan vuotta JyP HT:n SM-Liigan joukkueen valmennuksessa kiinni eikä tainnut muutenkaan pyöriä Sisu Teamissa muuta kuin Tammisen tapaan korkeintaan Sisu Teamin Konsulttina sinä vuonna.

Sitten onkin kysymys joka on ollut mielessäni jo jonkin aikaa:

Kuka oli muuten tarkalleen ottaen Suomen Nuorten Alle 20-vuotiaiden Maajoukkueen tai Pikku-Leijonien Päävalmentaja vuonna 1991?

Hän nimittäin saattoi olla juurikin joko Sisu Teamin Päävalmentaja vuosimallia 1991 tai ainakin vahvasti ehdolla siihen ja melko varma Varapäävalmentaja hän kyllä oli ainakin viime aikoina keräämieni vuoden 1991 tietojen perusteella tai oikeammin niissähän juuri tämän henkilön nimeä ei mainittu, mutta Sisu Teamissa muutenkin tuona vuonna saattoi olla ainutkertaisesti hieman Ruotsin Vikingarnan kaltaista Kiertävän Varapäävalmentajan tai jopa Kiertävän Päävalmentajan pestiä suunnitteilla ennen kuin Urpo Ylösen korvaaja todella löytyi vuoden 1991 alussa Sisu Teamia ankkuroimaan.

Lisäksi Nuorten Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue ja Sisu Team tekivät muutenkin melko tiivistä yhteistyötä ajoittain keskenään koska osa Sisu Teamin jäsenistäkin pelasivat samaan aikaan juurikin Pikku-Leijonissa.

Erityisen paljon tätä yhteistyötä tehtiin vuonna 1991 jolloin ainakin osa Sisu Teamin turnausmatkoista ja pelimatkoista ajoitettiin yhdessä Pikku-Leijonien vastaavien kanssa.[/QUOTE]

Tämän linkin takaa löytyy nuorten päävalmentaja eri vuosina. Finland men's national junior ice hockey team - Wikiwand
Kuinka paikkansapitävä tuo on, en osaa sanoa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kiitoksia paljon! Tuo voikin selittää jo jotakin ja ilmeisesti Päävalmentaja tai Varapäävalmentaja nyt ainakin vuoden 1991 Sisu Teamiin saattoi selvitä juurikin. Tosin edelleen vielä mietityttää tuo valmentajien tai valmentajaehdokkaiden suuri määrä moneen muuhun Sisu Teamin vuoteen nähden.

Kuitusen Samun ja juuri kerrotun Jarmo Tolvasen lisäksi myös uusimpana ehdokkaana Hannu Jortikka oli ehdolla valmentamaan vuonna 1991 Sisu Teamia. Tosin osittain hyvin monilla ehdokkailla nuo SM-Liigan seuravalmennukset verottivat tai olisivat verottaneet Sisu Teamin valmentamisesta sinä vuonna joten vieläkin epäselvyyttä riittää asian osalta.

Pitäisi vielä löytyä ehkä enemmän noita vuoden 1991 yksittäisiä Sisu Teamin pelaamia maaotteluja enemmän missä noita Päävalmentajia olisi enemmän merkitty ja muutenkin selkeää asiaa siitä enemmän. Muussa tapauksessa Sisu Team lienee sinä vuonna poikkeuksellisesti käyttänyt Kiertävää Päävalmentajaa.

Vuoden 1990 Sisu Teamin alkuvuoden peleihin nimenomaan vuotta 1991 kohti mentäessä en onnistunut löytämään harmittavasti tietoa Sisu Teamin ja Ranskan välisestä toisesta kohtaamisesta vuonna 1990, mutta Sisu Teamin ja Sinikoneen eli Italian otteluista ensimmäisen onnistuin löytämään.

Tässä löytämässäni ottelussa joka pelattiin Kouvolan Jäähallissa hieman lähteestä riippuen 1.9.1990 tai 2.9.1990 voitti Sisu Team Italian maalein 5-2 onnistuttuaan saamaan pelin itselleen haltuun oikeastaan vasta kolmannessa erässä vaikkakin verrattuna tähän aiemmin kerrottuun 8-4 voitto-otteluun Sinisestä Koneesta oli Sisulaisilla tässä ensimmäisessä matsissa sentään oikeasti jonkinlainen tiukka ote pelaamiseensa läpi pelin ja ottelu kulki tasaisena pakettina ilman mitään väsymistä, perseilyä tai paniikkia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikoina olen löytänyt melkoisen paljon jälleen uusia tietoja Sisu Teamin pelaamista peleistä vuosien ja vuosikymmenten väliseltä ajalta. Näin esimerkkinä kuvailen hieman vuoden 1985 Sisu Teamin joukkuetta ja sen pelaamia otteluja.

Vuoden 1985 ajan Sisu Teamin ja ehkä myös muutenkin Sisu Teamin Varapäävalmentajana ennen Erkka Westerlundia toimi yhtä mahdollisesti myös vuonna 1984 mies nimeltä Lasse Väliaho. Vuosina 1984-1985 Päävalmentaja Sisu Teamilla kun oli tietenkin Kaj Matalamäki.

Sisu Teamin Joukkueenjohtajakin selvisi vuoden 1985 osalta ainakin näillä näkymin ja ilman isompia ihmeitä hän oli Heikki Riihiranta. Varajoukkueenjohtaja vuodelle 1985 ainakin näillä näkymin oli Lalli Partinen. Joukkuelääkäri oli vuonna 1985 ilman ihmeitä Seppo Savolainen joka saattoi periä Tapani Linnan paikan Joukkuelääkärin virassa kenties suoraankin tai vähän hänen jälkeensä mikäli joku oli Savolaisen ja Linnan välissä Sisu Teamin Joukkuelääkärinä.

Jukka Laaksonen oli Sisu Teamin yhdistetty Kuntovalmentaja, Hieroja ja Fysioterapeutti ja samalla lisäksi myös uusi Varajoukkueenhuoltaja vuodesta 1986 eteepäin kuin varsinainen Varajoukkueenhuoltaja vuonna 1985 oli Sisu Teamin vuoden 1986 Joukkueen Huoltaja heti Pertti Kontton jälkeen eli Ilkka Repo joka saattoi olla ennen Lasse Laukkasta Joukkueen Huoltaja aina vuoden 1988 Calgaryn Talviolympialaisten kynnykselle tai aivan vuoden 1987 loppuun asti muussa tapauksessa ennen kuin Laukkanen otti tuon tehtävän vastaan.

Sisu Teamin vuoden 1985 pelejä löytyi myös muutama kappale lisää, itse asiassa 5 ottelua jotka pelattiin Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan ilmeisesti kahtena otteluna aikavälillä 11.12-13.12.1985 välisenä aikana, yksittäisottelu lopulta Suomen Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkuetta vastaan Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen sijaan 16.12.1985 ja Vikingarnaa vastaan ilmeisesti myöskin kahtena otteluna 18.12.1985 ja 19.12.1985.

Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan ottelut pelattiin Jyväskylässä ja Raumalla, Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkuetta vastaan ottelu pelattiin Uudessakaupungissa ja Vikingarnaa vastaan pelattiin Ruotsissa Lyxössä ja Uumajassa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1985 uusista löytämistäni Sisu Teamin otteluista laitan tähän seuraavaksi niiden tulokset kun 11.12.1985 rauhoitettiin Tsekkoslovakian B-maajoukkueelle tutustumispäiväksi ja harjoittelupäiväksi Suomeen samalla tavalla kuin Sisu Team teetti samana päivänä itsellään ylimääräistä harjoitusta tulevaan kaksoismaaotteluun ja olen merkinnyt myös paikkakunnat näihin tietoihin:

12.12.1985 Jyväskylä Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

13.12.1985 Rauma Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

16.12.1985 Uusikaupunki Sisu Team-Suomen Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue 2-1

18.12.1985 Lyxö (Myös Lyckselenä on tämä paikkakunta tunnettu nimeltään tai kirjoitettu suomalaislehdissä.) Sisu Team-Vikingarna 7-6

19.12.1985 Uumaja Sisu Team-Vikingarna 5-3

Näillä näkymin nämä löytämäni uudet ottelut olivat myös ilmeisesti Sisu Teamin viimeiset pelit yleensäkin vuoden 1985 puolella koska Sisu Teamin sanottiin palaavan tositoimiin aikaisintaan tammikuussa 1986 ja Juhani Tammisen ja Erkka Westerlundin sanottiin ottavan eri lehdissä ohjat käsiinsä Sisu Teamista puhuttaessa kuten tekivät myös useat muut vuoden 1986 Sisu Teamin tärkeät oheishenkilöstönkin edustajat tai niitä vastaavasti jatkoivat entisillä paikoilla mikäli se seikka vain valmennukselle sopi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1987 Sisu Teamin aikaisista peleistä ilmeisesti ensimmäiset vuotta 1988 kohti pelatut ottelut olivat näillä näkymin Hämeenlinnassa 28.8.1987 ja Jyväskylässä 30.8.1987 pelatut ottelut Yhdysvaltain B-maajoukkuetta vastaan.

Täten ottelut sitten päättyivät tuloksiltaan:

28.8.1987 Hämeenlinna Sisu Team-Yhdysvallat B 3-3

30.8.1987 Jyväskylä Sisu Team-Yhdysvallat B 4-2
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1988 Sisu Teamin aikaisista peleistä mahdollisesti ensimmäiset vuotta 1989 kohti pelatut ottelut olivat näillä näkymin Salossa 1.9.1988 ja Porvoossa 2.9.1988 pelatut ottelut Suomen A-maajoukkuetta eli Leijonia vastaan. Nämä kohtaamiset olivat melkoisia ja Salon pelistä sanottiin, että Sisu Teamilla oli uskomattoman sinnittelyn vuoksi yliote Leijonista ennen kuin se lopulta väsähti ja vain ihme esti tappiota olemasta suurempi Sisu Teamille Leijonia vastaan kolmannessa erässä kuin mitä ottelun loppulukemat 4-7 olivat Sisu Teamille.

Porvoon ottelussa taas tunnelma oli alusta lähtien masentunut Sisu Teamille ja Leijonat voittivatkin sen entistäkin rumemmin luvuin 1-8 milloin jossain määrin ottelun lopputulos herätti kritiikkiä Kaj Matalamäkeä ja myös Erkka Westerlundia kohtaan kun kuulemma he eivät riittävästi osanneet ohjeistaa pelaajia pelaamaan juuri nimensä mukaisesti Salon ottelun malliin eli sisukkaasti jopa ihan Leijoniakin vastaan ja etenkin kun monet tulevaisuudenkin pelaajalupaukset olivat mukana noissa otteluissa aikanaan ja joiden olisi pitänyt pystyä antamaan lopputuloksesta riippumattakin edes jonkinlainen esitys Pentti Matikaisen luotsaamiin Leijoniin.

Välillä vuorostaan tasoero tuntui joidenkin mielestä jo molempien ottelujen osalta, mutta huomattavasti selvemmin Porvoon ottelussa ihan samanlaiselta kuin olisi pistetty yksinkertaisesti Sisu Team ja Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue vastakkain ja katsottu ihan samanlaista jääkiekollista teurastusta ainakin henkisesti ajatellen juuri tasoerojen takia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1990 Sisu Teamin otteluihin tulee nyt myös hieman täydennystä kahden Kanadan B-maajoukkuetta vastaan pelatun ottelun muodossa.

Nämä ottelut pelattiin 6.11.1990 ja 7.11.1990 Lieksassa ja Mikkelissä ja ottelut päättyivät seuraavalla tavalla Sisu Teamille:

6.11.1990 Lieksa Sisu Team-Kanada B 5-5

7.11.1990 Mikkeli Sisu Team-Kanada B 5-7
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1997 mahdollisesti kaikkien aikojen viimeisen Team Karjalan Varapäävalmentaja on nyt uusien tutkimusten jälkeen selvinnyt. Tämä Varapäävalmentaja oli ehdolla myös Team Karjalan Päävalmentajaksi vuodeksi 1998 edellyttäen vain, että Team Karjala todella oli vielä sen kauden verran olemassa. Siitäkin on viitteitä, mutta ei harmittavan toistaiseksi tuntuvia tai näkyviä todisteita.

Sakari Pietilän ohjauksessa tämä vuoden 1997 Team Karjalan Varapäävalmentaja sai myös valmentaa yhden otteluturnauksenkin ajan Team Karjalaa vuonna 1997 ihan Virkaa Toimittavana Päävalmentajana koska Pietilä oli pääsemättömissä tuolloin normaaliin Team Karjalan kipparointiin.

Tämä Varapäävalmentaja oli Kari Eloranta ja aion laittaa tietenkin hänet vuoden 1997 Team Karjalan yleiseen täydennykseen ja tuo joukkue saattoi edelleen olla mahdollisesti viimeinen Team Karjalan joukkue ja varmasti ainakin viimeinen todella selkeällä sarjaohjelmalla sinä vuonna pelannut Team Karjalan joukkue.

Team Karjalan loppuvaiheet ovat nyt riippuvaiset oikeastaan siitä, että lakkautettiinko joukkue jo vuoden 1997 puolella talvella vai vasta vuoden 1998 puolella...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä Varapäävalmentajallaan ja Virkaa Toimittavalla Päävalmentajallaan täydennetty Team Karjala vuodelta 1997 ja lisään tähän myös Team Karjalan vuoden 1997 Joukkueenjohtajan eli Hannu Soron:

Maalivahdit: Timo Kinnunen ja Markus Vasarainen (Vasarainen on syntynyt Brasilian Rio de Janeirossa aikanaan...)

Puolustajat: Marko Ahonen, Marko From, Juha Gustafsson, Jukka-Pekka Holopainen, Pasi Kuusisto, Tomi Källarsson, Markus Laine ja Pekka Saravo

Hyökkääjät: Niklas Hagman, Janne Hauhtonen, Jani Keinänen, Timo Koskela, Jyrki Louhi, Miikka Männikkö, Jussi Pesonen, Timo Pärssinen, Toni Saarinen, Jussi Tie, Marco Tuokko ja Antti Virtanen

Päävalmentaja: Sakari Pietilä

Varapäävalmentaja ja Päävalmentaja Team Karjalalle tarpeen mukaan: Kari Eloranta

Joukkueenjohtaja: Hanu Soro
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sinänsä seuraava viesti menee ehkä kenties hieman aiheen vierestä, mutta aiemmin vuoden 1982 Battle Creekin turnauksesta puhuttaessa muutoin vain laitan tähän kuitenkin Suomen nk. Divarijengin kokoonpanon täydennettynä sen vuoden nk. Divarijengin Reservipelaajilla ja Päävalmentajallaan joita en aiemmin laittanut näkyville kun niistä ei edellisellä viestin laittamiskerralla tietoa ollut saatavilla. Laitan seuraavaksi sen tuohon alas hieman erilaisemmalla merkintätavalla kuin tavallisesti. Reservipelaajista puhuttaessa jokainen Reservipelaaja oli kenttäpelaaja ja maalivahteja ei reserviin nimetty.

Tältä ainakin kokoonpano näytti näillä näkymin nyt lopullisesti vuonna 1982:

Divarijengi 1982 Battle Creekissä

Maalivahdit: Petri Vuorinen ja Ari Timosaari

Kenttäpelaajat: Joukkuekapteeni Ari Kankaanperä, Matti Kautto, Risto Uuttu, Pentti Rastela, Jarmo Jokilahti, Tero Peura, Pentti Järvenpää, Rauno Heikkilä, Reijo Mansikka, Arto Laine, Pekka Nissinen, Aki Bärlund, Esa Välioja, Kari Heikkinen ja Harri Haapaniemi

Divarijengin Reservipelaajat 1982: Markku Heikkinen, Ahti Ruohoaho, Juha Laine, Hannu Ihala ja Jukka Virtanen

Divarijengin Päävalmentaja: Erkka Westerlund

Näillä näkymin Jose Pekkala ei pelannut ainakaan Battle Creekissä ja erittäin epävarmaa ovat edelleen myös hänen mahdolliset Yhdysvaltain Turnauksensa 1982 joko Sisu Teamin tai vaihtoehtoisesti nk. Divarijengin matkassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuosien 1996 ja 1997 aikaisista Team Karjalan peleistä olen saanut etenkin Pietarin Turnauksista noilta vuosilta hieman uutta ja ristiriitaista tietoa josta on paha sanoa, että pitääkö se todella paikkansa riittävän tarkasti vai ei.

Lähinnä jälkimmäisen vuoden kohdalta kyse on koko turnauksen ajankohdasta ja pelipäivämääristä, mutta ensin mainitun kohdalla ongelmana ovat itse asiassa Venäjällä vuonna 1996 samaan aikaan pelatut Nuorten EM-Kisat Alle 18-Vuotiaiden sarjassa ja Nuorten Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkueiden Kauden Päätöskutsuturnaus Pietarissa ja joiden tulokset ovat ympäri nettiä ilmoitetuissa lähteissä niin venäläisissä, sveitsiläisissä, ruotsalaisissa ja norjalaisissa lähteissä sekoittuneet inhottavalla ja surullisella tavalla mahdollisesti keskenään.

Tuo Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkueiden Kauden 1996 Päätöskutsuturnaus Pietarissa koski siis vuonna 1977 tai sitä alle ajankohtaan nähden syntyneitä ikäluokkia.

Myös nuo kaikkien eri turnausten maamäärätkin vaihtelivat. Uusimpien ja erittäin ristiriitaisten tietojen valossa tämän topikin vanhempi ja ensimmäinen jonkin asteinen päivitys Pietarin Turnauksesta 1996 nimenomaan tuolloisen Venäjän B-maajoukkueen kokonaisten löytyneiden tulosten pohjalta saattaa kenties lopulta ollakin lähimpänä alkuperäistä oikeaa tapahtunutta ajankulkua.

Mikäli tämän hetken alustavat tiedot Team Karjalan osalta näin päivitysten myötä pitävät paikkansa ja mikäli vielä ihan todella täysin varma vahvistus löytyy Team Karjalan peleille tuloksineen Pietarin Turnauksesta 1996 tai joku muu nimimerkki Jatkoajalta vain muistaisi tämän tulevan päivityksen myötä jotain tästä asiasta niin Team Karjala ei olisi siinä tapauksessa ollut lähimainkaan turnausvoittaja tai turnauskakkonen.

Ei todellakaan eikä lähimainkaan.

Laitan tähän viestiin kuitenkin tämän hetken Team Karjalan kiistanalaiset ja epävarmat uudet turnaustiedot Pietarin Turnauksesta 1996 ja pahoittelut aiemmista virheistä joskin tämä turnaus kaikkine erikoisine formaatteineen ja lisämaineenkin ilmeisesti on ympäri netti sotkettu juuri tuohon Nuorten EM-Kisoihin Alle 18-Vuotiaissa vuonna 1996 koska näillä näkymin Pietarin Turnauksessa 1996 pelasivat täysin kiistattoman varmasti vain Team Karjala, Vikingarna, Venäjän B-maajoukkue, Tsekin B-maajoukkue ja Sveitsin B-maajoukkue sen sijaan, että siellä olisi pelanut niiden mukana myös Saksa, Slovakia ja Valko-Venäjä todennäköisillä B-maajoukkueillaan tai mahdollisilla A-maajoukkueillaan.

Vikingarnankin suhteen päivitystä tulee sen omalle alueelleen ennen pitkää viime päivien uusien tietojen sulattelun myötä, mutta nyt laitan tähän ainakin näillä näkymin alustavat Team Karjalan pelaamat ottelut Pietarin Turnauksesta 1996 joka myös oli näillä näkymin aivan tavallinen sarjaturnaus ilman mitään muita ottelumuotoja tai sijoitusotteluja ja mikäli niitä oli niin näillä näkymin Team Karjala ei niissä pelannut:

Pietarin Turnaus 1996

Team Karjala-Tsekki B 2-6

Team Karjala-Sveitsi B 1-2

Team Karjala-Vikingarna 2-7

Team Karjala-Venäjä B 1-0

Pietarin Turnauksesta 1997 en onnistunut löytämään ottelutuloksia, mutta siitä liikkuu näillä näkymin kahta päivämäärätietoa. Ensimmäinen tieto on se, että turnaus olisi pelattu 8.4-12.4.1997 välisenä aikana jolloin turnaus olisi taas osunut ainakin osaksi Nuorten Alle 18-Vuotiaiden EM-Kisoja 1997 sen lopulle ja toisen ja uudemman tiedon mukaan Pietarin Turnaus 1997 pelattiin alun perin luulemaani aikataulua viikkoa myöhemmin eli siinä tapauksessa turnaus olisi pelattu 15.4-19.4.1997 välisenä aikana ja tässä tapauksessa turnaus Pietarin Turnauksesta 1997 puhuttaessa olisi osunut reilusti keskelle Nuorten Alle 18-Vuotiaiden EM-Kisoja 1997.

Toivottavasti jotakin riittävän varmaa lisätietoa näistä Pietarin Turnauksista vain löytyisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näinä päivinä on tullut löydettyä pitkän etsinnän jälkeen myös todella vanhoja B-maajoukkueidenkin kokoonpanoja joista lähinnä vuosien 1961 ja 1960 kokoonpanoja lisäyksineen.

Näillä näkymin vuonna 1961 Suomen B-maajoukkueessa oli myös kaksikin maalivahtia eikä vain yksi ja siinä tapauksessa maalivahtimme olivat B-maajoukkueessa Hannu Elo ja Risto Kaitala. Kenttäpelaajiakin löytyi varsin paljon.

Laitan perusmiehistöt näiltä vuosilta seuraaviin viesteihin ja harmittavasti näiden vuosien B-maajoukkueiden Päävalmentajia ei löytynyt ja olettamuksia on muista B-maajoukkueiden vuosista puhuttaessa 1960-luvulta lähinnä vain vuodesta 1965 jolloin Joe Wirkkunen saattoi olla myös B-maajoukkueenkin Päävalmentaja.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1961 Suomen B-maajoukkue näytti löytämisen jälkeen seuraavanlaiselta harmittavasti kuitenkin ilman Päävalmentajaansa:

Maalivahdit: Hannu Elo ja Risto Kaitala

Puolustajat: Aki Salonen, Lasse Heikkilä, Matti Lampainen, Pekka Ahlsten ja Jaakko Manssila

Hyökkääjät: Jorma Rikala, Juhani Wahlsten, Matti 'Mölli' Keinonen, Seppo Vainio, Anssi Salonen, Pentti Jokinen, Voitto Soini, Pentti Rautalin, Kalevi Rassa ja Jorma Hietanen
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1960 Suomen B-maajoukkue näytti näillä näkymin tältä kun maalivahteja sinä vuonna oli vain tasan yksi ja harmittavasti Päävalmentajaa ei löytynyt:

Maalivahti: Hannu Elo

Puolustajat: Jaakko Manssila, Pekka Ahlsten, Helkko 'Valli' Stenvall, Kaarlo 'Kalle' Tikkanen ja Aki Salonen

Hyökkääjät: Pentti Rautalin, Pentti Jokinen, Voitto Soini, Juhani Wahlsten, Jorma Hietanen, Kalevi Rassa, Pauli Hyväri, Seppo Nikkilä, Timo Rantala, Kari Aro ja Anssi Salonen
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi aina tietyn vuoden Sisu Teamin ja pienenä bonuksena lisäksi B-maajoukkueen seuraedustuksen edustukseltaan vuosien 1960-1997 varrelta seurajoukkueittain kun vihdoin ja viimein myös 1960-luvun B-maajoukkueet pelaajineen kokonaisuudessaan nk. Perusmiehistönsä osalta ja vuosien 1960 ja 1961 osalta löytyivät.

Tarkoitus toisin sanoen on siis katsoa kunkin vuoden pelaajaenemmistöisin seura mistä seurasta keskimäärin kunkin vuoden B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan perusmiehistön edustajat kunakin edustusvuonna olivat kotoisin tavallaan ja mistä seuroista ne muodostettiin. Seuranta kattaa tarvittaessa myös muutkin sarjat kuin vain pelkän SM-Sarjan/SM-Liigan eli vanhemmilta ajoilta myös Suomen Sarjat ja niistä ennen pitkää luodut Divisioonatkin.

Seurannassa en edelleenkään ole ottanut huomioon Sisu Teamin Yksittäispelaajiston/Oheispelaajiston/Reservipelaajiston jäsenistön seuroja. Nekin täydennän ehkä sitten joskus ennen pitkää. Ehkä jonakin päivänä myös vuosien 1950-1959 B-maajoukkueiden pelaajistot löytyisivät, mutta niiden löytäminen on ollut raskas homma ja muitakin projekteja ainakin omalle osalleni on tullut pitkin vuotta joten niiden tuleminen voi viivästyä edelleenkin merkittävänkin kauan...

Laitan tähän viestiin joka tapauksessa lopultakin vuosien 1960-1997 aikaiset B-maajoukkueen tai B-Leijonien, Sisu Teamin ja Team Karjalan seuraenemmistöiset pelaajamäärät kultakin vuodelta:

1960: Lukko 5 pelaajaa

1961: Lukko 7 pelaajaa

1962: Tappara 5 pelaajaa

1963: TK-V 4 pelaajaa

1964: Tappara 5 pelaajaa

1965: Ei seuraenemmistöä vaan Tapparalla ja TK-V:llä oli kullakin 3 pelaajaa

1966: TuTo 6 pelaajaa

1967: Ei seuraenemmistöä vaan Ässillä, TPS:llä, Ilveksellä ja Upon Pallolla oli kullakin 3 pelaajaa

1968:Upon Pallo tai tuolloin nimenomaan UPallona ja joskus myös U-Pallon nimellä tunnetulla seurajoukkueella oli Sisu Teamin aikakauden ensimmäinen historian enemmistöjoukkue 5 pelaajalla

1969: HJK ja Jokerit 4 pelaajaa

1970: HJK, TuTo ja TPS 4 pelaajaa

1971: Jokerit 4 pelaajaa joista 3 aktiivipelaajia pääseurassa ja yksi junioriseurassa kuitenkin jo aikuisten seuraan varattuna eli Jyrki Seivo. Muussa tapauksessa Jokerien lisäksi eniten edustusta oli TPS:llä ja Lukolla joilla oli Jokerien tapaan myös 3 pelaajaa.

1972: Lukko 4 pelaajaa

1973: Tappara 4 pelaajaa

1974: Ässät 5 pelaajaa

1975: Jokerit 5 pelaajaa

1976: Ässät 5 pelaajaa

1977: KiekkoReipas 5-6 pelaajaa vaihtelevasti koska joissakin tilastoissa Markku Hakulinen ehti edustaa samana vuonna KooVeetä ja muussa tapauksessa pelasi veljensä Yrjön kanssa samassa seurassa eli KiekkoReippaassa.

1978: KiekkoReipas 5 pelaajaa

1979: Ilves 4 pelaajaa

1980: Jokerit 3 pelaajaa

1981: Tappara 4 pelaajaa

1982: Jokerit 6 pelaajaa

1983: Jokerit 6 pelaajaa

1984: Ilves 22 pelaajaa

1985: Jokerit 6 pelaajaa

1986: TPS 7 pelaajaa

1987: Lukko 5 pelaajaa

1988: Lukko 6 pelaajaa

1989: Jokerit 5 pelaajaa

1990: Jokerit 5 pelaajaa

1991: Jokerit, Ilves ja HPK 3 pelaajaa mikäli mennään täysin kiistattomalla linjalla. Muussa tapauksessa HPK:lla oli vuonna 1991 eniten Sisu Teamissa pelaajia 4 kappaleen voimin koska joissakin tilastoissa Jarkko Varvio ehti edustaa samana vuonna HPK:ta ja Ilvestä.

1992: HockeyReipas 5 pelaajaa

1993: Kiekko-Espoo 4 pelaajaa

1994: Jokerit ja Lukko 6 pelaajaa

1995: JyP HT 5 pelaajaa

1996: TPS 5 pelaajaa

1997: Team Karjala koostui viimeisenä toimintavuotenaan pelaajaenemmistöltään 1-divisioonassa pelanneista Joensuun Kiekko-Karhuista ja Lahden Pelicansista joista mukana oli 5 pelaajaa ja mikäli SM-Liigan enemmistön laskee niin siinä tapauksessa HIFK oli seuraenemmistöisin joukkue Team Karjalan viimeisenä toimintavuotena 3 pelaajalla
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosien 1960-1997 aikaisia pelaajien sijoittumisia nimenomaan siten, että montako noiden vuosien pelaajaa pelasi nimenomaan A-maajoukkueessa tai Leijonissa ja tähän täydennän tietenkin jo aiemmin mainittujen vuosien 1962-1997 pelaajistojen lisäksi myös vuosien 1960 ja 1961 pelaajiston mahdolliset Leijoniin päässeet pelaajat B-maajoukkueesta ja Sisu Teamista nimenomaan perusmiehistöjensä osalta:

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Voitto Soini, Juhani Wahlsten ja Kalevi Rassa.)

1961: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Anssi Salonen, Seppo Vainio ja Jorma Rikala.)

1962: 2 pelaajaa (Puolustajat Jorma Suokko ja Matti Lampainen.)

1963: 6 pelaajaa (Puolustajat Rauno Lehtiö, Jorma Suokko ja Matti Lampainen ja Hyökkääjät Matti Reunamäki, Pentti Hyytiäinen ja Seppo Nikkilä.)

1964: 3 pelaajaa (Puolustaja Jorma Suokko ja Hyökkääjät Jouni Seistamo ja Esko Luostarinen.)

1965: 2 pelaajaa ( Puolustaja Ilkka Mesikämmen ja Hyökkääjä Jaakko Honkanen.)

1966: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien säännöllisestä perusmiehistöstä

1967: 5 pelaajaa (Maalivahti Urpo Ylönen, Puolustaja Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Hyökkääjät Juhani Wahlsten, Reijo Hakanen ja Esa Peltonen.)

1968: 1 pelaaja (Hyökkääjä Kari Johansson.)

1969: 1 pelaaja (Hyökkääjä Esa Peltonen.)

1970: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1971: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1972: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
1950-luvun Suomen B-maajoukkueista puhuttaessa aivan vuosikymmenen lopun Suomen B-maajoukkueista olen saanut viime päivinä koottua jonkin verran lisätietoa kuten myös vuoden 1960 Suomen B-maajoukkueen kausipeleistä ja jotka vuoden 1960 Suomen B-maajoukkueesta puhuttaessa saatan lisätä ennen pitkää kunhan tiedot vain tarkentuvat.

Vuoden 1960 Suomen B-maajoukkueen kausipeleistä puhuttaessa kaikki sen pelit olivat ilmeisesti suomalaisia seurajoukkueita, nk. Ukko-Maajoukkuetta eli Suomen C-maajoukkuetta, Ruotsin B-maajoukkuetta eli Vikingarnaa ja Jääkarhujen A ja B-maajoukkueita eli Norjan A ja B-maajoukkueita vastaan pelattuja otteluja. Vuonna 1960 kuten myös vuonna 1959 oli myös joitakin peruttuja otteluja.

Vuonna 1959 B-maajoukkueelta Suomen osalta peruuntui pelit Sveitsin A ja B-maajoukkuetta vastaan ja lisäksi myös Unkaria ja Romaniaa vastaan pelatut ottelut ja vuonna 1960 B-maajoukkueelta peruuntui jälleen pelit Sveitsin A ja B-maajoukkuetta vastaan kuten myös Romaniaa vastaan. Lisäksi Suomen B-maajoukkueelta peruuntui niin kotipeli kuin myös todella järkyttävän kauaksi aiotut kutsuvierasottelut Japania ja Australiaa vastaan vuonna 1960 yksinkertaisesti ilmeisesti molemmin puolin valtameriä ja mantereita olleiden maiden väliltä välimatkaerojen takia jolloin sitten Leijonat saivat kohdata vuonna 1960 nuo maat nk. Akkalaakson Talviolympialaisissa 1960.

Samoin tietysti Japania ja Australiaa harmitti kohtaamattomuus muutoin ennen Talviolympialaisia 1960. Australian oikeastaan vajotessa pitkäksikin aikaa pois suomalaisten mielistä jääkiekon alempienkin maajoukkueidenkin kohtaamisten osalta ei Japani lähimainkaan hävinnyt niin pitkäksi aikaa pois kuin mitä olisi voinut luulla. Japanin maajoukkue ei jäänyt todellakaan lehdille soittelemaan ja Suomen B-maajoukkueen saatua muut raha-asiansa kautta kohden kuntoon ennen pitkää alkoivatkin jo melko monet pelimatkat Japaniin jotenkin vaikka Japanilla itse kestikin hieman pidempään kohdata Suomen B-maajoukkue tai myöhempi Sisu Team.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Suomen 1950-luvun B-maajoukkueista puhuttaessa tosiaan vuoden 1959 B-maajoukkueen kokoonpano on nyt myös kokonaan uutena löytynyt.

Aiemmin olisin voinut melkein vannoa joukkueen peluuttaneen sen vuoden peleissään vain yhtä maalivahtia, mutta se peluutti kuitenkin kahtakin maalivahtia.

Harmittavasti B-maajoukkueen Päävalmentajaa ei löytynyt vaikka ihan minkä tahansa 1950-luvun tai melkein minkä tahansa 1960-luvun vuoden Päävalmentajan löytyminen B-maajoukkueen osalta olisi kyllä hieno juttu kun esimerkiksi 1960-luvulta varmassa tiedossa on lähinnä Lasse Heikkilän Päävalmentajan vuodet ja melkein varmasti vuoden 1963 osalta Teuvo Myyryläisen Päävalmentajana toimimisen vuosi.

Ei kuitenkaan juuri mitään muuta tietoa ole löytynyt mitä nyt se seikka on toistaiseksi epävarmaa, että olisiko mahdollisesti Yrjö Hakala ollut Suomen B-maajoukkueen historian ensimmäinen todella pitkäaikainen Joukkuekapteeni?

Missään tapauksessa Hakala ei toki ollut historian ensimmäinen Suomen B-maajoukkueen Joukkuekapteeni, mutta mikäli vain saisin jostakin asiaan todella vahvistavaa lisätietoa ja vielä niitä kaikkein vanhimpia mahdollisia ja löydettävissä olevia ottelutietoja paremmin tietoon niin se ehkä saattaisi riittää vahvistamaan Hakalan olemaan näillä näkymin Joukkuekapteeni noin vuosien 1954-1959 väliselle ajalle saakka ja se olisi samalla hieno juttu vaikka keräämäni tiedot ovatkin täydeltä varmuudeltaan vielä melko hataria yleensäkin sen suhteen kun mitä kauemmaksi Suomen B-maajoukkueen historiassa mennään.

Ja Hakala joka tapauksessa ymmärtääkseni ainakin oli jossakin vaiheessa uraansa ja hyvin todennäköisesti yksi ensimmäisistä Joukkuekapteeneista B-maajoukkueen osalta puhuttaessa kuitenkin.

Suomen B-maajoukkueen kokoonpano näytti vuoden 1959 osalta joka tapauksessa lopulta tältä ja aivan kaikki sen lähtökohtaisesti perusmiehistöön ja kauden aikana pelaamaan tarkoitetut pelaajat eivät ehtineet pelaamaan jäälle jolloin B-maajoukkue esiintyi hieman vajaampana jäällä. Näistä mahdollisista pelaamattomista pelaajista ainakin Seppo Liitsolan pelaamat ottelut Suomen B-maajoukkueessa ovat melko epävarmoja vaikka hänet oli viimeistä kertaa juuri vuonna 1959 pelaamaan tai ainakin edes ottelupöytäkirjoihin merkitty, mutta toki Liitsola on voinut pelata harvat pelaamansa ottelut kenties aiemminkin kuin vuonna 1959.

Lisäksi toinen erittäin epävarma 1950-luvun Suomen B-maajoukkueen pelaaja on TPS:n 1950-luvun pelaaja ja pelaaja-valmentaja Esko Pekkalainen joka pelasi myös aivan kaiken laskien mukaan todella pitkään kotimaista jääkiekkoa, mutta ongelmana onkin vain hänen täydellisen tarkka pelaajauran loppuminen ja valmentajan uransa alku nimenomaan täysin jään ulkopuolella kun valitettavasti mitään tarkkaa tietoa en ole siitä löytänyt.

Ilmeisesti aivan täysin hän jäi valmentajaksi milloin tahansa vuosien 1959-1962 välisenä aikana jolloin hän ehkä olisi voinut olla vielä mukana Suomen B-maajoukkueessakin jonain muuna 1950-luvun vuotena, mutta ei näillä näkymin enää vuonna 1959 ellei jotakin aivan muuta tietoa käy sitten hänestä ilmi jolloin hän ehkä olisi voinutkin vielä pelata Suomen B-maajoukkueessa jopa vielä niinkin myöhään.

Tosin Seppo Liitsolasta poiketen Esko Pekkalaista ei ole merkitty edes alustaviin perusmiehistöjen kokoonpanoihin joten se toivo on hyvin pieni hänen suhteensa vaikkakin ehkäpä vuosina 1954-1956 Pekkalainen on hyvinkin vielä voinut pelata ja ainakin todennäköisemmin kuin vuosina 1957-1958 jolloin hän oli jo selvä pelaaja-valmentaja.

Tässä siis Suomen B-maajoukkue 1959:

Maalivahdit: Isto Virtanen ja Esko Niemi

Puolustajat: Pertti Jenytin, Aarno Hietanen, Simo Liimatainen, Lalli Partinen ja Jaakko Manssila

Hyökkääjät: Yrjö Hakala, Toivo Virtanen, Ragnvald Friberg, Seppo Liitsola, Matti Sundelin, Veikko Haapakoski, Räshid Hakimsan, Pertti Nieminen, Matti Aalto ja Matti Kaski
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi aina tietyn vuoden Sisu Teamin ja pienenä bonuksena lisäksi B-maajoukkueen seuraedustuksen edustukseltaan vuosien 1959-1997 varrelta seurajoukkueittain kun vihdoin ja viimein myös 1950-luvun B-maajoukkueet pelaajineen kokonaisuudessaan pääsevät esille nk. Perusmiehistönsä osalta ja vuoden 1959 osalta se myös löytyi. Erinäisiä tietoja on tullut myös vuosilta 1954-1958 vaihtelevasti, mutta ne jäävät toistaiseksi toiseen ajankohtaan laittamisensa osalta.

Tarkoitus toisin sanoen on siis katsoa kunkin vuoden pelaajaenemmistöisin seura mistä seurasta keskimäärin kunkin vuoden B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan perusmiehistön edustajat kunakin edustusvuonna olivat kotoisin tavallaan ja mistä seuroista ne muodostettiin. Seuranta kattaa tarvittaessa myös muutkin sarjat kuin vain pelkän SM-Sarjan/SM-Liigan eli vanhemmilta ajoilta myös Suomen Sarjat ja niistä ennen pitkää luodut Divisioonatkin.

Seurannassa en edelleenkään ole ottanut huomioon Sisu Teamin Yksittäispelaajiston/Oheispelaajiston/Reservipelaajiston jäsenistön seuroja. Nekin täydennän ehkä sitten joskus ennen pitkää. Ehkä jonakin päivänä myös vuosien 1950-1958 B-maajoukkueiden pelaajistot löytyisivät, mutta niiden löytäminen on ollut raskas homma ja muitakin projekteja ainakin omalle osalleni on tullut pitkin vuotta joten niiden tuleminen voi viivästyä edelleenkin merkittävänkin kauan...

Laitan tähän viestiin joka tapauksessa lopultakin vuosien 1959-1997 aikaiset B-maajoukkueen tai B-Leijonien, Sisu Teamin ja Team Karjalan seuraenemmistöiset pelaajamäärät kultakin vuodelta:

1959: Tappara 6 pelaajaa

1960: Lukko 5 pelaajaa

1961: Lukko 7 pelaajaa

1962: Tappara 5 pelaajaa

1963: TK-V 4 pelaajaa

1964: Tappara 5 pelaajaa

1965: Ei seuraenemmistöä vaan Tapparalla ja TK-V:llä oli kullakin 3 pelaajaa

1966: TuTo 6 pelaajaa

1967: Ei seuraenemmistöä vaan Ässillä, TPS:llä, Ilveksellä ja Upon Pallolla oli kullakin 3 pelaajaa

1968:Upon Pallo tai tuolloin nimenomaan UPallona ja joskus myös U-Pallon nimellä tunnetulla seurajoukkueella oli Sisu Teamin aikakauden ensimmäinen historian enemmistöjoukkue 5 pelaajalla

1969: HJK ja Jokerit 4 pelaajaa

1970: HJK, TuTo ja TPS 4 pelaajaa

1971: Jokerit 4 pelaajaa joista 3 aktiivipelaajia pääseurassa ja yksi junioriseurassa kuitenkin jo aikuisten seuraan varattuna eli Jyrki Seivo. Muussa tapauksessa Jokerien lisäksi eniten edustusta oli TPS:llä ja Lukolla joilla oli Jokerien tapaan myös 3 pelaajaa.

1972: Lukko 4 pelaajaa

1973: Tappara 4 pelaajaa

1974: Ässät 5 pelaajaa

1975: Jokerit 5 pelaajaa

1976: Ässät 5 pelaajaa

1977: KiekkoReipas 5-6 pelaajaa vaihtelevasti koska joissakin tilastoissa Markku Hakulinen ehti edustaa samana vuonna KooVeetä ja muussa tapauksessa pelasi veljensä Yrjön kanssa samassa seurassa eli KiekkoReippaassa.

1978: KiekkoReipas 5 pelaajaa

1979: Ilves 4 pelaajaa

1980: Jokerit 3 pelaajaa

1981: Tappara 4 pelaajaa

1982: Jokerit 6 pelaajaa

1983: Jokerit 6 pelaajaa

1984: Ilves 22 pelaajaa

1985: Jokerit 6 pelaajaa

1986: TPS 7 pelaajaa

1987: Lukko 5 pelaajaa

1988: Lukko 6 pelaajaa

1989: Jokerit 5 pelaajaa

1990: Jokerit 5 pelaajaa

1991: Jokerit, Ilves ja HPK 3 pelaajaa mikäli mennään täysin kiistattomalla linjalla. Muussa tapauksessa HPK:lla oli vuonna 1991 eniten Sisu Teamissa pelaajia 4 kappaleen voimin koska joissakin tilastoissa Jarkko Varvio ehti edustaa samana vuonna HPK:ta ja Ilvestä.

1992: HockeyReipas 5 pelaajaa

1993: Kiekko-Espoo 4 pelaajaa

1994: Jokerit ja Lukko 6 pelaajaa

1995: JyP HT 5 pelaajaa

1996: TPS 5 pelaajaa

1997: Team Karjala koostui viimeisenä toimintavuotenaan pelaajaenemmistöltään 1-divisioonassa pelanneista Joensuun Kiekko-Karhuista ja Lahden Pelicansista joista mukana oli 5 pelaajaa ja mikäli SM-Liigan enemmistön laskee niin siinä tapauksessa HIFK oli seuraenemmistöisin joukkue Team Karjalan viimeisenä toimintavuotena 3 pelaajalla
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan tähän seuraavaksi B-maajoukkueen, Sisu Teamin ja Team Karjalan vuosien 1959-1997 aikaisia pelaajien sijoittumisia nimenomaan siten, että montako noiden vuosien pelaajaa pelasi nimenomaan A-maajoukkueessa tai Leijonissa ja tähän täydennän tietenkin jo aiemmin mainittujen vuosien 1960-1997 pelaajistojen lisäksi myös vuoden 1959 pelaajiston mahdolliset Leijoniin päässeet pelaajat B-maajoukkueesta/Sisu Teamista nimenomaan perusmiehistöjensä osalta:

1959: 3 pelaajaa (Maalivahti Esko Niemi ja Hyökkääjät Yrjö Hakala ja Pertti Nieminen.)

1960: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Voitto Soini, Juhani Wahlsten ja Kalevi Rassa.)

1961: 3 pelaajaa (Hyökkääjät Anssi Salonen, Seppo Vainio ja Jorma Rikala.)

1962: 2 pelaajaa (Puolustajat Jorma Suokko ja Matti Lampainen.)

1963: 6 pelaajaa (Puolustajat Rauno Lehtiö, Jorma Suokko ja Matti Lampainen ja Hyökkääjät Matti Reunamäki, Pentti Hyytiäinen ja Seppo Nikkilä.)

1964: 3 pelaajaa (Puolustaja Jorma Suokko ja Hyökkääjät Jouni Seistamo ja Esko Luostarinen.)

1965: 2 pelaajaa ( Puolustaja Ilkka Mesikämmen ja Hyökkääjä Jaakko Honkanen.)

1966: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Suomen B-maajoukkueen, Suomi B:n tai B-Leijonien säännöllisestä perusmiehistöstä

1967: 5 pelaajaa (Maalivahti Urpo Ylönen, Puolustaja Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Hyökkääjät Juhani Wahlsten, Reijo Hakanen ja Esa Peltonen.)

1968: 1 pelaaja (Hyökkääjä Kari Johansson.)

1969: 1 pelaaja (Hyökkääjä Esa Peltonen.)

1970: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1971: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1972: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1973: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1974: 4 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen, Puolustaja Jouko Öystilä ja Hyökkääjät Esa Peltonen ja Juhani Tamminen.)

1975: 2 pelaajaa (Maalivahti Jorma Valtonen ja Hyökkääjä Oiva Oijennus.)

1976: 1 pelaaja (Puolustaja Tapio Flinck joka mahtui mukaan myös Kanada Cupiin.)

1977: 2 pelaajaa (Hyökkääjät Antero Lehtonen ja Veli-Matti Ruisma.)

1978: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1979: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1980: 1 pelaaja (Hyökkääjä Jukka Koskilahti.)

1981: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Arto Javanainen

1982: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1983: 1 pelaaja (Hyökkääjä Tony Arima.)

1984: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1985: 1 pelaaja (Hyökkääjä Mikko Mäkelä.)

1986: 3 pelaajaa (Puolustaja Pekka Laksola ja Hyökkääjät Tommi Pohja ja Kai Suikkanen.)

1987: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä MM-kisoissa mukana, mutta Kanada Cupiin mahtui Sisu Teamista mukaan Hyökkääjä Markku Kyllönen

1988: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1989: 2 pelaajaa (Maalivahti Markus Ketterer ja Puolustaja Reijo Ruotsalainen.)

1990: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1991: 1 pelaaja (Maalivahti Sakari Lindfors.)

1992: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Sisu Teamin säännöllisestä perusmiehistöstä

1993: 3 pelaajaa (Maalivahti Ari Sulander ja Hyökkääjät Keijo Säilynoja ja Juha Ylönen.)

1994: 2 pelaajaa joista 1 eli Maalivahti Pasi Kuivalainen oli niin Talviolympialaisissa 1994 eli Lillehammerissa ja MM-Kisoissa Italiassa ja Hyökkääjä Petri Varis vain Lillehammerissa, mutta ei MM-kisoissa

1995: Ei yhtään varsinaista pelaajaa nimensä Team Karjalaksi muuttaneen entisen Sisu Teamin perusmiehistöstä

1996: 1 pelaaja Team Karjalasta (Puolustaja Kimmo Timonen joka mahtui mukaan myös vuoden 1996 Jääkiekon Maailmancupiin eli World Cupiin.)

1997: Ei yhtään varsinaista pelaajaa Team Karjalan säännöllisestä perusmiehistöstä
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vihjeitä 1950-luvun Suomen B-maajoukkueiden kokoonpanoista tai nk. Perusmiehistöistä sarjavuotta kohden on tullut lisää viime päivinä ja hyvä niin, mutta pienenä korjauksena aiempaan tuli tosiaan selviettyä hieman tuota vanhan ajan jääkiekkoilumme sarjatasoja arvojärjestyksessään ja kun tultiin kohti 1970-lukua niin niiden arvot olivat jo todella suuria muutoksiltaan.

Aiemmin laitoin virheellisesti sellaistakin asiaa, että Jääkiekon Perussarjasta olisi tullut vanhimpiin B-maajoukkueisiin pelaajia. Tämä ei pidä paikkaansa kun Jääkiekon Perussarja Suomessa perustettiin oikeasti vasta hieman ristiriitaisten tietojen perusteella vaihtelevasti vuosien 1962-1964 välisenä aikana.

Siihen asti Suomessa oli vain kolme varsinaista sarjatasoa eli Jääkiekon SM-Sarja tai silloin tällöin harvakseltaan nimitykseltään myös Jääkiekon Mestaruussarja, Jääkiekon Suomen Sarja tai Jääkiekon Suomensarja ja Jääkiekon Maakuntasarja. Jääkiekon Perussarja oli oikeastaan Jääkiekon 3. Divisioonan tai 3-divisioonan edeltäjä. Tai sen ainakin tarkoitus oli olla niin. Pahoittelut siis aiemmasta väärästä tiedosta.

Jääkiekon Perussarjan aikakausi oli melko villiä etenkin alkuvuosina kun sarjaan oli melkein täysin vapaa ilmoittautumisoikeus ja parempien seurojen joukkueet ylemmiltä sarjatasoilta saivat käyttää vapaasti niissä halutessaan myös seuransa alemman tason joukkueita.

Tosin parempien seurojen alemman tason joukkueet eivät saaneet tuolloisten rajoitusten mukaan mestaruuden voittaessaankin Perussarjassa nousta Maakuntasarjaa korkeammalle ja vaikka ne olisivat voittaneet niidenkin mestaruuden niin Maakuntasarjan toiseksi sijoittuneet tai tarpeen mukaan niitä alemminkin sijoittuneet joukkueet perivät niiden paikan kun mentiin kohti Suomen Sarjaa tai Suomensarjaa.

1970-luvun suuren sarjauudistuksen ja jääkiekon ammattilaistumisen alkamisen ja osin jo melko selvän puoliammattilaisuuden edessä Jääkiekon sarjatasot tietenkin muuttuivat radikaalisti kohti divisioonapainoitteista aikaa.

Vuosiin 1973-1974 asti sarjatasot pysyivät ennallaan joskin Jääkiekon Perussarja oli käytännössä historiansa loppuun tullessa jakautunut kahtia valtavien joukkuemääriensä ja välillä suorastaan karmaisevien tasoerojensa myötä käytännössä virallisesta nimestään huolimatta kahteen eri Jääkiekon Perussarjaan eli Ylempään ja alempaan Perussarjaan.

Kun jääkiekkouudistus sitten toteutui niin vain SM-Sarja jäi tilapäisesti viettämään viimeistä vuottaan ennalleen ja Jääkiekon Suomen Sarjasta tai Jääkiekon Suomensarjasta tuli 1. Divisioona tai 1-divisioona, Jääkiekon Maakuntasarjasta tuli 2. Divisioona tai 2-divisioona ja Jääkiekon Perussarjasta tuli Jääkiekon 3. Divisioona tai 3-divisoona.

Tosin valtavien tasoerojen myötä jo samana vuonna tai korkeintaan vuotta-kahta myöhemmin Jääkiekon Perussarjasta ja suuren kritiikin myötä kansankielisesti Jääkiekon Ylemmästä Perussarjasta ja Jääkiekon Alemmasta Perussarjasta päätettiin jakaa joukkueet kahtia ihan oikean pysyvästikin ja vähentää myös kaikkein pienimpiä aluelohkoja tasoerojen välttämiseksi.

Toisin sanoen hädin tuskin uudesta Jääkiekon 3. Divisioonasta tai 3-divisioonasta vähennettiin reilustikin sen joukkuemääriä ja lohkoja ja ylipäätään pääsyehtoja sarjaan kiristettiin tuntuvasti etenkin ongelmatilanteiden sattuessa.

Jääkiekon 3. Divisioona tai 3-divisioona jäi siis sarjanimeltään voimaan kun se sisälsi parhaat mahdolliset joukkueet omalle sarjatasolleen usein aiemmin kutsutusta Jääkiekon Ylemmästä Perussarjasta ja kun se esti myös vuosien 1974-1976 väliseksi ajaksi myös kokonaan uusia ja alun alkaen osin sitä sarjaa varten perustettuja uusia seuroja liittymästä siihen.

Tätä peliliikettä nimenomaan jotkut kaikkein pienimmät seurat siinä sarjassa eivät voineet sulattaa vaikka ei Jääkiekkoliittokaan heitä aikanaan noissa kohuissa auttanut vaan levitteli käsiään ja antoi olla mikä sitten ei parantanut näiden seurojen välejä siihen jatkossakaan.

Siten Jääkiekon Alempi Perussarja epävirallisesti muutaman vuoden ajalta muuttui omaksi sarjakseen vuosien 1974-1976 välillä aikana jolloin SM-Sarjasta tuli SM-Liiga ja Jääkiekon Alempi Perussarja tai haukkumanimeltään Jääkiekon Amatöörisarja muuttui 4. Divisioonaksi tai 4-divisioonaksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1959 Suomen B-maajoukkueen kohdalta pitää pahoitella tähän väliin sekaannusta koska minulla meni vahingossa väärin vuoden 1959 nk. Perusmiehistö kun tarkoitin sillä enimmäkseen vuotta 1958 koska vuonna 1959 seuraenemmistöisin seura ja se mistä muutenkin hyvin suurilta osin joitakin pelaajia huomioimatta koko B-maajoukkue sinä vuonna todellisuudessa koottiin niin oli SaiPa.

Asia valkeni minulle kun mietin pitkään ja kuumeisesti, että SaiPalla on ollut kertaalleen historiansa aikana B-maajoukkueen enemmistöseuran asema. Ongelmana oli vain tarkka vuosi koska aiemmin luulin vuoden 1955 olleen SaiPa:n enemmistöseuran vuosi, mutta väärässä olin kun Lalli Partinen ei esimerkiksi siinä olisi vielä pelannut eikä moni muukaan SaiPa:n potentiaalinen edustaja siihen aikaan.

Vasta vuonna 1958 seuraenemmistö oli Tapparalla ja mikäli en aivan ole erehtynyt niin se vuosi oli ensimmäinen Tapparan aikakauden seuraenemmistö muutenkin.

Joitakin pelaajia unohtui myös kokonaan liittää vuoden 1958 Suomen B-maajoukkueen listalta muutenkin joten korjaan vuoden 1959 B-maajoukkueen osuuden välittömästi ja seurakeskeisen korjauksen liitän heti vuoden 1958 B-maajoukkueen oikean nk. Perusmiehistön liittämisen jälkeen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Suomen B-maajoukkue vuodelta 1959 tulee tähän seuraavaksi korjattuna kun enimmäkseen se oli täynnä SaiPa:n pelaajia siltä vuodelta:

Maalivahdit: Isto Virtanen ja Esko Niemi

Puolustajat: Leo Haakana, Vilho Pekkonen, Leevi Ryhänen, Lalli Partinen ja Paavo Karttunen

Hyökkääjät: Yrjö Hakala, Pentti Hyväri, Pauli Hyväri, Jorma Borgström, Jorma Hietanen, Toivo Virtanen, Ragnvald Friberg, Seppo Liitsola, Matti Sundelin, Ossi Vainikka, Räshid Hakimsan, Pertti Nieminen, Matti Aalto ja Matti Kaski
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös