Sportin rakennusprojekti kausimallia 2017–2018 – seuraava askel kohti suurempaa menestystä

  • 205 294
  • 698

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Highlightsit kertoi ainakin minulle että yli puolet noista maaleista ei olisi syntynyt ligassa. Provo sai aivan mielettömästi aikaa ottaa kiekko haltuun ja vielä tähdätä rauhassa mihin sijoittaa kiekon.

No, katsotaan, katsotaan...
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämähän ei siis mikään kärkikenttien pelaaja ole pakosti ensikaudella. Sport painotti, että ulkomailta haetaan nykyään nuoria ja potentiaalisia kavereita, eikä niinkään valmiita pelimiehiä. Varmaan tästä on tarkoitus lähteä kehittämään hyvää liigapelaajaa.
Juuri näin. Tässä ei ole kyseessä mikään perinteinen ulkomaanvahvistus, vaan odotukset eivät ole sen suuremmat kuin vaikkapa Jesse Paukulla. Periaatteessa juuri tuollainen nuori Mestis-haku, mutta sattuu vain olemaan jenkkilästä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tikka-Komulainen-Vauhkonen
Kalapudas-Viitaluoma-Povorozniouk
Nenonen-Ainali-Kiviranta
E.Riska-F.Riska-Salminen/Körkkö/Paukku

Olisiko hyökkäys jotain tähän suuntaan? Komu ja Vauhkonen ei tarvitse ketään kiekollista, vaan Tikan kaltainen duunari riittää. Tikka on nopea luistelemaan, hoitaa puolustushommat ja pelaa fyysisesti. Juuri sellainen kolmas lenkki mikä tuohon sopii ja voi iskeä siinä sivussa ihan kohtuu tehot. Viitaluoma tarvitsee ketjuunsa nopeita pelaajia. Povorozniouk on ennakkotietojen mukaan nopea ja tuollainen vähän rouhija tyyppinen maalintekijä ja jos Lamberg toimi Viitaluoman kanssa, niin luulisi, että Povorozniouk hieman kiekollisempana toimisi myös. Siihen sitten vasempaan laitaan Kalapudas, joka on myös kohtalaisen hyvä liikkeeltä ja pystyy Viitaluoman kanssa pyörittämään peliä ja muodostamaan vaikka hyvän ylivoimakentällisen. Kolmoseen Ainali-Kiviranta kaksikko, joka toimi hyvin. Siihen tekisi mieli laittaa siinä toiminut Paukku, mutta sitten Nenonen joutuisi neloseen ja menisi hukkaan. Nenonen kuitenkin ihan hyvin sopisi tuohon pelaajatyypiltään. Neloseen sitten Filip Riska keskelle ja laitaan velipoika Erik ja toiseen laitaan joku joukosta Paukku/Körkkö/Salminen.


On muuten vaikea sommitella kentällisiä. Niin paljon nuoria pelaajia, jotka taistelevat paikasta kokoonpanossa ja ketään sääli heittää poppareille. Nenoselle vaikea löytää roolia, kun menee hukkaan Komun ja Vauhkosen kanssa, eikä oikein toimi Viitaluoman kanssa samassa kentässä kun ei ole mikään nopein pelaaja ja viime kaudella eivät oikein saaneet mitään yhdessä aikaan. Kolmosena olisi hieno nähdä Paukku-Ainali-Kiviranta, joka teki suunnilleen jokaisessa yhdessä pelaamassaan pelissä maalin ja veivät pelin vastustajan päätyyn. Lisäksi kaikki siitä ketjusta nuoria ja jokaiselta voi odottaa taas tasonnostoa tulevalle kaudelle. Nelonen aikalailla selvä, kun siinä vetää Riskat ja sitten joku kolmas. Toki varmaan vedetään 13.hyökkääjällä, niin nelosessa voi tavallaan neljä jätkää.

Mutta eipä se näin selvää ole, kun kuitenkin loukkaantumisia sattuu ja sitä kautta kaikille tulee kuitenkin näytönpaikkoja. Sitten osa nuorista ottaa steppejä eteenpäin ja jotkut eivät ja joku floppaa ja joku yllättääkin ja nousee kärkiketjuihin yms.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Tulee tuosta Povorosta mieleen Ässissä piipahtanut nopein-ikinä-koskaan-Adam Miller; statsit: Eliteprospects.com - Adam Miller
Eli ei mitään asiaa Liigaan.
Ihme että työnnetään sopparia kouraan ilmaan minkäänlaista try-outia.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tulee tuosta Povorosta mieleen Ässissä piipahtanut nopein-ikinä-koskaan-Adam Miller; statsit: Eliteprospects.com - Adam Miller
Eli ei mitään asiaa Liigaan.
Ihme että työnnetään sopparia kouraan ilmaan minkäänlaista try-outia.
Miller ei ollut mikään junnu enää kun hankittiin Ässiin ja hänestä odotettiin valmista pelaajaa sinne. Povorozniouk on vasta -95 syntynyt, ja korostan, että ei ole mikään kärkihaku. On verrattavissa Sportissa esim. vaikka Jesse Paukkuun ja taistelee samoista paikoista. Uskoisin, että on myös erittäin halpa ulkomaanhaku.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
On verrattavissa Sportissa esim. vaikka Jesse Paukkuun ja taistelee samoista paikoista. Uskoisin, että on myös erittäin halpa ulkomaanhaku.
Vertaat Povoroznioukia Jesse Paukkuun ja sanot heidän taistelevan samoista paikoista mutta ketjusommitelmissasi laitat Paukun neloseen ja Povoroznioukin kakkoseen. Joku tässä nyt ei täsmää.
Onko tämä nyt rouhija neloseen vai maalitykki ylempiin kenttiin?
Jos Tomek löytää oikean roolin miehelle, niin saattaapi olla omassa roolissaan ihan kelpo haku.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Vertaat Povoroznioukia Jesse Paukkuun ja sanot heidän taistelevan samoista paikoista mutta ketjusommitelmissasi laitat Paukun neloseen ja Povoroznioukin kakkoseen. Joku tässä nyt ei täsmää.
Onko tämä nyt rouhija neloseen vai maalitykki ylempiin kenttiin?
Jos Tomek löytää oikean roolin miehelle, niin saattaapi olla omassa roolissaan ihan kelpo haku.
Lähinnä vain roolituksia mietin. Syy miksi laitoin kakkoseen oli se, että tässä voisi olla Viitaluoman ketjuun sopiva pelaaja. Nopeat rouhijat, kuten Karvinen ja Lamberg esimerkiksi pelasivat hyvin Viitaluoman kanssa.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kävin vähä kuikuilemassa hallilla treenejä...täytyy kyllä sanoa ihan aluksi, että oli todella hienoa nähdä kun MEIDÄN OMA TAIKURI KOMULAINEN on jälleen terveen kirjoilla!!! Siellä se viiletti normisti muiden mukana! Valmennuksesta huomasi heti sen, että tämä Kyllönen on kyllä asian ytimessä. Kovasti neuvoi pelaajia kentällä ja se on ainakin aika suuri ero edelliseen/edellisiin kausiin verrattuna mitä oon käyny treenejä kattomassa. Toivottavasti tästä herrasta olisi todella hyötyä pelaajille. Todella oikeen huokui se innokkuus valmentaa nuoria pelaajia.! Tsemppas jätkiä kokoajan ja neuvoi heti tilanteiden jälkeen pelaajia henk.kohtasesti! Jotenkin tuntuu siltä, että Sport kyllä nappas hyvän koutsin itselle vaikka hiukan tuntematon mies oli ainakin allekirjottaneelle. ISO PEUKKU!! Jäällä oli Valtonen, Kyllönen, Tervonen sekä Tolvanen. Ketjukoostumuksista sen verran mitä sain selvää.... Körkkö - Komu - Vauhkonen, Riskat ja Rantamäki, Paukku - Ainali - Kiviranta, ??joku jota en tunnistanu?? - Kalapudas - Nessu. Leegi, Kanki, Viitaluoma, Salo, Tikka, noita viimekauden miehiä en ainakaan nähny jäällä....uusia pakkeja oli varmaan jokunen mutta en oikeen tunnistanu ketään niistä. Saukko ja Laitamäki oli ainoat kenet tunnistin omasta mielestä :) Vähän oli vielä perus syöttämisessäkin hakemista, mutta ilmeisesti jäät on alkanu aika vasta....Kaikenkaikkiaan todella nuorta verta on siis enskauden joukkueessa. Varmasti on yleisöön menevää kiekkoa, jossa taklataan ja taistellaan tappiin asti! HYVVÄ TÄSTÄ TULEE! :) Hyvä meininki oli jäällä!
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ihan mielenkiintoinen nippu meillä kasassa, kun nyt tarkemmin katselee. Paljon nuoria ja ihan kiinnostavia pelaajia löytyy, vaikka iso osa onkin suurelle yleisölle tuntemattomia. Mitä nyt on kuullut, niin aika kova into ja tekemisen meininki pitäisi olla tällä hetkellä joukkueen sisällä ja se ei kyllä ihmetytä yhtään kun on aika nuori ja nälkäinen joukkue kasassa, jossa paljon kilpailuakin peliajasta. Onhan tässä ainekset heikkoonkin kauteen, jos kukaan nuorista ei ota steppejä eteenpäin ja kärsitään loukkaantumisista, mutta nyt on myös mahdollisuus yllättää. Aika painettomassa tilanteessa päästään lähtemään kauteen ja toivotaan, että tekemisen meininki jatkuu samanlaisena. Tämä uusi valmentaja Kyllönen on tunnettu hyvänä nuorten kehittäjänä ja kuulemma aika hyvin ottanut roolia treeneissä. Saa nähdä, mille tasolle saa autettua meidän nuorisoa, joista aika moni itseasiassa Kyllöselle entuudestaan tuttu.

Sitten kiinni yksittäisiin pelaajiin, joiden suorittaminen ja kehittyminen määrittää aika paljon ensikaudella.

Joonas Komulainen
-Meidän ykkössentteri, joka liigan eliittiä ylivoimalla. Jos pystyy pelaamaan koko kauden, niin tämähän on kuin uusi hankinta, joka voi nostaa meidät uudelle tasolle. Viime kaudella hakkasi aika kovia tehoja, vaikka ei edes ollut aina ihan kunnossa. Nyt vaivat vihdoin hoidettu lopullisesti ja katsotaan kestääkö. Suurin yksittäinen pelaaja, joka voi kääntää Sportin kurssin.

Robin Salo
-Viime kauden Sportin paras pelaaja kokonaisuudessaan. Oli jo periaatteessa ykköspakin tasolla, mutta nyt jos saa tehoja enemmän irti vielä, niin vaikuttaa merkittävästi Sportin ensikauden sijoitukseen. Toivotaan, että kehitys jatkuu ja miksi ei jatkuisi.

Antti Kalapudas
-Hankittu isoon rooliin, mutta vielä ei ole saanut liigassa kunnollista läpimurtoa tehtyä. Jos pystyy lunastamaan potentiaalinsa, niin mahdollinen yli 30pisteen pelaaja.

Joni Tuulola
-Potentiaaliahan on vaikka nousta aikuisten maajoukkueeseen joskus. HPK:ssa oli ihan ok, mutta hänelläkin se varsinainen läpimurto tekemättä. Nyt tulee roolia ja maisemanvaihdos voi auttaa. Sportin pakiston taso riippuu pitkälti näiden nuorten kehityksestä.

Joel Kiviranta
-taas jäi viime kaudella vähän tehot piippuun, vaikka hyvin pelasikin. Alkukaudella iski maaleja siihen tahtiin, että läpmurto vaikutti olevan aika lähellä. Voi nousta vaikka Sportin tärkeimmäksi pelaajaksi tai sitten jatkaa tällä 20pisteen linjalla ja vetää kolmoskentässä. Hänenkin kehitys vaikuttaa isosti Sportin laituritilanteeseen.

Sam Povorozniouk
-Ja vielä tämä meidän ulkomaan arpa Povo. Joko tässä on meille kärkikenttien pelimies ja ylivoimalle hyvä pelaaja tai sitten jää yleispelaajaksi tai jopa floppaa pahemmin. Jos oltaisiin tällä kertaa osuttu kultasuoneen, niin nostaa Sportin hyökkäyksen kärkipelaajien laajuudelta uudelle tasolle.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Minkälaisina näkisitte Sportin ketjut ensikaudella? Toki kaikki riippuu siitä miten harkkakaudella kenelläkin kulkee ja tietysti kuka on kuuma sillä hetkellä ja ketjuahan elää, mutta nyt näin lähtökohtaisesti. Että ketkä voisivat olla tutkapareja ja kuka vetää missäkin pelipaikalla ja roolissa ja miten roolitukset osuu yhteen.

Itse lähtisin rakentamaan näiden jo hyviksi havaittujen toimivuuksien varaan:

-Komulainen ja Vauhkonen ehdottomasti yhteen. Komu on pienikokoinen playmaker ja Vauhkonen isokokoinen maalitykki ja kemiatkin natsaa yhteen.

-Viitaluoma tarvitsee laidoilleen vauhtia ja vähän sellaisia grinder tyyppisiä pelaajia.

-Riskat ehdottomasti samaan ketjuun ja siitä eliittiä oleva neloskenttä. Ei esim. Josh Green turhaa ole nimennyt ärsyttävimmiksi pelaajiksi liigassa Riskan veljeksiä.

-Nenonen ketjuun, jossa hänelle pelataan paikkoja, niin pääsee käyttämään vetoaan enemmän kuin viime kaudella.

-Ainali-Paukku kaksikko yhteen. Sen verran hyvin pelasivat yhdessä.

-Tuulola-Manninen duo yhteen, kun HPK:saakin toimi.

-Kankaanperälle pienempi rooli, niin voi olla hyödyksi enemmän.


Jotain tälläistä siitä sitten muodostuisi:

Kalapudas-Komulainen-Vauhkonen
Kiviranta-Viitaluoma-Povorozniouk
Nenonen-Ainali-Paukku
E.Riska-F.Riska-Tikka

Salo-Gröndahl
Manninen-Tuulola
Nevalainen-Kankaanperä


Ykkösessä Kalapudas pelaamaan Komun kanssa paikkoja Vauhkoselle ja pyörittämään, kakkoseen Viitaluomalle kaksi vauhdikasta vähän grinder tyyppistä pelaajaa, joilta pitäisi onnistua myös kiekollinen peli, kolmoseen Ainali pelaamaan paikkoja Nenoselle ja Paukku siihen hyväksi yleispelaajaksi, joka pystyy sekä tekemään maaleja, että luomaan paikkoja. Paukku toisi myös vähän vauhtia tuohon. Sitten neloseen jo tuttu Riskat ja Tikka, joka olisi varmasti melko ärsyttävä ketju ja Tikka toisi siihen vähän pistepotentiaaliakin ja kyllähän Eki on aina myös tehoillut kun on liigassa roolia saanut vaikka ylivoimalla. Pakistoon Salo ja Gröndahl isoihin rooleihin yli 20min ajoilla, Manninen-Tuulola jatkamaan siitä mihin Kerhossa jäivät, kolmoseen Kanki vetämään sellaisilla 15min ajoilla mikä varmaan nykyään hänelle se ideaali ja sitten paljo av vastuuta ja ottelun loppuhetkillä kehiin. Kangelle kaveriksi Nevalainen, jolle voisi sitten antaa tuossa hyökkäysvapauksia aika paljon.

Yli jää sitten myös hyviä pelaajia, ja hyökkäyksessä Körkkö, Salminen ja Vähäkangas ainakin antaa hyvää painetta pelaavalle osastolle.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jotain tälläistä siitä sitten muodostuisi:

Kalapudas-Komulainen-Vauhkonen
Kiviranta-Viitaluoma-Povorozniouk
Nenonen-Ainali-Paukku
E.Riska-F.Riska-Tikka

Salo-Gröndahl
Manninen-Tuulola
Nevalainen-Kankaanperä
Nämä kentälliset näyttävät ihan fiksuilta ja laadukkailta. Kyllä näillä voisi Liigan keskikastiin ainakin painella. Suurin ongelmahan tuossa on varmaan se, että loukkaantumisia (ainakaan kärjen osalta), tuo rosteri ei kestä juuri lainkaan. Kaikki näkivät miten viime kausi lähti menemään, kun Komut & co. olivat vekillä.

Olikos vielä jotain vahvistuksia mahdollisesti tulossa ennen kauden alkua..
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Nyt, kun on hetken pähkäillyt uusia pelaajia vs lähteneet, voidaan sanoa, että Sport selvisi torjuntavoitolla tästä ja paremmin kuin muutamat muut tällä hetkellä. Sport sai pidettyä kaikki +20 pistettä tehneet pelaajat, mikä tuo luottamusta tulevaan kauteen. Kokkalan mukana menetetään 18 pistettä, mutta vastaavasti sisään tuli Kalapudas.ksen mukana 21 pistettä, joten väätiin 3 pistettä plussalle. Laakson mukana menetetään 18 pistettä sekä +/- tilastossa -6. Sisään tuli Mannisen mukana 20 pistettä ja +18! joten jälleen jäätiin plussalle niin pisteiden kuin tehotilastoissakin. Vänttisen 17 pisteen menetys ei kirpaise niin paljoa, koska kärjen takana moni näytti mihin pystyy ja osa potenttiaalista saatiin irti(Ainali 11pistettä/27 ottelua, Körkkö 15 pistettä, Tikka 18 pistettä sekä Kiviranta 21 pistettä). Nordlundin mukana menetetään 16 pistettä sekä -19! Sisään saatiin Tuulola:n mukana 8 pistettä ja +17. Tämän lisäksi katsomattomat kortit: Nevalainen, joka ainakin tilastojen valossa osaa pienestä koosta huolimatta puollustaa hyvin. Väite perustuu siihen, että on pystynyt yliopistosarjassa jokaisena vuonna pitämään tehotilastonsa plussalla. Sitten on meidän "sanahirviö" Povoro... nuori, nälkäinen pelaaja. Sitten on pelaaja, jota allekirjoittanut meinaa seurata tarkasti: Salminen. Hänessä on hyvä aihio tulla Vauhkonen 2.0. Iso ja painava (193 cm 101 kg) mutta junnuliigan pisteet kertoo, ettei ole "puukäsi"(A,B sekä C-junnuissa kaikissa +1.0 pistettä/ottelu), nyt on hankkinut vielä amerikoista kovuutta ja kulmavääntövoimaa, voi odotella mitä vain. Tästä on ilo lähteä jääkiekon "rauhoitusaikaan". Ei muuta kuin hyvää kesää(joka tulee,toivottavasti) ja Pitsissä tavataan!
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sporthan on melkoisen valmis tulevaan kauteen. Olen kuitenkin ymmärtänyt että ainakin yhtä pelaajaa vielä haetaan mutta en tiedä onko heti kauden alusta mukana. Kovin hiljaista on nyt keskustelu Sportin osalta vaikka itse ainakin odotan luottavaisin mielin kauden alkua. Myös Sport voisi vähän lisätä rohkeampaa näkyvillä oloa.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Aikamoista hiljaiseloa tosiaan viettää Sport. Tosin ei mitään hankintoja olla tekemässä kuin ehkä pelkkiä leveysmiehiä ja tarkalleen ottaen sitä yhtä hyökkääjää kait katsellaan.

Ihan hyvä, että lätkästä jotain lomaakin, mutta kyllä edes jotain haastatteluja saisi tulla enemmän.

Itse joukkueeseen olen ihan tyytyväinen, sillä ihan nuori ja mielenkiintoinen nippu kasassa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Faneja varmaan harmittaa hiljaiselo, koska onhan se offseasonilla kiva jännittää sitä, milloin vahivstuksia julkistetaan ja ketä sieltä tulee. Sportilla on kuitenkin nippu jo niin hyvin koossa, että kovin paljon jännitettävää ei jää.

Vähän ihmettelen noita ketjukaavailuja, joissa Nenosta on aseteltu vasta kolmosketjuun. Näkisin, että kaveri on kuitenkin yksi Sportin suurimpia pelotteita. Viime kaudellakin jo peliaikaan nähden koko Liigan 11:nneksi tehokkain maalintekijä ja jätti taakseen esim. Antti Suomelan, Janne Keräsen ja Mika Pyörälän kaltaiset tehomiehet (tilasto nähtävissä täällä: Liigan todelliset maalitykit selvitettiin - JYP-hyökkääjä oli runkosarjan maaliahnein! - Uutiset - Radio City )

Jos Nenonen olisi pelannut täydet 60 ottelua, olisi hän rikkonut 20 maalin rajan jo viime kaudella. Ja silti on koko ajan ollut fiilis, että hänen parastaan ei ole vielä edes nähty.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Faneja varmaan harmittaa hiljaiselo, koska onhan se offseasonilla kiva jännittää sitä, milloin vahivstuksia julkistetaan ja ketä sieltä tulee. Sportilla on kuitenkin nippu jo niin hyvin koossa, että kovin paljon jännitettävää ei jää.

Vähän ihmettelen noita ketjukaavailuja, joissa Nenosta on aseteltu vasta kolmosketjuun. Näkisin, että kaveri on kuitenkin yksi Sportin suurimpia pelotteita. Viime kaudellakin jo peliaikaan nähden koko Liigan 11:nneksi tehokkain maalintekijä ja jätti taakseen esim. Antti Suomelan, Janne Keräsen ja Mika Pyörälän kaltaiset tehomiehet (tilasto nähtävissä täällä: Liigan todelliset maalitykit selvitettiin - JYP-hyökkääjä oli runkosarjan maaliahnein! - Uutiset - Radio City )

Jos Nenonen olisi pelannut täydet 60 ottelua, olisi hän rikkonut 20 maalin rajan jo viime kaudella. Ja silti on koko ajan ollut fiilis, että hänen parastaan ei ole vielä edes nähty.

Kyllä Sport on olosuhteisiin nähden ollut ihan hyvin esillä paikalliaesti, vaikka mitään suurempia keskustelunaiheita ei ole ollutkaan. Toki Nhl-draftin tiimoilta saadaan pian jännitettävää myös vaasalaisittain.

Nenosesta sen verran, että on aivan sama pelaako nimellisessä 1, 2 tai 3-ketjussa. Tärkeintä on, että kemiat kohtaa. Viitaluoman kanssa tätä ei viime kaudella ainakaan ollut havaittavissa. Komu-Vauhkonen on selvä tutkapari, ja tuohonkaan Nenonen ei täysin sopinut. Katsotaan, mitä Valtonen keksii. Itse uskon ainakin, että Ainalin johtama (nimellinen kolmos-) ketju tulee heittämään kovan haasteen muille "tulosyksiköille".

Joka tapauksessa Nenonen pelannee ainakin lähtökohtaisesti ykkös-yv:llä. Sieltähän ne maalit syntyy.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ketäköhän Tomek kaavailee senttereiksi? Vahva veikkaus itsellä, että ne olisi Komulainen, Viitaluoma, Ainali ja F.Riska, mutta esim. Jämsä puhui, Kalaputaasta sentterinä ja sit aika moni muukin vetäny keskellä aiemmin urallaan, kuten vaikka Povorozniouk, E Riska ja Tikka.

Entä mihin ketjuun laittaisitte Nenosen? Mun mielestä siihen ketjuun ei ketään muuta maalintekijätyyppiä kannata laittaa niin Nessulle voidaan pelata siinä paikat. Viitaluoman kanssa oli ihan ok yhteispeliä välillä, mutta sitten kun siinä oli joku Viitaluoman tuttu kolmantena, kuten Vänä tai Vihko niin Nenonen jäi vähän ulkopuoliseksi.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ketäköhän Tomek kaavailee senttereiksi? Vahva veikkaus itsellä, että ne olisi Komulainen, Viitaluoma, Ainali ja F.Riska, mutta esim. Jämsä puhui, Kalaputaasta sentterinä ja sit aika moni muukin vetäny keskellä aiemmin urallaan, kuten vaikka Povorozniouk, E Riska ja Tikka.
Eiköhän tuo mainitsemasi ole nimenomaan se sentterinelikko, millä aloitetaan. Mikäli Kalapudas nähdään enemmän keskushyökkääjänä, niin Komulainen on liipaisimella ensimmäiseksi, sillä muista senttereistä ei saada hyödyllistä laitahyökkääjää. Kalapudas ominaisuuksiensa puolesta sopii hyvin myös laidalle, mutta pitkäaikainen suunnitelma on varmasti tehdä hänestä lopulta keskushyökkääjä, kun Viitaluoma todennäköisesti lähtee kauden päätteeksi.

Povorozniouk on puolestaan hankittu laitahyökkääjäksi, jos taso nyt ylipäätään riittää Liigaan. Sport taisi jättää ilmoittamatta kaverin koeajasta, vaikka olen antanut itseni ymmärtää, että sellainen sopimukseen olisi kirjattu. Tikka ja Riska puolestaan ovat selviä laitahyökkääjiä. Riska ei kovin montaa ottelua ole tainnut edes keskellä Liigassa pelata.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Olisi kyllä varsin loogista, että Povoroznioukilla olisi joku try-out sopimuksessa ja toivottavasti näin on, vaikka siitä ei ilmoitettukaan.

No Kalapudas on sitten hyvä vaihtoehto keskelle, jos Komulainen ei pysy ehjänä. Povokin on ilmeisesti enemmän laituri, mutta tarvittaessa voi stuntata keskellä. Itsekin uskoisin näin, että ensikaudella Kalapudas pelaa keskellä, kun Viitaluomalle tosiaankin oletettavasti lähtee.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Ei taida olla tryoutia Povon sopimuksessa. Sopimus on mallia 1+1.

Sami Salmisen sopimus puolestaan sisältää 15.9 asti kestävän koeajan.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ei taida olla tryoutia Povon sopimuksessa. Sopimus on mallia 1+1.

Sami Salmisen sopimus puolestaan sisältää 15.9 asti kestävän koeajan.
Salminen on kyllä oikeesti mielenkiintoinen kokeilu. Hyviä tehoja junnuissa aina ja on todella iso. Yliopistossakin alkoi ihan kelvollisesti tehojen valossa pari kautta; mutta sitten kolmas kausi päättyi loukkaantumiseen ja viimeisenä ei yltänyt alku aikojen tehoihin, lieneekö sitten tuolla loukkaantumisella vaikutusta tähän. Kuitenkaan vaikkka u20 maju-jengissäkin hyvin pelannut Kasper Björkvist ei ole pystynyt parempiin tehoihin yliopistossa.

Edit. Ja lisätään nyt vielä, että vaikka onkin enimmäkseen laituri, niin ilmeisesti on aloituksissa aika hyvä, ja yliopistossa ollut siinä joukkueensa parhaimmistoa.
 
Viimeksi muokattu:

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Aikalailla yhdentekeväksi jäi tuo yhteistyö ja taisi enempi olla Hermes joka siitä hyötyi mitä hyötyi.

Sportin kannalta ainoa hyöty taisi olla Appelgrenin stintti viime kaudella jonka tosin olisi oma junnukin hoitanut sekä edelliskaudella Rajalan ihan viihdyttävä muutaman ottelun laina.

Eipä oikein muuta.

Jospa Hermekselle avautuu ovat onnehen Kärppien kainalossa, Lapin eteläosassa molemmat muutenkin :-)
 

Tyttebären

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös