Kalle Kaskisen valmennustiimi

  • 181 690
  • 740

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos Nieminen tietää nyt, että hänestä tulee joka tapauksessa TPS:n päävalmentaja viimeistään kaudelle 2019-2020, niin on tiennyt sen varmasti jo siinä vaiheessa kun hänet on kiinnitetty uudelleen A:n päävalmentajaksi. Näin ollen hän on tasan tarkkaan tietoinen omasta roolistaan ja hyväksee sen.

Minä en ainakaan mistään ole löytänyt tietoa siitä, mitä TPS-johto on ajatellut Juuso Niemisen kanssa tehdä. Oletko sinä tästä asiasta paremmin tietoinen?
En millään usko, että Juuso hyväksyisi omassa urakehityksessään sellaisen vaiheen, että hän "juuttuisi" kolmeksi vuodeksi TPS:n A-juniorijoukkueen valmentajaksi siinä iässä, jolloin kannuksia haastavampiin tehtäviin hankitaan.

Juuso kertoi taannoisessa TV-haastattelussaan, että hänellä on korkeat tavoitteet omassa valmentaja-ammatissaan, joten siihen ei millään mahdu tälläinen kolmivuotinen A-juniorivalmennus. Kyllä Niittymäen tämä asia pitäisi tietää, ja siksi edelleenkin ihmettelen tuota Kaskisen 3-vuotista sopimusta ilman minkäänlaisia näyttöjä.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kalle Kaskinen on viimeiset vuodet ollut "vain" kakkosvalmentajana, jolloin tulosvastuun on kantanut joku muu kuin Kaskinen eli päävalmentaja.On aivan eri asia olla kakkosvalmentaja kuin päävalmentaja.

Juuso Nieminen on ollut tällä kaudella päävalmentajana ja kantanut vastuun valmentamansa joukkueen menestyksestä. Lauri Marjamäki täyttää muutaman päivän päästä 40-vuotta, joten, jos häneen verrataan, niin Juusolle pitäisi löytyä Liigassa päävalmentajan paikka seuraavalla tai sitä seuraavalla kaudella, joten Juuson ei mitenkään kannata jäädä TPS:n A-juniorijoukkueen valmentajaksi enää kaudella 2018-2019. TPS.ssä ei tuolloin liigajoukkueen päävalmentajan paikka ole kuitenkaan auki, joten muualle on hänen lähdettävä. Miten tämä sopii Saku Koivun ja kumppaneiden puhumaan "jatkumoon" ja "valmennuspolkuun"? Ei mitenkään, jos rehellisiä ollaan. TPS-johdon puheet ja teot eivät taaskaan kohtaa.
Kalle Kaskinen oli tasan tarkkaan viime vuonna päävalmentaja. Nyt faktat haltuun trolli
 
Minä en ainakaan mistään ole löytänyt tietoa siitä, mitä TPS-johto on ajatellut Juuso Niemisen kanssa tehdä. Oletko sinä tästä asiasta paremmin tietoinen?
En millään usko, että Juuso hyväksyisi omassa urakehityksessään sellaisen vaiheen, että hän "juuttuisi" kolmeksi vuodeksi TPS:n A-juniorijoukkueen valmentajaksi siinä iässä, jolloin kannuksia haastavampiin tehtäviin hankitaan.

Juuso kertoi taannoisessa TV-haastattelussaan, että hänellä on korkeat tavoitteet omassa valmentaja-ammatissaan, joten siihen ei millään mahdu tälläinen kolmivuotinen A-juniorivalmennus. Kyllä Niittymäen tämä asia pitäisi tietää, ja siksi edelleenkin ihmettelen tuota Kaskisen 3-vuotista sopimusta ilman minkäänlaisia näyttöjä.

Kaskinen ei millään valmenna kolme vuotta TPS:ää jos ei tule menestystä. Ja olihan se jo hänen pestinsä julkistaessa tiedossa, että 3-vuotinen sopimus sisältää optioita. Onko se sitten 2+1 vai 1+2 vai 1+1+1, niin sitä voimme vain arvailla.

Miksi edes luulet Niemisen palanneen TPS:n a-junnujen päävalmentajaksi jos hänellä ei ole tiedossa, että hänestä tulee myöhemmin seuraava edustuksen päävalmentaja? Kuten itsekin sanoit, hänellä on korkeat tavoitteet ja selkeä urasuunnitelma.

edit: Nyt vasta luin ajatuksella viestisi. Kyseenalaistit siis Kaskisen päävalmentajakokemuksen puutteeseen vedoteen ja samaan aikaan nostit Niemistä esiin päävalmentajakokemukseen vedoten. Kaskinenhan nimenomaan toimi viime kaudella päävalmentajana seurvalmennuksessa. Niemisen valmentajuus on viime vuosina ulottunut junnumaajoukkueeseen mikä on kuitenkin ihan erilaista hommaa kuin seuravalmennus.

Ja älkää käsittäkö väärin, en itsekään pidä Kaskisen palkkaamista hyvänä ratkaisuna, mutta tehty mikä tehty.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Millä kriteereillä Kaskinen päässyt noin moneen kovaan valmennustiimiin. ? Tuskin on niin hyvät jutut saunailloissa. Kyllä se osaava jätkä on. Tuomitaan vasta, kun/ jos sen arvoista tulee. Itseäni kiinnostaa herran vetovoima. Atu vei Ahtolan ja Thorellin. Onko Kallella luottosotureita?
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ennenkuin jotkut rupeavat repimään vaatteitaan, on syytä alleviivata, etten ole sanonut, että Kaskinen on huono valmentaja. Sitähän ei voisi sanoakaan, koska hänellä ei ole ollut liigajoukkueen päävalmentajuutta eikä kukaan todellakaan tiedä, mikä on hänen taitonsa liigajoukkueen päävalmentajana.

Olen vain ihmetellyt hänelle tehdyn sopimuksen pituutta (3 vuotta) ja miten tämä istuu Juuso Niemisen tilanteeseen.

Pitäisin Juuso Niemistä omilla näytöillään kuitenkin huomattavasti vähemmän riskejä sisältävänä liigajoukkueen päävalmentajana kuin Kaskista. Kaskisen imu suomalaisten liigatason pelaajien keskuudessa näyttää olevan aivan olematon.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Monellako muulla liigavalmentajalla on tällä hetkellä 3-vuotinen pahvi? En ainakaan itse tiedä yhtään tapausta.
Aika hemmetin hyvin kyllä sitten tunnet jääkiekkoa ja nimenomaan Liigaa jos et tiedä yhtään liigavalmentajaa, jolla olisi 3-vuotinen pahvi tällä hetkellä.. Valoitampas asiaa:

Pekka Virta - 2+1 vuotinen sopimus Rauman Lukon kanssa.
Antti Pennanen - Mikkelin Jukureista kolmivuotisella sopimuksella Kerhoon.
Risto Dufva, Mikkelin Jukurit - Kolmevuotinen sopimus.
Marko Virtanen - Teki JYPin kanssa aikanaan 2+1 vuotisen päävalmentajasopimuksen, sitemmin useita jatkosopimuksia.
Sami Kapanen - Hopeajoukkue KalPa palkkasi täysin vailla päävalmentajakokemusta olevan Sami Kapasen 2+1 vuotisella sopimuksella.
Petri Matikainen - Solmi Pelicansin kanssa paluunsa yhteydessä kolmivuotisen sopimuksen.
Tomek Valtonen - Saapuessaan Vaasaan teki 2+1 vuotisen valmentajasopimuksen.
Jukka Rautakorpi - Palaa Tapparaan 2+1 vuotisella sopimuksella
Jussi Tapola - Kun Rautakorpi käytti aikanaan sopimuksessaan olleen ulkomaanoption, astui Tapola kolmivuotisella ruoriin. Meinasi muuten saada heti potkut kun ensimmäisestä yhdeksästä pelistä Tappara hävisi seitsemän..


Mites toi Nieminen sitten, onko valmentajaura ihan täysin mennyttä jos vaikka tapahtuiskin niin, että Niemisen kanssa on sovittu, että hän on kauden 2017/18 A-nuorten valkku, sen jälkeen vaikka Liigajoukkueeseen apuvalmentajaksi mukaan ja alustavasti sitten kaudesta 2020/21 alkaen TPS:n seuraava päävalmentaja? Eikö mielestäsi edustaisi minkäänlaista jatkuvuutta ja olisi merkittävä hidaste Niemisen uralle? Saisi rauhassa opetella sisään Liigaan..?

Noh, seuraavia ongelmakohtia odotellessa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kiitos FutureHockey yllä mainituista sopimusten pituuksista. Näyttää siis olevan suoria kolmivuotisia sopimuksia ainakin muutamilla liigavalmentajilla. Hienoa, että täältä TPS-osiosta löytyy sinun kaltaisia jääkiekon tietomiehiä.

Itsekin olisin erittäin tyytyväinen, jos Nieminen olisi vain ensi kauden A-juniorijoukkueen valmentaja ja sen jälkeen nostettaisiin liigajoukkueen kakkoseksi ja sitten ykköseksi. Silloin voitaisiin todellakin puhua valmentajapolusta. Uskokaamme, että olet oikeassa tuon asian suhteen ja näin todellakin käy.

TPS on vuosien myötä hukannut muutamia omia kasvattejaan "väärällä" pelaajapolitiikallaan muihin seuroihin, joten toivokaamme, ettei valmennuksen suhteen näin käy, että Juuso hukataan "ennen aikojaan" muihin joukkueisiin, jos valmentajapolku täällä on tukossa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Ja mitä tulee Kaskisen kokemattomuuteen niin aika paljon hällä kuitenkin on tuota kokemusta valmentajana olosta, vaikka se päävalmentajakokemus parhailta spoteilta vielä uupuukin:

Kokemus päävalmentajana:

TPS A-juniorit, 2016/17, A-Nuorten SM-liiga - 48 + 3 Ottelua
Suomen U17 Maajoukkue, 2013/14 - 15 Ottelua
Suomen U16 Maajoukkue, 2012/13 - 11 Ottelua
FC Barcelona, 2005/06, Espanjan jääkiekkoliiga - 24 Ottelua


Yhteensä: 101 Ottelua

Kokemus apuvalmentajana:

Suomen A-Maajoukkue, 2016/17 - 33 Ottelua
Helsingin Jokerit, 2014/16, KHL - 136 Ottelua + 6 Ottelua Spengler Cupissa.
Suomen U20 Maajoukkue, 2011/12 - 19 Ottelua
Suomen U18 Maajoukkue, 2009/11 - 50 Ottelua
Turun Palloseura, 2006/08 *, Liiga - 134 Ottelua
Turun Palloseuran A-juniorit, 2003/05, A-nuorten SM-liiga - 95 Ottelua


Yhteensä: 473 Ottelua

* Potkut Palloseurasta muun valmennusryhmän kanssa 28.10.2008

Ottelumäärät saattavat heittää yhteensä sellaisella +/- 20 lukemalla. Kuitenkin vaikka päävalmentajakokemus tosiaan kovista paikoista (Liiga, Mestis yms.) pyöreätä nollaa, niin väittäisin kuitenkin, että ei Kaskinen nyt kuitenkaan minään raakileena hyppää Palloseuran puikkoihin, vaan aika kokeneena apuvalmentajana pyrkii ottamaan itsekkin sen henkilökohtaisen askeleen omalla urallaan eteenpäin. Uskoisi kuitenkin, että tuollaiset melkein 600 ottelua ovat jotain jättäneet jälkeensäkin, varsinkin kun mukana on ollut varsin vakuuttavia mentoreita Hannu Jortikasta Erkka Westerlundiin.

Arpahan Kaskinen kaikesta huolimatta on, ei sitä voi kieltää. Mutta niin se on jokaisen uuden valmentajan kohdalla, sen näytti jo esimerkiksi Virran Peksi (jonka kohdalla edelleen olen sitä mieltä, että kärsivällisyys loppui liian lyhyeen) tai Suikkasen Kaitsun toinen tuleminen.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Maalaisjärki sanoo, että jos päävalmentajalla on vähän kokemusta ykkösenä toimimisesta, hänen aisapareikseen hommattaisiin mahdollisimman ammattitaitoiset ja paljon kokemusta omaavat apuvalmentajat. Kauden aikana väistämättä tulee ongelmakohtia, jolloin päävalmentaja saisi heiltä silloin mahdollisimman ammattitaitoista tukea siinä tilanteessa tehtäville ratkaisuille. Jos apuvalmentajat ovat jees-miehiä, niin mitä apua heistä silloin on.

Kaskisen apuvalmentajat Rintanen ja Salo eivät kovin kokeneita miehiä apuvalmentajina ole, vaikka kummallakin pelaajakokemusta onkin yllin kyllin, niin on kuitenkin aivan eri asia olla pelaaja kuin valmentaja. Kaskiselle tulee aika yksinäinen olo, jos joukkueen peli ei lähde heti syksyllä kulkemaan ja sitä kautta yleisön ja median nostattamat paineet vyöryvät päälle.

TPS:n tämän kauden hyvä menestys on Kaskisen valmennustiimille todella korkealla oleva rima, jonka ylittäminen olisi valmennuksen työrauhan kannalta ehdottoman tärkeätä, koska organisaation talous sakkaa sitä pahemmin, mitä huonommin urheilullisesti menee. Kestääkö organisaation talous vuodesta toiseen tappiollista toimintaa muutaman avokätisen miljonäärin rahoilla? Onko tällainen toimintapohja järkevä? Jos miljonäärit lopettavat tukensa, mitä sitten tapahtuu, konkurssiko? Ei kai TPS:n tavoittelema "olla eurooppalainen huippuorganisaatio" voi perustua muuhun kuin taloudellisesti terveeseen toimintamalliin?

Vain urheilullisesti menestyvä joukkue antaa mahdollisuudet taloudellisesti plus-merkkiseen tulokseen Turun talousalueella. Tällainen menestyvä joukkue on myös sponsorimarkkinoilla aivan eri tavalla kiinnostava kuin "ynnä muut"-luokkaan jäävä joukkue.

Tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja ensi syksynä, kun näemme, ottiko TPS-johto tässä valmmennusasiassa liian suuren riskin ja kuka siitä silloin kantaa vastuun.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Rautakorven Tappara pyrkii pelipaikattomuuten ja pelinopeuteen: "Pelaajan pitää olla kokonaisvaltainen" - Kiekkoareena

Yllä olevasta linkinstä halukkaat voivat lukea Jukka Rautakorven ajatuksia, mikä on Suomen johtavan jääkiekkojoukkueen Tapparan pelityyli ensi kaudella. Melkoista muutosta perinteiseen "kahvakiekkoon" on siis tulossa.

Tuntuu siltä, että Suomen maajoukkueen heikko menestys kuluneella kaudella on herättänyt monet valmentajat miettimään oikein tosisaan, miten oman joukkueen valmennusta on muutettava, jotta pysyttäisiin jääkiekon nykykehityksen mukana. Voittava jääkiekko perustuu pelirohkeuteen ja pelinopeuteen yhä suuremmassa määrin. Tällainen pelityyli vaatii taitavia ja nopeajalkaisia pelaajia, jotka jaksavat vaihdosta toiseen painaa täysillä. Nopea pelityyli perustuu nopeaan vaihtosykliin, jotta vastustaja voidaan väsyttää, kun pelin tempo ei laske vaihtojen välillä.

Toivottavasti TPS:ssäkin valmennus tajuaa, ettei joukkueen peluutusta voida ensi kaudella järjestää niin kuin parina viime kautena, että Tomi Kallio, Henrik Tallinder ja Eric Perrin parin muun pelaajan ohella vetävät ottelusta toiseen järkyttävillä peliminuuteilla, koska rosteri on niin kapea, ja valmennuksen on pakko yrittää saada tuloksia aikaan, koska paineet ovat ennen näkemättömän kovat.

Monissa liigajoukkueissa ollaan ensi kaudeksi muuttamassa pelishabloonaa, koska valmentajat hyvin tarkkaan tietävät, että jätön-jätön-jättö tyyli on mennyttä aikaa. Nykyjääkiekossa joukkueen on sekä hyökättävä että puolustettava viisikkona, jossa jokainen pelaaja pystyy ratkaisuihin. Kalpa oli tästä oiva esimerkki päättyneellä kaudella, ja jos Kalpan pelaajien yksilötaito olisi ollut vähänkään korkeammalla tasolla, Tapparalla ei olisi ollut mitään saumaa voittaa mestaruutta. Tämä aivan oikein huomattiin myös Tapparassa, ja siellä onkin päätetty Jukka Rautakorven sanoin muuttaa pelityyliä Kalpan osoittamaan suuntaan. Tappara haluaa olla jatkossakin Suomen johtava jääkiekko-organisaatio, johon pelaajilla on oman urakehityksensä johdosta kova hinku päästä pelaamaan.

Edelleenkin olisi erittäin kiva tietää, mitä Kalle Kaskinen nyt MM-kisojen jälkeen ajattelee, mihin suuntaan hänen mielestään jääkiekko kehittyy. Onko TPS:n rosteri sellainen, että valmentaja kokee, että menestystä tulee jo ensi kaudella vai onko tähtäin asetettu johonkin kaemmas tulevaisuuteen. Onko seurajohdolla/sidosryhmillä/rahoittajilla tällaisessa tilanteessa malttia odottaa ensi kautta pidemmälle, jos tulos ensi kaudella näyttää siltä, että TPS on valahtanut sijoille "ynnä muut".
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
http://kiekkoareena.fi/jutut/rautak...peuteen-pelaajan-pitaa-olla-kokonaisvaltainen
Edelleenkin olisi erittäin kiva tietää, mitä Kalle Kaskinen nyt MM-kisojen jälkeen ajattelee, mihin suuntaan hänen mielestään jääkiekko kehittyy. Onko TPS:n rosteri sellainen, että valmentaja kokee, että menestystä tulee jo ensi kaudella vai onko tähtäin asetettu johonkin kaemmas tulevaisuuteen. Onko seurajohdolla/sidosryhmillä/rahoittajilla tällaisessa tilanteessa malttia odottaa ensi kautta pidemmälle, jos tulos ensi kaudella näyttää siltä, että TPS on valahtanut sijoille "ynnä muut".

Niin olisi... vaan hiljaista on Artukaisissa...?
Sen verran on männä vuosina sekoiltu, että seurajohdolla/sidosryhmillä/rahoittajilla (mitä nämä kaksi viimeistä sitten tarkoittavatkin) varmaankin sitä malttia on odottaa ensi kautta pidemmälle. Katsomossa saattaakin sitten olla niitä hätäisempiäkin...
 
Edelleenkin olisi erittäin kiva tietää, mitä Kalle Kaskinen nyt MM-kisojen jälkeen ajattelee, mihin suuntaan hänen mielestään jääkiekko kehittyy. Onko TPS:n rosteri sellainen, että valmentaja kokee, että menestystä tulee jo ensi kaudella vai onko tähtäin asetettu johonkin kaemmas tulevaisuuteen. Onko seurajohdolla/sidosryhmillä/rahoittajilla tällaisessa tilanteessa malttia odottaa ensi kautta pidemmälle, jos tulos ensi kaudella näyttää siltä, että TPS on valahtanut sijoille "ynnä muut".

Sillä ei ole niinkään väliä kummalla noista esittämistäsi vaihtoehdoista Kaskinen joukkueensa kokee kunhan seurajohto ajattelee asiasta samalla tavalla.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos TPS:n menestymistavoitteet on asetettu kauemmaksi kuin ensi kauteen, niin ei toimitusjohtajan silloin kannattaisi "tiedotustilaisuudessa" puhua, että ensi kaudella mennään pidemmälle kuin tällä kaudella. Tuollaiset vailla todellisuuspohjaa olevat puheet antaisivat tällöin todella oudon kuvan siitä, onko puhuja ollenkaan kartalla omien puheittensa suhteen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tuollaiset vailla todellisuuspohjaa olevat puheet antaisivat tällöin todella oudon kuvan siitä, onko puhuja ollenkaan kartalla omien puheittensa suhteen.
Osuvasti sanottu teikäläiseltä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Joo, ei potkuja vielä ja ajatukset tähän ketjuun.

Se mikä aina jaksaa yllättää, ovat valmentajien puheet siitä miten vastustaja karvaa. Että tuli yllätyksenä. Luulisi, että nykyään on perusmallit harjoiteltu joko aktiivista karvausta varten tai sitten passiivisempaa karvausta varten. Silloin homma on omissa käsissä ja säätö tehdään vauhdista sitten tarvittaessa. Ymmärrän kyllä, jos sanotaan että ei olla vielä kunnolla ehditty harjoitella näitä malleja tms. Ei kesken pelin kauheasti enää voi tehdä, jos ei ole avauskuvioita treenattu niin, että kiekoton puoli antaa painetta. Siltä tämä eilinen vähän vaikutti, mutta tiedä sitten, mitä on tähän mennessä harjoiteltu.

Mitäs sitten, jos Liigassa muut toteavat, että TPS on vaikeuksissa, kun jaksetaan paineistaa koko matsin ajan? Toivottavasti tähän kokonaisuuteen löytyy takataskusta jotain tässä syksyn mittaan, muutenhan tämä on vastustajien näkökulmasta vähän turhan helppoa.

Toki jos trendi viime vuosilta säilyy, niin enemmän kotimaassa saa pähkäillä keskialueen sumpun murtamista, kuin aktiivista karvausta. Joten ehkä ongelma hoitaa itse itsensä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Hienoa tekstiä Mänizer ja yhdyn täysin. Kyllä nyky jääkiekossa on suotavaa osata muokata pelitapaa myös kesken matsin. Meidän kärki on hidas mutta erittäin taitava. En usko että monikaan lähtee liigassa haastamaan Filppulaa kulmassa kun se pyörii siellä. Tai Tallinderia kiekkokontrollissa. Nyt pitää löytää ne sopivan kuuluisat klap klapit kohdilleen.

Uskon että Rintsi saa tuon yyveen vielä kohdilleen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hyvänä esimerkkinä kärsivällisyydestä kannattaa muistella Tapolan ensimmäisen kauden alkua Tapparassa, kaveria oltiin alkukaudesta kenkimässä joka suunnalta mutta hyvinhän siinä loppujen lopuksi kävi. Työrauhaa kaipaa samoin Kaskisen valmennuspoppoo, varmasti vie oman aikansa ennen kun joukkue uuden valmennuksen ajaman pelityylin täysin omaksuu. Maltti on valttia tässäkin tapauksessa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kalle Kaskinen on Tepsissä nyt muutaman runkosarjaottelun valmentanut ja muutama asia mielestäni on positiivisesti nostettavissa esiin:

Pelitapaa ei ole lähdetty keksimään uudestaan vaan kurinalaiseen viisikkotekemiseen ja ahkeraan karvaamiseen luotetaan edelleen, eli Selinin pitkästä aikaa onnistuneesti sisäänajama tiiviys ja kokonaisvaltainen yhdessä tekeminen (esim. painostaminen hyökkäysalueella ja tuplaaminen omissa riskit tunnistaen) on tallella, juurikaan mitään supervapautuksia kenellekään ei ole nähdäkseni annettu ja vaatimus pelin sisällä pysymisestä on näkyvää.

Kaskinen on taktisesti oikeasti melko viisas kaveri, ja pelaajilta on kuulemma kuulunut kiitosta siitä että hän kyllä tietää mistä puhuu vaikka ei olekaan välttämättä mitään maailman keskeisimpiä auktoriteetteja luontaisesti. Ykkösvalmentajana jalostuminen varmasti tuo tuota karismaa miehelle tulevaisuudessa lisää, mutta toistaiseksi olen käsittänyt niin että Tepsissä Kaskisen tekniset peliopit ovat sellaisia että niihin kyllä uskotaan ja nojataan juurikin tuon miehen pelillisen valveutuneisuuden vuoksi, ja sitten toisaalta joukkoja enemmän esimerkillään johtaa nämä pelaajiston kokeneimmat hahmot. Ei tämä toki vapauta miestä kokonaisuusvastuusta mutta luo tietyllä tapaa ihan mielenkiintoista synergiaa joukkueeseen. Yleisesti ottaen jokaisen pelaajan itsensä johtamisen taidot ovat tällä kaudella kovassa puntarissa kun joukkueessa on keltanokkavalmentaja ja tietynlaista luonnetta ja kunnianhimoa on varmasti peräänkuulutettu jokaiselta sekä valmennuksen että kapteeniston toimesta.

Eilinen reagointi toisella erätauolla ja miehistön piiskaaminen pelillisestä suvannosta takaisin päkiöilleen oli toki mielestäni yksi osoitus siitä että särmääkin löytyy.

Median edessä mies antaa rehellistä kommenttia pelaajiston tekemisestä, mutta muistaa oikeasti myös kiittää mielestäni oikealla tavalla ja nostaa esiin melko yksityiskohtaisestikin pelillisiä asioita.

Tarkastellaan miehen onnistumisia ja epäonnistumisia kauden edetessä, esimerkiksi on mielenkiintoista nähdä mitä Kaskisen TPS:lle tapahtuu jos yhtäkkiä ollaankin useamman kuin kahden pelin tappioputkessa. Juuri nyt vaikuttaa ihan hyvälle tämä nykymeno.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyviä pointteja.

Kaskisesta jää koko ajan oikeastaan fiksumpi kuva. Tuntuu ainakin omaan silmään varsin nöyrältä kaverilta.

Positiivista on tosiaan se, että pystyy ja uskaltaa reagoida pelien sisällä taktisiin juttuihin. Peluuttaa joukkuetta paljon tasaisemmin kuin esimerkiksi Selin. Toivottavasti tämä pysyy, vaikka muutama loukkaantuminen onkin nyt päällä.

Todellisia kykyjä ja reagointitaitoja mitataan tosiaan sitten, kun tulee heikompia jaksoja myös tuloksellisesti. Nyt ollaan ehkä muutamassa pelissä hieman onnellakin selvitty pisteille tai jopa voittoon.

Totta, Kaskinen on tehnyt eittämättä fiksuja valintoja TPS-polun alussa ja näin pöly on laskeutunut, joka nousi vielä CHL:ssä esiin. Itse korostaisin nimenomaan Kalle Kaskisen valmennustiimin merkitystä. Monikaan meistä tosifaneistakaan ei välttämättä muista aina sitä, että miten mieletön määrä pelaajakokemusta ja voitettuja mestaruuksia sekä mitaleja siellä penkin takana seisoo. Siellä on vajaa tuhat NHL-peliä pelkästään Norren ja Salon myötä ja siihen päälle erimaiden mestaruudet ja leijonapestit Norren, Rintsin ja Salon toimesta. Nuo miehet ovat kokeneet yhtä sun toista kautta, kuviota, ylivoimaa, valmentajaa, tiukkoja pelejä, pettymyksiä ja ties mitä. Väittäisin, että päävalmentajallamme on vankin selkänoja sekä vasen käsi aivan ylivoimaisesti tämän liigan valmentajista. Tuolla on aivan valtava määrä oppia ammennettava niin joukkuepelaamiseen kuin yksilön spesifiin pelipaikkakehittämiseen. Etenkin vaikeina hetkinä tuolla on myös oppia ja hiljaista tietoa mistä ammentaa, joka tulee olemaan vielä kova juttu kauden aikana. Selinin aikanakaan ei päästy samaan. Jako on vielä selvä; Norre hoitaa veskarit, Salo pakit ja Rintsi hyökkäyksen plus näiden kaikkien yhteispanos esim. viisikkopeliin, ylivoimiin, alivoimiin...

Toivon todella, että TPS:ssä hyödynnetään näitä konkareita aivan maksimaalisesti sen myötä mitä heillä on tarjolla niin kaukaloon kuin sen ulkopuolellekin. Toivon itse ainakin, että esim. joku Salo näyttää treeneissä sille Bergerille tai Eroselle ihan kädestä pitäen miten joku tietty pakin pelitilanne on hyvä pelata. Kyllä, liigapelaajalle. Vaikka kädestä pitäen. Se on sitä valmennusta. Ihan sama hyökkäyksessäkin, sillä epäilen että Rintsin vartaloharhautuksille olisi käyttöä monen hyökkääjän kohdalla Tepsissä. Veskareiden kohdalla tämä hyvin detaljitason valmennus onkin tuttua.

Kyllä tässä pitää todella luottaa meidän valmennukseen, vaikka tämä pelaajien peli viime kädessä on.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Ihan mieletön startti valmennuksella tähän kauteen. Todella järkevää peluutusta pelien sisällä, sekä pelien välillä olevassa rotaatiossa. Ketään ei peluuteta puhki kauden alussa ja oikeita kombinaatioita haetaan.

Myös reagointi pelin sisällä on todella erinomaista ja esim aikalisiä on käytetty erittäin järkevissä kohdissa.

Melkoinen startti tällä meidän untuvikolla, hienoa duunia Kalle ja kumppanit!
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Vahva sama edelliseen. Missähän vaiheessa nähdään se ihme, että muutama etukäteen Kaskisen ja sitä kautta seurajohdon pystyyn haukkunut nimimerkki astuu palstalle pyörtämään puheensa? Varmaan turvallista todeta, että esim. aurajokea ei palstalla tule näkymään niin kauan kuin voittoja tippuu ja palloseura keikkuu sarjataulukon kärkipaikoilla.

Mutta Kaskiselle posia paitsi tuloksista niin myös peluutuksesta ja reagoinnista. Tänäänkin muutettiin taas suuntaa ja saatiin rivit järjestykseen toisella erätauolla kopissa, ja käytettiin aikalisä silloin kun se pitikin käyttää antamaan kentällä olleelle viisikolle happea. Lisäksi kun pelin jälkeen vilkaisi peliaikoja, niin huomasi että peluutus oli äärimmäisen tiukassa paikassa yllättävänkin tasaista. Se, että rosteri on laajalla rintamalla päässyt keräämään kokemusta näistä matseista maksaa myös itsensä takaisin kevään koittaessa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Voi kai sanoa, että alku on ollut juuri sellainen, ettei oikeastaan parempaa starttia olisi voinut toivoakaan. Nyt nämä ovat olleet niitä maalin pelejä, jotka ovat kääntyneet voitoksi. Isona syynä tähän on ylivoima, joka tuo tällä hetkellä maalin pelissä kuin pelissä ja oikeilla hetkillä. Hyvin menee ja siitä kunnia valmennukselle.

Nyt sitten punnitaan jatkossa se, miten ennakkosuosikkina pelaaminen toimii. Ja aivan varmasti vastustajat pyrkivät vielä tarkemmin ottamaan TPSn pelaamista pois. Ns. peli ei saa jämähtää tähän ja toivotaan, että mitään isompia notkahduksia ei tule.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Ei kai kuin harva tällaista alkua osannut odottaa. Piikkipaikalla ollaan jumalauta. Olisiko nyt viimeinkin löydetty oikeat omat pojat vetämään tätä hommaa? Selvästi huomaa, että tiimi puskee pirusti töitä. Yhtään peliä ei ole vedetty vihkoon puutteellisen valmistautumisen takia, kuten Selinin aikanakin tapahtui.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös