FC Barcelona 2016–2017 – yhä menestystä samoilla eväillä?

  • 117 419
  • 677

Dats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Tarjoilipa FC Barcelona toinen toistaan oksettavampia filmejä jälleen molemmissa pilkkuihin johtaneissa tilanteissa. Varsinkin tuo Jordi Alban pelleily menee vuosikymmeniksi youtube-kokoelmiin Busquetsin ja muiden sekaan. Més que un club.

Samaa mieltä. Vietiin oksettavuus jälleen ihan uudelle tasolle. Joukkue joka sen teki, ei toki yllätä. Onneksi mestaruus meni ansaitusti Madridiin.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
myönnettäköön, että oli aika härskejä tällä kertaa :D.


Se oli sellainen kausi, joskin vielä Copan finaalista pitäisi se kauden ainokainen vielä hakea. Kauheasti ei jälkipolville tästä kaudesta jäänyt, kohokohtina tietty yksi kaikkien aikojen comebackeistä PSG:tä vastaan ja Messin viimeisen minuutin maali Realia vastaan. Harmittavasti molemmat oli lopulta merkityksettömiä, kun molemmista skaboista jäi luu käteen.


Sen verran jo katsettani haluasin ensi kauteen ja tulevaan kesään siirtää, että nyt sitten on PAKKO hommata se oikea laitapakki. Sergi Roberto ei lupaavista ensiaskelista huolimatta ollutkaan pysyvä ratkaisu tontille, joka kostautui karusti isoissa peleissä. Toivottavasti ensi kaudella Roberto pelaa pääosin keskikentällä. Vidal taasen pelasi ihan hyvin ennen ikävää loukkaantumista ja toivottavasti ensi kaudella saa ehjän kauden ja oppii paremmin Barcan systeemiin sisään. Silti en jaksa oikein uskoa Vidalista olevan Barcan tasoisen joukkueen ykköslaitapakiksi, hyvä backuppi kyllä. Huhuissa ainakin pyörinyt jo useampana vuonna Hector Bellerin, mutta nyt ainakin fanien päiväunissa myös Semedo ja Pereirakin.

Keskikenttä oli myös todella rikkonainen koko kauden ajan. Sergio Busquets pelasi huonoimman kautensa miesmuistiin ja uusista hankinnoista Denis Suarez ja Andre Gomes saivat kohtuullisesti peliaikaa, ilman suurempia näyttöjä. Gomes jopa todella paljon Ardan jouduttua koirankoppiin. Denisissä näkisin tiettyä Barcamaisuutta, joten toivottavasti ensi kaudella uuden valmentajan opeilla puhkeaisi kukkaan ja ihan tekijämieheksi, kumpaakaan kaveria ei iällä ole pilattu kuitenkaan.

Keskikentälle olisi kuitenkin saatava joku pelinrakentaja Iniestan ikääntyessä, Verrattiahan sinne on haaveiltu, mutta lienee helvetin kallis ja haluttu pelaaja. Isco myös täydellinen hankinta, mutta pelasi niin loistavan loppukauden että ei Real miehestä irti päästä, ei ainakaan Barcelonan suuntaan. Thiagolla myös oli tykkikausi ja tunnetusti Barca-historiaa, mutta tiedäppä näistä, ei taida Bayernkaan olla ihan hevillä Barcelonaan miestä päästämässä. Onko palstalaisilla toiveita keskikentälle?

Valmentajaruletissa espanjalaislehdistön mukaan ollaan päädytty suht odotetusti Athletic Bilbaon Ernesto Valverdiin. Valmentajat ei itselleni niin tuttuja ole, joten en osaa kyllä miehestä juurikaan puhua. Käsittääkseni kuitenkin Bilbaossa jo ihan joukkueen kulttuurillisista syistä kehitti paljon omia kasvatteja avaukseen asti, joten toiveissa olisi La Masian kehityskäyrän jatkuminen ja omien kasvattien nosto jälleen Barcelonan ykkösmiehistöön.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Valmentajaruletissa espanjalaislehdistön mukaan ollaan päädytty suht odotetusti Athletic Bilbaon Ernesto Valverdiin. Valmentajat ei itselleni niin tuttuja ole, joten en osaa kyllä miehestä juurikaan puhua. Käsittääkseni kuitenkin Bilbaossa jo ihan joukkueen kulttuurillisista syistä kehitti paljon omia kasvatteja avaukseen asti, joten toiveissa olisi La Masian kehityskäyrän jatkuminen ja omien kasvattien nosto jälleen Barcelonan ykkösmiehistöön.
Ei kyllä hurraahuutoja Valverden nimitys aiheuttaisi. Barca-taustaa löytyy, mutta ei omaa "Barca-DNA:ta". Valverden Bilbaon pelityyli ei sovi mitenkään Barcelonaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hahaa, yksi kevään parhaista uutisista: Sandro Rosell vaimoineen on pidätetty epäiltynä rahanpesusta, ja onneksi muihin kuin Barcelona-uraan liittyvistä bisneksistään johtuen. Lisää esim. MD:ssä.

Samainen lehti muuten väittää nyt myös tietävänsä, että Valverde on tuleva valmentaja, Sportkin huhuilee samaa. Jaa-a. En voi väittää olevani herran taktiikoiden jne. syvempi asiantuntija - jos palstalta sellaisia löytyy, saa mielellään kirjoitella pohdintoja tänne - mutta listataan tähän nyt vähän historiaa, kun uutinen näyttää pikkuhiljaa varmemmalta: Saavutuksina valmentajauralta kolme Kreikan mestaruutta, Espanyolissa UEFA-cupin finaalipaikka, hyvä nousu Valenciassa kun hänet palkattiin sinne kesken kauden 2012-13. Ihan hyviä sijoituksia myös Bilbaossa, ja copa-finaalipaikka, kakkoseksi toki jäivät meitä vastaan (tosin voittivat sitten supercupin). Nyt päättyneellä kaudellahan Bilbao oli sijalla 7 liigassa, eli ei mikään huippusuoritus muttei floppikaan heiltä. Jäbä pelasi aikanaan meillä 2 kautta loukkaantumisten vuoksi melko rajallisella peliajalla, 1988-1990. Valmentanut ja pelannut myös Espanyolissa, joten kaupunki on ainakin tuttu...

Tavallaan voi ajatella positiiviseksikin asiaksi, ainakin mahdollisuudeksi, että valittiin pitkästä aikaa joku oman sisäpiirin ulkopuolelta (jos ei lasketa Tata Martinon lyhyttä aikaa). Se voi ehkä tuoda jotain pientä uuttaa joukkueen peliin, ja sitä voidaan tarvitakin. Kunhan ei mennä liiaksi sotkemaan seuran pelillistä sielua ja viimeisten vuosikymmenten hienoa historiaa sillä saralla. Edit: tässä jotain pintaraapaisua Valverden valmentajuudesta Skysportsilta, jos joku löytää syvällisempiä analyyseja niin saa jakaa. Ilmeisesti hän on usein kyennyt parantamaan joukkueidensa puolustusvarmuutta ja saamaan käytettävissä olevasta materiaalista ihan hyvää tulosta irti, ja Kreikassa myös hyökkäämään tuloksellisesti siihen sarjaan vahvalla materiaalilla.
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tänään sitten päättyt kausi ihan virallisestikkin. Copan finaalissa yllättäjä Alaves vastassa klo 22.30.

Ei pitäisi olla kova vastus, mutta saapa nähdä, luulisi edes yksi titteli kaudessa kiinnostavan. Poissa ainakin Suarez, Roberto ja Rafinha, mahdollisesti myös topparikolmikko Pique, Masse ja Mathieu. Aleix Vidal sen sijaan on ilmeisesti peliluvan saanut, mutta olisiko sitten jotain jämäminuutteja luvassa varmuuden vuoksi.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Nojoo, tulihan se Copa del Reyn voitto jälleen, nyt jo kolmas putkeen. Ei suurta kiinnostusta herätä itsessä, eikä nähtävästi muissakaan palstalaisissa tämän ketjun sekä liveseurannan perusteella. Hyvä kuitenkin, että ei ihan pytytön kausi tullut, vaikka tästä ei voida kuin nousta ylöspäin! Ensi kaudella nähtäneen aivan erilainen Barcelona kentällä, toivottavasti ainakin!
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Olipahan taas melkoinen show maailman parhaalta futaajalta ja pokaali matkaa Kataloniaan.

Kyllä tästä kaudesta pakostikin jää hyvät fiilikset, kiitos kahden aivan maagisen pelin, jotka eivät unohdu ikinä. Ensin PSG:tä vastaan kautta aikain comeback futiksessa ja sitten Messi hiljensi Bernabeun viimeisellä sekunnilla. Ja onhan se toki aina kiva käydä nöyryyttämässä kuningaskuntaa tuomalla kuningaan pysti Kataloniaan.

Siirtohuhuissa on ollut paljon puhetta Valverden entisestä pelaajasta Herrerasta. Itse en kyllä näe että Ander pystyisi nousemaan keskikentän kapellimestariksi uutena-xavina, kun miehen vahvuudet ovat enemmän pivotena pallonriistäjänä ja helpon ekan syötön antajana.
Toivon mukaan Arsun jäätyä ulos CL:stä Bellerinin mieli muuttuu kotiin paluusta.

Ihmettelyä on kyllä aiheuttanut Cillesenin siirtohalut/kiukuttelu peliajasta yhden kauden jälkeen. Mikä ihmeen yllätys se nyt on miehelle että hän on kakkosvahti, joka pelaa ilman loukkaantumisia vain Espanjan cupit. Tämä oli täysin selvää kun mies hankittiin.
Itse kyllä harkitsisin Suarezin myyntiä jos joku olisi valmis tarjoamaan tähtitieteellisen summan. Kahteen aiempaan kauteen verrattuna tason laskua oli havaittavissa ja varsinkin kevät oli heikko. Ikää kuitenkin on jo ja rahaa tarvittaisiin keskikentän vahvistamiseen ja palkkakulujakin olisi kiva pienentää. Kun Alcacerkin rupesi keväällä osumaan, niin rahoiksi Suarez kun hänestä vielä isoja summia saa ja joku nuorempi jamppa Alcacerin kanssa kilpailemaan avauksen paikasta.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tämä on tavallaan jo ensi kauden ketjun aloitusta, mutta Valverde on nyt virallisesti nimitetty. Nyt tullaan siis seuran ulkopuolelta, vaikka pientä pelaajataustaa Barcelonasta onkin. Kiinnostava pointti tässä on aiemmin nostettujen lisäksi, että riittääkö Valverdella karisma ja boltsit tehdä sukupolvenvaihdosta, ja pystyykö hän nostamaan nuoria pelaajia nykyisestä ringistä sen vaatimalle tasolle (tai tekemään B:stä jotain Busquetsin nousun tyyppisiä löytöjä). Uusiutumisen aika kuitenkin tässä on koko ajan käsillä, eikä homma ehkä Umtitia lukuunottamatta ole vielä oikein päässyt käyntiin. Ja tehdäänkö hankintoja, useampiakin?

Nostetaan taktisesta puolesta yksi esimerkkiartikkeli, koska monet asiantuntijat mainitsevat korkean prässin yhtenä Valverden erikoisuuksista. Sehän yhdessä muodossaan oli Barcelonallekin ominaista ehkä etenkin Guardiolan aikana. Tämä defendingwiththeball-blogin artikkeli analysoi supercup-pelin (tosin varamiehistä) Barcelonaa vastaan, jonka Bilbao voitti 4-0 toissa syksynä. Tarkkaa työtä tuossa. Ongelma on se, että sellainen joukkue, jossa pelaa n. vuoden 2010 jälkeinen Messi, ei oikein pysty toteuttamaan samaa kuin ehkä korkeintaan väläyksittäin. Saapa nähdä.

Ja hyvä kun copa tosiaan hoidettiin kotiin, sentään. Ne kaksi suurta kevään peliä eivät jää sittenkään historiaan kovin suurin kirjaimin, kun eivät johtaneet oikein mihinkään. Voitettiin kauden aikana kaksi neljästä mahdollisesta pytystä, mutta valitettavasti ne pienimmät. Monella uudella valmentajalla on viime aikoina ollut tuloksellisesti erinomaisia ensimmäisiä kausia, jospa 2017-18 olisi taas näin?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nostetaan muutamia selkeimpiä huhuja ensi kauden rakentamisesta vielä tänne, kun on ehkä turhan aikaista avata ensi kauden ketjua. Mahdollisia lähtijöitä: Rafinha on ilmeisesti ollut neuvottelemassa Valenciassa - joukkue, joka on tuntunut melkein muuttuneen Barcelonan farmiksi talousvaikeuksiin ajauduttuaan. Välillä erittäin hyvin esiintynyt Arda joutui jossain kohtaa Luchon epäsuosioon, ja joku ihme riita toimittajan kanssa maajoukkueen mukana tuskin edistää hänen pysymistään Barcelonassa. Tarjouksia on kai sieltä sun täältä. Digne, Mathieu, Gomes ja Alcacer on myös mainittu mahdollisesti myytävinä pelaajina, mutta näistä ei kai ole sen konkreettisempaa.

Mahdollisia tulijoita: Bellerinistä totta kai edelleen huhuillaan, ja joka tapauksessa johto on ilmoittanut oikean pakin olevan nyt tärkeimpiä täydennyskohtia. Ilmeisesti myös sekä laitaa että topparia pelaamaan pystyvä puolustaja kelpaisi lisäksi - Mathieun tilalle. Deulofeu saattaa palata tai olla palaamatta meidän riveihin, muut vuokrapelaajat tuskin. Jos Deulofeu ei palaa, yksi hyökkääjä voi olla listoilla. Dortmundin Dembele (linkki Transfermarktiin) on ilmeisesti ollut toiveissa, mutta hinta taitaa olla liian korkea, jos lehtiin on luottaminen. Keskikenttämies (koodinimi Iniestan korvaaja, kun maestro ei kaikkia pelejä jaksa eikä varsinkaan kovin montaa kautta enää) on haussa, ja siihenhän on huhuiltu ainakin Verrattia ja Coutinhoa ilman sen konkreettisempia todisteita. Tuohon pitää ilmeisesti käyttää isoa rahaa, jos jotain oikeasti joukkuetta hyödyttävää halutaan markkinoilta saada.

Niin ja se koko vuoden väsäilty Messin jatkosopimus on kai nyt sitten vihdoin tulossa, vaikka ei siitä kai mitään oikeaa epäilystä ole ollutkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Ranskalainen L'Equipe uutisoi Verrattin ilmoittaneen PSG:n seurajohdolle halustaan vaihtaa maisemaa. Hinnaksi huhuillaan 70 miljoonaa euroa, mikä pelaajan tasoon nähden on jopa yllättävän halpa hinta nylymarkkinoilla. Pelaajabudjetista ei ole kyllä itselläni tietoa, mutta uskoisin tuon verran löytyvän vaikka sitten pistämällä Alcacer, Gomes ja Turan lihoiksi.

Meidän johtoportaasta muuten sellaista mielenkiintoista tietoa tihkui jo pari päivää sitten, että Agusti Benedito on esittänyt epäluottamuslauseen nykyistä johtoa vastaan. Jotta lause etenisi seuraavaan vaiheeseen, vaatisi se 15% kaikkien Socioiden äänistä, eli noin 14500 ääntä seuraavan 14 päivän kuluessa. Kaikella sydämellä toivoisin, että kyseiset äänet saataisiin kasaan ja FC Barcelonan tulevaisuus näyttäisi huomattavasti valoisammalta, mutta valitettavasti taitaa Bartomeulla olla jostain kumman syystä Socioiden tuki takanaan, edelleenkin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Verratti-huhut tosiaan kiihtyvät. Minulla on muistikuva, että johto määritteli joku vuosi sitten, että hankintoihin voidaan käyttää jotain olikohan 50-70 miljoonaa per kausi plus myynneistä kertyvät tulot. Ei siis välttämättä olisi mahdoton hankinta tuolla tai vähän tingityllä hinnalla. Mainitaan silti pari muuta aiemmin unohtunutta nimeä, joita on lehdistö heitellyt ilmaan hyökkäävän keskikentän paikalle: Eriksen ja Mahrez. Edellisestä on ehkä konkreettisempaa puhetta ja näen Eriksenin myös ehkä potentiaalisempana (vuoden nuorempikin) ja ainakin varmempana valintana noista kahdesta. Toki myös hinta vaikuttaa.

Tuosta epäluottamuslauseesta en jotenkin oikein osaa uskoa syntyvän mitään sen konkreettisempaa, mutta toivottavasti se edes saa julkisen keskustelun vuoksi nykyjohdon kehittämään toimintaansa, jos ei muuta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Päivitys siirtohuhuihin vielä MD:stä - se vahvistaa aiempia huhuja ja väittää myös tietävänsä plan B:n. Eli laitapakiksi, keskikentälle ja laitahyökkääjäksi ykkösvaihtoehdot ovat lehden mukaan aiemmin mainitut Bellerin, Verratti ja Dembele. Jos kauppa ei onnistu tai hintaa ei saada järkeväksi, näille vaihtoehdot ovat Nelson Semedo Benficasta, Jean Michael Seri Nizzasta ja Deulofeu. Ongelma on, että kaikki ykkösvaihtoehdot ovat melko kohtuuttoman hintaisia (arviolta 40, 100 ja 90 miljoonaa) eikä budjetti millään veny ainakaan kaikkiin kolmeen, kun taas kakkosvaihtoehdoista tulee kaikista vähän sellainen "ei ihan riitä" -fiilis. Oma poika Deulofeu nyt minulle kelpaisi penkkimieheksi, mutta tuskin vahvistaisi meidän ns. parasta avausta.

Sport taas veikkaa lähtijöiden lähtötodennäköisyyksiä, varmoiksi listattu vuokramiehet (paitsi Samper 80%) ja seuraavina 80% ja 50% Arda ja Mathieu, eli ei yllätyksiä.

Joka tapauksessa olisi kiva, että näihin saataisiin jotain konkretiaa ja sitä kautta jotain odotettavaa tulevalle kaudelle. Todetaan nyt vaikka sekin, jotta saadaan tähän jotain sisältöä, että ihan kiinnostava harjoituskausi kyllä tulossa, kun on ensin yksi treenipeli valkoisia vastaan ja sitten Espanjan supercup. Saadaan ainakin mittailla hallitsevia mestareita ihan urakalla. Melko tiukkaa vastusta muutenkin heinä-elokuussa, kun Juve ja ManU myös vastustajina tuolla ns. Champions Cupissa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tällä viikolla on kyllä ilolla saanut lukea siirtouutisia, kun Verratti on vahvasti tulossa seuraan, kun on ilmoittanut PSG:lle haluvansa lähteä. Juuri se Xavin manttelinperijä, jota ollaan kipeästi kaivattu Xavin lähdön jälkeen, ja tämän siirron myötä saataisiin tikitaka ja keskikenttä takaisin peliin. Vielä kun saataisiin Bellerin tuotua kotiin, niin molemmat aukot avauksessa olisi tilkitty ja avaus olisi pelkkää timankia.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Barca B pelaa vielä ja on erittäin lähellä nousua Segunda A:han voitettuaan ensimmäisen osaottelun vieraissa 1-4. Vastassa oli joidenkin vuosien takainen liigajengi Racing Santander. Jos ja kun nousu tapahtuu, se lienee väkisinkin hyvä asia myös edustusjoukkueen tulevaisuuden kannalta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ousmane Dembelen mahdollinen siirto on hieman lähempänä, jos uskomme Sportin uutista. Asia on siinä mielessä merkityksellinen, että jos Barcelona käyttäisi luokkaa 70-90 miljoonaa oikeaan laitahyökkääjään, tällä lienee seurauksia laajemminkin. Tuon hintaluokan pelaajaa ei hankita istumaan penkillä, vaikka nuori mies vielä onkin kyseessä. Eli: keskikentän ongelmiin haettaisiin silloin mitä luultavimmin yhdenlaista osaratkaisua lähempää kuin arvaisikaan. Leo Messistä siis. Jännää, voisi toimia mutta myös olla toimimatta kovin hyvin, ja tietysti sen päivän on odoteltu joka tapauksessa tulevan ennemmin tai myöhemmin. Seuraisiko tästä myös siirtymä 3-4-3:een ensisijaisena muodostelmana?

Muita uusia huhuja on tällä viikolla tullut Brasilian suunnalta. Sikäläisestä liigasta maajoukkueessakin pyörineistä pelaajista on meille veikkailtu vahvimmin Lucas Limaa (Transfermarkt). En ihan tiedä tästä, jos pitää paikkansa. Aiempi kokemus on, ettei Brasiliasta kannata Camp Noulle roudata kuin ihan suurimmat tähdet.

Tulevista Masia-toivoista Jordi Mboula lähti peliajan perässä Monacoon. Tämä on taas tätä.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Ousmane Dembelen mahdollinen siirto on hieman lähempänä, jos uskomme Sportin uutista. Asia on siinä mielessä merkityksellinen, että jos Barcelona käyttäisi luokkaa 70-90 miljoonaa oikeaan laitahyökkääjään, tällä lienee seurauksia laajemminkin. Tuon hintaluokan pelaajaa ei hankita istumaan penkillä, vaikka nuori mies vielä onkin kyseessä. Eli: keskikentän ongelmiin haettaisiin silloin mitä luultavimmin yhdenlaista osaratkaisua lähempää kuin arvaisikaan. Leo Messistä siis. Jännää, voisi toimia mutta myös olla toimimatta kovin hyvin, ja tietysti sen päivän on odoteltu joka tapauksessa tulevan ennemmin tai myöhemmin. Seuraisiko tästä myös siirtymä 3-4-3:een ensisijaisena muodostelmana?

Neymar-Suarez-Dembele
Rakitic/Iniesta-Busi-Messi
Alba-Pique-Umtiti-Vidal/Bellerin/Semedo

Ei ainakaan nollanollaa pelattaisi! Vähän turhan hyökkäyspainotteinen omaan silmään, Verratti toisi tasapainoa myös puolustussuuntaan, mikä tunnetusti oli ongelma kuluneella kaudella.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Muita uusia huhuja on tällä viikolla tullut Brasilian suunnalta. Sikäläisestä liigasta maajoukkueessakin pyörineistä pelaajista on meille veikkailtu vahvimmin Lucas Limaa (Transfermarkt). En ihan tiedä tästä, jos pitää paikkansa. Aiempi kokemus on, ettei Brasiliasta kannata Camp Noulle roudata kuin ihan suurimmat tähdet.
Eihän tässä siirrossa ole mitään riskiä, kun mies tulee meille tammikuussa ilmaisella siirrolla sopparin loppuessa. Neymar oli puhunut maju-kaverinsa valitsemaan Barcan ja kiitos siitä miehelle.

Dembeleen puolestaan ei varmasti tänä kesänä olla valmiita käyttämään Dortmundin vaatimaa summaa, kun ne on varattu Verrattiin ja Belleriniin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No niin, ensimmäinen hankinta on tullut ja kohta voidaankin varmaan availla ensi kauden ketjua. Hankinta on kylläkin vanha tuttavuus, eli takaisinosto-oikeus Gerard Deulofeuun on nyt käytetty. Seuran sivuilla ei kerrota asiasta juurikaan enempää, mutta aiempien lehtitietojen mukaan hinta olisi 12 miljoonaa - ei superhalpa, muttei superkalliskaan. Ja tervetuloa takaisin toivon mukaan vähän kypsempänä ja kokonaisvaltaisempana pelaajana kuin lähtiessä, ei siinä mitään. Pelkäänpä vain, että tämä siirto tarkoittaa, ettei Dembele ole tulossa ainakaan tänä kesänä, eikä hyökkäys siis varsinaisesti vahvistu, vaihtopelaaja vain saadaan kiertoon. Edit: toivon mukaan Deulofeu pelaa tänään u21-finaalissa, niin pääsisi näkemään otteita. Ja vuokramiehistä Cristian Tello on muuten ilmeisesti saatu myytyä Real Betisiin 7 miljoonalla.

Mainittakoon muista uutisista se, että muutama päivä sittenhän FIFAn aiemmin salaamasta korruptioraportista selvisi, että vanha tuttumme ex-puheenjohtaja Rosell olisi kaiken muun hyvän lisäksi ollut myös lahjomassa jengiä Qatarin kisahankkeen taakse (no, vähintäänkin palkattu lobbaamaan sitä, mikä sinänsä olisi laillista). En olisi yllättynyt, jos Barcelonankin Qatar-sopimusten taustalta löytyisi hänen henkilökohtaisesti saamaansa hyötyä. Hyvä silti että nämä tulevat esille ja onneksi äijästä on päästy eroon. (Kysymys tosin on, kuinka paljon parempi Bartomeu on. Ehkä sentään vähän.)
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
No niin, ensimmäinen hankinta on tullut ja kohta voidaankin varmaan availla ensi kauden ketjua. Hankinta on kylläkin vanha tuttavuus, eli takaisinosto-oikeus Gerard Deulofeuun on nyt käytetty. Seuran sivuilla ei kerrota asiasta juurikaan enempää, mutta aiempien lehtitietojen mukaan hinta olisi 12 miljoonaa - ei superhalpa, muttei superkalliskaan. Ja tervetuloa takaisin toivon mukaan vähän kypsempänä ja kokonaisvaltaisempana pelaajana kuin lähtiessä, ei siinä mitään. Pelkäänpä vain, että tämä siirto tarkoittaa, ettei Dembele ole tulossa ainakaan tänä kesänä, eikä hyökkäys siis varsinaisesti vahvistu, vaihtopelaaja vain saadaan kiertoon.
Olen kyllä eri mieltä. Deulofeu tulee olemaan meille tärkeä vahvistus. Viime kaudella juuri puuttui korvaaja Neymarille/Messille kun he olivat sivussa. Deulofeu pelasi loistavan kevään Milanissa, jonka myötä nousi maajoukkueeseenkin missä myös esitti hyviä otteita.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Messille uusi sopimus, joka pitää miehen Barcelonassa ainakin kauden 2021 loppuun.
Tienestit nyt 570 000€/viikossa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Verratti on menetetty tapaus, Bellerin on iso ehkä ja seura jahtaa jotain Paulinhoa. Hienosti haaskataan Messin viimeiset hyvät vuodet.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Verratti on menetetty tapaus, Bellerin on iso ehkä ja seura jahtaa jotain Paulinhoa. Hienosti haaskataan Messin viimeiset hyvät vuodet.

Siltähän tämä vähän alkaa vaikuttaa. Verratti ilmoitti PSG:n haastattelussa haluavansa jatkaa seurassa, eikä siirto Barcaan kiinnosta. Bellerin ei välttämättä ole paras oikea laitapakki, mutta olisi oma kasvatti ja hyvä hyökkäyspäähän. Toivottavasti edes joku "iso" nimi sille tontille saataisiin naarattua.

Managing Madrid sivustolla on hyvä kirjoitus Barcelonan nykytilasta, ja väistämättä vastaan tulevasta romahduksesta Messin ja Iniestan hyytyessä. Erityisesti kirjoituksessa avataan Barcelonan päin persettä olevaa palkkarakennetta, ja mm. Thiagon siirtoon johtanutta totaalista ryssimistä. Ohessa linkki kyseiseen artikkeliin, kannattaa lukaista: Barcelona’s Managerial Incompetence Is Paving The Path For Future Real Madrid Dominance - Managing Madrid
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Bellerin ei välttämättä ole paras oikea laitapakki, mutta olisi oma kasvatti ja hyvä hyökkäyspäähän. Toivottavasti edes joku "iso" nimi sille tontille saataisiin naarattua.
Siis häh? Bellerin on loistava oikea pakki ja yksi maailman nopeimmista futaajista. Hankkisin hänet oikeaksi pakiksi ennen ketään muuta maailmassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös