Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 956 145
  • 2 806

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Bjr siis keskusteli junioriedustuskiekon järjestämisestä lähettämällä tilaisuuteen yhden edustajan, jolla ei ollut mandaattia keskustella junioriedustuskiekon järjestämisestä, mutta joka halusi nauhoittaa keskustelun. Siis mitä helvettiä? Kenenkähän etuja tällainen touhu oikein mahtaa palvella?

Hyvä, asiallinen ja tilannetta selkiyttävä tiedote. Sääli vain että meno kasvattajaseurojen välillä on perkelöitynyt tällaiseksi.
 

Mahti

Jäsen
Ikosella ei ole enää tarvetta omalle seuralle, kuten msg kommentoi. Nyt onkin hyvä miettiä millainen tarve nykyisillä, Ikosen pois savustaneilla, on omalle seuralle. Vaikuttimet lienevät aika pitkälle samat, mutta osaaminen/taito puuttuu. Juha on tuonut koko Espoolaiseen juniorikiekkoon paljon, todella paljon hyvää. Itseäni harmittaa ettei tervettä kehitystä jatketa. Epsin ja eksin yhteinen ulostulo osoittaa karmaisevalla tavalla junnuseurojen kyvyttömyyden hoitaa asioita yhdessä. Ulostulon kyllä ymmärrän luettuani bjr,n tiedotteet, älytöntä nokittelua. Matinkylä on espoonlahdesta katsottuna nähty aina kaiken pahan keskittymänä ja on todella surkeaa että sama henki jatkuu ja jatkuu.

Nyt ryhtiä toimintaan ja junnupuoli kuntoon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tää aika komediaa. Oma syyttävä sormi osoittaa näillä tiedoilla vahvasti BJR:n suuntaan.

Ei vakuuta, ei.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Ei kannattaisi alkaa tuomitsemaan julkisuudessa olevien tietojen perusteella. Paljon on asioita joita ei julkisettu, eikä tarvikkaan.

Seurojen identiteetti on erilainen, esim EPS on kaikki-pelaa Nuori-Suomi sinetti-seura kun taas BJR on enemmän kilpa-orientoitunut.
 
Viimeksi muokattu:

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei kannattaisi alkaa tuomitsemaan julkisuudessa olevien tietojen perusteella. Paljon on asioita joita ei julkisettu, eikä tarvikkaan.

Seurojen identiteetti on erilainen, esim EPS on kaikki-pelaa Nuori-Suomi sinetti-seura kun taas BJR on enemmän kilpa-orientoitunut.

Juuri tämän takia en uskalla ottaa kovin vahvaa kantaa asiaan. Mutta sen voin sanoa, että tiedotussodassa EPS/EKS vei 6-0. Kyllä ainakin mun sympatiat on näiden tiedotteiden jälkeen sillä puolella.

Tuon, että toiset ovat keskittyneet harrastajatoimintaan ja toisen kilpaurheiluun pitäisi olla vain hyvä asia molemmille ja ehdottomasti espoolaiselle jääkiekolle. EPS ja EKS tarjoavat pelipaikkoja niille, jotka eivät halua pelata niin tosissaan tai jotka eivät mahdu BJR:n hampaat irvessä menestystä hakeviin joukkueisiin ja toisaalta BJR antaa myös EPS:n ja EKS:n junnuista ponnistaville kunnianhimoisempia tavoitteita omaaville pelaajille mahdollisuuden elää unelmaansa. Ainakin teoriassa sen pitäisi mennä näin. Ilmeisesti yhteisymmärryksen löytäminen ainakin taloudellisissa asioissa on sitten liian vaikeaa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Seurojen identiteetti on erilainen, esim EPS on kaikki-pelaa Nuori-Suomi sinetti-seura kun taas BJR on enemmän kilpa-orientoitunut.

Vaikea uskoa, että pelaajakehityksen kannalta toiminnassa on mitään eroa nuoremmissa ikäluokissa. Toki C-junnuista eteenpäin homma muuttuu, kun juniorien edustuskiekkojoukkueet kasataan, eli EPS ja EKS ovat ottaneet selvästi kasvattajaseuran roolin. En tiedä, mitä tuolla sinettiseuralla hait, mutta listoilta löytyy TPS, Tappara, Ilves, Kärpät, Lukko, HPK, Pelicans, jne... Ilmeisesti näissä ei toiminta ole kilpaorientoitunutta, vai ymmärsinkö väärin?

Mitä tulee tuohon palaverimuistioon, niin sehän kertoo pelin hengen aivan selvästi. BJR oli paikalla ainoastaan sen takia, että Jääurheilun tuki oli palaverin pitämistä vaatinut. On myöskin ihan selvää, että jos EPS:ltä ja EKS:tä vaaditaan panosta edustuskiekkoon, niin silloin pitää olla myös edustus sitä pyörittävässä organisaatiossa.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Juu onhan monella seuralla NS sinetti, koska saahan siitä fyrkkaa, mutta toiminta jotain aivan muuta. Seuroilla on identiteetti joka ei ole Espoon kasvattajaseuroilla samanlainen.
Eräs seuratoimija sanoi aikoinaan että Espoossa on liikaa höntsä-jengejä. Onhan harraste-liikunta arvokasta ja sillä luodaan sitä kylttyyriä mutta sen määrä pitäisi olla sopiva esim jääresursseihin nähden.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Seuroilla on identiteetti joka ei ole Espoon kasvattajaseuroilla samanlainen.
No eipä tämä nyt oikein pidä paikkaansa. Seuroilla on ollut tähän asti yhteinen kiekkokoulu ja yhteisenä tavoitteena on ollut lajin aloittaminen kotia lähimpänä olevassa jäähallissa. Kiekkokoulusta siirrytään kasvattajaseuroihin, joissa g-f -juniorivuodet pelataan ns. leijonaliigasäännöillä. Säännöt kieltävät pelaamisen tasoryhmissä, enkä itse ole havainnut kasvattajaseurojen toiminnassa tässä vaiheessa mitään mainittavia eroja. E-junioreissa kasvattajaseurat siirtyvät ensi kertaa pelaamaan tasoryhmissä, ja kaikilla kasvattaseuroilla on E- ja D-junioreissa (ikävuodet n.10-13) joukkueita kaikilla tasoilla. Itse en ole havainnut toiminnan kilpailullisuudessa eroja, vaan yhtä lailla kovaa mennään kaikkien seurojen kaikissa kilparyhmissä. Vaikka etevimmät pojat ovat viime vuosina siirtyneet D1-junioreista suoraan C-junioreiden edustusjoukkueisiin, seurojen tähänastinen tavoite on lähtökohtaisesti ollut, että pojat pelaavat kasvattajaseuroissaan vielä C2-vuoden, jonka jälkeen edistyneimmät hakeutuvat edustusjoukkueisiin ja vähemmän kilpailullinen polku jatkuu omassa kasvattajaseurassa (kaikissa kolmessa ja ihan yhtä harrastehenkisenä). D- ja C2 -junnuissa on toki viime vuosina ollut jonkun verran seurojen välistä liikehdintää (lähinnä paremman valmennuksen perässä), mutta tästä seurat ovat halunneet irti. Tätä yhteistä tahtotilaa ilmentää varsin selkeästi seurojen välillä solmittu kasvattajaseurasopimus.

Junioriedustuskiekko toimi aikanaan Kiekko-Espoon alla, viime vuodet Bjr:n organisaation alla ja nyt se oli tarkoitus siirtää kasvattajaseurojen ja EU:n yhteisen sopimuksen mukaisesti EU:n alle ja väreihin. Näissä edustusjoukkueissa on ja on aina ollut poikia kaikista kasvattajaseuroista. Nykymallin mukaan kukaan ei voi vakavalla naamalla väittää yhden kasvattajaorganisaatioista olevan muita "kilpaorientoituneempi" tai identiteetiltään "kilpailullisempi" saatika esittää seurojen G-D -junioreiden pelillisiin tuloksiin perustuvaa evidenssiä väitteelleen, vaan kaikki kasvattajaseurat ovat tähän asti sitoutuneet ja myös pystyneet tuottamaan pelaajia junioriedustusjoukkueisiin. Jos Bjr:n alla on kuitenkin jossakin ikäluokassa 75 junnua, EPS:ssä 50 ja EKS:ssä 30, voi olla aika loogista, jos C-junioreiden edustusjoukkueisiin päätyy jonkin verran enemmän poikia Bjr:stä kuin EPS:stä tai EKS:stä. Tästä ei kuitenkaan voida tehdä johtopäätöksiä seurojen välisistä ideologisista eroista. Liigaan ja poikamaajoukkueisiin asti ponnistaneissa pelaajissa on ollut viime vuosikymmenet yhtä lailla pelaajia kaikista kasvattaseuroista, EPS:stä, EKS:stä, Jäähongasta ja EJK:sta. Se, että kaksi viimeksimainittua fuusioituivat joitakin vuosia sitten Bjr:ksi, ei muuta isoa kuvaa.

Puhuttaessa eri kasvattajaseuroista en malta olla mainitsematta vielä lopuksi: olen itse ollut vuosikaudet espoolaisessa junioritoiminnassa mukana ja tavannut vuosien varrella huomattavan monia toimihenkilöitä kaikista Espoon seuroista. Istunut samoissa koulutuksissa ja vaihtanut ajatuksia junnukiekosta lukuisia kertoja milloin missäkin. Oman kokemukseni mukaan kaikissa seuroissa on erittäin tervepäistä, fiksua ja mukavaa porukkaa, jotka ovat tuntuneet usein jakavan toinen toistensa ajatukset kasvattajaseurojen toiminnasta ja ikätasoisesta harjoittelusta & pelaamisesta. Ristiriitoja ei ole ollut juurikaan edes peleissä, vaan kättä on pelien jälkeen paiskattu reilusti ja annettu tunnustusta toiselle - olipa lopputulos mikä hyvänsä. Tämänhetkinen tilanne, jossa puhutaan "tulehtuneista väleistä", hämmentää aika lailla eikä se toden totta vastaa omia kokemuksiani kaukalon laidalta. Nähdäkseni eripura onkin nyt varsin pienen porukan aikaansaannos, mutta voi vahingoittaa espoolaista junnutuotantoa vakavasti. En nyt erityisemmin halua alkaa heristelemään syyttävää sormea, mutta seurojen tiedotteet luettuani en malta olla tekemättä näin. Ehkäpä ilmapiirin puhdistustalkoot olisikin syytä käynnistää pienellä itsetutkiskelulla sillä sylttytehtaalla, mistä kaikki alkoi ja jonne jäljet nyt valitettavasti vahvasti johtavat. Sitten kun aika on kypsä. Toivottavasti pian. Ja miksikö toivon? No, yhden ikäluokan huiput tulevat bjr:stä, toisen Espoonlahdessa ja kolmannen Laaksolahdesta. Jos seurojen välirikon takia EPS ja EKS menevät solmimaan kasvattajaseurasopimuksen vaikkapa HIFK:n tai Jokereiden kanssa, jatkossa tulevat Suomelat, Björkqvistit, Kotkansalot, Isiguzot ja lukuisat muut siirtyvät 14-15 -vuotiaina Helsinkiin. Vaikea nähdä tämän edistävän minkään vertaa espoolaisen kiekon intressejä.
 

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Bluesin A pelannut 3 harjoituspeliä (2x Jokerit ja 1x TPS) ja hävinnyt kaikki kolme peliä.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Blues juniorsin vastine seurayhteistyösaagaan julkaistu eilen. Linkki vie Bjr:n hallituksen tiedotteeseen: Blues - Blues B2 - Blues Juniors hallituksen tiedote

Yksi kohta tuossa tiedotteessa käy erityisesti silmään:

"BJR:ltä on lisäksi pyydetty, että se ottaisi huolehtiakseen Naisten SM-sarjajoukkueen toiminnot. BJR puheenjohtaja Jarmo Muukkonen on tiedustellut EPS:ltä ja EKS:ltä miten asia tulisi käytännössä hoitaa eli huolehtiiko BJR joukkueen operatiivisista toiminnoista vai ottaako ESP tai EPS joukkueen hoitaakseen. BJR on tiedustelussaan ilmoittanut pystyvänsä joukkueen operatiiviset toiminnot hoitamaan, mutta tarvitsee tehtävästä suoriutuakseen riittävän määrän jääresursseja. EPS ja EKS eivät ole vastanneet Muukkosen ensimmäiseen tai toiseenkaan tiedusteluun mitään, joten ainakaan BJR:llä ole tällä hetkellä mitään tietoa huolehtiiko mikään seura Naisten SM-sarjajoukkueen toiminnoista kaudella 2017-2018."

Puuttumatta tuohon yhteen kirjoitusvirheeseen, jossa ESP pitäisi varmaan olla EKS, on kyllä aiheellista kysyä, että mitä ihmettä? Onko tässä vaiheessa oikeasti vielä epäselvää, pelaako Unitedin naisten jääkiekkojoukkue ollenkaan ensi kaudella? Kyllä joku sen varmaan kantaakseen ottaa, mutta eihän tuo nyt oikein lupaavalta kuulosta, jos United myy naisten kiekon kausikortteja samaan aikaan kuin koko joukkueen organisointi tai koko toiminta on epäselvällä pohjalla.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Saattaa tulla vielä hyvä vääntö kun yritetään sopia miten jyvitetään ne kausikortit mitkä sisältää naisten pelit muiden ohessa. Tosin en usko niitä montaa myydyn.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Espoolainen kiekkoskene ei ikinä petä.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joo. Ton BJR:n tiedotteen mukaan tosiaan EPS/EKS -akseli näyttää syylliseltä. Seuraavaksi tulee varmaan heidän vastineensa vastineeseen... Eiköhän se totuus olla jossain tuolla välissä. Se nyt kuitenkin vaikuttaa selvältä, että mitään asiallista ratkaisua asiaan ei saada noiden kesken neuvottelemalla. Joku sovittelija tohon tarvitaan väliin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Faktuaalisesti voidaan todeta, että Espoossa junioreiden eduskiekkoa ei pyöritä taho, jolla olisi miesten edustusjoukkue. Tämä on ainutlaatuinen tilanne Suomessa, eli ei löydy organisaatiota, jolla olisi asemansa puolesta auktoriteetti tähän rooliin.

Samaten voidaan todeta, että EKS/EPS olivat valmiita antamaan edustuskiekon EU:n haltuun, mutta syystä tai toisesta eivät luota BJR:ään samassa roolissa. BJR taas näkee, että heille ei taata riittäviä jääresursseja juniorien edustuskiekon pyörittämiseen. Sitä en osaa sanoa, että mitkä ovat olleet ns. Kiekko-Espoon mallin ongelmat, mutta olisi mielenkiintoista tietää, että mitä jäävuoroista sovittiin ennen kesää EU:n vielä ollessa kuvioissa?

Edelleenkin ihmettelen tätä viestintätyyliä, joka tappaa kaiken rakennetun yhteistyön.
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Tekstiä...
Edelleenkin ihmettelen tätä viestintätyyliä, joka tappaa kaiken rakennetun yhteistyön.

Varmin tapa tappaa yhteistyö on käydä keskustelua julkisuudessa tiedottein. Bjr on rakentanut "taitavasti" tiedotteen ja osoittaa siellä myös syyllisen tilanteeseen, omasta mielestään:

"Vastoin EPS:n ja EKS:n julkaisemaa seurojen sisäistä neuvottelupöytäkirjaa ja siihen kirjattua, neuvotteluehdotus tehtiin EPS:n puheenjohtajan Marit Mustosen aloitteesta ja vaatimuksesta."
...
"Useamman vuoden kokemuksella voidaan ”yhteistyöneuvottelujen” pitävän sisällään aina peruslähtökohdan, jonka mukaan EPS ilmoittaa miten joku asia tai tilanne tulee hoitaa ja järjestellä ja jos näin ei toimita, ei junioriedustusjääkiekolla ole sen tarvitsemia jääresursseja käytössään."

Tämä näin ulkopuolisen silmin ja pelkästään tiedotteen lukemalla. Seuraan mielenkiinnolla mihin suuntaan Espoossa mennään.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Faktuaalisesti voidaan todeta, että Espoossa junioreiden eduskiekkoa ei pyöritä taho, jolla olisi miesten edustusjoukkue. Tämä on ainutlaatuinen tilanne Suomessa, eli ei löydy organisaatiota, jolla olisi asemansa puolesta auktoriteetti tähän rooliin.

Tarkoitatko nyt millä tasolla ja miten? Ilmeisesti Liiga ja Mestis jengien ja junnuja A-C SM-sarjoissa/Mestiksessä? Meinaan, kyllä mielestäni Suomesta löytyy seura/seuroja, joissa on junnujen edustus, mutta ei miesten edustusta. Junnujen edustuksen taso ei vaan välttämättä ole luokkaa SM-sarja tai Mestis.

Voi tosin olla, että en edes ymmärtänyt, mitä tuossa lainaamassani osiossa luki ja tahdottiin sanoa!

Hyvin näyttää taas aikuisten pippelinmittaustalkoot häiritsevän junnujen harrastamista. Kovvoo hommoo.
 
Ikosella ei ole enää tarvetta omalle seuralle, kuten msg kommentoi. Nyt onkin hyvä miettiä millainen tarve nykyisillä, Ikosen pois savustaneilla, on omalle seuralle. Vaikuttimet lienevät aika pitkälle samat, mutta osaaminen/taito puuttuu. Juha on tuonut koko Espoolaiseen juniorikiekkoon paljon, todella paljon hyvää. Itseäni harmittaa ettei tervettä kehitystä jatketa. Epsin ja eksin yhteinen ulostulo osoittaa karmaisevalla tavalla junnuseurojen kyvyttömyyden hoitaa asioita yhdessä. Ulostulon kyllä ymmärrän luettuani bjr,n tiedotteet, älytöntä nokittelua. Matinkylä on espoonlahdesta katsottuna nähty aina kaiken pahan keskittymänä ja on todella surkeaa että sama henki jatkuu ja jatkuu.

Nyt ryhtiä toimintaan ja junnupuoli kuntoon.

Sen verran tähän, että Ikonen on hyvinkin vahvasti asioiden ytimessä tänäänkin ja Blues E1 joukkueen (todellinen vastuu)valmentaja.
 

Bollinger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko
Mielenkiintoiseksi menee homma. Kiekko-Espoo Ry on yhdistysrekisterin mukaan rekisteröity 3.8.2017, hakemuksella joka on ilmeisesti laitettu vireille 19.7.2017, eli samana päivänä kun tämä Espoon kasvattajaseurojen surullisenkuuluisa neuvottelu. Tuleeko edustusjunnuissa jatkossa paikalliskamppailuja joissa vastakkain Kiekko-Espoo ja Blues? Hyvässä hengessä yhdessä eteenpäin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös