HIFK kaudella 2017–2018

  • 590 005
  • 2 296

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
En oikein jaksa uksoa, että Heiskanen vielä ottaa paikkaa kahdesta kärkiparista Dallasissa. Enkä oiken ymmärrä mikä kiirekään kun isoa tonttia on täälläkin tarjolla, Jos kumminkin jostain syystä jää Dallasiin, ei Nybondaksella ole eväitä paikata taitovajetta pakistossa.
 

samsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onko kenelläkään tietoa Nordgrenin tilanteesta? Ei ilmeisesti ole Kollien matkassa eikä ollut Tampereellakaan kokoonpanossa. Loukkaantuneena kenties?
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
En oikein jaksa uksoa, että Heiskanen vielä ottaa paikkaa kahdesta kärkiparista Dallasissa. Enkä oiken ymmärrä mikä kiirekään kun isoa tonttia on täälläkin tarjolla, Jos kumminkin jostain syystä jää Dallasiin, ei Nybondaksella ole eväitä paikata taitovajetta pakistossa.

Tottakai pitää tavoitteita olla. Se olisi yksi kovimmista tempuista ensi kaudella suomalaisessa jääkiekossa, jos Heiskanen oikeasti Dallasin ykköspareissa on ensi kaudella. Silti noin korkea varausnumero yleensä tarkoittaa, että pelaaja tahdotaan organisaation suojiin nopeasti. Jännä nähdä missä pelaa, veikkaan että pelaa hyvän leirin.

Kyllä tällä hetkellä turvallisin veikkaus on, että Nordiksella näyttää kykyjään ja voi olla myös paras paikka. Koko oranisaatio tahtoisi hänen onnistuvan. Potentiaaliahan on tietysti minkä tahansa joukkueen kärkipareihin, mutta kyllä sitä lunastaakin täytyy ja pelaa missä vaan, niin maksaa myös ensi kaudella vielä varmasti kovia oppirahoja. On niin nuori kolli vielä, että voi tulla vielä paineita ensi kaudella, kun ei kuitenkaan kaikki suju. Ennen kaikkea henkinen kantti tietysti huipun erottaakin tavallisesta pelaajasta. Ja perkeleellinen duuni, jota pitäisi nyt jaksaa tehdä pari kautta vielä aivan uudella tasolla kovempaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Totta kai vituttaisi HIFK:n kannalta, jos nyt murtautuukin suoraan Dallasin pakistoon, mutta olisihan tuo niin helvetin kova temppu, ettei tuo nyt pelkästään vitutusketjun kamaa olisi. Hieno sulka taas suomikiekolle ja toisi roppakaupalla lisää mielenkiintoa änärin seuraamiseen. Ja tietenkin Heiskaselle itselleen hieno juttu myös.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Totta kai vituttaisi HIFK:n kannalta, jos nyt murtautuukin suoraan Dallasin pakistoon, mutta olisihan tuo niin helvetin kova temppu, ettei tuo nyt pelkästään vitutusketjun kamaa olisi. Hieno sulka taas suomikiekolle ja toisi roppakaupalla lisää mielenkiintoa änärin seuraamiseen. Ja tietenkin Heiskaselle itselleen hieno juttu myös.

Juuri näin! Mutta tosiaan olisi kiva, jos mekin (seura/fanit) hyödyttäis jotain tästä super-mariosta. Muuten käy vaan niin, että nimi jää kyllä kirjoihin, mutta hyöty turhan pieneksi.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottakai pitää tavoitteita olla. Se olisi yksi kovimmista tempuista ensi kaudella suomalaisessa jääkiekossa, jos Heiskanen oikeasti Dallasin ykköspareissa on ensi kaudella.

Nimenomaan näin, tavoitteet pitää ollakkin korkealla, ja ei se Dallasin 3.pakkipari toisi peliaikaa tarvitsevalle nuorelle ihan optimaalista kehitystä, joten loogista että tähtää 1-2.pariin, ja jos paikka ei vielä aukea, niin Liigaan ja isoon rooliin. Heiskasen tapauksessa en usko että harjoituscampillä peruspeli riittää, vaan pitäisi oikeasti tehdä jo aikamoisia temppuja jotta syrjäyttäisi TOP4:stä NHL-tason vakiinnuttaneista pakeista yhden (Klingberg, Methot, Lindell, Hamhuis). Hamhuisin sopimus loppuu tähän kauteen, ja 18-19 kaudella Heiskaselle on hyvin pedattu paikka 2.parissa, joka ei toki tule ilmaiseksi. Dallasin pakisto on todella nuori, yhdeksästä sopimuksen alla olevasta pakista vain kolme on yli 26-vuotiaita, eli tunkua tuonne ylempiin pareihin on enemmänkin kuin Heiskasen muodossa.

E: Ja edellisten kanssa samaa mieltä siitä, että Heiskasen lähtö romuttaisi IFK:n pakiston tilanteen aika pahasti, koska 1.korin kiekollisia pakkeja ei enää tähän aikaan vuodesta ihan helpolla hankita. Silti Laakson pelikunto on mielestäni paljon isompi riski kuin Heiskasen lähtö. Onhan tuossa 1.pakkiparissa turhan isot riskit.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyisillä ukoillakin tekee tiukkaa, mutta kuten jo totesin niin asia aivan uusi, jos jauho on kesällä saanut uuden suunnan tekemiseensä. Potentiaalia on, mutta hyvin on pysynyt piilossa.

Siirsin parempaan ketjuun. Kuten toisessa ketjussa hahmottelit, yhden hyökkääjähankinnan jälkeen Partanen olisi jo poppareilla (JOS kaikki olisi terveenä).Tällä hetkellä Partanen taistelisi Jääskän kanssa tuosta 3.ketjun laiturin roolista, Jääskältä kaivataan vielä lisää näyttöjä esim. CHL:stä, ennen kuin jaetaan paikkaa vakiokokoonpanosta. Kaksi hyvää Tampere Cupin matsia ei vielä Jääskästäkään tee vakiokokoonpanon pelaajaa. Mitä taas tulee Partasen potentiaaliin, kuten @pettter toisessa ketjussa mainitsi, toissakautena sitä potentiaalia tuli esiin tehoin 16+15, eli ei voida puhua etteikö Partanen olisi ottanut mitään steppejä IFK:ssa.

Viime kausi oli todella rikkinäinen, ja peliesitykset pääosin heikkoja, eli nyt Partasella on taas näytettävää. Lankisen lisäksi IFK:lla ei pitäisi olla yhtään pitkään poissa olevaa pelaajaa, ja normaalisti se Partanen on siellä IFK TV:n treenivideoilla näkynyt, eli eiköhän Jauho ole kehissä kun oikeat pelit alkaa. Toivottavasti Jääskä jatkaa hyviä otteita, koska on ainoa 1-3.ketjun pelaajien haastaja rotaatiosta, Tammisilla ja Miehoilla ei pitäisi lähtökohtaisesti olla mitään asiaa tulosyksikköihin. Partasen sokea kiekonkuskaaminen ärsyttää ihan syystäkin, mutta erona esim. Tammiseen on laukauksen lisäksi se, että Tamminen ei kykene edes siihen kiekon kuskaamiseen. Aina se on parempi pitää kiekkoa omalla joukkueella, kuin kirmailla jatkuvasti sen perässä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tällä hetkellä Partanen taistelisi Jääskän kanssa tuosta 3.ketjun laiturin roolista, Jääskältä kaivataan vielä lisää näyttöjä esim. CHL:stä, ennen kuin jaetaan paikkaa vakiokokoonpanosta.

En jättäisi edelleenkään parin viime kauden aikana huikeita steppejä urallaan ottanutta Niklas Nordgrenia hahmotelmien ulkopuolelle. Talenttina aivan eri tasoa kuin Jääskä, joskin toki pari vuotta nuorempi myös. Voitti kuitenkin viime kaudella vuonna 2000 syntyneenä pelaajana IFK:n A-junnujen sisäisen pistepörssin huomattavasti paremmalla ppg-arvolla kuin niin ikään vuonna 2000 syntynyt ja ensi kesän draftin 1. kierrokselle povattu Kärppien Rasmus Kupari. Samanikäinen pelaaja kuin Heiskanen vuosi takaperin eikä Heiskastakaan vielä silloin draftin Top3:een povattu, joten en ihmettelisi lainkaan vaikka Nordgren ponnahtaisi tällä kaudella suuremman yleisön tietoisuuteen. Edellyttää toki, että saa kunnon näyttöpaikan edarissa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jättäisi edelleenkään parin viime kauden aikana huikeita steppejä urallaan ottanutta Niklas Nordgrenia hahmotelmien ulkopuolelle. Talenttina aivan eri tasoa kuin Jääskä, joskin toki pari vuotta nuorempi myös. Voitti kuitenkin viime kaudella vuonna 2000 syntyneenä pelaajana IFK:n A-junnujen sisäisen pistepörssin huomattavasti paremmalla ppg-arvolla kuin niin ikään vuonna 2000 syntynyt ja ensi kesän draftin 1. kierrokselle povattu Kärppien Rasmus Kupari.

Hyvä huomio! Kokoonpanoja ja rotaatioita miettiessä on tupannut Nordgren unohtumaan. Nordgren on meidän nuorista hyökkääjistä selvästi lupaavin, ja rahkeet tulevaisuudessa paljon pidemmälle kuin esim. Jääskällä. Näytönpaikka siis Nordgrenillekkin pitäisi esim. ensi tiistaisessa harkkamatsissa KooKoota vastaan antaa, jotta nähtäisiin vähän että kuinka valmis olisi aikuisten peleihin. Ikää on tosiaan vasta 17, mutta eipä Heiskasestakaan kovin moni ennen viime kautta uskonut, että tulisi lyömään itsensä noin komeasti läpi jo ensimmäisellä kaudella. Näytönpaikka siis ehdottomasti annettava, tuskin KooKoo matsissakaan vielä täysillä kokoonpanoilla mennä, joten eiköhän sinne Kulmaloiden ja kumppaneiden sijaan/lisäksi voisi Nordgrenin laittaa. E: Lisäys.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordgrenissa itseäni mietityttää ainoastaa Niklaksen koko, tai sen puute. Samat fiilikset samasta syystä oli muutaman Kollit-kauden aikana myös Miro Saarelaisen kanssa, eikä se Liigassa breikkaaminen helppoa ole Mirollakaan ollut. Nordgren on toki isompi talentti kuin Saarelainen saman ikäisenä, mutta Saarelainenkin kuitenkin heilutti verkkoja A-junnuissa todella kovaan tahtiin useamman kauden ajan ja silti se seuraavan stepin ottaminen Liiga-vauhtiin on ollut hankalaa. Toivottavasti Nordgren saa jo tällä kaudella jonkinlaisen näytön paikan ja osoittaa epäilykseni vääräksi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordgrenissa itseäni mietityttää ainoastaa Niklaksen koko, tai sen puute.

Aika jännä juttu miten Suomessakin edelleen tätä kokoasiaa pidetään esteenä ihan liigatasolle murtautumisessa, kun NHL.ää ja muuallakin Liigaa kovemmissa sarjoissa pienet pelaajat kyllä pärjäävät. Kun ne peliominaisuudet ovat kunnossa, niin ei tuon Nordgreninkaan koko (174cm) ole mikään ongelma. Esimerkiksi Tony Salmelainen oli 2 cm pidempi. Tottakai tuollaisen pienemmän kaverin pitää sitten sitä kilpailuetua hakea muualta, kuten Salmelaisen tapaan luistelusta tai Granlundin tapaan pelikäsityksestä.

Itse jotenkin ymmärrän tämän kokoihannoinnin esim. Henri Tammisen tyylisen pelaajan kohdalla, kun ei käytännössä ole väliä onko pelaajalla maila vai ei. Tamminen pelasi esim. omassa roolissaan varsin miehekkäät pudotuspelit viime keväänä ja koko auttoi siinä roolissa, mutta mikäli puhutaan sellaisesta tulevasta liigatason kärkipelaajasta, niin koko ei ole ongelma. Ennemmin se on ongelma, että osataanko HIFK:ssa jalostaa pelaajia muistakin, kuin 1. kierroksen varauksista?

Olisihan se vähän koomista, että mikäli Heiskanen jää rapakon taakse, niin niitä harvoja HIFK:n junioriputkesta tulleita kenttäpelaajia ja ei päästäisi oikeastaan yhtään nauttimaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Aika jännä juttu miten Suomessakin edelleen tätä kokoasiaa pidetään esteenä ihan liigatasolle murtautumisessa, kun NHL.ää ja muuallakin Liigaa kovemmissa sarjoissa pienet pelaajat kyllä pärjäävät. Kun ne peliominaisuudet ovat kunnossa, niin ei tuon Nordgreninkaan koko (174cm) ole mikään ongelma. Esimerkiksi Tony Salmelainen oli 2 cm pidempi. Tottakai tuollaisen pienemmän kaverin pitää sitten sitä kilpailuetua hakea muualta, kuten Salmelaisen tapaan luistelusta tai Granlundin tapaan pelikäsityksestä.

Itse jotenkin ymmärrän tämän kokoihannoinnin esim. Henri Tammisen tyylisen pelaajan kohdalla, kun ei käytännössä ole väliä onko pelaajalla maila vai ei. Tamminen pelasi esim. omassa roolissaan varsin miehekkäät pudotuspelit viime keväänä ja koko auttoi siinä roolissa, mutta mikäli puhutaan sellaisesta tulevasta liigatason kärkipelaajasta, niin koko ei ole ongelma. Ennemmin se on ongelma, että osataanko HIFK:ssa jalostaa pelaajia muistakin, kuin 1. kierroksen varauksista?

Olisihan se vähän koomista, että mikäli Heiskanen jää rapakon taakse, niin niitä harvoja HIFK:n junioriputkesta tulleita kenttäpelaajia ja ei päästäisi oikeastaan yhtään nauttimaan.

Tämä on helppo allekirjoittaa. Voi olla, että koko laskee jonkin verran varausnumeroa, mutta itse näkisin asian ennemminkin niin, että on pakko löytyä hyvät pelilliset valmiudet kun on noin nuorena ja tuon kokoisena pelaajana tehnyt kovaa jälkeä A-junioreissa. Monestihan junnusarjoissa isompikokoiset pelaajat pärjäävät vanhemmissa ikäluokissa nimenomaan kokonsa vuoksi, jolloin etu kuitenkin "tasoittuu" kun siirrytään pelaamaan aikuisten tasolle.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika jännä juttu miten Suomessakin edelleen tätä kokoasiaa pidetään esteenä ihan liigatasolle murtautumisessa, kun NHL.ää ja muuallakin Liigaa kovemmissa sarjoissa pienet pelaajat kyllä pärjäävät. Kun ne peliominaisuudet ovat kunnossa, niin ei tuon Nordgreninkaan koko (174cm) ole mikään ongelma. Esimerkiksi Tony Salmelainen oli 2 cm pidempi. Tottakai tuollaisen pienemmän kaverin pitää sitten sitä kilpailuetua hakea muualta, kuten Salmelaisen tapaan luistelusta tai Granlundin tapaan pelikäsityksestä.

Itse jotenkin ymmärrän tämän kokoihannoinnin esim. Henri Tammisen tyylisen pelaajan kohdalla, kun ei käytännössä ole väliä onko pelaajalla maila vai ei. Tamminen pelasi esim. omassa roolissaan varsin miehekkäät pudotuspelit viime keväänä ja koko auttoi siinä roolissa, mutta mikäli puhutaan sellaisesta tulevasta liigatason kärkipelaajasta, niin koko ei ole ongelma. Ennemmin se on ongelma, että osataanko HIFK:ssa jalostaa pelaajia muistakin, kuin 1. kierroksen varauksista?
En tiedä, että tarkoititko suoraan minua, mutta henk.koht. en todellakaan pidä pientä kokoa esteenä pelata Liigassa tai vaikka korkeammallakin, mutta ei siitä lyhyestä varresta ja tuon ikäiselle ja pituiselle pelaajalle tyypillisestä "lapsenvartaloisuudesta" mitään etuakaan Liigassa saa. Se etu pitää löytää jostain muista jutuista ja toivottavasti ne asiat Niklasesta tulevaisuudessa löytyy. Verrokkina käyttämälläni Saarelaisella on erinomainen laukaus, jolla teki A-nuorissa ~0,5 maalia/peli, mutta se erityisominaisuus ei kuitenkaan ainakaan vielä ole auttanut Miroa breikkaamaan kunnolla. En tiedä, että oletko nähnyt Nordgrenin pelaavan, mutta hänen kohdallaan tuo 174cm/77kg lienee mitattu luistimet jalassa ja märät pelivarusteet päällä - sen verran pikkuruinen hän vielä on. Toivon todellakin olevani väärässä näiden mietteitteni kanssa ja Nordgren lyö läpi vaikka jo tällä kaudella. Tai ainakin jatkaa kehitystään A-nuorissa ja iskee siellä kovia tehoja.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä, että tarkoititko suoraan minua, mutta henk.koht. en todellakaan pidä pientä kokoa esteenä pelata Liigassa tai vaikka korkeammallakin, mutta ei siitä lyhyestä varresta ja tuon ikäiselle ja pituiselle pelaajalle tyypillisestä "lapsenvartaloisuudesta" mitään etuakaan Liigassa saa.

Lapsenvartaloisuudesta ei kyllä ole mitään hyötyä. Tossa alkuperäisessä viestissä lähinnä puhuttiin koosta, niin suoraan jotenkin yhdistin pituuteen. Lapsenvartaloisuudesta pääsee kyllä ajan kanssa eroon, jos tehdään töitä oikealla tavalla. Enkä tässä kyseisessä tapauksessa miettinyt nyt tätä kautta, vaan yleisesti HIFK:n junnutuotantoa pidemmällä tähtäimellä. Ei HIFK:ssa oikein ole näitä kakkosrivin pelaajia osattu jalostaa liigapelaajiksi. Sitten näiden tiettyjen pelaajien kanssa toisaalta katsotaan vuositolkulla ilman merkittävää kehitystä. Esim. Saarelaisessa näin jopa potenttiaalia sellaiseksi Kimmo Kuhtamaiseksi vanhemmalla iällä varttuvaksi tasaiseksi maalintekijäksi Liigassa, mutta kehityskaari ollut aika tyypillinen HIFK-junnulle. Liigakokeilun jälkeen ei meinaa tehoja tulla edes Mestiksessä ja sitten ura loppuu suhteellisen nuorena. HIFK:ssa jotenkin ei osata jalostaa näitä ns. kakkosrivin taitopelaajia, mutta sitten kädettömille puurtajille tyyliin Tamminen, Salmi, Teppo halutaan jostain syystä antaa lähes rajattomasti aikaa.

Yksi poikkeus on ollut se Matikaisen sekavasta aikakaudesta johtunut omien junnujen massiivinen nostaminen edareihin, kun rytinällä tuli Vihkoa, Hirsoa, Viitaluomaa, Luttista. Ei edes puhuttu ainakaan kaikkien kohdalla mistään poikkeuksellisista lahjakkuuksista, mutta aika moni siitä porukasta kuitenkin teki ainakin hyvän liigauran.
 
Viimeksi muokattu:

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Ei mun mielestä Nordgren ole mitenkään liian lyhyt. Liigassa on lyhyempiäkin taskuraketteja, kuten Sportin Joonas Komulainen (166 cm/73 kg), Ilveksen Teemu Rautiainen (169 cm/75 kg ja Pelsujen Iikka Kangasniemi (170 cm/70 kg). Näistä tosin Komulainen ja Rautiainen olivat pitkään telakalla. Rautiainen pelasi viime kaudella vain 35 peliä ja teki niissä 27 tehopistettä.

Eiköhän Nordgrenillekin tule vielä pituuteen senttejä lisää. Ei se pieni koko ole mikään este liigapeleihin. Pienet pelaajat ovat nopeita luistimilla ja pystyvät kokonsa ansiosta muun muassa murtautumaan vastustajien trapeista.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Pienet pelaajat ovat nopeita luistimilla

Muuten ihan hyvä viesti ja hyvää settiä, mutta eihän tämä yksittäinen väite paikkaansa pidä. Sama kuin sanoisi, että pienimunaiset miehet ovat hyviä rakastajia. Joo, aivan hyvin voivat olla, mutta ei pienimunaisuus automaattisesti tarkoita, että on mikään casanova.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sääli, ettei kyseistä klassikkovideota löydy enää ISn sivuilta, mutta kehen muuhun luulet Karavaanarin viitanneen kuin tyytymättömiin faneihin, kun tokaisi tuon upean lausahduksen haastattelijalle, joka esitti kysymyksessään fanien epäluulon Pasi Sormusen päävalmentajavalintaa koskien?

@Lemieaux on mielestäni erittäin kärkäs ja räikeä mielipiteissään, mutta itse ainakin arvostan, että joku on valmis nousemaan vastarintaan eli protestiin tuota IFKn sumutusta kohtaan. Tarvittaisiin yksi Lemieaux tuonne IFKn country club osastolle niin johan lentäisi Liigan kyvyttömin UTJ tukasta vittuun alta aika yksikön.
Tästä asiasta täsmälleen samaa mieltä. Nostan hattua Lemieauxin kohdalla juuri siitä että uskaltaa -ja miksi ei uskaltaisi- nousta tätä yleisesti hyväsyttyä "fanikulttuuria" kohtaan, jossa pitää jonkin helvetillisen lain mukaisesti tyhjentää niin oma kuin perheenkin lompakko IFK:n perseilemisen tukemiseen.

Jos ei nyt ole vieläkään mennyt joillakin jakeluun, niin täsmennetään nyt sen verran että, IFK:n sisältä ihan itsessään kuultuna ja allekirjoitettuna on tullut viestiä että ovat siellä hyvin tyytyväisiä omaan suorittamiseensa, ja ainoastaan mm Törmäsen paskaan valmennukseen kulminoitui viime kausi.

En ymmärrä tällaista ns. muka oikeaa fanitusta, jonka myötä katsotaan oikeudekseen vähätellä toisten valintoja sen suhteen, ettei halua enää kantaa fyrkkaansa touhun tukemiseen. IFK:n onneksi niitä kuitenkin löytyy, jotka finnit poksahdellen naukuvat vanhemmilta rahat, tai joilla vaan ei riitä tolkku jättää väliin tällaista verisuonia lähinnä tukkivaa oksetusta, johon IFK:n touhuissa viime vuodet(kin) on keskitytty. Missä siis oikeasti on sellainen "laki", jonka jonkin pykälän ja momentin mukaisesti olisi jokin kollektiivinen pakko, tahi velvollisuus, tukea toimintaa, tai ei ole sellainen muka oikea fani?

Mitään perustetta ei ole sille, että touhua IFK:ssa vedetään vaan lonkalta -ikäänkuin suojatyöpaikassa- ja vailla oikeastaan vähäisintäkään punaista lankaa sen suhteen, että mitä helvettiä oikeastaan halutaan. Lisäksi on vähintäänkin kyseenalaista se, että pelaillaan (kirjaimellisesti) ammattilaissarjassa, ja edes vailla pyrkimystä tulla sieltä joka kausi ulos voittajana.
Tamperelaisten onneksi -vaikka onkin paskan kiekon paratiisijoukkue- siellä on edes yritystä tämän suhteen, ja se näkyy tuossa finaali ja mestaruussaldossa aika karulla tavalla. IFK:ssa siis keskitytään vaan tuollaisiin nybarimaisiin paskoihin sloganeihin, kun toisalla taas tehdään hartiavoimin duunia sen lopputuloksen eteen. IFK:n filosofia tuntuu olevan, että jos muut sopivasti epäonnistuvat, niin heillä on sauma nousta mestaruuteen. Muuten sitä ei oikeastaan kovinkaan määrätietoisesti pyritä saavuttamaan.

IFK on ehdottomasti budjettinsa nähden suomen suurin alisuorittaja kaudesta kauteen, ja sitä ei edes pari Törmäsen "huippusuoritukseen" päättynyttä kautta muuta miksikään, sillä tuota yhtä kautta lukuunottamatta ei oikeastaan hetkeäkään ollut näkyvissä, että IFK voisi mestarina kautensa päättää.

Jatka siis Lemieaux vaan samalla linjalla, sillä muutamalla kirjoittajalla ei ole hajuakaan siitä mitä hittoa edes on teiniangsti, ellei oma purkauksensa juuri sitä edusta.

Tosin ettei nyt taas joltain palkokasvi hiivi aivolohkoon nenukan kautta, niin myönnetään toki että maalivahtiosasto on ollut vahva, ja on sitä nytkin. Vaan ei tätä ihan pelkällä mokella maaliin vedetä. Joukkueessa on puutteita vähän siellä sun täällä mutta ennenkaikkea jälleen sen tasapainossa, ja joka sen kieltää täytyy olla koko lailla sekaisin. Ja tästä pidän kiinni vaikka IFK mystisesti juuri tämän kauden jälkeen mestarina poistuisikin lomille, sillä jatkumoa ei taskaan ole näkyvissä.
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten ihan hyvä viesti ja hyvää settiä, mutta eihän tämä yksittäinen väite paikkaansa pidä. Sama kuin sanoisi, että pienimunaiset miehet ovat hyviä rakastajia. Joo, aivan hyvin voivat olla, mutta ei pienimunaisuus automaattisesti tarkoita, että on mikään casanova.
Samaa mieltä pieni koko ei korreloi millään tavalla nopeuden kanssa. Mutta pienet pelaajat jotka pelaavat Liigassa, KHL:ssä, NHL:ssä jne. ovat poikkeuksetta nopeita ja taitavia luistelijoita.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä asiasta täsmälleen samaa mieltä. Nostan hattua Lemieauxin kohdalla juuri siitä että uskaltaa -ja miksi ei uskaltaisi- nousta tätä yleisesti hyväsyttyä "fanikulttuuria" kohtaan, jossa pitää jonkin helvetillisen lain mukaisesti tyhjentää niin oma kuin perheenkin lompakko IFK:n perseilemisen tukemiseen.

Jos ei nyt ole vieläkään mennyt joillakin jakeluun, niin täsmennetään nyt sen verran että, IFK:n sisältä ihan itsessään kuultuna ja allekirjoitettuna on tullut viestiä että ovat siellä hyvin tyytyväisiä omaan suorittamiseensa, ja ainoastaan mm Törmäsen paskaan valmennukseen kulminoitui viime kausi.

En ymmärrä tällaista ns. muka oikeaa fanitusta, jonka myötä katsotaan oikeudekseen vähätellä toisten valintoja sen suhteen, ettei halua enää kantaa fyrkkaansa touhun tukemiseen. IFK:n onneksi niitä kuitenkin löytyy, jotka finnit poksahdellen naukuvat vanhemmilta rahat, tai joilla vaan ei riitä tolkku jättää väliin tällaista verisuonia lähinnä tukkivaa oksetusta, johon IFK:n touhuissa viime vuodet(kin) on keskitytty. Missä siis oikeasti on sellainen "laki", jonka jonkin pykälän ja momentin mukaisesti olisi jokin kollektiivinen pakko, tahi velvollisuus, tukea toimintaa, tai ei ole sellainen muka oikea fani?

Mitään perustetta ei ole sille, että touhua IFK:ssa vedetään vaan lonkalta -ikäänkuin suojatyöpaikassa- ja vailla oikeastaan vähäisintäkään punaista lankaa sen suhteen, että mitä helvettiä oikeastaan halutaan. Lisäksi on vähintäänkin kyseenalaista se, että pelaillaan (kirjaimellisesti) ammattilaissarjassa, ja edes vailla pyrkimystä tulla sieltä joka kausi ulos voittajana.
Tamperelaisten onneksi -vaikka onkin paskan kiekon paratiisijoukkue- siellä on edes yritystä tämän suhteen, ja se näkyy tuossa finaali ja mestaruussaldossa aika karulla tavalla. IFK:ssa siis keskitytään vaan tuollaisiin nybarimaisiin paskoihin sloganeihin, kun toisalla taas tehdään hartiavoimin duunia sen lopputuloksen eteen. IFK:n filosofia tuntuu olevan, että jos muut sopivasti epäonnistuvat, niin heillä on sauma nousta mestaruuteen. Muuten sitä ei oikeastaan kovinkaan määrätietoisesti pyritä saavuttamaan.

IFK on ehdottomasti budjettinsa nähden suomen suurin alisuorittaja kaudesta kauteen, ja sitä ei edes pari Törmäsen "huippusuoritukseen" päättynyttä kautta muuta miksikään, sillä tuota yhtä kautta lukuunottamatta ei oikeastaan hetkeäkään ollut näkyvissä, että IFK voisi mestarina kautensa päättää.

Jatka siis Lemieaux vaan samalla linjalla, sillä muutamalla kirjoittajalla ei ole hajuakaan siitä mitä hittoa edes on teiniangsti, ellei oma purkauksensa juuri sitä edusta.

Tosin ettei nyt taas joltain palkokasvi hiivi aivolohkoon nenukan kautta, niin myönnetään toki että maalivahtiosasto on ollut vahva, ja on sitä nytkin. Vaan ei tätä ihan pelkällä mokella maaliin vedetä. Joukkueessa on puutteita vähän siellä sun täällä mutta ennenkaikkea jälleen sen tasapainossa, ja joka sen kieltää täytyy olla koko lailla sekaisin. Ja tästä pidän kiinni vaikka IFK mystisesti juuri tämän kauden jälkeen mestarina poistuisikin lomille, sillä jatkumoa ei taskaan ole näkyvissä.

Nyt on ihan pakko itsekin avata sanainen arkkuni. Voidaan kyllä sanoa ettei HIFK olisi menestynyt urheilullisesti resurssiensa ja varojensa mukaisesti. Tällöin kuitenkin unohdetaan suurin syy miksi näin on. Nimittäin Helsinki Garden. Organisaatiossa ei ole nimetty ketään joka tekisi työtä pelkästään Gardenin eteenpäin saamiseksi. Toisin sanoen Gardenin etenemiseksi hommia tehdään otona. Itse sanoisin että näitä oto työntekijöitä on ainakin Valtanen ja Nybari. Silloin kun tehdään käytännössä kahta työtä yhtä aikaa yleensä molemmat kärsivät. Toivottavasti vain suurin kärsijä on ollut urheilullinen menestys. Sillä niin tärkeä Garden on. Lisäksi Garden on niellyt ja tulee nielemään rahaa joka on pois pelaajista koska muualta säästäminen on todella hankalaa.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä pieni koko ei korreloi millään tavalla nopeuden kanssa. Mutta pienet pelaajat jotka pelaavat Liigassa, KHL:ssä, NHL:ssä jne. ovat poikkeuksetta nopeita ja taitavia luistelijoita.

Johtunee siitä, että jääkiekon kaltaisessa vahvaa fysiikkaa ja voimaa vaativassa lajissa joutuvat muilla ominaisuuksilla paikkaamaan pientä kokoaan.
 
Toisin sanoen Gardenin etenemiseksi hommia tehdään otona. Itse sanoisin että näitä oto työntekijöitä on ainakin Valtanen ja Nybari.

En kyllä ymmärrä, miksi Nybondas olisi mikään suurempi puuhamies tuon Gardenin ympärillä. HIFK on merkittävä osanen tuota kompleksia, mutta miksi ihmeessä urheilujohtajan pitäisi olla sitä suhmuroimassa? Valtanen varmasti on mukana projektissa ja hyvin perillä, mutta Timo Everi on tämän keissin nokkamies HIFK:n taholta. Todennäköisesti ennen Nybondasta soppaa on vielä hämmentämässä muu hallitus, ainakin Tuohimaa, miksei myös loputkin. Voin toki olla väärässäkin, mutta en vain koe, että tässä lobbaus-/suunnittelutyössä Nybondaksella olisi hirveästi annettavaa ja toisaalta toivon hallituksella olevan edes sen verran aivoja, etteivät nyt sotke muutenkin kuutamolla olevaa Nybaria enempää solmuun.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ja kohta on palstatotuutena se että on Nybarin syytä kun gardenin tulo viivästyy...

Tottakai, ja niinhän sen kuuluukin mennä ;)

Eiköhän siellä ole aika selvät sävelet siitä, ketkä hoitaa Garden -asiaa ja ketkä ei. Everi / Valtanen nokkamiehinä, ja toivottavasti ei ole Nybondaksella mitään siivua siitä, kun näyttää UTJ:n tehtävissäkin olevan hänelle liikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös