Tulokkaat kaudella 2016–2017

  • 29 705
  • 94
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Koivula tänään 0+2, eli nyt Turusen kanssa tasan. Turusella enemmän maaleja, Koivulalla 5 voittomaalia ja 7 YV maalia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nostellaas tätäkin vähän ylös. Nythän on tilanne se, että Otto Koivula on noussut kärkeen Turusen hyydyttyä täysin. Myöskään Palveen Oulasta ei ole ollut nousemaan Mestis-tähdestä Liigaan odotetulla rytinällä. Näimpä näkisin tuon pystin olevan enää kolmen pelaajan kauppaa.

Otto Koivulan, Jerry Turkulaisen sekä Emil Larmin. Larminkin kone on hieman yskähdellyt mutta onhan nuo tilastot vakuuttavat. Koivulan ja Turkulaisen suurin ero on ehkä se, että Koivula pelaa hieman heikommassa joukkueessa. Pisteissä Koivula johtaa vielä 3 pisteellä Turkulaista. Molemmilla on pelejä jäljellä 3 kpl. Itse jos pitäisi veikata niin sanoisin pystin menevän kuin menevänkin Otto Koivulalle. Koska on näkyvämpi mediassa ja johtaa/mahdollisesti voittaa myös tuon pistepörssin. Tehotilasto on vähemmän yllättäin Turusen ja Turkulaisen puolella.

Pelaajatilastot | Perustilastot | Runkosarja 2016-2017 | Tilastot | Liiga
 
Suosikkijoukkue
HPK
Mites muuten tuo vuoden tulokkaan valinta suoritetaan? Tehdäänkö valinta runkosarjan päätyttyä vai vasta pudotuspelien jälkeen?

Oma valintani kohdistuisi Larmiin. Ei siksi että pelaa HPKssa vain siksi että arvostan hyvin pelaavaa veskaria enemmän kuin hyvin pelaavaa kenttäpelaajaa.

Sitä tuskin kukaan kyseenalaistaa että Koivulan "katto" on paljon korkeammalla kuin muiden. Ainut potentiaalinen NHL pelaaja tuosta kolmikosta.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lehtosella on kuitenkin tulokasmaalivahdeista paras torjuntaprosentti (91,81 vs. 91,29, jos Tapparaa vastaan ei olisi Lehtosen torjuntaa laskettu maaliksi, niin torjuntaprosentti olisi todennäköisesti 92.08). Nollapelejä 5/27 ottelua, kun Larmilla 6/43, pmk. lähes tasan (Lehtonen 2.13, Larmi 2.10, jos Tapparaa vastaan ei olisi Lehtosen torjuntaa laskettu maaliksi, niin pmk olisi todennäköisesti 2.06) ja voittoprosenttikin lähes tasan (Lehtonen 55,56 vs. 60.47, jos Tapparaa vastaan ei olisi Lehtosen torjuntaa laskettu maaliksi, niin voittoprosentti olisi todennäköisesti 59.26), vaikka HPK on menestynyt selvästi Ilvestä paremmin.

Jos siis maalivahti valitaan, niin valitsisin Lehtosen.

Jos kuitenkin tarkkoja Wasama-palkinnon kriteerejä noudatetaan ("Wasama-palkinnon saa suomalainen Liigan ensimmäisen kauden pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi), niin Koivulan pitäisi olla selkeähkö voittaja.
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Larmin ja Lehtosen suurin ero on se, että Larmi on pelannut koko kauden selvänä ykkösvahtina ja Lehtonen vain pari kuukautta. Larmi on myös kolmisen vuotta nuorempi, joten ihmettelen, mikäli valinta osuu Lehtoseen. Eiköhän tämä kisa ole Koivulan ja Larmin välinen. Heistä uskoisin Koivulan kehittyvän todennäköisemmin kansainväliseksi huippupelaajaksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Turkulainen on ainakin ollut viimeaikoina ihan hyvällä pelipäällä että ainakin muiden pitää loppuun asti painaa. Harmittavasti pelattiin ne muutama kieros maajoukkueen aikaan niin ilman sitä voisi olla paljon tiukempaa.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Turkulainen on ainakin ollut viimeaikoina ihan hyvällä pelipäällä että ainakin muiden pitää loppuun asti painaa. Harmittavasti pelattiin ne muutama kieros maajoukkueen aikaan niin ilman sitä voisi olla paljon tiukempaa.

Noh, olihan siellä Koivulallakin yhdet nuorten kisat välissä.

Mutta tosiaan, valitaanko tämä vain runkosarjan perusteella vai voiko näihin vaikuttaa vielä tulevilla playoff otteluilla?
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitäisi olla pelkkä runkosarja mittarina, mutta kyllähän jatkopelitkin saattavat tasaisessa tilanteessa vaikuttaa valitsijoiden alitajuntaan. Turhan usein on valittu suoraan paras pisteiden tekijä sen enempää miettimättä ja tämä jättää kyllä auttamatta paitsioon maalivahdit ja suurimman osan puolustajista. Toivottavasti valintaperusteita muutettaisiin hieman kaikkia pelipaikkoja ja rooleja enemmän suosivaksi ja vasta joku reilu 10 pisteen ero pörssissä tai poikkeuksellisen suuri maalimäärä oikeuttaisi ns varmaan titteliin.

Tämän vuotisessa pörssissä Turunen on kyllä jostain syystä jäätynyt kevätpuolella aivan täysin, vaikka periaatteessa pelaa voittavan joukkueen kärkikentissä jatkuvasti. Kaverilla oli siinä marraskuun paikkeilla joku ihme tehojakso, jolloin taisi tehdä noin 10 pelin aikana puolet kauden pisteistään. Myös Palve otti hyvän startin, mutta sitten katosi johonkin ainakin pisteiden teon puolesta. Turkulaisen ja Koivulan käyrä on puolestaan ollut kevättä kohden nousussa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kauden alussa näytti, että Palve painaa tulokaspörssin voittoon selvästi. Mies oli kiekollisesti Kerhon ykkössentteri ja miehellä kävi jopa huono tuuri pisteiden kanssa ja silti oli pisteitä kasassa hyvin. Sitten mies pelasi hyvin ja pisteitä ei vain tullut. Loukkaantuikin hetkeksi, mutta käyrä oli alaspäin. Kerho kärsi eeppisestä tehottomuudesta, jonka kasvot Oula oli. Palve neppaili ja tsippaili. Tehollisesti mies oli kuin Rohanin kuningas taian alaisena, on samaa näköä äijissä.

No sitten oli onneksi Turunen joka sähisi ja painoi duunia. Samoin sai kultaista kuuppaakin päähän ja joulu oli kova. Niin vain hyytyi sekin täysin. Molemmat on uhreja ja puolikkaita syyllisiäkin Kerhon tajuttomiin tehottomuuteen tämän vuoden puolella.

Onneksi Larmi on pelannut suht tasaisen kauden ja on kyllä vahvoilla. Viime aikoina Lehtonen, Turkulainen ja Koivula tullut paremmin kuviin, mutta Larmi on tainnut olla enemmän esillä koko kauden. Ei kuitenkaan helppo valinta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Mutta tosiaan, valitaanko tämä vain runkosarjan perusteella vai voiko näihin vaikuttaa vielä tulevilla playoff otteluilla?

Suomessa toimittajien äänestämiin palkintoihin vaikuttavat pudotuspelit pl. runkosarjan paras pelaaja.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh, olihan siellä Koivulallakin yhdet nuorten kisat välissä.

Jep, toki Turkulainen oli juuri siinä kohti melkein parhaimassa lennossa ja otteluja vähemmän muutenkin. Eihän tuo ero ole kun muutaman pisteen vaikka muilla otteluja enemmän pelattuna. Toki Turkulaisen kohdalla tilanne se ettei mies vielä yksinkertaisesti alkukaudesta mahtunut kokooonpanoon, että "oma vika" kun otteluja vähemmän pelattuna.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jep, toki Turkulainen oli juuri siinä kohti melkein parhaimassa lennossa ja otteluja vähemmän muutenkin. Eihän tuo ero ole kun muutaman pisteen vaikka muilla otteluja enemmän pelattuna
Koivulalla ja Turkulaisella eroa on kuitenkin vain kaksi peliä, eli ei nyt ihan valtavasti, ja Koivula on itse asiassa kerännyt hiukan enemmän pisteitä per peli, 0,617 vs. 0,578. Nämä ovat kuitenkin pistekeskiarvoltaan kaksi parasta, joten sikäli oikein hyvä suoritus, kun ovat vielä muita kärkisijoilla olevia selvästi nuorempia. Maininnan ansaitsee myös ikätoveri Robin Salo, joka ei ole ainoastaan pelannut tulokkaista keskimäärin eniten per peli, mikä on tietysti puolustajalle luonnollisempaa, mutta noussut Sportissa kolmanneksi puolustajien peliajoissa ohi monen kokeneemman pelurin. Pisteitäkin tehnyt ihan mukavasti noin puolella em. hyökkääjien tahdista.
 
Eiköhän tämä kisa ole Koivulan ja Larmin välinen. Heistä uskoisin Koivulan kehittyvän todennäköisemmin kansainväliseksi huippupelaajaksi.

Minä uskoisin tämän kauden tulokkaista Miro Heiskasen kehittyvän todennäköisimmin kansainväliseksi huippupelaajaksi. Heiskaselle siis pysti.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Nämä valinnat ovat politiikkaa. Eiköhän Tero Pitkämäki nyt kuitenkin valita vuoden tulokkaaksi. Keihäänheittäjät eivät ole saaneet mitään kuluneella kaudella.

Okay, asiaan. Koivula ja Larmi lienevät ne joista vuoden tulokas valitaan. Molemmat tähyävät kv-uraan ja siihen resurssit riittävätkin. Larmi on yksi Kerhon tukipilareista ja omalta osaltaan vienyt Kerhon suoraan poffeihin. Ensimmäisellä kaudella ykkösveska.
Mites nuo jääkiekkotoimittajat jakaantuvat talousalueittain? Valintavastaus löytynee sieltä?
 

Pori67s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ude&Parru
Kyllä se pysti Larmille toivottavasti menee
 
Suosikkijoukkue
HPK
Taisi hyvät pudotuspelit kääntää tämän pystin Larmille. Sai aika paljon huomiota mediassa ja oli sarjan paras pelaaja.

Onhan siitä aivan liian kauan aikaa kun Kerhon veskari on tämän pystin voittanut. Ens kaudella on sitten Luukkosen vuoro.
 

Ralph

Jäsen
Heh. Niin olivat myös Emil Larmi ja Teemu Turunen. "Neljäs kova" eli Jerry Turkulainen ei niinkään, mutta hänellä on aikaa parantaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Teemu Tee, Mikkelin Jukurit. Siinä on luonnollisesti oma suosikkini vuoden tulokkaaksi. (Ei todellakaan esim Jerry "hurrikaanisydän" Turkulainen, Mikkelin Jukurit.)

Eipä se kyllä väärään osoitteeseen mene Larmille mennessään. Koivula ratkaisi joo ekan(?) Tampereen matsin jatkoilla ja oli muutenkin hyvä, toisaalta Turunen näkemissäni matseissa (eli käytännössä viimeiset kaksi sarjassa) aivan huikea, Kerhon parhaimmistoa kentällä siinä missä Larmi sarjan parhaimmistoa maalissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös