Espoo Unitedin tulevaisuuden näkymät

  • 396 434
  • 1 496

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Harmi ettei isommat katsojamäärät/lipputulot Kiekko-Espoo tai Blues-nimellä kelvannut.

Miten muuten mahtaa olla? Onko ne Espoon Blues ja Kiekko-Espoo nimet vieläki siellä konkurssipesässä? Meinaa nyt kun Salonoja on tämän United viritelmänsä kehitellyt ja sillä tavalla viestinyt, ettei aio ottaa vanhoja nimiä käyttöön, niin olisikohan oikeudet noihin vanhoihin nimiin saatavissa miten halvalla sieltä pesästä? Meinaa eikös heidän tavoitteensa ole kuitenkin saada kaikki mahdollinen kaupaksi, tarvittaessa niin halvalla, kuin kukaan suostuu vain tarjoamaan?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miten muuten mahtaa olla? Onko ne Espoon Blues ja Kiekko-Espoo nimet vieläki siellä konkurssipesässä?

Eikös Blues Juniors ostanut Bluesin? Kiekko-Espoo ei tietääkseni ole koskaan ollutkaan Jääkiekko Espoo Oy:n omaisuutta eikä siten voi olla konkurssipesässäkään. Mutta on kait käytössä jollakin junnuorganisaatiolla sekin jos en väärin muista?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eikös Blues Juniors ostanut Bluesin? Kiekko-Espoo ei tietääkseni ole koskaan ollutkaan Jääkiekko Espoo Oy:n omaisuutta eikä siten voi olla konkurssipesässäkään. Mutta on kait käytössä jollakin junnuorganisaatiolla sekin jos en väärin muista?

Käsittääkseni BJR omistaa tosissaan Bluesin immateriaalioikeudet, kun joutui ne ostamaan konkurssipesältä. En usko, että ne olisi Unitedille siirtynyt, kun BJR niitä kuitenkin tarvitsee itse.

Kiekko-Espoo taasen oli aiemmin naisten joukkuetta pyörittäneellä ry:llla. Naisten joukkue on käsittääkseni siirtynyt oikeastikin Unitedille, Kiekko-Espoon nimen oikeuksista tai omistajuuksista en tällä hetkellä tiedä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Loppuviestisi kertoo, ettet ole Espoossa ihan hirveästi toiminut, jos meinaat tuon paletin pyörittämisen vapaaehtoisvoimin olevan mahdollista. N. 60-100 vapaaehtoista joka tapahtumaan kauden aikana, jepjep.

Itse asiassa olen hyvinkin paljon ollut talkootoiminnassa mukana sekä osallistujana että järjestävänä tahona. Suoranaisesti urheilujoukkueen edustustoiminnan osalta kokemusta ei ole viime vuosikymmeneltä, mutta aina kaikessa muussa talkootoiminnassa on porukkaa riittänyt. Se, että Jussi ei saa talkoolaisia, se on ihan eri asia kuin se, että saako talkoolaisia riittävästi. 100% vapaaehtoisvoimin hommaa ei ole mitään järkeä pyörittää, mutta ei siinäkään ole järkeä, että jokainen hallilla oleva pitää olla vuokrattu tuntipalkallinen työntekijä.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Osaa( suurta) ei saa edes rahaporkkanalla osallistumaan näihin, saati sitten pelkän yhteisöllisyyden varjolla. Varsinkaan kun tuo on jatkuvaa toimintaa, eikä yksittäisiä tempauksia.
Tuskinpa tosiaankaan yhteisöllisyyden nimissä kovinkaan moni olisi valmis talkoilemaan kotimatseissa viikoittain. EU:n kohdalla juniorijoukkueita on kuitenkin niin monia, että 10-15 vanhemman ryhmä per joukkue korkeintaan pari kertaa kauden aikana olisi ehkäpä se realistisempi skenaario. Ja jos tehtävät liittyisivät järjestyksenvalvontaan, seuralle ei pitäisi olla ylivoimaista järjestää esimerkiksi järjestyksenvalvojakurssia junnujoukkueiden talkoilijoille (ja mikä ettei muillekin vapaaehtoispohjalta toimiville) - näinhän sitä muuallakin Suomessa toimitaan.

En nyt tarkoita, että tämä olisi mikään avain onneen, mutta varmasti tervetullut lisä monen junnujoukkueen varainhankintaan, joka samalla yhteisöllistäisi perheitä EU:n taakse. Tokihan Espoossa on vanhempia, joille on kokolailla yhdentekevää, maksaako juniorin kausi tonnin, kaksi vai kolme, mutta rohkenenpa ns. "sisäpuolisena" väittää, että suurimmalle osalle perheistä tällä on väliä. Ja itse asiassa aika paljonkin! Näin ollen tarjontaa varmasti tulisi, jos EU tähän loisi mahdollisuuden.

Nyt useammastakin lähteestä asioista lukeneena ja kuulleena alkaa kuitenkin valitettavasti haiskahtaa siltä, että EU:n ongelmat on aika monta kokoluokkaa vakavampia. Niin kovasti kuin haluaisinkin nähdä uuden uljaan ja yhtenäisen espoolaisen kiekkoyhteisön synnyn ja nousun, alkaa usko loppua tulevaan jo ennen kuin se ehti kunnolla noustakaan. Tästä johtuen puheet yhteisöllistämisestä osallistamalla menevät itselläni enemmän kategoriaan "näin olisi toimittu jos asiat olisi haluttu tehdä fiksusti".
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niin, mun esimerkki oli juurikin alueen urheilujoukkueista. Osaa( suurta) ei saa edes rahaporkkanalla osallistumaan näihin, saati sitten pelkän yhteisöllisyyden varjolla. Varsinkaan kun tuo on jatkuvaa toimintaa, eikä yksittäisiä tempauksia.
Mun esimerkeillä ei ole mitään tekemistä Jussin joukkueiden kanssa.

Tuo @Piiskuri viesti tuossa alla kuvaa hyvin myös omia ajatuksia. Sen verran kuitenkin haluaisin siihen lisätä, että talkoisiin osallistumisen motiivina on erittäin harvoin suoraan se porkkana, jonka siitä saa - talkoisiin osallistutaan, koska halutaan olla tekemässä jotain josta on hyötyä jollekin yleisesti tärkeälle asialle ja jonka läheiseen viiteryhmään haluaa kuulua. Jos talkoita myydään vain se osallistujien saama "porkkana" edellä, talkoot ei vedä väkeä.

Ja olenhan itsekin tehnyt jopa Jussin Bluesille aikanaan talkootöitä. Silloin tehtävä oli oikeasti erittäin mielenkiintoinen ja sen toteuttaminen mahdollisimman hyvin hyödytti Bluesin Liigajoukkueen toimintaa ihan ilman välillisiä vaikutuksia - en olisi välttämättä mitään porkkanaa siitä edes kaivannut.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Salonoja ja Ainetdin kilpasilla Tapiolan jalkapallostadionkisassa | Länsiväylä

Länsiväylässä oli vähän väliaikatietoja tästä stadionhakkeesta. Tämä TUP:n stadionhanke kuuluu mielestäni aika suoraan myös Unitedin tulevaisuuden suunnitelmiin. Tässä on pelissä Unitedinkin tulevaisuudesta oikeasti paljon enemmän kuin ihmiset välttämättä ymmärtää.

Jos Jussi ei saa stadionia itselleen, lopahtaako kiinnostus jalkapallojoukkueeseen kokonaan? Vaikea uskoa, että joukkue itsessään kannattelisi taloutta - omavaraisuuteen pääsemisessä se stadionin hallinnointi on oikeasti iso osa kokonaisuutta (minkä näkee suoraan esim HJK:n ja HIFK:n futiksien taloudesta). Voisiko Unitedin jalkapallo operoida muualla kuin TUP:ssa?

Ja olennaisinta lienee se, että jos Jussi ei saa stadionia ja sitä kautta pääse hallinnoimaan jalkapalloa, miten monilajiseuran käy? Jalkapallosta on puhuttu niin paljon julkisuuteenkin tärkeänä osana kokonaisuutta - näivettäisikö se Jussin kiinnostusta koko Unitediin?

Jos taas Jussi saa stadionhankkeen toteutettavakseen, miten käy Hongalle?

Tässä on oikeasti paljon kysymyksiä ja paljon mahdollisia skenaarioita siitä, mitä tulee tapahtumaan. Ja tuo jalkapallostadion on kyllä oikeasti erittäin keskeisessä osassa kokonaisuutta Unitedin tulevaisuutta pohdittaessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos tätä ei ole hoidettu kauden alkuun mennessä niin sitten ei varmaan munkaan tarvitse maksaa matseissa käynneistä. Kaikki on joustavaa ja millään sovitulla ei ole väliä, vai.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ja ilmeisesti Mestikseen saa lisenssin vaikka olisi verovelkaa
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Otsikkoon liittyen, niitä ei ole. Ja jos homma jatkuu samanlaisena niin ei pidä ollakkaan. Nykymuotoisena.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Julkisuuteen tulleiden tietojen nojalla tällä seuralla ei pitäisi olla Mestikseen lisenssiä kaudelle 2017-2018. Onneksi tämä tulee kuitenkin vaikuttamaan Espoon haaveiluihin liigapaikasta kabinettien kautta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei vittu mitä kuraa! Se siitä mahdollisesta espoolaisesta Liigaseurasta. Ei tuu vissiin tapahtumaan ihan sillä tavalla, miten Jussi huutelee sieltä takarivistä, eikä todellakaan ihan hetkeen.

Junnujen kannalta todella paska tilanne.

Nyt ei enää meinaa millään riittää ymmärrystä Jussin puuhasteluille ja puheille. Jonkunlainen näytelmä tai reality saippuaooppera tästäkin kai saadaan, mutta voittajia tällä perseilyllä ei tunnu olevan. Jussi vois perustaa jengin KHL:ään, kun ei kotimaan touhut oikein lykästä.

Sen laajan junnupohjan ja -kapasiteetin takia soisi parempaa, mutta ei toi homma Jussilla(kaan) näytä lähtevän kulkemaan. Tuntuu Jussilla olevan sinällään hyviä visioita, mutta ei toi homma kiekon osalta näytä toimivan. Tuntuu Jussi olevan vaan este halleineen päivineen.

Itsehillintää ja hyvät Jussit kaikille?!?!???
 
Kuten aiemminkin pohdittiin niin: Millähän logiikalla United sai edes Mestislisenssin tälle kaudelle, kun lisenssin velvoittaman junioriyhteistyösopimuksen maksuja ei ole maksettu? Luulisi, että Bluesin liiganäytöistä olisi opittu jotain, eikä niitä lisenssejä aivan kaikille jaeltaisi.

Lisenssi pois ja Salonoja voi sitten miettiä, että miksi ei pelatakaan Liigassa, vaikka on siitä ansainnasta tasaisin väliajoin suosikkitoimittajalleen puhunut.
 

Lätkä

Jäsen
Millähän logiikalla United sai edes Mestislisenssin tälle kaudelle,

Ei säännöt koskea kaikkia...

Kummolan seniili on todennut, että Espoon kuuluu pelata liigaa ja se pitää toteuttaa mahdollisimman nopeasti! Siis näin huru-ukko totesi eräässä haastattelussa. Silloin se asia menee vaan näin ja säännöillä ei ole paljon väliä.

Kyllä olen onnellinen, kun jonain päivänä eräs diktaattori siirtyy ajasta iäisyyteen. On meinaan saanut itsevaltaisella toiminnallaan niin paljon pahaa aikaiseksi. Sama koskee sitä, että pitkän ajan saatossa miehittänyt päätöksiä tekevät paikat jeesjees-miehillä, jotka myötäilevät kyseisen ukon idioottiehdotuksi/-päätöksiä!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Huvittavaahan tässä on se, että tuo 100 000 ei tuntuisi Jussilla yhtään missään. Kyse on vain ja ainoastaan ylimielisyydestä ja "mun ei tarvii jos ei nappaa"-asenteesta.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Itse asiassa talousongelma taitaa olla monisyisempi. On varmasti ihan totta, että Salonoja niin halutessaan voisi kuitata laskun sen kummempia miettimättä. Tosiasia vaan on se, että se paikka Liigasta nyt vaan on saatava ja joka paikassa on korostettu, että erityisesti Espoon tapauksessa joukkueen täytyy olla taloudellisesti omavarainen. Näin ollen ulkopuolelta tuleva 'cash injection' tuhoaa joksikin aikaa Liigahaaveet.

Nyt toki kävi niin, että näiden uutisten jälkeen nousuhaaveet saataneen haudata pariksi vuodeksi. Nähtäväksi jää, kuinka moni pelaaja jatkaa matkaansa muualle, kun yksi rekrytointivaltti EU:lla lienee ollut se, että joukkueen mukana pelaajallakin on hyvät mahdolisuudet Liiga-nousuun.

Toisaalta tämä tilanne antaa omaa valoansa tapaukseen Miettinen.

Mistä tämä 100.000 € velka muuten on muodostunut? Kasvattajaseurakorvauksia?
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse asiassa talousongelma taitaa olla monisyisempi. On varmasti ihan totta, että Salonoja niin halutessaan voisi kuitata laskun sen kummempia miettimättä. Tosiasia vaan on se, että se paikka Liigasta nyt vaan on saatava ja joka paikassa on korostettu, että erityisesti Espoon tapauksessa joukkueen täytyy olla taloudellisesti omavarainen. Näin ollen ulkopuolelta tuleva 'cash injection' tuhoaa joksikin aikaa Liigahaaveet.

Nyt toki kävi niin, että näiden uutisten jälkeen nousuhaaveet saataneen haudata pariksi vuodeksi. Nähtäväksi jää, kuinka moni pelaaja jatkaa matkaansa muualle, kun yksi rekrytointivaltti EU:lla lienee ollut se, että joukkueen mukana pelaajallakin on hyvät mahdolisuudet Liiga-nousuun.

Toisaalta tämä tilanne antaa omaa valoansa tapaukseen Miettinen.

Mistä tämä 100.000 € velka muuten on muodostunut? Kasvattajaseurakorvauksia?

Jep. Tämä on kyllä hyvin erikoinen tilanne. Olisi kiva tietää kaikki yksityiskohdat ennen kun antaa oman tuomion tilanteelle. Mitkä on syyt ja perusteet EUlla, Jussilla ja BJRllä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kyllähän tuo oikeusjuttu on EU:lle lopun alkua. Heikot välit junioriorganisaatioon ja siihen päälle satku velkaa. Samalla toimitusjohtaja Aro pysyy hiljaa. Itselleni EU on osa kotikaupungin edustusurheilua ja juniorityötä. Se siteeni tuohon seuraan. Tai siis ilmeisesti oli.

Jussi Salonoja, olet näemmä yhtä tyhmä kuin rikas. Usein sinua sanotaan vitun rikkaaksi. Lisäksi olet selvästi valmis tekemään työtä menestyksen eteen yhtä paljon, kuin olet nykyisen omaisuutesi eteen tehnyt, eli et yhtään. Mene pois, painu vittuun, syö paskaa ja muuta Vantaalle.
 
Miksi Vantaata pitäisi tuolla tavalla rankaista? EU olisi pitänyt antaa paikka suomisarjasta, jos sieltäkään. Tässä taas paljastuu kabinettipelleilyn tyhmyys. Jos Bluesin tarina olisi päättynyt pääsarjatasolla eikä tätä EU:ta olisi kabinettipäätöksellä laskettu Mestikseen, olisi Espoosta varmaan noussut vahvan juniorityön takia nopeasti joku joukkue terveeltä pohjalta Mestikseen kolkuttelemaan liigan saunakabinetin ovia. Sääliksi käy pelaajat, jotka ovat tehneet sopimuksensa hyvässä uskossa tulevalle kaudelle.
Lasten lorua mukaillen Juhannusta toivotellen: Elä tule paha Jussi, tule hyvä Jussi!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelaajien kannaltahan tällainen turha veivaaminen ja epävarmuus on ihan hanurista, ja ennen kaikkea junnupelaajien kannalta, mutta melkein alan kyllä jo toivomaan että tämä koko paska napsahtaisi näiden kabinettisuhmuroijien näpeille. Se kun yleensä tahtoo vaan olla niin että nopeasti ei saada rakennettua mitään kestävää, ja Espoolaisillekin olisi pitänyt tehdä ihan kuten muillekin ja aloittaa se uusi nousu alempaa ja kestävämmälle pohjalle. Mutta kabinettipelurit halusivat Espoon nopeasti takaisin liigakartalle joten tällaiset ihmeviritelmät hyväksyttiin ja Salonojan sadut järkevämmästä toiminnasta uskottiin, ja tulos taitaa räpsähtää nyt komeasti silmille. Pitäisikö kokeilla seuraavaksi sitä urheilullisempaa tietä? Vai tunteeko nämä kabinettimiehet sellaista?
 

ebsonblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllä on taas aivan turhaa lätinää täällä arvoisat palstaveljet. Fakta on vaan se, että EU pelaa tulevan kauden Mestistä ja seuraavat Liigaa. Näin se vaan menee. Ei tuollaiset kymppi-tai sadat tonnit heilauta EU:ta mihinkään suuntaan. Ehkä nämäkin pikku summat olisi voinut tietenkin hoitaa sovitusti pois, niin oltaisiin vältytty tältä negailulta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä on taas aivan turhaa lätinää täällä arvoisat palstaveljet. Fakta on vaan se, että EU pelaa tulevan kauden Mestistä ja seuraavat Liigaa. Näin se vaan menee. Ei tuollaiset kymppi-tai sadat tonnit heilauta EU:ta mihinkään suuntaan. Ehkä nämäkin pikku summat olisi voinut tietenkin hoitaa sovitusti pois, niin oltaisiin vältytty tältä negailulta.

Kysymys kuuluukin minkä takia näitä pikkusummia ei maksella sovitusti pois? Joko totaalisen idioottimaista tai vaihtoehtoisesti piittaamattoman kusipäistä toimintaa jättää velat maksamatta jos kerran ei mitään taloudellista estettä maksamiselle ole. Tällainen julkisuus muistetaan myös yhteistyöneuvotteluissa kun pohditaan kumppanin luotettavuutta ja julkisuuskuvaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Miksi Vantaata pitäisi tuolla tavalla rankaista?
Rangaistus on molemminpuolinen, mutta vantaalaiset ovat tässä skenaariossa kieltämättä syyttömiä sijaiskärsijöitä.
Kysymys kuuluukin minkä takia näitä pikkusummia ei maksella sovitusti pois? Joko totaalisen idioottimaista tai vaihtoehtoisesti piittaamattoman kusipäistä toimintaa jättää velat maksamatta jos kerran ei mitään taloudellista estettä maksamiselle ole.
Molempiahan tämä varmaan on.
Tällainen julkisuus muistetaan myös yhteistyöneuvotteluissa kun pohditaan kumppanin luotettavuutta ja julkisuuskuvaa.
Toivon Salojalle tästä paljon kuraa liitolta ja liigalta. Täytyy vaan toivoa, että Espoosta löytyisi toinen taho tätä homma pyörittämään. Esport tai kuka tahansa muu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös