Ensi-iltaan tulevat elokuvat – leffojen odotusketju

  • 14 872
  • 51

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Sitä vaan ihmettelen, että miten The Dark Tower on saatu tungettua yhden leffan mittaiseksi, kun siitä saisi helposti 16-osaisen laadukkaan tv-sarjan. Täytyy leffaa katsoessa pitää mielessä, että ei ole yritettykään kääntää kirjaa leffaksi, vaan tehdä kirjaan perustuva leffa. Siinä on vissi ero.

Nythän on tosiaan kyseessä niin massiivinen kirjasarja, että täydellinen ilmentäminenhän on aivan täysi mahdottomuus, ainakaan yhdellä vaivaisella elokuvalla. Jostain olin ymmärtävinäni, että tämä leffa nojaa enemmän tai vähemmän lähinnä siihen ensimmäiseen The Gunslinger -kirjaan, joka on sivumäärällä mitattuna erittäin pieni osa koko tarinaa. Ei se mitenkään suoraan sitä mukaile, mutta elokuvan hahmoluettelosta ainakin puuttuu Eddie ja Detta/Odetta kokonaan, jotka ovat toisesta kirjasta lähtien täysin keskeiset hahmot tässä tarinassa. Mutta, jatko-osia jatko-osien peräänhän on tietysti tästä sitten tuotettavissa erittäin helposti, jos tämä elokuva menestyy, koska materiaalia riittää. Suhtaudun tähän nyt joka tapauksessa aika avoimin mielin ja koen tämän nyt enemmän tribuutiksi tuolle upealle kirjasarjalle. Edellä mainituista syistä suon tämän elokuvan tekijöille myös paljon enemmän taiteellista vapautta, kuin yleensä johonkin kirjaan perustuvan elokuvan tekijöille. En ole lähtökohtaisesti esimerkiksi ollenkaan närkästynyt tuosta mustaihoisesta Rolandista, vaikka ei se nyt tosiaan omia mielikuvia vastaa ollenkaan. Trailerin perusteella en vielä ainakaan tuomitse huonoksi. Katsotaan sitten elokuvan näkemisen jälkeen, että onnistuiko vangitsemaan Rolandin synkän, tunteettoman ja kylmänviileän luonteen.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Lisätäänpä odotettavien leffojen listalle Jigsaw, kun eilen näin leffassa trailerin

Saw-sarja on kiistatta kärkipäätä 2000-luvun kauhutuotannossa ja kuuluu kyllä omiinkin suosikkeihin. Keskeinen idea on aika toimiva ja koukuttava, eli mitä ihmiset on valmiita tekemään selviytyäkseen. Saw-sarja vei tämän ajatuksen melko äärimmilleen ja vahvisti sitä melko brutaaleilla ja graafisilla tehosteilla. Akuperäisen Saw-leffan 6 jatko-osaakin osoittaa jo homman toimivuuden. Tässä on nyt vierähtänyt 7 vuotta edellisestä osasta ja kuvittelin jo sarjan päättyneen, mutta nouseehan näitä vanhoja leffoja haudasta yksi toisensa jälkeen. Tässä on nyt kyseessä ilmeisesti jonkinlainen uusi alkuponnistus tälle elokuvasarjalle, eli lisääkin on suunnitelmissa.

Menee taas tämäkin pakko nähdä -listalle meikäläisellä. Suomen ensi-illan päivämäärää ei vielä näytä löytyvän, mutta ainakin 27.10. on ensi-ilta rapakon takana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös