Poikamme maailmalla

  • 3 506 722
  • 14 137
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappara aloittaa kautensa tänään "Ässät-ketju" ykkösenä:

71 Kristian Kuusela – 70 Jarno Kärki – 20 Niko Ojamäki

Ei tainnut Kärki pelata Ässissä sentterinä monessakaan ottelussa? Sen muistan, että hän on pelannut junnuissa keskellä, mutta Ässä-ura taisi sujua lähes kokonaan vasemmassa laidassa.
Ei pelannut ei. Pisin putki sentterinä oli varmaan 2 tai 3 ottelua ja yhteensäkään noita keskellä pelattuja matseja ei tainnut kertyä kymmentäkään. Vaikka itse olisinkin halunnut Kärkeä kokeiltavan kunnolla sentterinä Ässissä, niin pelitavat ja materiaali huomioiden laiturina peluuttamistakaan ei voi mitenkään moittia.

Jarno on ihan päivän selvästi sentteri pelaajatyypiltään ja laiturinakin pelasi hyvin sentterityyppistä peliä. Pelifiksuna kaverina kykenee mukauttamaan peliään ja pystyy pelaamaan ns. pelintekijän kuin snaipperinkin roolia. Lyhyesti kuvattuna sanoisin Jarnoa ratkaisuhaluiseksi pelintekijäks, eli juuri pelaajatyypiksi, joka on optimaalinen tuloksen tekemiseen.

On paljon Ässäfaneja jotka pitävät nähtyjen Liigamatsien perusteella Jarnoa enemmän snaipperi / voimahyökkääjä maalitykkinä, mutta uskoakseni tuo johtuu enemmänkin siitä, että Jarno on toimittanut sitä mitä valmennus on tilannut.

Jarnon ulottuvuus, kiekollinen taito, laukaus ja peliäly on sellainen yhdistelmä, mikä voi sentterinä pelatessa olla äärimmäisen tuloksellinen. Ainoana kysymysmerkkinä tässä on oikeastaan, että syökö puolustuspelaaminen keskinkertaisesta liikkeestä johtuen liikaa hyökkäyspelin tehoja. Uskoakseni Tapparan pelitavan ja materiaalin huomioiden näin ei tule olemaan. JMJ ei ole itselleni yhtä tuttu kuin Kärki, mutta itse laittaisin melkein ennemmin hänet Kärkeä ennen laidalle, kenties tuohon Ojamäen paikalle...

Täytyykin väijyä illan matsi ruudusta...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuorta poikaa varmasti harmitti tilanne aikanaan. Nyt oli kiinnostunut myös palaamaan Ässiin.
Uskon tämän. Aivan liikaa painoarvoa jotkut tuntuvat antavat asioille, jotka ovat kaukana menneisyydessä. Varmasti se teiniä silloin harmitti, mutta eiköhän ikä sekä kokemus ole tuonut perspektiiviä, kypsyyttä ja ammattimaisuutta asioihin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kiitoksia @regularflex ja @Sörsseli. Mielenkiintoista tosiaan seurata tuleeko Kärjelle pelejä keskikaistalla myös Jan-Mikael Järvisen tervehdyttyä. Rautakorpi on aina tykännyt isokokoisista senttereistä, joten minään isona yllätyksenä ei voi Kärjen sentterikokeilua pitää. Eipä mm. Barkovit, Kuki, Koskiranta tai Green mitään rakettaja myöskään olleet. Ilmeisesti Kärjen kiekottomassa pelaamisessa ja aloituksissa on kuitenkin vielä melkoisesti petrattavaa, joten veikkaan, että M.Järvinen, JMJ, Redenbach, Rauhala sekä Jasu ajavat lopulta sentterihierarkiassa Jarnon edelle. Eiköhän Kärki monipuolisena pelaajana kuitenkin löydä sellaisen roolin, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.
Täytyykin väijyä illan matsi ruudusta...
Itseltä jää kiireiden takia peli väliin, joten raporttia saa porilaisista ja muistakin huomioista laittaa miltei kuolleeseen Tappara-osioon :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässistä jenkkeihin lähtenyt Aleksi Halme näköjään palaa Suomeen ja TuTo:n A:an.

Mielelläni olisin toki Ässissäkin nähnyt. Siirron taustoista ei toki mitään tietoa.
 

Tuamas

Jäsen
Tänään jääkiekon Suomen Cupin kolmanne kierroksen ottelu Isomäessä, Mestiksen kohujoukkue Espoo United vastaan Ässiin farmijoukkue Karhu HT.

Tulee viihdyttävä matsi, menkää kattomaan!
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Salminen menossa siis Dynamo Moskovaan.

Jaa, mahtaako Dynamo nähdä joulua, jos huhut suurista veloista pitää paikkansa.

Eipä nuo muutkaan porilaiset tänään Jokereissa kovin kummoisesti esiintyneet. Joensuuta lukuun ottamatta roolikin on aika pieni...
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pat Mullane päättää kiekkouransa ja siirtyy uusien haasteiden pariin.

Tämä oli kyllä jopa semisti järkytys, kun luin asiasta (siis ennen kuin edes näin tämän viestin). Mikä ihme saa kuukausi sitten 27v täyttäneen kaverin, joka on käsittääkseni ihan perusterve, lopettamaan? Totesiko sitten jotenkin itse, ettei tästä kiekkoilijan urasta tule hevonhelvettiä, vai mikä lie..

Todella harmillista, Mullane oli vielä käsittääkseni ihan kunnianhimoinen uransa suhteen
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Täytenä mutuiluna veikkaisin Mullasen todenneen, ettei pääse jääkiekossa aivan huipputasolle. Kyllähän Mullane voisi Euroopassa pelailla vielä vuosikymmenen ja tienata siinä sivussa kohtuullisia korvauksia, mutta ei tuo ura ihan siihen suuntaan ollut menossa, että mitään älyttömiä diilejä olisi ollut tulossa.

Tietysti jos Mullane on vielä todennut, että Eurooppa oli nyt tässä ja halusi takaisin Pohjois-Amerikkaan, niin mahdollisuudet tienata jääkiekolla putoavat lähes nolliin. Tuossa tilanteessa on ihan ymmärrettävää keskittyä muun uran luomiseen eikä matkustella bussilla ympäri P-Amerikkaa pelkästään rakkaudesta lajiin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mullane on ylipistotaustainen kaveri joten ehkä sitä kautta on tullut mieleen että elämässä voi olla muitakin haasteita kuin jääkiekon pelaaminen,
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tietysti jos Mullane on vielä todennut, että Eurooppa oli nyt tässä ja halusi takaisin Pohjois-Amerikkaan, niin mahdollisuudet tienata jääkiekolla putoavat lähes nolliin. Tuossa tilanteessa on ihan ymmärrettävää keskittyä muun uran luomiseen eikä matkustella bussilla ympäri P-Amerikkaa pelkästään rakkaudesta lajiin.

Mullane on ylipistotaustainen kaveri joten ehkä sitä kautta on tullut mieleen että elämässä voi olla muitakin haasteita kuin jääkiekon pelaaminen,

Kuulostaa loogiselta. Jos on ikävä takaisin omalle mantereelle, niin käsittääkseni jollain ECHL-tasolla ei tosiaan kummoisista palkoista puhuta. Ehkä sitten on järkevämpää siirtyä siviilitöihin akateemiselta pohjalta, tiedä häntä. Se tässä lähinnä hämmästytti, että noin nuorena kaveri lyö hanskat tiskiin, koska ei hän mikään surkea kiekkoilija edes ollut.. noh, mutta se siitä..

Toinen lopettamisuutinen näyttää muuten olevan "atte atte, pentikäisen atte", joka pistää näemmä hokkarit naulaan. Ei ollut vielä aivan mikään yli-ikäinen hänkään. Atte sai uransa aikana varmaan jo kohtuutonta paskaa niskaan, etenkin viimeisinä vuosina hänestä kuoriutui ihan tasaisen perusvarma liigapakki. Enkä muuten edes muistanut, että Atte oli mukana MOI-2006 joukkueessa, ennen kuin EP:n tilastohistoria sen minulle mieleen palautti..
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän kantri-Jyrille ole selkeää, että rahat pois Lukolta, kun kerran haluavat rammalle maksaa.
Kaksi vakavaa loukkaantumista tekee varmasti pelaajalle hallaa tavalla ja toisella.
En epäile etteikö pysty pelaamaan kaudella suurinta osaa peleistä, mutta uuden loukin riski on selkeästi noussut. "Ei niistä äidin tekemiä enää tule"...
Jyrille tulee kova kausi jos meinaa kannua keväällä nostaa, epäilen.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kaksi loukkaantumista joo, mutta ei mitenkään sellaisia, että Jyristä saisi edes etäisesti leivottua loukkaantumisherkkän pelaajan. Molemmat olivat luokkaa mahdotonta välttää, eivätkä mielestäni olleet mitenkään liitoksissa pelityyliin. Ekaa nyt en aivan tarkkaan muista miten kävi lento päin laitaa, mutta jälkimmäinen oli naapurin pelaajan puhdas kaatuminen jalan/polven ulkosyrjälle ja iso vamma tilaukseen. Vammat kun hoidetaan kerralla kuntoon, ei niistä ole haittaa. Keskenkuntoisena leikkiin mukaan, niin vammakierre on odotettavissa.

En tiedä mitä tarkkaan ottaen Jyri tarkoitti pelitavasta puhuessaan, mutta kovasti tuntuu pitävän Peksin pelitavasta. Varmasti olisi Jyri Ässissäkin pidetty, mutta veri veti ilmeisesti kiekollisemman pelin pariin eikä halunnut jäädä Poriin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi olla. Mulla tästä ei ole muuta tietoa kuin tuo mitä lehdessä lukee. En ole ollut Jyrkin henkilökohtaisessa yhteydessä niin, että olisin tuon häneltä kuullut.

Marttinen neuvotteli Ässien kanssa loppuun asti. Ässät eivät lähteneet kilpailemaan Lukon kanssa rahasta, Marttinen sai Raumalta selkeästi yli Ässien kipurajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös