Suomen presidentinvaali 2018

  • 300 552
  • 2 333

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sulla on nyt pipo aivan liian kireällä, kannattaa löysätä hetimiten.

Selvyyden ja tasapuolisuuden vuoksi todettakoon, että ei Torvalds tietysti mikään ottowillekuusis-kaliiberin konna ole. Yhtä kaikki stalinistien ydinjoukkoihin kuuluneiden kohdalla ei pitäisi kenelläkään olla syytä hetkeksikään, ei edes pipoaan.

Ns. virran mukana mukana kulkeneihin ja muihin hyödyllisiin idiootteihin voi sen sijaan suhtautua vähän leppoisammin muutaman vuosikymmenen aikaviiveellä, oli kyse sitten kommunisteista tai vaikkapa vanhoista natseista.

Denatsifikaatioprosessissa käytetty neliiportainen asteikko voisi olla paikallaan tässäkin asiassa, ykkösasteen kuvastaessa pahimman luokan tapauksia ja nelosasteen kuvastaessa perushännystelijöitä.Torvaldsin tapaiset menisivät kakkoskoriin, eri sortin rauhanmerkki-mielenosoitus-protestilaulajat neloskoriin.

P.S.: Onhan sitä kommunistisilla porukoilla toki ollut ennenkin presidenttiehdokkaita, mutta yleensä he ovat olleet oman puolueensa nimissä. Poikkeuksena mainittakoon vanha SKDL:n ehdokas 1982 vaaleista eli Kalevi Kivistö, joka lähti ehdolle vuoden 1988 vaaleissa mielenkiintoisella "Liike 88"-kansanliikkeellä.

"Liike 88" kuulostaa hupaisasti nimeltä, joka tänään sopisi lähinnä uusnatsiporukalle, vaikka 88 tuossa viittaakin vuosilukuun eikä Heil Hitler -tervehdykseen.

EDIT: Muokattu viimeisestä kappaleesta ajatusvirhe, kiitos @jussi_j
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mistä tuli väistämättä mieleen norjalainen vaatefirma. Onkohan siellä mietitty mitään assosiaatioita logon suhteen. Ruotsissa olisi paheksuttu ja varmaan suomessakin.

Piti oikein googlata tämä logo.
(Kuvalinkki vie HH-kuvaan, josta jotkut voivat mahdollisesti loukkaantua kuten kaikesta muustakin internetissä olevasta kuvamateriaalista.)

Onhan tuossa kieltämättä paheksumista jos sille päälle sattuu. Ruotsissa voisi diskuteerata asiasta ja kai Suomessakin joku ammattiloukkaantuja voisi tuosta kirjoittaa surullisen, paheksuvan twitter-viestin jolla nostattaa someraivoa norjalaisten natsivaatettajien ylle.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
KD ei aseta omaa ehdokastaan presidentinvaaleihin, vaan asettuu presidentti Niinistön taakse. Näin ollen se on ainoa eduskuntapuolue, joka tukee jonkun muun puolueen ehdokasta.

EDIT: Ai niin, Niinistöhän asettuu ehdokkaaksi valitsijayhdistyksen kautta. Tyhmä minä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/2Essayah Niinisto-69070 (Linkki Verkkouutisten juttuun KD:n ratkaisusta)
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihan fiksu veto KD:lta. Olisivat voineet korostaa ilmoituksessa myös kansallisen yhtenäisyyden tärkeyttä tässä tilanteessa jne. (Odotin että sellaista olisi ollut jutussa mutta syinä mainittiin ainoastaan Essayahin ja Räsäsen kieltäytyminen ehdokkuudesta.)
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näin ollen se on ainoa eduskuntapuolue, joka tukee jonkun muun puolueen ehdokasta.
Itse asiassa kokoomus on samassa asemassa, ja nämä kaksi eivät siis kumpikaan tue toisen puolueen ehdokasta, vaan valitsijamiesyhdistyksen ehdokasta. Toki monet epäilemättä mieltävät Niinistön kokoomuksen ehdokkaaksi ilmeisistä syistä, mutta muodollisesti niin ei ole.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Itse asiassa kokoomus on samassa asemassa, ja nämä kaksi eivät siis kumpikaan tue toisen puolueen ehdokasta, vaan valitsijamiesyhdistyksen ehdokasta.
Näin se olikin, kiitokset korjauksesta. Loogiset ratkaisut kummaltakin, koska Niinistö on kokoomustaustainen (se kai oikea sana on kun Sale jäsenkirjastaan on luopunut ja valitsijayhdistystä edustaa) ja nauttii suurta luottamusta myös KD:n keskuudessa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nythän tuossa selvisi, että kristilliset eivät aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleihin, vaan tukevat Niinistöä. Voisi tässä harjoittaa pientä etukäteistä vaalimatematiikka, joka on aina mielenkiintoista. Lähinnä liittyen siihen, onko Salella miten realistisia edellytyksiä tulla valituksia jo suoraan ensimmäisellä kierroksella..

Suomessa on 4,4 miljoonaa äänioikeutettua, ja pressanvaaleissa äänestysprosentti on perinteisesti aikalailla tarkkaan 70%. Näin ollen se tekee siis noin 3,1 miljoonaa ihmistä, jotka äänestävät. Veikkaan, että lähes kaikki kristillisten kannattajat tulevat äänestämään puolueen "ohjeen" mukaan (koska tuolla ei ensinnäkään ole kerta kaikkiaan ketään muuta, jota he äänestäisivät, ja Sale nauttii luottamusta myös heidän keskuudessaan), ja jos ajatellaan että kristillisen kannatus on se noin 4% niin silloin 3,1 miljoonan äänestäjän joukossa se tarkoittaisi noin 120 000 ääntä. Siihen kun päälle sitten lasketaan kokoomushenkiset ihmiset (3,1 miljoonan joukossa heitä on kannatusprosentilla laskien noin reilut 600 000), niin Salelle voi siis ihan näin suoralla ja karkealla matematiikalla laskea pohjakassaksi sen noin 700 000 enemmän tai vähemmän "varmaa" ääntä

Mutta jotta hän tulisi valituksi jo ensimmäisellä kierroksella, niin hän tarvitsee tuohon päälle vielä noin 900 000 ääntä lisää. Mistä ne sitten tulevat? Se lienee selvää, että etenkin Keskustan, RKP:n ja varmaankin myös SDP:n riveistä tulee paljon vuotoa Niinistön suuntaan, vaikka näillä puolueilla onkin omat ehdokkaat. Sitä en sitten toki uskalla arvailla, että paljonko sitä vuotoa tulee. Haavisto haukkaa "helposti" sen puoli miljoonaa ääntä, ja Väyrynen mukana ollessaan joitain satojatuhansia. Huhtasaarihan tässä nyt jää siksi jokerikortiksi, jonka ennakointi on vaikeaa. Realistinen kannatuspotentiaali hänellä lienee siellä 12-13% nurkilla, joka siis tarkoittaisi 3,1 miljoonan joukossa reilua 350 000 ääntä. Muille jää sitten käytännössä rippeitä..

Tämä kaikki siis äärimmäisen karkealla matematiikalla ja sillä olettamalla, että 3,1 miljoonan äänestäjän joukossa puolueiden voimasuhteet jakautuvat galluppien mukaan. Tässä myös siis oletan, että sen 30% joukossa joka ei äänestä ovat myös ne ihmiset, jotka eivät kannata mitään puoluetta. Joka tapauksessa summa summarum sanoisin, että ei tule Sale valituksi ensimmäisellä kierroksella. Tai sanotaan näin, että menee kyllä todella tiukalle, viime kädessä sen tulevat ratkaisemaan ennen kaikkea Keskustan ja SDP:n kannattajat omalla äänestyskäyttäytymisellään.. toki sitten osaltaan myös ne ihmiset, jotka jättävät äänestämättä, jolloin kysymys kuuluu että minkälaisia ihmisiä he ovat. Vai saako sitten esimerkiksi Huhtasaari masinoitua näitä nukkuvia taakseen, mutta epäilen että siltikin Huhtasaarella tekee tiukkaa voittaa Haavistoa kisassa kakkossijasta eli siitä kuka menee Salen kanssa toiselle kierrokselle

Toki muistutan siitä, että pelkkä kannattajakortin kirjoittaminen ei kuitenkaan ole mikään kiveen hakattu lupaus siitä, että minä myös vaaleissa äänestän tätä henkilöä. Vuoden 2006 vaaleissa oli mukana kannattajayhdistyksen kautta mukaan päässyt professori Arto Lahti, joka oli siis kerännyt 20 000 kannattajakorttia, mutta sai vaaleissa silti alle 13 000 ääntä.. mystistä..
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Niinistö on näemmä keräämässä kovat pisteet USA- vierailullaan ja Vanhanen rimpuilee hädissään. Positiivisesti olen yllättynyt että Trump- tapaaminen meni noinkin hienosti (ainakin mitä nyt mediaa on uskominen)
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Niinistö on näemmä keräämässä kovat pisteet USA- vierailullaan ja Vanhanen rimpuilee hädissään. Positiivisesti olen yllättynyt että Trump- tapaaminen meni noinkin hienosti (ainakin mitä nyt mediaa on uskominen)

Ja lauantaina vielä lisää mukavaa näkyvyyttä, kun ehtii ulkopolitiikan johtamisen kiireiltä Akateemiseen kirjakauppaan haastattelemaan lempikirjailijaansa.. Kampanjoimaanhan Sauli ehtii vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kampanjoimaanhan Sauli ehtii vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.

Mahtaako tuolla olla edes tarvetta varsinaiselle kampanjoinnille. Sale on vetänyt hienosti tänäkin vuonna. Siinä saa muut ehdokkaat jaella lentolehtisiä ja karkkeja markettien pihoilla hiki hatussa, mutta tuskinpa pääsevät suosiossa edes lähelle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niinistö on näemmä keräämässä kovat pisteet USA- vierailullaan ja Vanhanen rimpuilee hädissään.

Vanhasen kritiikki voisi olla perusteltu, jos se ei tulisi mieheltä, joka pääministerinä ollessaan vieraili Piilaaksossa, ja sieltä tullessaan hehkutti Microsoftin tarjoamaan kouluampumisiakin ehkäisevää koulunseuraamisjärjestelmää. Hymy hyytyi nopeasti, kun tajusi tulleensa mainospuheen lankeamaksi.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Matti Vanhanen kritisoi Niinistöä, syytti reagointikyvyn puutteesta USAn presidentti Trumpin hävittäjäkauppakommenttiin. Trumpin sanomiseen, tiedotustilaisuudessa.
Matti Vanhanen, tuo joviaalisuudestaan ja sivaltavasta sanansäilästään tunnettu, tunneälyn mestari ja seuramies, on oikea mies kritisoimaan Salea ja siten paras valinta presidentiksi. Mainio supliikkimies sekä englannin että amerikan kielillä.
Mies, joka pääministerinä ollessaan, suurissa EU-kokouksissa näkyi istumassa avustajansa kanssa pöydän ääressä samalla kun muut parveilivat Isojen poikien ja tyttöjen ympärillä. Katainen ja varsinkin sählääjä Stubb olivat aina ytimessä tai sen vieressä.
Joo ihan varmaan, aikuisten oikeesti, Matti Vanhanen olisi Valkoisessa Talossa, Trumpin vieraana pressitilanteessa terävänä oikaissut isännän väärän käsityksen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kommentti: Vaisu kampanja huipentuu huomenna – Haatainen vai Feldt-Ranta demareiden presidenttiehdokkaaksi? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Demarit valitsevat siis huomenna muodon vuoksi mukana olevan presidenttiehdokkaansa. Se onkin kokeneen demarinaisen imagoa hivelevää lähteä ottamaan rumasta turpaan joltain Huhtasaarelta, mutta kaipa sitä sitten puolueen edun nimissä joku on valmis uhrautumaan. Perinteinen presidentintekijäpuolue SDP ei vain kerta kaikkiaan voi olla ilman omaa ehdokasta, vaikka ainoa tavoite onkin vain olla alittamatta Lipposen häpeällistä 6,7% kannatusta viime vaaleissa. Tosin jos tuollaiseen kannatukseen pääsee, niin silloinkin on siis saanut yli 200 000 ääntä, ja vaikea on kiistatta kuvitella että Haatainen tai Feld-Ranta kumpikaan noin paljon saisivat..

Syyskuun aikana kuulemme myös sen mielenkiintoisen asian, että montako korttia Sale lopulta sai kasaan. Ilmeisesti niitä otetaan vastaan 15.9 asti. Tuossa edellä jo sitä asiaa perattiinkin, että sinällään ei ole väliä koska Sale aloittaa "oikean" kampanjoinnin, koska tällä hetkellä kaikki mitä hän tekee on kampanjointia..
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Arvaukseni Demarien ehdokkaaksi on Feldt-Ranta. Taisi olla turha viesti, itsestään selvyyshän tuo on, harmi etten löydä vedonlyöntitoimistoilta tarjousta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Taidanpas muuten äänestää Saulia - puhui tänään tosi älykkäästi kaunokirjallisuudesta, mikä on erittäin olennainen indikaattori henkilön yleisestä kyvykkyydestä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Demarien vanhat jarrut ovat näemmä mieltyneet häviämiseen.

Typerä, anttirinnemäinen, valinta.

Täytyy kyllä sanoa ihan rehellisesti, että valitsivat sitten sen kaikkein särmättömimmän ja tätimäisimmän vaihtoehdon, olen yllättynyt. Lipposen 6,7% tulos on siis näköjään mahdollista vielä alittaa, sillä kuten edellä sanoin: 6,7% kannatus tarkoittaa, että olet kuitenkin saanut yli 200 000 ääntä, enkä ikimaailmassa usko Suomesta löytyvän noin montaa ihmistä, jotka äänestävät Haataista. Jo siksikään en usko, että demarien riveistä on odotettavissa massiivista vuotoa Niinistölle..

IS:n spekulaatiota tilanteesta, nyt kun presidenttipeli oikeasti alkaa..

Presidenttipelin loppurutistus käynnistyy tänään – 10 keskeistä kysymystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jutussa mainitaan, että 25.9 on se päivä jolloin Salen korttimäärä julkaistaan, jota asiaa odotan itse äärimmäisellä mielenkiinnolla. Lienee se 100 000 korttia helposti(?) kasassa.. sanotaan näin, etten vielä ihan kauheasti hämmästyisi edes 200 000 kortista
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös