Playerunknown's Battlegrounds – kaikkien aikojen paras Battle Royale-peli

  • 15 363
  • 61

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Hyvää päivää arvon kanssapelaajat!

Tämä 23.3.2017 julkaistu battle royale -genren masterpiece on jostain syystä jäänyt täysin ilman Jatkoajan Peliluolan huomiota. Kyseessä on siis last man standing -tyyppinen taistelupeli, jossa suurelle kartalle lentokoneesta hyppivät hemmot tappavat toisiaan yksin, kaksin tai 3-4-hengen joukkueissa. Peli on jo nyt ohittanut päivittäisten pelaajien määrässä Counter-Strike: Global Offensiven, ja itsekin tämän pelin ostin neljä päivää sitten.

PUBG - Wikipedia

Pelin idea on siis hypätä lentokoneesta 8x8km suurelle kartalle, jossa sijaitsee lukuisia pieniä kyliä, kouluja, armeijan tukikohta ja lisäksi peltoa ja metsää. Lentokoneesta saa hypätä missä kohtaa tahansa ja laskeuduttuaan pelaajien tehtävänä on etsiä aseita, suojia, lääkkeitä ja kulkuneuvoja, jotta koko ajan pienenevälle pelialueelle pääsee mahdollisimman hyvistä asemista.

Pelissä on useita strategioita jotka riippuvat osin lentokoneen lentoradasta ja osin joka kerta vaihtuvasta ja asteittain pienenevästä pelialueesta. On mahdollista lähteä koulu- tai tukikohta-ampujaksi (koska näissä paikoissa on parhaat apajat) tai sitten ottaa rauhassa, mennä hiljaiseen paikkaan ja rakennella omaa aseistustaan pikkuhiljaa.

Alati pienenevä pelialue puskee pelaajia lähemmäksi toisiaan ja pelialueen ulkopuolelle jäävät menettävät koko ajan HP:tansa, ja loppujen lopuksi kuolevat, mikäli eivät kiirehdi mestoille. Pelialueen pienentyminen pakottaa pelaajat liikkumaan ja täten mahdollisesti paljastamaan sijaintinsa, mikä takaa sen, että pelissä ei alkuhetkien jälkeen juurikaan tylsiä hetkiä ole. Loppujen lopuksi sitten paras strategi ja ampuja ja onnekkain pelaaja/joukkue jää eloon ja täten voittaa pelin.

Itsellä meni kolme päivää ensimmäisen voiton nappaamiseen, miten muilla? Onko Jatkoajassa edes PUBG-miehiä?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kaverilla tuli pelailtua ja on kyllä koukuttava peli. Harmikseni itseltä ei löydy PC:tä. Onko ollut missään tietoa, olisko peli tulossa konsoleille?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikinä en ole kyseistä peliä pelannut, mutta paljon olen siitä lukenut ja Youtubesta videoita katsellut. Vaikuttaa todella hauskalta ja sopivan haastavalta.
Edes absoluuttisesti paras pelaaja ei voita jatkuvasti, vaan tuurilla ja oikessa paikassa oikeaan aikaan olemisellakin on iso merkitys. Toki parempi pelaaja voittaa tulitaistelut ja ymmärtää eri tilanteita paremmin.
Jonkinlainen zombie-pelimuotokin näyttäisi ainakin olevan testissä pelissä ja sekin vaikuttaa ihan hyvältä, kevyemmältä touhulta. 4 selviytyjää vs 96 pelaajien ohjastamaa "zombieta".
Ei välttämättä niin hauskaa ole zombiena juosta aseellisten selviytyjien perässä, mutta jotain videoita olen katsellut, joissa parinkymmenen tyypin laumat ovat päättäneet mennä yhdessä ja yhtäkkiä ovat pompanneet jostain pellosta ylös selviytyjien eteen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ehdottomasti.

Innolla odotan, kun tämä peli saapuu Xboxille tämän vuoden loppupuoliskolla.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Xboxille tulee loppuvuoden aikana ilmeisesti samalla tyylillä kuin PC:llekin eli ns. preview(alpha)-versiona aluksi. Paljon bugeja ja päivityksiä siis alussa luvassa.

Ilmeisesti tulee myös pleikkarillekin ensi vuoden aikana tms.
Microsoft on viime aikana kovasti pyrkinyt laajentamaan "exclusiven" käsitettä - tämä on "launch exclusive" (mitä se sitten tarkoittaakaan), mutta tosiaan ensi alkuun Xboxille tulossa. PS Storessa ei ole sellaista "early access"-osastoa (ainakaan virallisesti, Ark kyllä sieltä löytyy nytkin), minkä takia vaikkapa Elite Dangerous ilmestyi pleikkarille ihan vastikään, Xboxillahan tuota on voinut pelata jo pitkän tovin.

Niin kovin ympäripyöreästi pelin kehittäjä vastaa kysymyksiin onko tämä tulossa muille alustoille, että rivien välistä voi helposti lukea että on. Mutta missä vaiheessa, tuskinpa ainakaan tämän vuoden puolella.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Tänään tuli kakkos- ja viides sija solo-peleissä, kyllä se solo-kana-ateriakin sieltä kohta napsahtaa!
 
Onhan tätä kavereiden innoittaman tullut tahkottua parin viime viikon aikana ihan kiitettävä määrä, kaveriporukassa ja itsekseenkin, vaan ei tästä taida pitkäikäistä suhdetta kehkeytyä (pelitunteja 43.). Muutamia kertoja on päästy jo kanan makuun, taisi olla pelin ostamisesta toisena iltana kun solona ensimmäistä kertaa onnistuin, heti seuraavana päivänä duona ja viikko sitten neljän squadilla.

Peli on idealtaan mitä mahtavin, mutta toteutuksena vielä kaipaa aika monta päivitystä että pelaaminen olisi sulavaa, perus matalan esteen yli hyppääminenkin (parvekkeelta alas, laatikot, matala muurit jne.) kun tuntuu välillä olevan lähes mahdottomuus ja onnistuu vasta useammalla yrityksellä. Minun mielestä tää liikaa pohjautuu puhtaaseen tuuriin, välillä menet loottimaan (etsimään tavaraa) isoon kylään josta ei löydy kertakaikkiaan mitään järkevää tavaraa, eritoten tähtäimet, on liaankin usein kortin alla, joilla näkee vihut kauempaa ja parantaa omia mahdollisuuksia selviytyä. Toinen joka närästää on tuo pelialueen pieneneminen, kun sitä ei voi mitenkään ennakoida ja siinäkin pätee puhdas lotto että saatko kykkiä vain puun juurella ja napsia niitä alueelle tulevia mattimyöhäsiä, vai oletko itse se joka joutuu juoksemaan.

Lisäks minua on häirinnyt tuo pelaajan mahdollisuus liikkeessä katsella 360° ympäriinsä ja olenkin viime aikoina suosinut FPP-modia jota pelataan katseesta, eikä kolmannesta persoonasta, joka mahdollistaa tuon ympäille pälyilemisen juostessa tai maatessa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mulla on joku noin 300 tuntia nyt pubissa. Joku 15-20 voittoa eri pelimoodeissa, tosin statseista näkyy tällä hetkellä vain nuo 3pp-moodin voitot. Eli aika keskinkertainen kaveri, mutta en varmaan se paskinkaan =) Parhaimmillaan viime kaudella solo rankki oli noin 330.

Jos joku haluaa pelikaveria, pistäkää yv:tä. Voiset discordissa.

Tässä pari hyvää youtube-kanavaa pelin tiimoilta:
Aculite: Aculite - YouTube
wtfmoses: wtfmoses - YouTube
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Peli on idealtaan mitä mahtavin, mutta toteutuksena vielä kaipaa aika monta päivitystä että pelaaminen olisi sulavaa, perus matalan esteen yli hyppääminenkin (parvekkeelta alas, laatikot, matala muurit jne.) kun tuntuu välillä olevan lähes mahdottomuus ja onnistuu vasta useammalla yrityksellä.
Tuosta aitojen ja esteiden ylittämisestä on ollut jonkun verran ennakkovideoita esillä, yksi jopa ihan pelin omasta enginestä kuvattuna jossain testimapissa. Näyttää sulavalta, toimivalta ja luonnolliselta joten uskoisin hyvän tulevan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Vähänkö harmittaa, kun FPP-moodissa ei ole vielä pisteitä jaossa. Viikonloppuna squadseissa viisi kakkossijaa ja kaksi voittoa =)
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Onhan tätä tullut viimeiset 5-6 viikkoa hakattua enemmän tai vähemmän ja kokoajan soolona. Ensimmäinen kana-ateria taisi tulla neljännessä pelissä ja on niitä jokunen tullut sen jälkeenkin. Nykyisin pelaan vain 1pp muodossa, koska 3pp:n talokämppinen on pelkkää vittuilua ja kaikki vaan kämppihomostelee rankkien tippumisen pelossa.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Täytynee odotella boxijulkaisua. Vaatii aivan järjettömiä tehoja ja ei riitä omassa kannettavassa edes lähelle.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Täytynee odotella boxijulkaisua. Vaatii aivan järjettömiä tehoja ja ei riitä omassa kannettavassa edes lähelle.
Joo, ei oo heikoimmille koneille.. Itsellä pyörii uudenkarhealla i5-7600k:lla ja GTX1060 6GB:llä hyvin, fps vaihtelee 100-130 välillä. Oikein hyvin siis.

Nyt tuli hyvä päivitys: first person -leaderboardit! Suuri kasa bugeja myös korjattu + uusi, tehokas ase Mini14 lisätty peliin. Lisäksi tuli sumu-pelimuoto, näkyvyys huomattavasti heikompi.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Tämän pelin ehdoton suola on pitkän matkan sniper tapot. Kyllä siinä sielu lepää kun silutetulla karrilla tai awm:llä heittää luodin ilmaan ja sekunnin parin päästä ilmestyy ruutuun "Kill".

Toi sumu on aika jännä elementti, intensiivisyys varsinkin matsien loppupuolella kyllä nousee jos alue sattuu rajaantumaan mäkiseen/kasvustoa täynnä olevaan palaan. Toissa päivänä sai crossbowilla napsittua kaksi viimeisestä kolmesta kaverista FPP:ssä pienimmällä alueella, kun porukka ei vaan nähnyt toisiaan ja tuolla oli hyvä ampua hakuja kun ääntä ei kuulu mihinkään. Vika kaveri sitten tietty löysi mut ensin.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Toi sumu on aika jännä elementti, intensiivisyys varsinkin matsien loppupuolella kyllä nousee jos alue sattuu rajaantumaan mäkiseen/kasvustoa täynnä olevaan palaan.
Tai sitten Yasnayan eteläpuolella olevalle pellolle... 8 äijää valehtelematta max. 50m x 50m alueella munat turpeessa pellossa, itse jäin kuudenneksi kun aivan perseessä kiinni ollut kaveri ehti painaa hiirtä ensin :D Rupesi vaan ryömimisääni kuulumaan ja kääntyessäni huomasin kaverin olevan noin puolen metrin päässä itsestä.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Se kyseinen pelto on itelle yks perkele, aina lähtee henki kun sinne menee.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ilmeisesti tämän kuun loppupuolella tai marraskuun alusta tulee isoa testiä tuonne testipalvelimelle, mukana kiipeilyä, uusi pelikartta, uusia autoja yms.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Ilmeisesti tämän kuun loppupuolella tai marraskuun alusta tulee isoa testiä tuonne testipalvelimelle, mukana kiipeilyä, uusi pelikartta, uusia autoja yms.
Jeeeesss! Toivon vaan, että mun valokuitu ehtii siihen mennessä, koska tämä rajallinen, hidas 4G ei välttämättä ole paras sen lataamiseen.

Uusi season alkoi - leaderboardit on back!
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Valokuitua ei näy eikä kuulu - mutta EU FP Solo rankingissa on kivuttu 80-110 pingillä parhaimmillaan sijalle 130. KD-ratio kolmosen paremmalla puolella ja 7% voittoja.

Miten muilla sujuu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös