HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 961 242
  • 29 406

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Vaikka en ihan hyväksy keneenkään kohdistuvaa ajojahtia (halusin Törmäsen pois ja haluan Nybondakselle korvaajan pian), en halua jokaisessa käänteessä kritisoida heitä, kuten Lefty-Lennu-Lemieux täällä tekee lähes jokaisessa viestissään. Kuitenkin olen aika samaa mieltä joukkueesta, ellei lisäyksiä enää tule ennen syyskuuta, mutta katsotaan!

Vaikka et hyväksy niin et halua kritisoida.. Selvä. Poliittisesti en varsinaisesti sijoitu vasemmalle ja left-right skaala on muutenkin yksinkertaistava ja väärä tapa ajatella politiikkaa. Leftin mailalla kyllä pelaan, mutta Petrell ei kyllä liity minuun mitenkään. On totta, että olen turhan paljon keskittynyt kritisoimaan, tämä on vain täysin sama juttu joka ikinen kevät. TN kasaa joukkueen, joka selkeästi ei riitä, mutta täällä dissataan kritisoijia sanoen, että kyllä noi riittää liigaan, kyllä ne kaikki parantaa viime kaudesta ja vaatimuksenne ovat aivan utopistisia. Tämä ei ole vain jotain mikä tapahtu vuosi sitten ja nyt, vaan tämä on toistunut suunnilleen koko sen kymmenen vuotta mitä TN on vastannut joukkueen kasaamisesta (paitsi kesällä ennen mestaruuskautta sekä hopeakautta, jolloin lähes kaikki olivat jo etukäteen aika tyytyväisiä joukkueen kokoonpanoon). Joka ainut kerta olemme olleet oikeassa, se joukkue ei ole riittänyt. Onko yksikään niistä kesän kritisoijia kritisoineet myöntäneet virheensä ja sanoneet seuraavana keväänä että kappas vain, ei se joukkue ihan riittävä tosiaan ollutkaan? Kuinka lyhyt on konformistin muisti?

Vaatimustason puute ei koske vain ylintä johtoa tai pelaajistoa, se koskee myös faneja. Jotkut tietysti väittävät, että IFK-fanit ovat niitä vaativimpia, itse olen täysin eri mieltä. Niin moni fani tyytyy tähänkin kokoonpanoon, ja tyytyi viime kauden kokoonpanoon, eli vähään. Tyytyivät liian vähään.

Rohkenen kommentoida eriävän mielipiteen tästä.
Malinen kyllä pystyy tekemään peliä loistavasti ja on oikeasti laadukas pelaaja ylivoimalle, koska syöttötaito ja pelisilmä on, uskallan väittää, Liigan TOP-10.
Mennyt kausi ehkä vähän sokaisi kaikkia, koska Malinen ei ollut oikeastaan koko sesongilla omalla tasollaan. Tiedä sitten mistä se johtui, mutta en jaksa uskoa, että taidot mihinkään on hävinneet.
Kaudella 15-16 KK:n suhteellisen hyvän ylivoiman voi oikeastaan laittaa yksin Malisen piikkiin, koska hänen kautta sitä pelattiin 90%. Malinen pystyy rauhoittamaan, osaa suojata kiekkoa ja löytää vapaat lavat hyvin. Jokusen maalin myös syötti nimenomaan Haatajalle/O'connorille neliön läpi. Vielä jos olisi suoraviivaisempi ja käyttäisi useammin laukaustaan voisi tehdä enemmänkin pisteitä.
Törmänen taisi keväällä laittaa Malisen YV:llä maalin eteen/neliön keskelle(?), jossa ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan vähääkään alusta.
Toivottavasti saa ehjän kesän alle ja palaa vähintään kauden 15-16 tasolle ja EHT:lle.

Niin, ehkä kirjoitin epäselvästi koska en saa tuosta eriävää mielipidettä. Kyllä mä uskon että Malinen-Haataja on hyvä kakkosylivoimaan, kuten sanoin. Miksei myös heille tuttu O'Connor takalinjoille. En silti usko, että Malinen on riittävä ykkösylivoiman pyörittäjä, mutta vaikka hänet siihen rooliin asetettaisiin niin silti puuttuisi kakkosylivoiman pyörittäjä.


Laskin tuossa aiemmin (ennen Haatajaa) että vaaditaan 7 uutta pelaajaa (ykkössentteri, nelossentteri, vasen laituri, oikea laituri, kaksi rightin varmaa pakkia ja kakkosmaalivahti). Nyt on oikea laituri hommattu ja jos nyt jostain on vielä tingittävä niin ehkä sitten nelossentteri (luottaen Nykopp-Jääskä-Mieho -kolmikkoon) ja toinen pakki (luottaen Varakkaan puolustusvarmuuteen). Lisäksi Partaselle pitää varmaan löytää paikka pelaavasta kokoonpanosta joten kyllä melkein on pakko laittaa Carlsson tai Thorell ykköskenttään. Olosuhteiden pakosta täytyy siis ehkä jättää se vasen laituri pois (Carlssonin sijaan se Enlund niin ei olisi tätä ongelmaa) tai jos siihen vasempaan laitaan saisi jonkun peliätekevän huippulaiturin ("Enlund") niin ehkä sitten Carlsson keskelle. Ekaa kahta ketjua ei silti mitenkään saa roolitettua optimaalisesti, jommasta kummasta ketjusta puuttuisi pelintekijä (tällä hetkellä kummastakin).

Lisäksi, kuka uskoo siihen, että Bäcks pysyy ensi kaudella paremmin koossa kuin päättyneellä kaudella? Mä en ainakaan, joten kyllä siihen joku kakkonen/kolmonen täytyy hommata. Täten puuttuvia palasia olisi silti edelleen aivan minimissään se 3kpl, ja todella kriittisille paikoille.

Kolmosketju näyttää hyvältä ja hyvin roolitetulta. Nelosessa on kysymysmerkkejä etenkin puolustuspelin suhteen, joka ei ole kuin heidän tärkein tehtävä.
Ahtola - Malinen - Haataja (tässä myös tuttu tutkapari Malinen-Haataja)
Åsten - Nykopp/Jääskä/Mieho - Petrell/Jääskä/Mieho

Puolustus menisi kai suunnilleen näin:
Heiskanen - X
Eronen - Varakas (tämä on oikeasti pelottavan hazardialtis ja epätasapainoinen pari, joka tulee aiheuttamaan paljon kiroilua)
Finley - O'Connor
Salmela - Kaski (paremmalla roolituksella nämä voisivat olla jopa ylempänä)

Mutta entäs ne kaks ekaa ketjua? Niistä ei mitenkään saa optimaalisia, mutta tässä muutama vaihtoehto:

Thorell - Ramstedt - Rask (tämä on aika tasapainoinen, joskin hyökkäyspainotteinen ketju eli puolustuspeli on kysymysmerkki)
Carlsson - Tyrväinen - Partanen (tässä ei kukaan tee peliä mutta aloitukset ja puolustus hoituu Tyrväiseltä ja ratkaisuvoimaa on laidoilla)

Enlund - Tyrväinen - Rask (tässä on pelintekoa, puolustamista, aloitustaitoa ja aika hyvin myös ratkaisuvoimaa)
Thorell - Carlsson - Partanen (tässä ei kukaan tee peliä, puolusta eikä voita aloituksia)

Carlsson - Roy - Rask (kaikin puolin tasapainoinen ketju)
Thorell - Tyrväinen - Partanen (Carlsson kun vaihdetaan Thorelliin saadaan vielä vähemmän pelintekoa sekä puolustuspeliä, ratkaisuvoimaa on)

Jos Haatajan ja Partasen paikkoja vaihtaa, saa kakkoseen vähän lisää pelintekoa mutta kolmonen ei ole enää niin hyvin roolitettu. Tällöin esim:

Thorell - Ramstedt - Rask
Carlsson - Tyrväinen - Haataja (tämä on varmasti paras kakkosketju minkä näillä palikoilla voi rakentaa)

Enlund - Tyrväinen - Rask
Thorell - Carlsson - Haataja (ei aloitusvoittoja eikä puolustamista mutta sentään jotain ideaa olisi hyökkäyksessä)

Joku muuten haukkui ideaani ottaa Norja kakkos/kolmosmaalivahdiksi. Tietenkin "Irving" olisi parempi, mutta jos Bäcks kuitenkin pystyy jonkun verran pelaamaan, niin ei Irvingiä nyt kolmoseksi voi hankkia. Norjakin on hieman epärealistinen "mahdollisesti kolmonen". Mutta kyllä sen hankittavan varamolarin on Myllypuroa parempi oltava.

TL;DR: Kolme minimihankintaa: Peliä tekevä vasen laituri "Enlund" tai peliä tekevä ykkössentteri "Ramstedt" + rightin puolen Järvinen (mieluiten painavalla laukauksella) + Myllypuroa parempi kakkos/kolmosmaalivahti.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kyllä minä sen verran komppaan palstaveli @Lemieaux ta, että kyllä tuonne sitä absoluuttista taitoa vielä tarvitaan. Nyt on hommattu hyviä pelaajia, muttei vielä yhtäkään huipunveljestä. Viime kaudella StadiMatti oli lähtökohtaisesti huipunveljes ja sitä edellisellä Zaborsky. Laakso menee tuohon Heiskasen pariksi, jos pysyy kasassa, mutta hyökkäykseen tarvitaan yksi huipunveljes.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niko Mikkola jota jossain vaiheessa kautta tänne päin huhuiltiin niin on suuntaamassa Tapparaan. Sanotaan nyt näin, että olisi kelvannut tännekin ja paljon mieluummin kuin vaikka tuo Varakas. Hyvän kauden pelannut nuori kundi jolla potentiaalia vielä paljon parempaan.
Voi sitä itkun määrää täällä Jatkoajan IFK-osiossa, jos Niko Mikkola, ns. varma Pohjois-Amerikkaan lähtijä, olisi meille hankittu. "Yhyhyy, miksi me hankitaan näitä varmoja NHL:ään/AHL:ään lähtijöitä. Eikä esim. Antti Raannasta opittu mitään?". Teet niin tai näin, teet aina väärin päin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Voi sitä itkun määrää täällä Jatkoajan IFK-osiossa, jos Niko Mikkola, ns. varma Pohjois-Amerikkaan lähtijä, olisi meille hankittu. "Yhyhyy, miksi me hankitaan näitä varmoja NHL:ään/AHL:ään lähtijöitä. Eikä esim. Antti Raannasta opittu mitään?". Teet niin tai näin, teet aina väärin päin.
Niin yo. tavallahan toimii nimenomaan Karavaanari eli laskee kaiken aina yhden kortin varaan, mutta Tapparassa on urheiluosaaminen Liigan parhaimmistoa, joten sinne on Mikkolan lisäksi hommattu kaksi muutakin EHT-tason puolustajaa eli Mikko Lehtonen sekä Veli-Matti Vittasmäki, eli Mikkolan karkaaminen ei kaada mitään. Unohtamatta tietenkään faktaa, että Tapparassa on jo valmiiksi Liigan eliittipuolustajia Rantakari, Kemiläinen sekä Elorinne.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku muuten haukkui ideaani ottaa Norja kakkos/kolmosmaalivahdiksi. Tietenkin "Irving" olisi parempi, mutta jos Bäcks kuitenkin pystyy jonkun verran pelaamaan, niin ei Irvingiä nyt kolmoseksi voi hankkia. Norjakin on hieman epärealistinen "mahdollisesti kolmonen". Mutta kyllä sen hankittavan varamolarin on Myllypuroa parempi oltava.
Taisin olla minä se joka sitä Norjaa ihmetteli. Olit hahmotelmassasi sijoittanut Irving/Norja Bäckströmin "edelle", joten kysyin miten voit kelpuuttaa Norjan kakkosveskaksi. Lisäksi "rinnastus" Norjan ja Irvingin kesken oli melko kummallinen, koska toinen on mestisveska ja toinen on Liigassa pelatessaan ykkösmaalivahti. Olet usein toiveissasi melko vaativa, joten Norja oli muista toiveistasi hyvin poikkeava. Näistä syistä johtui se ihmettely. Minusta Norja olisi hyvä kolmosveska ja ihan realistinenkin sellainen, sillä hänen tasonsa on mielestäni lähempänä Mestistä kuin Liigaa. Voisi pelata RoKissa ykkösenä ja Bäckströmin tai Lankisen loukkaantuessa olisi kelpo paikkaaja. Itse olen vähän huolissani siitä miten Bäcksin paikat kestävät ensikaudella ja olen toivonut kolmosveskaksi jotain sellaista maalivahtia, jolle uskaltaa antaa myös peliaikaa Liigassa. Halonen ei taida vielä olla sellainen. Heljanko olisi minusta ihanteellinen, mutta eiköhän Tappara käytä option ja Heljanko jää Tampereelle. Sitä mieltä kuitenkin olen, että Bäckström ei olisi jatkanut uraansa, jos HIFK:lla olisi tarkoitus hankkia maalivahti hierarkiassa hänen edelleen. Ei hän pelkkänä maskottina halua jatkaa uraansa.

Hyökkäys tosiaan huutaa vielä peliä tekevää ja rytmittävää pelaajaa, jonka ympärille voi rakentaa ylivoiman. En usko, että joukkueeseen mahtuu enää kuin yksi tällainen kovan luokan vahvistus. Vaikka usein on toiveissa, että jokaisesta kärkiketjusta löytyisi tämänkaltainen pelaaja, ei se kuitenkaan ole välttämätöntä. Voidaan ottaa esimerkki tämän kevään parhaasta ketjustamme Puustinen-Hintz-Rask, josta ei varsinaista pelintekijää löytynyt. Ylivoimalle tällaista pelaajaa kuitenkin kaivataan vielä kovasti.

Puolustuskin vaatii tosiaan vielä sen yhden rightin ykköskorin pakin.

Nämä vaatimukset ovat toisiaan olleet käsittääksi lähes kaikilla palstalaisilla koko ajan. (Ehkä maalivahti poislukien)

TN kasaa joukkueen, joka selkeästi ei riitä, mutta täällä dissataan kritisoijia sanoen, että kyllä noi riittää liigaan, kyllä ne kaikki parantaa viime kaudesta ja vaatimuksenne ovat aivan utopistisia. Tämä ei ole vain jotain mikä tapahtu vuosi sitten ja nyt, vaan tämä on toistunut suunnilleen koko sen kymmenen vuotta mitä TN on vastannut joukkueen kasaamisesta (paitsi kesällä ennen mestaruuskautta sekä hopeakautta, jolloin lähes kaikki olivat jo etukäteen aika tyytyväisiä joukkueen kokoonpanoon). Joka ainut kerta olemme olleet oikeassa, se joukkue ei ole riittänyt. Onko yksikään niistä kesän kritisoijia kritisoineet myöntäneet virheensä ja sanoneet seuraavana keväänä että kappas vain, ei se joukkue ihan riittävä tosiaan ollutkaan? Kuinka lyhyt on konformistin muisti?

Vaatimustason puute ei koske vain ylintä johtoa tai pelaajistoa, se koskee myös faneja. Jotkut tietysti väittävät, että IFK-fanit ovat niitä vaativimpia, itse olen täysin eri mieltä. Niin moni fani tyytyy tähänkin kokoonpanoon, ja tyytyi viime kauden kokoonpanoon, eli vähään. Tyytyivät liian vähään.
Ihan vain näin huomiona, mestaruuden voittaminen on epätodennäköistä, vaikka joukkue lähtisi kauteen ennakkosuosikkina. On siis hyvä veikata joka kauteen lähdettäessä "ettei riitä", sillä nytkään edes Tappara ei varmasti omaa yli 50% todennäköisyyttä mestaruuden voittamiseen. Jos tähän joukkueeseen saadaan vielä kaksi hyvää hankintaa, minusta joukkue voi ihan hyvin taistella mestaruudesta, mutta todennäköisesti ei riitä. On siis aika turhaa "myöntää virhettään", sillä selväähän se on, että todennäköisesti ei riitä. Kritisoijien kritisointi on ainakin omalta osaltani perustunut siihen, että he eivät ole varsinaisesti kritisoineet sitä millainen joukkue on tai tulee olemaan, vaan he ovat sijoittaneet kamalan määrän huippunimiä rosteriin. Argumentit on olleet luokkaa se ei riitä ja toikaan ei riitä. Sitten on rakennettu oma hahmotelma, johon tuskin riittäisi edes 4 milj. bujetti ja todettu loppuun, että tällainen kelpaisi. Hahmotelmissa on esiintynyt sellaisia nimiä jotka varmasti saavat tarjouksia jokaisesta suuresta eurooppalaisesta sarjasta. Realiteetit ovat siis olleet hukassa ja siitä on ollut minusta ihan aiheellista muistuttaa. Mutta kiva huomata, että sinullekin pienen harkinnan jälkeen kelpaa sellainen joukkue, jota nämä kritisoijien kritisoijat ovat kokoajan toivoneet.

Tappara lähti tähän kauteen laskien sen varaan, että pelaajat nostavat tasoaan ja näin kävi. Ennen kauden alkua joukkue vaikutti vajaalta, sillä sieltä oli kaksi tärkeintä hyökkääjää poistunut ja ainoa korvaaja oli Teemu Nurmi. Pleijareidenkin ehkä tärkein puolustaja hankittiin vasta siirtorajalla.
 

Gemondo

Jäsen
Sitten on rakennettu oma hahmotelma, johon tuskin riittäisi edes 4 milj. bujetti ja todettu loppuun, että tällainen kelpaisi. Hahmotelmissa on esiintynyt sellaisia nimiä jotka varmasti saavat tarjouksia jokaisesta suuresta eurooppalaisesta sarjasta. Realiteetit ovat siis olleet hukassa ja siitä on ollut minusta ihan aiheellista muistuttaa.

Tätä on kyllä ollut näin ulkopuolisenkin silmin "hauska" seurata sivusta. Siinä vaiheessa* kun jossain liigaseurassa pelaa esimerkiksi Derek Roy kolmosketjun senterinä niin nostan kyllä hattua joukkueen rakentajalle. Aika vaikea uskoa että se henkilö olisi Tom Nybondas.

*Tai voihan se muutaman vuoden päästä pelatakin, mutta nykytasollaan (ja palkallaan) pelaa kyllä jotain ihan muuta roolia jos Liigaan sattuisi saapumaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niin yo. tavallahan toimii nimenomaan Karavaanari eli laskee kaiken aina yhden kortin varaan, mutta Tapparassa on urheiluosaaminen Liigan parhaimmistoa, joten sinne on Mikkolan lisäksi hommattu kaksi muutakin EHT-tason puolustajaa eli Mikko Lehtonen sekä Veli-Matti Vittasmäki, eli Mikkolan karkaaminen ei kaada mitään. Unohtamatta tietenkään faktaa, että Tapparassa on jo valmiiksi Liigan eliittipuolustajia Rantakari, Kemiläinen sekä Elorinne.

Mutta Tapparassa ei ole Finleytä. HC-faneille yksi (monelle kelpaisi toinenkin) kovaa pelaava mörkö vastaa kuutta Rantakaria tai Elorinnettä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Taisin olla minä se joka sitä Norjaa ihmetteli. Olit hahmotelmassasi sijoittanut Irving/Norja Bäckströmin "edelle", joten kysyin miten voit kelpuuttaa Norjan kakkosveskaksi. Lisäksi "rinnastus" Norjan ja Irvingin kesken oli melko kummallinen, koska toinen on mestisveska ja toinen on Liigassa pelatessaan ykkösmaalivahti. Olet usein toiveissasi melko vaativa, joten Norja oli muista toiveistasi hyvin poikkeava. Näistä syistä johtui se ihmettely. Minusta Norja olisi hyvä kolmosveska ja ihan realistinenkin sellainen, sillä hänen tasonsa on mielestäni lähempänä Mestistä kuin Liigaa. Voisi pelata RoKissa ykkösenä ja Bäckströmin tai Lankisen loukkaantuessa olisi kelpo paikkaaja. Itse olen vähän huolissani siitä miten Bäcksin paikat kestävät ensikaudella ja olen toivonut kolmosveskaksi jotain sellaista maalivahtia, jolle uskaltaa antaa myös peliaikaa Liigassa. Halonen ei taida vielä olla sellainen. Heljanko olisi minusta ihanteellinen, mutta eiköhän Tappara käytä option ja Heljanko jää Tampereelle. Sitä mieltä kuitenkin olen, että Bäckström ei olisi jatkanut uraansa, jos HIFK:lla olisi tarkoitus hankkia maalivahti hierarkiassa hänen edelleen. Ei hän pelkkänä maskottina halua jatkaa uraansa.

Niin siis tietenkin ajatuksena oli, että jos Bäckström ei pysty pelaamaan lähes ollenkaan, niin tarvitaan Lankiselle tandemi tasoa Irving, mutta jos pystyy pelaamaan edes jonkun 20-25% niin saattaisi riittää kolmoseksi Norja. En kuitenkaan haluaisi nähdä tilannetta, jossa pudotuspeleissä Norja on maalilla, mutta realiteetit eivät oikein ole sellaiset, että Lankinen-Irving (tai Irving-Lankinen) olisi mahdollista. Missään nimessä en laittanut Irvingiä ja Norjaa samalle viivalle tai ajatellut, että meillä pitäisi olla maalivahtikolmikko Lankinen-Irving-(terve)Bäckström. Jos tällainen siitä jostain aiemmasta viestistäni välittyi, olen kirjoittanut laiskasti.

Hyökkäys tosiaan huutaa vielä peliä tekevää ja rytmittävää pelaajaa, jonka ympärille voi rakentaa ylivoiman. En usko, että joukkueeseen mahtuu enää kuin yksi tällainen kovan luokan vahvistus. Vaikka usein on toiveissa, että jokaisesta kärkiketjusta löytyisi tämänkaltainen pelaaja, ei se kuitenkaan ole välttämätöntä. Voidaan ottaa esimerkki tämän kevään parhaasta ketjustamme Puustinen-Hintz-Rask, josta ei varsinaista pelintekijää löytynyt. Ylivoimalle tällaista pelaajaa kuitenkin kaivataan vielä kovasti.

Puolustuskin vaatii tosiaan vielä sen yhden rightin ykköskorin pakin.

Nämä vaatimukset ovat toisiaan olleet käsittääksi lähes kaikilla palstalaisilla koko ajan. (Ehkä maalivahti poislukien)

Tuo olikin mielenkiintoista, minkälaiseen liekkiin RaHiPuu keväällä syttyi. En nähnyt läheskään kaikkia runkosarjan lopun pelejä, enkä jokaista playoff-peliäkään, mutta tuo ketju ei kyllä jostain syystä missään vaiheessa vakuuttanut. On toki totta, ettei toimivan ketjun aina tarvitse olla kasattu laatikoista rouhija, pelintekijä ja maalinsylkijä, mutta usein se antaa parhaan tuloksen. Tuossa ketjussa ei ollut varsinaista pelintekijää mutta ainakin pisteiden valossa rahipuu roihusi silti. Puustiselta ja Raskilta sai nähdä muutamia aika nättejä lättysyöttöjä, etenkin Puustinen löi minut ällikällä. Hintzinkin peli monipuolistui, vaikkei hän silti mielestäni mikään peliätekevä sentteri (tai sentteri ylipäänsä) ollut tai ole.

Aika moni palstalainen on kyllä kirjoittanut siihen malliin, että "eiköhän joukkue ala olemaan tässä", "näillä voi lähteä kauteen ja paikata sitten talvella jos tarvii" tjms. No, ei voi. Ykkössentteriä (tai peliätekevää ykköslaituria) ei löydy kesken kauden, eikä ykköskorin pakkia löydy kesken kauden - ellei sitten ole flopannut aivan täysin jossain KHL:ssä, mutta sellainen floppi antaa erittäin huonot lähtökohdat todellisuudessa olla se ykköskorin pelaaja.

Nekin, jotka "vaativat" puolustajaa, kelpuuttavat sinne ihan muitta mutkitta rikkinäisen leftin Laakson ykköspariin. Mä taas haluan sinne rightin puolen Järvisen tai rightin puolen Bono Heikkisen. En nyt väittäisi, että on ihan samat vaatimustasot.

Ihan vain näin huomiona, mestaruuden voittaminen on epätodennäköistä, vaikka joukkue lähtisi kauteen ennakkosuosikkina. On siis hyvä veikata joka kauteen lähdettäessä "ettei riitä", sillä nytkään edes Tappara ei varmasti omaa yli 50% todennäköisyyttä mestaruuden voittamiseen. Jos tähän joukkueeseen saadaan vielä kaksi hyvää hankintaa, minusta joukkue voi ihan hyvin taistella mestaruudesta, mutta todennäköisesti ei riitä. On siis aika turhaa "myöntää virhettään", sillä selväähän se on, että todennäköisesti ei riitä.

Joo, mestaruuden voittaminen on aina kiinni vähän muustakin kuin riittävästä kokoonpanosta. Urheilussa sattumalla on iso rooli, kuten Pena Matikainen sanoi. Myös tuomareilla on ilmeisen ja hävyttömän suuri rooli. Mainitsinkin, etten valittanut ennen mestaruuskautta enkä ennen hopeakautta. Myös tuo hopeakauden joukkue oli "riittävä". En siis tarkoita "jälkeenpäin faktuaalisesti riittävä mestaruuteen", vaan "etukäteen realistisesti riittävä taistelemaan tosissaan mestaruudesta". Ja puhuinkin virheiden myöntämisen osalta siis niistä kausista, kuten nyt päättynyt, jolloin kritisoijien kritisoijat tai vaatijoiden toppuuttelijat ovat ennen kautta ja osin kaudenkin aikana toitottaneet, että kyllä riittää, vaan kun ei ole riittänyt.

Jos tähän jengiin saadaan vielä "Ramstedt"/"Enlund" ja rightin puolen "Järvinen", omat odotukseni nousevat huomattavasti. Silti on vielä niitä pienempiä kysymysmerkkejä, kuten nelosen sentterin ja kakkosmaalivahdin riittävyys, Varakkaan floppivaara ja Heiskasen NHL-vaara. Tuo viimeinen ei tietenkään ole mikään pieni kysymysmerkki toteutuessaan, mutta toivon ja oletan, että todennäköisyys on pieni. Joukkue ei myöskään ole yhtä laaja kuin kahdella edellisellä kaudella, mutta tätä toivottavasti kompensoi se, että nyt on taas osaava fysiikkavalmentaja. Vielä kun hankkisivat mentaalivalmentajan, senkään merkitystä ei pitäisi väheksyä.

Kritisoijien kritisointi on ainakin omalta osaltani perustunut siihen, että he eivät ole varsinaisesti kritisoineet sitä millainen joukkue on tai tulee olemaan, vaan he ovat sijoittaneet kamalan määrän huippunimiä rosteriin. Argumentit on olleet luokkaa se ei riitä ja toikaan ei riitä. Sitten on rakennettu oma hahmotelma, johon tuskin riittäisi edes 4 milj. bujetti ja todettu loppuun, että tällainen kelpaisi. Hahmotelmissa on esiintynyt sellaisia nimiä jotka varmasti saavat tarjouksia jokaisesta suuresta eurooppalaisesta sarjasta. Realiteetit ovat siis olleet hukassa ja siitä on ollut minusta ihan aiheellista muistuttaa. Mutta kiva huomata, että sinullekin pienen harkinnan jälkeen kelpaa sellainen joukkue, jota nämä kritisoijien kritisoijat ovat kokoajan toivoneet.

Tätä on kyllä ollut näin ulkopuolisenkin silmin "hauska" seurata sivusta. Siinä vaiheessa* kun jossain liigaseurassa pelaa esimerkiksi Derek Roy kolmosketjun senterinä niin nostan kyllä hattua joukkueen rakentajalle. Aika vaikea uskoa että se henkilö olisi Tom Nybondas.

Minä olen tainnut olla ainoa, joka on Derek Royta sijoittanut kenttiin ylipäänsä, ja totta munassa olen joka kerta sijoittanut hänet ykkösen keskelle enkä mihinkään kolmoseen. Väittäisin, ettei ylempikään päde minuun. Olen mielestäni argumentoinut jokaisen laatikon kohdalla miksi juuri sen tyyppinen pelaaja siihen ja miten ketjun kokonaisuus muuttuu mistäkin, miksi tietty pelaaja ei istu kokonaisuuteen, enkä vain todennut ettei riitä. En ehkä ole joka viestissä avannut sitä argumentointiani, pitäisi ehkä viitata aina siihen vanhaan viestiin jossa selvennän eikä toistaa simplifioitua ja lyhennettyä versiota. Hahmotelmani eivät myöskään ole olleet mitään yltiöutopistisia budjetin osalta, nytkin ne joista voisin suostua tinkimään ovat pelaajia, jotka eivät ole erityisen kalliita, vaan ehkä jotain tämän suuntaista: Varma nelossentteri ("Töykkälä") 80k, "vuoden takainen Generous" 80k, Norja 70k, Enlund Carlssonin tilalle +40k? =~ 250k. Edit: Niin ja tuosta voi vielä miinustaa Varakkaan palkan, sillä sille en näe mitään käyttöä. Todellisuudessa budjettiero on melko pieni.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
No niin, skodahöntsä on päättynyt jo aikoja sitten, mutta yhä odotellaan sitä veret seisauttavaa. Vai pitikö odottaa niiden seuraavien kotikisojen jälkeiseen hetkeen?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No niin, skodahöntsä on päättynyt jo aikoja sitten, mutta yhä odotellaan sitä veret seisauttavaa. Vai pitikö odottaa niiden seuraavien kotikisojen jälkeiseen hetkeen?

Eiku nyt odotetaan narrien julkistukset alta pois, sit on meidän vuoro (ehkä).
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nekin, jotka "vaativat" puolustajaa, kelpuuttavat sinne ihan muitta mutkitta rikkinäisen leftin Laakson ykköspariin. Mä taas haluan sinne rightin puolen Järvisen tai rightin puolen Bono Heikkisen. En nyt väittäisi, että on ihan samat vaatimustasot.
Laakso on right, ja kunnossa ollessaan juuri sitä mitä lääkäri määrää tuohon ykköspariin Heiskasen seuraksi.
Eiköhän se Yrttiaho ja Helenius aika nopeasti selvitä tuleeko Laaksosta enää kalua.
 

Gemondo

Jäsen
Minä olen tainnut olla ainoa, joka on Derek Royta sijoittanut kenttiin ylipäänsä, ja totta munassa olen joka kerta sijoittanut hänet ykkösen keskelle enkä mihinkään kolmoseen.

Okei, voi olla että olen sitten katsonut ihan omiani, mutta eikö tässä viestissä ollut ennen muokkausta vain neljä hyökkäysketjua (siis ilman mitään selityksiä), joissa sentterit olivat Ramstedt-Tyrväinen-Roy-joku?
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Laakso on right, ja kunnossa ollessaan juuri sitä mitä lääkäri määrää tuohon ykköspariin Heiskasen seuraksi.
Eiköhän se Yrttiaho ja Helenius aika nopeasti selvitä tuleeko Laaksosta enää kalua.

No totta tosiaan, mitäköhän sekoilin. Kyllähän männävuosina Laaksoa tuli haikailtua takaisin monena kesänä, mutta taitaa ikävä kyllä olla menneen talven lumia, aivan kuten Tuomo Ruutukin. Todella mielelläni olisin väärässä.

Okei, voi olla että olen sitten katsonut ihan omiani, mutta eikö tässä viestissä ollut ennen muokkausta vain neljä hyökkäysketjua (siis ilman mitään selityksiä), joissa sentterit olivat Ramstedt-Tyrväinen-Roy-joku?

Ei ollut. Tuo on ehkä epäselvästi kirjoitettu, mutta kyseessä on siis eri versioita/ehdotelmia ykkös- ja kakkosketjuista. Ehdotukset pareittain, ylempi rivi aina ykkösketju. Ainoat muokkaukset oli selitysten lisäykset sulkuihin, korjaten ehkä samalla jonkun kirjoitusvirheen myös. Edit: Ja jos katsot tarkemmin, niin siellähän on jokaisessa ehdotelmassa uudelleen ne samat kuusi nimeä: Thorell, Carlsson, Rask, Tyrväinen, Haataja/Partanen, Enlund/Ramstedt/Roy.

Edit: Jos muutkin lukevat mun viestit noin, että katsoo pelkät boldatut kohdat ja vetää johtopäätöksen että haluan sitten Ramstedtin JA Enlundin JA Royn (kun todellisuudessa ne olivat eri vaihtoehtoja), ei ihme että lukija ajattelee mulla olevan todellisuudenkäsitys ja realiteetit ihan hukassa. Kehottaisin siinä tapauksessa heitä tarkkaavaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Välillä jopa huvittaa lukea näitä epärealistisia ketjuhahmotteluja. Olen 100% varma että sentterikalusto on tämän hetkinen ja lisää ei tule. Tyrväinen, Carlsson, Malinen, Nykopp ovat lähtökohtaisesti hyvä nelikko. Laituriosastolle ehkä yksi äijä tulee, samoin puolustukseen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Välillä jopa huvittaa lukea näitä epärealistisia ketjuhahmotteluja. ... Laituriosastolle ehkä yksi äijä tulee, samoin puolustukseen.

Eli siinä tapauksessa, mikä tarkalleen oli epärealistista? Se Mika Norja kolmosmaalivahdiksi? :D
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Vaatii kyllä munaa (ja tyhmyyttä) joukkueenkokoajalta, että koko kauden joukkueessa puutteena ollut selkeä ykkössenan puute ei olekaan seuraavan kauden hankintalistalla se selkeä numero yksi, vaan lähdetään taas jonkinlaisilla arvoilla rakentamaan sitä ehkä tärkeintä tonttia.
ps.odotan vieläkin sitä "naurettavan kovaa sentteristöä".

Lisäksi kun palkattiin taas valmentajaksi mies, joka hävisi viimekauden IFK:n valmentajalle playoffeissa, niin ei lupaa historia hyvää näillä valinnoilla.

Miten helvetin vaikea se on kasata joukkue tuolla budjetilla, joka näyttäisi jo tässä vaiheessa hyvälle sekä tasapainoiselle?
Kaiken lisäksi tosiaan noi selkeät ns. ylimääräiset miehet, jotka eivät (vieläkään) osoittaneet mitään kummempaa ja muutama kaveri jotka eivät pysy kasassa ollenkaan - kaikille vaan jatkolappua kouraan.

Tämä puuhastelu saisi kyllä loppua joukkueen sisältä, ei jaksaisi joka vuosi.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Vaatii kyllä munaa (ja tyhmyyttä) joukkueenkokoajalta, että koko kauden joukkueessa puutteena ollut selkeä ykkössenan puute ei olekaan seuraavan kauden hankintalistalla se selkeä numero yksi, vaan lähdetään taas jonkinlaisilla arvoilla rakentamaan sitä ehkä tärkeintä tonttia.....Tämä puuhastelu saisi kyllä loppua joukkueen sisältä, ei jaksaisi joka vuosi.

@stiflat; naulan kantaan. Töppö-Tomppa jatkaa samaa tahtia kuin tähänkin saakka. Ei ykkössentteriä, ei kahta siniviivapelotetta (2 x kunnollinen rightin pakki), ei kunnon sniperia. Ainoa pelote on lisätty omalle siniviivalle (Uppovarakas ja rutiköyhä). Näillä mennään = kaikki kaudet ovat ohitse vuoteen 2047 saakka, ellei Töppö-Tompalle anneta pian tossua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tapparan rosteria ei voi kun ihailla. Helppo saada noista miehistä ketjut ja pakkiparit balanssiin. Yritä sitten tuosta IFK:n rosterista tehdä sama temppu ei olekaan niin helppoa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tapparan rosteria ei voi kun ihailla. Helppo saada noista miehistä ketjut ja pakkiparit balanssiin. Yritä sitten tuosta IFK:n rosterista tehdä sama temppu ei olekaan niin helppoa.

Ei ole mitään sattumaa, että Tappara on viime vuosina pärjännyt niin hyvin ja jatko näyttää samanlaiselta. Siellä on tehty loistavaa työtä joukkueen kasaamisessa ja ei ole edes eniten rahaa poltettu. Helppo sanoa, että tuosta pitäisi ottaa mallia mutta se on niin monen asian summa eikä ole pelkästään Nybarin vika tai Leinosen ansiota.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tapparan rosteria ei voi kun ihailla. Helppo saada noista miehistä ketjut ja pakkiparit balanssiin. Yritä sitten tuosta IFK:n rosterista tehdä sama temppu ei olekaan niin helppoa.

Niin kumpi onkaan merkittävämmässä roolissa meillä: se että 1) IFK:ssa maksetaan yleensä liikaa (tai enemmän) pelaajille kun muualla, ja isokin budjetti täyttyy liian nopeasti, vai 2) ei vaan osata/ymmärretä rakentaa oikeista palasista mahdollisimman hyvää joukkuetta (edes virheiden kautta). Varmaan on mukana tuota ykköstäkin, mutta kallistun vahvasti tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Kuten sinäkin, niin en itse usko että Nybondaksesta koskaan hyvää rakennusmestaria saadaan, vaikka kokemusta karttuu ja pelimerkit nousisivat entisestään.

Mutta ainahan huhuilu ja mutuilu on kivaa... vieläkö se Haamu Laakso vetelee joukkueen mukana? Tietääkö joku mikä on hänen kondiksensa, ja olisko jonkinlainen soppari jo tehty.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei ole mitään sattumaa, että Tappara on viime vuosina pärjännyt niin hyvin ja jatko näyttää samanlaiselta. Siellä on tehty loistavaa työtä joukkueen kasaamisessa ja ei ole edes eniten rahaa poltettu. Helppo sanoa, että tuosta pitäisi ottaa mallia mutta se on niin monen asian summa eikä ole pelkästään Nybarin vika tai Leinosen ansiota.

Kyllä tässä tarvittaisiin Nybondaksen tilalle semmoista Kekäläisen tyylistä määrätietoista kaveria joka osaa hahmottaa kokonaisuuden ja on valmis ravistelemaan koko organisaatiota. Nybondaksen tekeminen näyttää todellakin siltä, että mies vain lätkii mottipäisiä summia sinne tänne tuonne sen kummemmin miettimättä mitä kyseinen pelaaja oikeasti tuo joukkueeseen. Tapparaan on ihan eri tavalla imua ja pelaajat haluavat sinne koska sieltä on noussut viime vuodet valtavasti pelaajia uudelle tasolla/kääntänyt kurssinsa. Junnuista on puskenut kaksi suomikiekon tämän hetken kirkkainta tähteä jne. Ei ole siis ihme, että Tappara kasaa huomattavasti paremman rosterin edullisemmin kuin HIFK.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
se on niin monen asian summa eikä ole pelkästään Nybarin vika
Onhan se näinkin. Se, että täysin epäpätevä UTJ saa jatkaa puuhasteluaan vuodesta toiseen kertoo, että organisaatiossa on jotain pahasti pielessä. Ensi vuoden joukkueesta näkee jo nyt ettei meillä ole minkäänlaista punaista lankaa tossa touhussa. Ei suunnitelmallisuutta tuleville vuosille eikä ehjää, kokonaista joukkuetta, jolla kamppailtaisiin tosissaan mestaruudesta. Tappara on hyvä esimerkki joukkueesta, jota on helppo rakentaa seuraavat 2-4 vuotta. Meidän tilanne on päinvastainen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on kyllä hienosti vetäytynyt kuoreensa. Ilmeisesti valmistautuminen ensi kauteen alkoi maanantaina, Vaikka HIFK:n ulosannissa on ollut toivomisen varaa aina, niin nyt ollaan kyllä menty jo tässäkin asiassa alta riman. Perinteisesti sentään päätösristeilyn aikoihin on tullut jonkunlainen ulostulo päättyneestä kaudesta ja siirretty katseet tulevaan. Nyt ei niin mitään. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla päättyneestä kaudesta ja myös kommentteja ensi kauden joukkueesta. Toisaalta Nybari lupaili MM-kisojen jälkeen palata asiaan ainakin aaltosen kohdalla.

Mikäli HIFK on eurot nyt tähän joukkueeseen käyttänyt, niin ne syyt on selkeästi nähtävissä. HIFK on ajanut itsensä taas tilanteeseen, jossa peruspelaajankin markkinahinta on kova. Toki se HIFK status edelleen siellä on, mutta kun joukkueen tulevaisuudessa ei ole nähtävissä todennäköistä menestystä, niin näin se menee. Lisäksi urallaan eteenpäin haluavat pelaajat varmaan tällä hetkellä karttavat HIFK:ta. Tilanne tosin voi muuttua jo ensi kautta ajatellen radikaalisti, jos HIFK menestyy. Lisäksi HIFK:lla ei ole näitä Liigaan palaavia omia kasvatteja oikeastaan enää jäljellä, joten sieltäkään ei voi ammentaa. Kuka siitä HIFK:n juniorityöstä monta vuotta vastasikaan?

Kun miettii HIFK:n rosteria nyt, niin onhan siellä pelaajia, joille HIFK maksaa hyvin: Tyrväinen, Thorell, Rask, Petrell, Malinen, Haataja, Carlsson, Eronen, Finley, O´Connor, Varakas. Lankinen sai korotuksen, Bäcks ei ole halpa lisäksi yli 100K.n pelaajia Partanen, Ahtola. Sellaisia hyvällä hinta-laatusuhteella pelaavia ukkoja lähinnä Heiskanen ja ehkä Kaski. Hyökkäyksessä ei ole yhtäkään potenttiaalista breikkaavaa prospectia, vaan mm. Tamminen, Mieho, Nykopp jatkavat ja pakistossa on omat kiintiöpakolaisensa. Toisaalta siellä ei ole myöskään yhtään sellaista +300K.n pelaajaa, joita HIFK:lla on perinteisesti ollut. Onko tämä sellainen tarkoituksenmukainen juttu, koska loppujen lopuksi HIFK on näiltä "superpelaajilta" saanut viime vuosina todella vähän tai sitten HIFK sitä yhtä isoa kalaa vielä metsästää. Sitä ihmettelen, että miksi pelipaikka olisi lukittu laidalle? Kenties HIFK kuitenkin säästää yhden pelaajan palkkaa pienellä riskillä siihen isoon kalaan katsoen, että Liigan voi tällä joukkueella tarvittaessa aloittaa. Voihan esim. Ramun kanssa ollut keskustelua käynnissä ja HIFK haluaa sen kortin katsoa loppuun asti. Itsekin ehkä katsoisin, jos joukkue olisi muuten tarpeeksi hyvä. Ongelma meillä on, että kun emme tiedä kaikkea ja silloin on helppo heittää lokaa niskaan.

Mikäli HIFK:n rosteri siis on nyt yhtä pakkia ja laituria vaille valmis, niin väittäisin HIFK:n ykkössentterin olevan Carlsson. Selittäisi paljon miten HIFK sai hänet hankittua. Ei päässyt Ruotsin kärkiseuroissa isompaan rooliin ja HIFK oli kenties tätä roolia valmis tarjoamaan ja samalla kilpailukykyistä palkkaa. Se ei vain automaattisesti mene niin, että roolin kasvaessa myös tehomäärät kasvavat. Onko pelaaja valmis ottamaan sitä roolia. Carlsson voi olla todella hyvä haku tai sitten todetaan miehen viipottavan laidalla jo ennen joulua ja HIFK:n yrittävän epätoivoisesti kalastella sentteriä "tyhjiltä" markkinoilta. Tämä on taas se asia, jota on helppo kritisoida ensi keväänä, että sentteriosaston puutteen näki kuuhin asti ja mikäli ei onnistu, niin kritiikki on kyllä ihan aiheellista.

Ettei ihan negailuksi mene, niin todetaan nyt vielä, että eihän tuo joukkue huono ole. Siinä on myös paljon juttuja, joista pidän. Kerrankin kun saataisiin realisoitua joukkueessa oleva potenttiaali, niin hyvä kausi tulisi. Pitää muistaa, että viime kaudella oikeastaan koko joukkue alisuoritti.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten helvetin vaikea se on kasata joukkue tuolla budjetilla, joka näyttäisi jo tässä vaiheessa hyvälle sekä tasapainoiselle?
Minä ymmärrän varsin hyvin, miksi Tompan on vaikea kasata tasapainoista joukkuetta. Ensinnäkin, siinä onnistumiseen tarvitaan ammattitaitoa, jota ei voi rahalla ostaa. Toiseksi, pelaajat karttavat HIFK:ta, koska organisaatio hoitaa asiansa todella huonosti. Raha on ainoa syy valita HIFK. Kolmanneksi, junioreista ei nouse liigajoukkueeseen tarpeeksi lahjakkaita pelaajia, eivätkä huippulupaukset muualta halua tulla HIFK:n "kehittymään".

Miten tilannetta tulisi parantaa? HIFK pitäisi uudistaa koko organisaation tasolla. Kestävään muutokseen ei riitä yksinään vain jonkun tietyn osa-alueen parantaminen, vaan organisaatiota tulisi kauttaaltaan kehittää.

Tekemätön paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös