NHL:n nuorten All Stars!

  • 5 074
  • 19

PeteH

Jäsen
Ajattelin tässä kasata oman All Stars joukkueeni NHL:n nuorista pelaajista, eli tarkoittaa vuonna 1978 tai sen jälkeen syntyneitä pelaajia. Joukkueeseen ei välttämättä kuulu NHL:n 22 parasta nuorta pelaajaa, vaan henkilökohtaiset suosikkini.

Maalivahdit:

Roberto Luongo: NHL:n paras nuori veskari, ja monen mielestä Patrick Royn manttelinperijä seuraavana ranskan-kanadalaisena huippumolarina.

Mika Noronen: Pitäähän joukkueeseen yksi suomalainenkin saada mahtumaan, ja Noronen oli tällä kertaa ainoa harkitsemisen arvoinen pelaaja suomalaisista. Mutta toivotaan että Mika onnistuu valloittamaan Buffalossa ykkösmolarin paikan vaikka jo ensi kaudella.


Puolustajat:

Brad Stuart: San Josen ykköspakki ja ehkä koko liigan 10 parhaan pakin joukossa ensi kaudella. Tekee kaiken hyvin, joskaan ei omaa mitään häikäisevää erityisominaisuutta.

Rostislav Klesla: Tämä kaveri voittaa joskus Norris Trophyn! Nousi rookie-kaudellaan heti NHL seuransa ykköspakiksi. Fyysinen, tarkka ja kova puolustaja, joka luistelee hyvin ja tukee hyökkäyksiä mallikkaasti.

Jiri Fischer: Osoitti viime kauden pudotuspeleissä omaavansa potentiaalia aina All Star-tasolle. Edustaa uutta tshekkikiekkoilijan prototyyppiä: iso, kova ja ilkeä! Silti mukana myös tshekeille tyypillistä kiekollista taitoa.

Vitali Vishnevski: Venäjän kaukalojyrä ei toistaiseksi ole esittänyt hyökkäyspäässä ihmeitä, mutta puolustuspäässä homma hoituu sitäkin mallikkaammin. Ei kooltaan mikään jättiläinen, mutta taklaa kovaa ja luistelee hyvin. Eräänlainen köyhän miehen Konstantinov.

Andrei Markov: Yksi aliarvostetuimmista nuorista pelaajista koko liigassa. Nousi viime kaudella Montrealin parhaaksi hyökkääväksi puolustajaksi ja ylivoimapelin pyörittäjäksi. Erinomainen kiekollinen pelaaja, mutta puolustuspäässä pieniä puutteita.

Eric Brewer: Edmontonissa tätä miestä pidetään yhtenä tulevaisuuden suurpelaajista. Ja miksei hän sitä olisi? Iso, kova ja kohtuullisen taitava pelaaja. Arvostuksesta kertoo, että pelasi Kanadan olympiajoukkueessa SLC:n kisoissa.


Hyökkääjät:

Ilja Kovalchuk: Tästä miehestä on käytetty enemmän superlatiiveja kuin kenestäkään toisesta kiekkoilijasta sitten Eric Lindrosin. Iso, nopea, taitava, kova, räjähtävä, maaginen, ihastuttava, vihastuttava....Tunkeutui 18 vuotiaana NHL:n pelaajaeliittiin ja olisi jopa taistellut maalipörssin voitosta ilman loukkaantumistaan. Jos pysyy terveenä, niin maailman ykköspelaaja 5 vuoden sisällä.

Dany Heatley: Kovalchukin aisapari. Ei omaa venäläisen nopeutta eikä tekniikkaa, mutta täydentää häntä sitäkin paremmin. Silti Heatley ei ole mikään erinomainen kahden suunnan pelaaja, niinkuin on annettu ymmärtää. Hänen vahvuutensa ovat enemmänkin pelin tekemisessä. Playmakerina sopiikin kuin nyrkki silmään Super-Iljan rinnalle.

Marian Gaborik: Viime kaudella teki todellisen läpimurtonsa aivan terävimmälle huipulle. Onko Gaborik jo ensi kaudella Slovakian paras pelaaja ennen Palffya, Bondraa, Hossaa ja Satania? Harvinaisen hyvä luistelu yhdistettynä hyvään pelisilmään ja älykkyyteen tekee Gaborikista yhden liigan parhaista hyökkääjäpelaajista ehkä jo ensi kaudella?

Joe Thornton: Iso voimasentteri on yksi NHL:n seuratuimmista pelaajista ensi kaudella. Monet odottavat hänestä jopa liigan ykkössentteriä, eikä se mahdottomuus hänelle lienekään. Vai tietääkö joku toisen yhtä nopean, taitavan, ison ja voimakkaan nuoren keskushyökkääjän?

Sergei Samsonov: Thorntonin aisapari, joka on jo parin kauden ajan ollut NHL:n viiden parhaan vasemman laitahyökkääjän joukossa. Harvinaisen tekninen, vikkelä ja älykäs pelaaja, joka saa vastustajien isot pakit perseelleen nopeudellaan ja liikkeillään. Terveenä pysyessään saattaa hätyytellä jopa 90 pisteen rajaa ensi kaudella.

Alexander Frolov: Moni varmaan ihmettelee Frolovin valintaa, sillä eihän miehellä ole yhtään pelattua NHL ottelua takanaan. Mutta Frolov osoitti viime kaudella sekä Venäjän liigassa että nuorten MM-kisoissa olevansa yksi maailman suurimmista kiekkolahjakkuuksista. Edustaa yhdessä Ilja Kovalchukin ja Alexander Svitovin kanssa uutta pelaajatyyppiä venäläiskiekkoilussa. Hän on ns. "voimalaituri", jota ei niin vain kammeta irti kiekosta kulmissa eikä siirretä syrjään maalin edustalta. Osaa tehdä maalin, kun saa paikan. Pitäkäähän silmällä tätä miestä ensi kaudella!

Marian Hossa: Pidettiin pari vuotta sitten NHL:n parhaana nuorena pelaajana, mutta on sittemmin jäänyt hieman Kovalchukin, Thorntonin, Heatleyn ja Gaborikin varjoon. Silti Hossa on edelleen yksi tulevia tähtiä liigassa, ja toki hän sitä jo nyt. Taitava yleispelaaja, jonka kiekon suojaaminen kulmissa muistuttaa hieman Peter Forsbergin vastaavaa.

Simon Gagne: Philadelphiassa joukkuetta rakennetaan pitkälti Gagnen ympärille vanhojen sotaratsujen, LeClair etunenässä, poistuessa hiljalleen pois kuvasta. Nopeutta ja taitoa löytyy vaikka muille jakaa. Kunhan oppii viimeistelemään paremmin, niin saattaa nousta uudelle tasolle.

Alexander Svitov: Frolovin tapaan tulokas, mutta pääsee joukkueeseen jo tässä vaiheessa. Svitov nousi otsikoihin varsinkin Kanadassa nuorten MM-kisojen aikaan. Nuori mies teilattiin lehdistössä ja mediassa ja leimattiin huonoksi urheilijaksi, "pummiksi" ja ties miksi. Syy tähän oli hänen pelitapansa, jota kanadalaiset ovat tottuneet näkemään vain omiltaan. Muuthan eivät saisi pelata sillä tavalla heidän mielestään. Svitov ei todellakaan ole mikään partiopoika, mutta miehen "vittumainen" luonne onkin hänen menolippunsa NHL:ään. Svitovia on verrattu mm. Bobby Holikiin pelityyliltään.

Brian Sutherby: Svitovin "tappelupari" nuorten MM-kisoissa. Hyvä, voimakastahtoinen puolustava pelaaja, joita jokainen joukkue tarvitsee muutaman kappaleen. Murtautunee Washingtonin kolmeen ensimmäiseen ketjuun ensi kaudella. Ei juhli maaleilla, mutta maalintekeminen ei olekaan Sutherbyn rooli - ainakaan tässä joukkueessa!

Pavel Datsjuk: Pavel nousi suuresta tuntemattomuudesta suoraan NHL:n mestarijoukkueen runkopelaajiksi, ja löysi itsensä pudotuspeleissä itsensä Brett Hullin rinnalla - koska Hull nimenomaan pyysi päästä pelaamaan nuoren venäläisen kanssa! Datsjukin kiekonkäsittely- ja harhautustaito on aivan parhaimmistoa koko liigassa. Mies teki tulokaskaudellaan muutamia aivan uskomattomia liikkeitä ja nousikin yhdeksi kotihallin suosikeista. Luvassa paljon peliaikaa Yzermanin loukkaannuttua, joten Datsjuk tullee terveenä ollessaan parantamaan tilastojaan tulokaskaudestaan. Olisiko jopa 70 pistettä haarukassa?

Martin Havlat: Monet pitävät Havlatia Ottawan parhaana nuorena pelaajana, jopa Hossaa ja Spezzaa parempana. Lahjoja ei Havlatilta puutu. Ei myöskään voimaa eikä kokoa. Kunhan saa tasaisuutta otteisiinsa, niin tulee olemaan liigan hyökkääjäeliittiä. Omaa "särmää", joka aiheuttaa joskus tarpeettomia jäähyjä. Kunhan oppii kohdistamaan energiansa oikeisiin asioihin, niin hyvä tulee!


Kokoonpano voisi olla vaikka seuraava:

Kovalchuk - Havlat - Heatley
Samsonov - Thornton - Hossa
Gagne - Datsyuk - Gaborik
Frolov - Svitov - Sutherby

Klesla - Stuart
Markov - Vishnevski
Fischer - Brewer
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Muuten todella kelpo valintoja (erityisplussa Jiri Fischerin huomaamisesta) mutta olet unohtanut kokonaan Detroitin seuraavan supertähden listaltasi pois. Porin ystävyyskaupunki Sundsvallin kupeesta kotoisin oleva Henrik Zetterberg on parin vuoden päästä koko NHL:n paras ruotsalainen, unohtakaa Fopat ja Suddenit. Zeta tulee !!!

Lisäksi Jani Rita tulee yllättämään monen keikkumalla kiinni Calder trophyssä lähes koko vuoden.

NHL:n ulkopuolelta mahduttaisin vielä listallesi monen ihmisen parhaana NHL:n ulkopuolisena pelaajana pitävän Tuomo Ruudun, joka tänään teki sopimuksen HIFK:n kanssa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Aika mielenkiintoinen lista oli. Lisäisin vaan pari nimeä vielä tuohon listaan...

Korvaisin Andrei Markovin toisella montreal prospectilla eli Mike Komisarekilla.

Siinä on seuraava NHL:n huippu puolustuva puolustaja!

Sit lisäisin vielä listaan nimet Jay Bouwmeester, Jeff Jillson, Ryan Miller ja Vincent Lecavalier.

Hyviä nuoria pelaajia on NHL:ssä tosi paljon joten on vaikea määritellä 23 pelaajaa joukueeseen.. valinnanvaraa on liikaa :D
 

PeteH

Jäsen
Korkki,

En tiedä miksi, mutta minulla on sellainen kutina ettei Z tule lunastamaan kaikkia häneen asetettuja odotuksia. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä, sillä Wingsit ovat yksi suosikkijoukkueistani NHL:ssä. Lisäksi en halunnut valita joukkueeseen liikaa "finesse"-pelaajia, joten Z joutui luovuttamaan paikkansa Svitovin ja Sutherbyn kaltaisille pelaajille.

T.Ruudusta sen verran, että valitsin joukkueeseen vain jo NHL:ssä pelaavia tai tulevalla kaudella siellä pelaavia pelaajia. Ruutu tulee varmasti pelaamaan hyvän NHL uran, mutta toistaiseksi en näe häntä aivan esimerkiksi Frolovin, Stanislav Chistovin tai Jiri Hudlerin veroisena lupauksena. Toivottavasti Ruutu saisi maalihanat kunnolla auki tulevalla kaudella, että myös hänen hyökkäävät ominaisuutensa pääsisivät paremmin esille. Chicago varmasti odottaa mieheltä muutakin kuin puolustamista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sen Zetterbergin hehkuttamisen vois jättää vähän vähemmälle, erittäin harva kaveri on ollut valmis NHL-pelimies ja superstara ekasta kaudesta lähtien. Mies ei kuitenkaan ole ollut mikään suvereeni ruotsin sarjassa, kuten esim. meidän Saku ja Teukka olivat. Tosin tietysti hommaa helpottaa, jos kaveri pääsee hei pelaamaan huippumiesten kanssa. Mutta silti voi hyvinkin olla, että Pohjois-Amerikan kiemurat opetellaan parina kautena farmijoukkueessa, vaikka nyt ehkä olisikin hyvät mahikset tunkeutua suoraan avauskokoonpanoon Stevie Y:n puuttuessa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Dany Heatley - Joe Thornton - Ilja Kovalchuk
Alex Tanguay - Simon Gagne - Marian Gaborik
Taylor Pyatt - Josef Vasicek - Nikita Alexeev
Scott Hartnell - Brian Sutherby - Scott Parker

Rostislav Klesla - Derek Morris
Eric Brewer - Joni Pitkänen
Jiri Fischer - Scott Hannan

Roberto Luongo
David Aebischer

Rightin pakeista on pulaa ja siksi joukkueessa on oikeastaan liikaa leftin miehiä. Morris on ainoa rightin pakki, mutta Pitkänen on tarpeeksi lahjakas pelatakseen kummalla puolella hyvänsä. Hannan on puolustuksen agitaattori.

Pulaa on myös rightin laitureista, mikä olikin toinen syy miksi Scott Parker mahtui joukkueeseen. Jos Peter Worrell olisi vuoden nuorempi, niin hän olisi nelosketjun laidassa Parkerin tilalla. Bubling under- osaston kärjessä ovat Patrik Marleau, Dainius Zubrus, Brad Stuart ja David Tanabe.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Two words

Dan Blackburn. 19-vuotias suurlupaus tuurasi viime kaudella Richteria paremmin kuin kiitettavasti. Osoituksena tasta muun muassa 40+ torjuntaa Habseja vastaan uran ensimmaisessa NHL-pelissa, jossa nollapelikaan ei ollut kaukana.

Kahden vuoden kuluttua, 22 vuotiaana, nuorukaisen pitaisi olla valmis seuraavaksi ykkosmaalivahdiksi Manhattanille.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Henkka
Mies ei kuitenkaan ole ollut mikään suvereeni ruotsin sarjassa, kuten esim. meidän Saku ja Teukka olivat.

Tuosta kohdasta olen täysin eri mieltä. Mies pelasi liigan huonoimmassa joukkueessa ja oli silti liigan paras pelaaja, luonnollisesti yksinään ei voinut viedä Timrå:a mestariksi ja Timrån voittaminen oli helppoa, ei tarvinnut kuin ottaa Zeta. Siitä huolimatta mies teki huikeat tehot joukkueeseen nähden. Jokerien ja TPS:n eliminoimiseen tarvittiin hiukkasen enemmän kuin Sakun tai Teemun pitäminen...

Muuten olen kyllä myös sitä mieltä ettei kannata odottaa liikoja. Mutta kahden vuoden päästä Zeta on huomattavasti parempi kuin Dats vaikkei välttämättä ihan heti (Eikä Datsyukkaan ole mikään huono pelaaja).
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
ozo veikkaa, että Pavel Brendl lyö itsensä läpi ensi kaudella. Hitchcock on myös sanonut, että Brendl pelaa koko seuraavan kauden vakiokokoonpanossa. Kysymys: kuuluuko Brendl ensi kaudella rookie -kategoriaan? Kuinka monta ottelua hän on pelannut NHL'ssä?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kysymys: kuuluuko Brendl ensi kaudella rookie -kategoriaan? Kuinka monta ottelua hän on pelannut NHL'ssä?


Kyllä Pavel Brandl on edelleen rookie. Hän on pelannut NHL:ssä 8 ottelua jotka kaikki kertyivät viime kaudella. 8 Ottelussa saldoksi tuli 1+0. Brendl on kyllä hyvä pelaaja mutta hänen luonne on vähän mitä on. Hänestä on puhuttu paljon että hän on tyypillinen sooloilija ja huono joukkuepelaaja. Mutta uskon että ens kaudella mies tulee pelaamaan sellaiset 30-40 peliä ylhäällä.

Kannattaa Flyersin kannattajien ja muidenkin NHL seuraavien laittaa tämä mies muistiin. Eli Guillaume Lefebvre. Viime kaudella miehelle kertyi 3 ottelua ylhäällä. Todellinen taistelijanluonne ja hyvä kahdensuunnan pelaaja. Uskon että ottaa paikan pelaavassa kokoonpanossa nyt kun Oates ja Dopita treidattiin pois. Suosittelen seuraamaan miehen otteita ens kaudella.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kyllä Pavel Brandl on edelleen rookie. Hän on pelannut NHL:ssä 8 ottelua jotka kaikki kertyivät viime kaudella. 8 Ottelussa saldoksi tuli 1+0. Brendl on kyllä hyvä pelaaja mutta hänen luonne on vähän mitä on. Hänestä on puhuttu paljon että hän on tyypillinen sooloilija ja huono joukkuepelaaja. Mutta uskon että ens kaudella mies tulee pelaamaan sellaiset 30-40 peliä ylhäällä.

Kaksi hyvaa tuttavaani pelasivat Brendlen kanssa pari kautta Calgary Hitmen:n riveissa WHL-liigaa ja heidan mukaansa Brendlen lempinimi "Creampuff" on vahintaankin oikeutettu. Mies ei lainannut kiekkoa sitten millaan ja pelasi etenkin toissa kaudella ylipitkia vaihtoja, vaikka hanelle oli asiasta moneen kertaan huomautettu.

Taidoiltaan Brendl on kylla NHL-tasoa, mutta kun miehesta puuttuu asenne ja kovuus niin kovinkaan ruusuista tulevaisuutta en kaverille ennustaisi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Muuten todella kelpo valintoja (erityisplussa Jiri Fischerin huomaamisesta) mutta olet unohtanut kokonaan Detroitin seuraavan supertähden listaltasi pois. Porin ystävyyskaupunki Sundsvallin kupeesta kotoisin oleva Henrik Zetterberg on parin vuoden päästä koko NHL:n paras ruotsalainen, unohtakaa Fopat ja Suddenit. Zeta tulee !!!
Kiva katsoa tälläistä vanhaa viestiä, mutta oikeassahan meikäläinen on 12 vuotta sitten ollut. Zetterbergistä tuli parempi pelaaja kuin yhdestäkään avausviestissä mainitusta (no ehkä seurakaveri Datsjukin kanssa ovat yhtä hyviä).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Näyttäis siltä, että arvaukset hyökkääjien suhteen ovat onnistuneet keskimäärin paremmin kuin puolustajien, mikä ei tietenkään yllätä.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
2002 = 1978 ja nuoremmat
2014 = 1990 ja nuoremmat

Taylor Hall - Steven Stamkos - Jordan Eberle
Gabriel Landeskog - Tyler Seguin - Vladimir Tarasenko
Jeff Skinner - John Tavares - Reilly Smith
Ondrej Palat - Matt Duchene - Brendan Gallagher

Erik Karlsson - Alex Pietrangelo
Victor Hedman - Tyson Barrie
Oliver Ekman-Larsson - Roman Josi

Darcy Kuemper
Robin Lehner

Huhhuh tuo maalivahtien taso verrattuna muuhun joukkueeseen!
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
Todella hauskaa lueskella noita vanhoja arvioita pelaajista. Tässä myös huomaa eron kun vertaa nykyisiä -90 jälkeen syntyneitä pelaajia noihin -78 vuosimallin pelaajiin.Noista pelaajista jotka Rixa laittoi, on suurin osa jo näyttänyt tasonsa. Maalivahdit tietenkin ovat vähän enemmän arpoja ja niistä nyt ei voi vielä ees sanoa mitään
 

Ralph

Jäsen
Mietin tuota itekkin. Tarasenko, Palat, Smith ja Gallaghet pois hyökkäyksestä, tilalle MacKinnon, O'Reilly, Nugent-Hopkins ja Stepan.

Puolustuksesta Barrien ja Josin vaihtaisin Fowleriin ja Carlsoniin sekä Kuemperin maalilta Gibsoniin.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nugent-Hopkins
Vähän siinä ja siinä mielestäni. On toki ykkösvaraus ja lahjakkuutta on rutkasti, mutta juuri tällä hetkellä sentteriosastolla on kilpailu kovaa ja minä näkisin mm. Stamkosin, Seguinin, Tavaresin, Duchenen ja MacKinnonin sentterihierarkiassa ylempänä. Tietenkin jos tarpeeksi monta lähtökohtaisesti sentterinä pelaavaa siirretään laitaan, niin saattaa tie Nugent-Hopkinsille aueta. Ja eihän sitä tiedä, miten hurjan kauden pelaa ensi kaudella. Mutta juuri tällä hetkellä puhtaasti senttereitä vertaamalla ei mielestäni TOP 4:ään.
 

Gemondo

Jäsen
Tkachuk-McDavid-Laine
Marner-Matthews-Nylander
Domi-Eichel-Aho
Ehlers-Larkin-Konecny

Werenski-Skjei
Gostisbehere-Parayko
Provorov-Hutton

Murray
Gibson
Korpisalo

Aika kovia tulokkaita ilmestenyt liigaan vain viimeisen parin kauden aikana.

PS. Hauskoja nimiä nostettu esiin vanhoissa viesteissä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tkachuk-McDavid-Laine
Marner-Matthews-Nylander
Domi-Eichel-Aho
Ehlers-Larkin-Konecny

Werenski-Skjei
Gostisbehere-Parayko
Provorov-Hutton

Murray
Gibson
Korpisalo

Aika kovia tulokkaita ilmestenyt liigaan vain viimeisen parin kauden aikana.

PS. Hauskoja nimiä nostettu esiin vanhoissa viesteissä.

Ristolaisen ja Ekbladin nostaisin "nykynuorison" ykköspakkipariksi, mutta ilmeisesti kyse olikin enemmän omista suosikeista, kuin absoluuttisesta all-stars -porukasta.

Huomaa että samalla, kun pelaajien skouttaaminen on kehittynyt ja yhä nuoremmat nousevat ratkaisurooleihin NHL:ssä, on myös meidän kannattajien helpompi tehdä uskottavia listauksia.
 

Gemondo

Jäsen
Ristolaisen ja Ekbladin nostaisin "nykynuorison" ykköspakkipariksi, mutta ilmeisesti kyse olikin enemmän omista suosikeista, kuin absoluuttisesta all-stars -porukasta.

Mä kelpuutin tohon omaan listaani vain tämän ja viime kauden tulokkaat. (-Panarin)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös