Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

  • 495 729
  • 1 271

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Joskus Islanders oli ihan sympaattinen joukkue, mutta jotenkin ottaa päähän toi, että ensin signasivat John Tavaresin edullisella 5,5 millin capilla ja lupailivat menestystä ja kilpailukykyistä joukkuetta, mutta sen jälkeen ovat sitten parina kautena tyhjentäneet joukkueensa ja jättäneet Tavaresin sinne aika keskinkertaisten pelaajien kanssa.

Tavaresilla on ilmeisesti joku soft spot organisaatiolle, kun ei ole vielä pyytänyt treidiä, mutta miehen itsensä kannalta kannattaisi kävellä seurasta ensi kesänä ja signata UFAna jonkun contenderin riveihin. Esim. Nashville saa kohtuu pienellä kikkailulla miehen ihan mukavasti palkkakattonsa alle, vaikka pelaajan cap hit nousisikin likemmäs 10 miljoonaa.
No, miten sen nyt näkee. Toki on totta, että sieltä on lähtenyt Kyle Okposoa, Travis Hamonicia ja Frans Nielseniä, mutta toisaalta kuka heistä sitten on esimerkiksi nykyisen sopimuksen arvoinen?

- Frans Nielsen lähti UFA-markkinoille ja signasi Detroitiin 31,5 miljoonan ja 6 vuoden sopimuksella. Caphit $5,25M.
- Okposo lähti UFA-markkinoille ja signasi Buffaloon mukavalla 42 miljoonan ja 7 vuoden sopimuksella. Caphit täten tasan $6M.
- Hamonicilla OK-sopimus (19/20, Caphit $3,857,143), mutta eipä hänkään ole pystynyt nostamaan pelinsä tasoa viimeisen parin kauden aikana sille tasolle kuin ollaan odotettu.

Kovia pelimiehiä itse jokainen, ja varsinkin Nielsen on aina ollut yksi suosikkipelaajista, mutta silti en tuolla capilla häntä haluaisi pitää Islandersissa. Olkoonkin alivoimakurko ja kova puolustussuuntaan. Okposo taas pelailee tuollaisella "joukkueen top-3"-hyökkääjän palkalla, mutta en vain näe häntä voittavan joukkueen ykkösketjussa, siis sellaisen joka oikeasti haluaa taistella Cupista. Toki häntäkään ei koskaan saatu testattua tosissaan kun sieltä toiselta laidalta puuttui vielä se kova tekijä (Sori P-A, en laske sinua sellaiseksi), mutta silti väitän, että hänestä ei siihen rooliin ole. Kakkosketjussa menisi täydellisesti, mutta aika kova palkka siihen nähden.

Hamonicin lähtemistä tuki paitsi hänestä saatu erinomainen hinta (joka voidaan uudelleenkäyttää hankittaessa niitä tarvittavia vahvistuksia yläkenttiin), myös se, että sieltä on omasta takaa tulossa myös niitä pelimiehiä. Adam Pelech ja Scott Mayfield tässä ketjussa jo mainittiinkin, mutta heidän lisäkseen sieltä olisi tulossa mahtavan tulokaskauden AHL:ssä pelannut Devon Toews, tätäkin lupaavampi Ryan Pulock sekä nuoret lupaukset Mitchell Vande Sompel sekä Parker Wotherspoon. Kyllähän tuohon pakistoon toki joku KevinShattenkirk sopisi nykyisten (ja de Haanin) lisäksi, mutta tälläinen voidaan pyrkiä myös hankkimaan sitten kauden aikana mikäli tarve ilmenee.

Oikein muita ns. Kovia lähteneitä pelimiehiä en ihan äkkiseltään muista. Sisään on sitten signattu esimerkiksi Thomas Greiss, Dennis Seidenberg (erittäin pätevällä sopimuksella), treidillä tullut Shane Prince, Jason Chimera sekä Andrew Ladd (7v / $38,5M). Näistä siis Ladd oli loppuunsa varsin hintava signaus, muut vallan halpoja ja osoittautuneet hyviksi hankinnoiksi. Eikä se Ladd'n kausi lopulta mielestäni katastrofi ollut, vaikka kauas jäätiinkin siitä mitä toivottiin. Sinne joulun tienoille näytti todella pahalle. Ensimmäiseen 32 peliin Isles-paidassa tehopisteet 4+3=7 (-11, 20 PIM), mutta sitten taas joulun korvilla kelkka kääntyi ja loppukaudella pelaamissaan 46 ottelussa iski tehopisteet 19+5=24 (-3, 25 PIM) ja oli Tavaresin (28) sekä Lee'n (34) jälkeen tehokkain maalintekijä. Ei siis todellakaan ollut palkkansa arvoinen, mutta loppukausi oli lupauksia herättävä kuitenkin.

Se mikä kuitenkin esimerkiksi Ladd'n ja Seidenbergin erottaa Okpososta ja Hamonicista on kokemus voittamisesta. Ladd'lla kaksi Cupia, Seidenbergillakin yksi.

Sitten nyt hankittiin Jordan Eberle vaihdossa Ryan Stromeen. Okei, ymmärrän kyllä miksi jotkut eivät tästä treidistä innostu, mutta kyllä tämä meikäläisen mielestä on selkeä upgreidaus tähän hetkeen ja sillä halutaan viestiä, että voittaa halutaan nyt eikä vasta 5 vuoden päästä. Stromessa on paljon potentiaalia, mutta Eberle alkaa olla nyt parhaassa iässään ja on aikalailla sitä mitä tuohon Tavaresin laidalle toivoinkin. Kova palkka hänelläkin, mutta näen hänet aika paljon sopivampana pelaajana tuohon kuin Kyle Okposon, niin paljon kuin Okpososta pidinkin ja niin hyvin kuin hän Tavaresin kanssa yhteen välillä pelasikin.

Sekavaa tekstiä, ei oikein krapulaväsymyksessä parempaa kuitenkaan irronnut. Nyt kun tekstiä kirjoitellessa vielä muistelin niin Niederreiter tosiaan myös treidattiin idioottimaisesti pois, mutta tuo on kokonaan oma lukunsa. Kuitenkin jollain allaolevan kaltaisella olisin itse ainakin valmis lähtemään tappelemaan siitä pudotuspelipaikasta:

"Duchene" - Tavares - Eberle
Lee - Nelson - Bailey
Ho-Sang - Beauvillier - Ladd
Kulemin - Cizikas - Chimera
(Dal Colle, Barzal, Prince, Bernier, Quine yms..)

Leddy - de Haan
Boychuk - Pulock
Hickey - Seidenberg
Mayfield - Pelech
Toews


Toki ensin pitäisi saada tuo perkuleen Duchene kalliovuorilta meille. Hänen lisäkseen kun kaivettaisiin jostain Halakin tilalle kovemman luokan ykköskassari niin siinähän sitä olisi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Duchene" - Tavares - Eberle

Duchene pääsee aika lailla valitsemaan pelipaikkansa ehkä kesän siirtomarkkinoiden haluttuimpana pelaajana. Perässä on monta "cup contenderia", joten tuo kunnollisen ykköskassarin puute saattaa hyvinkin heikentää NYI:n mahdollisuuksia tässä kisassa. NSH on minun veikkaukseni Duchenen ensi kauden osoitteeksi. Tosin hintalappu on ilmeisen korkea (pari nuorta lupausta ja pari kärkikierrosten varausta), mikäli huhuihin on uskomista, joten halukkaiden määrä voi vähentyä rekrytointikisassa hintalapun vuoksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vegas kauppasi Marc Methotin Dallasiin. Vastineena juuri varattu (6.kierroksen?) moke Dylan Ferguson ja 2020 2nd pick.

McPhee ei ainakaan tankkauksessaan aikaile. Ryöstö Dallasille.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lievä märkä rätti Dorionin kasvoille, olisi varmasti tuolla hinnalla Methotin pitänyt.

Jännä juttu miksei sitten tehnyt vastaavaa tai vähän parempaa tarjousta? Vai oliko Methot sitten laittanut Ottawan listalle joukkueista johon ei halua siirtyä? Kyllähän tuo vaikuttaa siltä että kiinnostusta ei ollut enää hinnalla kummalla (Methot / Ottawa).
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Jännä juttu miksei sitten tehnyt vastaavaa tai vähän parempaa tarjousta? Vai oliko Methot sitten laittanut Ottawan listalle joukkueista johon ei halua siirtyä? Kyllähän tuo vaikuttaa siltä että kiinnostusta ei ollut enää hinnalla kummalla (Methot / Ottawa).

Ottawaan takaisin myynti olisi ollut laajennusdraftin sääntöjen mukaan mahdollista vasta 1.1.2018, jos en ihan väärin muista. Sitä en sitten ymmärrä, miksei Dorion tarjonnut ns. "suojauspakettina" jotain tommosta jo aikaisemmin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ottawaan takaisin myynti olisi ollut laajennusdraftin sääntöjen mukaan mahdollista vasta 1.1.2018, jos en ihan väärin muista.
Tohon treidihuhuketjuun linkkasin eilen TSN:än uutisen että toi ei pidäkkään paikaansa vaikka niin on yleisesti luultu. Eli Methot voidaan treidata takaisin Ottawaan ja Neal Nashvilleen. Jos Dallas on Phaneufin listalla niin voi olla että nähdään kun Phaneuf matkaa Dallasiin ja Methot takaisin Ottwaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vegas kauppasi Marc Methotin Dallasiin. Vastineena juuri varattu (6.kierroksen?) moke Dylan Ferguson ja 2020 2nd pick.

McPhee ei ainakaan tankkauksessaan aikaile. Ryöstö Dallasille.

Laihaksi jäi tosiaan Methotista saatu vastine.

McPheella oli ihan hyvä ajatus haalia noita puolustajia laajennusdraftista kauppatavaraksi, mutta toteutus on toistaiseksi jäänyt heikohkon puoleiseksi. Vegas huutokauppasi siinä niitä muiden joukkueiden suojaamatta jääneitä pelaajia jo ennen valintoja, ja ainoastaan kaksi kauppaa (TvR ja Schlemko) saivat sinä ajanjaksona sovittua ja heistäkin molemmista saatu vastine jäi aika laimeaksi. Kun niitä kauppoja ei tuolloin saatu enempää etukäteen sovittua, niin puolustajia tuli yli omien tarpeiden ja siinä vaiheessa neuvotteluetu kääntyi hieman kilpailijoille kun kaikki tietävät Vegasin tarpeen sitten kaupata niitä puolustajia eteenpäin. Tässä Methot-kaupassa nyt näkyy sitten tuon vaikutus, laiha vastine parhaaksi treidipalaseksi hankitusta pelaajasta.

Vegas on huhujen mukaan vielä kaupittelemassa Emelinia ja Sbisaa muualle, ja heistä molemmat ovat tasoonsa nähden ylipalkattuja. Että eipä heistäkään ole odotettavissa mitään suurta vastinetta. Emelinin varaaminen kauppatavaraksi on muutenkin erikoinen päätös, olisin ymmärtänyt paremmin jos olisi hankittu ns. mentoriksi Shipachyoville (samaa ikäluokkaahan he ovat mutta Emelinillä varmaan paikallinen kieli taipuu paremmin). Toki nämä kaksi ovat vuoden päässä UFA-statuksesta, joten kunhan hullut päivät ovat ohitse niin ehkä jotkut ilman puolustajia jääneet joukkueet voivat sitten suunnitelma C:nä ottaa yhteyttä Vegasiin ja hankkia Emelinin tai Sbisan sieltä. Mutta sillä välin heidän olo palkkalistoilla taas sitoo McPheen käsiä tehdä peliliikkeitä itse vapailla markkinoilla. Että kuten sanoin, toteutus tässä puolustajien varaamisessa ja eteenpäin kauppaamisessa on jäänyt toistaiseksi heikon puoleiseksi.
 

Ralph

Jäsen
Toki ensin pitäisi saada tuo perkuleen Duchene kalliovuorilta meille.
Jotta joukkue näyttäisi tuolta kuin kirjoitit, ilmeisesti mitään ei siirtyisi vaihdossa Avalanchelle.

Duchene pääsee aika lailla valitsemaan pelipaikkansa ehkä kesän siirtomarkkinoiden haluttuimpana pelaajana
Duchenella on kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Eli vasta kesällä 2019 pääsee UFA:ksi, jos ei ennen sitä sopparia tee.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Että kuten sanoin, toteutus tässä puolustajien varaamisessa ja eteenpäin kauppaamisessa on jäänyt toistaiseksi heikon puoleiseksi.
Näkisin että noiden pelaajien kaupaamista haittaa se että tässä on noi UFA markkinat aukeamassa ja siellä on ihan saman tasoisia pakkeja poimittavana ilman että tarvitsee mitään varausvuoroja maksella. Joten ehkä McPhee joutuu odotteemaan vielä tovin että joku kiinnostuu jostain noista pakeista mitä se koittaa myydä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
En tiä. Mun mielestä GMGM on repinut ihan markkina-arvoa noista pakeistaan. JvR:n veljestä saatu kakkonen ihan hyvä, Schlemko on vähän Matt Irwin part2, eli pelaaja, josta kukaan ei ennen treidiä idässä ollut edes kuullut ja Methot on ehkä näyttänyt Karlssonin vieressä hyvältä, mutta kun Karlsson ei Methotin mukana treidissä tule, niin kyllähän lähtökohtaisesti kyse on kakkosparin suht kädettömästä kaverista. Haluaako joku Orpikin, McQuaidin tai Greenen? Noniin. DL:lla on ehkä maksettu mainitun tasoisista pakeista enemmänkin, mutta kesä on kesä on kesä.

Väistämättä tässä on kyse rääppiäisistä, isoimmat diilit VGK teki jo ennen draftia ja onnistui mielestäni erinomaisesti. Islesin ja Panthersin kanssa tehtyjä diilejä voi pitää suorastaan porauksina ja hyvää vastinetta tuli muualtakin, Pensiltä, Jacketsiltä jne.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Duchenella on kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Eli vasta kesällä 2019 pääsee UFA:ksi, jos ei ennen sitä sopparia tee.

Korjataan sanamuotoa: Sakic pääsee aikalailla valitsemaan valitsemaan Duchenen pelipaikan ehkä kesän siirtomarkkinoiden halutuimpana pelaajana. Tulihan tämä toki oletettevasti selväksi viestini lopussa hintalapusta puhuttaessa, koska UFA:sta ei makseta mitään. Schennistä tuli jo Lehterä ja pari ykköskierroksen varausta, joten Duchenesta maksettava vastine on varmasti tätä suurempi.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lehterän treidiarvo nykysopimuksella on negatiivinen, joten tuossa kaupassa siirtyi kaksi varausvuoroa hänen vuokseen, ei hänen lisäkseen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Osin lisäkseen ja osin vuokseen. Silti samaa mieltä pointista, että Lehterän treidiarvo negatiivinen ja huono esimerkki tai huonosti muotoiltu.

Ylipäänsä näin palkkakattoaikana treidien vertaaminen toisiinsa on hankaloitunut rutosti. Pelaajien pelillistä arvoa merkityksellisempää on pelaajien sopimuksen laatu ja myös captilalla itsellään on arvoa. Eli hyväkin pelaaja voi olla treidissä arvoton, jos sopimus on huono ja capin kanssa tiukoilla olevalle joukkueelle pelaaja ei ole vain arvoton, vaan itseasiassa arvo on negatiivinen.

edit: Duchenen 6 miljoonaa kaudessa on paljon/liikaa 40 pinnan pelaajasta, mutta vähän 70 pisteen kanukkien olympiaedustajasta. Treidiarvo on ihan sitten siitä kiinni, kumman ostaja arvelee saavansa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Methotilla on vielä kaksi kautta 4,9 millin sopimusta jäljellä, ikää 32v ja 10 joukkuetta + Ottawa mihin häntä ei voinut treidata. Kyllä tuossa sidottiin jo aika paljon Vegasin käsiä. Lisäksi kaikki tiesivät, että Vegasilla on pakkeja yli omien tarpeiden, joten hinta oli mitä oli.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Jotta joukkue näyttäisi tuolta kuin kirjoitit, ilmeisesti mitään ei siirtyisi vaihdossa .
Niin, koska jos COL myisi Duchenen, tämä ei olisi merkki rebuildista eli sinne ei voisi siirtyä lupauksia ja varausvuoroja jolla päästäisiin uuteen alkuun?
 

Ralph

Jäsen
Niin, koska jos COL myisi Duchenen, tämä ei olisi merkki rebuildista eli sinne ei voisi siirtyä lupauksia ja varausvuoroja jolla päästäisiin uuteen alkuun?
Ei vaan Avalanchella haussa on selvä top-4-puolustaja. Jos vaihtaisivat johonkin ihan kivaan junnuun ja ykköskierroksen varaukseen, olisi se kauppa jo nähty.

Mitä itse olisit ajatellut Islandersin tarjoavan Duchenesta?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Ei vaan Avalanchella haussa on selvä top-4-puolustaja. Jos vaihtaisivat johonkin ihan kivaan junnuun ja ykköskierroksen varaukseen, olisi se kauppa jo nähty.

Mitä itse olisit ajatellut Islandersin tarjoavan Duchenesta?

Juu haussa voi olla vaikka ja mitä, mutta Duchenen vaihtoarvo on tällä hetkellä aika pieni oletettuun tasoon nähden. Tästä syystä jos COL nyt oikeasti alkaisi harkita sitä rebuildia, voisi tuokin vaatimus hieman muuttua.

Ja jos nyt ajatellaan niin kovasti on kuulunut kritisointia esim. Calvin Pickardin päästämisestä pois, koska "Varlamov on epäluotettava", niin siellä on Islandersilla tarjota esim. Sorokinia ja Söderströmiä, aika perkeleen lupaavia molemmat.

Ja se, että minä heitän jonkun ketjuarvuuttelun Jatkoaikaan ei varmaan tarkoita sitä etteikö joku siinä mainituista pelaajista voisi liikkua. Sinulla vaan nyt on taas tarve kasvattaa sitä virtuaalista sukuelintä ja päteä tästä(kin) asiasta.

Lisäksi siellä on varastossa Islandersilla aika lupaavia puolustajia joita ei ketjusommitelmissa mainittu.
 

Ralph

Jäsen
Ja se, että minä heitän jonkun ketjuarvuuttelun Jatkoaikaan ei varmaan tarkoita sitä etteikö joku siinä mainituista pelaajista voisi liikkua. Sinulla vaan nyt on taas tarve kasvattaa sitä virtuaalista sukuelintä ja päteä tästä(kin) asiasta.
Heh. Ei tarvitse hermostua, jos minua kiinnostaa millaisella kaupalla ajattelit Duchenen siirtää Islandersiin. Mutta selvisi nyt, vaihdossa Sorokiniin siis.
 
Juu haussa voi olla vaikka ja mitä, mutta Duchenen vaihtoarvo on tällä hetkellä aika pieni oletettuun tasoon nähden. Tästä syystä jos COL nyt oikeasti alkaisi harkita sitä rebuildia, voisi tuokin vaatimus hieman muuttua.

Jos Duchenen vaihtoarvo on oikeasti pieni, niin eihän Coloradon kannata edes harkita hänen kauppaamistaan. Parempi vain odotella sen vaihtoarvon kasvua ja siinä sivussa hiljalleen muokata joukkuetta vaihtaen niitä paremman treidiarvon omaavia kavereita pois ja käynnistää jonkinlaista rebuildia siinä sitten.

Ei Sakic voita mitään siinä jos vaihtaa Duchenen johonkin keskitason prospectiin ja pariin keskitason varausvuoroon.
 

Ralph

Jäsen
Ei Sakic voita mitään siinä jos vaihtaa Duchenen johonkin keskitason prospectiin ja pariin keskitason varausvuoroon.
Näin juuri, varsinkin kun Duchenea ei ole mitään syytä kaupata. Tai siis ainoa syy on hankkia kunnon puolustaja. Duchenesta ei tule vielä ensi kesänäkään UFA, joten ei ole kiire ja en yllättyisi, vaikka jatkaisi Avalanchessa vielä kesän 2019 jälkeenkin. Pelaaja ei ole pyytänyt treidiä tai muuta vastaavaa ongelmaa ei ole, kunhan pakkia ovat vailla ja Duchene on sellainen pelaaja, jonka kauppaamalla pakin voisi saadakin.

Duchenea ei kaupata varausvuoroihin ja prospecteihin Avalanchen saadessa parempia palasia tulevaisuuteen. Duchene kaupataan, jos kaupalla vahvistetaan nykyistä joukkuetta. Duchene täytti alkuvuodesta 26 vuotta, joten edelleen nuoresta pelaajasta puhutaan. Ensi kaudelle kun Zadorov tekee läpimurron ja UFA-markkinoilta onnistuvat haalimaan vaikkapa Alznerin, niin yhtäkkiä Duchenen kauppaamiselle ei ole enää mitään syytä.
 

Louis

Jäsen
Näin juuri, varsinkin kun Duchenea ei ole mitään syytä kaupata. Tai siis ainoa syy on hankkia kunnon puolustaja. Duchenesta ei tule vielä ensi kesänäkään UFA, joten ei ole kiire ja en yllättyisi, vaikka jatkaisi Avalanchessa vielä kesän 2019 jälkeenkin. Pelaaja ei ole pyytänyt treidiä tai muuta vastaavaa ongelmaa ei ole, kunhan pakkia ovat vailla ja Duchene on sellainen pelaaja, jonka kauppaamalla pakin voisi saadakin.

Duchenea ei kaupata varausvuoroihin ja prospecteihin Avalanchen saadessa parempia palasia tulevaisuuteen. Duchene kaupataan, jos kaupalla vahvistetaan nykyistä joukkuetta. Duchene täytti alkuvuodesta 26 vuotta, joten edelleen nuoresta pelaajasta puhutaan. Ensi kaudelle kun Zadorov tekee läpimurron ja UFA-markkinoilta onnistuvat haalimaan vaikkapa Alznerin, niin yhtäkkiä Duchenen kauppaamiselle ei ole enää mitään syytä.

Niin, mitä nyt Duchene ei halua enää koskaan pelata Coloradossa ja miehen agentti oli raivostunut Sakicin hylättyä Islandersin tarjouksen: Adrian Dater Twitterissä: "Report: Avs turned down Hamonic, 1st from Islanders for Duchene. Duchene agent ticked https://t.co/yibj4EvFgb"
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Niin, mitä nyt Duchene ei halua enää koskaan pelata Coloradossa ja miehen agentti oli raivostunut Sakicin hylättyä Islandersin tarjouksen: Adrian Dater Twitterissä: "Report: Avs turned down Hamonic, 1st from Islanders for Duchene. Duchene agent ticked https://t.co/yibj4EvFgb"

Niin, mitä nyt Dater perui puheensa eilen. Hamonic + 1st tarjousta ei paljoa ole Sakicin pöydällä näkynyt, eikä liiemmin kiukkuisesta agentistakaan ole havaintoja ollut. Mistä muuten luit, että Duchene ei enää koskaan halua pelata Coloradossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös