Antti Pennanen HPK:n päävalmentajana

  • 157 262
  • 437

Ralph

Jäsen
Ei ole Pennasen vika että Rajaniemi on jumala.
Eihän se tosiaan Pennasen vika ole, enkä nyt Pennasta syytä. Mutta Rajaniemen lisäksi ainakin Lankinen, Rynnäs, Lehtonen, Vehviläinen, Tuokkola, Olkinuora, Markkanen, Kähkönen ja Kilpeläinen ovat myös jumalia. Näitä kaikkia vastaan on HPK myös hakannut päätään seinään tällä kaudella, ehkä jotain muutakin vastaan vielä. Onko syy sitten viimeistelyssä vai aina maalivahdissa?

Tämä toki ei siis mitenkään ole Pennasen vika, että huippupaikasta lauotaan syliin tai seinille. Toki se on Pennasen vika, että kentällä on Somervuori, joka näitä paikkoja usein hukkaa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Tämä toki ei siis mitenkään ole Pennasen vika, että huippupaikasta lauotaan syliin tai seinille. Toki se on Pennasen vika, että kentällä on Somervuori, joka näitä paikkoja usein hukkaa.
Eeron kuiva kausi taitaa olla nyt 23 peliä. Ja kuitenkin pelaa ylivoimaa jatkuvasti. Uskooko enää edes itse osuvansa? On siellä toki muitakin, Palve, Paajanen, Turunen.. Kohtuullisia gorilloja roikkuu lähes koko hyökkäyksen selässä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Minä tulin vain tekemään @vuokralaiset ja olemaan täysin samaa mieltä asiasta. Pennasta en vaihtaisi kehenkään. Toivanen on ollut kuin mannaa taivaasta ja Kerhon juna jyskyttää. Isot laivat kääntyy hitaasti... ja paskat! Antit jatkakaa vaan tuolla intohimolla, niin hyvä tulee. Kritisoidaan mitä kritisoidaan, mutta tekemisen meininkiä ei voi kritisoida kukaan. Hienoa on kannattaa Kerhoa ja kritisointikin johtuu vain siitä, että on tunnetta, välittää. Liian pitkään ei ollut mitään, kun on tyhjä tunne sisällä, menee miten menee, niin kritisointikin menettää merkityksenä. Silloin kun välittää, niin välillä vituttaa ja välillä naurattaa. Ei tää niin vakavaa ole, tää on vaan jääkiekkoa, mutta niiden tunteiden takia tätä seurataan.
Allekirjoitan.

Toimisto tekee mahtavaa työtä ja siellä on reagoitu hienosti. Vai kuinka moni olisi uskonut Hagmanin ikinä pelaavan Kerhossa?

Pelillisestikin reagoidaan eli otetaan se aikalisä, otetaan maalivahti pois, vaihdetaan maalivahti. Tehdään oikeita asioita.

Välillä täällä kritisoidaan pelikirjaa - tai pikemminkin sen vivahteita. AIVAN... nyt on pelikirja, mitä kritisoida. Parin edellisen kauden aikana pystyi vaan toteamaan, että pelikirja olis kiva.

Kiitokset Kerhon tekijätyypeille jo nyt!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ainoa asia, joka hieman mietityttää on suora* kolmen vuoden sopimus. Nimittäin jos tämä kusee, niin sitten kusee kaikki.

Pakko tehdä pieni nosto päättyneen kauden kunniaksi.

5.11.2015 mietitytti, mutta 2.4.2017 ei enää mietitytä. Loistavaa duunia ja matka on vasta alussa. Tästä on hyvä jatkaa!
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, ei tosiaan mietitytä täälläkään. Pendo teki, kuten koko organisaatiokin, oikein hyvää työtä ja otettiin se tärkeä askel kohti liigan kärkeä. A-junkkareiden loistavat otteet siihen päälle ja tietysti se, että tämä oli "ydinryhmän" eka kausi, niin tulevaisuutta odottelee taas innolla.

Lopulta tämä JYP-sarja meni niin pieniin marginaaleihin, että jatkossa on lupa odotella vaikka mitä.

Suoraan sanoen ihmeen vähän vituttaa tällä hetkellä ja oikeastaan olo on lähinnä innokkaan odottava. Ei olla nähty kaikkea tältä jengiltä vielä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olin ennen kautta luottavainen valmennuksen suhteen. Sen verran paljon hyvää Pennasesta oli muualta kuultu. Kaikki haastattelut vain vahvistivat tätä. Niistä tuli sellainen olo, että hän todellakin tietää mitä tekee ja ennen kaikkea mihin suuntaan haluaa joukkueen peliä kehittää.

Itsekin odotan jo ensi kautta innolla, kun projekti on vasta alussa. Tästä kaudesta viisastuneena tiedetään mitä puutteita joukkueessa oli ja ensi kaudesta on odotettavissa entistä menestyksekkäämpi. Tämän kauden odotusarvo, eli pleijaripaikka, saavutettiin ja jatkossa tähtäimenä olkoon mitalipelit.

Valmennus on tärkein yksittäinen osa-alue joukkuetta ja sen puolesta HPK on Liigan ykkönen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos sitä jotain rakentavaa kritiikkiä puolestaan antaisi, niin kyllähän tänne katsomon puolelle pitkin kautta välittyi vähän sellainen kuva, että turhankin pitkälti mentiin tuon pelitavan ehdoilla. Tiedä sitten olenko oikeassa, mutta olisiko mennyt jo vähän turhan ylianalyysin puolelle tuo homma. Vähän sellaiseen johtopäätökseen sitä tuli varsinkin tuota ketjurulettia katsellessa. Ei sillä, etteikö pelitapa ja sen toteutus olisi tärkeää, mutta toisaalta se roolitus+pelaajien keskinäiset kemiat ovat nekin tärkeitä.

Ja tietysti erikoistilanteissa riittää mietittävää kesäksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olihan se Pendo Liigassakin tosiaan niin huippu valmentaja kuin osasi mestisnäytöillä odottaa. Pelitapaa pitää kyllä päällä väkisin vaikka miten välillä näyttäisi puskemiselta, mutta toisaalta kyllä se toimii. Pelitavan tarkoitus on luoda paikkoja, yksilöt sitten pistävät paikoista maaliin. Se pendokiekon pitkä sahaaminen on puolustavalle joukkueelle vaan todella murhaavaa ja kenttäpelaajilla kun vaan piisaa malttia jyrätä katsojan silmään turhalta (ja etenkin turhauttavalta) näyttävää kulmavääntöä vaan riittävän kauan (eli niin kauan että puolustus on hapotuksen vuoksi suunnilleen tajuttomana) niin paikkojakin saadaan luotua ja vieläpä aika helposti. Itseni toistamisen uhalla täytyy onnitella Hämptonin kiekkoväkeä Pennasen (sekä Tumban) kotiuttamisesta. Jos Jukureilla ei olisi RD ollut tiedossa liigakoutsiksi käytännössä siitä lähtien kun aikoinaan täältä Jyväskylään siirtyi, olisin ehkä kateellinen. Tilanteen ollessa mitä on, voin sympata Kerhoa (Jukureissa pelanneine ja valmentaneine ukkoineen) taka-ajatuksitta.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Riipaisi katsella Pennasen haastattelu pelin jälkeen. Mies oli aivan rikki, kuin lähiomainen olisi kuollut. Meidän Antti, kiitos tekemästäsi työstä ja kun katsoi ilmettäsi, niin tiedetään että töitä tullaan tekemään vielä enemmän ensi kaudella. Kyllähän toi sapluuna oli perkeleen vahva. Isoin negatiivinen juttu oli tehottomuus, mutta kun syvemmin ajattelee, niin en usko että se oli Pennasen vika. Kun tehottomuutta alkoi näkyä, niin sapluuna oli vielä vaiheessa ja Antti keskittyi sapluunan kehittämiseen ja se on täysin ymmärrettävää. Vaikka sille tehottomuudelle olisi voinut tehdä jotain, niin olisiko jäänyt sitten loppupeleissä kokonaispelistä vajaaksi? Ylivoiman tehottomuus oli juurikin henkimaailman juttuja enemmän. Se näkyi selvästi varsinkin silloin kun oli kahden maalin ylivoimaa tai todella tärkeä ylivoima tiedossa, jolloin kaikki muuttui hitaammaksi. Ensi kaudeksi sapluuna on jo suurimmalta osaksi selvä ja tälläisiin henkimaailman juttuihin päästään paremmin kiinni ja se lumipallo ei kerkeä turhan isoksi kasvamaan. Jos ei ihmeitä tapahdu, viittätoista miestä sairaslomalle jne jne. niin kyllä me ensi kaudella ollaan mitalipeleissä. Ihan varma. Meillä on eteenpäin menevä huippumaalivahti, kova puolustuskolmikko, työteliäs ja tasainen kahdensuunnan sentteristö jo nyt. Lisäksi tietenkin Antti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aika huikeaa settiä tuo Pennasen pohdiskelu. Mies kyllä paneutuu jääkiekkoon asianmukaisella vakavuudella. Eniten pidän tuosta haastavasta asenteesta. Jos esim. alivoimahyökkäys on lähtökohtaisesti paska juttu, niin sitten keksitään keino, millä se on vähemmän paska ja hetken päästä hyvä juttu, kun niitä tilanteita kuitenkin vääjäämättä tulee eteen hyvin usein. Tuosta kun lähdetään hiukan derivoimaan, niin aika pian päästään siihen, mikä on pallopelien syvin olemus. Tee oikea ratkaisu tilanteen mukaan. Eihän se tietenkään ihan noin simppeliä ole, vaan noihin tilanteisiin pitää valmistautua ja harjoittelun pitää tähdätä siihen, että se oikea ratkaisu pystytään tekemään. Ja juuri niin Pennanen Kerhoa luotsaa. Nostan hattua.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, just tuli kanssa tässä safkiksella ravinnon mussuttamisen ohella luettua entisen IFK-ikoni Pennasen haastattelu, välittömästi tänne nostamaan kyseinen pohdiskelu esiin ja osoittaa että siellä on asioita mietitty aika laajoiltakin näkövinkkeleiltä Pennasen toimistossa ja varmaan kotitoimistossakin.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Eniten pidän tuosta haastavasta asenteesta. Jos esim. alivoimahyökkäys on lähtökohtaisesti paska juttu, niin sitten keksitään keino, millä se on vähemmän paska ja hetken päästä hyvä juttu, kun niitä tilanteita kuitenkin vääjäämättä tulee eteen hyvin usein
Allekirjoitan tämän täysin! Monelleko tuli tästä alivoimahyökkäyksestä mieleen NHL:n huiput kuten Ovechkin ja Crosby esimerkiksi? Ja upeaa oli lukea muutenkin Pennasfilosofiaa ja huomata kuinka huikealla mallilla meillä on ennen kaikkea pelaajien kehittäminen tällä hetkellä!
 

T70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden HPK
Härmä-TV:n juttutuokiosta voi todeta, että varsinaiseen asiaan (pelaajan kehittäminen) päästään vasta about 20 min kohdalla. Pendo jatkaa hyvin mantraansa, jonka mukaan OK-taso ei riitä. Näinhän se terävimmälle huipulle suunnattaessa onkin. Toivottavasti myös haastattelijana oleva Härmän kaveri oivaltaa sen ja ymmärtää miksi Hämeenlinnan seudun jalkapallotilanne on mitä on...

Itselläni eniten kiinnitti huomiota tuo Pendon kova kehu kaveriin nimeltä Roope Hintz...kokoa ja luisteluvoimaa...huudetaanko kaverin nimi perjantaina "Kikofissa" ?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Itselläni eniten kiinnitti huomiota tuo Pendon kova kehu kaveriin nimeltä Roope Hintz...kokoa ja luisteluvoimaa...huudetaanko kaverin nimi perjantaina "Kikofissa" ?
Kehui se Jortikkaakin...
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kehui se Jortikkaakin...

Eli Hintz ja Jortikka tulossa... kokoa ja voimaa.. niin teoissa kuin puheissakin.

Mutta juuri eilen hiljennyin pohtimaan, että voisiko Jokereiden Gyymeri olla projektihahmo, mutta se on snadi eli ei ehkä sittenkään. Jostain tuli mieleeni, että Hintz ei ole snadi ja voisi olla "Jytky"-tason Jytky.
 

Ralph

Jäsen
Heh, Roope Hintz tosiaan olisi aika jytky. Kuka vielä sisään? Urho Vaakanainen, Kristian Vesalainen, Roope Hintz ja kuka? Haluaisko Olli Juolevi Suomeen hakemaan vauhtia aikuisten sarjasta ennen NHL:ää?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HIFK puolella Mika Partasta huhuiltiin tänne. Onhan se jo vanha toki (heh, sanois EX-tj).

PS: Pendo-puolelle tuli, mutta juuri hänen tyylisiään parhaassa iässä olevia tasonnostajiakin tänne kyllä kaivattaisiin, ei pelkkiä lukiolaispoikia.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
HIFK puolella Mika Partasta huhuiltiin tänne.
Näytti olevan sama porilainen, joka tuntuu keksittyjä huhuja viljelevän sinne tänne. Ainakin Ässiin on tulossa pari joukkueellista pelaajia hänen mukaansa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Ei riittänyt Pennasella "paras valmentaja" kisaan. Ihmetyttää kyllä että miksi ei?

Millä mittarilla Kivi oli palstalaisten mielestä parempi? Valmensi Ilveksen hädin tuskin 10-sijalle ja kaatui saappaat jalassa sarjakärjelle. Eikös eräs Pasi Hämeenlinnasta tehnyt saman tempun pari vuotta sitten?

Pennaselle ensimmäinen kausi liigassa ja kotietu lipesi viime hetkillä. Arvottaisin tämän suorituksen kovemmaksi kuin Kiven kauden Ilveksessä.

Edit: En siis halunnut dissata kiveä. Loistava valmentaja hänkin. Kyse oli vaan puhtaasti tuloksellisesta vertailusta ja siitä miksi Kivi oli joidenkin mielestä parempi kuin Pennanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös