Mitä löytyy baarikaapista?

  • 48 119
  • 235

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Puolen litran tölkki Eldorado-omenasiideriä.
0,33 litran tölkki Pirkka III -olutta.
 

passenger

Jäsen
Löytyy avaamattomat pullolliset halvinta Meukowia, Koskenkorva Peachia, Johnnie Walkerin Blue Label, Tullamore Dewin single maltia ja jotain lahjaksi saatua shampanjaa sekä avattu pullo Negritaa, käytetty leivontaan. Ja vielä 12 pulloa keskiolutta, muuttomiesten kaljoja heinäkuulta. Kaikki viinakset olleet kaapissa yli puoli vuotta, persikkakossu varmaan kolme vuotta. Nykyään ei oikeastaan tule kotona nautittua alkoholia ollenkaan. Baarissa tai kyläillessä kyllä.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja vaikka chileläiset kovasti rehentelevät piscoillaan, niin karttaan vilkaisemalla selviää kyllä, missä se Pisco sijaitsee ja mistä näin ollen tulee se oikea pisco.

Joo, sijaitseehan se Pisco Perussa, mutta Chilessäkin sitä monessa paikassa tarjoillaan eri muodoissa. Kerran maistoin myös Pisco sour peruanoa, joka oli chileläistä versiota vahvempaa. Ei ollut hullumpaa sekään.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Varsinainen kulttiketjukin löytyi, kun googlailin hakusanoilla "Jaloviina kulttijuoma"!

Yritin metsästää erästä artikkelia, jonka mielestäni näin jomman kumman iltapäivälehden lööpissä muutama päivä sitten. Mä olin näkevinäni otsikon tyyliin... "Jaloviina - kulttijuoma" tai jotain vastaavaa. Onko joku muu nähnyt vastaavan otsikon, ja oliko se sittenkään Iltapaskoissa? Pitäisi lukaista kyseinen juttu, mutta nyt en tahdo millään löytää sitä.
Keväällä älysin ostaa Alkon "erikoistarjouksesta" Jaloviinaa, mallimerkintä **. Kahden tähden rajoitettu erä myytiin kuulemma nopeasti pois, Alkon kassanhoitaja kertoi parhaitten hakeneen 10 lekkeriä kerralla.

Ehtivätkö muut Jatkoajan jalojuoman ystävät hankkia omansa?
Kyllähän noita tuli aikoinaan hankittua kaksikin. Toinen löytyy edelleen omasta baarikaapistani ja toisen lahjoitin isälleni muistaakseni seuraavana isänpäivänä.

Yhden Tähden Jallusta muistui mieleeni yksi kuva, jonka otin huonolla kännykkäkameralla muutama vuosi sitten. Muistaakseni kuva saattaisi olla otettu kevättalvella 2010. Kuinka Sheriffi on arvoisessaan seurassa, mutta kunniapaikalla. Jallu on näistä ainoa pullo, joka on ostettu Alkosta. Loput ovat sitten reissujen mittaan kertyneet eri lentokenttien ja laivojen tax free -myymälöistä. Aikoinaan kun tuli luvattua itselleni sellainenkin asia, että sinä päivänä, kun mä päätän ryhtyä juopoksi, niin ensimmäiseen viikkoon en alle sadan euron pulloa avaa!
 

Liitteet

  • Sheriff + co.jpg
    Sheriff + co.jpg
    77,3 KB · kertaa luettu: 475

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Ei ny varsinaisesti mikään baarikaappi oo kyseessä mut kirjahyllyn alahyllyllä tuloo noita säilyteltyä.

*** Jaloviina
jotain laivalta tuotua halpisginiä
Likööripullo
Smirnoff Iceä tollainen korkkaamaton 0.5l lasileka

+ tyhjä litran Koskenkorva. Ja Jägermeister. Ja minttuviina (0.5l). Tähän päälle sitten muutama tyhjä olutpullo/tölkki.

Jostain syystä nuo "parhaimmat" tuotteet tuppaa tyhjenemään ennemmin.
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tanqueray London Dry Gin
Grant's Family Reserve Whisky (En tiedä mistä peräisin)
Russian Standard Platinium
Korkattu Martin Millers Gin
Joku valmis juomasekoitus Monte Cristo Mojito -pullo.
Beefeater Gin

Ihmettelen suuresti, että ei ole Jaloviinaa ollenkaan. Mutta näillä mennään.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Ei yhtään mitään.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Hans Välimäen glögipullo muutaman vuoden takaa ja noin sentin verran jallupullossa pohjalla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos viisitoistavuotiasta saisi.

Ei vaan, juomatta jäisi, en ole viskien ystävä. Enkä oluiden. Enkä lonkeron. Enkä siiderien. Enkä viinien, paitsi edesmenneen Sorbuksen. Sitä löytyy yksi pullo kaapista avaamattomana, säilytän sitä muistona. Samoin pulloa yrttilikööriviina Herbaa, joka oli yksi lemppareistani, mutta sssaassstainen Alko senkin lopetti, klunk! Klunk! Me vihataan niitä ikuissessti!

Juon erittäin vähän ja harkitusti, ja pääasiassa väkeviä viinoja tai väkeviä yrtti/hunajaliköörejä raakana. Jotkut tietyt viinat saattavat säilyä vuosia kaapeissa, tosin tulee niitä sitten aina ajoittain nautiskeltua. Tällä hetkellä löytyy kutakuinkin seuraavaa:

-Edellämainittu Sorbus-pullo
-Edellämainittu Herba-pullo
-Pullo Gambinaa
-Puolikas pullo Prinssieversti-liköörijuomaa
-Jägermaister-pullo pakastelokerossa, ollut siellä kolme vuotta
-puolalaista Zubrowka/Grasowka-biisoninruohovodkaa (lempparini) noin 3-4 litraa, tätä ostan aina varastoon jos ulkomailla käyn
-Rigan mustaa balsamia litra
-Rigan mustan balsamin herukkaversiota puoli litraa
-litra puolalaista Goldwasser-likööriä (jossa on aitoa lehtikultaa seassa, Gdanskin erikoisuuksia)
-litra Old Krupnik -hunajalikööriä (n. 40%)
-litra Bärenjäger-hunajalikööriä
-puoli litraa Minty-minttuviinaa, jonka ostin Pietarin risteilyltä viime keväänä kurkkukipuun, en muuten pidä minttuviinasta mutta sillä voi kurlata ja raikastaa kurkkua.

Lisäksi on pari pientä pulloa (parin desin pulloja) mm. latvialaista hunajalikööriä, virolaista mansikkalikööriä (Liviko Likörs tjsp?) ja lisää biisoninruohovodkaa. Siinä varmaan kutakuinkin kaikki, ellen jotain sitten unohtanut.

Onneksi juon kohtuudella ja harkiten, sillä havaitsin juuri, että Alko on lopettanut kaikkien suomalaisten lempijuomieni myymisen eikä ole välttämättä edes koskaan aloittanut ulkomaisten lempiviinojeni myyntiä Suomessa. Joten pitäköön Alko tunkkinsa, minä ostan viinani lähes sataprosenttisesti ulkomailta, pullo kerrallaan. Koska kulutus on näin pientä, niin millekään trokausreissulle ei ole vielä tullut tarvetta, mutta ehkä sekin päivä joskus tulee.

Suomalaiset tikkuviinat kuten Leijonat yms. sopivat parhaiten tärpätin raaka-aineeksi tai molotovin koktaileiksi jos Talvisota Mk. II sattuisi syttymään. Juomakelpoisia ne eivät ole. Leijona-pullo minulla oli aikoinaan kaapissa korkattuna ja puolillaan yli kuusi vuotta, en sitä lopulta pystynyt juomaan ja kaadoin kelvottoman nesteen viemäriin.

Ajat ovat jonkin verran muuttuneet, nykyisin ei baarikaappia sellaisenaan ole, eikä mitään juomia löydy itselleni juotavaksi kun en enää koe tarpeelliseksi mitään juoda kotona (tai oikein muutenkaan).

Taloudessa on kyllä jokunen pullo ns. vierasvaraa ja lahjavaraa. Niitä olen hiljalleen lahjoitellut pois heille, joille minua paremmin juomat maistuvat. Kyllä minä tarvittaessa ns. maljan nostan juhlatilaisuudessa ja lääkekonjamiiniakin olen ottanut, eikä teoriassa mikään estä jotain naukkua ottamasta jos sille päälle sattuisin - en vain ole sille päälle sattunut yli kahteen vuoteen.

Ei ole uskonnollista syytä eikä riippuvuussyytä, ei ole vain erityistä syytä tai halua juoda miestä väkevämpää. No, ehkä vähän terveyssyitä, sillä erisorttisen terveydellisen kränän ja niihin tarvittavien lääkkeiden takia ei tee mieli mitään lääke- ja alkoholikomboa kovin laajassa mitassa kokeilla. Ei sekään silti mikään ensisijainen perustelu ole, mutta yksi syistä.

Selitän motiivejani melko tarkkaan, sillä Suomessahan täytyy edelleen aina selvittää seikkaperäisesti miksi ei satu juomaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös