Suomi 100 vuotta – Karjala takaisin?

  • 2 073
  • 9

Haluaisitko Karjalan takaisin?

  • Kyllä

    Ääniä: 7 14,6%
  • Ei

    Ääniä: 19 39,6%
  • Tonttimaa kelpaisi ilman paikallisia asukkaita

    Ääniä: 22 45,8%

  • Äänestäjiä
    48

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tälläinen vanha ketju oli, mutta siinä ei ole äänestystä:

Karjala takaisin | Jatkoajan keskustelupalsta
--

Harmittaa taas tämä paskanjauhanta. Ensinnäkään se ei missään tapauksessa ole realistista, mutta toisaalta pitäähän ihmisellä unelmia olla. Ei siinä mitään.

Todellisuudessa emme todellakaan halua mitään 1950-luvulle jämähtänyttä kehitysmaaplänttiä riesaksemme. Siinä ei olisi minkään suhteen yhtään mitään järkeä. Ensin vähän koulutetut valittaa kuinka lomarahoista lähtee muutama satanen ja eiköhän se ole samaa porukkaa mikä Karjalaa huutelee takaisin. Tai siis tietenkin on.

Se rahoitettaisiin niin kuin millä? Tunnearvokin alkaa olla aika nollassa, kun siitä sodasta alkaa jo jonkun verran olla aikaa.

Lahjatoiveista 100-vuotiaalle Suomelle yksi on ylitse muiden: Karjala takaisin | Yle Uutiset | yle.fi
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Jos jonkin sodissa menetetyn alueen saisi Venäjältä takaisin niin mieluummin ottaisi Petsamon kuin Karjalan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ai siks Petsamon, koska mä rakastan miekkavalaita ja Petsamon palautuksen yhteydessä Suomelle palautettaisiin myös luonnonvaraiset miekkavalaat, vai?

Satamasta Jäämerellä voisi olla erittäin paljon hyötyä tulevaisuudessa, kun jää siellä vähenee ja laivaliikenne lisääntyy.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Todellisuudessa emme todellakaan halua mitään 1950-luvulle jämähtänyttä kehitysmaaplänttiä riesaksemme. Siinä ei olisi minkään suhteen yhtään mitään järkeä.
Jep, samaa mieltä. Vastasin tosin tuon alimman vaihtoehdon eli kelpaisi mutta ilman paikallisia asukkaita, koska tietyllä tavalla kuumottelisi että Suomeen liitettäisiin maantieteellisesti iso alue jossa asuu paljon venäläisiä, esimerkkejä kuitenkin löytyy muualta...

Olisin voinut vastata myös ei ja saatanpa vaihtaa ääneni siihenkin, eipä se oikein olisi näille Karjalassa asuvillekaan että maapläntti yhdistettäisiin Suomeen ja asukkaat joutuisi lähtemään muualle.
 

Panther Claw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös tämä ole nykytilanteessa sama kuin asettelisi kysymyksen seuraavasti:

- Haluatko välien täydellistä katkeamista tai sotaa Venäjän kanssa?

Vastaus: En.

Hieman epäilen että naapuri tarjoaisi nyk. alueistaan siivuakaan vapaaehtoisesti. Jos tarjoaisi, niin silloin asia olisi kokonaan toinen.
 
.Todellisuudessa emme todellakaan halua mitään 1950-luvulle jämähtänyttä kehitysmaaplänttiä riesaksemme. Siinä ei olisi minkään suhteen yhtään mitään järkeä.
Monenkohan miljardin arvosta siellä olisi puuta. Jos ei muuten kiinnosta, niin kai nyt puut kelpaisi, vai olisiko sitä sitten jo ylitarjontaa. Jonkun verran ainakin näihin biojuttuihin nyt on panostettu ja lisää on suunnitteilla.

Maahanmuutto on nykyaikana yleistä, joten miksipä ei Suomi voisi vaikka ottaa työvoimapulaa paikkaamaan ne asukkaat ketä siellä tänään asuu. Vähän vaikea selvittää, paljonko heitä on, mutta ei nyt niin hirveästi. Suomalaista osaamista ja koulutusta kun viedään Karjalaan, niin koittaa uusi kukoistuksen aika.

Jotkut salaliittoteoriat tosin vihjailee, että Putinilla on Suomi takaisin -suunnitelma sadan vuoden täyttymisen kunniaksi.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotkut salaliittoteoriat tosin vihjailee, että Putinilla on Suomi takaisin -suunnitelma sadan vuoden täyttymisen kunniaksi.
Ehkä ei, jos ollaan ihan hissukseen ja hengittämättä kovaäänisesti. Ehkä tällä kertaa Suomen tykistö pidättäytyy laukomasta uudelleen laukauksia Mainilasta.
Herr Putler saattaa jopa hieman leppyä, jos seuraavissa vaaleissa valitsemme presidentiksi uudelleen punapäisen ja ruskeakielisen Tarja Halosen?

Kyllä Karjala toisaalta kelpaa, mutta samalla myös Salla ja Petsamokin. Toisaalta turpiin tulisi melko komeasti, mutta kyse onkin siitä, että onko sen hinta riittavän kova tuntemattomalle viholliselle: A2keltaiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös