Petteri Nikkilä – pelkoa kylvävän alistajan urakehityksen seurantaketju

  • 143 450
  • 455

Ralph

Jäsen
Nikkilän Petterin nimen kohdalla on Liigan pistepörssissä nyt punainen huutomerkki eli merkintää pelikiellosta. En tiedä tuleeko merkki aina kun tilannetta tutkitaan vai tarkoittaako tuo nyt sitä, ettei Nikkilää huomenna kaukalossa nähdä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nikkilän Petterin nimen kohdalla on Liigan pistepörssissä nyt punainen huutomerkki eli merkintää pelikiellosta. En tiedä tuleeko merkki aina kun tilannetta tutkitaan vai tarkoittaako tuo nyt sitä, ettei Nikkilää huomenna kaukalossa nähdä.
Toivotaan, värilasein, että ei tule ja jos tulee niin vähän. Ja rehellisesti, niin joka matsi tulee ja syystä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Pelikieltoa tulee jos on tullakseen ja ei siinä sitten mitään, mutta sääli kyllä noin muuten, koska Nikkilä on ollut oikeasti hyvä ja luotettava puolustaja etenkin nyt pudotuspeleissä. Piti tulla kirjoittamaan, että on peliajoissa mitattuna korkeimmalla sijalla, mutta eipä asia olekaan näin. Siellä on Tuulola pelannut yllättävän kovia minuutteja, toki Nikkilälläkin kovat minuutit on, mutta eiköhän Forsberg pysty tuuraamaan jokusen pelin. Oikeastaan muuttaisin vain sen, että Nikkilä ja Forsberg muuttaa paikkojaan. Pitkiä kiekkoja tulossa enemmän, koska Nikkilä pystyy hyvin viemään sen karvaajan vipuun ja sen jälkeen nostamaan jalalla ja antaa helpon syötön, Forsbergilla tämä hieman heikompaa, mutta eiköhän se tästä.

Eiköhän sitä pelikieltoa tule pari peliä, ei tuosta voi olla antamatta kakkua kun mukavasti vielä saanut julkisuutta tämä.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Eipä tuo yläkamerakuva juurikaan tulkinnanvaraa jätä. Harmittava mutta ansaittu pelikielto.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Miksi tälle ihmisjätteelle piti tehdä kolmen vuoden jatko? Aivan saatanan huono jääkiekkoilija, ei vain voi ymmärtää mitä johtoportaan päässä liikkui.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Nikkilä on hidas, heikko ja uskomattoman huono viivalla. En voi käsittää miten vaikeaa Nikkilälle on toimittaa kiekko viivalta maalille. Oli kuinka hyvä paikka tahansa, ratkaisu on syöttää toiselle puolelle pakille tai heittää kiekko kulmaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viimeiseen kuuteen peliin:

Palve, 1+6 = 7
Paajanen, 5+1 = 6
Lehtivuori, 3+3 = 6
Tuulola, 3+3 = 6
Vesalainen, 3+3 = 6
Nikkilä, 0+6 = 6
Leino, 0+4 = 4 (neljään peliin)

Lainaus toisesta ketjusta.

Siellä se parjattu Nikkiläkin taas on tehnyt kuudessa viime pelissä kuusi pistettä.

Tekee toki pahoja virheitä, mutta loppujen lopuksi nuo johtuvat pelirohkeudesta, jonka ansiosta tekee myös helvetin paljon hyviä asioita kentällä.

Nikkilän pelirohkeutta voidaan kieltämättä ajoittain kutsua peli_uhka_rohkeudeksi, mutta ei kaikkien pakkien pidäkään olla niitä aina rakastettuja "osaa antaa helpon ensimmäisen syötön" -pakkeja.

Se on totta, että siinä vaiheessa, kun joukkueen peli ei kulje, niin usein juuri nämä Nikkilän kaltaiset pakit näyttävät erityisen paskoilta ja "helppo ensimmäinen syöttö" -pakit näyttävät selviytyvän hyvin. Mutta sitten, kun panokset kovenevat, tarvitaan myös rohkeutta, taitoa ja silmää niin sanotusti tehdä jotakin. And here we have #74.

Toistan, mitä sanoin aiemminkin: jatkosopimus tällekin omalle kasvatille oli loistava veto.

Ja juu. Virheitä Nikkilälle on tullut ja tulee vastakin.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hyvin on Nikkilä päässyt pisteille, mutta tarkoittaa enemmän sitä että edessä on jätkät ollut tehokkaita. En heti muista että pisteitä olisi mistään huikeista suorituksista tullut. Tänäänkin hyvä esimerkki oli Paajasen eka maali. Kerholla hyvä pyöritys joka päättyi Nikkilän paskaan syöttöön ja josta KalPa pääsi purkamaan. Siitä purku Nikkilän jalkoihin josta Otto nappasi karkin ja teki yksilösuoritus maalin ja Nikkilälle piste.

Aikaisempina kausina Petun virhe herkkyys on kyllä johtunut pelirohkeudesta, mutta nyt mielestäni se rohkeus on tiessään ja tilalla on pelokkuus joka taas johtaa myös virheisiin. Aika vaikeata on ollut katsoa Nikkilän viivatyöskentelyä viime aikoina, huomaa kotiin asti että paniikki on päällä koko ajan. Laukausten vieminen maalille asti mahdottomuus ja syötöt vaikeita. Sen verran täytyy silti sanoa, että puolustuspäässä on varmempi ollut. Vielä kun saataisiin molempien päiden peli toimimaan samaan aikaan, niin siinä on salonkikelpoinen all-around pakki meillä.
 

Ralph

Jäsen
Siellä se parjattu Nikkiläkin taas on tehnyt kuudessa viime pelissä kuusi pistettä.
Tarkalleen neljään viime peliin nuo kuusi syöttöpistettä.

Eihän Nikkilä sitä läpimurtoa oikein vieläkään tee, mutta toisaalta on myös turhaan silmätikkuna. Kun joukkueella peli ei kulje, juuri Nikkilän virheet halutaan aina muistuttaa. Mutta kun joukkuella peli kulkee, Nikkilän hyvästä pelistä ei tule mainintoja. Virheitä tosiaan tulee, mutta on kuitenkin HPK-pakeista kolmanneksi varmin Lehtivuoren ja Frimanin jälkeen, joten niitä virheitä tulee kyllä muillekin. Ja Frimanin verrattuna on kiekon kanssa monipuolisempi ja rohkeampi. Lehtivuori toki omalla tasollaan.

Ja sopii Lehtivuoren pariksi erinomaisesti. Lehtivuori ei ole puhdas hyökkäävä tai puhdas puolustava pakki ja kaipaa rinnalleen samankaltaisen pelaajan. Liian puolustavan ja kädettömän parin kanssa Lehtivuori ei pysty kiekottelemaan. Liian hyökkäävän parin kanssa Lehtivuori ei itse voi keskittyä tarpeeksi hyökkäämiseen eli ei voi pelata kummassakaan tapauksessa ns. omaa peliä. En tahdo liikaa nostaa Nikkilää jalustalle, mutta antaisin hänelle arvoa Lehtivuoren huippuotteisiin myös. Hyvä pakki tarvitsee itselleen sopivan parin, vaikka itse lopulta keräisi lähes kaiken huomion.

Sinänsä mielenkiintoista, että palstalla halutaan Nikkilää vilttiin, katsomoon tai jopa Mestikseen, mutta on samaan aikaan joukkueen peliaikaykkönen. Kyllä Pennanen tietää miksi Nikkilä saa pelata paljon ja taitaa muutkin jotain hänessä arvostaa, kun sai sen pitkän sopimuksen.

Mutta kyllä edelleen odotan sitä todellista läpimurtoa.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En kyllä itsekään lähtisi kauheasti keulimaan, vaikka muutamia syöttöpinnoja on tullutkin. Pääsääntöisesti huonoja ratkaisuja kiekon kanssa ja omassa päässä näennäistä puolustamista. Porselandin (ja Lindgrenin) tilalla päässyt hieman varkain YV:lle ja sitä myöden pisteille. Mitään huikeaa kiekollista peliä ei ole esittänyt, vaan päinvastoin selkeästi heikoin lenkki kahdesta YV-viisikosta jotka sinällään olleet tulikuumia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
@Squit ja @Sean Connery

Pitää paikkansa, että parhaimmillaan Nikkilä ei ole ollut viime aikoina tai vielä missään vaiheessa tätä kautta.

Ei silti ole sattumaa, että niitä pisteitä tulee, vaikka välillä se tapahtuukin jotenkin kolmen perseen, vastustajan sentterin pohkeen ja pleksin kautta Paajaselle kimmonneesta kiekosta.

Eikä ole sattumaa, että se on taas tälläkin kaudella Kerhon peliaikakeskiarvotilaston ykkönen niukasti ennen Lehtivuorta.

En todellakaan väitä, että pelaisi vielä lähellekään optimaalisesti. Kaukana siitä. Mutta jos joukkueen noste kantaa, niin playoffsien lähestyessä on aivan varmasti taas yksi tärkeimmistä pelaajista.
 

Ralph

Jäsen
Vaikken itsekään ole "edistyneiden tilastojen" fani, niin kyllä nekin jotain kertoo. HPK-pakkien laukauksien suhde (omat - vastustajien) viisi vastaan viisi -pelissä kyseisten pakkien ollessa kentällä:

1. Petteri Nikkilä, +17
2. Mathias Porseland, +3
3. Roope Laavainen, 0
4. Niclas Almari, -28
5. Miro Karjalainen, -47
6. Joonas Lehtivuori, -75
7. Niklas Friman, -83
8. Jesper Lindgren, -88
9. Markus Niemeläinen, -101

Eli pelaaja, joka pilaa HPK:n kaikki hyökkäykset ja samalla puolustaa huonosti on kuitenkin lähes ainoa HPK:n puolustaja, jonka ollessa kentällä HPK laukoo vastustajaa enemmän. Ja pelaa siis eniten joukkueesta. Laukaisutasapaino HPK:n koko joukkueena on Liigan kolmanneksi huonoin, -208. Verratkaa sitä Nikkilän saldoon ja miettikää sitten, miksi Pennanen tahtoo peluuttaa Nikkilää. Vastaus lienee se, että hänen ollessa kentällä HPK laukoo enemmän kuin vastustaja. Joukkuella on usein pullat hyvin uunissa, kun joukkue laukoo enemmän kuin vastustaja.

Ihan toisen ketjun asiaa, mutta HPK:n laukaisutasapaino viisi vastaan viisi -pelissä on siis -208 ja sillä ollaan Liigassa sijalla 13. Viime kaudella HPK:n lukema oli +624, joka oli Liigan kärkitulos.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Mitään huikeaa kiekollista peliä ei ole esittänyt, vaan päinvastoin selkeästi heikoin lenkki kahdesta YV-viisikosta jotka sinällään olleet tulikuumia.

Menee vähän pohja jutuista, jos kirkkain silmin väittää, että Nikkilä on heikoin lenkki, kun samaan aikaan kentällä kaartelee muuan Vili Vilperi.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Menee vähän pohja jutuista, jos kirkkain silmin väittää, että Nikkilä on heikoin lenkki, kun samaan aikaan kentällä kaartelee muuan Vili Vilperi.

No tavallaan joo. En aina itsekään usko itseeni, mutta eipä se Petteri siellä ylivoimalla juuri häikäise. Tähän voi sitten tulla sanomaan, että kyllähän se silloin ja tuolloin lämäsi hienon maalin viivasta.. no prkl.. Olen asettanut tuon ikäiselle ja "maineiselle" pelaajalle jo niin korkeat odotukset ja vaatimustason, että niitä hyviä suorituksia pitäisi tulla enemmän.

Saatoin ehkä kärkkäästi ja turhan kriittisesti kirjoittaa aiemmin, ja tuossa osoitetut tilastot osoittavat puheeni vääräksi. Silti mielestäni Nikkilä voisi olla parempi kiekolla ja ottaa sen roolin, mitä hänelle on jo vuosia kaavailtu.

Liian usein vieläkin verkkokalvoille heijastuu paskat ratkaisut viivalla tai näennäispuolustaminen ja lepsuilu omassa päässä. Junnut on junnuja, mutta rutinoituneet konkarit.. heiltä voi vaatia parempaa.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Juu ja tottahan on se ettei Petteri saa kiekkoa viivasta maalille millään, ei vaikka kukaan ei seisoisi edessä, silloin se laukoo lähimmän pelaajan jalkoihin. Se takakolmion pyörittäjän rooli onnistuu, kun osaa syöttää sekä kämmeneltä, että rystyltä joten kuten.

Eikä tuo heitto edes ollut varsinaisesti Nikkilän puolustelua, se oli taas vaan Vilin otteiden aiheuttaman turhautuneisuuden purkamista.
 

Selostaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos nyt lähettiin puolustamaan Nikkilää laukaisutilastoilla, niin pitäisikö olla sitten huolissaan, kun Nikkilällä on silti plus/miinus-tilastossa -9? Niemeläinen huonoin -10. Eli Kerho joo saa enemmän laukauksia Nikkilän ollessa kentällä, mutta vastustajan vedot meneekin sitten kovemmalla prosentilla maaliin. Ja tiedän että siellä on muitakin kavereita kentällä, mutta tuskin on sattumaa että joillekin niitä miinuksia kertyy.

Edittiä sen verran, puhuin nimenomaan Kerhon puolustajien plus/miinus-tilastoista
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noilla statseilla Nikkilä menee nyky-Kerhossa ihan sujuvasti. Ei siitä taida koskaan mitään ihan huippupakkia tulla, voi olla, ettei edes uutta lehtivuorta, mutta Kerhossa Nikkilä sujuttelee jengiin sopivasti.

Ei täysin tämän ketjun asiaa, mutta Kerhon pakeista Frimanin -1 on paras lukema. Sillä irtoaa Liigan pakkien +/- -tilastossa 82. sija. Tosin onhan tuossa edellä noita 1-2 ja muutenkin alle 10 peliä pelanneita junnuja. Nikkilän sijoitus on sadan huonommalla puolella.

Kyllä Nikkilä otteitaan parantaa voisi. Tämä kausi nyt on ollut vähän erikoinen kaikkiaan, mutta silti parantamista on ensi kauteen.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuopiossa Nikkilä kyllä pelasi hyvän pelin. Olisi voinut saada enemmänkin kuin yhden syötön ja katkaisi omassa päässä pari syöttöä, joista Kalpan pelaaja olisi päässyt pistämään tyhjiin takanurkalta.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tuota +- tilastoa on ikävä verrata kun mennyt kausi alkuun metsään ja Nikkilä pelannut eniten ja oletettavasti eniten vastustajan parhaita vastaan. Kyllä silloin häviävässä joukkueessa miinuksia vain väkisin tulee. Jos Nikkilästä joskus tulee Lehtivuoren tasoinen pakki, silloin on kyseessä huippupakki jos puhutaan liigan tasolla huippupelaajasta.

Eteenpäin on menty ja tullaan melko varmasti vielä menemään. Nukutaan ja mennään eteenpäin.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.92
  • 3.80
  • 3.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös