Anaheim Ducks (1.) – Edmonton Oilers (2.), Pacific 2.kierros

  • 32 044
  • 119

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Osanotot Edmonton-faneille. Tällä kertaa kävi näin, mutta ensi vuonna ehkä sitten on Edmontonin vuosi. Hieno sarja, vaikka momenttumi vaihteli vähän turhankin paljon ja sai istua sydän kurkussa melkein koko ajan pelejä seuratessa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tappio tietysti harmittaa, mutta ihan oikea joukkue jatkoon meni. Talbot oli tässä(kin) pelissä ihan uskomaton ja piti Oilersin mukana pelissä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onnittelut Anaheimille, olihan tuo huikea sarja loppupeleissä, mutta oikea joukkue meni jatkoon. Oilers sitten ensi vuonna uudestaan kokeilemaan josko päästäisiin vähän pidemmälle. Nyt oli valitettavasti vielä hiukan keskeneräinen joukkue ja liian aikaista.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Todella kova peli Anaheimilta Game 7:ssa. Edmonton sai lähes ensimmäisestä paikastaan maalin, jonka voi pistää täysin Theodoren piikkiin. Jokaisen maalin takaa löytyy virhe, jos jaksaa vain etsiä, mutta Theodoren sekoilu ihan kardinaalivirhe. Juuri tuollaiset henkilökohtaiset sulamiset yleensä ratkaisevat yksittäisiä pelejä pudotuspeleissä. Nyt ei, koska muu joukkue pelasti 21-vuotiaan "ankanpoikasen".

Ducks oli kaksi ensimmäistä erää täysin suvereeni, ja peliä käytiin lähes täysin Öljyn päädyssä. Jos Edmontonin maalilla olisi ollut Gibson Game 6:n vireessään, ottelu olisi ollut ohi viimeistään kolmannen erän alkaessa. Nyt Talbotin lähes koko kauden jatkunut suurpelaaminen piti Öljyn mukana pelissä, kun Ducks pisti vielä muutamasta huippupaikasta yli tai ohi.

Maalivahtipeli on ylivoimaisesti eniten menestystä pudotuspeleissä määrittävä tekijä. Kun Talbot piti Edmontonin iskuetäisyydellä, niin selvää oli, että muutama vähintää kelvollinen paikka pelin tasoittamiseen avautuu Öljylle. Nyt paras sellainen sattui McDavidille, joka oli lähietäisyydellä lähes kahdestaan Gibsonin kanssa. Tilanne tuli nopeasti, minkä vuoksi McDavid hieman hätiköi ja Gibson sai tehtyä sen ison pelastuksen, jota Ducks tarvitsi. Hemmetin hyvin Anaheim puolusti johtoaan kolmannessa erässä.

Tilastojenkin valossa ensimmäisen maalin merkitys Game 7:ssa on mielettömän suuri: ensimmäisen maalin tehnyt menee jatkoon n. 70 prosentin todennäköisyydellä. Siinäkin valossa todella kypsä esitys Ducksilta. Toisin kuin Capitals, Anaheim pystyi kampeamaan peikkonsa. Ei Anaheiminkaan mestaruusikkuna ainakaan suurene enää, vaan pikemminkin joukkue uhkaa heikentyä ensi kaudeksi. Edmontonille näitä tilaisuuksia tulee vielä. Siitä pitää huolen jo McDavid-Draisatl-RNH-keskikaista.

Jos kenttäpelaajista pitää nostaa kaksi kaveria esiin, niin Getzlaf ja Draisatl olivat huikeita. Molemmille sattyi myös heikkoja hetkiä (kuten kaikille pelaajille), saksalaiselle valitettavasti Game 7:an, mutta kokonaisuutena molemmat pelasivat mahtavasti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ennen sarjaa ennakoin muutamien pelaajien merkitystä joukkueilleen:
- Milan Lucic: körmyllä on tuhannen taalan paikka laittaa Eaves, Rakell, Silfverberg sekä pienehköt pakit nippuun, jottei Oilers joudu juoksemaan omalla alueella koko sarjaa vikkelien ankkojen perässä. Sama koskee tietysti myös muita Oilersin fyysisiä pelaajia.
Itselleni Lucic oli toisaalta pieni pettymys, mutta toisaalta hän teki sitä mitä oletinkin. Kenties odotukseni noiden Ducks-laiturien "hoitelemisessa" oli vähän väärin kohdistettu, mutta kyllähän Lucic sitten toisaalta pääsi tiukoissa tilanteissa jäälle tuijottelemaan Kesleriä ja kumppaneita, jottei koiruuksia koituisi omille staroille. Maroon oli mielestäni niin hyvä kuin hän tällaisessa kovatempoisessa sarjassa pystyi olemaan. Harmitus paistoi kasvoilta aivan selkeästi pelin jälkeen.

- Nugent-Hopkins: Oilers tarvitsee laajaa rintamaa pisteiden tehtailuun. Omien sanojensa mukaan RNH pääsi Sharkseja vastaan paikoille mutta ruuti oli turhan märkää. Nyt pitäisi alkaa onnistua...
RNH jäi mielestäni varjoon, vähän kuten olettaa saattoi. Periaatteessa tässä on hyvä kakkossentteri, mutta toisaalta onko riittävä? Ja toisaalta Draisaitl kärkkyy myös sentterilaiturina paikkaa yläketjuista. Onko treidi mahdollinen vai tarvitaanko buy outia? Palaan alempana tähän ajatukseen.

- ...sillä Ryan Kesler valjastetaan taatusti hellimään sarjan ennakolta parasta pelaajaa, McDavidiä.
Kesler onnistui mielestäni niin täydellisesti roolissaan ja tehtävässään kuin McDavidin kaltaista superhuippua vastaan vain voi. Totta kai McDavid pystyi aika ajoin näyttämään toteen sen, minkälainen pelaaja on nyt ja tulevaisuudessa, mutta toisaalta hän jäi monta kertaa ratkaisuhetkillä varjoon. Keslerin kohtaaminen oli tietyllä tavalla melkeinpä parasta mitä Connorille saattoi tällaisessa vaiheessa uraa tapahtua niin pelaamisen kuin johtajana kasvamisen kannalta.

- Getzlaf: Jos Ducks-kapteeni jatkaa samaan tapaan kuin Flamesia vastaan, mustat ovat todella vahvoilla. Getzlaf oli ekalla kierroksella täysin pitelemättömässä vireessä.
Ja Getzlafhan jatkoi. Aivan hurjassa kunnossa on Ducks-kapteeni, suorastaan jumalmoodissa. Peto! Ankka jolla on hampaat!

- Ducksilla laaja rintama: kolme vaarallista ketjua, joissa on myös paljon playoff-kokemusta. Miten Oilers selvittää tämän uhan?
Eavesin putoaminen kokoonpanosta vaikutti tietysti ratkaisevasti Ducksin kolmen kentällisen pelaamiseen, mutta muutenkin bottom 6 oli pisteiden valossa pienoinen pettymys. Tietysti Thompson pelasi mielestäni todella hyvin, samoin myös Vermette, jopa voisi sanoa, että tasonsa ylärajoilla, mutta laiturit tyytyivät vain lähinnä tappamaan vaihtoja. Sen sijaan Getzlaf, Perry, Rakell, Kesler, Cogliano ja Silfverberg olivat kyllä rautaisia pelaajia.

Mielestäni parempi meni jatkoon, ei pelkästään tämän pelin, vaan koko sarjan perusteella. Oilersille on silti helppo ennustaa varsin ruusuista tulevaisuutta. Tässä muutamia hajanaisia ajatuksia:

- Runko vaikuttaa olevan todella laaja ja laadukas. McDavidin ohella Draisaitl, Letestu, Caggiula, Klefbom, Larsson ja tietenkin Talbot ovat aivan mahtavia rakennuspalikoita seuraavien kausien huippujoukkueessa.

- McDavid aiheuttaa aivan satamiljoonaprosenttisen varmasti vetoa pelaajamarkkinoilla. Case Lucic tulee mieleen heti ja nimet tulevat jatkossa olemaan vielä suurempia ja parempia. Käytännössä Oilers saattaa hyvinkin saada vapailla markkinoilla alennusta joistain pelaajista.

- Yksi pelaaja, jota kustiin seurajohdon toimesta rumasti silmään kun annettiin tyhjiä lupauksia voittamisen kulttuurista, on John Tavares. On ihan oikeasti mahdollista, että Chiarelli pystyy jatkossa houkuttelemaan jopa tavaresmaisia nimiä riveihinsä sillä myyntipuheella, että pääsee tavoittelemaan mestaruutta tosissaan McDavidin kanssa hyvässä joukkueessa.

- Tässä kohtaa pitää keskustella Eberlestä ja varsinkin Nugent-Hopkinsista. Kuinka paljon cap-tilaa noista voisi realistisesti vapauttaa johonkin muihin pelaajiin? Noille pelaajille itselleenkin voisi maisenmanvaihdos tehdä hyvää, ja Oilersille kolmosketjun pelaajien palkkoihin uppoavat kuusimiljoonaiset ovat aika kova rasite. Veikkaan ainakin toisen lähtevän kesällä.
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Vieraspelejä ennakoin itse vaikeiksi, mutta sarjan ensimmäiset kaksi voittoa otti molemmat joukkueet vieraissa! Noh, onneksi en ole kuin pelkkä sohvalta pelejä seuraava fani enkä mikään suurempi analyytikko, paitsi näin keväisin :D

Sarjasta tuli uskomattoman tiukka jo tänä vuonna. Oilersin tulevaisuus on todella valoisa ja siksi tästä voitosta täytyy nyt ottaa vielä iloa irti kun voi. Seiskapeliin asti jouduttiin menemään ja kyllä itselläni ainakin pelko hiipi että joko taas.. Joka vuosi on saanut syyllisiä etsiä game seven häviöistä ja kaikenmaailman kirouksista puhuttu. Nyt ei tarvitse enää varmaan niistä lukea enää.

Hienoa oli seurata Oilers fanien menoa. Kansallislaulut laulettiin yleisössä kun mikit rikkoutu ja huomasi fanien raivokkaan halun nähdä omien voittavan. Toki myös ne huonot puolet tuli nähtyä kun yleisö hurrasi esim kun vertavuotava cogliano lähti kutospelissä kaukalosta pois. Tuomarit sai kans paljon haukkuja Oilers faneilta ainakin sarjan aikana, Saa nähdä tuleeko tässä luettua paljon jossittelua vielä näistä kiistellyistä Ducks osumista.

Theodore tuli kyllä jo kirottua mielessä ihan vaan tuon yhden ainoan mokan takia. Jos siitä olisi tappio seurannut olisi sen muistanut miehen kohdalla aina. Ducksien nuori pakisto on selvinnyt muuten loistavasti tähän mennessä, mutta vasta puoliväliinhän tässä ollaan päästy. Kapteenin johdolla seuraavaksi Nashvillen kaatoon!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
- Tässä kohtaa pitää keskustella Eberlestä ja varsinkin Nugent-Hopkinsista. Kuinka paljon cap-tilaa noista voisi realistisesti vapauttaa johonkin muihin pelaajiin? Noille pelaajille itselleenkin voisi maisenmanvaihdos tehdä hyvää, ja Oilersille kolmosketjun pelaajien palkkoihin uppoavat kuusimiljoonaiset ovat aika kova rasite. Veikkaan ainakin toisen lähtevän kesällä.
Paljon hyviä pointteja mutta otan nyt vain tästä kiinni. Itse muotoilisin lauseen alun niin että tässä kohtaa pitää keskustella Nugent-Hopkinsista ja varsinkin Eberlestä. Näen ensiksi mainitun ihan hyödyllisenä pelaajana Oilersille. Hyvä kolmoskentän keskushyökkääjä, jota voi käyttää hyvin puolustavammassa roolissa ja joka pystyy tekemään myös pisteitä (ainakin välillä). Palkka on tietysti rooliin nähden pari miljoonaa liian iso. Sen sijaan Eberle tuntuu täysin turhalta kaverilta silloin kun hän ei onnistu tekemään tulosta hyökkäyspäässä.

Mutta joo, maisemanvaihdos voisi tehdä kummallekin pelaajalle hyvää. Ja luulen, että Chiarelli hankkiutuisi paljon mieluummin Eberlestä eroon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mutta joo, maisemanvaihdos voisi tehdä kummallekin pelaajalle hyvää. Ja luulen, että Chiarelli hankkiutuisi paljon mieluummin Eberlestä eroon.
Toki varmasti haluaisikin, mutta Eberlestä eroon pääseminen on taatusti hankalampaa ja ennen kaikkea kalliimpaa kuin RHN:n kohdalla. Tämä kun kulkee edelleen ykköspickin statuksella vaikka uran kehitys onkin muuta. Kolmossentteriksi lisäksi ihan liian kallis kuten sanot.

Mietin, että kolmosen keskelle Oilersin olisi ideaalia saada Cody Eakinin kaltainen työteliäs pelaaja. Starshan haluaa epävirallisen huhutoimiston mukaan eroon Eakinin sopparista, jos kohta vastakkainen huhu kertoo että tämän soppari suojataan laajennusdraftissa. McDavid - (Draisaitl) - X - "Eakin" - Desharnais kuulostaa oikeasti Cup contender -keskikaistalta jos X olisi luokkaa household name (kuten Tavares). (Mikä ei oikeasti ole mitenkään yliampuva ajatus).
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mietin, että kolmosen keskelle Oilersin olisi ideaalia saada Cody Eakinin kaltainen työteliäs pelaaja. Starshan haluaa epävirallisen huhutoimiston mukaan eroon Eakinin sopparista, jos kohta vastakkainen huhu kertoo että tämän soppari suojataan laajennusdraftissa. McDavid - (Draisaitl) - X - "Eakin" - Desharnais kuulostaa oikeasti Cup contender -keskikaistalta jos X olisi luokkaa household name (kuten Tavares). (Mikä ei oikeasti ole mitenkään yliampuva ajatus).

Ei ollenkaan ei.

Palkatkin varmaan mahtuisi oikein mainiosti joukkueen cappiin...? Ja sitä pakistoakin kai tarvitsisi upgreidata jotenkin... Eakin toki on pelaaja, jolle jokaisella NHL-joukkueella on käyttöä. Soppari vs rooli ei vain ihan jokaisen contenderin sapluunaan sovikaan mitenkään helposti. Vähän niinkuin Valtteri Filppulan kohdalla.
 

Kuppi

Jäsen
Hieno sarja ja vihdoin Anaheimin putki poikki. Kannattaa ilmeisesti ottaa sarjaan kunnon rökäletappio, ei kehtaa sen jälkeen enää pelata huonosti.

Sanoisin että kakkoskentissä oli ehkä avain tähän sarjaan. Ei pystynyt Keslerin kenttä pimittämään McDavidia ja Draisaitlia eikä RNH pimittämään Getzlafia, mutta Keslerin kenttä pystyi kuitenkin jatkuvasti luomaan paikkoja myös toiseen suuntaan. RNH:n ketju ei samaan pystynyt ja siitä ehkä ratkaiseva ero. Mielestäni RNH pelasi kuitenkin pääosin hyvin, laitureilla jäi parannettavaa. Minun silmään RNH ei ole mikään kolmossentteri vaan riittävän hyvä kakkossentteriksi, saattaa tosin olla ettei Oilersissa koska Draisaitl. Ducksissa Kesler oli hyvä mutta sanoisin että Silfverberg on ollut ketjun paras pelaaja, pakko suojata kesällä. Cogliano on erittäin aliarvostettu pelaaja, laukaus on NHL:n surkeimpia mutta tekee loistavasti duunia, riistää ja voittaa kiekkoja jatkuvasti.

Oilersfaneilla on kyllä nyt loistavat ajat edessä seuraavat 15 vuotta. Jonkinnäköinen sauma mestaruuteen on luultavasti olemassa niin kauan kuin McDavid joukkueessa pelaa. Olisiko kuitenkin aivan paras ikkuna juuri nämä seuraavat kaudet ennenkuin nuorille täytyy maksaa kunnon palkkaa? Ensi kaudella McDavid pelaa vielä 10M+ arvoista peliä 1M caphitillä. Sillä erolla saa yhden ylimääräisen superstaran tai pari muuta hyvää pelaajaa. Eri asia on löytyykö sopivat palikat tarpeeksi nopeasti. Puolustus kaipaa edelleen kovasti vahvistuksia.

Ei muuta kuin kohti seuraavaa sarjaa, tasaista tulee varmaan taas olemaan. Eniten minua huolestuttaa ehkä bottom-6:n surkeus. Neloskenttä ei nyt ehkä niin merkitse koska Carlyle ei niitä juuri peluuta mutta kolmonen pitäisi nyt edes jotenkin pysyä pelissä mukana. Vermette aloitusprosentteineen on aivan yliarvostettu kaveri. Ihan kiva että kaivaa lisää hyökkäysvuoroja ankoille mutta eikös kukaan huomaa että voittoprosentti kaksinkamppailussa on melkein nolla. Kun menettää kiekon melkein joka vaihdossa niin siinä ollaan aika nopeasti pakkasella aloitukset huomiodenkin, joukkueen huonoin +/- runkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Palkatkin varmaan mahtuisi oikein mainiosti joukkueen cappiin...? Ja sitä pakistoakin kai tarvitsisi upgreidata jotenkin...
Toki. Spekulaationi koski sitä, miten Oilers pystyisi sementoimaan runkonsa niin, että McDavidin luoma imu voitaisiin hyödyntää. Oilersillahan on periaatteessa kolme selkeästi ylihintaista sopparia, joista pääseminen olisi aika oleellista tässä vuoden parin sisällä. Nugent-Hopkins ei ihan ole sitä mitä kakkosen keskelle tarvittaisiin ja kolmoseen hän on aivan liian kallis. Sekera on hyvä, mutta maksaa n. 1,5-2 miljoonaa liikaa per kausi. Eberlen potentiaali voisi olla olla 6 miljoonan laituri kahteen ylimpään ketjuun, mutta hän ei sitä ole. Noista voisi periaatteessa aivan hyvin irrota sen verran captilaa, että tilalle saataisiin huippuluokan kakkossentteri (pienellä palkka-alella! Joku spekulatiivinen johntavares ei voisi maksaa oilersille mitään 8,5 milliä vaikka jostain muualta sellaisen lapun voisi hyvin saadakin), kelpo kolmossentteri (esim varausvuorotreidinä niin että edellinen seura pidättäisi palkkaa, kuten nyt vaikka Maroon) ja top2-(nuori) pakki.

Onhan tuossa toki mutkia, kuten vaikkapa Draisaitlin tuleva soppari. Se pitäisi pystyä neuvottelemaan yzermanilaisittain silta-malliseksi, esim. kolme vuotta ja 10-11m jotta 6-7 pelaajan runko ei muodostu liian kalliiksi. Samoin jos McDavidille joudutaan värkkäämään joku ihan naurettava 12 miljoonan maksimipituinen hirviösopimus, muut joukkueet saavat väkisinkin tasoitusta kärjen takana.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
koko teksti

Juu, en kielläkään etteikö tuo olisi paperilla mahdollista... Ongelmahan vaan on se, että kenelle nuo "ongelmasopimukset" saadaan kaupattua? Pitäähän Eberlen ja Sekerankin tontit lisäksi sitten paikata jollain vähintäänkin keskitason nimillä, jotta voidaan puhua contenderista. Ja Sekeraa halvemmalla ei oikein ykkösparin pakkeja nykyään saa...

Lucic - McDavid - XXX
Maroon - Tavares - XXX
Pouliot - Draisaitl (3,33) - Caggiula
XXX - Eakin (3,85) -XXX

Klefbom - Larsson
"Sekera (4.500)" - XXX
Nurse - Benning

Tuosta puuttuu nyt ensi kaudella NHL-miehstöstä löytyvät Slepyshev ja Puljujärvi. Cap-muutoksia on Eberlen ja RNH:n poistuvat 12M, ja tilalle tulee suunnilleen saman verran Eakinista ja Tavaresista hyökkäyksen osalta. Draisaitlille laitoin tuon siltamallin sopparin... Pakistossa oletan, että Sekeran tilalle PITÄÄ hankkia vähintään 4,5M ukko...

Tässä hahmotelmassa jää suunnilleen 8M varaa hankintoihin (ensi kauden cappiin, jos cap ei nouse), jos täytetään nuo nelosen paikat Slepyshevilla ja Jessellä. OK, sillä kahdeksalla miltsillä pitäisi siis signata/löytää contender-tason Top-4 pakki, ja contender-tasolle sopivat top-6 laiturit... Jaa-a, sanoisin melko haasteelliseksi tehtäväksi, VAIKKA tuosta Pouliotinkin sopparista jotenkin pääsisi eroon.

Ja kaiken huipuksi, vuoden päästä Connor McDavid syö cappia juurikin tuon 8M enemmän, eli aika heikolla pohjalla olisi muu joukkue, jos tuollaista kaavailemaasi sentteristöä Oilers hamuaisi...

edit. ei kun n. 12M jäisikin varaa... Mutta silti, mistä löytää tuolla hinnalla kolme palasta kahteen ekaan kentälliseen, heikentämättä muuta joukkuetta...?
 

Largo

Jäsen
Sanoisin että kakkoskentissä oli ehkä avain tähän sarjaan. Ei pystynyt Keslerin kenttä pimittämään McDavidia ja Draisaitlia eikä RNH pimittämään Getzlafia, mutta Keslerin kenttä pystyi kuitenkin jatkuvasti luomaan paikkoja myös toiseen suuntaan. RNH:n ketju ei samaan pystynyt ja siitä ehkä ratkaiseva ero. Mielestäni RNH pelasi kuitenkin pääosin hyvin, laitureilla jäi parannettavaa. Minun silmään RNH ei ole mikään kolmossentteri vaan riittävän hyvä kakkossentteriksi, saattaa tosin olla ettei Oilersissa koska Draisaitl. Ducksissa Kesler oli hyvä mutta sanoisin että Silfverberg on ollut ketjun paras pelaaja, pakko suojata kesällä. Cogliano on erittäin aliarvostettu pelaaja, laukaus on NHL:n surkeimpia mutta tekee loistavasti duunia, riistää ja voittaa kiekkoja jatkuvasti.
Ei kai Keslerin kenttä siihen pystynyt, mutta Kesler pystyi. Kesler oli tässä sarjassa aivan huikea ja särähti vähän korvaan tämä kommentti. Kesler toimi McDavidin päällystakkina ja hoiti hommansa enemmän kuin erinomaisesti. Ei Kesler sentään molempia pysty pitämään kurissa, varsinkin game6:ssa, jossa Draisaitl pelasi eri kentässä McDavidin kanssa. Vähän on liikaa vaadittu. Ei ole Keslerin vika ettei muut pysty samalla lailla varjostamaan vastustajan tähtiä. Kesler oli Getzlafin jälkeen Ducksin tärkein pelaaja tässä sarjassa, mitään Silfverbergilta pois ottamatta. Itsekin suojaisin Silfverbergin, mutta helppo ratkaisu tuokaan ei tule olemaan.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Alkaa olla jo ehkä väärän ketjun asiaa, kuten muutkin viimeiset viestit, mutta kerta kiellon päälle... McDavid varmasti omaa jotain vetovoimaa SC haluavien pelaajien kohdalla, mutta mites tuo Edmonton vetovoima? En oikein osaa kuvitella, että Edmonton edelleenkään olisi se kaikkein miellyttävin paikka asua, varsinkin jos toisaalta saa enemmän rahaa. Samoin kuin se, etten kuitenkaan vielä parin vuoden sisään näe Edmontonia minään ylivertaisena contenderina... on niitå muitakin kovia jotka omaavat vähintään samat mahdollisuudet. Sitten taas tulevina vuosina palkkatilaa tulee pahasti syömään McDavidin 10+ miljoonan soppari (en millään usko huokeampaan), kuten täällä on jo mainittukin. Summa summarium: varmasti Edmontonin kiinnostus joukkueena kasvaa potentiaalisena contender-ehdokkaana, mutta en oikein usko mitään 80-luvun dynastiaa sinne enää rakentuvan. Yksi muiden kovien joukossa.

En tämän sarjan pelejä juurikaan nähnyt, mutta nähdäkseni hyökkäystä enemmän Edmonton tarvitsee (edelleen) puolustukseen tuntuvasti vahvistusta ja laatupuolustajat, ei edes ne 1B-kategorian, eivät kovin halpoja ole.. Itse en kyllä laskisi myöskään sen varaan, että Talbot, vaikka hyvä maalivahti onkin, pelaisi kahtena tai useampana vuonna peräkkäin tuolla tasolla pleijareissa. Käsittääkseni aika immortal-moodissa mentiin sillä sektorilla?

Yhtä kaikki, mielenkiintoinen kesä on Oilersin toimistollakin tulossa. Nyt on saatu hyvät testit mitä rakennuspalikoita tarvitaan lisää. Todella mielenkiintoista myös nähdä, miten case Puljujärvi tulee tuohon sapluunaan mahtumaan ja mihin rooliin? Jesse on mielenkiintoinen tapaus myös siksi, että kyllähän hänestä paistaa läpi molemmat, sekä pahat kehitykselliset puutteet kuten myös potentiaali, jota on jopa alettu kyseenalaistamaan joidenkin taholta, kun ei onnistunut Aho-Lainetta ekalla kaudellaan tekemään. Helppoa toki olla jälkiviisas, mutta minä veikkasin näin käyvän jo ennen kauden alkua, niin selviä nuo puutteet vielä olivat. Edelleen kuitenkin uskon Jessen ottavan paikan kahdesta ensimmäisestä hyökkäysvitjasta jos ei jo tulevalla kaudella, niin viimeistään sitä seuraavalla. Nyt myös Jesse ja hänen lähijoukot tietävät tasan tarkkaan, mihin kehitystä saavuttaakseen täytyy keskittyä ja kesällä varmaan hommia painetaan kiima silmässä. Mitä noita juttuja mediasta olen lukenut, niin motivaation puutteesta kehitys ei ainakaan jää kiinni.

Ideaalitilanteessa Eberle vaihtuu laadukkaaseen puolustajaan ja Puljujärvi saa itsensä sille tasolle, että paikkaa Eberlen jättämät saappaat. Siinä skenaariossa joukkue olisi jo vahvistunut ainakin yhden laatupakin muodossa ja se on juuri sitä, mitä OIlers tarvitsee. Yhtä naksua vahvempana kohti ensi vuotta ja kyllä sitä kehitystä tapahtuu vielä muunkin pelaajiston osalta, McDavid mukaanlukien.
 

Kuppi

Jäsen
Ei kai Keslerin kenttä siihen pystynyt, mutta Kesler pystyi. Kesler oli tässä sarjassa aivan huikea ja särähti vähän korvaan tämä kommentti. Kesler toimi McDavidin päällystakkina ja hoiti hommansa enemmän kuin erinomaisesti. Ei Kesler sentään molempia pysty pitämään kurissa, varsinkin game6:ssa, jossa Draisaitl pelasi eri kentässä McDavidin kanssa. Vähän on liikaa vaadittu. Ei ole Keslerin vika ettei muut pysty samalla lailla varjostamaan vastustajan tähtiä. Kesler oli Getzlafin jälkeen Ducksin tärkein pelaaja tässä sarjassa, mitään Silfverbergilta pois ottamatta. Itsekin suojaisin Silfverbergin, mutta helppo ratkaisu tuokaan ei tule olemaan.
No ei minunkaan tarkoitus ollut ottaa mitään Kesleriltä pois, erinomaisesti pelasi. Ekoissa peleissä Kesler oli koko ajan aivan kiinni McDavidissa mutta minusta näytti että jatkossa pelattiin enemmän kenttä kenttää vastaan eikä Kesler enää seurannut miestä ihan joka paikkaan. Toki pelasivat yleensä vastakkain samaa pelipaikkaa kun pelaavat mutta McDavid kun liikkuu aika laajalla säteellä niin myös muut puolustivat häntä. Pidän kyllä Kesleriä tärkeämpänä kuin Silfverbergiä. Tässä sarjassa Silfverberg pelasi kuitenkin hyvin puolustussuuntaan ja iski lisäksi viisi maalia joten siitä kommenttini.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Alkaa olla jo ehkä väärän ketjun asiaa, kuten muutkin viimeiset viestit, mutta kerta kiellon päälle... McDavid varmasti omaa jotain vetovoimaa SC haluavien pelaajien kohdalla, mutta mites tuo Edmonton vetovoima? En oikein osaa kuvitella, että Edmonton edelleenkään olisi se kaikkein miellyttävin paikka asua, varsinkin jos toisaalta saa enemmän rahaa. Samoin kuin se, etten kuitenkaan vielä parin vuoden sisään näe Edmontonia minään ylivertaisena contenderina... on niitå muitakin kovia jotka omaavat vähintään samat mahdollisuudet. Sitten taas tulevina vuosina palkkatilaa tulee pahasti syömään McDavidin 10+ miljoonan soppari (en millään usko huokeampaan), kuten täällä on jo mainittukin. Summa summarium: varmasti Edmontonin kiinnostus joukkueena kasvaa potentiaalisena contender-ehdokkaana, mutta en oikein usko mitään 80-luvun dynastiaa sinne enää rakentuvan. Yksi muiden kovien joukossa.
Tässä nyt ei ole kyse siitä, että Edmontonin pitäisi olla ykkösvaihtoehto jokaiselle eläkerahoja tähystävälle shattenkirkille, vaan siitä, että seura pystyy haalimaan kokeneehkoja ja voitontahtoisia pelaajia nuorta runkoa tukeviin rooleihin kohtuullisilla sopimuksilla. Rämpimisen aikaanhan tuo oli täysin tekemätön paikka ja Oilersin oli hyvin vaikea saada ketään FA-pelaajaa kiinnostumaan ilman törkyisen ylihintaista sopimustarjousta. Lucic valitsi Edmontonin markkinahinnalla ja nyt kun joukkue on ottanut tänä keväänä aimo harppauksen eteenpäin, on ihan perusteltua olettaa, että kukaan sormuksesta kiinnostunut pelaaja ei käytä siirtoklasuuleitaan torpatakseen siirron Albertaan.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
@larzzon... ihan totta ja hyvä tarkenus varsinkin rentaleiden osalta
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jonkun pitäisi perustaa ketju Oilersin ensi kaudelle... Mutta menkööt vielä täällä.

Juu, en kielläkään etteikö tuo olisi paperilla mahdollista... Ongelmahan vaan on se, että kenelle nuo "ongelmasopimukset" saadaan kaupattua? Pitäähän Eberlen ja Sekerankin tontit lisäksi sitten paikata jollain vähintäänkin keskitason nimillä, jotta voidaan puhua contenderista. Ja Sekeraa halvemmalla ei oikein ykkösparin pakkeja nykyään saa...

Lucic - McDavid - XXX
Maroon - Tavares - XXX
Pouliot - Draisaitl (3,33) - Caggiula
XXX - Eakin (3,85) -XXX

Klefbom - Larsson
"Sekera (4.500)" - XXX
Nurse - Benning

Se on totta, että varsinkin Eberlen sopparia on luultavasti hankalaa kaupata tuollaisenaan mihinkään, eli jotain siitä pitää säilyttää Edmontonissa joka tapauksessa. Toisaalta esim. Eakin (tosi auki hänen tilanteensa Starsissa, riippuu paljon Hitchistä) voisi tulla siten, että osa palkasta jäisi Dallasiin. Ja jos heitellään huolettomasti pelaajia pitkin NHL:ää ja toisaalta nimiä paperille, niin itse kaavailisin jotain tämän suuntaista:

Lucic (6m) - McDavid (0,925) - Letestu (1,8)
Maroon (1,5) - Tavares (7,5) - Draisaitl (3,333)
Caggiula (0,925) - Eakin (3,35)* - Puljujärvi (0,925) / Slepyshev (0,925)
Kassian (1,5) - Desharnais (2,5) - Hendricks (1,85)

Ykköspakki (6,5) - Larsson (4,166)
Klefbom (4,167) - Russell (3,1)
Benning (0,925) - Reinhart (1,333)
Nurse (0,863333)
Gryba (0,925)

Maalivahdit

*Eakinin sopparista jäisi puoli miljoonaa Dallasiin. Tuossa jäisi "pelivaraa" reilu kymmenen miljoonaa ynnämuille ja palkanpidätyksiin. Boldatut on enemmän tai vähemmän kieli poskella heitettyjä arvioita siitä, minkälaisia palkkoja voisi olla luvassa nyt ufautuville pelaajille.

Se on kyllä taivaan tosi, että nykyiselläänkin Oilersilla on sähläysvaiheen peruina aivan paskoja soppareita, jotka vaikeuttavat tilannetta melko paljon. Chiarellilla on iso neuvottelukesä tulossa.

Edit. Pouliotun nimi jäi pois tuolta, cap oli laskuissa. Tuollaisenaan tuon rosterin vuosihinta olisi siis 62,6m.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

Joo, menisi noin capin alle köykäisesti. Mä alunperin juutuinkin siihen kun visioit contender sentteristöksi McDavid-Draisaitl-Tavares-Eakin-Desharnais viisikkoa... Se se mun alkuperäinen pointti olikin, että liian kallis sentteristö ja lisäksi aika köykäinen top-6 laituristo. Tuossa ylemmässä hahmotelmassa toki sitten jo vähän tasaisempaa, joskin en kyllä ole lainkaan varma Mark Letestun paikasta contender-joukkueen top-2 ketjuissa... :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös