Free Agent ”Frenzy” – kesä 2017

  • 126 316
  • 415

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt kun laajenusdrafti ja tavalinen drafti on takana niin seuraava kiinostuksen kohde taitaa olla vapaiden agenttien kohtalo. Joten avataanpa nyt ketju tällekin aiheelle ja toi "Frenzy" on tosiaan tänä vuonna lainausmerkeissä kun kovin tyhjiltä näyttää tulevat UFA-markkinat laatupelaajien osalta. Voi olla TSN:än sedillä aika tuskaa tehdä lähetystä 1.7. kun markkinat aukeavat.

Vapaat UFA:t löytyvät esim. täältä Capfriendlystä.

Kuumimmat nimet:
Kevin Shattenkirk 28 v D
Alexander Radulov 30 v RW
Ilja Kovaltšuk 34 v LW
Karl Alzner 28 v D
Martin Hanzal 30 v C

Ikämiehet (eli väh 35v):
Patrick Sharp LW
Radim Vrbata RW
Patrick Marleau LW
Joe Thornton C
Jaromir Jagr RW
Justin Williams RW
Mike Fisher C
Brian Gionta RW
Matt Cullen C
Chris Kunitz LW
Shane Doan RW
Jarome Iginla (RW)
Dominic Moore C
Andrei Markov D
Mark Streit D
Ron Hainsey D
Ryan Miller G

Hyökkääjiä:
Nick Bonino C
Sam Gagner C
Thomas Vanek LW
Kris Versteeg LW
Derek Ryan C
Pierre-Alexandre Parenteau RW
Brian Boyle C
Daniel Winnik C
Drew Stafford W

Pakkeja:
Dmitry Kulikov
Trevor Daley
Dennis Wideman
Matt Hunwick
Dan Girardi
Michael Stone
Cody Franson
Brendan Smith
Zbynek Michalek
Michael Del Zotto
Kyle Quincey
Jakub Kindl
Roman Polak
Nikita Nesterov

Veskoja:
Jonathan Bernier
Steve Mason
Ondrej Pavelec
Brian Elliott
Chad Johnson
Anders Nilsson
Mike Condon
Keith Kinkaid
Curtis McElhinney

Suomalaiset:
Lauri Korpikoski
Jyrki Jokipakka
-------------
Oskar Osala
Harri Säteri

Laitoin suomipoika-listaan Osalan ja Säterin joiden paluusta NHL:lään oli kevään MM-kisojen aikana huhuja. Varmaan tohon listiin tulee vielä Teemu Pulkkinen, mutta toivotaan että sais Vegasissa sopparin.

Varmasti tosta mun listasta unohtu joku, mutta omasta mielestä aika poikkeuksellisen nihkeä on tarjonta. Pari oikeasti hyvää pelaajaa sopivassa iässä ja sitten ikä- taikka täytemiehiä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tampalla tulee jatkosopimusten jälkeen olemaan aika muikeasti tilaa capissa, eli jotain 10 miljoonaa. Tuolla saisi lyhyillä soppareilla hommattua esim. Sharpin, Williamsin tai vaikka Boninon. Toiveissa olisi yksi kova vahvistus vapailta ja treidin kautta sitten puolustajaa.

Veikkaan, että Bonino tulee saamaan aika kovia tarjouksia ja varmaan joku näistä peruspuolustajista tulee saamaan Russelin jalanjäljissä jonkun todella kovan sopparin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nahsvillehan varmaan koittaa löytää Nealin paikkaajan myös UFA-markkinoilta, kun ainakin itsestä on vaikea hahmottaa että miten ne sais Matt Duchene Coloradsto ilman että menettäisivät jotain tärkeää. Jos meneinä vuonna Poile sai houkutella pelaajia Nashvilleen niin nyt on varmasti helpompaa ja pelaajilla eri ääni kellossa. Siellä on contender joukkue, hyvät fanit, mukava ilmasto ja kaupunki jossa on pöhinää. Uskon että Nashville on nyt NHL:ässä kuuminta hottia ja pelaajille se ykköskohde minne mennä.

UFA-markkinoiden paras laituri eli Alexander Radulov on tietenkin tuttu mies Poilelle, mutta ehkä juuri siksi ei sinne päädy. Ilja Kovaltšuk on melkeen sitten se seuraavaksi paras vaihtoehto. Devilshän omistaa Kovaltšukin oikeudet ja vois kuvitella että Devilsin GM Shero treidaa mielummin Kovaltšukin oikeudet toisessa konfrensissa olevaan Nashvilleen (jossa oli ennen apu-gm Poilen alaisuudessa) kuin paikallisvastustaja Rangersiin jonne tota Kovaltšukkia on huhuiltu. Jos Kovaltšuk ihan oikeasti haluaa voittaa kannun niin ei kovin montaa Nashvillea parempaa paikkaa ole. Tampassa on noi venäläiset pelaajat viihtyneet aika hyvin, joten voihan sekin olla yksi vaihtoehdoista.

Tosta Hamonic treidstä tuli vähän sellainen fiilis että nyt tehtiin pikkasen tilaa Islandersin palkkakatton, joten mielenkiintosta nähdä mihin sitä käytetään.
 

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
UFA laitureita kun kattoo niin eiköhän Raduloville koita palkkapäivä. Ellei sitten ota alennusta päästäkseen aivan kärkijengeihin.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jevgeni Dadonovin voi varmaan lisätä listaan, menneellä kaudella 66 pistettä SKA:ssa runkosarjassa ja playoffeissa 18 otteluun tehot 9+10. Jossain vaiheessa kaveria on huhuiltu Vegasiin, mutta ei ilmeisesti ole sinne menossa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jossain vaiheessa kaveria on huhuiltu Vegasiin, mutta ei ilmeisesti ole sinne menossa.

Alunperin oli Vegas heitetty kohteeksi, mutta tämän jälkeen tuli suora twiitti, että joku itäisen konferenssin joukkue on Dadonovin saamassa. Tiedä sitten vaikuttiko Gusevin oikeuksien hankinta millään muotoa tuohon.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Dadonovista saa parhaan irti, kun sentterinä on tuttu mies. Suhtaudun skeptisesti Dadonoviin, koska ei mielestäni ole todellakaan se osa tuota vanhaa (with Panarin) ja uudempaa (with Gusev) superketjua Pietarissa, joka kantaa peliä eteenpäin. Jos karkeasti muotoilee, niin kakkosketjun laiturista tipahtaa kolmosketjun laitahyökkääjäksi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nahsvillehan varmaan koittaa löytää Nealin paikkaajan myös UFA-markkinoilta, kun ainakin itsestä on vaikea hahmottaa että miten ne sais Matt Duchene Coloradsto ilman että menettäisivät jotain tärkeää.

Koko draftiviikonlopunhan ajan insiderit tiesivät kertoa että Colorado haluaisi Duchenesta puolustajan (Ekholm? Ellis?) ja tänään oli vissiin Poile lopulta todennut että puolustuksen top4:ää ei hajoteta edes Duchenesta. Joten jos Duchene treidataan, niin suuntana ei taida olla Nashville.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vaaralliset frenzyt tulossa. GM:illä paljon cappitilaa ja aikas kuraa tarjolla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Vaaralliset frenzyt tulossa. GM:illä paljon cappitilaa ja aikas kuraa tarjolla.

Juuri näin. SIellä on nyt nickboninoilla ja vastaavilla palkkapäivä tulossa.

Kyllä nimenomaan haiskahtaa siltä, että edes ensi kesänä liian moni nyt kovilla ampuva GM ei ole kovin tyytyväinen. Puhumattakaan pidemmällä tähtäimellä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaaralliset frenzyt tulossa. GM:illä paljon cappitilaa ja aikas kuraa tarjolla.
Juuri näin. SIellä on nyt nickboninoilla ja vastaavilla palkkapäivä tulossa.
Kun nyt ei vaan sattuis mitään.

Floridasta puuttuu neljä (4) top9 laituria tällä hetkellä. Cap-tilaa on vaikka kuinka paljon. Tallon lupasi olla agressiivinen. --> Eväät on olemassa jollekin Bolland -tason katastrofille. Toivottavasti ei sentään...
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Floridasta puuttuu neljä (4) top9 laituria tällä hetkellä. Cap-tilaa on vaikka kuinka paljon. Tallon lupasi olla agressiivinen. --> Eväät on olemassa jollekin Bolland -tason katastrofille.
Toi Jevgeni Dadonovhan on entinen Phanteri joten ehkä se kaipaa takaisin Floridan lämpöön? Muutenkin noi venäläiset tuppaa menemään kielitaitonsa takia jengeihin jossa on maanmiehiä ja Panthersissa ois muutama juttukaverei. Sitten vielä samaan koneseen Kovaltsuk ja Radulov ja Jagrille jatko niin siinä on ne puutuvat 4 laituria. Eiköhän sillä olla jo sitten kivasti palkkakatossa.

Tosin Jagr on kai aika kova uhkapeluri joten ehkä hän ei pysty vastustamaan mahdollisuutta pelata Vegasissa myös jääkiekkoa. Mutta mielenkiintosta nähdä mikä tulee olemaan Vegasin imu UFA-markkinoilla. Onhan sitä vitsailtu että sinne haluaa jokainen uhkapeli-, seksi-, huume- taikka bailuaddikti pelamaan. Ja aivan varmasti McPhee koittaa vältellä noita pelaajia joilla noita ongelmia on.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Kovalchuk voi palata Jerseyhiin sopimuksen mukaan tai kaikkien omistajien siunauksella johonkin muuhun seuraan. Molemmat erittäin epävarmoja vaihtoehtoja. Tilanne muuttuu, kun Kova täyttää 35-vuotta ja NJ-kiinnitys päättyy kesällä 2018.
Ja on siinä sekin vaihtoehto, että tekee diilin nimellisesti Devilsiin, joka treidaa sinne jengiin minne kovy haluaa. Vaatii toki sen, että joku jengi pääsee sekä kovyn että Devilsin kanssa sopimukseen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toi Jevgeni Dadonovhan on entinen Phanteri joten ehkä se kaipaa takaisin Floridan lämpöön? Muutenkin noi venäläiset tuppaa menemään kielitaitonsa takia jengeihin jossa on maanmiehiä ja Panthersissa ois muutama juttukaverei. Sitten vielä samaan koneseen Kovaltsuk ja Radulov ja Jagrille jatko niin siinä on ne puutuvat 4 laituria. Eiköhän sillä olla jo sitten kivasti palkkakatossa.
Dadonov Panthersiin lienee aidosti vaihtoehto. Hfboardsilla oli tuollaista huhua jossain vaiheessa laajennusdraftin keskusteluiden ohessa. Tuon huhun heittänyt käyttäjä Batting1k (twitterissä Cats On The Prowl) on Panthers-huhujen osalta ollut luotettava insider, mutta kun tuo ei tuntunut olevan ihan varma omasta huhustaan, niin paha sanoa olisiko Panthers se itäisen koferenssin joukkue, johon Dadonov matkalla oli ainakin jossain vaiheessa. Siitä kuitenkin olen varma, että Dadonov ei päädy Floridaan muiden venäläisten houkuttelemana. Eihän tuolla ole viime kesäisen Kulikov-treidin jälkeen yhtään venäläistä joukkueessa. Toki Sashasta saa juttukaverin. Pelillisesti Florida tuskin olisi Dadonoville huonoin vaihtoehto. Siellä olisi mahdollista ottaa paikka top6:sta, jolloin vieressä olisi laadukas sentteri Trochekin tai Barkovin muodossa.

Radulovin soppari on yksi kesän mielenkiintoisimpia. Tuon hinta voi osoittautua aika järjettömäksi. Riippuen hinnasta ja sopimuksen kestosta tuo voisi oikeasti olla järkeväkin hankinta. Toisaalta Oshie sai jatkolapun kahdeksaksi (8!) vuodeksi, jotta hinta pysyi suht maltillisena, mikä ei varsinaisesti puolla Raduloville erityisen maltillista sopimusta. Varsinkin, kun FA-markkina on varsin tyhjä...
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eihän tuolla ole viime kesäisen Kulikov-treidin jälkeen yhtään venäläistä joukkueessa.
Eiks ne just hommanut ton Maxim Mamin ja onhan siellä myös toinen kahden passin mies Denis Malgin. Mutta voihan se olla että Tallon just koittaa houkutella sekä Dadonovia ja Radulovia sillä että kertoo tovereille että koittaa houkutella molempia seuraan ja venäjän kielen taitosten määrä joukkueessa kasvaa. Tosin Radulovhan puhuu hyvää englantia joten hän varmasti pärjää ihan omillaan missä jengissä vaan.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiks ne just hommanut ton Maxim Mamin ja onhan siellä myös toinen kahden passin mies Denis Malgin. Mutta voihan se olla että Tallon just koittaa houkutella sekä Dadonovia ja Radulovia sillä että kertoo tovereille että koittaa houkutella molempia seuraan ja venäjän kielen taitosten määrä joukkueessa kasvaa. Tosin Radulovhan puhuu hyvää englantia joten hän varmasti pärjää ihan omillaan missä jengissä vaan.
Totta. Maminin sopimuksen unohdin kokonaan, vaikka tuo lienee lähellä NHL-paikkaa jo ensi kaudeksi. Malgin taas tulee miellettyä niin vahvasti sveitsiläiseksi, että tuppaa tuo kaksoiskansalaisuus unohtumaan.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Islanders ainakin tulee olemaan aktiivinen. Jäivät niukasti ulos pudotuspeleistä viime kaudella ja pitäisi päästä sisään jos haluavat pitää Tavaresin. Ainut jatkosopimuksen tarvitseva pelaaja on de Haan, hankkivat jo Eberlen, dumppasivat Grabovskin ja capissa vajaa 9,5 miljoonaa tilaa. Do the math.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Islanders ainakin tulee olemaan aktiivinen. Jäivät niukasti ulos pudotuspeleistä viime kaudella ja pitäisi päästä sisään jos haluavat pitää Tavaresin. Ainut jatkosopimuksen tarvitseva pelaaja on de Haan, hankkivat jo Eberlen, dumppasivat Grabovskin ja capissa vajaa 9,5 miljoonaa tilaa. Do the math.

Islandersiin mahtuisi yksi iso sopimus, koska de Haan vie tilaa. Lisäksi puolustus on muutenkin kapea, joten sinne tulee varmaan joku 1-2 millin mies.
 
Islandersiin mahtuisi yksi iso sopimus, koska de Haan vie tilaa. Lisäksi puolustus on muutenkin kapea, joten sinne tulee varmaan joku 1-2 millin mies.

Juuri tuosta puolustuksen kapeudesta johtuen mietinkin, että miksi Hamonic piti treidata pois. Lisäksi kun siellä on ilmiselvästi tavoitteena vahvistaa joukkuetta nyt, jotta pystytään näyttämään kapteenille jatkosopimuksen toivossa, että ollaan tosissaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Louis

Jäsen
Kun nyt ei vaan sattuis mitään.

Floridasta puuttuu neljä (4) top9 laituria tällä hetkellä. Cap-tilaa on vaikka kuinka paljon. Tallon lupasi olla agressiivinen. --> Eväät on olemassa jollekin Bolland -tason katastrofille. Toivottavasti ei sentään...

Samaa mieltä. Pahoin pelkään että kun Tallon on mukana huutokaupassa jonkun toisen seuran kanssa niin hänellä ei ole mitään ylärajaa palkan ja vuosien kanssa ja lyö jollekkin tusinajyrälle taas tajunnanräjäyttävän sopimuksen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Juuri tuosta puolustuksen kapeudesta johtuen mietinkin, että miksi Hamonic piti treidata pois. Lisäksi kun siellä on ilmiselvästi tavoitteena vahvistaa joukkuetta nyt, jotta pystytään näyttämään kapteenille jatkosopimuksen toivossa, että ollaan tosissaan.

Kenties Snow on kotikonnuille paluusta haaveilevan Shattenkirkin perässä, vaikka 7x6M -tyylinen sopimus olisi massiivinen riski tulevaisuutta ajatellen. Olkoonkin, että se avaisi Cup-ikkunan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Juuri tuosta puolustuksen kapeudesta johtuen mietinkin, että miksi Hamonic piti treidata pois. Lisäksi kun siellä on ilmiselvästi tavoitteena vahvistaa joukkuetta nyt, jotta pystytään näyttämään kapteenille jatkosopimuksen toivossa, että ollaan tosissaan.

Siis puolustuksessa on omasta mielestä edelleen hyvinkin tunkua ja kilpailua pelipaikoista.

Leddy - Boychuk
De Haan - Hickey
Seidenberg - Pulock
Mayfield - Pelech

Kun ketään noista ei voi laittaa ilman waivereitä alas niin ennemmin haastetta tuohon liittyy kuin kapeutta.

Itse kaipailisin Tavaresille sitä toista hyvää laituria ennemmin kuin pakistoon lisukkeita.
 

passenger

Jäsen
Kenties Snow on kotikonnuille paluusta haaveilevan Shattenkirkin perässä, vaikka 7x6M -tyylinen sopimus olisi massiivinen riski tulevaisuutta ajatellen. Olkoonkin, että se avaisi Cup-ikkunan.

Snow on antanut melko vahvasti ymmärtää, että Ryan Pulock tulee olemaan se "kevinshattenkirk" Islandersissa ja vahvistusta haetaan hyökkäykseen. Lisäksi Pelech ja Mayfield pystyvät pelaamaan 6/7 pakin roolissa vallan mainiosti. Duchesnen perässä Snow on todella tiukasti, mutta toistaiseksi kauppaa ei ole saatu aikaiseksi.

Edit. myöhässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös