Raimo Summanen HIFK:n päävalmentajana

  • 1 376 053
  • 3 266

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Se, että Raato ei HIFK:ssa onnistunut, ei ole suuri yllätys. Eihän siellä ole tämän vuosituhannen aikana onnistunut Kojoa lukuunottamatta kukaan. Ja hänkin tarvitsi useamman vuoden ennen kuin saa joukkueen pelaamaan budjettinsa veroisesti.

Shedden menee ehdottomasti myös onnistuneiden lyhyelle listalle, vaikka hänen aikansa IFK:ssa lyhyt olikin.

Päättynyt kausi oli IFK:lta poikkeuksellisen heikko ja Summasella oli päävalmentajana varmasti siihen oma osuutensa.
 

444

Jäsen
Nikke olisi vieläpä halunnut pelata HIFK:ssa, mutta minkäs teet?

Kova oli kyllä kiima ilmeisesti päästä IFK:hon pelaamaan, kun "pienestä kiinni" ei itselleen kuitenkaan riittänyt. Kyllä mäkin Nybaria tästä syyttäisin, jos olisi tarjottu vähän hodareita ja erkat ja mailat, mutta en tässä tapauksessa. Ahneille palkkasotureille ei kannata maksaa enempää kuin mikä heidän käypä arvonsa on. Kannattaa vastaisuudessakin muistaa, että jos isoa liksaa edelleen kaipaa, niin Liiga ei vain ole oikea paikka pelata.
Se että mitä muuta sillä tarjotulla rahalla saatiin tilalle, ei sen sijaan liity olennaisesti Niken palkkatoiveisiin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten nyt vaikuttaa jotenkin siltä, että aika moni on valmis unohtamaan Summasen synnit ja lataa (tuon yhden Maikkari-jutun perusteella) kaiken loan Nybarin sekä scouttien niskaan?

Niin ja ei nyt kannata unohtaa sitä syytä miksi tämä scouttaus-osasto joutui ulkomaita näin paljon haravoimaan, sillä nimenomaan Summasen mukana oloon kariutui iso liuta sopimuksia. Tuota vanhaa kunnon Raivoahan saatiin seurata kopissa tänäkin vuonna kun Rico Fata sai kesken ottelun kenkää. Summanen oli ilmoittanut toisella erätauolla, että pelit olivat tässä, ei tarvitse tulla enää vaihtoaitioon viimeiseen erään. Söderholm ei suostunu allekirjoittamaan jatkosopimusta ennen kuin oli faktaa tiskissä, että Summanen ei missään nimessä jatka seurassa. Eli nuo huhut Jokereihin siirtymisestä olivat ihan realismia, jos Summanen olisi jatkanut. Braden Birch sai ilmeisesti jonkinlaisen hermoromahduksen Summasen hieman "koulittua" kaveria, eikä mm. puhunut kenellekkään enää loppu hetkinä.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja joukkue jossa Hakki pelasi keräsi peräti 11 pistettä enem... siis vähemmän jääden sijalle 12. Mikä mielestäni kyllä todistaa sen että joukkue oli olosuhteisiin nähden OK kasattu. Se ettei joukkue halunnut pelata niin kuin Raimo käski niin sillehän Nybari mahtaa kauheasti. Eikä se Ramin palkkaus nyt ollut vain yksin Nybarin diktaattorin päätös kyllä siihen on tarvittu muita mukaan.
 

Supa Troopa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seitsemän avainpelaajaa mun käsitykseni mukaan, do correct if necessary: Husso, Söderholm, Peltonen, Puustinen, Pakarinen, Elkins..hei, tossahan on kuus jätkää. Ketäs seitsemättä Rami tarkoitti? Jokelaa?

Eikös Luttinen ollut yksi Raadon jossain haastattelussa mainitsemista reppuselkähepuista (niistä pelaajista, jotka joutuvat kantamaan koko joukkuetta reppuselässä, kun kauhea ruuhka sairastuvalla tms.)? Olisiko myös yksi näistä kääpiöistä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jep, Luttisen Rami mainitsi nimeltäkin. Mä pidän edelleen sekä Petu Matikaista että Raatoa ammattimiehinä, joiden palveluksille tulee olemaan käyttöä. Valitettavasti nämä ammattimiehet eivät onnistuneet HIFK:ssa. En siis pidä ihmeenä, että Omsk halusi puolijumalansa takaisin.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raato on kyllä ehdottomasti ammattimies mutta tää kausi oli kyllä myös siltä uskomaton lässähtänyt pannukakku.

Etukäteen Rami oli mulle kuin ykkössentteriksi hankittu pommin varma 35 maalin pistelinko joka kuitenkin tiedetäis äärimmäisen loukkaantumisherkäksi pelaajaksi. Kauden jälkeen huomattiin, että kaveri pelas 56 peliä mutta pisteitä synty vain 2+8.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Summasen HIFK:lla oli hyvä meno päällä marraskuun sarjatauon jälkeen ja se jatkui noin kuukauden, kunnes hävittiin kaksi viimeistä peliä ennen seuraavaa sarjataukoa. Itse kuvittelin vielä joulun alla, että Summasen HIFK:n "mnh" on tehnyt tehtävänsä ja peli kulkee kauden loppuun saakka. Toisin kävi, syitä en tiedä, mutta kauteen mahtuu tuo yksi periodi, jolloin 13 pelistä 32 pistettä, jos laskin oikein, kun pelit 10-1-0-2. Se on noin 2,46p/ottelu, kun valtaosa peleistä eli 47 peliä saalistettiin vain noin 1,19p/ottelu.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Summasen HIFK:lla oli hyvä meno päällä marraskuun sarjatauon jälkeen ja se jatkui noin kuukauden, kunnes hävittiin kaksi viimeistä peliä ennen seuraavaa sarjataukoa. Itse kuvittelin vielä joulun alla, että Summasen HIFK:n "mnh" on tehnyt tehtävänsä ja peli kulkee kauden loppuun saakka. Toisin kävi, syitä en tiedä, mutta kauteen mahtuu tuo yksi periodi, jolloin 13 pelistä 32 pistettä, jos laskin oikein, kun pelit 10-1-0-2. Se on noin 2,46p/ottelu, kun valtaosa peleistä eli 47 peliä saalistettiin vain noin 1,19p/ottelu.

Summanen itse tästä kertoi mtv.fi haastattelussa, että kuormitus avainpelaajille tuolla ajanjaksollla oli liikaa. Paukut sitten loppui kevätkaudella ja siltähän se hieman vaikutti. Muuten tuolla ajanjaksolla ei ollut mitään tekemistä MNH:n kanssa vaan se oli aika yksikertaista lätkää mitä aina maustettiin taktisilla yksityiskohdilla ottelun sisällä. Myös erikoistilanteet oli sillä jaksolla erittäin isossa roolissa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Hieno avautuminen Summaselta Urheilusanomissa vaikka jatkoajan salapoliisi osasto oli nämä asiat jo selvittänyt viime kauden puolella. Pidän kumminkin siitä, että Summanen toi ne asiat julkisuuteen ja yhtään itseään säälimättä.

Ne kenelle ei tule Urheilusanomia tai ei jaksa verkosta lukea niin tässä pieni lyhennelmä:

- Summanen luuli olevansa ylivertainen valmentaja liigaan
- myönsi järkyttävä pelaaja hankinnat, tosin ei kaikkia...
- sanoi isoimman virheensä olleen kun jätti median ja pelaaja-agentit ulkopuolelle. Tässä oli varmasti yksi iso syy miksi pelaajat ei "halunnut" tulla IFK:hon.

Toivottavasti ei ole agenteille jääneet mitään hampaan koloon seuraa kohtaan.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Summanen vauhdissa, linkki iltalehden uutiseen missä summanen solvaa vastustajan valmentajaa:

http://www.iltalehti.fi/khl/2014110618814988_jr.shtml

Melkoista solvausta, tuntuu suhtkoht helposti päästävän ihonalle.

Video youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=rTHEqPwqfoU

Todella rumaa käytöstä Raimolta.

Viestisi tosin ei liity alkuunkaan ketjun otsikkoon. Parempi ketju viestillesi olisi voinut olla esimerkiksi linkissä oleva.

http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/ex-jokerit-maailmalla.35735/
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähänkö vaarallinen nosto. Muistuttaisin palstaveli Tiedotetta postaajan vastuusta lukijoiden terveyden suhteen, varsinkin näin kesällä, kun lämpötilat usein jo itsessään laittavat etenkin vanhempien ihmisten sydämen koville.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Voi helvatti. Luulin jo, että Atun tekemisiin ei oltu tyytyväisiä.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haha juu-u, sori vaan tuosta. Tamperelaiselta nakkikiskalta heitin tuona sunnuntaiaamuna viestin tänne, juuri tavattuani Ramin pilkunjälkeisillä makkaraperunoilla. Ei ehtinyt kysyä tulevan kauden suunnitelmista, kun mies porhalsi päätä pahkaa (liekö seurueemme lievistä piikittelyistä johtuen) koko taxijonon ohi ensimmäiseen vapaaseen pirssiin.
Hieno mieshän tuo tuntui edelleen olevan, ei siinä mitään... :D


E: tämä tästä Offtopicista osaltani tähän ketjuun.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Kyllä tässä lämmöllä muistelee niitä Raadon haastiksia ja kaikenmaailman sekoiluja mitä silloin sai todistaa. Pukukopin seinien äänineristykset, Lämsä episodit mitä kaikkea :D Jännä kaveri siinä mielessä ku jotenkii joistain haastatteluista sai sellasen kuvan (ainakii mä sain), että Raato ois oikeesti fiksukii ukko jossain syvällä sisimmissää. Tai sitte se sai vaa ne hienot selitykset kuulostamaa fiksummilta ku olivatkaa.

Kaikenkaikkiaa hieno mies, sillä omalla karulla tavallaan :D
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tässä lämmöllä muistelee niitä Raadon haastiksia ja kaikenmaailman sekoiluja mitä silloin sai todistaa. Pukukopin seinien äänineristykset, Lämsä episodit mitä kaikkea :D

Joo Rami on laimeasti sanottuna värikäs persoona, tai toisin sanoen, jos Rami olisi edes vähän viileämpi tyyppi, niin häntä voisi kutsua hulluksi. Tuo ei varmaan aukea kaikille, mutta ei se mitään. Muistan myös Summasen Omsk-ajoista sen, kun veikkaaja-lehdessä oli Omskissa pelanneen Jaromir Jagrin haastattelu, jossa hän ylisti Summasta parhaaksi valmentajaksi jonka alaisuudessa on koskaan pelannut. No kausi eteni ja playoffeissa kun joukkueen peli yskähteli, oli Rami pukukopissa haastanut Jagria nyrkkitappeluun, tuon stoorin kertoi julkisuuteen myöhemmin toinen Omskin pelaaja.

Summasesta vielä, tietyllä tapaa todella mielenkiintoinen persoona, tuollainen hulluus-elementti kiehtoo joissain tapauksissa, mutta Ramilla se tärkein juttu on, ettei ole ollut pitkään aikaan menestyvä päävalmentaja (pl. Venäjä jossa erilainen johtamiskulttuuri). Ja onhan Ramilla on monesti urallaan mennyt se käytös niin yli, ettei löydy vähäisintäkään ymmärrystä niihin touhuihin, yksi esimerkki löytyy mm. viime keväältä.

Jännä kaveri siinä mielessä ku jotenkii joistain haastatteluista sai sellasen kuvan (ainakii mä sain), että Raato ois oikeesti fiksukii ukko jossain syvällä sisimmissää. Tai sitte se sai vaa ne hienot selitykset kuulostamaa fiksummilta ku olivatkaa.

Luin joskus kauan sitten Summasen kirjoittaman kirjan joka kertoi enimmäkseen World Cupista 2004, samassa kirjassa Rami avasi myös omia valmennuksellisia näkemyksiä, ja kyllä niistäkin kävi ilmi että Rami on tietyillä osa-alueilla erittäin älykäs ihminen. Myös Westerlund joskus 2000-luvun alussa kehui vuolaasti Ramia, ja mm. sanoi ettei kukaan muu näe pelissä sellaisia tiettyjä asioita kuin Rami. Hulluus ja älykkyys kulkevat joskus käsikädessä, niin voisi varmaan sanoa Ramistakin.

Isoin ongelma Ramilla taitaa olla se, että tunne vie liikaa järkeä. Järki ei pysy päässä kovin kauaa, ja ne mentaaliset kilahtamiset syö lopulta liikaa pelaajia, joukkuetta ja koko organisaatiota. Raivoavia koutseja on nähty Liigassakin aiemmin, mutta pelaajien kertomusten mukaan Ramin raivo pelaajia kohtaan menee usein henkilökohtaisuuksiin. Siinä on iso ero kun joku Jortikka haukkuu koko joukkueen, tai siinä kun Rami alkaa pilkkaamaan jotain yksittäisiä pelaajia menemällä henkilökohtaisuuksiin Ei ketkään johtavat pelaajat jaksa sellaista kauaa katsoa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerronpa tarun, joka kertoo kuvitteelisesta valmentajasta.

Tämä valmentaja sai helsinkiläisjoukkueen kopissa kopissa aika hankalan leiman 2000-luvun alkupuolella kun syytti ulkolaismaalivahtia pelin jälkeen 0-3 tappiosta. Samalla haukkui kaikin alatyylin ilmauksin samalla rinnuksista pitämällä ja haastoi tappeluun. Ulkolaismaalivahti oli P-Amerikassa tottunut lokaan, mutta uhkailua hän ei enää sulattanut, vaan riisui varusteensa ja sanoi, että ok hän on valmis. Tässä vaiheessa valmentaja tajusikin hieman, että mitä tahansa hänkään ei voi ilman vastalauseita tehdä ja pakeni tilanteesta. Maalivahti olisi käynyt kimppuun ilman kapteenistoa ja kakkosvalmentajaa.

Kertoo tietyllä tapaa kuinka kummallinen joidenkin ajatusmaailma voi olla. Hauku, uhkaa ja käy kiinni. Jos et sillä saa alistettua, niin vaikene ja pakene. Anteeksipyyntöä ei tietenkään tilanteessa tullut, eikä koskaan myöhemminkään.

Kyseessä on siis kuvitteellinen tapahtumasarja.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Summanen voisi olla ihan hyväkin veto jonain asiantuntija-konsulttina tai katsomovalmentajana kuitenkin niin, että hänellä ei ole kontaktia joukkueeseen, vaan ainoastaan päävalmentaja asioi hänen kanssaan.

Sitten taas Summasen palkkaaminen johonkin esimiestehtävään esim. valmentajaksi on pähkähullua touhua. Kun vuorovaikutustaidot ovat mitä ovat ja mies on ilmeisesti vielä jollain tavalla hieman vinksahtanut, niin tulee norsu posliinikaupassa ilmiö.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös