Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 403 744
  • 6 701

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hintz ja Huhtala olisivat myös...
Eivätkös nuo ole jo lopettaneet aktiiviuransa? Eivätkä kyllä pelatessaankaan olleet niin ihmeellisiä. Ja oletan nyt, että tarkoitit Miikoa ja Teemua. Veljistä puhuminen tässä olisi järjetöntä.
Nyt pitää muistaa, että Ilveksen historiallinen menestys on aikamoista itsepetosta ja pohja rakentaa on olematon.
Mitä ihmeen itsepetosta? Realistisestihan siihen tulee suhtautua, eikä vähätellä tippaakaan. Sehän juuri olisi itsepetosta unohtaa historia ja kuvitella, että se kääntyy ihan tuosta vain.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
On eletty menestyksekäs suurseura kuplassa, vaikka todellisuudessa sitä ei olla oltu koko Liigahistorian ( käsittää myös SM-liigan ). Minusta voidaan tuossa kohtaa jo puhua itsepetoksesta.
Kunnioitan toki perinteitä suuresti, mutta ne ovat kaukaa historiasta.
Kuten totesin, niin sille pohjalle ei enää voida rakentaa..Oksanenkin on jo lopetanut aktiiviuransa. Iso osa kannattajista ei ole koskaan edes nähnyt Oksasen pelaavan.
 

Nemirovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli seura ei ole menestynyt, koska suurin(?) osa kannattajista ei ole nähnyt seuralegendaa pelaamassa? Eiköhän se pohja, mihin rakennetaan, löydy sukupolvien välisessä kannattamisessa. Jos joku mopoautoilija ei ole nähnyt seuran menestyksen vuosia, se tuskin himmentää seuran historiaa. Kyllähän näihin omiin seuraamisiinkin olisi suonut enemmän menestystä, mutta ikä ei ihan riitä enempiin viirien nostoihin.

Urheilu on kovaa bisnestä. Välillä menestyy, välillä ei. Ilvekselle on mahtunut molempia. Nouseeko Ilves? Luultavasti. Tuleeko takavuosien menestys takaisin? Ken tietää. Kunhan se Ilves pelaa, jota jo isäni kannatti. Ja hänen isänsä. Se Ilves on muuten omissa silmissäni aika vahvana palaamassa. Nii pirun lupaavaa junnua tulee toisensa perään.

Voitais muuten porukalla heittää Oilersin menestysvuodet roskiin, koska kaikki ei oo nähny ite sitä dominointia.

Edit. Olisi ihan mukava kuulla itteeni fiksuimmilta, että kuinka monta vuotta takaperin voi seuran perinteitä/menestystä katsoa? Kuinka monta omistajaa? Kuinka monta Honkalehtoa? Kuinka monta pelaajaa? Kuinka paljon edellisten vuosien mitalit tai niiden puute vaikuttaa?
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kunnioitan suuresti seuran historiaa ja kyllä - Ilves nousee. Ilves nousee ensimmäistä kertaa seuran historiassa organisaatioksi, jota määrätietoisesti johdetaan kohti menestystä.
Kysymys on siitä, että on eletty viirien varjossa ja työnteko uusien eteen on ollut riittämätöntä. On uskottu niiden aikojen palaavan, mutta mitä on oikeasti tehty asioiden eteen ? ..on keksitty projektinimiä ja siinä kaikki. On tosiaan uskottu siihen, että vuoden 1985 tapaan sieltä nousee omista junnuista sellainen sukupolvi, mikä vie kaikkia kaukalossa - yhden kauden ajan.
Mitä tulee niihin omiin junnuihin niin olennainen kysymys on taito pitää heidät. " Laineet " karkaa Tapparaltakin, mutta " Liuksialat ja Meskaset " pitää pystyä pitämään Ilveksessä. Tähtien kasvattamista tärkeämpää on kasvattaa Liigapelaajia.
Itselleni menestykseksi kelpaa ( ainakin tässä kohtaa ) olla kaudesta toiseen varteenotettava mitaliehdokas. Huom. kaudesta toiseen - ei mitään yhden kauden sattumia, vaan pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä.
 

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Haluaisin nähdä, mihin Rautiaisesta todella on. Loukkaantumisia on ollut liiaksi asti, eikä mies ole pystynyt auttaamaan joukkuetta riittävästi. Pelatessaan usein erinomainen, mutta samalla kohdalle osuu samanlaisia ohi-iltoja kuin Mustoselle.

Senttereitä ja pakkeja tarvittaisiin, mutta eiköhän niitäkin ole tulossa. En odota ihmeitä, mutta eteenpäin pyrkiviä lahjoja tulisi hankkia. Varsinainen kevään "buumi" johtui Karri Kivestä, ei uudistuneesta hallituksesta. Odotellaan nyt maltilla tulevia liikkeitä, sillä uudelleenrakennus kestää vuosia. A-junnuissa mestaruuden voittaneissa pelaajissa on paljon potentiaalia, jonka Karri &co osaa kyllä ulosmitata.

PS: Varmana tietona Rask jatkaa vuoden Stadissa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kovat on vaatimukset osalla kannattajista. Eihän tässä nyt ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä nöyrästi talous edellä kohti uutta tulemista.

Paremmin ei olisi tätä voinut sanoa. Talouden ehdoilla eläminen ei ole kituuttamista tai kuoliaaksi säästämistä, se tarkoittaa sitä ettei eletä yli varojen. Kunhan myynti on kunnossa ja vanhat Honkkiksen paskat kaivettu kaapista, niin on realistista puhua kunnon satsauksista. Tervehdytetään tää seura ensin, muuten sama honkkistelu vaan jatkuu.

Ja ukkojakin tulee varmasti vielä sisään, omia kasvatteja tai ei.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Varsinainen kevään "buumi" johtui Karri Kivestä, ei uudistuneesta hallituksesta.

Kyllä. Onneksi Karri Kivi allekirjoitti sopimuksen Ilvekseen kevääksi. Ajattele jos oltais jatkettu samalla valmentajalla kuin syksyllä.

Jäitä hattuun tarvittaisiin niin tulevan kauden kuin tulevien kausienkin suhteen usealla kannattajalla. Ilves ei tule ennakkoon olemaan mitaliehdokas tulevalla kaudella eikä se tule olemaan varma mitaliehdokas säännöllisesti tulevilla muutamalla kaudella. Nykyisellä rosterilla ei lähdetä alkavaan kauteen, ja meillä on siellä jo nyt hyvä runko pelimiehistä, jotka tulevat aiheuttamaan monia riemullisia hetkiä Hakametsässä ja vieraskaukaloissa. Todellisia Ilveksen näköisiä pelaajia: Sandell, Koivula, Liuksiala, Rautiainen, Laakso, Vainio, Parikka, Lehtonen...

Ilveksen eteen nyt tehtävä työ on pitkäjänteistä. Näiden "Rasktänneheti"-kannattajien reaktio on ymmärrettävä, mutta toivon heiltäkin kärsivällisyyttä - Manngardin touhuja kerran jaksettiin sentään tukea kausitolkulla!
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kun kausi alkaa syksyllä tekeminen kaukalossa on kaikkien huulilla, mutta siihen asti kovin työ tehdään toimistolla.
Ei vanhoja ongelmia selvitetä muutamassa kuukaudessa, mutta uusia pystytään hosumalla kyllä tekemään. Luotan Kiveen ja tämän valmennusjohtoon ja uskon Ilveksen pelaavan runkosarjassa sijoituksesta kuuden joukkoon.

Kuluvalla kaudella jäätiin maalin päähän välieristä, vaikka tuhkaa ripoteltiin päälle (aiheesta) pitkin kevättä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt sitten selvisi miksei Järviselle "tehty" jatkoa. Tuokkolalta hyvä haku Ilveksen junnuista.

On kyllä mielenkiintoista nähdä ketä tuonne puolustukseen tulee. Roolia on tarjolla..
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli seura ei ole menestynyt, koska suurin(?) osa kannattajista ei ole nähnyt seuralegendaa pelaamassa? Eiköhän se pohja, mihin rakennetaan, löydy sukupolvien välisessä kannattamisessa.
Myönnän kärjistäneeni, ja totta kai tilanne olisi vielä olennaisesti pahempi ilman pitkäaikaisia perinteitä, mutta jos puhutaan siitä pohjasta jolle nyt rakennetaan, niin mielestäni edellisen kymmenen vuoden urheilullinen ja taloudellinen kyntäminen on siinä suhteessa sitä kaikkein relevanteinta historiaa. Viimeisen kymmenen kauden keskimääräinen sijoitus on ollut n. 11:s, eli ulkona pudotuspeleistä, ja kumulatiiviset taloudelliset tappiot niin suuret, että hirvittää ajatellakin. Tämän kääntäminen menestykseksi kummallakin sektorilla ei ole mikään helppo työ.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Nyt on pari viikkoa siitä, kun julkaistiin Kuroset ja muut. Siinä yhteydessä Jalo vähän lupaili, että seuraavia soppareita julkaistaisiin piakkoin. Millähän aikataululla sieltä seuraavan kerran tulee uutisia?

Tätä ihmettelin viimeksi äsken. Onko siellä viime metreillä jäänyt jonkun sopimuksen yksityiskohta hiertämään tai pelaaja odottaa vielä toista tarjousta? Anyway toivottavasti tällä seuraavalla julkistuksella sisään tulee Lepaus + pari-kolme muuta liigatason pelaajaa. Kolppanen ois toki kiva, mutta Lehtonen ykkösenäkin riittäisi tämän kevään perusteella oikein mainiosti.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
http://ilves.com/uutiset/2017/04/26/ilvekselle-uusia-pelaajasopimuksia

Nopeasti katsottuna olen pirun tyytyväinen siihen, miten joukkuetta rakennetaan. Suuria yllätyksiä ei tuossa listassa tainnut olla. Koppasen kiinnitys on upea juttu ja muutenkin hommassa näyttää olevan järkeä. Olen myös tyytyväinen ettei Kolppasen nimeä näy listalla. Vahvistuksia on haettava muualle ja Urpolahti on varmasti hyvä kehittyvä maalivahti.

Jos nyt jostain haluaa valittaa, niin Ladan sopimuksesta olisi hyvä päästä eroon.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei isoja yllätyksiä.
Puolustajia tuo joukkue vielä huutaa sekä oikeaa kakkosmaalivahtia.
Ja herran siunausta että Sandell-Rautiainen pysyy eheänä vaikka koko kauden.

Mahtavuutta että Koppanen saatiin pidettyä. Olisi voinut toki toisenkin vuoden sopimukseen lyödä mutta tullut varmaan palkkapyyntö vastaan.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Mahtavuutta että Koppanen saatiin pidettyä. Olisi voinut toki toisenkin vuoden sopimukseen lyödä mutta tullut varmaan palkkapyyntö vastaan.

Eikös Koppanen juuri tehnyt 3 vuoden sopimuksen Boston Bruinsin kanssa.
Josta nyt siis pelaa ensimmäisen vuoden Ilveksessä. Tämän jälkeen Bruins varmaan haluaa pelaajan jo kiireesti rapakon taakse.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Eikös Koppanen juuri tehnyt 3 vuoden sopimuksen Boston Bruinsin kanssa.
Josta nyt siis pelaa ensimmäisen vuoden Ilveksessä. Tämän jälkeen Bruins varmaan haluaa pelaajan jo kiireesti rapakon taakse.
Maksaakohan muuten Bruins palkan??

Muuten kyllä tykkään Koppasen sopparista. Oli ns nam.
 

Nemirovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotettuja sopimuksia ja hyvä niin. Hyökkäykseen tuskin on varaa panostaa enempää pelimerkkejä ennen kuin uusi johto näkee kuinka paljon rahaa on tulossa sisäänpäin. Laajuutta löytyy ihan hyvin ja positiivisin asia on nimenomaan sentterien määrä. Tämän kauden läpimurtopelaajien pitää jatkaa vähintään samalla tasolla. Tietenkin toki toivoo roimia kehitysaskelia. Niin kauan kun Sandell ja Rautiainen pysyy kasassa, eli toivottavasti koko kauden, tuskin AHL-/ECHL-/yliopistohakuja kummoisempia tulee ilman ulkopuolista rahoitusta.

Puolustukseen tarvitaan edelleen pari miestä. Viljanen korvannee Fageruddin ja Pulli Niemen/Ladan (mikäli lähtee), mutta Aallon ja Vittasmäen korvaajat puuttuvat. Näin mutuna voisi arvella, että taitaa olla paikalliset markkinat jo katsottuna ja verkot vesillä ulkomaille? Yksi maalivahti vielä tarvitaan. Itse laittaisin edelleen rahat kiinni Kolppaseen, koska kovalla maalivahtikaksikolla pystytään jonkin verran paikkaamaan mahdollisia vajauksia muualla.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näyttää edelleen todella halvalta rosterilta. Silti siellä on paljon potentiaalia. Koppanen loistava sainaus, nyt on viisi sentteriä. Treenikaudella nähdään miten hierarkkia rakentuu, mutta voi olla, että Ruotsalainen aloittaa kauden laiturina. Kauden alussa Sandell-Laakso-Koppanen-Tamminen.

Lepaus tuo alaketjuihin käsiä, ihmiskuula Ahoniemi taas asenteensa ja luisteluvoimansa myötä erittäin käyttökelpoinen lisä alaketjuihin.

Pulli on näistä hankinnoista kaikkein eniten sarjaa wtf. Ei kelpaa minnekään muualle, mutta näköjään Ilveksessä on niin suuri pula pakeista, että tällaiselle vahvasti alaspäin menevälle kaiffarillekin tilaa löytyy. No annetaan miehelle mahdollisuus palauttaa uransa raiteilleen, odotuksia ei ihmeemmin ole.

Pakistoon kaivataan edelleen kahta profiilihankintaa ja niihin lienee melko mukavasti massia vapaana. Maalivahtipuolella katsellaan Kopon tilanne loppuun asti. Ei Lehtonen ykkösenäkään lähteminen aivan pahalta tunnu, mutta tarvitsee taustalle varman kakkosen.

Juuri nyt:

Rautiainen-Sandell-Meskanen
Koivula-Laakso-Kuronen
Ruotsalainen/Lepaus-Koppanen-Liuksiala
Suomi-Tamminen-Lepaus/Ruotsalainen
Ahoniemi-Haapanen-Ikonen/Valtonen

X-Vainio
Parikka-Viljanen
Pulli-Laatikainen
Ilomäki-Mäntylä

EDIT: Aamulehden jutussa Karri myöntää, että joukkueen rakentamisessa on ollut haasteita, koska liikkeelle on kunnolla päästy vasta omistajavaihdoksen jälkeen. Siihen nähden rosteri vaikuttaa mukavan potentiaaliselta. Hemmetin iso juttu on näiden junnujen Koivula, Liuksiala, Parikka, Vainio, Meskanen odotettua parempi panos tällä kaudella. Näyttäisi melkoisesti heikommalta, jos jätkät eivät olisi niin isolla rintamalla tehneet läpimurtoaan. Varsinkin pakisto olisi katastrofi.

Toinenkin asia Karrin jutuista pisti silmään. Laakso ja Laatikainen ovat saaneet luvan harjoitella omatoimisesti, koska ovat joukkueen kokeneimmat ja kovakuntoisimmat pelaajat. Mitä helvettiä. Melko paljon fyysistä treenaamista nähneenä ei voi allekirjoittaa tuota ainakaan Ladan kohdalla. Liike hidastui vuodessa merkittävästi, eikä kuntopohjassakaan hehkuttamista ole, jos huhut ylikunnosta pitävät paikkansa. Myös Laakso on jo kaksi kertaa peräkkäin aloittanut kauden raskasjalkaisena. Toivottavasti nyt on katsottu rytmitykset molempien osalta kuntoon ja on oikeat apumiehet taustalla. Kokeneita jätkiä molemmat kyllä, mutta iän myötä haasteetkin treenaamisessa muuttuvat. Kuinka pitää jalka kevyenä ja samalla treenata siten, ettei läiky yli.
 
Viimeksi muokattu:

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aamulehden jutussa Kivi sanoi myös, että "Maalivahti ryhmään vielä tulee ja joku pelaaja peräpäähän, mutta tällä hetkellä emme ole aktiivisesti haku päällä"
Eli näillä mennään kesäreenit.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Onhan tässä ihan hyvä pohja joukkueelle ja vieläpä edullinen.
Tammikuussa 2018 on taas mielenkiintoista katsoa mille näyttää lopullinen kokoonpano ja mitä muutoksia on ehtinyt matkan varrella tapahtua.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Toinenkin asia Karrin jutuista pisti silmään. Laakso ja Laatikainen ovat saaneet luvan harjoitella omatoimisesti, koska ovat joukkueen kokeneimmat ja kovakuntoisimmat pelaajat. Mitä helvettiä. Melko paljon fyysistä treenaamista nähneenä ei voi allekirjoittaa tuota ainakaan Ladan kohdalla.

Laatikaisen tapauksessa tuo omatoiminen harjoittelu kuulostaa kyllä varsin pahalta, kun tarvittaisiin niin paljon räjähtävyyttä lisää. Onko sitten kulisseissa jo sovittu, että siirtyy syksyllä joka tapauksessa jonnekin, ja siksi on turha roikottaa tätä kesää enää joukkueen mukana?

Aika markan rosterilla kyllä mennään, mutta potentiaalia on toisaalta paljon. Tässä olisi edellytyksiä rakentaa alkavaksi kaudeksi muutamalla täsmähankinnalla ihan kilpailukykyinen joukkue hyvinkin edullisesti. Toivottavasti Jalo ja Hirsimäki eivät nyt säästä Ilvestä kuoliaaksi, vaan tiedostavat tarpeeksi hyvin sen että voidakseen rakentaa pohjaa ja kasvattaa myyntiä, pitää olla tuote jota voi myydä. En epäile etteikö näin olisikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös