Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 836 022
  • 2 679

jugitzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
PePo HC ja Florida Panthers
Juu, tuossa @Wilderness jo linkkasi sen artikkelin, tuolta sen luin. Samalla siinä sivutaan muutenkin Puljujärven harjoittelua. Tekstissä sanotaan että eniten tekemistä on luistelupotkun räjähtävyydessä ja yleisessä tasapainossa, ja siltähän se jäällä välillä näyttää.

Ja @sinikettu en siis väitä että hyvä hapenottokyky tarkoittaa automaattisesti erittäin kovaa harjoittelijaa koska kyllähän geeneillä on paljon tekemistä asian kanssa. Ja tuo lihasten ja rasvaprosentin yhteys jaksamiseen oli enemmän sellaista mutuilua vähäisellä kokemuksella aiheesta. Mutta tarkoitus oli vaan tuoda erilaisia pointteja sen puolesta että Puljujärvi on kova harjoittelija hyvässä kunnossa. Itse ainakin olen aina ollut siinä käsityksessä että tämä miehenalku on aina ollut erittäin ahkera harjoittelija, toisin kuin täällä muutaman kerran on väitetty. Noh, mene tiedä mutta tekemistä on ja paljon vielä.
 

sinikettu

Jäsen
Pikaisella googlauksella löytyi tällainen Linkki vie trainer4you sivulle, jossa blogikirjoitus Puljusta ja vuonna 2015 Puljun VO2max oli 74ml/kg/min. En tiedä sitten kuinka hyvä tulos tuo oikeasti on.
Taitaa olla vähä lapin lisää tuossa. Pikaisella googlettamalla NHL:n kuntotesteissä yli 70 arvot ovat todella harvinaisia. Pikaisella googletuksella korkein arvo NHL testeissä 2000-luvulla olisi Jakub Culek (niin kuka?) vuonna 2010 tuloksella 72,3. Tokihan on mahdollista, että Jesse voisi ennätyksen rikkoa, mutta kovin epätodennäköistä se on.

Ps. tuossa jutussa mainitaan, että Pulju on yksi joukkueen kovakuntoisimmista pelaajista tuloksella 74 ml/kg/min. Kuinkahan kovia ne muut sitten ovat?
 
Viimeksi muokattu:

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylirasitustila voi olla näiden mainitsemiesi syiden lisäksi yksi syy. Perinteisesti fyysisestä ylirasitustilasta käytetään nimitystä ylikunto. Puljujärven kohdalla tähän voi hyvinkin liittyä myös henkisen puolen ylirasitustila eli perinteisesti ilmaistuna stressi. Paljon on ollut nuorella miehellä käsiteltävää viimeisen puolentoista vuoden aikana. En toki tiedä millaista treeniä kaveri on tehnyt, enkä myöskään hänen päänsä sisään pääse, kunhan vain arvuuttelen.

Ylikuntohan on seurausta huonosti toteutetusta treenistä eli ollaan treenattu liikaa tai liian kovaa ja palauttavia treenejä on laiminlyöty. Tämähän on huippu-urheilijoille aika yleistä varsinkin jos ei olla kunnon valmennuksessa, kun ei uskota että enemmän ja kovempaa ei ole parempi. Laine teki todella fiksusti kun piti lomaa ennen rankkaa fysiikkatreenijaksoa. En tiedä Puljun elintavoista, mutta tohon ylikuntospekulaatioon vielä, niin jos on vielä syöty ja levätty vähän huonosti ja tullut epäonnistumisia ja oltu erossa läheisistä (stressi/psyykkiset tekijät), niin onhan tossa suorityskyvyn laskulle altistavia tekijöitä.
 

Routajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, voittava sukupolvi
"
En ole ikinä nähnyt noin kovasti harjoittelevaa nuorta pelaajaa. Ehkä välillä voisi ottaa myös rennommin. Hän viettää niin paljon aikaa pyörän selässä ja treenaamassa, että välillä pitäisi ehkä palautuakin, Sallinen kertoo.

Sallisen yllätti etenkin se, kuinka paljon Puljujärvi tekee töitä pelikauden aikana. Se oli ihailtavaa seurattavaa, mutta Sallinen myös varoitti pelikaveriaan, ettei harjoittelu mene yli.

– Tietenkin se riippuu ihmisestä. Välillä keskusteltiin siitä, miten hän saisi itsestään enemmän irti. Hän itsekin sanoi, että saattaa treenata liikaa." Näin luonnehti Jere Sallinen Jesseä mm-kisojen aikaan ylen haastattelussa. Koko haastattelu luettavissa täältä: Äitiä tuli ikävä, kun poika lähti suureen maailmaan – Jesse Puljujärven hymy hyytyi Pohjois-Amerikassa | Yle Urheilu | yle.fi

Kyllähän tuostakin sellaisen kuvan saa, että Jesse harjoittelee kovaa ja on itsekin alkanut jo miettiä, että treenaako liikaakin. Paljon treeniä ja matkustuskilometrejä, bussiliigassa välillä ehkä vähille jäävät yöunet sekä omasta mielestä pakko onnistua on nuorelle pojalle paha yhtälö. En tiedä, miten paljon Condorsissa on ollut ohjattua harjoittelua ja miten paljon ylipäätänsä siellä on kiinnitetty huomiota siihen, miten ja ennen kaikkea kuinka paljon kukakin treenaa, mutta tässä suhteessa Jesse kyllä kaipaisi apua.

Tähän kun lisätään vielä Chiarellin arvio Jessen ensimmäisestä kaudesta (Puljujarvi's First Season | NHL.com ), jossa toistuu monta kertaa sana turhautunut niin tuntuu, että selvä peli. Jesselle pettymys kun ei ole pysynyt ylhäällä -> treenaa jotta kehittyisi -> turhautuu kun ei ole se sama maalitykki kuin junnuissa -> treenaa lisää -> väsyy kaikesta treenistä, ei saa kaikkea itsestään irti ja turhautuu lisää ja näin kierre on valmis.

Nyt nämä asiat kun poika saisi itsensä ja taustatiiminsä kanssa käytyä läpi, niin ehkä se ensi kausi näyttäisi vähän valoisammalta. Chiarellikin painottaa, että viimeisin asia josta on huolissaan, on Jessen hyökkäyspeli. Aikaa ja kärsivällisyyttä siis toivoisi Jesselle, mikä toki on helpommin sanottu kuin tehty.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Jesse Puljujärvi: Olen aina ollut kova treenaamaan - Fressis

"Olen sitä mieltä, ettei homma saa jäädä ainakaan siitä kiinni, ettei olisi harjoitellu tarpeeksi. Esimerkiksi kesällä minulla oli yhtenä päivänä aamulla jäätreeni, iltapäivällä kävin punttisalilla ja pelasin tennistä ja illalla oli vielä jäätreeni."

Tämä juttu on viime syksyltä ennen kauden alkua mutta kuka pölkkypää laati Jessen harjoitusohjelman viime kesälle? Tapoja ja makuja on tietysti monia mutta aika monet kiekkoilijat pysyvät kesällä pois jäältä ja keskittyvät voiman ja räjähtävyyden kehittämiseen, muunmuassa Pate on tehnyt näin kahtena viime kesänä ja tulokset puhuvat puolestaan. Kunpa Jesse olisi aikoinaan valinnut Octagonin Acmen sijaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaksi erisnimeä: Hannu Rautala! Jesse kesäksi siihen kouluun ja tulosta tulee.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kaksi erisnimeä: Hannu Rautala! Jesse kesäksi siihen kouluun ja tulosta tulee.

Mutta kun se ei käy, Jessen tukijoukkojen olisi pitänyt aikoinaan valita Octagon Hockeyn managerointi Acmen sijaan. Se on pienestä kiinni joskus.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mutta kun se ei käy, Jessen tukijoukkojen olisi pitänyt aikoinaan valita Octagon Hockeyn managerointi Acmen sijaan. Se on pienestä kiinni joskus.

Nämä jutut alkaa kuulostaa joltain muistopuheilta.

Turhauttava ja pettymysten täyteinen kausi voi olla suuri onnen potku tuollaiselle lapsitähdelle. Mitä isommat vaikeudet selätettävänä niin sitä isommat palkinnot edessä.. sieltä tulee sitä henkistä kovuutta tulevaisuuteen.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan ufoa pohdintaa täällä, cmon hapenottokyky. Siihen vaikuttaa sekin että jos kärsii allergisesta nuhasta niin hapenottokyky heikkenee. Jesse kärppiin lainalle ja englannin kursseille. 25 maalia ens kaudella ja kalevan haastattelut enkuksi!

Jos jokin on treeniin vaikuttanut heikentävästi niin se on kulttuurilliset erot - kieli, pieni kaukalo ja reissaaminen. Jos et puhu samaa kieltä muiden kans niin on se aika stressaavaa
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nämä jutut alkaa kuulostaa joltain muistopuheilta.
Joo, muutenkin tässä on ihan käsittämätön draama tehty siitä kun tulokaskautensa kokonaan 18-vuotiaana pelannut pelaaja ei ole onnistunut lyömään läpi NHL:ssä. Onko sitten parin viime kauden aikana pelaajat kuten McDavid, Eichel, Laine ja 19-vuotiaista Aho ja Matthews hieman sokaisseet tyyppejä ja jokaisen lupaavan junnun kohdalla pitää saada ns. kaikki heti mulle nyt. Edelleenkin muistutan vaikka siitä Dylan Stromesta, kolmosvaraus ja ihan huippulupaavana pidetty pelaaja ei ole pelannut kuin seitsemän peliä kahdella draftin jälkeisellä kaudellaan. Toisaalta mistäs minä tiedän, voihan sielläkin paikallinen jatkoaika olla jo ihan räjähtänyt ja kaveria ollaan lähettämässä paikalliseen Mestikseen loppu-uran ajaksi pelaamaan.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siihen vaikuttaa sekin että jos kärsii allergisesta nuhasta niin hapenottokyky heikkenee.

Eikös suurimmalla osaa norjalaisista hiihtäjistä ole näitä ongelmia ja siihen tietenkin asianmukaiset (sallitut) lääkkeet käytössä. Ei voi olla vertaamatta Lainea ja Puljujärveä siinä, että raskaan kauden jälkeen toinen lepää ja kerää voimia kovaa ja yksilöllisesti suunniteltua fysiikkatreeniä varten ja toinen lähtee sekaisin olevaan mm-jengiin koittamaan josko kulkisi. Ja heti kisojen jälkeen alkaa tietenkin joku aivoton treenirääkki, ettei jäisi treenamisesta kiinni.

Harjoittelusta menestys ei ole tosin tähänkään mennessä ollut kiinni.
– En ole ikinä nähnyt noin kovasti harjoittelevaa nuorta pelaajaa. Ehkä välillä voisi ottaa myös rennommin. Hän viettää niin paljon aikaa pyörän selässä ja treenaamassa, että välillä pitäisi ehkä palautuakin, Sallinen kertoo.
Sallisen yllätti etenkin se, kuinka paljon Puljujärvi tekee töitä pelikauden aikana. Se oli ihailtavaa seurattavaa, mutta Sallinen myös varoitti pelikaveriaan, ettei harjoittelu mene yli.
– Tietenkin se riippuu ihmisestä. Välillä keskusteltiin siitä, miten hän saisi itsestään enemmän irti. Hän itsekin sanoi, että saattaa treenata liikaa.
Äitiä tuli ikävä, kun poika lähti suureen maailmaan – Jesse Puljujärven hymy hyytyi Pohjois-Amerikassa | Yle Urheilu | yle.fi

Kuka tahansa osaa ja voi treenata kovaa ja paljon, mutta fiksusti treenaaminen on se millä tulee tuloksia. Tätä varten on olemassa ammattilaiset, joiden tekemien treeniohjelmien mukaan mennään ja kehittymistä seurataan koko ajan ja tarvittaessa treeniohjelmaa hienosäädetään. Jos mennään jonkun 18 vuotiaan pelaajan fiilisten mukaan, niin vituiksi menee se on varma.
 
Eikös suurimmalla osaa norjalaisista hiihtäjistä ole näitä ongelmia ja siihen tietenkin asianmukaiset (sallitut) lääkkeet käytössä. Ei voi olla vertaamatta Lainea ja Puljujärveä siinä, että raskaan kauden jälkeen toinen lepää ja kerää voimia kovaa ja yksilöllisesti suunniteltua fysiikkatreeniä varten ja toinen lähtee sekaisin olevaan mm-jengiin koittamaan josko kulkisi. Ja heti kisojen jälkeen alkaa tietenkin joku aivoton treenirääkki, ettei jäisi treenamisesta kiinni.
Kyllä pelaajilla on se kesäloma jolloin ei ohjattuja treenejä saa olla, riippumatta siitä oliko MM-kisoissa vai ei. Se on sitten eri asia, että miten oman lomansa käyttää.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kyllä pelaajilla on se kesäloma jolloin ei ohjattuja treenejä saa olla, riippumatta siitä oliko MM-kisoissa vai ei. Se on sitten eri asia, että miten oman lomansa käyttää.

NHL pelureilla mitään pakollista lomaa ole, höntsäsarjat erikseen.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Nämä jutut alkaa kuulostaa joltain muistopuheilta.

Turhauttava ja pettymysten täyteinen kausi voi olla suuri onnen potku tuollaiselle lapsitähdelle. Mitä isommat vaikeudet selätettävänä niin sitä isommat palkinnot edessä.. sieltä tulee sitä henkistä kovuutta tulevaisuuteen.

Lainaamasi kommentti koski Puljun mahdollisuuksia liittyä Hannu Rautala harjoitusryhmään, ei muuta. Jesse on siis oman kertomansa mukaan harjoitellut viime kesänä joinakin päivinä jopa neljä kertaa, ei ihme ettei luistin liiku ja nuppi on jumissa. Vanha sanonta kuuluu, lihas ja kunto kasvaa levossa. Kun katseli Puljun taaperrusta MM-kisoissa niin ei voi välttyä ajatukselta että kaveri on pahassa ylikuntotilassa.
 

P3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Ihan heittona vaan, että jos treenaa 4 kertaa päivässä ja ravitsemus on päin helvettiä niin hyvin äkkiä löytää itsensä ylikunnosta olkoot lääkitys mikä vain.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
NHL pelureilla mitään pakollista lomaa ole, höntsäsarjat erikseen.

Eiköhän niilläkin ole kesäloma, jolloin ei ole seuran puolesta ohjattuja harjoituksia. Toki kauden ensimmäiselle training campille ei passaa ilmaantua rapakunnossa joten on enemmän kuin suotavaa että reenaavaat kukin tahoillaan joko issekseen tai porukalla jonkun koutsin johdolla, kunhan tämä koutsi ei vain ole NHL-organisaation palkkalistoilla.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä oikein... Mahtuisiko Pulju Kärppiin?

Siellä on kuitenkin esimerkiksi Sami Anttila, joka on uurastamassa itsensä pitkän kaavan kautta ihan runkopelaajien joukkoon.

Toisaalta ehkä Jesse voisi korvata "Kyttä" Karvisen, riippuen liikkeen riittävyydestä isojen lonkkaoperaatioiden jälkeen?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En tiedä oikein... Mahtuisiko Pulju Kärppiin?

Siellä on kuitenkin esimerkiksi Sami Anttila, joka on uurastamassa itsensä pitkän kaavan kautta ihan runkopelaajien joukkoon.

Toisaalta ehkä Jesse voisi korvata "Kyttä" Karvisen, riippuen liikkeen riittävyydestä isojen lonkkaoperaatioiden jälkeen?
Mietin hyvin kovasti että oliko tämä viesti sarkasmia ja en vieläkään ole ihan varma.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En tiedä oikein... Mahtuisiko Pulju Kärppiin?

Siellä on kuitenkin esimerkiksi Sami Anttila, joka on uurastamassa itsensä pitkän kaavan kautta ihan runkopelaajien joukkoon.

Toisaalta ehkä Jesse voisi korvata "Kyttä" Karvisen, riippuen liikkeen riittävyydestä isojen lonkkaoperaatioiden jälkeen?

Hohohohooo....älä enää lisää, palataan toiveekkaalle asialinjalle...
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Itse kyllä näkisin Puljun mahdollisen paluun Kärppiin aikamoisena win-win tilanteena molemmille osapuolille, JOS paikka NHL:ssä ei aukea. Jesse tarvitsee nyt tutun ja turvallisen ympäristön, jossa pystyy ottamaan tärkeitä kehitysaskelia ja ennen kaikkea saamaan itsetunnon kuntoon. Kärpissä on hiottu viime vuosina NHL-timantteja melkoisen hyvällä tahdilla, ja kuten Jesse on itse sanonut, Oulu on koti. Mamban Kärpissä pelaajilla on hyvä olla, ja jos hommaa ei täällä saada luistamaan, niin ei sitten missään. Tietenkään tämä ei ole ideaalein paikka kielen ja mahdollisten sopeutumisongelmien kannalta, mutta jostain tätä umpikujaa on vain lähdettävä purkamaan. Ja kyllähän Kärpistä kielimiehiäkin löytyy, joten ehkä Jesse saa kielikoulun kaupan päälle. ;)

Kärppien kannalta taas on varmasti kannattavaa, jos pystytään saamaan joukkueeseen "NHL-statuksen" pelaaja, joka sattuu vielä olemaan omia pohjoisen poikia. Jos pitäisi valita, niin kyllä ainakin itse katselisin Kärpissä mieluummin Puljua kuin jotain vierasta, rahan perässä menevää pelaajaa. Lipputulojen ja oheismyynnin kannalta Pulju toisi varmasti positiivista pöhinää hallille, tällaiset pelaajat vetää hallille myös sitä tavallista kansaa, joita kiinnostaa "isot nimet".
 

Pardus

Jäsen
Jos olette aiemmin lukeneet nimimerkin @Kaspo viestejä niin ihan puhdasta sarkasmiahan tuo oli.

Ja vittuilua tiettyjä nimimerkkejä kohtaan, joiden Kärppiin Pulju ei mahtuisi. Kiitos tästä Kaspo!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.92
  • 3.80
  • 3.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös