Chicago Blackhawks 2017–2018

  • 270 789
  • 1 069

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Henkilökohtaisesti uskon, että nämä pari peräkkäistä pudotuspelipettymystä kääntyvät lopulta Hawksin eduksi, sillä eiköhän nuo tähdet tajua, että voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen.

Muutama päivä on mehusteltu ja edelleen on jotenkin epäuskoinen olo, että lännen ykkösen kausi päättyi jo ensimmäisellä kierroksella, suoraan neljässä ottelussa. Kaikki kunnia edelleen Nashville Predatorsille, toivon pitkää kevättä ja bandwagoniin hyppäsin samantien jo sinne aivan eturiviin.

Mutta kuitenkin, ei tuossa noin pitänyt käydä. Nuoret pelasivat uskomattoman runkosarjan, puolustuksen piti olla vahvempi kuin koskaan aikaisemmin, maalivahtiongelmaa ei ollut kahden hyvän kassarin myötä eivätkä ne ykköstähdet kuitenkaan huonoja runkosarjoja loppujen lopuksi pelanneet, jos vertaa edelliskausiin. Oliko se sitten tunteesta ja halusta kiinni, kun kaikki coren jätkät ovat kaiken useampaan otteeseen voittaneet vai oliko tämä jo esimakua siitä mihin NHL:n evoluutio on menossa eikä Quenneville pysy mukana?

Lainaamaani viestiin kiteytyy oma uskoni tulevaa kautta silmällä pitäen. Edelleen uskallan suhtautua optimistisesti tuleviin vuosiin, koska kuitenkin tuo joukkue voitti juuri läntisen konferenssin muutama tulokas vakiokokoonpanossa ja pari suht kovaa lupausta kolkuttelee jo portteja tulevalla syksyllä. @secord nosti jo edelliskauden ketjussa esiin sen, että Chicago Blackhawks ei lähde välttämättä enää pitkään aikaan suurena ennakkosuosikkina kauteen, joka tekee seuraamisesta myös tietyllä tavalla mielenkiintoisempaa, koska iloita voi pienemmistäkin asioista. Me kannattajat olemme päässeet nauttimaan täysin ainutkertaisista kokemuksista viime vuosina, mutta totta kai tässä toivoo ja nykyiselle corelle sen yhden mestaruuden vielä soisi.

Josta päästäänkin sitten sopimustilanteeseen.

Sopimustilanne tällä hetkellä (lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks )

Hyökkääjät (12 sopimuksenalaista):

Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Marian Hossa $5,275,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Marcus Krüger $3,083,333 / UFA 2019
Artemi Panarin $6,000,000 / UFA 2019 (AAV ensi kaudella $8,575,000m sisältäen bonukset)
John Hayden $925,000 / RFA 2018
Nick Schmaltz $925,000 / RFA 2019
Ryan Hartman $863,333 / RFA 2018
Tanner Kero $750,000 / RFA 2019
Vincent Hinostroza $717,500 / RFA 2018
Jordin Tootoo $700,000 / UFA 2018

UFA-hyökkääjät

Andrew Desjardins

RFA-hyökkääjät


Richard Panik
Tomas Jurco
Dennis Rasmussen

Puolustajat (6 sopimuksenalaista):

Duncan Keith $5,538,461m / UFA 2023
Brent Seabrook $6,875,000m / UFA 2024
Niklas Hjalmarsson $4,100,000m / UFA 2019
Trevor van Riemsdyk $825,000 / RFA 2018
Gustav Forsling $872,500 / RFA 2019
Michal Rozsival $650,000 / UFA 2018

UFA-puolustajat

Johnny Oduya
Brian Campbell

RFA-puolustajat

Michal Kempny

Maalivahdit
(1 sopimuksenalainen):

Corey Crawford $6,000,000m / UFA 2020

UFA-maalivahti

Scott Darling

Tilannehan näyttää siis seuraavalta, jos sopimuksen alaiset pelaajat laitetaan kokoonpanoon peilaten päättyneen kauden roolia:

Schmaltz - Toews - X
Panarin - Anisimov - Kane
Hartman - Krüger - Hossa
Hayden - Kero - Hinostroza
Tootoo, X

Keith - Hjalmarsson
Forsling - Seabrook
X - van Riemsdyk
Rozsival

Crawford
X

***

CapFriendly ei ole valitettavasti sisällyttänyt Blackhawks-sivuillensa vielä noita Panarinin bonuksia, mutta arviolta bonuksia ensi kaudelle kertyy yhteensä $3.5 miljoonaa, joten käytetään sitä nyt oletuksena. Se on paljon se, kun nykyisen rosterin kokonaiscaphit bonuksineen on $73,15 miljoonaa 19:lla pelaajalla.

Tiukka kesä tiedossa Bowmanilla, mutta lähtökohta nyt on se, että joukkue ei tule hirveästi muuttumaan. Toivon tietysti, että sekä Krüger että Seabrook liikkuisivat enkä pistäisi enää pahakseni, jos lisäsäästöjä tehtäisiin kauppaamalla myös Crawford, jotta core vähän saisi uutta verta ympärilleen eikä mennä enää country club-meiningillä samojen naamojen kanssa. Joka tapauksessa, todennäköisesti vain Marcus Krüger liikkuu tavalla tai toisella enkä usko, että mitään palkkoja tulee takaisin. Jos ja kun niin käy, kokoonpanoon tulee iso lovi täytettäväksi, mutta lisää liikkumavaraa.

Nyt hypätään sitten tähän fantasiamaailmaan ja aloittakaamme sillä, että palkkakatto on lukemissa $75 miljoonaa kaudella 2017-18.

Step 1:

Krüger kaupataan, lisämausteeksi vaikka Pokka, jos Vegas ei Krügeria ilmaiseksi ota. Blackhawks ei ota palkkoja yhtään vastaan, 18:n pelaajan rosterilla kokonaispalkat ovat karvan päälle $70 miljoonaa

Step 2:

Stan Bowman antaa Richard Panikille kahden vuoden sopimuksen vuosiansioilla $2 miljoonaa sekä Michal Kempny allekirjoittaa vuoden jatkosopimuksen vuosiansiolla $900,000. Kaksi tärkeintä sopimuksetonta pelaajaa kiinnitetään varsin hyvillä lapuilla isoihin rooleihin.

Step 3:

OHL:n tuhonnut Alex DeBrincat nousee suoraan NHL:ään ja lunastaa paikkansa pelaavasta kokoonpanosta. Gustav Forsling aloitti todella hyvin syksyllä, mutta hyytyi pahasti ja joutui Rockfordiin isoille minuuteille. Kesällä tiukkaa treeniä ja valmiimpana pelaamaan syksyllä Show'n puolella jäädäkseen. Keksivät myös Rasmussenille maltillisen jatkon jotakin kautta, koska eihän tuo millään ansaitse mistään lompakkoonsa paksuutta.

Kolme steppiä, en viitsi spekuloida tuolla kakkosmaalivahtiasialla, mutta n. miljoona dollaria jää käytettäväksi herra X:ään.

Kokoonpano voisi siis näyttää seuraavalta:

Panarin - Toews - Panik
Hartman - Anisimov - Kane
DeBrincat - Schmaltz - Hossa
Hayden - Kero - Hinostroza
Rasmussen, Tootoo

Keith - Hjalmarsson
Kempny - Seabrook
Forsling - van Riemsdyk
Rozsival

Crawford
X

Quennevillen on aivan pakko erottaa Panarin sekä Kane, se on aivan selviö. Toews ja Panarin alkavat rakentamaan kemiaa, Kane kannattelee Hartmania sekä Anisimovia ja DeBrincat saa kivan paikan heti uransa avauksessa legendan sekä tulevaisuuden kakkossentterin viereltä. Kero valtaa nelossentterin roolin ja tuossa koostumuksessa se voi pystyä vaikka mihin myös hyökkäyspäässä.

Kempny sekä Forsling ovat selviöitä tuohon joukkueeseen, jos ensi kaudella tavoitellaan menestystä. Lahjakkaita sekä liikkuvia puolustajia tuo pelityyli tarvitsee eikä sitä Oduya edusta. Campbell jatkakoon matkaansa eläkepäiville, jos ei suostu ihan minimiin.

Tulevasta kaudesta tulee varmasti haastava, koska jälleen nuoriin suunnataan isot odotukset, mutta jo kulunut runkosarja todisti sen, että Blackhawksissa on jälleen potentiaalia uuteen re-tooliin, jonka avulla mestaruudesta voidaan taas tosissaan tapella. Se vaatii kuitenkin sen, että core pystyy parantamaan ja sen, että nuoret jatkavat kehitystä sekä haluavat sitä.

***

United Centerissä järjestetään NHL:n varaustilaisuus 23. - 24. kesäkuuta eli ns. kotiyleisön eteen pääsee Bowman todennäköisesti huutamaan varauksen ensimmäisellä kierroksella. Ainakin vielä se varausvuoro löytyy, mutta saa nähdä mitä tapahtuu. Bowmanilla on yhdeksän varausvuoroa käytettävänään, avausviestin linkistä pääsee ne katsastamaan CapFriendlyn kautta.

Avaus oli loppujen lopuksi kehnompi mitä ennen, mutta kyllä tuosta liikkeelle päästään. Sana vapaa ukoille.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos @Lico kelpo avauksesta! Valitettavan aikaisin tämä täällä nyt jo on, mutta minkäs teet.

Henkilökohtaisesti toivoisin nyt jo vihdoin hieman rohkeampaa otetta Bowmanilta ja sellaista "laatikon ulkopuolelta" tulevia muutoksia. Melkoisen tiukkaa oli Stanin kommentit tulevasta ja ainakin toimistolla vakuutetaan kaiken tähtäävän siihen ettei tämä enää toistu. Omissa papereissa näen numerot 19, 88, 2 ja 81 koskemattomina, muuten olisinkin melko avoin miettimään muutoksia. Toki myös Hartman ja Schmaltz ovat nuorista pelaajista niitä, joita en hevillä lähtisi siirtelemään. Mutta kysymys on aina siitä, mitä on mahdollisesti saatavilla, niinpä esim. Panarinin kauppaaminen ei ole mikään mahdoton ajatus minulle. Kaikki riippuu tosiaan siitä, minkälaisia palasia olisi takaisin tulossa. En siis sano, että pitäisi kaupata, mutta voisin Stanina kuunnella mitä muilla olisi tarjota vastineeksi.

*

Ominaisuuksien puolesta Schmaltzin ja DeBrincatin asettaminen samaan ketjuun kuulostaa hyvältä. Mikäli vain DeBrincat tiensä rosteriin raivaa niin hyvänä laukojana hän ja sitten taasen Schmaltzin kaltainen syöttelijä voisivat olla hyvä pari. Ainakin ajatuksen tasolla. En kyllä itse osaa vielä hahmotella rosteria sen enempää. Toivottavasti joku nuori tulee taas ja yllättää positiivisesti, esim. nyt vaikka DeBrincat tai Tyler Motte. Kempnylle toivon myös jatkoa ja Q:lta enemmän luottoa sekä mikäli Forsling pystyy petraamaan puolustussuuntaan, niin tie on vielä auki vaikka mihin.

Mutta ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa. Kliseisesti todettakoon, että mielenkiintoinen kesä on tulossa!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Henkilökohtaisesti toivoisin nyt jo vihdoin hieman rohkeampaa otetta Bowmanilta ja sellaista "laatikon ulkopuolelta" tulevia muutoksia. Melkoisen tiukkaa oli Stanin kommentit tulevasta ja ainakin toimistolla vakuutetaan kaiken tähtäävän siihen ettei tämä enää toistu. Omissa papereissa näen numerot 19, 88, 2 ja 81 koskemattomina, muuten olisinkin melko avoin miettimään muutoksia. Toki myös Hartman ja Schmaltz ovat nuorista pelaajista niitä, joita en hevillä lähtisi siirtelemään. Mutta kysymys on aina siitä, mitä on mahdollisesti saatavilla, niinpä esim. Panarinin kauppaaminen ei ole mikään mahdoton ajatus minulle. Kaikki riippuu tosiaan siitä, minkälaisia palasia olisi takaisin tulossa. En siis sano, että pitäisi kaupata, mutta voisin Stanina kuunnella mitä muilla olisi tarjota vastineeksi.

Vaikka Panarinin pelipaita löytyy ja aivan suosikkipelaajiini kuuluu, en pistä pahakseni, jos hänen kohdallaan markkinoita hieman testataan. Täysin samaa mieltä myös siitä, että olisi kiva ainakin kuulla, että Bowman & co. ovat olleet aktiivisia kesällä. Koskemattomien listaan lisäisin vielä numeron 4 ihan vain tuon täydellisen sopimuksen vuoksi, joka toki nostaa vaihtoarvoa kyllä paljon.

Jos jotain potentiaalisia nimiä heittelisin ilmaan, niin Noah Hanifin tietysti Jacob Trouban kanssa saa varsin makoisasti hymyilemään. Se on sitten täysin eri asia kuinka realistista on edes lähteä kilpailemaan kyseisistä herroista, mutta aina saa haaveilla. Olisi kyllä suotavaa, että Blackhawks vahvistaisi puolustusta juurikin liikkuvuuden puolesta, jos Kempnyyn sekä Forslingiin ei luoteta.

Mitäs kukin on mieltä tuosta herrasta nimeltä Ilya Kovalchuk? Sign & trade-tyylinen tapaus, kyllä se varmaan Devilsiltä johonkin hintaan lähtisi enkä usko, että hänelle isoa diiliä tarjotaan. Toki kilpailu lienee kovaa, on se kuitenkin edelleen ihan top-6 jätkä, tosin lienee taas polven kanssa jotain ongelmia.

Ominaisuuksien puolesta Schmaltzin ja DeBrincatin asettaminen samaan ketjuun kuulostaa hyvältä. Mikäli vain DeBrincat tiensä rosteriin raivaa niin hyvänä laukojana hän ja sitten taasen Schmaltzin kaltainen syöttelijä voisivat olla hyvä pari. Ainakin ajatuksen tasolla. En kyllä itse osaa vielä hahmotella rosteria sen enempää. Toivottavasti joku nuori tulee taas ja yllättää positiivisesti, esim. nyt vaikka DeBrincat tai Tyler Motte.

Schmaltz sekä DeBrincat voisivat tosiaan sopia hyvin yhteen eikä tuo Hossa siihen mentoriksi huonolta kuulosta, jos edes lähelle tämän kauden suoritustasoa tulevallakin kaudella pääsee.

Tyler Motten olen unohtanut kokonaan, todella hyvä nosto. Onhan noita potentiaalisia alaketjujen pelaajia tarjolla, jotka voivat myös yllättää kunnolla ylemmissä ketjuissa.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Mike Kitchenistä ensimmäinen scapegoatti ja monoa persuuksiin. Alivoima olikin aika vitsi, varsinkin alkukaudesta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mike Kitchenistä ensimmäinen scapegoatti ja monoa persuuksiin. Alivoima olikin aika vitsi, varsinkin alkukaudesta.

Samaa olin tulossa kirjoittelemaan. Muutoksia tapahtuu, joka on tässä tilanteessa hyvä.

Nouseekohan Ted Dent tuolta Rockfordista sitten NHL:n puolelle? Olisi mukava kyllä nähdä joku nuorehko valmentajanalku tuossa Q:n adjutanttina ihan noin pidemmälle ajateltuna, kun aikanaan viiksivallun ura tulee päätökseen.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Samaa olin tulossa kirjoittelemaan. Muutoksia tapahtuu, joka on tässä tilanteessa hyvä.

Nouseekohan Ted Dent tuolta Rockfordista sitten NHL:n puolelle? Olisi mukava kyllä nähdä joku nuorehko valmentajanalku tuossa Q:n adjutanttina ihan noin pidemmälle ajateltuna, kun aikanaan viiksivallun ura tulee päätökseen.

Toivoa saattaa, että taustalla olisi jonkinlainen pidemmän aikavälin suunnitelma. Todennäköisesti Bowman kuitenkin vain varmistelee omaa selustaansa tällaisella liikkeellä, kun selvää oli, että jotain oli tehtävä. Tuskin kukaan on sitä mieltä, että esim. tämä pudotuspelisarja Nashvillea vastaan kaatui alivoimaan. Puolustuksen osalta huomautettavaa toki oli, mutta olisiko tuo asia esim. peluutuksella (tai muulla liikkeellä, johon valmentaja voi vaikuttaa) muuttunut suuntaan tai toiseen - tuskin. Chicago ei oikein vain voi toistaa tätä useammankin kerran toimivaksi todettua mallia, jossa AHL-valmentaja nostetaan kirkkaisiin valoihin päävalmentajaksi ja hänen alaisuudessaan pelanneet junnut puhkeavat kukkaan (ks. esim. Cooper), koska siellä alhaalla ei vastaavanlaista ylösnostokelpoista materiaalia ole ollut kuin esim. juuri Tampassa muutama kausi takaperin.

Näyttää mielestäni tällä hetkellä vahvasti siltä, että nyt on tullut organisaation osalta bileiden jälkeen ison laskun maksun aika näistä tehdyistä sopimuksista. Niin kauan kuin Toews ja Kane ovat kuitenkin parhaassa iässään ja päästään kuitenkin kevyesti pudotuspeleihin, tätä kassan tyhjentämistä kaikista voimavaroista jatketaan kuitenkin aivan varmasti. Epäilen vahvasti, että Bowman ei enää kuitenkaan pysty joka kausi vetämään sellaista kania hatusta, jolla tällä ydinryhmällä menestystä olisi mahdollista tosissaan havitella. Sellaisia omaisuuseriä, joista siirtomarkkinoilla saisi jotain, ei oikein enää ole. Lisäksi tällaiset Panarin-hankinnat tai Shaw:n varaaminen 5. kierroksella taikka vastaavat hyvät varaukset eivät välttämättä satu saman organisaation kohdalle kovin usein. Täytyy tosin myöntää, että tällä kaudella jäi runkosarjassa aika paljon pelejä muiden kiireiden vuoksi katsomatta, joten ehkä täällä fanipuolellakin näkymät näiden pudotuspelien osalta olivat liian ruusuiset. Tuskin tällaista pöydän puhdistusta tuosta sarjasta kukaan etukäteen kuitenkaan ennusti missään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ei noussut Ted Dent Blackhawksiin, vaan sai kenkää Rockfordista, joten vähintään kahta koutsia organisaatio etsii.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=37021

Calle Rosénin perässä on Blackhawks, liikkuva puolustaja eikä mikään aivan kädetön. Yllättäen ruotsalainen.

Arpoja ei koskaan voi olla liikaa ja edelleen tuo ruotsalaisuus puolustajien osalta ei voi olla haitaksi, kun katsoo minkälaista poikaa sieltä vuosittain tulee.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nick Schmaltz lähtee MM-skaboihin yhdessä Trevor van Riemsdykin kanssa pukemaan Yhdysvaltojen paitaa päälle. Marcus Krüger puolestaan pistää kolme kruunua yllensä. Panarin odotetusti on osana Venäjän nimekästä listaa.

Voi olla, että unohdan muita Blackhawksin pelaajia, mutta ainakin nuo neljä nyt siellä on. Schmaltzia noista tulee seurattua varmasti eniten.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
BLACKHAWKS AGREE TO TERMS WITH NATHAN NOEL ON ENTRY-LEVEL CONTRACT

Mukava uutinen, Noel oli vielä muutama vuosi sitten rankattu ihan kärkikahinoihin oman ikäluokkansa prospecteista eikä häntä kuitenkaan varattu. Yli-ikäisenä tippui sitten Blackhawksille ja on ilmeisesti pelannut oivan kauden. Pojassa on edelleen se potentiaali, joten toivotaan, että pääsee kehittymään rauhassa, miksei vaikka ketjukaverinsa Highmoren kanssa.

https://www.todaysslapshot.com/nhl-prospects/biggest-snub-of-the-2015-nhl-draft-was-nathan-noel/

Tossa vielä artikkeli Noelin perspektiivistä tuosta kesän 2015 varaustilaisuudesta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Darling on treidattu Carolinaan kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan. Ei tykkää, olisin halunnut nähdä hänet meidän ykkösmaalivahtinamme.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Darling on treidattu Carolinaan kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan. Ei tykkää, olisin halunnut nähdä hänet meidän ykkösmaalivahtinamme.

Vastine todella hyvä, mutta kuten yllä kirjoitettiin, niin vähän jäi huonot fiilikset tästä.

Crawford on nyt sitten ykkönen tulevatkin vuodet eikä periaatteessa ole mitään sanottavaa vastaan, mutta kyllä Darling on vain niin symppis jotenkin eikä tässä tilanteessa vaihtuvuus olisi välttämättä huono asia.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mutta samalla rahalla emme saa yhtä hyvää kakkosta. Ja Crawfordin capin olisin niin haĺunnut lähtevän, mutta eipähän sekään ole mikään yksinkertainen temppu. Joku suurempi nimi kyllä lähtee kesällä...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mutta samalla rahalla emme saa yhtä hyvää kakkosta. Ja Crawfordin capin olisin niin haĺunnut lähtevän, mutta eipähän sekään ole mikään yksinkertainen temppu. Joku suurempi nimi kyllä lähtee kesällä...

Ray Emery, Antti Raanta sekä Scott Darling ovat kaikki enemmän ja vähemmän tulleet kakkosvahdeiksi hakemaan uutta suuntaa uralleen Blackhawksista. Raanta sekä Darling ovat molemmat olleet lähtökohtaisesti hemmetin isoja arpoja, mutta ovat onnistuneet Chicagossa. Miksi? Varmasti siellä on ollut potentiaalia, mutta kyllä mä näkisin, että iso syy onnistumisille on ollut joukkue edessä.

En näe itse ainakaan sitä ihan noin kärkkäästi, etteikö alle miljoonalla voisi löytyä pätevää kakkosmaalivahtia, joka tekee darlingit. Siitä olen samaa mieltä, että Darlingin tasoista maalivahtia ei löydy samaan hintaan, sillä näen itsekin hänessä sitä ykkösvahdin potentiaalia.

Crawfordin kauppaaminen ei ainakaan mun ajatuksissa ole niin vaikeaa miltä se saattaa kuulostaa. Kuusi miljoonaa ei ole paha summa maalivahdista, joka on kaksi mestaruutta torjunut eikä sopimus ole kovin pitkä, ihan hyvässä iässä on vielä kolmenkin vuoden päästä. Crawfordilla on myös modified NTC sopimuksessaan eli ilmeisesti kymmenen joukkuetta pitäisi löytyä listalta, joihin suostuu siirtymään. Crawford on myös sinkku eli ei ole mitään sidoksia Chicagoon.

NHL:ssä on monta joukkuetta, jotka tarvitsevat maalivahtia ja kuten usein on luettu eri organisaatioiden sisältä nimettömiltä lähteiltä, Crawfordin markkina-arvo on huomattavasti korkeampi mitä me kannattajat luulemme. Jostain syystä edelleen Coreyta haukutaan ja kuvitellaan, että esimerkiksi Darling olisi parempi ykkösmaalivahti. Yksittäisissä otteluissa voi tapahtua mitä vaan, mutta on käsittämätöntä huuhaata väittää, että Darling olisi parempi ykkösmaalivahti, koska ei ole sitä tonttia koskaan päässyt pelaamaan.

Joka tapauksessa olisin kaupannut mielummin Crawfordin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tuskin Darlingkaan olisi enää samalla hinnalla pelannut ensi kaudella. Se on sitten hyvä kysymys, että paljon kakkosveskarille voi ja kannattaa maksaa. Hawksit ei nykytilanteessa paljoakaan pysty maksamaan, jos Crawford jää. Se on totta, että n. millillä saa ihan päteviä kakkosveskareita. Löytyykö uutta darlingia noin halvalla, se onkin sitten hankalampaa?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tuskin Darlingkaan olisi enää samalla hinnalla pelannut ensi kaudella. Se on sitten hyvä kysymys, että paljon kakkosveskarille voi ja kannattaa maksaa. Hawksit ei nykytilanteessa paljoakaan pysty maksamaan, jos Crawford jää. Se on totta, että n. millillä saa ihan päteviä kakkosveskareita. Löytyykö uutta darlingia noin halvalla, se onkin sitten hankalampaa?

Tosiaan Darling oli julkisesti kertonut, ettei halua enää olla luukkuvahtina ja haluaa pelata. Eli toisaalta kertoi suoraan haluavansa myös enemmän palkkaa.

Mielenkiintoista nähdä minkälaisen diilin saa, itse ennustan jotain $2.5-$3.5 miljoonaa kaudessa. Jos leikitään ajatuksella, että Scott olisi tuommoisen diilin tehnyt Chicagoon ja Crawford olisi kaupattu, niin yhtäkkiä tilaa olisi parantaa muita osa-alueita.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kämpf on virallisesti Blackhawksin mies. Kahden vuoden diili.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Darling sai hyvän sopimuksen Carolinasta. 4.15 miljoonaa per kausi ja neljän vuoden diili. Joutuu kyllä mielenkiinnolla seuraamaan miten Darling hoitelee tonttinsa kunnialla Carolinassa.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Darling sai hyvän sopimuksen Carolinasta. 4.15 miljoonaa per kausi ja neljän vuoden diili. Joutuu kyllä mielenkiinnolla seuraamaan miten Darling hoitelee tonttinsa kunnialla Carolinassa.

Mielestäni käsittämättömän kova sopimus Darlingille. Ei tosiaan puhettakaan, että oltaisiin saatu Scott pidettyä. Koska viimeksi melkein 30-vuotias kakkosveskari on saanut tuollaisen sopparin? Toki Darling on näyttänyt, että pystyy säilyttämään tasonsa myös pelatessaan enemmän, mutta silti.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Mielestäni käsittämättömän kova sopimus Darlingille....

Joo, ei voi ymmärtää, vaikka varmasti Darlingissa potentiaalia onkin napata ykkösveskarin tontti. Silti mielestäni milli tai pikemminkin puolitoista liikaa tuossa summassa per kausi. No, kai ne osaa hommansa Carolinan toimistolla... antaa ajan näyttää.

Ei Chicago tule Crawfordin jäämiseen (palkka) kaatumaan, vaikka se onkin pois joukkueen muusta vahvistamisesta. Pikemminkin päinvastoin! Kyllä ne hyvät veskat vieläkin ratkoo mestaruuksia ja Crawford on jo osoittanut, että siihen kykenee varsinkin noin hyvän joukkueen takana. Ei se tämän kevään tyrmäys häneen kulminoitunut, vaikka Rinteen jyräämäksi joutuikin. Niin olisi joutunut (lähes) kaikki muutkin vielä jatkavat.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pari viivaa missä tarvitaan tulevalle kaudelle muutosta.
  • Blackhawks aloitusprosentti jäi liigan sijalle 29. (47.5%) Pleijareissa taas heikoimmat haukat olivat Anisimov 29,4% ja Kruger 37,7%. Kun taas neljästä eniten aloittaneesta sentteristä paras oli yllättäin Tanner Kero 59%:n suorituksellaan.
  • Erikoistilannepelaamiseen tarvitaan terävyyttä. Alivoimapelaaminen oli liigan sijalla 24. ja ylivoima 19 parasta.
  • Laukaisutaitoinen pakkikin menisi...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Henkilökohtaisesti toivoisin nyt jo vihdoin hieman rohkeampaa otetta Bowmanilta ja sellaista "laatikon ulkopuolelta" tulevia muutoksia. esim. Panarinin kauppaaminen ei ole mikään mahdoton ajatus minulle. Kaikki riippuu tosiaan siitä, minkälaisia palasia olisi takaisin tulossa. En siis sano, että pitäisi kaupata, mutta voisin Stanina kuunnella mitä muilla olisi tarjota vastineeksi.

Samaa toivon minäkin. Kuten monesta suunnasta onkin tullut toivetta ja vaatimuksia, niin nyt on aika ravistella joukkuetta ja yrittää rebuildata lennosta. Vaikeaahan se on, kun pelaajat ovat juurtuneet Chicagoon ja Bowman haluaa olla uskollinen sotaratsuilleen, jotka ovat tuoneet kannuja kaupunkiin. Monella on myös sopimus, joka sitoo tehokkaasti Stanin kädet.

Panarin nousee siksi keskiöön, koska hän ei ole vielä osa tätä kultaista runkoa. Mieleen tulee kovasti Vegas, joka näköjään on värväämässä Panarinille tuttuja miehiä vastuurooleihin. Vegasilla ei ole kyllä paljon annettavaa, mutta kuvittelisin, että heidän ykköspick olisi saatavissa. Tämän vuoden draft ei ole kovin tasokas ja Vegas ei tule tuolla kutosvuorolla saamaan pelaajaa, joka voisi auttaa joukkuetta sen ensimmäisellä kaudella. Varaustilaisuus kun on Chicagossa, niin tällainen röyhkeä veto voisi olla paikallaan pleijareiden pannukakun jälkeen. Hawks saisi kaksi varausta ensimmäiselle kierrokselle, mikä helpottaisi fanien tuskaa Panarinin menetyksestä ja GKnights saisi valmiin supertähden pelaamaan maanmiestensä kanssa. Sitten Chicago voisi varata esim. Owen Tippettin kaltaisen tulevan laituritähden tai helpotusta puolustukseen Liljegrenin tai Makarin muodossa. Kaikenlaisia fantasioita mieli rakentaa tässä vaiheessa. Saa nähdä, mitä Bowman keksii.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.97
  • 3.70
  • 3.50
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös